miten edetä

miva

pitkästä avoliitosta eroaminen. Miten käytännössä edetä kun on yhteinen talo, mistä velkaa ja on muuta velkaa molemmilla ja lapsiakin. Asiat kuitenkin tarkoitus hoitaa hyvin ennen kuin voi toinen muuttaa pois.Käytännön vinkit siis mistä aloittaa selvittely.

4

155

Vastaukset

 • Ensin kerrotte asiasta lapasille ja sitten avioerohakemus vetämään. Sitten tekemään huoltajuussopimus lastenvalvojalle. Sitten vuokra-asuntojonoon, tai pankkiin juttelemaan lainasta uutta asuntoa varten. Samalla kannattaa arvioituttaa vanhan asunnon arvo. Sitten vaan lusikat jakoon ja omiin koteihin asumaan.

 • AVOliitosta olivat eroamassa, ei AVIOliitosta. Avoliitossa ei mitään avioerohakemuksia lähetellä.
  Ja turha kai lapasille erosta on kertoa, kertokaa mieluummin lapsillenne :).

 • Ihmettelen, mikset ole vaatinut mieheltäsi avioliittoa ennen yhteenmuuttamista, asuntolainoja ym. Se olisi huomattavasti enemmän kusessa kuin nyt. En koskaan muuta yhteen ilman aviota.

  • jos mahdollista, keskustelkaa yhdessä. myyttekö talon. lunastaako toinen. jos pieniä lapsia, miten ne hoidetaan, miten asuvat jne.
   ottakaa lakimies, jos yhtään haasteellisempia asioita eli esim. toinen olisi odottamassa toiselta hyvitystä. ja silläkin on merkitystä, mitä olette sopineet esim. raha-asioista.
   itse olen ihan ranteet auki. minä, joka olen ollut 30v kiinni kotona, tehnyt öisin töitä, ollut kuoleman väsynyt, ex ei ole ollut vastuussa mistään. minulle tämä painajainen on maksanut nettona puolimiljoonaa enempi kuin exälle ja vielä joudun maksamaan kulujaan ja vaatii korvauksia talon rakentamisesta, vaikka minä olen monin kerroin ollut hoitamassa lapsia ja rakentamassakin.
   ja älkää ottako niitä kaupungin paskimpia lakimiehiä, vaikka kehuvat itseään keskustelupalstoilla, koska sillä pilaatte kaiken, lasten suhteet vanhempiin, omat välit tiemmä loppuelämäksi. yrittäkään löytää ratkaisujen etsijöitä, ei niitä, joiden tarkoitus vain saada toinen nöyryytettyä ja pitkä juttu ja paljon palkkioita.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.