Miten käy Keskustalle vaaleissa?

Keskustan kannatus on gallupien mukaan nyt n. 16 % luokkaa. Onko se sama myös n. viiden kuukauden kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa? Voidaanko kannatuksen kehityksen ennustamiselle saada tukea aikaisempien vaalien edeltäviltä kuukausilta? Katsotaanpa:

Vuoden 1995 vaalien alla lokakuussa 1994 kepun kannatus oli vain 14,6 %, mutta muutamia kuukausia myöhemmin vaaleissa puolue sai peräti 19,8 % kannatuksen:

https://www.uusisuoi.fi/kotimaa/265646-tata-temppua-juha-sipila-nyt-yrittaa-esko-ahon-puoluesihteeri-pekka-perttula-kertoo?ref=valinnat

Niin uskoo Juha Sipilä nytkin käyvän, ja kovasti hän sillä uhoaa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/265534-juha-sipila-pani-kovan-uhon-paalle-kabineteissa-rakennetaan-jo-sinipunaa-viimeksi

Sipilä saa nyt kyllä ”lunta tupaan” tutkijalta, joka pitää Sipilän uhoa perusteettomana:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/265806-tutkijalta-tyly-arvio-juha-sipilan-haaveelle-kaksi-syyta-miksi-vuoden-1995-temppu-ei

Ehkä luotettavampi ennuste olisi lähemmältä ajalta, eli vuoden 2011 vaalien tiimoilta. Lokakuussa 2010 silloisen pääministeripuolue kepun kannatus oli 17,6 % - eli hieman suurempi kuin puolueen kannatus nyt:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/104386-yle-taas-hurja-nousu-–-3-erottaa-perussuomalaiset-ja-keskustan

Mutta vaaleissa muutamia kuukausia myöhemmin puolue sai vain 15,76 % kannatuksen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2011

Olette kaikki lukutaitoisia, joten minun ei tarvitse puhua enempää noista linkeistä nähtävästä. Lukekaapa niistä itse ja esittäkää mielipiteenne siitä, onko niistä ennusteiksi tulevien vaalien suhteen vai eikö ole ja mistä syystä olisi ja mistä syystä ei olisi! Omaa ennustettani en esitä, vaan odotan niitä teiltä. Jos joku uskoo olevansa viisas, toivottavasti haluaa näyttää viisauttaan meille vähemmän viisaillekin!

89

908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei näy aukeavan tuo toiseksi viimeinen linkkini, mutta varmaan sen löydätte halutessanne ja näette, että noin romahti kepun kannatus vielä muutamien vaaleja edeltävien kuukausien aikana.

    • PolitiikanTietäjä

      Historiasta voi ottaa oppia. ainakin siinä mielessä, ettei galluppeihin voi koskaan täysin luottaa.

      Vaalikeskusteluun saattaa tulla yllättäviäkin teemoja. Muistamme 2003 kuinka silloinen pääministeri Lipponen piti itseään lähes varmana voittajana, ja tähyili jo koko Euroopankin johtoon. Itsevarmuudessaan hän veljeili läheisesti myös USA:n johtajien kanssa. Hän valitsi selkeästi läntisen liittouman suhteessaan Irakin sotaan. Tuon veljeilyn haastoi Jäätteenmäki, Lipposen varma voitto ja jatko pääministerinä kääntyi katkeraan tappioon.

      Nyt on syntymässä tilanne, jossa Venäjän ja Ukrainan jäätynyt konflikti leimahtaa uudeksi kriisiksi. EU ja länsi tulevat puolustamaan Ukrainaa ainakin diplomaattitasolla. Suomen hallitus toimii EU:n mukana Ukrainan puolesta. Tämä antaisi Putin mielisille, siis esim. venäjää sympatisoiville demareille (Tuomioja, Halonen ja hengenheimolaisensa) vaaliaseen, mahdollisuuden haastaa hallituksen politiikka liian länsimyönteisenä.

      Parissa edellisissä vaaleissa teemana oli Kreikan, ja muiden talousvaikeuksiin ajautuneiden EU maiden, taloudellinen tukeminen. Perussuomalaisten jytkyjen yksi voima tuli noiden tukipakettien arvostelusta. Nyt meillä on Italia, ja sen budjetti, jota EU ei hyväksy. Tilanne saattaa olla maaliskuussa, meidän vaalitaiston aikaan, hyvinkin se, että vakuusrahoja taas kaivataan ja kaivetaan. EU kriittisten toiveuni kenties.

      Brexit saattaa myös päätyä sopimuksettomaan tilaan maaliskuussa. Sekin olisi omiaan sekoittamaan vaaliasetelmia. EU kriittiset siitäkin hyödyn nappaisivat. Perussuomalaiset saisivat helpon aseen.

      Vaalipiirikohtaisia yhden miehen tai yhden asian puolueitakin on pullahtamassa sotkemaan perinteisiä puolueasetelmia. Vaikka Siniset ovat koko maan kannatuksessa 1% tasolla, Timo Soini vetäisi varmasti Uudellamaalla sievoisen potin. Jussi Niinistö samoin omassa vaalipiirissään, vaikka eipä olisi ihme vaikka hän siirtyisi Kokoomuksen ehdokkaaksi. Uudellamaalla on pakkaa sotkee myös Hjallis. Saako hän muita tv:stä tuttuja rinnalleen, jos saa, niin saattaa rokottaa kummasti Kokoomusta.

      Paavo Väyrynen on pohjantähden alta siirtymässä seitsämän tähden suojiin. Jos Vuokko vaimon sairaus ei lamaannuta Paavoa tyystin, on hän sotkemassa Lapin vaalikuviota. Keskusta tai Perussuomalaiset menettävät paikan Paavolle. Omissa vaalipiireissään puolueitaa nostavat myös mm. Laura Huhtasaari ja - uskokaa pois- Teuvo Hakkarainen. Keski-Suomen suunnalla onkin mielenkiintoisia alueita, joissa vanhat kepukonkarit tekevät tilaa. Pekkarinen ja Kääriäinen jättävät isoja äänisaaliita vapaaksi riistaksi, pystyykö Kepu ne pitämään, siinä jännitettävää.

      Moni asia voi siis vaikuttaa, joten hyvinkin myös Keskusta voi olla tuolla 20%:n tietämissä. Onhan takana loistavat näytöt talouspolitiikan onnistumisesta ja ay-liikkeen vallan suitsimisesta. Siitä kansa pitää, mutta vaaleissa usein akuutimmat teemat nousvat ratkaisevaan rooliin.

      • Pahus, en huomannut tuota tuon äskeisen viestin laittaessani, kun viestisi on tullut sitä kirjoitellessani.

        Ihan asiallisia näkökohtia, tositapahtumiin perustuvia sinulla tuossa on. Kun olen syntyjäni lähinnä savolainen yritän sanoa tuosta savolaisittain: "voe siinä käyvä nuinnii, voan voep käyvä toesinnii" - meniköhän oikein;))

        Kiitoksia kuitenkin siitä, että minun ei tarvinnut jäädä ainoaksi rohkeaksi tässä asiassa!


      • Hieman jo kehaisinkin tuota viestiäsi, ja onhan se ihan asiallinen. Mutta nyt lukemaani paremmin paneuduttuani minun täytyy sanoa, että ennustetta kepun menestymiselle tulevissa vaaleissa tuskin kannattaa perustaa v. 2003 vaaleissa tapahtuneeseen. Vai olisiko mielestäsi puolueella nytkin johtaja, joka ”puhuu niin totta kuin osaa?”

        Demarien tai vasureidenkaan poliitikoissa ei taida olla nykyisin sellaisia, jotka sympatisoisivat erityisemmin Venäjää. Ei ainakaan Putin-mielisiä, sillä ainakin entisille äärivasemmistolaisille Putin lienee varsin vastenmielinen, sillä hän on luisunut kovin kauaksi alkuperäisestä taustastaan.

        Mutta kiva, että rohkenit tehdä tuon ennusteesi, pidetään se mielessä!


      • PolitiikanTietäjä
        kapi_ kirjoitti:

        Hieman jo kehaisinkin tuota viestiäsi, ja onhan se ihan asiallinen. Mutta nyt lukemaani paremmin paneuduttuani minun täytyy sanoa, että ennustetta kepun menestymiselle tulevissa vaaleissa tuskin kannattaa perustaa v. 2003 vaaleissa tapahtuneeseen. Vai olisiko mielestäsi puolueella nytkin johtaja, joka ”puhuu niin totta kuin osaa?”

        Demarien tai vasureidenkaan poliitikoissa ei taida olla nykyisin sellaisia, jotka sympatisoisivat erityisemmin Venäjää. Ei ainakaan Putin-mielisiä, sillä ainakin entisille äärivasemmistolaisille Putin lienee varsin vastenmielinen, sillä hän on luisunut kovin kauaksi alkuperäisestä taustastaan.

        Mutta kiva, että rohkenit tehdä tuon ennusteesi, pidetään se mielessä!

        Tilanne on nyt 2003 verrattuna päinvastainen. Analogia tulee asiasta, siis kansainvälisestä kriisistä ja Suomen poliitikkojen suohteesta siihen vaalihuumassaan.

        Nyt Keskusta on se, jonka pääministeri seisoo lännen rintamassa. Nyt SDP on se, joka arvostelee pääministeriä yksipuolisesta suhteesta kriisin osapuoliin. Suurin tulee siitä, että nykyisellä hallituksella on vahva presidentti tukena ja turvana, Lipposella on kaikkien aikojen heikoin presidenttimme vieläpä vastustajanaan.

        Oiva sattuma muuten sekin, että SDP:llä on nyt johtaja joka puhuu niin totta kuin osaa, tai paremminkin puhuu yhtä sinne ja toista tänne, lupaillen kaikille vähän kaikkea ja vappusataset vielä päälle.

        Demareissa on vahva venäjämielisten joukko, mainitut Tuomioja ja Halonen emerituksina, mutta on siellä nuorempaakin sakkia. Ideologia pohjaa länsivastaisuuteen (esim Trump on heille suoraan saatanasta) ei niinkään Putinin ihailuun.


    • Kyllä täällä yleensä on viisaita, omasta mielestään sellaisia, ihan tulvimalla, mutta kun niitä viisaita pyysin tulemaan näyttämään viisauttaan tuossa asiassa, niitä ei tullutkaan. No, ehkä tuollainen on oikeaa viisautta nyt noiltakin, jotka yleensä pyrkivät viisaina esiintymään.

      Ehkä minun olisi täytynyt pyytää esilletuloa rohkeilta eikä viisailta. Rohkeus kun ei aina käy käsi kädessä viisauden kanssa. Täytyy nyt minun itseni olla rohkea ja pläjäyttää ennuste: Kepu tulee kyllä saamaan vaaleissa sen kannatuksen, joka sillä nytkin on gallupeissa, ehkä hieman enemmänkin, mutta ei yli 18 % kannatusta, eikä tule kolmatta sijaa korkeammalle vaaleissa pääsemään.

      Voinhan olla tuossa väärässäkin, sillä ”ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen”, sanoi aikoinaan kepun viisas mies Ahti Karjalainen. Pysyn kuitenkin tuossa ennusteessani ja jos vaalit osoittavat minun olleen siinä väärässä siten, että kepu saisi ennustamaani korkeamman kannatuksen ja paremman sijoituksen puolueiden suuruusjärjestyksessä, tulen lopettamaan kirjoitteluni tälle palstalle.

      • VarmaTieto

        SDP tulee romahtamaan kunhan vaalitentit alkaa. Rinne ei hallitse paineen alla tilanteita.

        SDP:n likaisten temppujen osasto, SAK, käytti jo suurimmat paukkunsa syksyn rettelöinteihin.

        Hallitus ei enää uusia työmarkkinoita kihottavia aiheita tuo, joten SAK ei pääse mellastamaan. Poliittinen muisti on lyhyt ja syksyn rettelöt ovat keväällä menneen talven lumia. Vaalikarja ei niitä muista.

        SAK:n tuki demareille jääkin rahojen jakamiseen. Sekin saattaa kääntyä itseään vastaan, kansaa kyllä SDP:n ohjelmassa verotettaisiin, mutta ay-liikettä ei. Niin se on miltä näyttää, ja tuollainen näyttää pahalta.

        Kokoomus taas menettää 3-4 % kannatuksestaan Hjalliksen joukoille.

        Voittaja onkin siis Keskusta. Väyrynenkään ei enää kepua kiusaa kun joutuu toimimaan Vuokon omaishoitajana.


      • VarmaTieto kirjoitti:

        SDP tulee romahtamaan kunhan vaalitentit alkaa. Rinne ei hallitse paineen alla tilanteita.

        SDP:n likaisten temppujen osasto, SAK, käytti jo suurimmat paukkunsa syksyn rettelöinteihin.

        Hallitus ei enää uusia työmarkkinoita kihottavia aiheita tuo, joten SAK ei pääse mellastamaan. Poliittinen muisti on lyhyt ja syksyn rettelöt ovat keväällä menneen talven lumia. Vaalikarja ei niitä muista.

        SAK:n tuki demareille jääkin rahojen jakamiseen. Sekin saattaa kääntyä itseään vastaan, kansaa kyllä SDP:n ohjelmassa verotettaisiin, mutta ay-liikettä ei. Niin se on miltä näyttää, ja tuollainen näyttää pahalta.

        Kokoomus taas menettää 3-4 % kannatuksestaan Hjalliksen joukoille.

        Voittaja onkin siis Keskusta. Väyrynenkään ei enää kepua kiusaa kun joutuu toimimaan Vuokon omaishoitajana.

        Rohkeutta kaipasin ennusteihin ja täytyy sanoa, että sinulta sitä ei todellakaan puutu! Varmaan olet kepun kannattaja ja todella optimisti sellaisena. Optimismi on kyllä myönteisempää kuin pessimismi, vaikka pessimismin hyväksi puoleksi sanotaan, että pessimisti ei pety. Optimismiakin myönteisempää mielistäni on realismi, ja sitä ominaisuutta sinulla ei taida olla.


      • VarmaTieto
        kapi_ kirjoitti:

        Rohkeutta kaipasin ennusteihin ja täytyy sanoa, että sinulta sitä ei todellakaan puutu! Varmaan olet kepun kannattaja ja todella optimisti sellaisena. Optimismi on kyllä myönteisempää kuin pessimismi, vaikka pessimismin hyväksi puoleksi sanotaan, että pessimisti ei pety. Optimismiakin myönteisempää mielistäni on realismi, ja sitä ominaisuutta sinulla ei taida olla.

        Mitäs jos kirjoittaisit vasta-argumentteja esitettyihin asioihin tuon kirjoittajan nälvimisen sijaan. Vai onko se mahdotonta, siis sinun kirjoittaa muita nälvimättä.


      • kj653
        VarmaTieto kirjoitti:

        Mitäs jos kirjoittaisit vasta-argumentteja esitettyihin asioihin tuon kirjoittajan nälvimisen sijaan. Vai onko se mahdotonta, siis sinun kirjoittaa muita nälvimättä.

        Tuo oli jo aika hauska.


        Mitä jos sanon, että jumalaa ei olemassa, koska uskon evoluutioteoriaan ja esitän sinua esittämään vasta-argumentin? Millainen vasta-argumenttisi on? Ilman nälvimisä.


      • oletkertonutuskovasi
        kapi_ kirjoitti:

        Rohkeutta kaipasin ennusteihin ja täytyy sanoa, että sinulta sitä ei todellakaan puutu! Varmaan olet kepun kannattaja ja todella optimisti sellaisena. Optimismi on kyllä myönteisempää kuin pessimismi, vaikka pessimismin hyväksi puoleksi sanotaan, että pessimisti ei pety. Optimismiakin myönteisempää mielistäni on realismi, ja sitä ominaisuutta sinulla ei taida olla.

        Uskooko realisti jumalaan? Millainen sinun jumalasi on?


      • VarmaTieto
        kj653 kirjoitti:

        Tuo oli jo aika hauska.


        Mitä jos sanon, että jumalaa ei olemassa, koska uskon evoluutioteoriaan ja esitän sinua esittämään vasta-argumentin? Millainen vasta-argumenttisi on? Ilman nälvimisä.

        "Mitä jos sanon, että jumalaa ei olemassa, koska uskon evoluutioteoriaan ja esitän sinua esittämään vasta-argumentin? Millainen vasta-argumenttisi on? Ilman nälvimisä. "

        Siis ensinhän minun olisi pitänyt nälviä sinua realismista, tai jostain muusta ominaisuudesta jota mielestäni sinulla ei ole.

        Esitettyyn tehtävään on kuitenkin syytä vastata, joten vasta-argumettini olisi, että evoluutioteoriassakin on monia aukkoja. Pelkkä luonnonvalinta ei ohjaa evoluutiota, kuten Darwinin teoria väittää.


      • VarmaTieto kirjoitti:

        Mitäs jos kirjoittaisit vasta-argumentteja esitettyihin asioihin tuon kirjoittajan nälvimisen sijaan. Vai onko se mahdotonta, siis sinun kirjoittaa muita nälvimättä.

        Mitä ihmeen vasta-argumentteja minun tarvitsisi esittää enempää kuin olen jo esittänyt viestissäni klo 19.26, jossa sanon näin:

        >>Täytyy nyt minun itseni olla rohkea ja pläjäyttää ennuste: Kepu tulee kyllä saamaan vaaleissa sen kannatuksen, joka sillä nytkin on gallupeissa, ehkä hieman enemmänkin, mutta ei yli 18 % kannatusta, eikä tule kolmatta sijaa korkeammalle vaaleissa pääsemään.<<

        Eikö käy varsin vahvasta vasta-argumentista, kun lisäksi sanon vielä näin:

        >> jos vaalit osoittavat minun olleen siinä väärässä siten, että kepu saisi ennustamaani korkeamman kannatuksen ja paremman sijoituksen puolueiden suuruusjärjestyksessä, tulen lopettamaan kirjoitteluni tälle palstalle.<<


      • oletkertonutuskovasi kirjoitti:

        Uskooko realisti jumalaan? Millainen sinun jumalasi on?

        Olenko kehunut realismillani? Jos niin olen tehnyt, minun olisi pitänyt muistaa, että on elämäni eri vaiheissa käynyt toisinkin kuin uskoin käyvän, onneksi muutaman kerran myös uskomaani paremmin. Enkä muista täällä erityisemmin julistaneeni uskoa Jumalaan, mutta en liioin kiellä Jumalan olemassaoloa, joskaan en tiedä, millainen se tai Hän on.

        Mitäpä sinä luulet tai uskot? Minusta on tässä paikallaan muistuttaa avaruustähtitieteilijä Esko Valtaojan sanoma piispa Juha Pihkalalle heidän kirjeisiinsä perustuvassa kirjassaan: ”Kuolemamme jälkeen toinen meistä yllättyy”.


      • 125
        kapi_ kirjoitti:

        Olenko kehunut realismillani? Jos niin olen tehnyt, minun olisi pitänyt muistaa, että on elämäni eri vaiheissa käynyt toisinkin kuin uskoin käyvän, onneksi muutaman kerran myös uskomaani paremmin. Enkä muista täällä erityisemmin julistaneeni uskoa Jumalaan, mutta en liioin kiellä Jumalan olemassaoloa, joskaan en tiedä, millainen se tai Hän on.

        Mitäpä sinä luulet tai uskot? Minusta on tässä paikallaan muistuttaa avaruustähtitieteilijä Esko Valtaojan sanoma piispa Juha Pihkalalle heidän kirjeisiinsä perustuvassa kirjassaan: ”Kuolemamme jälkeen toinen meistä yllättyy”.

        "Mitäpä sinä luulet tai uskot?"

        Uskon, ettei jumalaa ole. Ja luulen, että ihminen se on, joka väittää jumalan teheneen ihmisen omaksi kuvakseen. Vaikka on toiminut juuri toisinpäin ja luonut jonkun mielikuvitushahmon omaksi kuvakseen. Sinänsä uskonnoilla on kautta aikain pidetty rahvas kurissa. Nykyään se on vaikeampaa, kun tietoa on niin monipuolisesti saatavilla. Jopa tällainen on sallittua, joka ennen olisi ollut aivan...niin...mitä se olisi ollut? No, ennen näkemätöntä rienausta.

        https://hikipedia.info/wiki/Martti_Luther


        ps. Voiko jumala minut tuomita helvettiin, jos en usko häneen? Eheiiii, ihmiset ne on tuomitsemassa ketä mihinkin vannoen jonkun jumalan nimeen tekohurskaudessaan. Suomessa lestat pahimmasta päästä hurskastelemassa. Jumalan nimeen on tehty vaikka mitä, mutta kukaan ei ole kyennyt todistamaan jumalan olemassoloa. Ei sitä todista se, että ihminen on kirjoitellut ties mitä opuksia, muutellen aikain saatossa niiden sisältöäkin. Päättäisivät nyt kaikenmaailman hihhulit edes keskenään, mikä on se yksi ja ainoa oikea jumala, että voisi siltä pohjalta lähestyä tuota asiaa.


      • katharinavonbora
        125 kirjoitti:

        "Mitäpä sinä luulet tai uskot?"

        Uskon, ettei jumalaa ole. Ja luulen, että ihminen se on, joka väittää jumalan teheneen ihmisen omaksi kuvakseen. Vaikka on toiminut juuri toisinpäin ja luonut jonkun mielikuvitushahmon omaksi kuvakseen. Sinänsä uskonnoilla on kautta aikain pidetty rahvas kurissa. Nykyään se on vaikeampaa, kun tietoa on niin monipuolisesti saatavilla. Jopa tällainen on sallittua, joka ennen olisi ollut aivan...niin...mitä se olisi ollut? No, ennen näkemätöntä rienausta.

        https://hikipedia.info/wiki/Martti_Luther


        ps. Voiko jumala minut tuomita helvettiin, jos en usko häneen? Eheiiii, ihmiset ne on tuomitsemassa ketä mihinkin vannoen jonkun jumalan nimeen tekohurskaudessaan. Suomessa lestat pahimmasta päästä hurskastelemassa. Jumalan nimeen on tehty vaikka mitä, mutta kukaan ei ole kyennyt todistamaan jumalan olemassoloa. Ei sitä todista se, että ihminen on kirjoitellut ties mitä opuksia, muutellen aikain saatossa niiden sisältöäkin. Päättäisivät nyt kaikenmaailman hihhulit edes keskenään, mikä on se yksi ja ainoa oikea jumala, että voisi siltä pohjalta lähestyä tuota asiaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=Jh5qcjIehFw


        :D


      • eikuolleetyllätymistään
        kapi_ kirjoitti:

        Olenko kehunut realismillani? Jos niin olen tehnyt, minun olisi pitänyt muistaa, että on elämäni eri vaiheissa käynyt toisinkin kuin uskoin käyvän, onneksi muutaman kerran myös uskomaani paremmin. Enkä muista täällä erityisemmin julistaneeni uskoa Jumalaan, mutta en liioin kiellä Jumalan olemassaoloa, joskaan en tiedä, millainen se tai Hän on.

        Mitäpä sinä luulet tai uskot? Minusta on tässä paikallaan muistuttaa avaruustähtitieteilijä Esko Valtaojan sanoma piispa Juha Pihkalalle heidän kirjeisiinsä perustuvassa kirjassaan: ”Kuolemamme jälkeen toinen meistä yllättyy”.

        ”Kuolemamme jälkeen toinen meistä yllättyy”.

        Kannattaakin ennustaa niin kauas tulevaisuuteen, ettei kukaan voi todistaa ennustuksen oikeellisuutta.

        Minäkin ennustan.
        Kuolemamme jälkeen kumpikaan meistä ei ylläty.

        Sitten (lisää) realismia. Kannattaa varoa noita hihhuliliikkeitä, jotka uskon varjolla ovat valmiita viemään vaikka köyhän lesken viimeisetkin roposet, pahimpana esimerkkinä kepulestat.


    • ayayayman

      Halonen ja tuomioja ovat menneen talven lumia. Todennäköistä nyt on vain keskustapuolueen häviö vaaleissa.Jos demarit saa enemmistön vaaleissa , kokoomus kelpaa sille kumppaniksi.Siksi nokittelua käydään lähinnä kepu- demari linjalla.Demarit menettivät ääniään ilmeisesti vihreille ja perusssuomalaisille viime vaaleissa.Nyt pettyneet palaa ruotuun.Ja moni kunnallisella alalla vittuuntui menetettyihin lomarahoihin, jota ei anteeksi anneta.En minä ainakaan.Sukupolven vaihdokset ovat nyt tulossa niin demareihin kuin myös kepulaisiin.Ennustan myös kepulle johtajien vaihdosta vaalien jälkeen.

      • Tullut.tarpeettomaksi

        Miten lomarahoihin voit vittuuntua, jos et sellaisia ole saamassa. Ei lomaraha ole palkka.
        Se vain sovittu metalliliiton aloitteesta, kun haluttiin aikanaan ettei työväki menisi Ruotsiin, ja palaisi entiseen työhön. Nyt ei sitä ole ole ollut, sen rahan voisi ihan hyvin lopettaa. Raha tietenkin tarpeellista kaikille, mutta sen tultava työnteosta, eikä tällaiset saisi jatkua.

        HAassua että rahaa pitäisi jakaa vastikeetta, ja Ay-liike ei edes veroa maksa.


      • PieniHuomio

        Demarit menetti viime vaaleissa ääniä Perussuomalaisille. Vihreät jäi silloin 8,5 % tulokseen, joten heille ei demareista vuotoa ollut. Nyt on, etenkin kun Haaviston persoona houkuttaa esim. monia perinteisiä demarinaisia vaihtamaan vihreisiin.


      • Tarpeellinen_raha
        Tullut.tarpeettomaksi kirjoitti:

        Miten lomarahoihin voit vittuuntua, jos et sellaisia ole saamassa. Ei lomaraha ole palkka.
        Se vain sovittu metalliliiton aloitteesta, kun haluttiin aikanaan ettei työväki menisi Ruotsiin, ja palaisi entiseen työhön. Nyt ei sitä ole ole ollut, sen rahan voisi ihan hyvin lopettaa. Raha tietenkin tarpeellista kaikille, mutta sen tultava työnteosta, eikä tällaiset saisi jatkua.

        HAassua että rahaa pitäisi jakaa vastikeetta, ja Ay-liike ei edes veroa maksa.

        Suomalainen lomaraha ei ole ainutlaatuinen. Ympäri maailmaa on käytössä samankaltaisia järjestelmiä, jossa työntekijälle maksetaan kesällä tai ennen joulua lisäkorvaus peruspalkan lisäksi.

        Muualla ne kulkevat nimellä 13. kuukauden palkka tai lomabonus. Joissakin maissa maksetaan jopa 14. kuukauden palkka.

        Suomalaisella lomarahalla voi olla ainutlaatuiset juuret 1970-luvulla Ruotsiin virtaavassa työvoimassa, mutta järjestelmä ei ole uniikki.

        Ruotsissa lomaraha maksetaan samalla perusteella ja kesäloman yhteydessä kuten Suomessakin.

        Saksassa työantajat maksavat joulun alla työntekijöilleen 13. kuukauden palkan, joka joskus jaetaan kesän ja joulun välillä. Ylemmissä asemissa oleva toimihenkilö voi olla oikeutettu jopa 14. kuukauden palkkaan.

        Samoin toimitaan muissakin Euroopan maissa, kuten Alankomaissa ja Ranskassa. Näissä maissa 13. kuukaudesta sovitaan työehtosopimusneuvotteluissa. Lainsäädäntöön oikeus 13. kuukauden palkkaan on kirjattu esimerkiksi Espanjassa ja Portugalissa.

        Lomaraha on arkea myös muualla maailmassa. Latinalaisessa Amerikassa oikeus rahaan on kirjattu lähes kaikissa valtioissa lakiin. Muutama jakaa jopa 14. kuukauden palkkoja. 13. kuukauden palkkoja maksetaan myös Aasiassa, kuten Kiinassa, Singaporessa ja Indonesiassa.

        Eurooppalaisen lomarahan suuruus vaihtelee maittain, mutta on tyypillisesti kuukauden palkka. Hollannissa se on noin kahdeksan prosenttia vuosituloista, mikä Hollannin keskimäärin 25 000 - 30 000 euron vuosipalkalla tekee 2 000 - 2 400 euroa.

        Suomessa lomaraha on noin puolet kuukausipalkasta.


      • sepä.siitä
        Tullut.tarpeettomaksi kirjoitti:

        Miten lomarahoihin voit vittuuntua, jos et sellaisia ole saamassa. Ei lomaraha ole palkka.
        Se vain sovittu metalliliiton aloitteesta, kun haluttiin aikanaan ettei työväki menisi Ruotsiin, ja palaisi entiseen työhön. Nyt ei sitä ole ole ollut, sen rahan voisi ihan hyvin lopettaa. Raha tietenkin tarpeellista kaikille, mutta sen tultava työnteosta, eikä tällaiset saisi jatkua.

        HAassua että rahaa pitäisi jakaa vastikeetta, ja Ay-liike ei edes veroa maksa.

        Olitko samaa mieltä lomarahojen poistamisesta silloinkin, kun kenties olit töissä? Olisitko ollut iloinen, jos olisit varautunut maksamaan lomasi lomarahoilla, mutta et olisikaan saanut rahoja ja sen vuoksi olisit viettänyt lomasi kotinurkissa?

        Vastaaminen edellyttää että olet joskus ollut työelämässä.


      • 0..0
        Tullut.tarpeettomaksi kirjoitti:

        Miten lomarahoihin voit vittuuntua, jos et sellaisia ole saamassa. Ei lomaraha ole palkka.
        Se vain sovittu metalliliiton aloitteesta, kun haluttiin aikanaan ettei työväki menisi Ruotsiin, ja palaisi entiseen työhön. Nyt ei sitä ole ole ollut, sen rahan voisi ihan hyvin lopettaa. Raha tietenkin tarpeellista kaikille, mutta sen tultava työnteosta, eikä tällaiset saisi jatkua.

        HAassua että rahaa pitäisi jakaa vastikeetta, ja Ay-liike ei edes veroa maksa.

        Ennen maatalousyrittäjät maksoivat renkiensä ja piikojensa palkan, nyt kun Pelto-Eemeli haluaa lomailla niin me veronmaksajat kustannamme hänen lomittajansa palkan. Kenen aloitteesta tuollainen sopimus tehty ja miksi?


    • Kiva, että nihkeältä vaikuttaneen alun jälkeen täällä on vilkastuttu. Eli on tullut rohkeitakin. Toivottavasti tulee vielä lisääkin, mutta sitä en jää nyt seuraamaan vaan keskityn katsomaan tuota A-studiota, jota jo näitä kirjoitellessani olen toisella silmälläni katsonut. Palaan ”astialle” huomenna, jos siihen on aihetta tullut. Nyt vain Hyvää Yötä!

      • Kun.temari.olet

        Mikset ole demaripalstalla ?


      • Hmm_m
        Kun.temari.olet kirjoitti:

        Mikset ole demaripalstalla ?

        Mikset ole kokoomuspalstalla kun kokoomuslainen olet?


      • KauKe-

        Eihän kapi ole koskaan ollut kokoomuslainen eikä keskustalainen, vaan sossu-komukka koko ikänsä. Mutta kun häpeää vasemmistoisuuttaan kuten jokainen suomalainen, niin mainitsee joskus tuon kokoomuksen.
        Se vaan ihmetyttää miten tuollainen vasuri on otettu suomenarmeijaan töihin, no virheitä sattuu ja niistä opitaan. Noista kevään vaaleista sen verran, että kun katsoo tuon naapurin Puuttinin Ukraina hyökkäilyt. Jotka on täysin mielisairaan touhuja, niin täytyy pitää meidän vastaavat koheltajat sossu-komukat kaukana niistä piireistä, joissa päätöksiä tehdään.
        Heillä ei siis saisi olla mitään asiaa hallituksiin, jos meinataan pitää Suomi itsenäisenä valtiona.


      • KauKe- kirjoitti:

        Eihän kapi ole koskaan ollut kokoomuslainen eikä keskustalainen, vaan sossu-komukka koko ikänsä. Mutta kun häpeää vasemmistoisuuttaan kuten jokainen suomalainen, niin mainitsee joskus tuon kokoomuksen.
        Se vaan ihmetyttää miten tuollainen vasuri on otettu suomenarmeijaan töihin, no virheitä sattuu ja niistä opitaan. Noista kevään vaaleista sen verran, että kun katsoo tuon naapurin Puuttinin Ukraina hyökkäilyt. Jotka on täysin mielisairaan touhuja, niin täytyy pitää meidän vastaavat koheltajat sossu-komukat kaukana niistä piireistä, joissa päätöksiä tehdään.
        Heillä ei siis saisi olla mitään asiaa hallituksiin, jos meinataan pitää Suomi itsenäisenä valtiona.

        Olet tuossa alussa sanomassasi osin oikeassakin, mutta enemmän väärässä. En koe koskaan olleeni leimallisesti kokoomuslainen, vaikka kokoomusta olen kyllä äänestellyt. Sosialidemokraattikaan en ole leimallisesti ollut, vaikka olen aikoinaan puoluetta äänestellyt ja ollut jopa kuntavaaliehdokkaana puolueen listoilla, sitoutumattomana tosin. Jos tarkoitat komukoilla kommunisteja tai vasureitakaan, niistä olen ollut aina hyvin kaukana. Enemmän siellä keskimaastoissa kuitenkin olen aina ollut, mutta en sentään kepulainen.

        Hulluhan olisin, jos palkkatöillä itseni elättäneenä ja niistä nyt eläkkeitä nauttivana kaupunkilaisena kannattaisin kepua, joka on tällaisessa asemassa olevan ihmisen pahin vihollinen puolueista. Sinä, joka myös ilmoitat olevasi kaupunkilainen, ilmeisesti uhraat itsesi jonkin ilmeisesti itseäsi arvokkaammaksi näkemäsi asian puolesta, kun kannatat kepua. Arvostettavaa kai, mutta minulla ei ole samanlaista uhrimieltä.

        Tuohon toiseen mieltäsi vaivaavaan asiaan:

        Joo, pääsin tosiaan töihin Suomen armeijaan, jossa varsin hyvin menestyinkin, kuten tiedät. Ainahan armeijassa menestyminen on myös esimiesten varassa, eli siinä, millaiseksi näkevät näytöiltään sen miehen, jota eteenpäin vievät. Mutta eivät ne korkeat esimiehet kai ole sokeita tai muuten arvostelukyvyttömiä, ja ovat he varmaan myös alaistensa eteenpäin viennissä vastuullisia siten kuin heidän asemansa edellyttää, ja onhan heidän itsensäkin etu saada mieluummin kyvykkäitä kuin kyvyttömiä työntekijöitä alaisuuteensa.

        Mutta jos ne määräysvaltaiset siellä armeijassa olisivat olleetkin kyvyttömiä, olisiko sellainen ollut mahdollista Valiollakin, jossa sitten myös menestyin hyvin ja etenin työurallani konttoripalveluesimiehestä koko suuren firman isännöitsijäksi. Olisiko sellainen päässyt tapahtumaan erehdyksistä myös firmassa, joka ainakin omistajapohjaltaan on ns. Keskustaa lähellä?:))


      • KauKe-
        kapi_ kirjoitti:

        Olet tuossa alussa sanomassasi osin oikeassakin, mutta enemmän väärässä. En koe koskaan olleeni leimallisesti kokoomuslainen, vaikka kokoomusta olen kyllä äänestellyt. Sosialidemokraattikaan en ole leimallisesti ollut, vaikka olen aikoinaan puoluetta äänestellyt ja ollut jopa kuntavaaliehdokkaana puolueen listoilla, sitoutumattomana tosin. Jos tarkoitat komukoilla kommunisteja tai vasureitakaan, niistä olen ollut aina hyvin kaukana. Enemmän siellä keskimaastoissa kuitenkin olen aina ollut, mutta en sentään kepulainen.

        Hulluhan olisin, jos palkkatöillä itseni elättäneenä ja niistä nyt eläkkeitä nauttivana kaupunkilaisena kannattaisin kepua, joka on tällaisessa asemassa olevan ihmisen pahin vihollinen puolueista. Sinä, joka myös ilmoitat olevasi kaupunkilainen, ilmeisesti uhraat itsesi jonkin ilmeisesti itseäsi arvokkaammaksi näkemäsi asian puolesta, kun kannatat kepua. Arvostettavaa kai, mutta minulla ei ole samanlaista uhrimieltä.

        Tuohon toiseen mieltäsi vaivaavaan asiaan:

        Joo, pääsin tosiaan töihin Suomen armeijaan, jossa varsin hyvin menestyinkin, kuten tiedät. Ainahan armeijassa menestyminen on myös esimiesten varassa, eli siinä, millaiseksi näkevät näytöiltään sen miehen, jota eteenpäin vievät. Mutta eivät ne korkeat esimiehet kai ole sokeita tai muuten arvostelukyvyttömiä, ja ovat he varmaan myös alaistensa eteenpäin viennissä vastuullisia siten kuin heidän asemansa edellyttää, ja onhan heidän itsensäkin etu saada mieluummin kyvykkäitä kuin kyvyttömiä työntekijöitä alaisuuteensa.

        Mutta jos ne määräysvaltaiset siellä armeijassa olisivat olleetkin kyvyttömiä, olisiko sellainen ollut mahdollista Valiollakin, jossa sitten myös menestyin hyvin ja etenin työurallani konttoripalveluesimiehestä koko suuren firman isännöitsijäksi. Olisiko sellainen päässyt tapahtumaan erehdyksistä myös firmassa, joka ainakin omistajapohjaltaan on ns. Keskustaa lähellä?:))

        Kiitokset kapi että vastasit noin asiallisesti, minun ehkä karrikoituun ja huumorilla höystettyyn viestiini. Tässäkin sen näkee että aikamiehet pystyy keskustelemaan asiallisesti, vaikka asioista joskus hieman erimieltä ovatkin.
        Aika lähellä toisiamme todella ollaan poliittisesti, kun minä olen kaupunki- keskustalainen. Sinä taas keskustaa lähellä olevista piireistä, etkä koskaan kumminkaan vasuri-kommari mikä lämmittää minun mieltäni. Kepusta sinulla lienee hieman vanhentunut käsitys, nyky kepu on kaupunkilaisia yrittäjiä ja palkansaajia enemmistönä. Viljeliät ja maaseudun väki selvänä vähemmistönä, huom, myös kokoomuksessa ja sossuissa on viljeliöitä. Jos heitä pelkäät et noissakaan puolueista niitä pakoon pääse.

        Noista Venäjän sotaretkistä Ukrainaan et maininnut mitään, on ilmeisesti sosialistille liian arka aihe. Kun teidän poliittinen suuntaus lienee sama tuon Puuttinin kanssa, että kaikki ryöstetään mitä heikommalta saadaan. Ainakin jos mies on ollut joskus suomessa sotilaana, niin tuohon Puuttinin jo useita vuosia kestäviin hirmutekoihin pitäisi puuttua voimakkaasti..


      • historiantottuus
        KauKe- kirjoitti:

        Kiitokset kapi että vastasit noin asiallisesti, minun ehkä karrikoituun ja huumorilla höystettyyn viestiini. Tässäkin sen näkee että aikamiehet pystyy keskustelemaan asiallisesti, vaikka asioista joskus hieman erimieltä ovatkin.
        Aika lähellä toisiamme todella ollaan poliittisesti, kun minä olen kaupunki- keskustalainen. Sinä taas keskustaa lähellä olevista piireistä, etkä koskaan kumminkaan vasuri-kommari mikä lämmittää minun mieltäni. Kepusta sinulla lienee hieman vanhentunut käsitys, nyky kepu on kaupunkilaisia yrittäjiä ja palkansaajia enemmistönä. Viljeliät ja maaseudun väki selvänä vähemmistönä, huom, myös kokoomuksessa ja sossuissa on viljeliöitä. Jos heitä pelkäät et noissakaan puolueista niitä pakoon pääse.

        Noista Venäjän sotaretkistä Ukrainaan et maininnut mitään, on ilmeisesti sosialistille liian arka aihe. Kun teidän poliittinen suuntaus lienee sama tuon Puuttinin kanssa, että kaikki ryöstetään mitä heikommalta saadaan. Ainakin jos mies on ollut joskus suomessa sotilaana, niin tuohon Puuttinin jo useita vuosia kestäviin hirmutekoihin pitäisi puuttua voimakkaasti..

        Demareilla on lämmin suhde itään, ja kylmä länteen. Historiasta se kumpuaa, muistamme Ei-EEC:lle kampanjat sun muut.

        Monet demarit ovat jääneet kylmänsodan poteroihin länttä vastaan. Tuomioja edelleen aktiivipolitiikassa mukana, Halonen on enemmän sivussa, mutta heidän edustama länsivastainen henki elää vahvana puoluessa. Siksi eivät Putinin toimia arvostele, se kun olisi lännen puolelle astettumista. Tuomioja on muuten FSB:n agenttikin. Sekin rajaa hänen kannanottojaan.


    • Jo hyvät yöt toivoteltuani ja tässä jo iltapesuilla käytyäni ja pyjamassani vuoteeseen mennessäni vielä kuitenkin pistäydyin täällä ja huomaan, että on tullut yhä lisää ”rohkeuden osoituksia”. Hienoa! Mutta kannanottoni niihin saa jäädä huomiseen.

      En voi kuitenkaan vaieten sivuuttaa noita, jotka ilmeisesti edellyttävät, että demarien pitäisi keskustella vain demarien palstalla ja kokoomuslaisten kokoomuksen palstalla. En ole ainakaan vakaumuksellisesti kumpaakaan, puolueista riippumattomana ja roikkumattomana olen ehkä jotain siltä väliltä, mutta en sentään keskustaliseksi naamioituva kepulainen. Toisin kuin ilmeisesti nuo olen kuitenkin lukutaitoinen ja myös ”esivallalle” kuuliainen ja pyrin noudattamaan palstan kehotetta, joka kuuluu: ”Keskustele Suomen Keskustasta ja puolueen harjoittamasta politiikasta”.

      Nyt todellakin kaikille Hyvää Yötä ja kauniita unia niillekin, jotka huhtikuussa heräävät todellisuuteen!

      • KauKe-

        Tarkoititko sosialisti kapi tuolla viimeisellä lauseellasi sitä, että kun keväällä sosialistit voittavat ja muodostavat hallituksen. Niin me keskusta-oikeisto suomen pystyssä pitävät voimat herätään sellaiseen todellisuuteen, jossa määrää naapurin Putin, teidän sossu-komukoiden tuella.

        Nyt suomen kansa herätkää ettei sosialisti kapin toiveuni todeudu, että saamme elää itsenäisessä suomessa vielä seuraavatkin vuodet. Joten äänestäkää sen mukaan, toivottelee KauKe-


    • Bom Dia!

      Ennusteeni on:

      SDP 23%
      KOK 19%
      Keskusta 15%
      Vihreät 12%
      Vasemmistoliitto 11%
      Perussuomalaiset 8%
      Ruotsalaiset 5%
      Kristilliset 4%
      Siniset 1%
      Muut 2%

      Äänestysinto saattaa olla hyvä, jopa 3/4-osaa kansasta käynee uurnilla, kaksissa viime EK-vaaleissa se on ollut karvan päälle 70%

      Hallitustyöskentelyn huonous on suurin syy miksi keskusta menettää runsaasti kannatustaan, samoin PS:n suosio tullee olemaan huono verrattuna aiempiin vaaleihin. Sipilän hallituksella on alusta saakka ollut imago jossa se rokottaa vähätuloisilta ja etenkin naisvaltaisien alojen työntekijöiltä ja opiskelijoilta.

      On ollut Kiky-sopimuksia, lääkekattojen alennuksia ja omavastuiden nostoja. Lomarahoja on leikkailtu ja työaikoja pidennetty josta syystä sari-sairaanhoitajat ja laura-lähihoitajat sekä tuhannet muut kuntien ja valtion työntekijät ovat syystäkin käärmeissään. On SOTE-hanketta jossa kukaan ei tarkasti tiedä mitä maksaa mikäkin ja jossa yksityiset yritykset haluavat päästä isoa kakkua jakamaan pyhän valinnanvapauden nimissä. On ollut aktiivimallia ja irtisanomissuojan-heikennyshankkeita joissa hallitus selkeästi on ollut työnantajien käsikassarana.

      Tuossa on lyhykäisyydessään syyt millä perustelen ensi kevään vaalien tulosta. Alun toivotuksestani voi päätellä missä olen. Maanantaina saavuin tänne mutta fysiikka on vielä Suomen ajassa.

      • Ei.uutta.lainkaan

        Näinhän sosialistit mongertaneet koko hallituskauden ajan.
        PPitävät sossut itseään vireessä gallupeilla, joilla nyt ei ole
        vaalipäivän tuloksiin merkitystä. Kun gallupin pitäjätkin
        ettei ole kuin nyt oleva ennuste heitä joilta kysytty, mutta
        kyllä he joutuu omiaan siihen lisäämään.


      • Hyvää huomenta täältäkin. Toivotuksestani voit päätellä, että täällä kotimaisemissani olen, ja minä jo toivotuksistasikin heti päättelin, että olet jo talvimaisemissasi Portugalissa, ja niinhän sitten kerrotkin olevasi.

        Kiitos ennusteestasi, joka on eksaktein tähän toistaiseksi tulleista. Laitanpa sen talteen. Huhtikuussa näemme, osuitko hyvinkin oikeaan. En minäkään usko Sinun tuossa pahasti ”metsään menevän”, ja perusteluissasi varsinkin kepun ja persujen osalta uskon Sinun olevan hyvinkin oikeassa. Ehkä hieman optimistisena pidän kuitenkin ennustettasi äänestysaktiivisuudesta. Jos se jää huomattavasti alhaisemmaksi, sen kyllä luulen suosivan kepua. Saapa nähdä.

        Toivottavasti tulee vielä muitakin yhtä rohkeita, jotka uskaltaisivat yhtä tarkkoja ennusteita tehdä. Onhan täällä eräs ennustellut kepulle 26 % kannatusta, ja ennustellaanhan tuossa edellä demareille suurta romahdusta, mutta eivät he ole juurikaan muiden puolueidenosalta tarkkoja ennusteita esittäneet, eivät liioin perusteita noille näkemyksilleen.

        Hyvää jatkoa vain sinne Portugaliin! Minä kyllä vietän tämänkin talveni pääosin täällä kotona ja odotan lumen tuloa, jotta pääsisin hiihtelemään ihan kotini lähelä alkavilla Paloheinän mainioilla laduilla. Tammikuussa lähden kyllä kahden viikon kiertomatkalle Etelä-Afrikkaan, jossa silloin on keskikesä, siis vielä kesäisempää kuin siellä Portugalissa!


      • PäivänPähkinä1
        kapi_ kirjoitti:

        Hyvää huomenta täältäkin. Toivotuksestani voit päätellä, että täällä kotimaisemissani olen, ja minä jo toivotuksistasikin heti päättelin, että olet jo talvimaisemissasi Portugalissa, ja niinhän sitten kerrotkin olevasi.

        Kiitos ennusteestasi, joka on eksaktein tähän toistaiseksi tulleista. Laitanpa sen talteen. Huhtikuussa näemme, osuitko hyvinkin oikeaan. En minäkään usko Sinun tuossa pahasti ”metsään menevän”, ja perusteluissasi varsinkin kepun ja persujen osalta uskon Sinun olevan hyvinkin oikeassa. Ehkä hieman optimistisena pidän kuitenkin ennustettasi äänestysaktiivisuudesta. Jos se jää huomattavasti alhaisemmaksi, sen kyllä luulen suosivan kepua. Saapa nähdä.

        Toivottavasti tulee vielä muitakin yhtä rohkeita, jotka uskaltaisivat yhtä tarkkoja ennusteita tehdä. Onhan täällä eräs ennustellut kepulle 26 % kannatusta, ja ennustellaanhan tuossa edellä demareille suurta romahdusta, mutta eivät he ole juurikaan muiden puolueidenosalta tarkkoja ennusteita esittäneet, eivät liioin perusteita noille näkemyksilleen.

        Hyvää jatkoa vain sinne Portugaliin! Minä kyllä vietän tämänkin talveni pääosin täällä kotona ja odotan lumen tuloa, jotta pääsisin hiihtelemään ihan kotini lähelä alkavilla Paloheinän mainioilla laduilla. Tammikuussa lähden kyllä kahden viikon kiertomatkalle Etelä-Afrikkaan, jossa silloin on keskikesä, siis vielä kesäisempää kuin siellä Portugalissa!

        Nyt Arskalle ja Kapille kysymys. Minkä puolueen kannanotto on seuraava:

        "Ei tule sellaista päivää, että xxx [puolueen] puheenjohtaja seisoo pellon laidalla estämässä lannanlevitystä. Varmasti lantaa levitetään tulevaisuudessakin."

        Vinkkinä, kyseessä on vahvasti maasedulta suosioonsa ponnistanut puolue.

        Nyt sitten veikkauksia ilman googlauksia.


      • PäivänPähkinä1 kirjoitti:

        Nyt Arskalle ja Kapille kysymys. Minkä puolueen kannanotto on seuraava:

        "Ei tule sellaista päivää, että xxx [puolueen] puheenjohtaja seisoo pellon laidalla estämässä lannanlevitystä. Varmasti lantaa levitetään tulevaisuudessakin."

        Vinkkinä, kyseessä on vahvasti maasedulta suosioonsa ponnistanut puolue.

        Nyt sitten veikkauksia ilman googlauksia.

        Muistin lukeneeni Hesarista pikku-uutisen, jossa olisi kerrottu sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen jotain tuon suuntaista jossain sanoneen. Kun en muistanut enempää, kiellostasi huolimatta menin googlettamaan ja sieltä löytyikin niin hyvä juttu asiasta, että laitanpa siihen linkin:

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.338113


      • pankkohöpinöitä
        Ei.uutta.lainkaan kirjoitti:

        Näinhän sosialistit mongertaneet koko hallituskauden ajan.
        PPitävät sossut itseään vireessä gallupeilla, joilla nyt ei ole
        vaalipäivän tuloksiin merkitystä. Kun gallupin pitäjätkin
        ettei ole kuin nyt oleva ennuste heitä joilta kysytty, mutta
        kyllä he joutuu omiaan siihen lisäämään.

        Pankkomongertajalle luettavaa, miksi Keskusta ei taatusti tule ottamaan 26 %:n kannatusosuutta.

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/265806-tutkijalta-tyly-arvio-juha-sipilan-haaveelle-kaksi-syyta-miksi-vuoden-1995-temppu-ei


      • PäivänPähkinä1
        kapi_ kirjoitti:

        Muistin lukeneeni Hesarista pikku-uutisen, jossa olisi kerrottu sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen jotain tuon suuntaista jossain sanoneen. Kun en muistanut enempää, kiellostasi huolimatta menin googlettamaan ja sieltä löytyikin niin hyvä juttu asiasta, että laitanpa siihen linkin:

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.338113

        Siis Googlella katsoit, koskapa Hesari uutisoi niin, että Rinne on vastustanut lannan levittämsitä pelloille. No, pieni valhe sinulta, annettakoon sinulle anteeksi.

        Miksi nuo uutiset ovat tärkeitä, on se, että sinäkin demarina ymmärrät miten puheenjohtajanne puhuu yhtä siellä ja toista täällä. Jatkuvasti,.


    • Pari.sossua

      Arska oli kirjoitusten poistajana palstalla, ja Kapi neuvonantajanaan.
      Ja tuollaiset päässeet keskustapalstan valvojiksi, voi herra jumala !
      Kuin Venäläiset olisi Ukrainan johdossa.

    • Ei näy tulleen avaukseni aihepiiristä - tulevien ek-vaalien tuloksen ennustamisesta - mitään uutta. Otanpa siis esille asian, jota täällä on usein toivottu, jo tälläkin avauksellani. Eli että keskusteluoikeus tällä palstalla pitäisi olla vain kepulaisilla. Kun sellainen ei ole mahdollista palstan sääntöjen mukaan, myötätunnosta palstan kepulaisia kohtaan teen hieman siitä poikkeavan, mutta samaan tulokseen johtavan ehdotuksen:

      Palstan keskustalaiset tietenkin pyrkivät puheenvuoroillaan nostamaan puolueensa kannatusta. Tämä on kuitenkin aivan liian pieni areena siinä tulokseen pääsemiseksi. Niinpä kaikki heidän täällä käyttämänsä puheenvuorot pitäisi aina päivittäin julkaista maassa laajimmin leviävissä lehdissä. No, ehkä niistä puheenvuoroista voitaisiin jättää julkaisematta Pystyyn_kuolleen puheenvuorot, sillä vaikka hän on kai keskustan kannattaja, puheenvuoronsa ovat yleensä epätyypillisiä keskustalaisille. Mutta kaikki muut palstan keskustalaisten puheenvuorot laajaan julkisuuteen! Siten voitaisiin nähdä, kuinka suuri merkitys heidän puheenvuoroillaan on ollut puolueen kannatukselle, sillä sen nostaminenhan tietysti on heidän tarkoituksenaan.

      Nyt palstan keskustalaiset toimeen tämän ehdotukseni toteuttamiseksi! Ehdotukseni saa varmaan kannatusta muiltakin kuin vain palstan keskustalaisilta.

      • keskusta.paniikissa

        Eikös noita ennusteita saa lukea noin kuukauden välein mediasta?


      • ParannettuEhdotus

        Miksi vain keskustalaisten kirjoitukset julkaistaisiin.

        Parasta mainosta keskustalle olisi, kun teidän punavihertollakkeiden, siis teidän vasemmistolaisten, kirjoitukset julkistettaisiin. Ihmiset näkisivät kuinka paljon heikommalla ymmärryksellä ja taidoilla te vasemmistolaiset olette liikkeellä.


      • keskusta.paniikissa
        ParannettuEhdotus kirjoitti:

        Miksi vain keskustalaisten kirjoitukset julkaistaisiin.

        Parasta mainosta keskustalle olisi, kun teidän punavihertollakkeiden, siis teidän vasemmistolaisten, kirjoitukset julkistettaisiin. Ihmiset näkisivät kuinka paljon heikommalla ymmärryksellä ja taidoilla te vasemmistolaiset olette liikkeellä.

        Ei, kyllä Keskustalle on ehdottomasti parasta mainosta nämä ihmisroska- ja luonto korjaa omansa-puheet. Kertoo paljon kepulaisesta mielenmaailmasta.


      • KauKe-

        Onko huvittavaa jos kapilta kysyy, sotilasuraa tai meijeriä koskevia työ kokemuksia. Niin vastauksia tulee solkenaan vaikka viisikymmentä sivua.
        Mutta jos erehdyt kysymään vaikka naapurimaan johtajan hyökkäilyjä pienempiin maihin.
        Niin hänestä tulee täysin mykkä, siis MYKKÄ, ei sen jälkeen vastaa mihinkään viestiin.
        Tätäkö on suomen sosialisdemokratit? kysyy KauKe oletteko noin kovasti kallellaan tuon naapuri johdon hirmuvaltaan. Jossa pienet maat tapetaan surutta oman kommunistivallan alle.

        Jos ja kun halutaan pitää Suomi niminen valtio itsenäisenä, niin kenenkään ei pitäisi äänestää petturi vasemmisto puolueita.


      • KauKe- kirjoitti:

        Onko huvittavaa jos kapilta kysyy, sotilasuraa tai meijeriä koskevia työ kokemuksia. Niin vastauksia tulee solkenaan vaikka viisikymmentä sivua.
        Mutta jos erehdyt kysymään vaikka naapurimaan johtajan hyökkäilyjä pienempiin maihin.
        Niin hänestä tulee täysin mykkä, siis MYKKÄ, ei sen jälkeen vastaa mihinkään viestiin.
        Tätäkö on suomen sosialisdemokratit? kysyy KauKe oletteko noin kovasti kallellaan tuon naapuri johdon hirmuvaltaan. Jossa pienet maat tapetaan surutta oman kommunistivallan alle.

        Jos ja kun halutaan pitää Suomi niminen valtio itsenäisenä, niin kenenkään ei pitäisi äänestää petturi vasemmisto puolueita.

        Huomasin kyllä, että kysyit jotain tuoltakin alueelta viestissäsi, johon vastasin. Mutta en ymmärtänyt sellaisen tarkoitusta siinä yhteydessä, joten vastasin vain asialliseksi näkemääni.

        Enempää väärässä minun suhteeni et voisi olla missään kuin siinä, että olisin jonkinlainen Putinin ihailija. Enpä usko häntä ihailtavan demarienkaan joukoissa, vasureiden joukoissa vielä vähemmän, aitojen kommunistiemme joukoissa ei varmaan hiukkastakaan, sillä onhan Putin luistellut kommunismista kovaan kapitalismiin. Pahasti olet siis ulkona todellisuudesta tuossakin, kun näet Venäjällä olevan nyt kommunistivallan.

        Ihan pakko nyt on sanoa rehellinen mielipiteeni sinusta: et taida käydä aivan täysillä. Onko ikä jo tehnyt tehtävänsä sinussa enemmän kuin minussa? Olisiko sen tulosta sekin, että elämänsä palkkatöitä tehneestä kaupunkilaisesta on tullut eläkeläisvaarina kepulainen?


      • MerkkiNiminen
        kapi_ kirjoitti:

        Huomasin kyllä, että kysyit jotain tuoltakin alueelta viestissäsi, johon vastasin. Mutta en ymmärtänyt sellaisen tarkoitusta siinä yhteydessä, joten vastasin vain asialliseksi näkemääni.

        Enempää väärässä minun suhteeni et voisi olla missään kuin siinä, että olisin jonkinlainen Putinin ihailija. Enpä usko häntä ihailtavan demarienkaan joukoissa, vasureiden joukoissa vielä vähemmän, aitojen kommunistiemme joukoissa ei varmaan hiukkastakaan, sillä onhan Putin luistellut kommunismista kovaan kapitalismiin. Pahasti olet siis ulkona todellisuudesta tuossakin, kun näet Venäjällä olevan nyt kommunistivallan.

        Ihan pakko nyt on sanoa rehellinen mielipiteeni sinusta: et taida käydä aivan täysillä. Onko ikä jo tehnyt tehtävänsä sinussa enemmän kuin minussa? Olisiko sen tulosta sekin, että elämänsä palkkatöitä tehneestä kaupunkilaisesta on tullut eläkeläisvaarina kepulainen?

        Venäjällä ei ole kommunistinen puolue enää vallassa, mutta ei Venäjän käytännöt ole niistä ajoista muuttuneet. Nyt vaan johdossa on Putin puolueineen. Toisinajattelijat ovat yhtä ahtaalla kuin olivat kommunistien hallitessa, henkikin lähtee edelleen hyvin helposti jos on hallinnon kanssa eri mieltä, Stalinin ajan massamurhista on sentään luovuttu.

        Vaikka Stalinin ajan massapuhdistuksia ei enää tapahdu, on isä aurinkoinen noussut Venäjällä kulttihahmoksi, sodan (toinen maailmansota) sankariksi, häntä ei muistella hirmutekoja tekevänä despoottina. Kultin takana on Putinin oman kultin vahvistaminen, sitä tarvitaan koska maa elää omassa todellisuudessaan, erkaantuu muusta maailmasta kovaa kyytiä. Siis neuvostoliittolaistuu, jopa osallle kansaa (virkamiehet, sotilaat, poliisit) on aseterru matkustuskieltoja. Tuttua neuvostomenoa siis.

        Mitä enemmän nyky-venäjä omaksuu neuvostoaikojen käytäntöjä, sitä kotoisammaksi vaikkapa Erkki Tuomioja olonsa tuntee. FSB maksaa hänelle hyvin ja "ystävyysmatkoille" satelee kutsuja. Ystävyyden sinetiksi muutama salainen tietokin saattaa siinä tulla kerrotuksi, mutta mitäpä kunnon demari ei vanhasta muistista tekisi, Erkille tuollainen kun on tuttua sieltä KGB:n ajoilta.


      • MerkkiNiminen kirjoitti:

        Venäjällä ei ole kommunistinen puolue enää vallassa, mutta ei Venäjän käytännöt ole niistä ajoista muuttuneet. Nyt vaan johdossa on Putin puolueineen. Toisinajattelijat ovat yhtä ahtaalla kuin olivat kommunistien hallitessa, henkikin lähtee edelleen hyvin helposti jos on hallinnon kanssa eri mieltä, Stalinin ajan massamurhista on sentään luovuttu.

        Vaikka Stalinin ajan massapuhdistuksia ei enää tapahdu, on isä aurinkoinen noussut Venäjällä kulttihahmoksi, sodan (toinen maailmansota) sankariksi, häntä ei muistella hirmutekoja tekevänä despoottina. Kultin takana on Putinin oman kultin vahvistaminen, sitä tarvitaan koska maa elää omassa todellisuudessaan, erkaantuu muusta maailmasta kovaa kyytiä. Siis neuvostoliittolaistuu, jopa osallle kansaa (virkamiehet, sotilaat, poliisit) on aseterru matkustuskieltoja. Tuttua neuvostomenoa siis.

        Mitä enemmän nyky-venäjä omaksuu neuvostoaikojen käytäntöjä, sitä kotoisammaksi vaikkapa Erkki Tuomioja olonsa tuntee. FSB maksaa hänelle hyvin ja "ystävyysmatkoille" satelee kutsuja. Ystävyyden sinetiksi muutama salainen tietokin saattaa siinä tulla kerrotuksi, mutta mitäpä kunnon demari ei vanhasta muistista tekisi, Erkille tuollainen kun on tuttua sieltä KGB:n ajoilta.

        Näkemyksesi nykyisestäkin Venäjästä on paljolti oikea. Samanlainen näkemys siitä on minullakin. Olen tainnut joskus täälläkin aprikoida, että johtuisiko maan historiasta: aina heitä ovat hallinneet yksinvaltiaat, aikoinaan tsaarit, sitten kommunistit ja aina on noussut arvostetuimmaksi se hallitsija, joka on ollut kovin kansaansa kohtaan. Kansa on siis opetettu pelkäämään.

        En ota kantaa Tuomiojan puolesta tai häntä vastaan, sillä hän on jo vanha mies eikä hän kovin merkittävässä asemassa meillä ole koskaan ollutkaan. Mutta jos Kekkonen vielä eläisi, hän varmaan olisi tyytyväinen Venäjän nykymenoon ja olisi varmaan hyvä kamu Putinin kanssa.


      • historiantottuus
        kapi_ kirjoitti:

        Näkemyksesi nykyisestäkin Venäjästä on paljolti oikea. Samanlainen näkemys siitä on minullakin. Olen tainnut joskus täälläkin aprikoida, että johtuisiko maan historiasta: aina heitä ovat hallinneet yksinvaltiaat, aikoinaan tsaarit, sitten kommunistit ja aina on noussut arvostetuimmaksi se hallitsija, joka on ollut kovin kansaansa kohtaan. Kansa on siis opetettu pelkäämään.

        En ota kantaa Tuomiojan puolesta tai häntä vastaan, sillä hän on jo vanha mies eikä hän kovin merkittävässä asemassa meillä ole koskaan ollutkaan. Mutta jos Kekkonen vielä eläisi, hän varmaan olisi tyytyväinen Venäjän nykymenoon ja olisi varmaan hyvä kamu Putinin kanssa.

        Jos Kekkonen eläisi ja olisi käyttänyt valtaansa näihin päiviin, olisimme napit vastakkain tuon tuosta Venäjän kanssa. Lapissa nähtyä signaalihäirintää olisi Helsinkiä myöten, ilmatilanloukkauksia viikottain, venäläiset sota-alukset koukkisivat rannikollemme vähän väliä. Putin ei vierailisi meillä, eikä Kekkonen Venäjällä.

        Syy huonoihin suhteisiin olisi Kekkosen politiikka, jossa länsisuhteemme olivat aina keskeisimmät. Kekkonen ei olisi jättänyt käyttämättä sitä momentumia, kun Neuvostoliitto hajosi ja Venäjä oli heikkouden tilassa. Kekkonen olisi Baltian maiden kanssa yhdessä vienyt Suomen Natoon. Siitä syystä nyt Venäjä uhittelisi rajoillamme.


      • KauKe-
        kapi_ kirjoitti:

        Huomasin kyllä, että kysyit jotain tuoltakin alueelta viestissäsi, johon vastasin. Mutta en ymmärtänyt sellaisen tarkoitusta siinä yhteydessä, joten vastasin vain asialliseksi näkemääni.

        Enempää väärässä minun suhteeni et voisi olla missään kuin siinä, että olisin jonkinlainen Putinin ihailija. Enpä usko häntä ihailtavan demarienkaan joukoissa, vasureiden joukoissa vielä vähemmän, aitojen kommunistiemme joukoissa ei varmaan hiukkastakaan, sillä onhan Putin luistellut kommunismista kovaan kapitalismiin. Pahasti olet siis ulkona todellisuudesta tuossakin, kun näet Venäjällä olevan nyt kommunistivallan.

        Ihan pakko nyt on sanoa rehellinen mielipiteeni sinusta: et taida käydä aivan täysillä. Onko ikä jo tehnyt tehtävänsä sinussa enemmän kuin minussa? Olisiko sen tulosta sekin, että elämänsä palkkatöitä tehneestä kaupunkilaisesta on tullut eläkeläisvaarina kepulainen?

        Mahtavaa kapi kun vastasit, nyt ollaan taas kavereita. Sillä tuo sinun viimeinen kappaleesi on lähes oikea, sillä en käy enää täysillä, kuten monikaan 77 ikäinen. Mutta hieman oikaisen sinua että olen syntynyt keskustalaiseen perheeseen, ja koko suurkaupungin teollisuudessa vietetyn yli 40 vuoden työssäolo ajan ja lisäksi 17 vuoden eläkkellä olo ajan ollut kepulainen.
        Joten saanenko sanoa, että sinä olet suurempi haihattelia kuin minä, kun minä olen ollut kepulainen 77 vuotta, sinä sitä sun tätä parin vuoden välein.

        Mutta sitten taas poitseja sinulle, sillä kyllähän sinä tuhatkertaa parempi kirjoittaja olet kuin minä. Kun minulla on muisti häiriöitä ja muutenkin olen jo vanhentunut mies, ulkomaan matkoille ei enää mitään mielenkiintoa, kohta taas saunaan kun ok talossa asutaan.
        Sillä ok talossa saunotaan koska halutaan, ei mitään sosialisti kolhoosi meininkiä lähelläkään.
        Vai mitä KAPI!!!


      • KauKe- kirjoitti:

        Mahtavaa kapi kun vastasit, nyt ollaan taas kavereita. Sillä tuo sinun viimeinen kappaleesi on lähes oikea, sillä en käy enää täysillä, kuten monikaan 77 ikäinen. Mutta hieman oikaisen sinua että olen syntynyt keskustalaiseen perheeseen, ja koko suurkaupungin teollisuudessa vietetyn yli 40 vuoden työssäolo ajan ja lisäksi 17 vuoden eläkkellä olo ajan ollut kepulainen.
        Joten saanenko sanoa, että sinä olet suurempi haihattelia kuin minä, kun minä olen ollut kepulainen 77 vuotta, sinä sitä sun tätä parin vuoden välein.

        Mutta sitten taas poitseja sinulle, sillä kyllähän sinä tuhatkertaa parempi kirjoittaja olet kuin minä. Kun minulla on muisti häiriöitä ja muutenkin olen jo vanhentunut mies, ulkomaan matkoille ei enää mitään mielenkiintoa, kohta taas saunaan kun ok talossa asutaan.
        Sillä ok talossa saunotaan koska halutaan, ei mitään sosialisti kolhoosi meininkiä lähelläkään.
        Vai mitä KAPI!!!

        Kiitos, kiitos sanoistasi. Ollaan toki kavereita, sillä eihän se edellytä minulta kepulaisuutta eikä sinulta kepulaisuudesta luopumista;))

        Mutta ethän sinä vielä vanha ole, jos olet vasta 77-vuotias. Minä olen jo 83,5 vuotta ja tässähän vielä keikun, monessa edelleen mukana ja maailmaakin matkailen kuten tiedät. Sellainen pitää miehen nuorekkaana.

        Ehkä nuorekkuuteni säilymisessä on osaltaan auttanut sekin, että en ole koskaan jämähtänyt vain jonkin tietyn puolueen kannattajaksi, vaan siinäkin olen vaihdellut. Sinä tosin näyt pitävän sellaista paheksuttavana, mutta ajattelepa: Jos me kaikki olisimme sitoutuneet vain sen tietyn puolueen ainaiseksi kannattajaksi, eihän silloin vaaleja tarvittaisi! meno olisi silloin meilläkin samanlaista kuin oli Neuvostoliitossa ja on edelleen monissa maissa, mm. Pohjois-Koreassa. Minä ja muut kaltaiseni pidämme maan demokratiana, kun puolueet joutuvat olemaan aina ”varpaillaan” asemansa epävarmuuden vuoksi.

        Mutta on kai niinkin, että jos joku on mielestään parhaan löytänyt, ei hänen kannata sitä toiseksi vaihtaa. Minä en ole sitä parasta löytänyt ainakaan puolueista, en kai naisistakaan, kun useamman kerran olen naimisissakin ollut. En tosin olisi enää koskaan uutta naista etsinyt, jos kuolema ei olisi vienyt viimeistä vaimoani jo 14 vuotta sitten, mutta kun niin tapahtui, parhaan etsintää on täytynyt jatkaa silläkin alueella ja niinpä minulla on jo leskeysaikani toinen naisystävä, jonka kanssa lähden tammikuussa Etelä-Afrikan kiertomatkalle;))


      • EiYllätä
        kapi_ kirjoitti:

        Kiitos, kiitos sanoistasi. Ollaan toki kavereita, sillä eihän se edellytä minulta kepulaisuutta eikä sinulta kepulaisuudesta luopumista;))

        Mutta ethän sinä vielä vanha ole, jos olet vasta 77-vuotias. Minä olen jo 83,5 vuotta ja tässähän vielä keikun, monessa edelleen mukana ja maailmaakin matkailen kuten tiedät. Sellainen pitää miehen nuorekkaana.

        Ehkä nuorekkuuteni säilymisessä on osaltaan auttanut sekin, että en ole koskaan jämähtänyt vain jonkin tietyn puolueen kannattajaksi, vaan siinäkin olen vaihdellut. Sinä tosin näyt pitävän sellaista paheksuttavana, mutta ajattelepa: Jos me kaikki olisimme sitoutuneet vain sen tietyn puolueen ainaiseksi kannattajaksi, eihän silloin vaaleja tarvittaisi! meno olisi silloin meilläkin samanlaista kuin oli Neuvostoliitossa ja on edelleen monissa maissa, mm. Pohjois-Koreassa. Minä ja muut kaltaiseni pidämme maan demokratiana, kun puolueet joutuvat olemaan aina ”varpaillaan” asemansa epävarmuuden vuoksi.

        Mutta on kai niinkin, että jos joku on mielestään parhaan löytänyt, ei hänen kannata sitä toiseksi vaihtaa. Minä en ole sitä parasta löytänyt ainakaan puolueista, en kai naisistakaan, kun useamman kerran olen naimisissakin ollut. En tosin olisi enää koskaan uutta naista etsinyt, jos kuolema ei olisi vienyt viimeistä vaimoani jo 14 vuotta sitten, mutta kun niin tapahtui, parhaan etsintää on täytynyt jatkaa silläkin alueella ja niinpä minulla on jo leskeysaikani toinen naisystävä, jonka kanssa lähden tammikuussa Etelä-Afrikan kiertomatkalle;))

        "minulla on jo leskeysaikani toinen naisystävä, jonka kanssa lähden tammikuussa Etelä-Afrikan kiertomatkalle;))"

        Oh hoh. Se Tampereen mötkö oli sinulle niin rakas. Sekin sai sinusta tarpeekseen.


    • Aito-arska on nostanut esille syksyllä 2014 tekemänsä avauksen, jossa on tehty ennusteita v. 2015 vaaleista. Tässä linkki siihen:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/12828771/ennustus-2015-eduskuntavaalien-tuloksesta

      Erinomaisen hyvä on ollut tuo ”pikkumustan” ennuste! Ei ole tainnut vielä tulla häneltä ennustetta tulevien vaalien tuloksesta? Eivät ihan huonoja olleet aito-arskan ja minunkaan tuolloin tekemämme ennusteet. Tällaisia ne olivat, tuolta linkkikirjoituksen alkupäästä ne ovat luettavissa (minulla oli silloin tuollainen rekisteröity nikki):

      aito-arska
      30.10.2014 18:12

      1. Keskusta 23%
      2. Kokoomus 20%
      3. Demarit 17%
      4. Perus-suomalaiset 14%
      5. Vasemmistoliitto 8%
      6. Vihreät 6%
      7. Ruotsalaiset 5%
      8. Kristilliset 4%


      kapi-vaari
      30.10.2014 20:54

      1. Keskusta 24 %
      2. Kokoomus 19 %
      3. Demarit 17 %
      4. Perussuomalaiset 15 %
      5. Vasemmistoliitto 8 %
      6. Vihreät 9 %
      7. Ruotsalaiset 4 %
      8. Kristilliset 3 %
      9 Muut 1%



      Emme me kumpikaan, arska ja minä näy olleen ihan huonoja ennustajia. Molemmat olemme ennustaneet ykkösen ja kakkosen oikein, mutta kolmannesta olemme molemmat erehtyneet; se ei ollut demarit, vaan persut - joka sai paikkoja jopa yhden enemmän kuin toiseksi sijoittunut kokoomus. Molemmat olemme olleet kyllä hieman optimistisia kepun suhteen, sen kannatus jäi vähän pienemmäksi kuin ennustimme, mutta riitti silti ykkössijaan, kuten ennustimmekin.



      https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2015


      Tuolta pohjalta voitaneen pitää siis varsin luotettavana tuota aito-arskan edellä esittämää ennustetta seuraavien vaalien tulokseksi. Itse en ole yhtä tarkkaa ennustetta tehnyt eikä minun taida tarvita tehdäkään, vaan voinen tyytyä komppaamaan tuossa arskaa.

      • KapilleKielioppia

        "...voitaneen pitää siis varsin luotettavana tuota aito-arskan edellä esittämää ennustetta..."

        Ennuste on aina luotettava. Onhan se ennuste. Yhtä luotettava kuin tekijänsä.

        Tosin hyvin usein ennusteiden kanssa käy niin, etteivät ne vastaa sitä tulosta mitä on ennustettu.


      • Veromaa.ei.veroja

        1. Keskusta 26%
        2. Kokoomus 20%
        3. Demarit 15%
        4. Perus-suomalaiset 14%
        5. Vasemmistoliitto 8%
        6. Vihreät 7%
        7. Ruotsalaiset 5%
        8. Kristilliset 4%
        % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää. Seuraava hallitsus ajaa alas Ay-liikkeen koijarit. Laskettu että 500 miljoonaa € on hukassa vuosittain heidän maksamattomia veroja. Ei veroilla elävä maa voi niin toiomia, että noin suuri määrä jää muiden maksettavaksi. Tottakia sossut teillä erinäkemys.
        Entä tällainen ennuste 2019 vaaliin. Ette pysty ja ole sanoneet demariliiton Kapi ja Arska että mitä auvoista demareilla on antaa ? Ei riitä että lisää velkaa, että taas jokuvuosi edetään, pitää olla muutakin. Ay-liike elää menneessä ajassa, ei se nosta maata. Kun SDP pääosin johto sieltä koostuu.

        Osa ay-liikkeestä elää maailmassa, jota ei enää ole olemassa.
        Ammattiyhdistysliikkeen jäsenyys ei enää houkuttele nuoria. Yhä useampi nuori katsoo YTK-kassan jäsenyyden ja sitä kautta saatavan ansiosidonnaisen työllisyysturvan riittävän.
        -kertoo nuorten muuttuneesta suhteesta ay-liikkeeseen. Selvityksen perusteella joihinkin ammattiliittoihin kuuluu enää neljä kymmenestä alle 35-vuotiaasta palkansaajasta ja työttömästä.

        SAK:n liittojen poliittisten lakkojen ajalta mieleeni jäi jostain lausahdus, että joku "ei tajua ay-liikkeen logiikkaa". Mietin silloin, eikö ay-liikkeen pitäisi toimia mahdollisimman pitkälle samalla logiikalla kuin muunkin yhteiskunnan.

        Jos päiväkotilasten ja pikkukoululaisten jättäminen ilman ruokaa ay-liikkeen ja hallituksen kisan takia on ay-logiikan mukaista, niin normaalin suomalaisen logiikan mukaista se ei ole. Se oli häpeällistä Ay-liikeeltä lakkoilla lasten kustannuksella, se tullaan muistamaan pitkään. Yksi raukkamaisimmista teoista jota voi suorittaa.


      • Veromaa.ei.veroja kirjoitti:

        1. Keskusta 26%
        2. Kokoomus 20%
        3. Demarit 15%
        4. Perus-suomalaiset 14%
        5. Vasemmistoliitto 8%
        6. Vihreät 7%
        7. Ruotsalaiset 5%
        8. Kristilliset 4%
        % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää. Seuraava hallitsus ajaa alas Ay-liikkeen koijarit. Laskettu että 500 miljoonaa € on hukassa vuosittain heidän maksamattomia veroja. Ei veroilla elävä maa voi niin toiomia, että noin suuri määrä jää muiden maksettavaksi. Tottakia sossut teillä erinäkemys.
        Entä tällainen ennuste 2019 vaaliin. Ette pysty ja ole sanoneet demariliiton Kapi ja Arska että mitä auvoista demareilla on antaa ? Ei riitä että lisää velkaa, että taas jokuvuosi edetään, pitää olla muutakin. Ay-liike elää menneessä ajassa, ei se nosta maata. Kun SDP pääosin johto sieltä koostuu.

        Osa ay-liikkeestä elää maailmassa, jota ei enää ole olemassa.
        Ammattiyhdistysliikkeen jäsenyys ei enää houkuttele nuoria. Yhä useampi nuori katsoo YTK-kassan jäsenyyden ja sitä kautta saatavan ansiosidonnaisen työllisyysturvan riittävän.
        -kertoo nuorten muuttuneesta suhteesta ay-liikkeeseen. Selvityksen perusteella joihinkin ammattiliittoihin kuuluu enää neljä kymmenestä alle 35-vuotiaasta palkansaajasta ja työttömästä.

        SAK:n liittojen poliittisten lakkojen ajalta mieleeni jäi jostain lausahdus, että joku "ei tajua ay-liikkeen logiikkaa". Mietin silloin, eikö ay-liikkeen pitäisi toimia mahdollisimman pitkälle samalla logiikalla kuin muunkin yhteiskunnan.

        Jos päiväkotilasten ja pikkukoululaisten jättäminen ilman ruokaa ay-liikkeen ja hallituksen kisan takia on ay-logiikan mukaista, niin normaalin suomalaisen logiikan mukaista se ei ole. Se oli häpeällistä Ay-liikeeltä lakkoilla lasten kustannuksella, se tullaan muistamaan pitkään. Yksi raukkamaisimmista teoista jota voi suorittaa.

        Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %?

        No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi! Ehkä olisi kuitenkin syytä olla pessimistisempi, sillä pessimisti ei pety, sinä tulet pahasti pettymään kepua koskevan ennusteesi suhteen.


      • LakkoKorpraali
        kapi_ kirjoitti:

        Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %?

        No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi! Ehkä olisi kuitenkin syytä olla pessimistisempi, sillä pessimisti ei pety, sinä tulet pahasti pettymään kepua koskevan ennusteesi suhteen.

        Olet sinä tollojen tollo. Kirjoittaja itse sanoo "% ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää".

        Tuo mitä kirjoittaja seuraavan hallituksen tavoitteeksi asettaa, eli ay-liikkeen koijareiden privilegioiden purku, se tulee tapahtumaan jopa ilman hallituksen puuttumista asiaan.

        HS, se sinunkin Pravda, julkisti selvityksen, jonka mukaan enää 30 % nuorista liittyy liittoon. Terveestä nuorisostahan tuo kertoo. Nuoret osaavat ajatella itsenäisesti, eivät he tarvitse jotakin homehtuneita toimintatapoja edustaviä korporatiivisia järjestöjä asioitaan hoitamaan. Etenkin kun ne järjestöt eivät hoida yhdenkään työntekijän etua.

        Ay-liitoille käy kuin demareille. Keski-ikä nousee ja jäsenmäärä laskee. Liitot saivatkin yllättäen tekehengitystä vastustamastaan eläkeiän nostosta. Vanhoja tolloja, jäseniksi ainakaan jymäytettyjä, pysyy riveissä muutama vuosi pidempään kun eivät karkaa eläkkeelle. Tosin SAK laskee eläkeläisetkin jäsenikseen peitelläkseen karmivaa todellisuutta jäsenmääränsä romahduksesta.


      • pankkohöpinöitä
        kapi_ kirjoitti:

        Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %?

        No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi! Ehkä olisi kuitenkin syytä olla pessimistisempi, sillä pessimisti ei pety, sinä tulet pahasti pettymään kepua koskevan ennusteesi suhteen.

        Pankkomajurilla on mennyt ristiin Keskustan ja SDP:n sekä Perussuomalaisten ja Vihreiden kannatusennusteluvut. Vasemmistoliiton kannatusluku on myös hieman alakanttiin. Majuri ei vaan vieläkään ole kyennyt selittämään, että mitä tarkoittaa peruste Keskustan 26 %:n kannatusmahdollisuuteen, "kun kaikki viittaa siihen". Mikä tai mitkä kaikki? Yhtään järkevää selitystä ei ole kuultu. Jopa Keskustassa tietävät oman heikon kannatustilanteensa sekä vaalitappiovaaran, mutta pankkomajuri se vain veistelee omia totuuksiaan. Poliittinen epäkorrektius nousee silloin tällöin myös pintaan sata vuotta vanhojen asioiden vatvomiseen aivan kuin niillä olisi tämän päivän politiikassa jotakin tekemistä.


      • YliOppMajurIns
        pankkohöpinöitä kirjoitti:

        Pankkomajurilla on mennyt ristiin Keskustan ja SDP:n sekä Perussuomalaisten ja Vihreiden kannatusennusteluvut. Vasemmistoliiton kannatusluku on myös hieman alakanttiin. Majuri ei vaan vieläkään ole kyennyt selittämään, että mitä tarkoittaa peruste Keskustan 26 %:n kannatusmahdollisuuteen, "kun kaikki viittaa siihen". Mikä tai mitkä kaikki? Yhtään järkevää selitystä ei ole kuultu. Jopa Keskustassa tietävät oman heikon kannatustilanteensa sekä vaalitappiovaaran, mutta pankkomajuri se vain veistelee omia totuuksiaan. Poliittinen epäkorrektius nousee silloin tällöin myös pintaan sata vuotta vanhojen asioiden vatvomiseen aivan kuin niillä olisi tämän päivän politiikassa jotakin tekemistä.

        Kaikki viittaa siihen.

        Etkö ole huomannut. kuinko jokapuolella on viittoja jotka viittaa Keskustaan. Mihin tahansa kaupunkiin tai pienenpäänkin kylään menet, niin kohta on viitta "Kekusta". Kaikki ne viittaa keskustaan.

        Olet sinäkin tavan pöljä kun et tuollaisia huomaa, ilmankos pankkoa ja majuria hoet, Sairaudestahan tuollainen pakon ja majurin hokeminen kertoo.


      • pankkohöpinöitä
        YliOppMajurIns kirjoitti:

        Kaikki viittaa siihen.

        Etkö ole huomannut. kuinko jokapuolella on viittoja jotka viittaa Keskustaan. Mihin tahansa kaupunkiin tai pienenpäänkin kylään menet, niin kohta on viitta "Kekusta". Kaikki ne viittaa keskustaan.

        Olet sinäkin tavan pöljä kun et tuollaisia huomaa, ilmankos pankkoa ja majuria hoet, Sairaudestahan tuollainen pakon ja majurin hokeminen kertoo.

        Vai että katuviitoista? No täytyy sanoa, että palstapölhön arvonimi on todella ansaittu.


    • jopokeulii2

      Aiheena oli keskustan vaalimenestys eikä AY-politiikka.Katkeraa kalkkia nielee nyt todennäköisesti joku muu kuin ay liike.Hallituspuolueet ovat aloittaneet työnsä huonontamalla työläisten etuja, mutta kun kuitenkin maailman nousukausi oli jo alkamassa kaiken hyvän saivat ainoastaan varakkaammat ja isot yhtiöt.Kertaamatta tapahtumia kuinka keskusta voisi kuvitella nyt voittavansa tai pitävänsä edes nykyisen asemansa.Aaltoliike vie keskustaa poikkeuksellisen alas.Pääministerin suulla jo kerrottiin uuden hallituksen ensimmäisistä neuvotteluista.Sen verran tiedustelu toimii.Rummun lyönti ja hengennostatus ei auta jos köyhää kansaa on kohdeltu huonosti, se on: käyty aiheetta lompakolla.Sipilä menee vaihtoon ja vanhakantaisemmat nousee johtoon.Mutta ensin vaalit.

      • puusilmä_hallitus

      • Ihan.huuhaa.äijä

      • SipilistinenPartaäijä
        Ihan.huuhaa.äijä kirjoitti:

        Vasuri ja taloustieteilijä, ne ei kohtaa koskaan.

        Partakarvalestakyrpääkö huuhaa äijällä tarkoitat..?


      • puusilmä_hallitus
        Ihan.huuhaa.äijä kirjoitti:

        Vasuri ja taloustieteilijä, ne ei kohtaa koskaan.

        Poliittisesta ideologiastaan en sano mitään, kun en tiedä. Mutta fiksumpi ja viisaampi kuin sinä.


    • ALMEERA

      Keskusta Sipilän johdolla on puukottanut KANNATTAJIAA selkään . Tämä , epäoikeuden mukanen leikkaus politiikka syö kepun kannatusta tosi pahasti . Mut , sitä Sipilän kepu saa mitä on TILANNUT.

      • ValehtelevaPuolue

        Vähävaraiset ja työttömät olivat luottavaisia, kun Sipilä sanoi että kenenkään tukea ei leikata. Sipilää ja keskustaa äänestäneitä vähävaraisia sekä työttömiä v*tutti suuresti, kun vaalin jälkeen tajusivat Sipilän ja keskustan kusettaneen heitä. Saivat karun herätyksen Sipilän hallitukselta.


      • S24uomlaineN
        ValehtelevaPuolue kirjoitti:

        Vähävaraiset ja työttömät olivat luottavaisia, kun Sipilä sanoi että kenenkään tukea ei leikata. Sipilää ja keskustaa äänestäneitä vähävaraisia sekä työttömiä v*tutti suuresti, kun vaalin jälkeen tajusivat Sipilän ja keskustan kusettaneen heitä. Saivat karun herätyksen Sipilän hallitukselta.

        Kiitos hallituksen niin vähävaraiset ja työttömät ovat saaneet töitä. Näin heidän elintasonsa on noussut.
        Nyt on pelko, että Rinteen myötä talousakkaa ja verot nousevat samoin kuin lainanottoja. Samalla leikataan pieniä tukia.

        Johan Eloranta (SDP) sanonut, että kaikken heikoimassa olevat nuoret potkitaan kortistoon. Elorannan puheiden taustalla on nuorten tietoisuus, että Riku Aallot ja muut köyhiä kuppaavat eivät nuoria ajattele kuin pahalla. Siksi nuorista yhä pienempi osa liittyy liittoihin demaripomojen palkkojen maksajiksi.

        Ei ihme onhan Riku Aalto Suomen Ahnein.


      • kepuöykkäri
        S24uomlaineN kirjoitti:

        Kiitos hallituksen niin vähävaraiset ja työttömät ovat saaneet töitä. Näin heidän elintasonsa on noussut.
        Nyt on pelko, että Rinteen myötä talousakkaa ja verot nousevat samoin kuin lainanottoja. Samalla leikataan pieniä tukia.

        Johan Eloranta (SDP) sanonut, että kaikken heikoimassa olevat nuoret potkitaan kortistoon. Elorannan puheiden taustalla on nuorten tietoisuus, että Riku Aallot ja muut köyhiä kuppaavat eivät nuoria ajattele kuin pahalla. Siksi nuorista yhä pienempi osa liittyy liittoihin demaripomojen palkkojen maksajiksi.

        Ei ihme onhan Riku Aalto Suomen Ahnein.

        Kepulaista populismia ja täyttä paskapuhetta.


      • puusilmä_hallitus
        S24uomlaineN kirjoitti:

        Kiitos hallituksen niin vähävaraiset ja työttömät ovat saaneet töitä. Näin heidän elintasonsa on noussut.
        Nyt on pelko, että Rinteen myötä talousakkaa ja verot nousevat samoin kuin lainanottoja. Samalla leikataan pieniä tukia.

        Johan Eloranta (SDP) sanonut, että kaikken heikoimassa olevat nuoret potkitaan kortistoon. Elorannan puheiden taustalla on nuorten tietoisuus, että Riku Aallot ja muut köyhiä kuppaavat eivät nuoria ajattele kuin pahalla. Siksi nuorista yhä pienempi osa liittyy liittoihin demaripomojen palkkojen maksajiksi.

        Ei ihme onhan Riku Aalto Suomen Ahnein.

        Lue professori Matti Tuomaalan analyysi ja opi. Kepupoliitikkojen potaskaan ei ole luottaminen. Onhan se nähty jo liian monta kertaa. Sipilän hallituksen politiikka on puhdasta näennäispolitiikkaa ja perustuu kusetukseen. Keskusta vie kannattajiaan kuin kuoriämpäriä.

        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3996222-talouskuripolitiikalla-suomi-ei-noussut


      • PravdastaLuettua
        puusilmä_hallitus kirjoitti:

        Lue professori Matti Tuomaalan analyysi ja opi. Kepupoliitikkojen potaskaan ei ole luottaminen. Onhan se nähty jo liian monta kertaa. Sipilän hallituksen politiikka on puhdasta näennäispolitiikkaa ja perustuu kusetukseen. Keskusta vie kannattajiaan kuin kuoriämpäriä.

        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3996222-talouskuripolitiikalla-suomi-ei-noussut

        Hieno ja totuudessa tiukasti aina pysytellyt lehti tuo Kansan Uutiset. Siihen voi luottaa kaikissa jutuissaan.

        Tampereen Yliopiston kansantaloustieteen, samoin kuin sen tiedotusopin laitos, ovat koko maan puolueettomimmat tutkimuslaitokset, olivat sitä jo menneinnä vuosikymmeninä, eritoten -70 luvulla.

        Vahinko, että vain Kansan Uutiset julkaisee noin korkeatasoisia kannanottoja, muissa medioissa (Helsingin Sanomissakin) kun lähinnä naureskellaan tälle Tuomalalle, muka vasemmistolaisena.


      • Luhazenko
        S24uomlaineN kirjoitti:

        Kiitos hallituksen niin vähävaraiset ja työttömät ovat saaneet töitä. Näin heidän elintasonsa on noussut.
        Nyt on pelko, että Rinteen myötä talousakkaa ja verot nousevat samoin kuin lainanottoja. Samalla leikataan pieniä tukia.

        Johan Eloranta (SDP) sanonut, että kaikken heikoimassa olevat nuoret potkitaan kortistoon. Elorannan puheiden taustalla on nuorten tietoisuus, että Riku Aallot ja muut köyhiä kuppaavat eivät nuoria ajattele kuin pahalla. Siksi nuorista yhä pienempi osa liittyy liittoihin demaripomojen palkkojen maksajiksi.

        Ei ihme onhan Riku Aalto Suomen Ahnein.

        Kyllä sinä saat Keputyperyyden oikein lentoon noilla valheillasi. Tiedä sitten oletko pelkästään tyhmä, vaiko valehtelija, luultavasti palstakäytöksestäsi päätellen, molempia.


    • KapiWaari

      Jo hyvät yöt toivoteltuani ja tässä jo iltapesuilla käytyäni ja pyjamaani pieraistuani ja kohta vuoteeseen mennessäni vielä kuitenkin pistelehdin täällä ja huomaan, että rohkeus ei aina käy käsi kädessä viisauden kanssa. Täytyy siis minun itseni olla rohkea kun en ole viisas, mutta sitä en jää nyt suremaan, vaan keskityn katsomaan tuota uutta mötköä, jota jo näitä kirjoitellessani olen toisella silmälläni katsonut. Palaan yöastialle huomenna, jos siihen on tarvetta tullut. Nyt vain Hyvää Yötä!

    • Eipä näy tulleen seuraavien ek-vaalien tuloksesta uusia ennusteita sen jälkeen, kun eilen illansuussa edellisen kerran palstalla kävin. On tullut kyllä muuta, mutta sellaista, johon en viitsi puuttua.

      Itse en ole eksaktia ennustetta rohjennut laittaa, mutta kaksi sellaista on kuitenkin tullut; nostanpa ne vielä tähän:

      aito-arska
      28.11.2018 8:04

      SDP 23%
      KOK 19%
      Keskusta 15%
      Vihreät 12%
      Vasemmistoliitto 11%
      Perussuomalaiset 8%
      Ruotsalaiset 5%
      Kristilliset 4%
      Siniset 1%
      Muut 2%


      Veromaa.ei.veroja
      28.11.2018 17:27

      1. Keskusta 26%
      2. Kokoomus 20%
      3. Demarit 15%
      4. Perus-suomalaiset 14%
      5. Vasemmistoliitto 8%
      6. Vihreät 7%
      7. Ruotsalaiset 5%
      8. Kristilliset 4%

      Arskan ennusteesta totesin: ”Kiitos ennusteestasi, joka on eksaktein tähän toistaiseksi tulleista. Laitanpa sen talteen. Huhtikuussa näemme, osuitko hyvinkin oikeaan. En minäkään usko Sinun tuossa pahasti ”metsään menevän”, ja perusteluissasi varsinkin kepun ja persujen osalta uskon Sinun olevan hyvinkin oikeassa. Ehkä hieman optimistisena pidän kuitenkin ennustettasi äänestysaktiivisuudesta. Jos se jää huomattavasti alhaisemmaksi, sen kyllä luulen suosivan kepua. Saapa nähdä”

      Tuosta toisesta ennusteesta totesin tämän: ”Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %? No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi! Ehkä olisi kuitenkin syytä olla pessimistisempi, sillä pessimisti ei pety, sinä tulet pahasti pettymään kepua koskevan ennusteesi suhteen”.

      Kumpi noista ennustajista on ollut realistisempi? Huhtikuussa se nähdään. Laitan nuo talteen ja palataan niihin huhtikuussa. Toki saa tulla vielä uusiakin ennusteita, jos joku rohkea katsoo olevan sellaiselle parempia perusteita kuin on mielestään noilla kahdella.

      • VarmaTieto

        Voi sinua ressukkaa. Kopsaat muiden ja omia juttujasi samassa ketjussa uudelleen ja uudelleen. Oletko todella noin typerä???

        Sitten asiaan, eli vaalien lopputuloksen arviointiin.

        Vaalien tulos tulee olemaan:

        SDP 20,6 %
        Kok 20,2 %
        Kesk 17,6 %
        PerusS 12,2 %
        Vihr 10,8 %
        Vas 8,8 %
        RKP 4,1 %
        KD 3,8 %
        Sin 1,2 %
        Liike Nyt 0,7 %

        SDP:n lasku nykyisestä gallup lukemista perustuu täysin katteettomiin lupauksiin, joita joudutaan selittelemään. Rinne ei siinä touhussa pärjää. Toinen ikävä asia SDP:lle on junttautuminen ay-liikkeeseen. Nuoret kaikkoaa, vain vanhat jäärät jaksaa demareita kannattaa.

        Kokoomuksen kannatus on suhteellisen vakaata, siis tuossa n. 20%:n tuntumassa

        Keskustan onnnistunut hallituspolitiikka tällä vaalikaudella painaa enemmän kansalaisten silmissä kuin ay-liikkeen äänekäs huuto. Niinpä Keskusta saa gallup lukuja paremman tuloksen. Torjuntavoitto siis.

        Perussuomalaisia nostaa EU:n ongelmat; Italian talousongelmat, Brexit, Ruotsin pahenevat mellakat, maahanmuutto jne.

        Vihreät eivät vieläkään pääse pinnalle muualla kuin Helsingissä ja joissain opiskelijakaupungeissa. Ilmastokysymyksissä ei ole sellaista jota muutkaan puolueet eivät kannata, ja typerä suhde metsätalouteen painaa muualla kuin stadissa. Haaviston karisma kantaa parin %-yksikön parannukseen edellisvaaleista

        Vasurit jää omalle tasolleen, samoin ns. pienpuolueet KD RKP. Hjallis nostaa oman liikkeensä marginaaliseen kannatukseen. Siniset saa tuon reippaan prosentin


      • VarmaTieto kirjoitti:

        Voi sinua ressukkaa. Kopsaat muiden ja omia juttujasi samassa ketjussa uudelleen ja uudelleen. Oletko todella noin typerä???

        Sitten asiaan, eli vaalien lopputuloksen arviointiin.

        Vaalien tulos tulee olemaan:

        SDP 20,6 %
        Kok 20,2 %
        Kesk 17,6 %
        PerusS 12,2 %
        Vihr 10,8 %
        Vas 8,8 %
        RKP 4,1 %
        KD 3,8 %
        Sin 1,2 %
        Liike Nyt 0,7 %

        SDP:n lasku nykyisestä gallup lukemista perustuu täysin katteettomiin lupauksiin, joita joudutaan selittelemään. Rinne ei siinä touhussa pärjää. Toinen ikävä asia SDP:lle on junttautuminen ay-liikkeeseen. Nuoret kaikkoaa, vain vanhat jäärät jaksaa demareita kannattaa.

        Kokoomuksen kannatus on suhteellisen vakaata, siis tuossa n. 20%:n tuntumassa

        Keskustan onnnistunut hallituspolitiikka tällä vaalikaudella painaa enemmän kansalaisten silmissä kuin ay-liikkeen äänekäs huuto. Niinpä Keskusta saa gallup lukuja paremman tuloksen. Torjuntavoitto siis.

        Perussuomalaisia nostaa EU:n ongelmat; Italian talousongelmat, Brexit, Ruotsin pahenevat mellakat, maahanmuutto jne.

        Vihreät eivät vieläkään pääse pinnalle muualla kuin Helsingissä ja joissain opiskelijakaupungeissa. Ilmastokysymyksissä ei ole sellaista jota muutkaan puolueet eivät kannata, ja typerä suhde metsätalouteen painaa muualla kuin stadissa. Haaviston karisma kantaa parin %-yksikön parannukseen edellisvaaleista

        Vasurit jää omalle tasolleen, samoin ns. pienpuolueet KD RKP. Hjallis nostaa oman liikkeensä marginaaliseen kannatukseen. Siniset saa tuon reippaan prosentin

        Kiitos ennusteestasi! "Ei paha", sanoisi Jorma Uotinen;)) Eli ei ehkä mene kovinkaan "pieleen". Otan senkin talteen. Palaan asiaan vaalien jälkeen.

        Muun tuossa sanomasi jätän vaille huomiotani.


      • Ethän.hokaa.vieläkään

        " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää. "
        -et tuota huomannut ?

        Kapi toteaa: "Tuosta toisesta ennusteesta totesin tämän: ”Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %? No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi!.."

        Neuvon Kapia, et näköjään ymmärrä vaalitaktiikkaa.
        Nyt tulossa muitakin jaolle, ja tuo virhe 1 % on liian alhainen, vaikka siinä on, ettei laskenut prosentteja " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää."
        ETKÖ TOSIAAN TUOTA HUOMANNUT??

        Nyt pitää jättää nuot vakipuolueitten ennusteet ainakin 5 % alle sadasta
        prosentista yhteensä. TÄMÄ TALLAINEN neuvo vain, kun et näköjään osaa näitä.

        Kyllä sinä Kapi olet ihan aito vasemmistolainen, sen huomaa tyylistäsi.
        Ja armeijassa kerroit olleesi vakinaisena aliupseerina ? Oikein kirjurina !
        Menikö siinä litteroita kirjoittaessa päivät ja nimet sekaisin ?

        Et ihan välkyimmiltä vaikuta.


      • HoHHHooHoo
        Ethän.hokaa.vieläkään kirjoitti:

        " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää. "
        -et tuota huomannut ?

        Kapi toteaa: "Tuosta toisesta ennusteesta totesin tämän: ”Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %? No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi!.."

        Neuvon Kapia, et näköjään ymmärrä vaalitaktiikkaa.
        Nyt tulossa muitakin jaolle, ja tuo virhe 1 % on liian alhainen, vaikka siinä on, ettei laskenut prosentteja " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää."
        ETKÖ TOSIAAN TUOTA HUOMANNUT??

        Nyt pitää jättää nuot vakipuolueitten ennusteet ainakin 5 % alle sadasta
        prosentista yhteensä. TÄMÄ TALLAINEN neuvo vain, kun et näköjään osaa näitä.

        Kyllä sinä Kapi olet ihan aito vasemmistolainen, sen huomaa tyylistäsi.
        Ja armeijassa kerroit olleesi vakinaisena aliupseerina ? Oikein kirjurina !
        Menikö siinä litteroita kirjoittaessa päivät ja nimet sekaisin ?

        Et ihan välkyimmiltä vaikuta.

        "et näköjään ymmärrä vaalitaktiikkaa."

        HoHoohhoo. Keksin uuden sananlaskun juuri:

        "se on vaan vaalitaktiikkaa sanoi pankkomajuri kun väärin prosentit laski"


      • Ethän.hokaa.vieläkään kirjoitti:

        " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää. "
        -et tuota huomannut ?

        Kapi toteaa: "Tuosta toisesta ennusteesta totesin tämän: ”Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %? No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi!.."

        Neuvon Kapia, et näköjään ymmärrä vaalitaktiikkaa.
        Nyt tulossa muitakin jaolle, ja tuo virhe 1 % on liian alhainen, vaikka siinä on, ettei laskenut prosentteja " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää."
        ETKÖ TOSIAAN TUOTA HUOMANNUT??

        Nyt pitää jättää nuot vakipuolueitten ennusteet ainakin 5 % alle sadasta
        prosentista yhteensä. TÄMÄ TALLAINEN neuvo vain, kun et näköjään osaa näitä.

        Kyllä sinä Kapi olet ihan aito vasemmistolainen, sen huomaa tyylistäsi.
        Ja armeijassa kerroit olleesi vakinaisena aliupseerina ? Oikein kirjurina !
        Menikö siinä litteroita kirjoittaessa päivät ja nimet sekaisin ?

        Et ihan välkyimmiltä vaikuta.

        En ole niin välkky, että ymmärtäisin tuollaista. Minun käymissäni kouluissa oli kyllä niin, että jos kokonaisuus jaettiin prosenttiosuuksiin, niiden osuuksien summan täytyi olla 100%. Tuossa nimim. VarmaTieto antaa siitä hyvän esimerkin: vaikka ”potin” jakajat on määritelty kymmenesosaprosentein, koko potin loppusummaksi tulee tasan 100.

        Olet sinä hauska! Tosin tahtomattasi, mutta mitäpä siitä, kun kuitenkin ihan oikeasti huvitat.


      • JuurikinNoin
        Ethän.hokaa.vieläkään kirjoitti:

        " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää. "
        -et tuota huomannut ?

        Kapi toteaa: "Tuosta toisesta ennusteesta totesin tämän: ”Eipä tuosta muuta kuin kysymys, että minne on jäänyt yksi prosentti laskelmastasi, sillä noitahan tulee vain 99 %? No, kun kepulainen varmaan olet, tunnustusta optimismistasi!.."

        Neuvon Kapia, et näköjään ymmärrä vaalitaktiikkaa.
        Nyt tulossa muitakin jaolle, ja tuo virhe 1 % on liian alhainen, vaikka siinä on, ettei laskenut prosentteja " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää."
        ETKÖ TOSIAAN TUOTA HUOMANNUT??

        Nyt pitää jättää nuot vakipuolueitten ennusteet ainakin 5 % alle sadasta
        prosentista yhteensä. TÄMÄ TALLAINEN neuvo vain, kun et näköjään osaa näitä.

        Kyllä sinä Kapi olet ihan aito vasemmistolainen, sen huomaa tyylistäsi.
        Ja armeijassa kerroit olleesi vakinaisena aliupseerina ? Oikein kirjurina !
        Menikö siinä litteroita kirjoittaessa päivät ja nimet sekaisin ?

        Et ihan välkyimmiltä vaikuta.

        Noinhan se on. Kapi yksinkertaisesti ei ymmärrä mitä kirjoitat. Typeryys on hänelle syntymässä annettu. Ei ole sitä vielä hukannut


      • ihmeellinenpalsta
        JuurikinNoin kirjoitti:

        Noinhan se on. Kapi yksinkertaisesti ei ymmärrä mitä kirjoitat. Typeryys on hänelle syntymässä annettu. Ei ole sitä vielä hukannut

        Kyllä näin on. Ja veten kiehuma piste on 90 astetta ja suora kulma 100 astetta. Vähintäänkin.
        Ja kepun kannatuslukemat vaaleissa 2019 17%, enintäänkin.


      • YliOppMajurIns
        ihmeellinenpalsta kirjoitti:

        Kyllä näin on. Ja veten kiehuma piste on 90 astetta ja suora kulma 100 astetta. Vähintäänkin.
        Ja kepun kannatuslukemat vaaleissa 2019 17%, enintäänkin.

        Veden kiehumispiste voi olla 90 astetta. Sehän on paineesta riippuvainen. Voi se olla 120 astettakin. Painetta kun onm sopivasti.

        Suorakulmakin voi olla vaikka 1600.

        Silloin puhutaan piiruista. Kapi sen tietäisi jos olisi oikea sotilas, sotilaat käyttää piiruja, vaan esikuntamiehille ei piiruista puhuttu. Heille riitti kun saivat leimoja lyödä papereihin,


      • Uroteko.löytää.ykkönen
        kapi_ kirjoitti:

        En ole niin välkky, että ymmärtäisin tuollaista. Minun käymissäni kouluissa oli kyllä niin, että jos kokonaisuus jaettiin prosenttiosuuksiin, niiden osuuksien summan täytyi olla 100%. Tuossa nimim. VarmaTieto antaa siitä hyvän esimerkin: vaikka ”potin” jakajat on määritelty kymmenesosaprosentein, koko potin loppusummaksi tulee tasan 100.

        Olet sinä hauska! Tosin tahtomattasi, mutta mitäpä siitä, kun kuitenkin ihan oikeasti huvitat.

        " % ei niin täsmää välttämättä mutta suunnan näyttää. "
        -et tuota huomannut ?kun en laskenut lainkaan tavallasi näitä yhteen, se oli varmaan sinulle suuri uroteko kun ynnäsit, ja huomasit yhden eron.

        Ja et käsittänyt muutakaan. Nyt välihuudot eduskuntavaaleihin ei ole kokonaislukuna 100 % vaan alle sen, kun yksi nimittäjä on vielä tuntematta. Hjalliksen ja Mikealin liike ei ole noissa vielä mukana, sen potti mikä onkaan, alentaa nyt olevaa100 %:ia.

        Vähän ohjaan näin lukion suorittaneena:
        Ominaisuudet kokonaisluvuista on helppo ymmärtää, kun ensin tuntee luonnollisten lukujen rajoitteet ja ominaisuudet. Näitä lausekkeita kutsuivat entiset laskijat "absurdeiksi". > syntyi helposti tilanne, jossa vastausta ei saatu normaalilla tavalla, kuten nyt oleva ennuste eduskuntavaaleihin, ei siihen saada vielä kokonaisuutena 100 prosenttia, juuri tuo edellä mainittu syypää siihen. Kun nyt tunnetaan kahdeksan siihen vaikuttavaa, ja juuri tulossa yhdeksäskin tuo mainittu J:n ja M:n liike. esim. kokonaislukuihin luetaan myös -1. Näiden vastaluvut ovat negatiiviset kokonaisluvut, -pysytkö vielä kärryillä ? esim -1 ja 1 paljonko on lopputulos ? varmaan sen tiedät vanhasta matikasta. Matikka on niin koukeroista jo nykyään ollut kymmenisvuosia, ettei vanhan koulukunnan opiskelijan edes kannata sitä pohtia, kun se ei ole niin. esim. kokonaislukujen joukkoa merkitään kapiteelikirjaimella Z, olkoon se isoZ, kun siinä on oikeasti kaksois -pystyviivat, löytyy googlella varmaankin kun hakusanaksi "kapiteelikirjain".
        Reaaliluvun itseisarvo "etäisyyttä" nollasta. Tätä tulkintaa voidaan soveltaa kokonaisluvuille, ne vaikka eivät olekaan reaalilukuja. Aina totuttu puhekielessä että nimittäjäksi tulee luku 100. Joka nyt onkin ihan oikein, kun tunnetaan kaikki suureet, mutta kun nyt ei tunneta yhtä sanotaan nyt "puoluetta" VAIKKA LIIKE NIMELLÄ ONKIN. Se kuitenkin on samalla 100 %:in apajalla kuin muutkin puolueet. Jos me otetaan tätä 8/9 osaa ei me mitenkään voi saada 9/9 lopputulosta joka olisi 100 %.

        Jos kevennän, aikanaan oli ainakin vitsinä, että osuuskaupasta saa 2 prosentin alennuksen jäsenet, saattoi olla tottakin ? Myös tässä jutustelussa nyt eduskuntavaalista, olisi kuin 2 %:in alennus tulossa, kun ei vielä tiedetä niin liikkeen saamaa %.tti osuutta. esim silloin osuukauppaan mennessä ei tiedetty prosentteina että paljonko se tulee olemaan hinnasta jonka maksaa.
        Kun 100 % :ia olisi ilman alennusta.

        Yleensä esi­tyk­sis­sä suositaan lukujen kirjoittamista numeroin, jos alettaiin kirjoittamaan summia vaikkapa rahasta, tai prosenteista, se olisi vaikeaselkoinen lukea. esim 199 > "satayhdeksänkymmentäyhdeksän", MUTTA TAAS PUHEKIELESSÄ SITÄ EI VOIDA NUMEROIN ESITTÄÄ. Ja prosentitkin voi olla yli sata.
        esim. Ay-johtaja Riku Aallon palkkio nousemassa 131% kojamosta.


    • LestakepulisminAjaO

      Lestapuolueelle käy tavallisen rivikansalaisen ja äänestäjän kannalta hyvin eli hyvin huonosti.

      Opposiittiössä saa Partakarvalestakyrpä säilytellä sinipiikahallituksensa perintöä aivan rauhassa ja keskenään...

      • Kumpi.sattuu

        26 % ennusteessa keskustalle.
        Sulla oli vasemmistoliitolle 32 %.
        Ja taisit sosialisteillekin läittaa tuota suuruutta.


    • erimaata

      Toivottavasti käy huonosti

    • 16% on hyvin käynyttä.

    • S24uomlaineN
    • KapiWaari

      Eipä näy tulleen pyjaamaani pieraisun tuloksista uusia jälkiä sen jälkeen, kun illansuussa edellisen kerran palstalla kävin. On tullut kyllä muuta, mutta sellaista, johon en viitsi puhua.

      Kohta vuoteeseen mennessäni, kirja kädessäni ja pyjama ruskeana vielä kuitenkin pistelehdin täällä, ja huomaan, että en ole niin välkky, että ymmärtäisin miksi minun käymissäni kouluissa oli niin, että jos kokonaisuus jaettiin prosenttiosuuksiin, niiden osuuksien summan täytyi olla suorakulma, jonka astemäärästä en ole eksaktia ennustetta rohjennut laittaa.

      Palaan yöastialle huomenna, jos sinne on tarpeita tullut. Nyt vain Hyvää Yötä! Aamuun saakka voinen tyytyä pumppaamaan vain Arskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      404
      7905
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      201
      5833
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      331
      2241
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1603
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1597
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1235
    7. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      9
      1202
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      183
      1200
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      969
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      49
      910
    Aihe