Joulusuunnitelmia?

mikidi9887

Miten vietätte joulua? Millaisia joulukoristeita teillä on? Millaista ruokaa?

Itse ajattelin viettää joulua katsomalla joulurauhanjulistuksen, syömällä hyvää ruokaa ja avaamalla paketin, (jonka ostin eilen itselleni joululahjaksi).
Itsellä on tuommoinen pieni "tekokuusi" ja sen koristeet, 80-luvulla tehdyt (jotain satunnaisia kuusen palloja ostettu 10v aikana), omasta mielestä se on ainakin kaunis ja tunnelmallinen.
Syön tänäkin vuonna luultavasti makaroonilaatikkoa, itsetehtyä tottakai, suklaa kuuluu jouluun, joten ostan varmaan jonkun pienen 2e suklaalevyn itselleni.

Joku voisi sanoa, että aika vaatimaton joulu, mutta itse tykkään, saa vaan olla ja rentoutua.

12

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roletaari

      Vaimoni hakee torin reunalta kuusikauppiailta jääneistä oksista edustavan ja tällää sen kukkavaasiin.
      Nostaa kätköistään ikivanhan olkipukin ikkunalaudalle.
      Siinä ne somistelut ovatkin.
      Emme suunnittele emmekä varaa mitään ruokaa tai juomaa. Kotioloissa en juo alkoa missään muodossa joten kaapissa olevat brandy-, konjakki- ja slivovitspullot saavat olla rauhassa.

      Emme ole olleet Itävallassa emmekä Sloveniassa talvella joten en tiedä mitä ne tälläävät eteemme.
      Arvaan, että karppi ilmestyy pöytään jossakin muodossa. Muuta en ryhdy veikkaamaankaan.
      Weinbrandia ja rommilla terästettyä gluchweinia kuluu viikon aikana kohtuullisesti.
      Kotiuduttuamme tarkista mitä marketteihin on jäänyt alehinnoin.

    • tyytyväinenköyhä

      Meillä on suurin osa jouluruokiin liittyvistä tarpeista jo hankittu, eli lantut, perunat ja porkkanat laatikoihin, sekä kananmunia niiden ja muidenkin ruokien valmistukseen. Joulukinkun hankimme lähempänä joulua erään suuren lehtitalon lahjakortilla. Kotikaljaa tehdään mallasuutteesta. Hanaviiniä löytyy varastoista, on hankittu hyvissä ajoin. Joulukuusi haetaan läheisestä metsästä maanomistajan luvalla, koristeet kaivetaan siihen ullakolta, kuusenjalka varastoista muualta.
      Joulusiivoukset ei paljoa maksa, koko huusholli imuroidaan, kuten tehdään muutenkin, jouluiset verhot ja matot vaihdetaan. Vuodevaatteita vaihdetaan muutenkin, mutta jouluaatoksi pitää ehdottomasti olla aina juuri vaihdetut vuodevaatteet, joiden väliin pääsee nukkumaan aattoillan jälkeen.
      Yleensä lainaamme kirjastosta kirjoja jokaisen makuun riittävästi luettavaksi joulun ja vuodenvaihteen tienoille. Vietämme perheen kanssa joulua Nuutin päivään. Pienet joululahjat hankitaan, että on jokaisella joku paketti avattavana. Yleensä lasten toiveita on kuunneltu ja sen mukaan hankittu. Muistamme muutamia läheisiä pienillä joulupaketeilla ja postinjakajalle olemme aina antaneet pienen muistamisen jouluksi.
      Joulurauhanjulistuksen kuuntelemme koko perheen voimin, yleensä juomme glögiä ja syömme itse paistettuja pipareita kuunnellessamme tuota joulurauhanjulistusta. Jouluaaton perinne on, että lämmitämme saunan, puilla lämpiävä pihasauna on jouluaattona todella mahtava kokemus. Sauna on lähes 70 vuotta vanha, mutta hyvät löylyt sieltä saa.
      Joulun säät ratkaisevat aika paljon, että miten ulkoilemme koko perheen voimin, yleensä pieniä kävelylenkkejä, joskus on oltu luistelemassa tai potkukelkkailemassa läheisellä jääkentällä, jos ilmat antavat siihen mahdollisuuden.

    • Ei sitä muilta tarvitse kysellä mikä olisi oikea tapa viettää joulua. Me vietämme kuten itsestä hyvältä tuntuu . Voin kertoa,että ei kuulu kinkku,koska kukaan ei pidä meillä siitä. Ehkä joku seitankinkku menisi. Ja ei se väliä mitä syö. Uutena vuotena enemmän juhlitaan. Perinteiset nakit ja perunasalaatti. Ja kuoharia toki kohtuudella.

    • määrenemppp

      Niimpä eipä noita jouluruokia kuitenkaan määräänsä enempää syö kun laatikot täyttäviä ja annos voipi olla suuri, joulun jälkeen maistuu kyllä nakki ja perunasalaatti. Joulun jälkeen varmaan avustuspaikoissa jaetaan lanttulaatikoita niin että tulee korvista ulos.

    • Öyenssöyen

      Tein himmelin. En kovin isoa, mutta jonkinlaisen 3-ulotteisen häkkyrän kumminkin. Ihan hyvä siitä tuli.

    • joulu.menee.itsekseenkin

      Kinkku ja laatikot, rosolli, savusiika, salaattia. Luumukeitto ja riisipuuro. Muuta ei jouluna olla syötykään. Pieni tekokuusi palloja ja yksi hopeanauha ympärille, kynttilät kuuseen.
      Kirjoja kirjastosta, lehtiä luetaan, ulkoillaan kun jaksetaan. Makoillaan ja odotellaan että pyhät menee ohi.
      Ai niin, joulutorttuja ja kahvia vielä, taatelikakkua.

    • Köyhä42

      En syö mitään jouluna. Ei ole mitään ruokaa eikä ole edes rahaa. Tyäkkäri lätkäisi karenssin koska en muka hakenut työpaikkaa vaikka hain ja lähetin kopion siitä vastauksesta mitä sain että olivat kirjanneet hakemuksen. Kelan sivulla lukee että tukien maksautus keskeytetty. Tutkivat asiaa 21.12 mennessä vaikka kuukausi sitten tein kaikki selvitykset. Olen sitten rahaton jouluna. Huomenna saan vähän veronpalautuksia mutta niistä menee laskuihin 160 euroa ja itselle jää 70 euroa.
      Ensi vuonna en hae yhtään työpaikkaa ja otan kaikki karenssit mitä tulee jos lähettävät jotain työtarjouksia.

      • Soita sinne, munkin piti laski miehelle tähän kuuhun kahdet työkkärit. Oikaisuvaatimus olisi mennyt helmikuuhun asti.


      • ikiköyhä

        No hyvä Köyhä42, älä vaan mitään töitä hae ens vuonna. Voit vielä joutua töihin. Just noin. Haluat varmaan olla köyhä ens vuonnakin.


      • mikidi9887

        Pitääkö tuon 70€ riittää Joulukuuksi? Tollahan saat vaikka mitä! Syömättä, et kumminkaan voi olla.


    • ne.törkimykset

      On se yks stana toi kela. Ihmisten pitää jatkuvasti lähetellä sinne jotain ja selvitellä ja pyytää vielä niitä tekemään työnsä. Tahallaan vedättävät, sillä saa aina yhden kuukauden palkan vedettyä heille kotiinpäin kun jollekin ei makseta jossain kuussa . Ja taannehtiva maksu taitaa olla pelkkä päiväuni vain.

    • RössyPottu

      Rauhallisissa merkeissä. Sukulaisissa syödään. Osallistun tekemällä täytekakun ja sienisalaatin. Kotiin ostan laatikoita ja ehkä rosollia, pikkukinkun. Alkoa ei meillä jouluna nautita.

      Saunavuoron varaan, kun listat tulevat.

      Kuusi on muovikuusi, hyvin palvellut jo 20 vuotta. Koristeet ovat lähinnä lasten aikoinaan päiväkodissa askartelemia tai jostakin saatuja. En ole vuosiin ostanut uusia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe