Neuvostoliitossa oli kulutustavarat parhaita 14

edellä.länttä

Laatu oli aina tärkeintä. Suomalaiset himoitsivat idän tavaraa.

85

544

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KukaanEiHimoinnut

      Neuvostoliiton kaupoissa kulutustavaroiden laatu oli surkea eikä kukaan 'himoinnut' neukkukauppojen tuotteita.

      Jos pimeästi ruplia vaihtoi niin toki vodka ja kuohuviini kelpasi ja moni piti myöstummasta leivästä!

      Tavaravalikoiman paljouden voi jokainen ITSE todeta videolta tavallisesta venäläisestä marketista:

      https://www.youtube.com/watch?v=jWTGsUyv8IE

      ja sama Lasnamäessä Neuvosto-Virossa:

      https://www.youtube.com/watch?v=ZKVhrzhAI8I

      • neukut-söi-hyvin

        Neukkulassa syötiin jopa liiankin hyvin ja elintarvikkeita ostettiin joskus jopa liiankin paljon, kuten YK:n raporttikin todistaa:

        >YK:n mukaan elintarvikkeiden vähäinen määrä kauppojen hyllyillä Neuvostoliitossa ei ollut merkki puutteellisesta ravinnosta tai nälkäongelmasta ainakaan enää 1950- ja 1960-luvuilta eteenpäin. Neuvostokansalaisten ruokavalio, kalorien ja proteiinien määrä, oli YK:n mukaan hyvällä tasolla, mutta valtion toteuttama elintarvikkeiden hintojen subventointi (”liian halpa ruoka”) ja muiden kulutusmahdollisuuksien vähäisyys aiheuttivat sen, että kuluttajat ostivat elintarvikkeita enemmän kuin markkinaehtoisen hinnanmuodostuksen vallitessa olisi ostettu.[5] Esimerkiksi vuosina 1964–1966 neuvostokansalaisen saama kalori- ja proteiinimäärä ylitti ruotsalaisen, norjalaisen, länsisaksalaisen ja japanilaisen, mikä tosin saattoi olla haitallista ylipainon ja elintasosairauksien kannalta. Ylituotannosta johtuvaa syötäväksi kelpaavan ruoan polttamista ja kaatopaikoille ajamista ei Neuvostoliitossa esiintynyt. <


      • Hfg

        Mongoloideilla ja Venäjän juutalaiskommunisteilla ei ollut minkäänlaista kehittyneempää kulttuurihistoriaa omasta takaa, joten systeemikin oli kehitysmaalaisten muodostama irvikuva, jossa siemenviljakin vietiin talonpojilta.

        Slaaveilla oli kuitenkin monituhat- tai ainakin monisatavuotinen datsakulttuuri, ja nykyäänkin lähes puolet markkinoiden kulutetusta hedelmä-, vihannes- ja juuressadoista tulee pieniltä datsoilta. Stalinin aikaan tosin Ukrainassa veivät kattilatkin, ettei edes ruohokeiton keittäminen lapsille onnistunut. Siihen nähden Suomessa syötiin hyvin -30-luvulla.


    • saavutus_sekin

      Vaikea uskoa, että noin runsaan väkimäärän ja luonnonvarat omaava maa pystyi tuottamaan pelkkää paskaa. Ei ollut tuotetta, jota sivistynyt länsimaalainen olisi kotiin tahtonut, mistään hinnasta.
      Urheilusta puheenollen: parrakkaat ja muodottomat urheilijaneidot saivat raavaankin miehen kirkumaan. Todellisiä rämehirviöitä.

    • TurhaValehdella

      On täysin yhdentekevää mitä raporttisi kertoo! Kävin neukkuaikaan useita kertoja neukkujen supermarketeissa kaupungeissa joissa ne olivat paremmin varustettuja kuin maaseudulla. Nuo kaksi videopätkää tuolla aiemmin pitää täysin paikkansa. Kaupoista sai yleensä tumma leipää ja vodkaa. Kaikki muu tarjonta oli joko olematonta tai jonotuksen päässä! Perheenemännät olivat pulassa.

    • TodellinenRavintotilanne

      Aikalaislausunto tarjonnasta:

      Kaikki olivat yhtä köyhiä, paitsi puoluepamput. Kaupoissa ei ollut oikeasti mitään ostettavaa, ei edes elintarvikkeita. Kun johonkin kauppaan tuli myyntiin esim. leipää tai sokeria, siitä kiiri sana kuin kulovalkea tuttavien ja sukulaisten kesken ja tuloksena oli karmea jono. Jokapaikassa jonotettiin.

      Miliisit eivät olleet poliisia nähneetkään, heistä oli paras pysyä erossa. Miliiseistä ei koskaan tiennyt mitä he keksivät, että olit muka tehnyt väärin (vaikka et ollut tehnytkään) ja sitten he vaativat maksamaan kovia sakkoja suoraan itselleen käteisenä tietenkin. Oikeastihan rangaistusmenettely ei silloinkaan toiminut tuolla tavalla, miliisit laittoivat vain dollarit omiin tarskuihinsa.

      Missään ravintolassa ei saanut hyvää ruokaa, ei vaikka olisit maksanut mitä. Herkkua oli jo todella kuiva ja laiha kanankoipi, hapankaali, suolakurkkua ja vähän perunaa. Aina oli lisänä runsaasti tummaa, neliskanttista ruisleipää, joka oli aika ok. Kuohuviiniä tuli maisteltua jonkin verran, kun ei se maksanut oikeastaan mitään.

    • kauppa.kävi

      Sosialistiset kulutustavarat meni Suomessa kuin kuumille kiville. Lada oli Suomen ostetuin auto, kaikki haaveilivat siitä.

      • lujaa.laatua.lada

        lada 1600 ei saanut ajamalla rikki , niin oli laadukas peli. lämppäri super hyvä, ja lähti laakista käyntiin . yli -30 asteen pakkasillakin.


      • lada.valmistettu
        lujaa.laatua.lada kirjoitti:

        lada 1600 ei saanut ajamalla rikki , niin oli laadukas peli. lämppäri super hyvä, ja lähti laakista käyntiin . yli -30 asteen pakkasillakin.

        Kaikki ladat oli valmistettu suurella sosialistisella tarkkuudella

        Ja mosset kans :)


      • SiksipäJuuri

        Suuri valtio - suuret toleranssit:-D


      • jotain.hämärästi
        SiksipäJuuri kirjoitti:

        Suuri valtio - suuret toleranssit:-D

        Jotain hämärästi muistelen että yksi yleisimmistä vioista mossessa oli esim. vaihdelaatikon putoaminen noh eipä nillä ajettu kuin 30-40 000 km max koko elinikänsä aikana silloin


      • neitielänsiautot

        ladalla hinattiin pakkasilla. länsiautoja lämpöisiin talleihin. xD


    • JaPötyäPiisaa

      Kulutustavarat eivät todellakaan menneet Suomessa kaupaksi!

      Lada oli halpa ja huono! Halpuuden takia meni hetken kaupaksi! Enää se ei kelpaa edes venäläisille!

    • einorahja

      Bolsut lupasivat aikanaan leipää kansalle, ja myös pitivät lupauksensa. Valtio subventoi leivän hintaa, niin että leipää kannatti käyttää kolhooseissa edullisena sikojen ravintona.

      Aika kuitenkin ajoi ohi niin, että ihmiset kaipasivat muutakin kuin leipää. K-kaupan Väiski kertoi neuvostokansalle mitä muuta maailma tarjosi.

    • tavallinensuomilainen

      Mimmoisia ilmoja siellä Pietarissa pitelee?

      • stsrtujsrt

        Ei nuo pellet edes ole Pietarissa palkattuina. Ilmaiseksi tekevät myyräntyötään kaikkien halveksimina.


    • brorpå

      Kyllä Lada oli hyvä auto joka sai Suomessakin suuren suosion hyvän hintalaatunsa vuoksi. Itselläkin oli kaksi 1200 L mallia ja varmempaa autoa pakkaskeleihin ei silloin ollut, plussana
      hyvät sisätilat ja tehokas lämmityslaite. Hyvä peli kertakaikkiaan! -Nykyään näistä klassikko-
      kaunottarista saa maksaa maltaita koska keräilijät haalivat niitä kokoelmiinsa.

      • Lujaa.laatua.Lada

        Ääriporvari haukkuu ladaa, mutta se oli Suomen suosituin auto. Laadusta seurasi ostohimo


      • TiltunTurhaaValehtelua

        Vain lyhyen ajan halpuutensa takia! Laatu ja Lada eivät kyllä mahdu samaan lauseeseen!


      • Ladojasiellätäällä
        TiltunTurhaaValehtelua kirjoitti:

        Vain lyhyen ajan halpuutensa takia! Laatu ja Lada eivät kyllä mahdu samaan lauseeseen!

        Mahtuivat jopa samaan takaikkunatarraan: Lujaa laatua Lada, sen jokainen Ladoja nähnyt ja kokenut vannoo todeksi.


      • VannomattaParas

        Minulla oli kolme Ladaa aikoinaan ja voin vannoa lauseen vääräksi.

        Tuliterän Ladan sai viedä merkkihuoltoon välittömästi käyttöönoton jälkeen! Vikoja oli toistakymmentä... muun muassa nopeusmittari ei toiminut laisinkaan!


      • Kemerov
        Lujaa.laatua.Lada kirjoitti:

        Ääriporvari haukkuu ladaa, mutta se oli Suomen suosituin auto. Laadusta seurasi ostohimo

        Ladoja myydään vieläkin Venäjällä, mutta eivät ne kelpaa venäläisillekään. Venäläiset haluavat ostaa laadukkaita länsiautoja.

        Lada oli alun alkaen 1960-luvulta peräisin ollut italialainen Fiat. Fiat rakensi autotehtaan Neuvostoliittoon ja tuo tehdas valmisti vuodesta toiseen vain yhtä ja samaa Fiat-mallia Ladan nimellä.


      • SeAravakasteinen

        Vuoden 2017 myydyin merkki oli Lada. Togliattin jättiläinen lisäsi myyntiään edelliseen vuoteen verrattuna 17%. Toisena oli Hyundai, jonka myynti lisääntyi 9% ja kolmantena Renault, joka kasvatti myyntiään myös 17%.
        Venäjällä myytiin 1 595 737 uutta henkilöautoa ja kevyttä tavara-autoa.


    • NäinTodellisuudessa

      Jostakin syystä katuliikenteessä ei enää juuri Ladoja näy? Jospa tehdas valmistaa niitä varastoon kallioluolaan? Tai sitten on kyseessä se kuulu ”venäläinen tilasto”:-D

    • Lujaa.laatua.Lada

      Ladassa parasta oli luotettavuus, elegantti muotoilu ja hyvä kiihtyvyys. Istuimet olivat mukavat, ajoasento napakka. Joku hullu oli silloin ostanut Ranskalaisen sähkövika-Peogeotin, kyllä Lada kuskeja nauratti töihin lähtiessä, kun Peogeotissa oli aina konepelti aamulla pystyssä.

      • TarkkisValehteleeTaas

        Ladassa kuski kiihtyi... auto ei. Muotoilu oli peräisin 60-luvun alun Fiatista. Istuimet oli kehno ja simpukka-ohjaus epätarkka. Pojan Ladassa sähköt katosi kesken ajon. Kyllä muita kuskeja aina nauratti kun Lada ei aamulla startannut laisinkaan!


      • kyllä.neukku.osasi

        Lada todettiin pakkasella maailman luotettavimmaksi autoksi


    • karseeta

      Monet elintarvikkeet olivat selvästi parempia Neuvostoliitossa. Suomessa myytiin MTKn vaatimuksesta mätiä perunoita pusseissa , joista ei voinut valita

      • TarkkisOnKarsee

        Neukkujen kauppojen olemattoman valikoiman voit itse todeta videolta. Perunat olivat täysin ok pusseissa ja aina oli tarjolla myös irtoperunoita, joita sai halutessa valkata vaikka peruna kerrallaan!


      • MTKn.mätä

        Suomessa olivat mätiä, Neuvostoliitossa maukkaita.


      • TodellinenTilanne

        Neuvostoliitossa miehet olivat mätiä ja Tatjanat ihania!


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Joku vitsinikkari kirjoitti Haminan surullisenkuuluisasta lipputangosta, että se on tyypillinen venäläinen: isokokoinen mutta ei toimi!


      • berseensuristin---
        Osa-aikaeläkeläinen kirjoitti:

        Joku vitsinikkari kirjoitti Haminan surullisenkuuluisasta lipputangosta, että se on tyypillinen venäläinen: isokokoinen mutta ei toimi!

        Niin kuin vjenäläinen berseensuristin se on niin iso ettei mahdu berseeseen eikä surise


    • lada1600

      Leivässä ei ollut valittamista kun sitä sieltä eri laatuja ostelin mutta eipä kaupassa paljon muuta ollutkaan kuin jotain kalasäilykkeitä. Paremmista ravintoloista sai sitten mitä vaan.
      Ja pimperoa sukkahousuilla.

      • brorpå

        Mutta Lada ruletti Suomen maanteillä! Hyvä auto. <3


      • AikansaKutakin

        Vain hetken ja vain halpuutensa takia! Hirveä rakkine!


    • neuvostoliittoparempioli

      neuvostoliiton aikaan käytiin vierailulla. kulttuuri tarjonta konsertteineen ja sirkuksineen oli huippua. pöydät notkuivat herkuista. kaviaariakin syötiin isolla lusikalla ja palan painikkeeksi hörpittiin shamppanjaa.

      • MukaIhanaaAikaa

        Niinpä! Kaiken maailman delegaatiot kävivät vannomassa ystävyyttä vaikka todellisesta ystävyydestä ei ollut tietoakaan! Neukkujen ’nuorisovaltuuskunnassa’ nuorinkin oli päälle 60 vuotias. Neukkulähtijöitä varoitettiin etukäteen lähemmästä tuttavuudesta ja valistettiin, että lännessä kaikilla on sukupuolitauti!


      • muut.vilpittömiä

        Oliko ääriporvari petturina juhlissa ketunhäntä kainalossa?


    • ketku

      Lada on edelleen paras auto mitä Venäjällä on koskaan saatu aikaiseksi.
      On niin hyvä että Venäjän Chuck Norriksellakin eli Putlerillatenkuski on sellainen.

      • EnitenLevinnytAuto

        Niinpä. Jos ajatellaan sarjaa ”venäläisten valmistamat autot”, jossa todellakaan ei taso päätä huimannut! Huonokin on hyvä huonojen sarjassa!


    • hämäläinen

      Venäläiset naiset on aina niin ihania; oli sosialismi tai kapitalismi.

      • IhaniaOvat

        Niinpä. Nuorina pitkäjalkaisia ja hoikkia. Keski-ikäisinä lihavia ja viiksekkäitä.


    • kaikki.meni

      Porvarin on vaikea myöntää, että sekä Tuulilasi -lehti, että Tekniikan maailma valitsi Ladan ylivoimaiseksi testivoittajaksi ja suomalaiset repivät Ladat suorastaan käsistä Konela -autosta.

      • MennytAikaKultainen

        Minä vuonna? Eihän sillä ole edes maahantuojaa Suomeen, jos tästä päivästä puhut!


      • mielipideterrori

        No 1970-1980 luvun autolehdet kehuivat Ladaa viikottain. Sen jälkeen , kun tuli EU:n pakkovalta oli pakko lopettaa.


      • helppo-matkakohde

        Neuvostoliitto oli siitä helppo matkakohde, että ei tarvinnut miettiä tuliaisia, koska kukaan ei halunnut sitä paskaa sieltä Suomeen raahata. No, pinssejä, vodkaa joskus. Röökikin niin kamalaa, että ei sitä ihmiset voineet polttaa.


      • TiltunTurhaaValehtelua
        mielipideterrori kirjoitti:

        No 1970-1980 luvun autolehdet kehuivat Ladaa viikottain. Sen jälkeen , kun tuli EU:n pakkovalta oli pakko lopettaa.

        ”No 1970-1980 luvun autolehdet kehuivat Ladaa viikottain. ”

        Todellisudessa autojen testauksissa haukkuivat pataluhaksi!

        ”Sen jälkeen , kun tuli EU:n pakkovalta oli pakko lopettaa.”

        Ei ollut! Oli pakko lopettaa kun sitä romua ei enää kukaan maahan tuonut!


      • kehuttu.Lada

        Älä nyt tommosta valehtele. Koko ajan kehuivat.


      • LaadutonLada

        Kaikissa testeissä haukkuivat! Siinä suhteessa laatu oli tasaisen heikkoa!


      • MinullakinonLada
        MennytAikaKultainen kirjoitti:

        Minä vuonna? Eihän sillä ole edes maahantuojaa Suomeen, jos tästä päivästä puhut!

        Tarkistappa tietosi ennenkuin möliset tyhjää. Tästä päivästä puhutaan. Ladalla on tänäpäivänä maahantuoja Tampereen seudulla.


    • selkeä.totuus

      Neuvostoliitossa tehtiin parempia samovaareja kuin Suomessa.

      • se-on-totta

        TOTTA!!! Nyt se löytyi. Mun puolesta voittavat vielä sen kisan, kummalla paremmat puukuvatukset, joissa pieniä puukuvatuksia sisällä. Lyhyt lista. Muu olikin täyttä serpaa.


      • venäjä.edellä

        On monia tuotteita, joita suomalaiset ei osaa niin hyvin valmistaa


      • SamaPäteeMyös

        Kuten on myös monia tuotteita, joita venäläiset ei osaa niin hyvin valmistaa


    • Osa-aikaeläkeläinen

      Neukkuaikaan Suomeen muuttaneilla venäläisillä naisilla oli se ongelma, että täällä kaupassa käydessää halusivat ostaa tavaraa kaikilla rahoillaan, kun mielessä oli ajatus että pian tämä kaikki loppuu.

      • HerraOnHerraH-tissäkin

        Ja monet luulivat alkuun tavallista suomalaista ruokakauppaa "erikoiskaupaksi", jollaisia oli Neuvostoliitossa puoluepampuille! Niihin oli tavallisilta kansalaisilta pääsy kielletty!


      • valuuttakaupat--
        HerraOnHerraH-tissäkin kirjoitti:

        Ja monet luulivat alkuun tavallista suomalaista ruokakauppaa "erikoiskaupaksi", jollaisia oli Neuvostoliitossa puoluepampuille! Niihin oli tavallisilta kansalaisilta pääsy kielletty!

        Joo noita sanottiin valuuttakaupoiksi DDR:ssä niillä oli nimi "Intershop" josta puoluepamput haki kamansa


      • TätäTarkoitin
        HerraOnHerraH-tissäkin kirjoitti:

        Ja monet luulivat alkuun tavallista suomalaista ruokakauppaa "erikoiskaupaksi", jollaisia oli Neuvostoliitossa puoluepampuille! Niihin oli tavallisilta kansalaisilta pääsy kielletty!

        En tarkoita ulkomaanvaluutalla toimivia valuuttakauppoja (Beriozka) VAAN paremmin varustettuja ruplilla myyviä ruokakauppoja, joihin VAIN puoluepampuilla oli asiaa! Ei niihin päässyt tavallinen kansa EIKÄ turistit!


      • lännessä.köyhempää

        Neuvostoliitossa kaupat oli niin hyviä, ettei turistia voinut päästää sinne, koska olisi mennyt shokkiin siitä loistosta ja tavaramäärästä.


      • TiltuValehteleeAINA

        Länsimainen turisti meni tosiaan shokkiin kun näki neukkukaupan olemattoman tarjonnan!

        Tavaravalikoiman paljouden voi jokainen ITSE todeta videolta tavallisesta venäläisestä marketista:

        https://www.youtube.com/watch?v=jWTGsUyv8IE


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kai vieläkin Viipurin kauppahallissa myydään lihaa ym. ilman että se on missään jäähdytyksessä. Kuumana päivänä bussikuski sanoi että hallissa on jo puolilta päivin jauheliha tarjouksessa...


      • hienoa.oli

        Siellä on kaikki viimeisen päälle, kuten oli myös neuvostoaikaan


      • kamalahajuoli
        hienoa.oli kirjoitti:

        Siellä on kaikki viimeisen päälle, kuten oli myös neuvostoaikaan

        Kaikki raatokärpäset olivat todellakin laskeutuneet viimeisen lihaa muistuttavan köntsän päälle. Ihmiset eivät luonnolliseti mitään syötävää sieltä uskaltaneet ostaa. Paikalliset toki, ehkä...
        Itse ostin kiikarit, jotka eivät kyllä suurenna mitään. Ei ne mitään maksaneetkaan.


      • ei.haissut

        Liha oli ensiluokkaista!


      • KammottavaNäky

        Neukkulaisessa kauppahallissa liha oli luokatonta! Oli aivan kuin teuraseläimestä oli eroteltu syötäväksi kelpaava sivuun ja sitten LOPUT tuotu myytäväksi!


      • LihaNuorta

        "Liha oli ensiluokkaista!"

        Ja nuorta ;)


    • latukat.hinnoissaan

      Oli Lada laadukas, tai sitten ei, niin nykyään on keräijöiden suosiossa.
      USA:ssa maksaa entisöity pyöreälamppuinen Lada ja Niva, Niva ehkä jonkin verran kallimpi, alkaen noin 10 000 $.
      USA:han ei ollut koskaan virallista maahantuontia, Kanadassa sensijaan oli.
      Neukkunostalgia on nykyään haluttua.

    • hieno.se

      Lada on siis entistä halutumpi ja valtavan arvokas. Mitäs kapitalisti tähän sanoo?

      • huono.se

        Valtavan arvokas? Sanoo, että He He :-D


      • jkljkj

        Niin kapitalistilla on valtavat rahavuoret ja täällä sittten työläistä pilkataan


      • lada.niva.sekä

        neuvosto ajan autoista. volga ja pobeda ovat arvokkaita.


      • OnNeJuu

        Käyhän ne vaikkapa tunkion pohjana jos löytyy ostajalta 10 €:-D


      • EpälooginenTiltu
        jkljkj kirjoitti:

        Niin kapitalistilla on valtavat rahavuoret ja täällä sittten työläistä pilkataan

        ”Niin kapitalistilla on valtavat rahavuoret ja täällä sittten työläistä pilkataan”

        Tosin keskustelijoilla ei ole rahavuoria ja puhumme neukkuautoista eikä työläisistä!


      • työläisten.pilkkaaminen

        Neuvostoliittoa arvostelevat juuri ne jotka haluavat pilkata työläisiä. Kyse on siis samasta asiasta.


      • PskatunkionPilkkaamista

        Ei ole!

        Jokainen ajatteleva ihminen vierastaa epäinhimillistä orjavaltiota siinä kuin Natsi-Saksaakin!


      • puuvillapellot

        USAssa oli orjuus


      • Oli150vuottaSitten

        Niin OLI! Ei olut enää vuoden 1865 jälkeen.


      • ei.ollut

        Ei ollut Venäjälläkään


      • TodellisuudessaOli

        Paitsi että oli! Poliittiset vangit olivat satoja tuhansia käsittävä orjaluokka ja esim Vienan kanava Poventsasta Vienan lahteen rakennettiin juuri orjatyövoimalla! Rakentamistyömaalla menehtyi kymmeniä ellei satoja tuhansia vankeja!


      • paitsi.suomessa

        Ei rikolliset ole vapaita missään maassa


      • TiltunTörppänä

        Ei poliittiset vangit olleet oikeasti mitään rikollisia!

        Vainohullu Stalin tapatti yli 20 miljoonaa omaa kansalaista tekastuin syyttein!


      • ei.löydy
        TiltunTörppänä kirjoitti:

        Ei poliittiset vangit olleet oikeasti mitään rikollisia!

        Vainohullu Stalin tapatti yli 20 miljoonaa omaa kansalaista tekastuin syyttein!

        "Vainohullu Stalin tapatti yli 20 miljoonaa omaa kansalaista tekastuin syyttein!"
        Et pysty esittämään todisteita väitteesi toteen näyttämiseksi.


      • TiltunTyhmyysLoistaa

        Tarkoitatko, että jos ei löydy täydellistä luetteloa aakkosjärjestyksessä sotu mukana niin sitä ei tapahtunut laisinkaan?

        Ei minun tarvitse ”todistaa” mitään vaan luptan asiantunteviin historioitsijoihin, joilla tuo on yleisin käytetty luku.

        Historian mukaan Rooman palo tapahtui 64 jkr. En ollut paikalla, mutta uskon siihen kun historiankirjat niin väittää!


    • ItäSex

      "Suomalaiset himoitsivat idän tavaraa"

      Aivan niin. IRINAA ja sen serkkuja sai miten päin vain halusi pelkillä sukkahousuilla. Farkuilla oli jo kauniita naisia valita asti. Niin kauniita ja kokemattomia, mutta ahneita ja siksi rohkeita. Hyvää itäseksiä on ikävä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe