Iltaunisuus

Hccvjiiiiu55

Voiko aikuinen ohminen valittaa väsymystä 21.30-22 aikoihin vaikka kaikkiin ongelmiin on lääkitys ja muutama hyvä yö nukuttu takanapäin. Toisen kerran taas väsymystä ei ole.onko tämä lausahdus vain että haluaa jotain muuta tehdä.tod rasittavaa keskusrella pitkin päivää kaikesta ja suunnitella illaksi ja yht äkkiä seinä vastasda kun meet kyseleen.lapsiperhe joo.ja ymmärrän vain osittain.kuitenkin tyyppi on halukas kun sattuu harvoin halut kohtaan er syistä mutta hankala olla toisen housuissa kun miehenä väsymys ei estä seksiä kyllä juuri koskaan

19

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herter

      Naiset tarvitsevat n. 1 h enemmän unta kuin miehet. Naiset ovat myös herkempiä väsymykselle, jos unta on ollut liian vähän tai jos uni on ollut katkonaista. Ehkä naisen pitäisi ottaa päiväunet jos väsyttää?

    • geeni

      Ai miten niin "ohimennen" ja "valittaa"?
      Menen nukkumaan päivittäin klo 22. Mindfullness klo 21. En plärää nettiä illalla klo 20 jälkeen. Yritän välttää myös viestien lukemista ja niihin vastaamista klo 20 jälkeen. Herään klo 6. Viikonloppuisin nukun pidempään. Tarvitsisin unta etenkin näin pimeään aikaan 9 h. Minulla ei ole lääkityksiä.

      Ihmisen unentarve on yksilöllinen. Naisilla yleensä enemmän kuin miehillä - Aasiassa vähemmän kuin Euroopassa (erilaiset geenit). Lääkitykset, etenkin jos useita, voivat väsyttää ihan sikana.

    • erdftyguhijk

      21:00-22:00 on normaali, terveellinen aika mennä nukkumaan. Silloin myös elimistö automaattisesti valmistautumassa yöpuulle.

    • 3vuorotyö

      Voi, minä teen kolmivuorotyötä ja aamuvuoro alkaa klo 6.00 sillon menen mielelläni nukkumaan klo 20.30 heti iltauutisten jälkeen, koska herätys on klo5.00.
      Olen iltatorkku ja aamuvirkku, yövuorot ovat välillä kamalia.

    • fgss

      Tavallinen nukkumaanmenoaika 21.30-22. Sitä ennen täytyy rauhoittua ja siirtyä unimoodiin.

    • flegmaatti

      Tuttu tilanne. Vaimoni menee pehkuihin juuri noihin aikoihin. Useimmiten ehkä 21.30 tienoissa.
      Könttyän itse tuplatäkin alle noin 23 paikkeilla. Lueskelen kymmenisen minuuttia ja sammun.

      Heräämme samoihin aikoihin 7 ja 8:n välillä. Vaimoni sanoo olleensa yöllä hereillä jonkin aikaa ja lueskelleensa. Ehkä kerran tai kahdesti viikossa käyn hiekkalaatikolla ja nukahdan välittömästi uudelleen.
      Uneni pituus riippuu jossakin määrin aamupäivän aktiviteeteista.

      Johtuukohan vaimoni öinen heräily liian helposta kotiolosta, sytostattiilääkityksestä vai jostakin muusta?

    • äläpälätäturhaan

      Mun sisäänrakennettu nukkumaanmenoaika klo 21-22 välillä. Aina silloin alkaa haukotuttaa ja väsyttää ja ainakin mun on parempi on mennä nukkumaan just sillon kun mua väsyttää oikeesti.
      Nukun aina 9h yöunet ja herään virkeänä aamulla, myös viikonloppuisin 6-7 välillä.

      Jos toi mun nukahtamishetki menee ohi, sen jälkeen en vaan nukahda vaikka kuinka yritän ennen kuin taas aamuyöstä 2-3 välillä. Ja kun töihin pitää herätä klo 6 arkisin, niin eipä siinä kauaa unessa olla. Unen laatu on hyvä jos säilytän luontaisen nukkumisrytmin. Näin on ollut ihan alakouluikäisestä saakka. Eikä mullakaan ole minkäänlaista lääkitystä. Enkä pysty viikonloppusin nukkumaan pitkään vaikka mikä olisi. Kun yrittää muuttaa unirytmiä, päätä särkee, uni ei ole levollista, sen vuoksi mulle tää kesä-ja talviaikavekslaus on oikeesti ihan peffasta, samaten tämä syksyjen pimeys, ei millään jaksaisi tätä ankeeta harmaata.

      Mitä seksiin tulee, sitä voi harrastaa myös viikonloppuisin päivällä, tai aamulla, ei sitä ole pakko aina pelkästään iltaisin tehdä. Ja liika puhe, kuka jaksaa keskustella päivät pitkät siitä pannaanko illalla vai ei. Jos sun tekee mieli, niin ei siitä tarttee pälättää koko päivää , tee asian eteen jotain, viet lapset kerhoon, mummolaan, kaverien kanssa leikkimään tunniks pariks niin saatte kahdenkeskistä aikaa.

    • enymmärräsinua

      Öö... Eikös normaali ihminen yleensä juurikin klo 22 mene nukkumaan? Eikö se ole hyvä asia, että illalla alkaa väsyttää?
      Jos meillä jompi kumpi alkais kovasti suunnittelemaan vaikka ja mitä yömyöhälle, niin ei siitä mitään tulisi! Haluamme nukkumaan klo 22. Toki joskus lauantaisin jaksetaan valvoa puoli tuntia pidempään, mutta ei aina. Miksi pitäisi yöllä valvoa, ja olla sitten päivällä väsynyt?
      Enkä minä halua muutamaa hyvin nukuttua yötä, vaan haluan nukkua hyvin aina. :)

      Opettele suunnittelemaan yhteistä aikaa PÄIVÄLLE. Saa puoliso ihan rauhassa sitten nukkua, silloin kun sen aika on.

    • kuulemma189

      jos muksut nukahtaa 22.00 viimeistään niin eipä siin jää aikaa sitten...vklna päivällä on muuta tekemistä

    • 7rtgfcv

      Tavallinen nukkumaanmenoaika 21-22. Sitten herää töihin pirteänä klo 6. Ja sama kuin tuossa edellä; jos uniaika menee ohi, nukkumatti ei tule ja yö menee pieleen. Yksikin huonosti nukuttu yö saa koko viikon töissä repaleiseksi ja elämä menee pieleen. Altistuu sairauksillekin, jos on toistuvaa. Eniten ottaa päähän, jos kumppani vinkuu iltaisin seksiä silloin, kun pitäisi rauhoittua uneen. Parisuhteessaan kannattaisi omata tilannetajua. Muuten ei pärjää.

    • Paulig1

      Mä menen normaalisti klo 21-22sänkyyn jo ja nukahdankin useimmiten aika pian.
      Mulla on normi rytmikin jo sellainen, että olen aika iltauninen ja aamunvirkku, mutta tietysti tuo mun työelämänikin sanelee ja vaikuttaa siihen. Eli joudun lähtemään normiaamuinakin jo klo 5 töihin, joten ei tulisi mitään, jos riekkuisin valveilla aina tai usein edes puolille öin.
      Tuorein exäni teki siitä(kin) ihan helvetinmoisen ongelman. Yksi syy varmaan onkin siihen juuri tuo, että on exä nykyään.
      Muija itse osa-aika- sekä keikkatyössä, työpäivät alkoivat hänellä yleensä aikaisintaan klo 8 aamulla ja olivat tuollaisia 4-6 tunnin mittaisa pätkiä. Joten häntä ei haitannut valvoa aamuyöhön asti ja kuvitteli että mä rupean samaan.
      Usein oletti vielä automaattisesti että lähden esimerkiksi kyläilemään arki-iltana naapurikylille mm. hänen elämäntapatyöttömänä elelevän kaverinsa luo klo 20-21 aikoihin.
      Toki joustinkin joskus tuossa, mutta en nyt sentään jatkuvaan siihen alkanut, joten vinkunaahan siitäkin tuli.
      Mutta aloittaja ja muut vastaavantasoiset voisivat ihan rehellisesti kertoa, että miksi kumppanin pitäisi väkisin valvoa teidän ja teidänlaistenne vuorokausirytmin takia ilta- ja yömyöhään?? vielä kun se tosiaan tuntuu vielä silti/sitten herättävän aika isoakin närää, kun toinen menee nukkumaan itselleen sopivaan aikaan?
      Niin ja muuten, seksiä voi tosiaan harrastaa ihan milloin vaan, myös viikonloppuisin. Ja hyvänä vinkkinä, seksi on aamusta parhaimmillaan ja vielä ilman kiirettä harrastettuna. Eli vkl-aamut ja vapaapäivien aamut on parasta aikaa siihen touhuun.
      Tuntuu todella hyvältä hyvin nukutun yön jäljiltä, kun on muutenkin levollinen ja raukea olo valmiiksi ja sellainen puolen tunnin panojumppa herätteleekin vielä todella hyvin.

    • virkamiesnainen

      Terve aikuinen menee nukkumaan juuri noihin aikoihin. Etenkin jos herätys on klo 6 pintaan.
      Jos itseäsi ei väsytä, niin se ei tarkoita sitä, etteikö kumppaniasi voisi väsyttää.

      Myös erilaiset lääkitykset voivat väsyttää niin, että unen tarve kasvaa tunnin pari, jolloin tarvitsee esim. 9-10 tunnin unet jokaikinen yö. Muutama hyvin nukuttu yö ei riitä.

      • Paulig1

        Niinpä.
        Kyllä se täytyy hyväksyä ja ymmärtää, että jokaisella on se oma vrk-rytmi, mitä hän noudattaa pääsääntöisesti. Joskus on poikkeuksia tietysti, kun siitä voi ja pitääkin joustaa muttei jatkuvasti.
        Ja niinhän se normaalissa parisuhteessa meneekin mielestäni.
        Itse en pakota enkä pakottaisi kumppaniani menemään nukkumaan klo 21, jos häntä ei väsytä. Enkä tosiaankaan valittaisi asiasta saati että tekisin siitä riidan.
        Tosiaan siinä vaiheessa asiasta on tullut aina riitaa tai ränää ainakin, kun toinen on väkisin yrittänyt valvottaa mua oman rytminsä ja aikataulujensa mukaan. On kauniistikin sanoen perseestä kuunnella toisen valittelua ko asiasta.
        Ja mulla ei ole mitään lääkitystä, mikä nyt vaikuttaisi tuohon unentarpeeseeni tai vrk-rytmiini ylipäätään.
        Ainoa oli tuossa kesällä ja alkusyksystä, minulla oli silloin vaikeuksia nukkumisen kanssa->ei meinannut millään nukahtaa illalla väsyneenäkään, heräili yöllä eikä meinannut/ei nukahtanut ollenkaan tuolloin jne jne.
        Syynä oli todennäköisimmin stressi silloin, kesällä sattui pari kuolemantapausta lähipiirissäni sekä aikaisemman exäni kiusanteko ym stressiä aiheuttaneet asiat, mitkä tulivat viime talvelta mieleen. Ne olivat jo muuten käsitelty kuntoon, mutta pulpahtivat pintaan juurikin noiden kuolemantapausten sekä tämän kiusanteon johdosta.
        Puhuin työpaikkalääkärille näistä ja sain 10 tabletin paketin unilääkkeitä häneltä, ohjeena puolikas tai kokonainen tabletti tarvittaessa noin tunti ennen maatemenoa.
        Auttoi asiaa ja sain normi unirytmini takaisin.
        Tuonkin vuoksi olen erityisen tarkka unirytmistäni tätä nykyä, en todellakaan halua tuollaista jaksoa kokea uudestaan. Vaikka toki tiedän, että säännöllinen unirytmi muutenkin on todella tärkeä ihmiselle.
        Ja tuo on totta, muutama hyväuninen yö ei todellakaan riitä, jos suurin osa ajasta menee olemattomilla unilla. Se pätee terveisiin yhtä lailla kuin sairaisiinkin ihmisiin.


      • bonbom
        Paulig1 kirjoitti:

        Niinpä.
        Kyllä se täytyy hyväksyä ja ymmärtää, että jokaisella on se oma vrk-rytmi, mitä hän noudattaa pääsääntöisesti. Joskus on poikkeuksia tietysti, kun siitä voi ja pitääkin joustaa muttei jatkuvasti.
        Ja niinhän se normaalissa parisuhteessa meneekin mielestäni.
        Itse en pakota enkä pakottaisi kumppaniani menemään nukkumaan klo 21, jos häntä ei väsytä. Enkä tosiaankaan valittaisi asiasta saati että tekisin siitä riidan.
        Tosiaan siinä vaiheessa asiasta on tullut aina riitaa tai ränää ainakin, kun toinen on väkisin yrittänyt valvottaa mua oman rytminsä ja aikataulujensa mukaan. On kauniistikin sanoen perseestä kuunnella toisen valittelua ko asiasta.
        Ja mulla ei ole mitään lääkitystä, mikä nyt vaikuttaisi tuohon unentarpeeseeni tai vrk-rytmiini ylipäätään.
        Ainoa oli tuossa kesällä ja alkusyksystä, minulla oli silloin vaikeuksia nukkumisen kanssa->ei meinannut millään nukahtaa illalla väsyneenäkään, heräili yöllä eikä meinannut/ei nukahtanut ollenkaan tuolloin jne jne.
        Syynä oli todennäköisimmin stressi silloin, kesällä sattui pari kuolemantapausta lähipiirissäni sekä aikaisemman exäni kiusanteko ym stressiä aiheuttaneet asiat, mitkä tulivat viime talvelta mieleen. Ne olivat jo muuten käsitelty kuntoon, mutta pulpahtivat pintaan juurikin noiden kuolemantapausten sekä tämän kiusanteon johdosta.
        Puhuin työpaikkalääkärille näistä ja sain 10 tabletin paketin unilääkkeitä häneltä, ohjeena puolikas tai kokonainen tabletti tarvittaessa noin tunti ennen maatemenoa.
        Auttoi asiaa ja sain normi unirytmini takaisin.
        Tuonkin vuoksi olen erityisen tarkka unirytmistäni tätä nykyä, en todellakaan halua tuollaista jaksoa kokea uudestaan. Vaikka toki tiedän, että säännöllinen unirytmi muutenkin on todella tärkeä ihmiselle.
        Ja tuo on totta, muutama hyväuninen yö ei todellakaan riitä, jos suurin osa ajasta menee olemattomilla unilla. Se pätee terveisiin yhtä lailla kuin sairaisiinkin ihmisiin.

        Sama täällä. Erittäin tarkkana unirytmin kanssa. Se ei ole palautunut mm. avioeron, työuupumuksen ja työpaikkakiusaamisen jäljiltä kohdalleen, vaikka noista on aikaa yli 4v. Vaikkei sen puoleen; kun asuin exäni ja lasten kanssa, ex:n kuorsaaminen yms. haittasi untani vuosia, samoin en saanut nukuttua kunnolla lasten ollessa pieniä... ja isojakin. Herään ihan kaikkeen liikkeeseen ja ääniin mitä ympärillä tapahtuu, etenkin samassa kerroksessa. Pidemmän päälle ainainen heräily tekee kiukkuiseksi, suorastaan vihaiseksi.

        Kumppania ei tosiaan voi pakottaa menemään nukkumaan yhtä varhain kuin itse. Silti pelisäännöt on hyvä tehdä ja noudattaa niitä. Jos toisella on unen saannin ja "ympäristön äänien" kanssa vaikeuksia, niin on ehdottoman tärkeää, ettei kumppani kolistele sänkyyn esim. puolen tunnin päästä siitä kun on itse mennyt nukkumaan. Kun on juuri vaipumassa uneen ja sitten havahtuu ääniin, niin unta on sen jälkeen turha odottaa.

        Olen aivan älyttömän onnellinen, kun saan nykyisin määrätä täysin unitahdin. Lapset ovat muuttaneet kotoa ja miesystävän kanssa asutaan erikseen. Yhden tai pari yötä viikossa jaksaa nukkua vähän huonommin, kun ei ole tarve herätä kukon laulun aikaan.


    • bonbom

      Ihme kysymys. Juuri tuohon aikaan on erittäin tavallista olla väsynyt, etenkin jos herää klo 6. Erikoista vain, että kumppanisi pitää sinulle siitä "valittaa".

    • IlmanUntaEiJaksa

      Mun yksi suhde kyllä kaatui juuri tuohon nukkumiseen. Mun piti olla 06 töissä, miehen 09.

      Mä tarvitsennkanssa 8-9 unta. Mies halusi katsoa 23 TV:tö, sitten sekstata - ja mä halusin nukkua. Alussa, kun seurustellaan, voi valvoa ja yrittää pärjätä seuraava päivä muutaman tunnin unilla, mutta ei sitä pidemmän päälle jaksa. On niin raskas se päivä parin tunnin unilla.

      Vtutti myös se, noin pidemmän päälle, että se mieluummin seurusteli TV: kanssa klo 18-23 kuin mun kanssa. Eihän nyt voi naida 20.50 kun tulee urheiluruutu!

    • Kympiltäkans

      Voi. Ihminen sairastuu jos ei nuku tarpeeksi. Tarpeeksi on että herää aamulla virkeänä. Me ollaan unentarpeessakin erilaisia.

      Yks asia jäi ihmetyttään jos näin moni menee abouttiarallaa klo 22 nukkuun niin kuka täällä palstalla koko yön trollaa?

      • NeJotka

        Ne joita panettaa 22.30 ja ei oo töis tai menee 9n töihin, ja 06-07 töihin menevä puoliso meni nukkumaan klo 21.30.


    • Jfjfhdjdb

      Itse olen mies ja tarvitsisin ehdottomasti vähintään 7h unta, mikä useinkaan ei toteudu. Meillä herätys kuudelta ja nukkumaan mennään noin 23 aikaa ja heikot unenlahjat kun on niin odottelen unta välillä pitkäänkin. Minulla uni menee tarpeissa seksin edelle, joten liian väsyneenä en kyllä osaa virittyä. Juurikin vaimon kanssa puhuttiin että uniasiat on osaltani korjattava, hän puolestaan pärjää vähemmillä unilla mielestään hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe