Esimerkkejä geneettisestä rappeutumisesta

Koska bg-ope jatkaa asiatonta kommentointiaan, niin minäkin jatkan hänen kouluttamistaan. Hän ei suostu näkemään geneettisen rappeutumisen seurauksia ihmisissä ja luonnossa, joten tässä muutamia faktoja:

1. Ihmisen genomissa on populaatiotasolla jo 561'119 sairaus-geeni-assosiaatiota. Sairauksia aiheuttavia ituratamutaatioita tunnetaan jo yli 300'000. Määrät täsmäävät varsin hyvin siihen, että keskimääräinen geneettinen eroavaisuus kahden ihmisen välillä on n. 0,1%, eli geneettisellä variaatiolla on selkeä yhteys geneettisiin sairauksiin. Joka viides ihminen kantaa viallista geeniä ja keskimäärin joka kymmenes ihminen kantaa sairautta aiheuttavaa geenimutaatiota. Hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita ei ihmisen genomissa tunneta. On löydetty ainoastaan muutama kandidaatti, mutta nekin ovat osoittautuneet virheellisiksi tulkinnoiksi epigenetiikan tutkimusten edistyessä. Näistä voi mainita esim. laktoosi-intoleranssin, korkeaan ilmanalaan sopeutumisen, Bajau-kansan sukeltajien hapenottokyvyn parantumisen jne. Kaikki puhdasta epigenetiikkaa.

Tiedemiehet yrittävät korjata ihmisen genomiin tulleita geneettisiä virheitä. Työn alla on tällä hetkellä n. 32'000 GC -> AT -mutaatiota. Mikään kuviteltu luonnonvalinta ei niitä karsi, joten ihmisen on pakko genomia editoimalla korjata rappeutunutta genomia. Sisäsiittoisuus rappeuttaa genomia kaikkein nopeimmin, siksi Suomestakin löytyy alueita, joissa pienet sukuyhteisöt kärsivät vakavista geneettisistä sairauksista, lapsikuolleisuus on korkea ja ihmisten elinikä erittäin lyhyt. Ilmiö on selkeä myös pienissä saarivaltioissa, joissa sisäsiittoisuus on yleistä; esim. islantilaiset ovat menettäneet populaationsa tasolla genomistaan jo peräti 1'171 DNA-jaksoa (geeniä) ja geneettiset sairaudet ovat saarella erittäin yleisiä. Ihminen ei koe muuntelua informaation korruptoituessa toisin kuin luonnossa elävät eliöt. Ja tämänkin Raamattu kertoo.

Merkittävin syy geneettiseen rappeutumiseen ihmisen kohdalla ovat uusien sukupolvien ituratamutaatiot, joita kertyy ja kasautuu genomiin 100-200 kpl/sukupolvi. Myös epigeneettisten informaatiokerrosten modifikaatiot aiheuttavat somaattisiin soluihin geneettisiä virheitä, joista osa siirtyy sukusoluihin. Ilmiö on voimakkaampi miehillä kuin naisilla.

2. Luonnossa elävistä eliöistä n. 40'000 kuolee vuosittain sukupuuttoon. Yhteinen ominaisuus näille kaikille katoaville lajeille on geneettisen monimuotoisuuden puute. Evoluutiobiologit käyttävät ilmiöstä termejä 'loss of genetic diversity', 'population bottleneck' tai 'inbreeding depression'. Aiheesta löytyy vertaisarvioituja tutkimuksia. Kun tutkimme luonnossa eläviä lajeja ja niiden adaptoitumista, voimme havaita, että mitä enemmän eliölaji adaptoituu ja varioituu muuttuviin ympäristöolosuhteisiin, sitä enemmän se menettää geneettistä monimuotoisuutta. Ilmiö tapahtuu nopeasti. Hyvä esimerkki on madeiranhiiri, joka 500 vuodessa on kokenut niin paljon geneettistä rappeutumista, että sen kromosomiluku on pudonnut alle puoleen siitä, mitä oli sen eurooppalaisella edeltäjällä. Geenivirheet voi havaita telomeerien kasvuna, joka on heterokromatiinia. Energiataloudellisista syistä solu siirtää virheitä sisältävät DNA-jaksot kromosomien päihin, jossa niitä aika pitkään varastoidaan, koska solu yrittää käyttää alueesta kaikki mahdolliset kelvolliset jaksot. Kun tämäkään ei enää ole tehokasta, pakkaa solu meioosissa heterokromatiinia yhteen ja tapahtuu kromosomien yhteenliittymisiä, jolloin kromosomien kokonaismäärä pienenee. Ja juuri tätä voimme havaita luonnossa tapahtuvan. Kaikkialla. Erityisen voimakkkaana ilmiön voi havaita diploideilla eliöillä, kuten nisäkkäillä.

Intensiivisen adaptoitumisen ja pienten populaatioiden (sisäsiittoisuuden) aikaansaamaa geneettisen monimuotoisuuden puutetta voimme havaita luonnossa kaikkialla. Erityisen voimakkaana ilmiön voi havaita ihmisen harrastamassa jalostuksessa, jossa keinotekoisesti valitsemalla haluttuja ominaisuuksia vahvistetaan tai heikennetään tiettyjä epigeneettisiä informaatiorakenteita. Tämä johtaa nopeasti geneettisiin mutaatioihin ja virheellisiin DNA-jaksoihin, joita solu ei kykene käyttämään. Käyttökelpoisten DNA-jaksojen määrä pienenee ja eliö kohtaa tilanteen, jossa voidaan puhua geneettisen monimuotoisuuden puutteesta.

Kaikki koirien jalostajat ovat tietoisia tästä ongelmasta. Tilannetta voidaan koirien kohdalla helpottaa ainoastaan koiraeläinten heimon sisällä tapahtuvalla risteyttämisellä, eli geneettistä monimuotoisuutta saadaan koirille ainoastaan perusryhmän sisältä saatavalla informaatiolla.

Kaikki hevosten jalostajat ovat tietoisia tästä ongelmasta. Tilannetta voidaan hevosten kohdalla helpottaa ainoastaan hevosten heimon sisällä tapahtuvalla risteyttämisellä, eli geneettistä monimuotoisuutta saadaan hevosille ainoastaan perusryhmän sisältä saatavalla informaatiolla.

Mitä enemmän muuntelua, sitä enemmän geneettisiä virheitä eli sitä köyhempi genomi. Jatkuu...

38

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...jatkuu

      Ihminen on reilussa sadassa vuodessa onnistunut hävittämään yli 90% syötäväksi tarkoitettujen kasvien geneettisestä monimuotoisuudesta. Syynä ovat intensiivinen jalostus sekä viimeisen 30 vuoden aikana tapahtunut geenimanipulointi, jonka merkittävimmät tekniikat ovat keskittyneet DNA-jaksojen poistoon. Tarkkuus ei ole kuitenkaan riittänyt puhtaasti DNA:n tasolle, vaan tiedemiehet ovat poistaneet pätkiä kromatiineista, jolloin säätelymekanismitkin on leikattu pois. Tilanne on tällä hetkellä huolestuttava; monet kasvit eivät kestä taudinaiheuttajia eikä tuholaisia, vaan viljelmät tuhoutuvat herkästi, jos yksikin haitallinen sieni, bakteeri tai virus pääsee tekemään tuhojaan vastustuskyvyn puuttuessa kasveilta. Tämä on yksi syy siihen, että on rakennettu maanalaisia siemenpankkeja, joihin säilötään vielä käyttökelpoisia siemeniä.

      Bg-ope väittää, että Jumala tappaa eliöitä, jos ne kuolevat sukupuuttoon. Ateistina hän ei tietenkään kykene näkemään sitä, että eliöiden geneettisellä rappeutumisella on syy, jonka voimme lukea Raamatusta. Jumalan luotua universumin, maapallon ja kaiken elämän, oli kaikki täydellistä. Ihmisen syntiinlankeemus muutti kaiken. Jumala asetti ihmisen viljelemään ja varjelemaan luontoa, koska Jumalan silmissä ihminen on sielullisena olentona erityisasemassa luontoon nähden. Siksi ihmisen tottelemattomuus johti koko luomakunnan turmeltumiseen Jumalan kirottua sekä ihmisen että koko luomakunnan. Luominen ja syntiinlankeemus kytkeytyvät vahvasti Jumalan suunnitelmiin koko ihmiskuntaa ajatellen; yhden ihmisen synnin vuoksi saa kärsiä koko luomakunta, mutta myös yhden Ihmiseksi tulleen Jumalan Pojan ristinkuoleman kautta voi pelastua koko ihmiskunta. Jo ensimmäinen ihmispari lankesi syntiin, joten olisitko sinä ollut sen parempi, jos olisit ollut Adamin tai Eevan paikalla? Tuskin. Siksi Raamattu sanoo, että kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Jumalan kirkkauden saat osaksesi ainoastaan uskomalla Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen tekemään sovitustyöhön. Tekosi tai hyvyytesi eivät sinua pelasta. Ne voivat olla seurausta uskosta ja rakkaudesta, mutta Jumalan silmissä ne eivät pelastukseen riitä.

      Siunausta elämääsi, toivoo
      RaamattuOnTotuus

      • 1. Moos. 4: 17 Ja miehelle hän sanoi:
        – Koska teit niin kuin vaimosi sanoi
        ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä,
        niin olkoon maa sinun takiasi kirottu.
        Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi
        niin kauan kuin elät.
        18 Maa kasvaa sinulle
        orjantappuraa ja ohdaketta,
        mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi.

        19
        Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi,
        kunnes tulet maaksi jälleen,
        sillä siitä sinut on otettu.
        Maan tomua sinä olet,
        maan tomuun sinä palaat.


      • UskonnonKäristämätAivot
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        1. Moos. 4: 17 Ja miehelle hän sanoi:
        – Koska teit niin kuin vaimosi sanoi
        ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä,
        niin olkoon maa sinun takiasi kirottu.
        Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi
        niin kauan kuin elät.
        18 Maa kasvaa sinulle
        orjantappuraa ja ohdaketta,
        mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi.

        19
        Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi,
        kunnes tulet maaksi jälleen,
        sillä siitä sinut on otettu.
        Maan tomua sinä olet,
        maan tomuun sinä palaat.

        Ja tämäkö on sinun tieteellinen argumenttisi?


      • UskonnonKäristämätAivot kirjoitti:

        Ja tämäkö on sinun tieteellinen argumenttisi?

        Ei, vaan koska bg-ope väittää, ettei Raamattu kerro maailmaa kohdanneesta kirouksesta ihmisen synnin vuoksi, niin todistan hänelle, että kyllä Raamatusta voi asian lukea ihan selkokielellä.


      • MaanviljelynKirous
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ei, vaan koska bg-ope väittää, ettei Raamattu kerro maailmaa kohdanneesta kirouksesta ihmisen synnin vuoksi, niin todistan hänelle, että kyllä Raamatusta voi asian lukea ihan selkokielellä.

        Kyseinen kohta ei käsittele mitenkään genomin rappeutumista eikä edes eläinkuntaa. Kyseessä on allegorinen kuvaus siitä, miten metsästäjä keräilijä aikaan suoraan luonnosta saatu elanto korvattiin maanviljelyksellä n. 10 000 vuotta sitten. Rappeutumisesta ei ole sanaakaan.

        Viimeisiä eristäytyneitä alkuasukasheimoja kyseinen kirous ei ole vieläkään saavuttanut. Melko heikohkoa noitumista Jumalalta.

        Raamatusta voi lukea melkein mitä tahansa ja niin on historian aikana luettukin.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ei, vaan koska bg-ope väittää, ettei Raamattu kerro maailmaa kohdanneesta kirouksesta ihmisen synnin vuoksi, niin todistan hänelle, että kyllä Raamatusta voi asian lukea ihan selkokielellä.

        "bg-ope väittää, ettei Raamattu kerro maailmaa kohdanneesta kirouksesta ihmisen synnin vuoksi, niin todistan hänelle, että kyllä Raamatusta voi asian lukea ihan selkokielellä."

        Valehtelija. Kerroin, että Raamatun mukaan Jumala lupaa olla kiroamatta maata ja sen elämää enää koskaan vedenpaisumuksen jälkeen.

        Sinä olet oma Jumalasi, jolle jopa Raamattu toimii vääritelyn kohteena.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ei, vaan koska bg-ope väittää, ettei Raamattu kerro maailmaa kohdanneesta kirouksesta ihmisen synnin vuoksi, niin todistan hänelle, että kyllä Raamatusta voi asian lukea ihan selkokielellä.

        "21 Ja kun Herra tunsi uhrisavun tuoksun, hän sanoi mielessään: »Minä en enää koskaan kiroa maata ihmisen tähden, vaikka ihmisen ajatukset ja teot ovat pahat nuoruudesta saakka, enää en hävitä kaikkea elävää, niin kuin tein."

        Jumala lupailee siinä (Raamatussa) ettei enää koskaan hävitä kaikkea elävää. Jompikumpi puhuu siis palturia, joko Jumala tai sinä, Tomi. Miten on?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ei, vaan koska bg-ope väittää, ettei Raamattu kerro maailmaa kohdanneesta kirouksesta ihmisen synnin vuoksi, niin todistan hänelle, että kyllä Raamatusta voi asian lukea ihan selkokielellä.

        Maailmanlopulla pelottelu on jo niin oldscool meinikiä, koita keksiä joku raflaamampi mantra mitä aloitat jankkaamaan.... ja ei kiitos paapatusta dna/fenotyyppi riippuvuus suhteesta...


    • Ei.luotu.eikirj

      Luuletko että kukaan ottaa sinua enään vakavasti kun olet jäänyt niin monta kertaa kiinni vääristelystä ja valehtelusta.

      Eikö muuten jumalasi heitä tuollaiset valehtelijat helvettiin?

    • TaasSamaaPaskaa

      1.
      Ihmisiä on yli 7 miljardia. Sellisessa populaatiossa geneettisten muutosten määrä on aivan ymmärrettävä. Muutosten "lisääntyminen" johtuu vain tutkimusmenetelmien kehittymisestä ja kuten tutkijat ovat todenneet useiden muutosten tuoreus johtuu ihmiskunnan äskettäin alkaneesta eksponentiaalisesta lisääntymisestä.

      2.
      Tämä on moneen kertaan käyty läpi. Et ole kyennyt osoittamaan ainuttakaan sukupuuttoon kuollutta lajia, jonka genomi olisi ensin rappeutunut ja populaatio olisi sen takia romahtanut. Heikentynyt genomi mittää uhanalaisuuden astetta, mutta uhanalaisuus on ensisijainen ja genomin heikkeneminen seuraus.
      Jalostus yksipuolistaa lajeja, mutta sillä ei ole geneettisen rappeutumisen kanssa mitään tekemistä, koska se on tarkoituksella aiheutettua ei-toivottujen ominaisuuksien poistamista.

      Geneettisestä rappeutumisesta Raamattu ei tiedä yhtään mitään, kuten ei geeneistä eikä luonnontieteiden alkeistakaan.

      Eli summa summarum. Jankutat samoja moneen kertaan alas ammuttuja väitteitäsi.

    • Kukaan ei jaksa enää vastata...Jos väität että Aurinko on vihreä, sata kertaa, luuletko että se muuntuu sillä vihreäksi? ;)

      "Intensiivisen adaptoitumisen ja pienten populaatioiden (sisäsiittoisuuden) aikaansaamaa geneettisen monimuotoisuuden puutetta voimme havaita luonnossa kaikkialla. Erityisen voimakkaana ilmiön voi havaita ihmisen harrastamassa jalostuksessa, jossa keinotekoisesti valitsemalla haluttuja ominaisuuksia vahvistetaan tai heikennetään tiettyjä epigeneettisiä informaatiorakenteita. Tämä johtaa nopeasti geneettisiin mutaatioihin ja virheellisiin DNA-jaksoihin, joita solu ei kykene käyttämään. Käyttökelpoisten DNA-jaksojen määrä pienenee ja eliö kohtaa tilanteen, jossa voidaan puhua geneettisen monimuotoisuuden puutteesta."

      Jos hevosilla jalostetaan esim väriä ja tai hyvää jalkojen rakennetta, mitä geeniä se mielestäsi automaattisesti heikentää? Olen jo sanonut etteivät maailman 33 miljoonaa hevosta ole missään mielessä rappeutumassa. Muutama harva rotu (oliko se nyt 0,001 % itse linkittämäsi artikkelin mukaan) on kyllä katoamassa mutta se johtuu että niillä ei riitä kysyntää joten niitä ei enää juuri kasvateta, se ei liity ollenkaan mihinkään rappiotilaan. (Ensi viikolla väität varmaan taas, että hevosia uhkaa genettinen rappeuma...)

      Et ole vielä vastannut kysymykseen, miksei eläinten genomi rappeutunut tai tuhoutunut sillä siunaamalla hetkellä kun ne parittain astelivat ulos arkista, sisäsiittoisuudesta ja monimuotoisuuden puutteesta puheen ollen...

      • //Et ole vielä vastannut kysymykseen, miksei eläinten genomi rappeutunut tai tuhoutunut sillä siunaamalla hetkellä kun ne parittain astelivat ulos arkista, sisäsiittoisuudesta ja monimuotoisuuden puutteesta puheen ollen...//

        Koska vedenpaisumuksesta pelastuneilla eläimillä oli vielä niin rikas genomi, mahdollisti se nopean ja tehokkaan adaptoitumisen elpyvään maailmaan. Mitä enemmän varioitumista ja muuntelua tapahtuu perusryhmän sisällä, sitä heikommaksi käy genomi.


      • Tutkimuksen mukaan intensiivinen jalostus luo pohjan geneettisille mutaatioille. Mutaatio leviää nopeasti alaroduille ja geneettisten mutaatioiden määrä kasvaa. Mitä enemmän jalostusta, sitä enemmän geneettisiä virheitä.

        Luonnossa elävillä lajeilla vastaava mekanismi toimii siten, että mitä enemmän adaptoitumista ja varioitumista, sitä enemmän geneettistä rappeutumista. Todisteita on pilvin pimein ja mekanismitkin ovat selvillä.

        Evoluutiolle sen sijaan ei löydy ainuttakaan todistetta eikä kukaan osaa kertoa, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua.

        https://vvma.org/resources/Conferences/2016 VVC Notes/Valberg- Equine Genetic Diseases.pdf



      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Samaa kertoo tämä tutkimus hevosten geneettisistä sairauksista: Mitä enemmän jalostusta ja muuntelua, sitä enemmän geneettisiä virheitä.

        https://thehorse.com/111370/genetic-disorders-breed-by-breed/

        Ensimmäistä linkkiä ei saa esiin. Toisessa puhuttiin kyllä geneettisistä sairauksista, ja olet tavallaan oikeassa siinä että rajatussa populaatiossa tapahtuva jalostus vahvistaa geenivirheiden ilmestymistä mutta se ei vieläkään todista rappeutumisesta vaan siitä, että jos hyvällä periyttäjällä (yleensä oriilla koska ne luonnollisesti tuottavat enemmän jälkeläisiä) on jokin piilevä sairaus eikä sitä olla tunnistettu, sen leviäminen jatkuu (ihmisen toimesta).
        Miten ihmeessä muuntelu nyt taas liittyikään tähän...Itse kirjoitit yllä että jos muuntelua ei ole tarpeeksi, sitä hankitaan lisää, kuten sinä asian ilmaiset, perusmuodosta...


      • gjhgjhgjhgjh
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tutkimuksen mukaan intensiivinen jalostus luo pohjan geneettisille mutaatioille. Mutaatio leviää nopeasti alaroduille ja geneettisten mutaatioiden määrä kasvaa. Mitä enemmän jalostusta, sitä enemmän geneettisiä virheitä.

        Luonnossa elävillä lajeilla vastaava mekanismi toimii siten, että mitä enemmän adaptoitumista ja varioitumista, sitä enemmän geneettistä rappeutumista. Todisteita on pilvin pimein ja mekanismitkin ovat selvillä.

        Evoluutiolle sen sijaan ei löydy ainuttakaan todistetta eikä kukaan osaa kertoa, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua.

        https://vvma.org/resources/Conferences/2016 VVC Notes/Valberg- Equine Genetic Diseases.pdf

        "Evoluutiolle sen sijaan ei löydy ainuttakaan todistetta eikä kukaan osaa kertoa, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua."

        Asia on selitetty sinulle useita kertoja. Miksi valehtelet jatkuvasti?
        Onko evoluutioteoriaa tutkinut tiedeyhteisö mielestäsi ollut 150 vuotta täysin väärässä?


      • rfsu
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tutkimuksen mukaan intensiivinen jalostus luo pohjan geneettisille mutaatioille. Mutaatio leviää nopeasti alaroduille ja geneettisten mutaatioiden määrä kasvaa. Mitä enemmän jalostusta, sitä enemmän geneettisiä virheitä.

        Luonnossa elävillä lajeilla vastaava mekanismi toimii siten, että mitä enemmän adaptoitumista ja varioitumista, sitä enemmän geneettistä rappeutumista. Todisteita on pilvin pimein ja mekanismitkin ovat selvillä.

        Evoluutiolle sen sijaan ei löydy ainuttakaan todistetta eikä kukaan osaa kertoa, millä mekanismilla evoluutiota voisi tapahtua.

        https://vvma.org/resources/Conferences/2016 VVC Notes/Valberg- Equine Genetic Diseases.pdf

        "Tutkimuksen mukaan intensiivinen jalostus luo pohjan geneettisille mutaatioille. Mutaatio leviää nopeasti alaroduille ja geneettisten mutaatioiden määrä kasvaa. Mitä enemmän jalostusta, sitä enemmän geneettisiä virheitä."

        No ei kyllä luo. Intensiivisessa jalostuksessa muodostuu usein - kun haetaan vain niitä parhaita ominaisuuksia - liian pieni genettinen variaatio (samat periyttäjät kaikissa suvuissa) jolloin myös joidenkin haitallisten ominaisuuksien periytyminen korostuu, eli vahvistuu joka sukupolvessa. Ei se mutaatioita lisää, mutta korjaa jos olen väärässä (linkki, please).
        Ja miten se liittyy luonnossa tapahtuvaan valintaan? Olet todistellut että ihmisen johtamassa valintaprosessissa - ikävä kyllä - virheet korostuvat. Ja?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Et ole vielä vastannut kysymykseen, miksei eläinten genomi rappeutunut tai tuhoutunut sillä siunaamalla hetkellä kun ne parittain astelivat ulos arkista, sisäsiittoisuudesta ja monimuotoisuuden puutteesta puheen ollen...//

        Koska vedenpaisumuksesta pelastuneilla eläimillä oli vielä niin rikas genomi, mahdollisti se nopean ja tehokkaan adaptoitumisen elpyvään maailmaan. Mitä enemmän varioitumista ja muuntelua tapahtuu perusryhmän sisällä, sitä heikommaksi käy genomi.

        "Koska vedenpaisumuksesta pelastuneilla eläimillä oli vielä niin rikas genomi, mahdollisti se nopean ja tehokkaan adaptoitumisen elpyvään maailmaan."
        Aijaa, vielä 1 500 vuoden jälkeenkin..Seuraavassa postauksessasi adaptaatio onkin jo tie turmioon..


      • rfsu
        rfsu kirjoitti:

        "Tutkimuksen mukaan intensiivinen jalostus luo pohjan geneettisille mutaatioille. Mutaatio leviää nopeasti alaroduille ja geneettisten mutaatioiden määrä kasvaa. Mitä enemmän jalostusta, sitä enemmän geneettisiä virheitä."

        No ei kyllä luo. Intensiivisessa jalostuksessa muodostuu usein - kun haetaan vain niitä parhaita ominaisuuksia - liian pieni genettinen variaatio (samat periyttäjät kaikissa suvuissa) jolloin myös joidenkin haitallisten ominaisuuksien periytyminen korostuu, eli vahvistuu joka sukupolvessa. Ei se mutaatioita lisää, mutta korjaa jos olen väärässä (linkki, please).
        Ja miten se liittyy luonnossa tapahtuvaan valintaan? Olet todistellut että ihmisen johtamassa valintaprosessissa - ikävä kyllä - virheet korostuvat. Ja?

        Okei, luin huonosti.

        "Luonnossa elävillä lajeilla vastaava mekanismi toimii siten, että mitä enemmän adaptoitumista ja varioitumista, sitä enemmän geneettistä rappeutumista. Todisteita on pilvin pimein ja mekanismitkin ovat selvillä."
        Eli mitä paremmin lajit sopeutuvat luonnossa ja mitä isompi geenipooli on, sitä suurempi rappio.
        Anteeksi vain mutta oletko ihan pihalla ;)?


    • kksjsj
      • Tyypillistä. Koska evoluutiouskovaiset eivät kykene näyttämään havaittuja (=tieteellisiä) todisteita evoluutiolle, turvautuvat he tarinoihin miljoonista vuosista.


      • Ei.luotu.eikirj
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tyypillistä. Koska evoluutiouskovaiset eivät kykene näyttämään havaittuja (=tieteellisiä) todisteita evoluutiolle, turvautuvat he tarinoihin miljoonista vuosista.

        Mutta etpä sinäkään ole onnistunut kumoamaan evoluutiota, koska onhan se vähän vaikea kumota sellaista mitä voi havaita koko ajan tapahtuvan luonnossa. Itse olet vain sulkenut silmäsi, etkä suostu näkemään todisteita. Tämänkin puolesta puhuu tuo sinun jatkuva vääristely ja suoranainen valehtelu.

        Ja mitenkäs sen palstan aiheen kanssa? Luulisi sinunkin nyt olevan edes sen verran viisas että keskustelisit tämän palstan aiheesta. Mutta ei, vaan jostain syystä välttelet sitä. Tosin tiedän kyllä miksi yrität vältellä tästä puhumista; koska onhan olemattomasta tapahtumasta vähän vaikea saada keskustelua aikaiseksi. Vai mitä?


      • lohis
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tyypillistä. Koska evoluutiouskovaiset eivät kykene näyttämään havaittuja (=tieteellisiä) todisteita evoluutiolle, turvautuvat he tarinoihin miljoonista vuosista.

        Aloita Lajien synnystä, tai katso vaikka luontodokumentti tvstä jos kirja on liian vaikea pala.


    • Koska kreat eivät saa mistään muualta tukea rappioteorialleen, he turvautuvat 6 000 vuoteen..

      Minä en tiennytkään että variaatio tappaa lajeja, puhutkohan sinä nyt itsesi pussiin...Äsken se oli variaation puute ;D
      Entä muuntelu perusryhmän sisällä, kerrohan miten se heikentää lajeja..Jos isä ja äiti saavat 4 lasta jolla on eri genoomit, muuntelu on huonoa koska...?

    • A.Teisti

      Olet huvittava! Miten bg-open kommentointi voi olla asiatonta, jos hän kertoo, miten asiat todellisuudessa ovat. Kyllä hän tietää nämä asiat varmasti paremmin kuin sinä, hän on jopa opiskellut biologiaa...
      Ja sinä luet netistä kreationistien pseudotiedesivustoja... :)

    • Remy

      Onko tuo oikeasti opettaja? 😄Miten opettajaksi nykyään pääsee täysin harhoissa olevat hullut?

      • hkjhkjhjkhkjh

        Sitä minäkin olen ihmetellyt. Seula vuotaa pahasti.


    • caseclosed

      Toisin sanoen, ihmistä ei ole luotu, vaan se on kehittynyt omalla painollaan yksisoluisesta eliöstä, kuten kaikki muutkin eliöt. Case closed.

    • "Luominen ja syntiinlankeemus kytkeytyvät vahvasti Jumalan suunnitelmiin koko ihmiskuntaa ajatellen; yhden ihmisen synnin vuoksi saa kärsiä koko luomakunta"

      Kiitos Tomi tästä. Pyytämättä ja kysymättä vahvistat itse, kuinka tavattoman sekaisin olet. Kuinka käsittämättömän perverssi moraalisi on.

      Ajatellaanpa että joku ihminen, "Johtaja", toimisi samoin kuin sinun Jumalasi, Tomi.

      Johtaja kertoisi jollekin random-tyypille vaikkapa Kamerunista, että saat syödä hedelmiä kaikista muista puista paitsi siitä, mistä syömällä saat enemmän tietoa.

      Käy niin että Kamerunin henkilö ei voi vastustaa kiusausta maistaa hedelmiä myös kielletystä puusta.

      Mitä sitten tapahtuu: Johtaja tuomitsee kamerunilaisen kuolemaan ja kärsimykseen. Ja kaikki hänen sukulaisensa ja maanmiehensä. Ja kaikki muutkin maapallon ihmiset. Ja kaikki tulevat sukupolvet, maailman tappiin saakka.

      Eikä tuo riitä. Johtaja tuomitsee myös kaikki maapallon eliöt, siis ihan jo-ka-i-ki-sen eliölajin kärsimyskuolemaan häviämään sukupuuttoon tuon Kamerunin kaverin yksittäisen virheen takia. Ja nyt siis puhutaan eliöistä, joilla ei ole minkään sortin mahdollisuutta edes ymmärtää kuka Johtaja on ja mistä ylipäätään on kyse. Että kenen takia siinä noin niin kuin lähtökohtaisesti kärsitään ja miksi.

      Mutta eipä hätää! Kärsimyskuolemalta ja kuoleman jälkeiseltä kidutukselta (johon Johtaja lähettää jatkuvasti 2/3 maailman väestöstä joka tapauksessa) voisi kuitenkin pelastua mielistelemällä Johtajan poikaa, joka melkein kuoli, muttei sittenkään! Hip hurraa!

      Pitäisinkö tuota johtajaa oikeudenmukaisena, rakastettavana ja kunnioitettavan henkilönä? En todellakaan, vaan mielivaltaisena, pikkusieluisena, mielisairaana kostajana, joka tappaa ja kiduttaa täysin viattomia ihmisiä ja syyntakeettomia eliöitä toisten - korjaan, yhden ihmisen - tekemän virheen takia.

      Ei tarvitse ihmetellä miksi kristinusko on korkean elintason maissa syöksykierteessä: eihän tuossa fundiskristittyjen maailmankuvassa ole mitään tolkkua. Ei vähäisintäkään järjen hiventä.

      Kiitos Tomi uutterasta työstäsi kristinuskon upottamiseksi. Laiva vuotaa pahoin ja tulee uppoamaan ilman sinuakin. Kiitos kuitenkin että hakkaat pohjaa säleiksi melkein päivittäin, isolla kirveellä.

      • "Mutta eipä hätää! Kärsimyskuolemalta ja kuoleman jälkeiseltä kidutukselta (johon Johtaja lähettää jatkuvasti 2/3 maailman väestöstä joka tapauksessa."

        Jos ROT:n uskonveljiltä kysytään, niin luku on reilusti yli 90%.

        Lisäksi Johtaja herättää omiksi kuvikseen luomansa jo kertaalleen kuolleet ihmiset kuolemasta, voidakseen heittää heidät helvettiin kärsimään ikuisesti. Ei siis sataa vuotta, eikä kuuttatuhatta vuotta, eikä edes 13,82 miljardia vuotta, joka on nykyisen maailmankaikkeutemme ikä, vaan ikuisesti.

        Ja näiden ROT:n uskonveljien ja -sisarten mukaan kyseessä on Rakkauden Jumala.

        Ei jumankekka mitä sontaa.


    • serappeutuu

      Hyvä yhteenveto geneettisen rappeutumisen havaittavista todisteista. Hienoa, RaamattuOnTotuus.

      • "Hyvä yhteenveto geneettisen rappeutumisen havaittavista todisteista. Hienoa, RaamattuOnTotuus."

        Tässä vielä tiivistettynä RoTin Jumalan aikaansaannokset "geneettisellä rappeutumisella":

        - Ihmisiä on tänään enemmän kuin eilen. Maapallon väestöstä kasvaa, ja on tehnyt sitä räjähdysmäisesti 1950-luvulta lähtien.

        - Maailmassa enemmän koirarotuja kuin aiemmin. Todennäköisesti myös koirien yksilömäärä on suurempi kuin koskaan aiemmin. Jopa kiinalaisilla kaupunkilaisia on koiria lemmikkeinään.

        - Hevosrotuja on enemmän kuin aiemmin, eikä hevosten määrä maailmassa ole juurikaan vähentynyt. Suomessa hevosten vähenemiseen ei ole todellakaan syynä geneettinen rappeutuminen, vaan viimeisen 70 vuoden aikana tapahtunut koneellistuminen ja yhteiskuntamuutos, jossa väestö on muuttanut maalta taajamiin.

        - Eliöiden sukupuuttojen primaarisyyt ovat ihmisten toimet, mm. elinympäristöjen tuhoutuminen, pirstoutuminen ja pilaantuminen (ympäristömyrkyt) sekä liikakakastus. Tämä on helppo kenen tahansa tarkistaa luotettavista tietolähteistä, paitsi tietysti niiden jotka haluavat kieltää todellisuuden.

        RoT:on Jumala on siis toistaiseksi epäonnistunut surkeasti elämän tuhoamisessa väitetyllä tavalla. RoT:n väitteet Jumalasta häpäisevät paitsi hänet itsensä, myös sen Jumalan jonka äänitorvi RoT hourii olevansa. Hän on mitä räikein Jumalan pilkkaaja.


    • Pöh.

    • räyhräyh2

      Taas epärehellinen opettajan kuvatus on itkenyt viestin pois. Ei se mitään, ihmiset ehtivät nähdä sen jo. Taas nähtiin vain kuvatuksen lapsellisuus.

    • Jeesus on sovittanut ihmisten synnit (voi ollakin), ja Jumala se vaan vihaa? Armollinen (ever heard?) Jumala...

    • Kerrataanpa tämä vielä: uskomustesi mukaan paradiisin Aadami ja Eeva muodostivat ihmiskunnan alkuperäisen, kahden hengen populaation. Suomalaisia on hieman yli 5 milj.

      Kummassa, suomalaisten vai paradiisin populaatiossa, arvelet vallitsevan suuremman mahdollisen geneettisen variaation?

    • Justramhim

      Mitä ihmeen sössötystä tää oikeen tarkottaa? You know, omg =happorekka 😋🔥

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe