Eikö olekin kauheaa kun kuuluu vain Jeesukselle?

Nipusta.irronnut

NIPUTETUT.

Ihmisillä on yleensä tapana niputtaa itsensä ja toisena kuuluviksi johonkin uskonnolliseen ryhmään.
Meiltä kristityiltä kysytään usein tuo tuttu kysymys: "Mihin seurakuntaan kuulut". Ja vapaina kristittyinä vastaamme, ettemme kuulu niistä mihinkään, emmekä edusta mitään uskontoa, vaan Jeesusta.
- Kuulutko sinä kuitenkin kansankirkkoon? He kysyvät.
No en kuulu.
- Oletko sitten vapaakirkollinen?
En ole.
- "Oletko helluntailainen?" he kysyvät.
En ole..
- "Oletko kuitenkin protestantti?"
En ole. ...
"No hyvänen aika, pitäähän sinun johonkin kuulua!" he sanovat jo lähes hädissään.
Heh.
Uskonnolliset ihmiset ovat ajattelussaan lahkojensa kahleissa.
Tuollainen kysely kuvastaa ihmisten suurta tietämättömyyttä raamatullisesta seurakunnasta.
Viimein sitten saan suunvuoron ja saan selvittää koko asian, että me uskoon tulleet kuulumme ylösnousseelle Jeesukselle, joka sovitti ristillä syntimme Golgatan ristillä, Ja Hänelle kuulumisen perusteella kuulumme Hänen laumaansa, taivaaseen matkalla olevaan pelastuneitten joukkoon eli seurakuntaan. Uskoon tulleiden ihmisten joukko on siis Hänen seurakuntansa; ja yksikään kirkko tms. ei ollenkaan ole seurakunta. Tämän selvittäminen avaa keskustelun vapaaksi ja saan selvittää pelastusasian vain Jeesuksesta ja ristintyöstä käsin.

Aidon uskoon tulleen ja kasteella käyneen Jumalan lapsen ei pidä kuulua mihinkään tämän maailman niputuslaitokseen. Jos vielä kuulut johonkin sellaiseen, niin NYT on aika ottaa nimi pois jäsenkortistosta.
Meille riittää kuuluminen Israelista, Golgatan ristiltä alkaneeseen Jumalan kansaan. Tämä ihmisryhmä on aito seurakunta, jonka tulee olla uskonnollisista karsinoista vapaa ihmisjoukko.
Pelastuneet IHMISET ovat siis Jumalan seurakunta. Apt. 2:40-47..
Hebr. 13:13.
Matteus 13:37-43.
"Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? *x16.1 17 Jos joku turmelee Jumalan temppelin, Jumala turmelee hänet, sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette." 1 Kor. 3:16,17.

208

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samaatietä

      Kuulun evankelisluterilaiseen kirkkoon, enkä näe siinä mitään estettä, ettenkö voisi silti kuulua myös Jumalanlasten seurakuntaan, josta kirjoitit.
      Kirkkokin on vain maallinen instanssi. Siihen kuuluminen tai kuulumattomuus ei kerro mitään ihmisen uskon ja sydämen tilasta.

      Ja kenenkään ihmisen painostuksesta kenenkään ei tarvitse erota kirkosta.

    • Samaatietä

      Eikä kukaan voi sanoa, että Jeesus on vain täällä tai tuolla. Mikään ihmisten kokoama ryhmittymä tai seurakunta voi sanoa, että Jeesus on vain meidän seurakunnassa tai ainoastaan tuolla kokoonpanossa.
      Vain Jumala yksin kokoaa lampaansa.Ei ihminen!

      • SentinSiivunEnempiJude

        Juutalaisuus on uskonto. Jeesus kuului juutalaista uskoa tunnustavaan synagoogaan. Jerusalemissa sijaitsi Turun tuomiokirkkoakin suurempi juutalaisen uskonnon temppeli ja joka kylässä jokin piskuinen synagooga. Muut, muihin ryhmiin kuuluvat kävivät omien uskontojensa temppeleissä.

        Juutalainen poikavauva ympärileikattiin, kysymättä häneltä, uskooko hän Jumalaan, eivätkä rabbiinit kiistelleet siitä, tekisikö puolen pippelin levyinen siivu pojasta enemmän juutalaisen kuin millin levyinen. Tai pitäisikö hänet uudelleen ympärileikata sitten kun ilmoittaa uskovansa Jumalaan.

        Näillä helluntaiopeilla juutalaisuus olisi kadonnut maailmankartalta tuolloin, jo ihan itsestään.


    • Herätyksessä

      Mihin Jumala tahtoo koota lampaitansa?

      Ainakin Hän tahtoo auttaa omans airti susien joukosta. Tässä linkki siihen:
      http://www.eroakirkosta.fi

      Näin se alkaa.

      • Samaatietä

        Ei kiitos. Maksan edelleenkin kirkollisveroni. En usko, että Jumala kysyy kuulutko kirkkoon tai et.
        Jumala on kaiken tuollaisen inhimillisen roskan yläpuolella. Ei hän lajittele ihmisiä sen mukaan kuin me ihmiset.


    • YlpeästiKristitty

      Itse juuri liityin kirkkoon. Rippikoulu oli jäänyt käymättä. Käyn sitä par'aikaa. Pappi kysyi liityinkö kirkkoon kenties halutakseni kirkkohäät. Vastasin että aiemmin en kelvannut kummiksi. Myöhemmin tarkensin että haluan kristilliset hautajaiset. Kuoltuani minut siunataan haudan lepoon. Pappi osaa lohduttaa niin kauniisti saattoväkeä. Synnyin kristittynä ja kuolen kristittynä.

      • HienoAsia

        Onnea ja Jumalan siunausta!🌹


      • Esancc

        Milloin olet syntynyt uudesti? Niinkuin Jeesus opetti Johanneksen evankeliumissa luvussa 3. Se on avain kristittynä olemisesta, ei se että nimi on kristitty.


    • Uskoa.saa

      Jeesus oli kiihko saarnaaja joka villitsi kansaa ja sen tähden joutui ristille, naurettavaa ajatella että kuoli syntiemme tähden, pötyä ei teillä ole mitään todistetta.

      • Kkysyn

        Missä sinun väitteesi todistukset ovat?


    • asiaa

      Kun juutalainen seurakunta hylättiin olemasta Jumalan seurakunta, Jeesus perusti kristillisen seurakunnan. Hän sanoi olevansa tuon seurakunnan kallio. Matt. 16 : 18. Tuon seurakunnan jäsenille Jumala vuodatti henkensä. Apostolit muodostivat pohjan tuohon seurakuntaan, johon kastettiin uusia jäseniä, kun he saivat tiedon Jeesuksen opetuksesta.
      Jeesus antoi tehtävän myös tuolle seurakunnalle levittää evankeliumia, hyvää uutista kasvavassa määrin koko maailmaan.
      Ei riittänyt, että tunnusti vain Jeesuksen, vaan tuli toimia Jeesuksen mallin mukaan.
      Nyt meillä on Raamattu, josta voimme nähdä, miten Jumala haluaa meidän toimivan. Jeesushan sanoi, ettei riitä, että sanoo Herra, Herra, vaan tulisi tehdä hänen Isänsä tahto. Matt. 7: 21.
      Jeesus ei myöskään perustanut mitään pappisluokkaa, joka saarnaisi, vaan kaikkien hänen seuraajiensa tehtävä oli hyvän uutisen saarnaaminen.
      Jaakob kirjoitti myös, että usko ilman tekoja on kuollut. Jaakob 2: 18-20.

      • Kysynvielä

        Minkä seurakunnan tai kirkon sisällä näet nuo teot? Ovatko teot kytköksissä johonkin tiettyyn kirkkoon?
        Onnkirjoitettu myös hedelmistä. Hedelmistään puu tunnetaan sanotaan.
        Uskonhedelmistä on kirjoitettu Raamatussa. Menkää ja tehkää hyvää hedelmää.
        Voiko yksittäinen ihminen tehdä hyvää hedelmää ja julistaa evankeliumia, jos kuuluu kirkkoon? Voiko yksittäinen ihminen julistaa evankeliumia, jos ei kuulu kirkkoon?


      • asiaa

        Mitä tarkoitat evankeliumin julistamisella? Evankeliumi tarkoittaa hyvää uutista Jumalan valtakunnasta. Täytyy ymmärtää, mikä tuo Jumalan valtakunta tarkoittaa. Jeesushan antoi käskyn seuraajilleen Matt. 24:14:ssa ja Matt. 28: 19,20:ssa. Hän sanoi myös tuota elämän tietä kaidaksi, sellaiseksi, millä oli vaatimuksia. Jokaisen velvollisuus on hankkia tietoa ja vertailla opetuksia Raamatun valossa. Silloin voi löytää oikean seurakunnan. Samoin tarkkailla millaista hedelmää seurakunta tuottaa.
        Seurakunta ei ole myöskään opetusten sekamelska vaan Raamatun täsmällinen tuntemus ja oikea opetus


      • Edellinenkukkuja
        asiaa kirjoitti:

        Mitä tarkoitat evankeliumin julistamisella? Evankeliumi tarkoittaa hyvää uutista Jumalan valtakunnasta. Täytyy ymmärtää, mikä tuo Jumalan valtakunta tarkoittaa. Jeesushan antoi käskyn seuraajilleen Matt. 24:14:ssa ja Matt. 28: 19,20:ssa. Hän sanoi myös tuota elämän tietä kaidaksi, sellaiseksi, millä oli vaatimuksia. Jokaisen velvollisuus on hankkia tietoa ja vertailla opetuksia Raamatun valossa. Silloin voi löytää oikean seurakunnan. Samoin tarkkailla millaista hedelmää seurakunta tuottaa.
        Seurakunta ei ole myöskään opetusten sekamelska vaan Raamatun täsmällinen tuntemus ja oikea opetus

        Evankeliumi on ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta, raamtun ydinsanoma. Se on pelastusoppi. Tuo ei ole sidoksissa seurakuntaan tai kirkkoon. Ajatteletko sinä, että vain helluntailaiset pelastuvat tai mormoonit tai jonkun tietyn seurakunnan jäsenet?


    • asiaa

      Raamatussa on myös Paavalin kirjeitä eri puolilla toimiville seurakunnille, joissa hän antoi tarkkoja ohjeitä, miten tulisi toimia. Apostolien teot ovat myös täynnään selostuksia, miten kristillinen seurakunta toimi. Joistakin juutalaisista tuli myös kristittyjä ja heille täytyi antaa monia ohjeita, miten kristillisyys poikkesi juutalaisuudesta, koska he eivät olleet enää lakiliitossa, vaan heitä koski kristittyjä koskevat opetukset.
      Sama on myös nykyaikana, kristilliseen seurakuntaan kuuluu ihmisiä kaikista kansoista. Juutalaiset menettivät asemansa Jumalan seurakuntana hyljättyään heille lähetetyn Messiaan. He olivat myös tottelemattomia jatkuvasti hänen tahdolleen. Nyt on Raamattuun perustuva kristillinen seurakunta, jonka pää on Jeesus Kristus. Heiilä on sama opetus kaikkialla. Paavali kirjoitti Efesolaisille 4: 5,6: "Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste, yksi Jumala ja kaikkien Isä."
      Ei Jeesus tarkoittanut yksilöitten sooloilua, eikä pelkkää uskoa ilman toimintaa. Piti olla palvonnan ykseys ja keskenäinen rakkaus hänen seuraajiensa keskuudessa.

      • Yökukkujalta

        Tuohan on selvää pässinlihaa. Usko ei ole sidoksissa siihen kuuluuko evankelisluterilaiseen kirkkoon vai ei.


      • asiaa

        Tuskin ev. Lut. kirkkoon kuuluvat toimivat Raamatun opetusten mukaan. Hyvin monet heistä eivät edes lue sitä.
        Se ei merkitse kuitenkaan sitä, että ettei oikeaa seurakuntaa olisi.
        Jeesus ei perustanut valtion ja uskonnon liittoa. Se sai alkunsa vasta 300- luvulla, kun pakanakeisari Konstantinus liitti valtion ja uskonnon yhteen.
        Jeesus sensijaan sanoi, ettei hänen kuninkuutensa ole tästä maailmasta. Hän ei osallistunut politiikkaan, ei myöskään hänen seuraajansa. He panivat toivonsa Jumalan valtakuntaan.


      • Samaatietä
        asiaa kirjoitti:

        Tuskin ev. Lut. kirkkoon kuuluvat toimivat Raamatun opetusten mukaan. Hyvin monet heistä eivät edes lue sitä.
        Se ei merkitse kuitenkaan sitä, että ettei oikeaa seurakuntaa olisi.
        Jeesus ei perustanut valtion ja uskonnon liittoa. Se sai alkunsa vasta 300- luvulla, kun pakanakeisari Konstantinus liitti valtion ja uskonnon yhteen.
        Jeesus sensijaan sanoi, ettei hänen kuninkuutensa ole tästä maailmasta. Hän ei osallistunut politiikkaan, ei myöskään hänen seuraajansa. He panivat toivonsa Jumalan valtakuntaan.

        Moni on lapsena liitetty evankelisluterilaiseen kirkkoon. Kuuluminen ev.lutteihin ei tarkoita automaattisesti kirkkouskovaista lutia. Monetkin ovat vain kirkoon kuuluvia, koska ovat siihen lapsena liitetty. Ei se tee heistä automaattisesti Marttilaisia. Muissakin suuntauksissa ja seurakunnissa on monenlailla uskovia. Esimerkiksi minä luterilaiseen kirkkoon kuuluvana en hyväksy maalllistuneen kirkon kaikkia päätöksiä. Naispappeus on yksi näistä. Helluntai seurakunnankin sisällä on näkemyseroja seurakuntalaisten kesken esim kasteadiassa.
        Johonkin seurakuntaan tai kirkkoon kuuluminen ei tee ihmisestä yhtä tietynlaista suuntautumiseltaan.
        Uskominen on aina ihmisen, yksilön oma henkilökohtainen suhde Jumalaan.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Moni on lapsena liitetty evankelisluterilaiseen kirkkoon. Kuuluminen ev.lutteihin ei tarkoita automaattisesti kirkkouskovaista lutia. Monetkin ovat vain kirkoon kuuluvia, koska ovat siihen lapsena liitetty. Ei se tee heistä automaattisesti Marttilaisia. Muissakin suuntauksissa ja seurakunnissa on monenlailla uskovia. Esimerkiksi minä luterilaiseen kirkkoon kuuluvana en hyväksy maalllistuneen kirkon kaikkia päätöksiä. Naispappeus on yksi näistä. Helluntai seurakunnankin sisällä on näkemyseroja seurakuntalaisten kesken esim kasteadiassa.
        Johonkin seurakuntaan tai kirkkoon kuuluminen ei tee ihmisestä yhtä tietynlaista suuntautumiseltaan.
        Uskominen on aina ihmisen, yksilön oma henkilökohtainen suhde Jumalaan.

        Onko unohtunut se sanonta, että:

        Kenen joukoissa seisot, sen lauluja laulat !

        Kuulumalla ja jopa siis rahallisesti tukemalla, sinä olet tukemassa sitä väärää toimintaa, jonka itse hyvin tiedät Raamatun vastaiseksi !

        Olet siis ristiriidassa itse itsesi kanssa ja uskosi ei ole linjassa tekojesi kanssa.

        Raamattu myös sanoo:

        14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
        15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?
        16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani".
        17 Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani
        18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias".

        Sinä tiedät kirkossasi olevan paljon uskosta osattomia, joten kerrotko nyt sen, että miksi et halua noudattaa Jumalan hyvää tahtoa, jonka itsekin jo Totuudeksi tiedät, eli mikä estää sinua ojentautumasta Jumalan tahdon mukaan toimimaan ?


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Onko unohtunut se sanonta, että:

        Kenen joukoissa seisot, sen lauluja laulat !

        Kuulumalla ja jopa siis rahallisesti tukemalla, sinä olet tukemassa sitä väärää toimintaa, jonka itse hyvin tiedät Raamatun vastaiseksi !

        Olet siis ristiriidassa itse itsesi kanssa ja uskosi ei ole linjassa tekojesi kanssa.

        Raamattu myös sanoo:

        14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
        15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?
        16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani".
        17 Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani
        18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias".

        Sinä tiedät kirkossasi olevan paljon uskosta osattomia, joten kerrotko nyt sen, että miksi et halua noudattaa Jumalan hyvää tahtoa, jonka itsekin jo Totuudeksi tiedät, eli mikä estää sinua ojentautumasta Jumalan tahdon mukaan toimimaan ?

        Näen kirkon maallisena instituuttina, jolla ei ole tekemistä henkilökohtaisen uskoni kanssa. Se että minut on siihen vauvana liitetty, ei kerro miten uskon ja vaikken eroa kirkosta, sekäön ei kerro, miten uskon. Vain Jumala yksin täysin tietää miten uskon.
        En näe esim helluntai seurakuntaa yhtäön sen kummempana paikkana kuin ev.lutia. kummassakin on monenlaisia uskovia.
        En sano, että ev.lutissa olisivat kaikki uskottomia tai helluntaissa niinkuin kirjoitit yhteisen ikeen kantamisesta.
        Tai tiedätkö sinä maallista seurakuntaa, jossa kaikki olisivat menossa varmasti taivaaseen ja jonka opoi olisi kaikessa täysin puhdasta, eikä ojentautumiseen ole tarvetta?


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Näen kirkon maallisena instituuttina, jolla ei ole tekemistä henkilökohtaisen uskoni kanssa. Se että minut on siihen vauvana liitetty, ei kerro miten uskon ja vaikken eroa kirkosta, sekäön ei kerro, miten uskon. Vain Jumala yksin täysin tietää miten uskon.
        En näe esim helluntai seurakuntaa yhtäön sen kummempana paikkana kuin ev.lutia. kummassakin on monenlaisia uskovia.
        En sano, että ev.lutissa olisivat kaikki uskottomia tai helluntaissa niinkuin kirjoitit yhteisen ikeen kantamisesta.
        Tai tiedätkö sinä maallista seurakuntaa, jossa kaikki olisivat menossa varmasti taivaaseen ja jonka opoi olisi kaikessa täysin puhdasta, eikä ojentautumiseen ole tarvetta?

        Siis etkö tajua yhäkään sitä perus asiaa, että jos kuulut kirkkoon, niin olet osallisena sen vääriin toimiin eli hyväksyt TEKOSI kautta syntiä, eli tulet osalliseksi heidän synteihinsä.

        1. Tim. 5:22 Älä ole liian kerkeä panemaan käsiäsi kenenkään päälle,
        !!!
        äläkä antaudu osalliseksi muiden synteihin.
        !!!
        Pidä itsesi puhtaana.

        Siis Suomen lain mukaan, jos joku tekee rikosta(syntiä) niin jos vain katsoo vierestä puuttumatta lain rikkomiseen, niin on yhtälailla osallinen siihen rikokseen vaikka itse ei sitä tekisikään !

        Siis Suomen laki perustuu/on perustunut siis Raamattuun !

        Eli olemalla mukana ja jopa taloudellisella tukemisellasi tulet osalliseksi toisten synteihin, vaikka siis itse et niitä tekisikään !

        Ihmettelen sinun sokeuttasi näinkin selvässä asiassa.

        Sitten kaikki nyky "seurakunnat" ja kirkkokunnat ovat vain puolueita, joista Paavali opetti selvästi ja vakavasti varoitti sellaisesta lihallisesta toiminnasta !

        1. Korinttolaiskirje 3
        !!!
        1 Niinpä, veljet, minun ei käynyt puhuminen teille niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin pienille lapsille Kristuksessa.
        2 Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä;
        3 olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten(uskosta osattomien) tavoin?
        !!!
        4 Kun toinen sanoo: "Minä olen Paavalin(Hellareiden) puolta", ja toinen: "Minä olen Apolloksen(Lutherin)", ettekö silloin ole niinkuin ihmiset ainakin?
        5 Mikä Apollos sitten on? Ja mikä Paavali on? Palvelijoita, joiden kautta te olette tulleet uskoviksi, palvelijoita sen kykynsä mukaan, minkä Herra on heille kullekin antanut.
        6 Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun.
        7 Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa.

        10 Mutta minä kehoitan teitä, veljet, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus.
        11 Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, veljeni, että teillä on riitoja keskuudessanne.
        12 Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen".
        13 Onko Kristus jaettu?

        Nyt on siis Kristus eli Seurakunta jaettu, eikä enää toimi Yhtenä.

        Sekö on mielestäsi Jumalan tahto ?

        Eli Kristuksen Seurakuntaruumiin jäsenet ovat eristetty toisistaan eikä se Seurakuntaruumis toimi siis yhtenä ja yhdessä, ja eihän olisi mahdollista ihnmisen toimia kunnolla, jos sen jäsenet olisivat pitkin poikin, vai toimisiko mielestäsi ?

        Siiten se asia, että uskovan ei tule kantaa yhteistä iestä uskosta osattomien kanssa !

        Sitäkään et näköjään kykene/halua ymmärtää !

        Raamattu ei opeta sekasikiö seurakunnasta johon kuuluisivat uudestisyntyneet uskovat ja uudestisyntymättömät !

        Seurakunnan muodostavat vain uudestisyntyneet Jumalan lapset !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Siis etkö tajua yhäkään sitä perus asiaa, että jos kuulut kirkkoon, niin olet osallisena sen vääriin toimiin eli hyväksyt TEKOSI kautta syntiä, eli tulet osalliseksi heidän synteihinsä.

        1. Tim. 5:22 Älä ole liian kerkeä panemaan käsiäsi kenenkään päälle,
        !!!
        äläkä antaudu osalliseksi muiden synteihin.
        !!!
        Pidä itsesi puhtaana.

        Siis Suomen lain mukaan, jos joku tekee rikosta(syntiä) niin jos vain katsoo vierestä puuttumatta lain rikkomiseen, niin on yhtälailla osallinen siihen rikokseen vaikka itse ei sitä tekisikään !

        Siis Suomen laki perustuu/on perustunut siis Raamattuun !

        Eli olemalla mukana ja jopa taloudellisella tukemisellasi tulet osalliseksi toisten synteihin, vaikka siis itse et niitä tekisikään !

        Ihmettelen sinun sokeuttasi näinkin selvässä asiassa.

        Sitten kaikki nyky "seurakunnat" ja kirkkokunnat ovat vain puolueita, joista Paavali opetti selvästi ja vakavasti varoitti sellaisesta lihallisesta toiminnasta !

        1. Korinttolaiskirje 3
        !!!
        1 Niinpä, veljet, minun ei käynyt puhuminen teille niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin pienille lapsille Kristuksessa.
        2 Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä;
        3 olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten(uskosta osattomien) tavoin?
        !!!
        4 Kun toinen sanoo: "Minä olen Paavalin(Hellareiden) puolta", ja toinen: "Minä olen Apolloksen(Lutherin)", ettekö silloin ole niinkuin ihmiset ainakin?
        5 Mikä Apollos sitten on? Ja mikä Paavali on? Palvelijoita, joiden kautta te olette tulleet uskoviksi, palvelijoita sen kykynsä mukaan, minkä Herra on heille kullekin antanut.
        6 Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun.
        7 Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa.

        10 Mutta minä kehoitan teitä, veljet, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus.
        11 Sillä Kloen perheväeltä olen saanut teistä kuulla, veljeni, että teillä on riitoja keskuudessanne.
        12 Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen".
        13 Onko Kristus jaettu?

        Nyt on siis Kristus eli Seurakunta jaettu, eikä enää toimi Yhtenä.

        Sekö on mielestäsi Jumalan tahto ?

        Eli Kristuksen Seurakuntaruumiin jäsenet ovat eristetty toisistaan eikä se Seurakuntaruumis toimi siis yhtenä ja yhdessä, ja eihän olisi mahdollista ihnmisen toimia kunnolla, jos sen jäsenet olisivat pitkin poikin, vai toimisiko mielestäsi ?

        Siiten se asia, että uskovan ei tule kantaa yhteistä iestä uskosta osattomien kanssa !

        Sitäkään et näköjään kykene/halua ymmärtää !

        Raamattu ei opeta sekasikiö seurakunnasta johon kuuluisivat uudestisyntyneet uskovat ja uudestisyntymättömät !

        Seurakunnan muodostavat vain uudestisyntyneet Jumalan lapset !

        Eli jos minut on lapsena liitetty kirkkoon tulen osalliseksi kirkollisvaltuuston synneistä, vaikken osallistu kirkontoimintaan muutoin. Kirkollisveroni maksan automaattisesti, koska kuulun kirkkoon.
        Uskosta osaton, kerrotko kuka on sinun näkemyksesi mukaan uskosta osaton? Miten ihminen voi arvioida milloin joku on uskosta osaton? Ymmärrän kyllä, jos kueltää kokonaan uskonsa, että hän on uskosta osaton, mutta kuka voi arvioida sellaisen ihmisen uskoa, joka sanoo olevansa uskovainen. Ymmärrän mitä tarkoittaa yhteisen ikeen kantaminen uskosta osattoman kanssa eli Jumalan ja Jeesuksen kieltäjön kanssa.
        Ilmeisesti sinä uskot, että uskovaisia on vain yhdessä seurakunnassa, olenko ymmärtänyt oikein?
        Minä uskon, että uskovaisia on monissa seurakunnissa. En usko, että on yksi tietty seurakunta, jossa kaikki ovat uskovia. Myös seurakuntien ja kirkkojen ulkopuolella on uskovia. Minä uskon noin.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Eli jos minut on lapsena liitetty kirkkoon tulen osalliseksi kirkollisvaltuuston synneistä, vaikken osallistu kirkontoimintaan muutoin. Kirkollisveroni maksan automaattisesti, koska kuulun kirkkoon.
        Uskosta osaton, kerrotko kuka on sinun näkemyksesi mukaan uskosta osaton? Miten ihminen voi arvioida milloin joku on uskosta osaton? Ymmärrän kyllä, jos kueltää kokonaan uskonsa, että hän on uskosta osaton, mutta kuka voi arvioida sellaisen ihmisen uskoa, joka sanoo olevansa uskovainen. Ymmärrän mitä tarkoittaa yhteisen ikeen kantaminen uskosta osattoman kanssa eli Jumalan ja Jeesuksen kieltäjön kanssa.
        Ilmeisesti sinä uskot, että uskovaisia on vain yhdessä seurakunnassa, olenko ymmärtänyt oikein?
        Minä uskon, että uskovaisia on monissa seurakunnissa. En usko, että on yksi tietty seurakunta, jossa kaikki ovat uskovia. Myös seurakuntien ja kirkkojen ulkopuolella on uskovia. Minä uskon noin.

        Täällä ei keskustella vauvojen eikä imeväisten kanssa eikä pikkulapsien !

        Joten mitä ihmettä nyt sekoilet ?

        Jumala vaatii lapseltaan asioita siinä kohtaa kun tämä ne ITSE ymmärtää !

        Sinä itse sanot ymmärtäväsi nämä asiat, mutta heittäännyt nyt siis ymmärtämättömäksi !

        Ja meinaatko siis, että koulussakaan sinun ei tarvinnut oppia asioita, vaan sait vapaasti vedota siihen loputtomasti, että "en osaa, en ymmärrä " ?

        Sinulla on siis jo tietoa, sen ITSE myönsit, mutta sinä siis vähät välität Taivaallisen isäsi ohjeista !

        Olisiti nyt vihdoin katsonut sinne peiliin, etkä vänkäisi vain loputtomasti vastaan.

        Mutta siihenhän sinä olet jo oppinut ja tottunut, eli selittelet ja puolustelet vain vääriä toimiasi, ilman haluakaan tehdä parannusta !

        Sen tien sinä olet valinnut ITSE, ja sillä näköjään pysyt itsepäisesti, vaikka se siis voi viedä lopulta kadotukseen.

        Mutta eihän se minun ongelmani toki ole, sinulla on täysi oikeus valita tiesi ja "loppusijoituspaikkasi" !

        Mutta minä siis vain kehoitan nyt miettimään kunnolla ja tarkkaan sitä juuri, että mihin tiesi vie ???


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Täällä ei keskustella vauvojen eikä imeväisten kanssa eikä pikkulapsien !

        Joten mitä ihmettä nyt sekoilet ?

        Jumala vaatii lapseltaan asioita siinä kohtaa kun tämä ne ITSE ymmärtää !

        Sinä itse sanot ymmärtäväsi nämä asiat, mutta heittäännyt nyt siis ymmärtämättömäksi !

        Ja meinaatko siis, että koulussakaan sinun ei tarvinnut oppia asioita, vaan sait vapaasti vedota siihen loputtomasti, että "en osaa, en ymmärrä " ?

        Sinulla on siis jo tietoa, sen ITSE myönsit, mutta sinä siis vähät välität Taivaallisen isäsi ohjeista !

        Olisiti nyt vihdoin katsonut sinne peiliin, etkä vänkäisi vain loputtomasti vastaan.

        Mutta siihenhän sinä olet jo oppinut ja tottunut, eli selittelet ja puolustelet vain vääriä toimiasi, ilman haluakaan tehdä parannusta !

        Sen tien sinä olet valinnut ITSE, ja sillä näköjään pysyt itsepäisesti, vaikka se siis voi viedä lopulta kadotukseen.

        Mutta eihän se minun ongelmani toki ole, sinulla on täysi oikeus valita tiesi ja "loppusijoituspaikkasi" !

        Mutta minä siis vain kehoitan nyt miettimään kunnolla ja tarkkaan sitä juuri, että mihin tiesi vie ???

        Kiitos. Mietin.


    • Pois.sieltä

      Luterilaista kirkkoa ei tulisi lukea kuuluvaksi kristinuskon piiriin. Se on harhainen niin monessa asiassa. Korkein johto kertoo, että luterilaisilla on sama jumala muslimien kanssa. Siis eivät ole oikean Jumalan asialla.

      Nyt on aika tämän:
      http://www.eroakirkosta.fi

      • Samaatietä

        Nyt onkin aika jokaisen tarkistaa oma henkilökohtainen suhteensa Jumalaan. Emmehän me ole hengellisessä suhteessa kirkkoon tai seurakuntaan.
        Kristus on seurakuntamme. Häneen meidön pitää kuulua ja suhdettamme hoitaa.
        Aivan sama kuulummeko ev.lut Kirkkoon tai emme. Kirkko ei ole se auktoriteetti, vaan Jumala. Ensisijaisesti Hänelle meidän tulee olla kuuliaisia kuulummepa mihin hyvänsä.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Nyt onkin aika jokaisen tarkistaa oma henkilökohtainen suhteensa Jumalaan. Emmehän me ole hengellisessä suhteessa kirkkoon tai seurakuntaan.
        Kristus on seurakuntamme. Häneen meidön pitää kuulua ja suhdettamme hoitaa.
        Aivan sama kuulummeko ev.lut Kirkkoon tai emme. Kirkko ei ole se auktoriteetti, vaan Jumala. Ensisijaisesti Hänelle meidän tulee olla kuuliaisia kuulummepa mihin hyvänsä.

        Kuten ITSE sanoit, nyt olisi sinunkin hyvä tarkistaa oma henkilökohtainen suhteesi Jumalaan ja Hänen ilmoittamaansa tahtoon, jonka jo hyvin itsekin tiedät !

        Miksi et halua toimia niiden ohjeiden mukaan ?


      • varttijumalako
        Samaatietä kirjoitti:

        Nyt onkin aika jokaisen tarkistaa oma henkilökohtainen suhteensa Jumalaan. Emmehän me ole hengellisessä suhteessa kirkkoon tai seurakuntaan.
        Kristus on seurakuntamme. Häneen meidön pitää kuulua ja suhdettamme hoitaa.
        Aivan sama kuulummeko ev.lut Kirkkoon tai emme. Kirkko ei ole se auktoriteetti, vaan Jumala. Ensisijaisesti Hänelle meidän tulee olla kuuliaisia kuulummepa mihin hyvänsä.

        Kyllä kirkko on sinulle ainakin puoli jumalaa, niin kovasti olet sen seinä kiillottamassa näköjään!

        nyt kannattaa miettiä kovasti mikä siihen mahtaisi olla syynä.


      • Samaatietä
        varttijumalako kirjoitti:

        Kyllä kirkko on sinulle ainakin puoli jumalaa, niin kovasti olet sen seinä kiillottamassa näköjään!

        nyt kannattaa miettiä kovasti mikä siihen mahtaisi olla syynä.

        Johan kirjoitin. En näe tarvetta erota kirkosta. Vai oletko sitä mieltä, että evankeliluterilaiseen kirkkoon kuuluvat menevät kaikki suoriltaan kadotukseen?


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Johan kirjoitin. En näe tarvetta erota kirkosta. Vai oletko sitä mieltä, että evankeliluterilaiseen kirkkoon kuuluvat menevät kaikki suoriltaan kadotukseen?

        Olen edellä kirjoittanut jo selvästi sen, että uudestisyntyneen uskovan tulee ojentautua toimimaan selvääkin selvempien ohjeiden mukaan toimimaan !

        Jos sinulla siis ei ole mitään haluakaan toimia Jumalan tahdossa, niin sinä olet jo valinnut ihan toisen tien, kuin mikä on kuuliaisuuden Tie !

        Pitäsikö sinun miettiä omaa nikkiäsi uudestaan ?

        Siis et selvästikkään nyt vaella samaa tietä, eli Jumalan Sanan viitoittamaa Tietä, vaan olet valinnut oman tahtosi mukaan toimimisen, eli omantahdon tien.

        No, kaipa nykyään tuota tietäsi kulkevia on todella paljon, eli teille on se ja sama, että mikä on Jumalan hyvä tahto, te olette valinneet sen tilalle oman tahtonne.

        Nyt sinun kannattaisi miettiä ja tutkia sitä Raamatusta, että mihin se sinun itsesi valitsema tiesi voi lopulta johtaa ???


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Johan kirjoitin. En näe tarvetta erota kirkosta. Vai oletko sitä mieltä, että evankeliluterilaiseen kirkkoon kuuluvat menevät kaikki suoriltaan kadotukseen?

        Herra nosti mieleeni tämän Raamatunpaikan, sinun tilanteeseesi:

        Sananl. 16:25 Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie.


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Herra nosti mieleeni tämän Raamatunpaikan, sinun tilanteeseesi:

        Sananl. 16:25 Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie.

        Ja minulle " että te yhtä olisitte"


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Olen edellä kirjoittanut jo selvästi sen, että uudestisyntyneen uskovan tulee ojentautua toimimaan selvääkin selvempien ohjeiden mukaan toimimaan !

        Jos sinulla siis ei ole mitään haluakaan toimia Jumalan tahdossa, niin sinä olet jo valinnut ihan toisen tien, kuin mikä on kuuliaisuuden Tie !

        Pitäsikö sinun miettiä omaa nikkiäsi uudestaan ?

        Siis et selvästikkään nyt vaella samaa tietä, eli Jumalan Sanan viitoittamaa Tietä, vaan olet valinnut oman tahtosi mukaan toimimisen, eli omantahdon tien.

        No, kaipa nykyään tuota tietäsi kulkevia on todella paljon, eli teille on se ja sama, että mikä on Jumalan hyvä tahto, te olette valinneet sen tilalle oman tahtonne.

        Nyt sinun kannattaisi miettiä ja tutkia sitä Raamatusta, että mihin se sinun itsesi valitsema tiesi voi lopulta johtaa ???

        Minä olen mielestäni toiminut täysin raamatun mukaisesti tässä asiassa ja niinkiin PyhäHenki on minulle asioita avannut.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Ja minulle " että te yhtä olisitte"

        Miten siis voimme olla yhtä, jos kuljemme ihan eri teitä ?

        15 Olkoon siis meillä, niin monta kuin meitä on täydellistä, tämä mieli; ja jos teillä jossakin kohden on toinen mieli, niin Jumala on siinäkin teille ilmoittava, kuinka asia on.
        16 Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä!

        2. Tim. 2:22 Pakene nuoruuden himoja, harrasta vanhurskautta, uskoa, rakkautta, rauhaa niiden kanssa, jotka huutavat avuksensa Herraa puhtaasta sydämestä.

        Siis vanhurskautta harrastetaan niiden kanssa, jotka kuutavat Herraa avukseen PUHTAASTA SYDÄMESTÄ !

        Itsensä paaduttaneella eli tottelemattomalla tuo ei toteudu.

        Oletko muuten edes uudestisyntynyt, alan jo epäillä sitäkin, koska sinulla ei näköjään ole halua seurata Herraa eikä vaeltaa Jumalan tahdon mukaan.

        Siis oletko uudestisyntynyt ?

        Ja milloin päädyit siihen tulokseen. että sinä voit vähät välittää Jumalan antamista selvistäkään ohjeista ?


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Ja minulle " että te yhtä olisitte"

        Miten voisimmekaan olla yhtä, jos kuljemme siis ihan eri teitä ?


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Minä olen mielestäni toiminut täysin raamatun mukaisesti tässä asiassa ja niinkiin PyhäHenki on minulle asioita avannut.

        Eli Pyhä Henki siis opettaa sinua vastoin selvääkin selvempää Raamatun Sanaa ???

        Nyt meni jo todella paksuksi nuo selityksesi !

        Eli kyetäksesi itse pakenemaan omaa vastuutasi omista vääristä teoistasi, sinä siis syytät Pyhää Henkeä siitä, että Hän on opettanut sinulle valhetta !

        Vähän rajaa nyt !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Miten voisimmekaan olla yhtä, jos kuljemme siis ihan eri teitä ?

        Tarkoittaa ja ymmärsin sen seuraavasti, että meitä on seurakunnassa monenlaisia ihmisiä, mutta olemme matkalla samaan päämäärään. Jeesus jätii toiveensa, että uskovaiset eivät riitelisi ja arvostelisi toisiaan, vaan yhdessä Hänen armoonsa turvaten kantaisimme toinen toistamme rakastaen ja tukien perille ja luottaisimme Hänen johdatukseensa. Emmekä näkisi toisessa uskovaisessa vihamiestä, koska yksin Jumala tietää sen ihmisen sydämen tilan. Meillä ei ole varaa.eikä oikeutta tuomita ketään, emmekä voi arvioida toisen uskon tilaa ja syvyyttä.
        Me olemme kaikki pois poikkenneita.


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Eli Pyhä Henki siis opettaa sinua vastoin selvääkin selvempää Raamatun Sanaa ???

        Nyt meni jo todella paksuksi nuo selityksesi !

        Eli kyetäksesi itse pakenemaan omaa vastuutasi omista vääristä teoistasi, sinä siis syytät Pyhää Henkeä siitä, että Hän on opettanut sinulle valhetta !

        Vähän rajaa nyt !

        No raamatussa se lukee ihan selvästi, että Herra avaa asioita, eikä ihminen siihen itse kykene. Siis tarkoitan mitä luet raamatusta. Herra avaa lukemamme tekstin PyhönHenkensä kautta Emmehän me ymmärrä asioita omista lähtökohdista? Ylhäältähän se kaikki annetaan? Tuohan lukee raamatussa.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        No raamatussa se lukee ihan selvästi, että Herra avaa asioita, eikä ihminen siihen itse kykene. Siis tarkoitan mitä luet raamatusta. Herra avaa lukemamme tekstin PyhönHenkensä kautta Emmehän me ymmärrä asioita omista lähtökohdista? Ylhäältähän se kaikki annetaan? Tuohan lukee raamatussa.

        Sinä itse kirjoitit:

        " Minä olen mielestäni toiminut täysin raamatun mukaisesti tässä asiassa ja niinkiin PyhäHenki on minulle asioita avannut. "

        Ja nyt kätkeydyt taas sen taakse, että et kaikkea ymmärrä vielä, vai mitä haluat sanoa ?

        Eikö Raamatun selvätkään ohjeet koske sinua "kun Pyhä Henki ei ole opettanut " ???

        Eli jos ei Henki erikseen opeta sinulle, että "Älä tapa", sinulla on lupa tappaa ?

        Ja oppimattomuuttasi siis et voi käyttää tekosyynä mihinkään, sillä Sana sanoo ja nuhtelee tähän tapaan laiskoja opiskelijoita:

        Hepr. 5:12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        Ja mitä sanottiinkaan niistä, jotka ylläpitivät sitä puoluejakoa ?

        1 Niinpä, veljet, minun ei käynyt puhuminen teille niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin pienille lapsille Kristuksessa.
        2 Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä;
        3 olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?

        Sinä nyt siis esität kovasti Hengellistä, mutta Raamatun mukaan siis olet lihallinen vain !

        Ja yhä siis vain vänkäät vastaan, sen sijaan että alkaisit tutkimaan kunnolla asioita ja sen kautta tekisit myös parannusta ja ojentautuisit vihdoin toimimaan Jumalan tahdossa ja Hengen johdossa !

        Eli haluat pysyä ymmärtämättömänä vauvana ja toimia lihasi mukaan, eli haluat elää lihallisena yhä vain !

        Säälin sinua, mutta sinua ei voi auttaa, koska et itse apua halua, vaan kieltäydyt siitä !


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Tarkoittaa ja ymmärsin sen seuraavasti, että meitä on seurakunnassa monenlaisia ihmisiä, mutta olemme matkalla samaan päämäärään. Jeesus jätii toiveensa, että uskovaiset eivät riitelisi ja arvostelisi toisiaan, vaan yhdessä Hänen armoonsa turvaten kantaisimme toinen toistamme rakastaen ja tukien perille ja luottaisimme Hänen johdatukseensa. Emmekä näkisi toisessa uskovaisessa vihamiestä, koska yksin Jumala tietää sen ihmisen sydämen tilan. Meillä ei ole varaa.eikä oikeutta tuomita ketään, emmekä voi arvioida toisen uskon tilaa ja syvyyttä.
        Me olemme kaikki pois poikkenneita.

        Kirjoitit:

        " Tarkoittaa ja ymmärsin sen seuraavasti, että meitä on seurakunnassa monenlaisia ihmisiä "

        Et yhäkään ymmärrä edes sitä, että Seurakunnan muodostavat vain ja ainoastaan uudestisyntyneet uskovat, siihen eivät kuulu uskosta osattomat todellakaan !

        Jos nyt tämän olisit Raamatustasi oppinut, niin ehkäpä jotain ymmärtäisitkin ?

        Ja jos tätäkään ihan perus asiaa ei Pyhä Henki ole sinulle opettanut, niin et ole Herran opetuksessa ollutkaan, vaan olet tulkinnut Raamattua vain oman ymmärryksesi avulla.

        Siis nämä Seurakunta asiat ovat niitä "maito" asioita, jotka opitaan jo ihan nuorina uskovina !

        Mutta jos ja kun sinä et näitä tajua vielä, niin mitä se siis kertoo sinusta itsestäsi ?


      • Säilytetään.uskomme
        Samaatietä kirjoitti:

        No raamatussa se lukee ihan selvästi, että Herra avaa asioita, eikä ihminen siihen itse kykene. Siis tarkoitan mitä luet raamatusta. Herra avaa lukemamme tekstin PyhönHenkensä kautta Emmehän me ymmärrä asioita omista lähtökohdista? Ylhäältähän se kaikki annetaan? Tuohan lukee raamatussa.

        Kuten Samaatietä huomaat tuosta uskosi vastaisesta hyökkäyksestä ja vihasta, että kuten jo Luther sanoi eräälle liukaskieliselle anabaptistijohtajalle,- jota ei suostunut edes kättelemään - 500 vuotta sitten: "Meissä on eri henki".

        Anabaptistit ovat jo 500 vuotta samalla vihalla hyökänneet kristillistä kirkkoa, Suomessa n. 110 vuotta luterilaista kirkkoamme vastaan.

        Tässä on sitä totuutta helluntailaisesta uskomme vastaisesta vihasta, jota olen itse vauvasta asti kuunnellut. En ollut itse edes helluntaiseurakunnan jäsen, mutta minut remmillä pakotettiin elämään helluntaiuskonnon mukaisesti. Hehän eivät liitä lapsia seurakuntaansa mutta silti painostavat uskomaan ja elämään heidän tavallaan. Olb myös helluntailaisen uskonnon rikosuhri. Olen todella. Enkä tarkoita "että ku mun piti lukee iltarukous!" vaan paljon pahempaa.

        Tätä samaa vihaa koin kodissani monessa eri asiassa.

        Näiden jutut on aina nuo samat. Minulle sanottiin näiden taholta juutalaisella foorumilla, että joka ei eroa kirkosta, myöntää hyväksyvänsä juutalaisten kansanmurhan. Ilmoitin poliisille.

        Mutta näilläkin on poliisinsa (oikein korkeillakin virkatuoleilla) seurakunnissaan jotka katsovat, ettei rikostutkintaa tule.


      • katsotko.peiliin
        Säilytetään.uskomme kirjoitti:

        Kuten Samaatietä huomaat tuosta uskosi vastaisesta hyökkäyksestä ja vihasta, että kuten jo Luther sanoi eräälle liukaskieliselle anabaptistijohtajalle,- jota ei suostunut edes kättelemään - 500 vuotta sitten: "Meissä on eri henki".

        Anabaptistit ovat jo 500 vuotta samalla vihalla hyökänneet kristillistä kirkkoa, Suomessa n. 110 vuotta luterilaista kirkkoamme vastaan.

        Tässä on sitä totuutta helluntailaisesta uskomme vastaisesta vihasta, jota olen itse vauvasta asti kuunnellut. En ollut itse edes helluntaiseurakunnan jäsen, mutta minut remmillä pakotettiin elämään helluntaiuskonnon mukaisesti. Hehän eivät liitä lapsia seurakuntaansa mutta silti painostavat uskomaan ja elämään heidän tavallaan. Olb myös helluntailaisen uskonnon rikosuhri. Olen todella. Enkä tarkoita "että ku mun piti lukee iltarukous!" vaan paljon pahempaa.

        Tätä samaa vihaa koin kodissani monessa eri asiassa.

        Näiden jutut on aina nuo samat. Minulle sanottiin näiden taholta juutalaisella foorumilla, että joka ei eroa kirkosta, myöntää hyväksyvänsä juutalaisten kansanmurhan. Ilmoitin poliisille.

        Mutta näilläkin on poliisinsa (oikein korkeillakin virkatuoleilla) seurakunnissaan jotka katsovat, ettei rikostutkintaa tule.

        Melko paksua tekstiä !

        Lutherilainen kirkko vainosi anababtisteja, eikä päinvastoin !!!

        Tämä on selvääkin selvempi historiallinen totuus, josta on paljon tietoa !

        Eli Luther itse "valtuutti" kirkkokuntansa jäsenet ja valtiovallan vainoamaan "uudelleen kastattajia" !

        Eli pystyäänkö nyt edes vähän totuudessa, eikä aleta ihan poskettomia valheita levittelemään !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Sinä itse kirjoitit:

        " Minä olen mielestäni toiminut täysin raamatun mukaisesti tässä asiassa ja niinkiin PyhäHenki on minulle asioita avannut. "

        Ja nyt kätkeydyt taas sen taakse, että et kaikkea ymmärrä vielä, vai mitä haluat sanoa ?

        Eikö Raamatun selvätkään ohjeet koske sinua "kun Pyhä Henki ei ole opettanut " ???

        Eli jos ei Henki erikseen opeta sinulle, että "Älä tapa", sinulla on lupa tappaa ?

        Ja oppimattomuuttasi siis et voi käyttää tekosyynä mihinkään, sillä Sana sanoo ja nuhtelee tähän tapaan laiskoja opiskelijoita:

        Hepr. 5:12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        Ja mitä sanottiinkaan niistä, jotka ylläpitivät sitä puoluejakoa ?

        1 Niinpä, veljet, minun ei käynyt puhuminen teille niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin pienille lapsille Kristuksessa.
        2 Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä;
        3 olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?

        Sinä nyt siis esität kovasti Hengellistä, mutta Raamatun mukaan siis olet lihallinen vain !

        Ja yhä siis vain vänkäät vastaan, sen sijaan että alkaisit tutkimaan kunnolla asioita ja sen kautta tekisit myös parannusta ja ojentautuisit vihdoin toimimaan Jumalan tahdossa ja Hengen johdossa !

        Eli haluat pysyä ymmärtämättömänä vauvana ja toimia lihasi mukaan, eli haluat elää lihallisena yhä vain !

        Säälin sinua, mutta sinua ei voi auttaa, koska et itse apua halua, vaan kieltäydyt siitä !

        Et ymmärrä mitä kirjoitan.


      • Samaatietä
        Säilytetään.uskomme kirjoitti:

        Kuten Samaatietä huomaat tuosta uskosi vastaisesta hyökkäyksestä ja vihasta, että kuten jo Luther sanoi eräälle liukaskieliselle anabaptistijohtajalle,- jota ei suostunut edes kättelemään - 500 vuotta sitten: "Meissä on eri henki".

        Anabaptistit ovat jo 500 vuotta samalla vihalla hyökänneet kristillistä kirkkoa, Suomessa n. 110 vuotta luterilaista kirkkoamme vastaan.

        Tässä on sitä totuutta helluntailaisesta uskomme vastaisesta vihasta, jota olen itse vauvasta asti kuunnellut. En ollut itse edes helluntaiseurakunnan jäsen, mutta minut remmillä pakotettiin elämään helluntaiuskonnon mukaisesti. Hehän eivät liitä lapsia seurakuntaansa mutta silti painostavat uskomaan ja elämään heidän tavallaan. Olb myös helluntailaisen uskonnon rikosuhri. Olen todella. Enkä tarkoita "että ku mun piti lukee iltarukous!" vaan paljon pahempaa.

        Tätä samaa vihaa koin kodissani monessa eri asiassa.

        Näiden jutut on aina nuo samat. Minulle sanottiin näiden taholta juutalaisella foorumilla, että joka ei eroa kirkosta, myöntää hyväksyvänsä juutalaisten kansanmurhan. Ilmoitin poliisille.

        Mutta näilläkin on poliisinsa (oikein korkeillakin virkatuoleilla) seurakunnissaan jotka katsovat, ettei rikostutkintaa tule.

        En ole kuullutkaan anababtisteista. Onko nyt siis kyse kasteesta. Vesikasteesta, joka aiheuttaa kismaa?
        En tunne hänen oppejaan, enkä tunnista sitä, miten katsoisit peiliin tulkitsee raamattua.
        En myöskään tunnista hänen viesteistään Hyvän Paimenen ääntä.
        Hän kirjoittaa kuin lihan opilla.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        En ole kuullutkaan anababtisteista. Onko nyt siis kyse kasteesta. Vesikasteesta, joka aiheuttaa kismaa?
        En tunne hänen oppejaan, enkä tunnista sitä, miten katsoisit peiliin tulkitsee raamattua.
        En myöskään tunnista hänen viesteistään Hyvän Paimenen ääntä.
        Hän kirjoittaa kuin lihan opilla.

        Nanababtisti eli uudelleen kastattaja eli herätysliike kristitty joka uskoo aikuis upotus kasteeseen, eikä hänelle riitä siis vauvana saatu pään vedellä voitelu !

        Niin ja minä yllä ymmärrän ihan hyvin sen, mitä sinä kirjoitat !

        Mutta sinä itse siis et tajua sitä, että mitä se kirjoittamasi käytännön tasolla tarkoittaa, ikävä kyllä.

        Siis ymmärryksesi ei riitä vielä oikein mihinkään, ja siksi siis puhut itse itseäsi ja sanomaasi vastaan jopa.

        Tämä on nyt tässä se perus ongelma, mutta minä en sinua voi siinä auttaa, sinun pitäisi itse perehtyä edes vähän enemmän Raamattuun ja mitä se opettaa !

        Siis näen jo keskustelumme ihan hyödyttömäksi noiden asioiden vuoksi.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        En ole kuullutkaan anababtisteista. Onko nyt siis kyse kasteesta. Vesikasteesta, joka aiheuttaa kismaa?
        En tunne hänen oppejaan, enkä tunnista sitä, miten katsoisit peiliin tulkitsee raamattua.
        En myöskään tunnista hänen viesteistään Hyvän Paimenen ääntä.
        Hän kirjoittaa kuin lihan opilla.

        Sori kirjoitus virheet !

        Mutta tuolta voit lukea aiheesta:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Anabaptismi


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        En ole kuullutkaan anababtisteista. Onko nyt siis kyse kasteesta. Vesikasteesta, joka aiheuttaa kismaa?
        En tunne hänen oppejaan, enkä tunnista sitä, miten katsoisit peiliin tulkitsee raamattua.
        En myöskään tunnista hänen viesteistään Hyvän Paimenen ääntä.
        Hän kirjoittaa kuin lihan opilla.

        Niin ja tuo "en kuule Hyvän Paimenen ääntä" juttu !

        Sekin selittyy tällä:

        1. Kor. 3:2 Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä;

        Hepr. 5:12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.
        Hepr. 5:13 Sillä jokainen, joka vielä nauttii maitoa, on kokematon vanhurskauden sanassa, sillä hän on lapsi;

        Siis et vain ole suostunut ottamaan vahvaa ruokaa vastaan, vaan olet siitä kieltäytynyt, eikä se siksi yhäkään sinulle siis maistu !

        Maitoa vain pitäisi yhä saada !

        Voi voi !


      • LutherKuuluiKristukselle
        Samaatietä kirjoitti:

        Et ymmärrä mitä kirjoitan.

        Se ei ymmärrä mitään muutakaan. Lutherin anabaptistien vastustus johtui syystä, jota voi lukea tässäkin ketjussa. Luther ei vaan ollut yhtään suvaitsevainen Perkeleelle, lähestyi se kristittyjä sitten missäkin asussa. Hän ei ryhtynyt minkäänlaiseen keskusteluun. Myönnän, että hän kaiketi meni joissain asioissa ehkä liian pitkällekin.

        Anabaptistit itse pyrkivät levittämään epäuskoaan juuri elävän ja ymmärrettävän uskon löytäneisiin kristittyihin, hyötymään Lutherin työstä, uskonpuhdistuksesta, samalla kylväen epäuskoa sitä ja häntä itseään, Lutherin vastaan, ollen samassa hengessä paavin kanssa.

        Ihan samaa juttua kuin anabaptisteilla tälläkin foorumilla. Samaa kieroilua kuin josta olen täällä varoitellut.

        Älä välitä, Samaatietä. 🐥🧚⛄🐇🐈
        "Tää uskoni mun on ja siinä menen kerran myös iloiten kuolohon."
        (Uskontunnustusvirsi, hyvin vanhat sanat.)


      • katsotko.peiliin
        LutherKuuluiKristukselle kirjoitti:

        Se ei ymmärrä mitään muutakaan. Lutherin anabaptistien vastustus johtui syystä, jota voi lukea tässäkin ketjussa. Luther ei vaan ollut yhtään suvaitsevainen Perkeleelle, lähestyi se kristittyjä sitten missäkin asussa. Hän ei ryhtynyt minkäänlaiseen keskusteluun. Myönnän, että hän kaiketi meni joissain asioissa ehkä liian pitkällekin.

        Anabaptistit itse pyrkivät levittämään epäuskoaan juuri elävän ja ymmärrettävän uskon löytäneisiin kristittyihin, hyötymään Lutherin työstä, uskonpuhdistuksesta, samalla kylväen epäuskoa sitä ja häntä itseään, Lutherin vastaan, ollen samassa hengessä paavin kanssa.

        Ihan samaa juttua kuin anabaptisteilla tälläkin foorumilla. Samaa kieroilua kuin josta olen täällä varoitellut.

        Älä välitä, Samaatietä. 🐥🧚⛄🐇🐈
        "Tää uskoni mun on ja siinä menen kerran myös iloiten kuolohon."
        (Uskontunnustusvirsi, hyvin vanhat sanat.)

        Eli herätysliike kristityt ovat siis perkeleitä ?

        Sitäkö haluat sanoa ?

        "vähän pitkälle"

        Olen tavannut ja tutustunut herätysliike kristittyihin ja heissä on prosenttuaalisesti paljon enemmän uudestisyntyneitä eli tosi uskovia, kuin kirkkokunnissa !

        Itse en kuulu siis kumpaankaan ryhmään !

        No, jos ja kun Luther jopa tapatti paljon näitä herätysliike kristittyjä, niin tekikö hän siis sen Rakkaudesta ?

        Oliko Jumalan lapsiin kohdistuva vaino ja kidutukset ja tapot siis oikein ja "vähän pitkälle" menoa vain, siis Raamatun mukaan ?

        1. Joh. 3:15 Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; ja te tiedätte, ettei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää, joka hänessä pysyisi.

        Laajemmin tuo sanoma:

        10 Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.
        11 Sillä tämä on se sanoma, jonka te olette alusta asti kuulleet, että meidän tulee rakastaa toinen toistamme
        12 eikä olla Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä. Ja minkätähden hän tappoi hänet? Sentähden, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat.
        13 Älkää ihmetelkö, veljeni, jos maailma teitä vihaa.
        14 Me tiedämme siirtyneemme kuolemasta elämään, sillä me rakastamme veljiä. Joka ei rakasta, pysyy kuolemassa.
        15 Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; ja te tiedätte, ettei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää, joka hänessä pysyisi.
        16 Siitä me olemme oppineet tuntemaan rakkauden, että hän antoi henkensä meidän edestämme; meidänkin tulee antaa henkemme veljiemme edestä.

        Luther siis historian kirjojen mukaan vainosi ja tapatti Jumalan lapsia, mitä se siis kertoo hänestä itsestään ???


      • katsotko.peiliin
        LutherKuuluiKristukselle kirjoitti:

        Se ei ymmärrä mitään muutakaan. Lutherin anabaptistien vastustus johtui syystä, jota voi lukea tässäkin ketjussa. Luther ei vaan ollut yhtään suvaitsevainen Perkeleelle, lähestyi se kristittyjä sitten missäkin asussa. Hän ei ryhtynyt minkäänlaiseen keskusteluun. Myönnän, että hän kaiketi meni joissain asioissa ehkä liian pitkällekin.

        Anabaptistit itse pyrkivät levittämään epäuskoaan juuri elävän ja ymmärrettävän uskon löytäneisiin kristittyihin, hyötymään Lutherin työstä, uskonpuhdistuksesta, samalla kylväen epäuskoa sitä ja häntä itseään, Lutherin vastaan, ollen samassa hengessä paavin kanssa.

        Ihan samaa juttua kuin anabaptisteilla tälläkin foorumilla. Samaa kieroilua kuin josta olen täällä varoitellut.

        Älä välitä, Samaatietä. 🐥🧚⛄🐇🐈
        "Tää uskoni mun on ja siinä menen kerran myös iloiten kuolohon."
        (Uskontunnustusvirsi, hyvin vanhat sanat.)

        Niin ja lähettikö siis Jeesus omansa tappamaan/tapattamaan Jumalan lapsia tai ihmisiä yleensäkkään ???

        Millainen Jeesus / Jumala sinulla oikein on ???


      • Samaatietä

      • Kirkkohistoriaa
        Samaatietä kirjoitti:

        En ole kuullutkaan anababtisteista. Onko nyt siis kyse kasteesta. Vesikasteesta, joka aiheuttaa kismaa?
        En tunne hänen oppejaan, enkä tunnista sitä, miten katsoisit peiliin tulkitsee raamattua.
        En myöskään tunnista hänen viesteistään Hyvän Paimenen ääntä.
        Hän kirjoittaa kuin lihan opilla.

        Anabaptistit eli uudelleenkastajat oli uskonpuhdistuksen vanavedessä kulkenut lahko, joka kuitenkin aloitti riitelyn Lutheria vastaan.

        Se synnytti erilaisia lahkokuntia, nykyisiä "vapaitasuuntia".

        Kun USA:n vapaamuurarit loivat helluntailaisuuden näiden pohjalta, se ehkä vahvimmin on perinyt myös anabaptistien vihan ja klassisen kristinuskon vastaisuuden.

        Klassinen kristinusko = Room.kat, Kreikk.kat Ortodoksinen ja tähän kuuluva myös Koptikirkko (tulee sanasta "Egypti"), kristikunnan vanhin kirkkokunta, jonka perustuksen sinne vei se erämaassa kastettu Kandaken (?) hoviherra. Erämaassa ei upotuskastettu ketään, ellei tiputettu kaivoon.

        Vielä Luterilainen ja Anglikaaninen kirkko katsotaan opillisesti ja iältään nk. klassiseen kristinuskoon kuuluviksi kirkkokunniksi. Nämä lähinnä, ehkä on joku muukin.


      • katsotko.peiliin
        Kirkkohistoriaa kirjoitti:

        Anabaptistit eli uudelleenkastajat oli uskonpuhdistuksen vanavedessä kulkenut lahko, joka kuitenkin aloitti riitelyn Lutheria vastaan.

        Se synnytti erilaisia lahkokuntia, nykyisiä "vapaitasuuntia".

        Kun USA:n vapaamuurarit loivat helluntailaisuuden näiden pohjalta, se ehkä vahvimmin on perinyt myös anabaptistien vihan ja klassisen kristinuskon vastaisuuden.

        Klassinen kristinusko = Room.kat, Kreikk.kat Ortodoksinen ja tähän kuuluva myös Koptikirkko (tulee sanasta "Egypti"), kristikunnan vanhin kirkkokunta, jonka perustuksen sinne vei se erämaassa kastettu Kandaken (?) hoviherra. Erämaassa ei upotuskastettu ketään, ellei tiputettu kaivoon.

        Vielä Luterilainen ja Anglikaaninen kirkko katsotaan opillisesti ja iältään nk. klassiseen kristinuskoon kuuluviksi kirkkokunniksi. Nämä lähinnä, ehkä on joku muukin.

        Taas käännetään asioita päälaelleen !

        Kyllä se oli valtionkirkko, joka itse agitoi valtiovallan edustajatkin, vainoamaan uudelleen kastattajia !

        Eli taas tehtiin siis puoluehengessä vainoajasta vainottu ja vainotusta vainooja !

        On teillä pokkaa, vaikka tämä asia on historiankirjoissa täysin selvä !

        Mikä laittaa siis teidät valehtelemaan jopa ihan selvässä asiassa ???

        Kuvitteletteko, että voitte pyörittää ymmärtämättömiä ihan mennen tullen ?

        Sananl. 17:15 Syyllisen syyttömäksi ja syyttömän syylliseksi tekijä ovat kumpikin Herralle kauhistus.

        Sananl. 18:5 Ei ole hyvä pitää syyllisen puolta ja vääräksi vääntää syyttömän asiaa oikeudessa.


      • SananValossa
        Samaatietä kirjoitti:

        Johan kirjoitin. En näe tarvetta erota kirkosta. Vai oletko sitä mieltä, että evankeliluterilaiseen kirkkoon kuuluvat menevät kaikki suoriltaan kadotukseen?

        Valitettavasti, suurin osa heistä menee kadotukseen. Koska suurin osa evluttiin vauvana sipaistuksi tulleista, ei ole koskaan tullut uudestisyntymän kautta USKOON.
        Tee vaikka gallupkyselyä kadulla vastaankävelevistä!


    • Lähetyshiippakuntalainen

      Ei ole yhtään hullumpaa kuulua vain Jeesukselle...

    • SamaEilenTänäänAina

      Annan kylläkin kirkolle / seurakunnalle sen arvon, että kirkon on säilytettävä puhdas oppi ja evankeliumi. Kirkon opin on oltava selkeä ja pysyvä, arvokkaiden raamatuntutkijoiden selkeästi luoma, eikä se saa muuttua viiden viikon välein, esim. aina yksittäisten "ilmestysten," kautta. Tällainen "seurakunta" on humpuukia. Eksytys.

      Kirkon on oltava luotettava, sama oppi ja evankeliumi vuosisadasta toiseen. Muutoin se ei voi olla Jumalan sanaa, sillä Hän On aina sama: eilen, tänään ja iankaikkisesti. Hänen sanansa ei muutu.

      Ihmiset, kirkon jäsenet saattavat tehdä syntiä, virheitä, olla mitä ovat, mutta itse kirkon on oltava täydellinen. Ja jos ei kirkko itse olekaan täydellinen vaan pettää kuulijansa, oppi itsessään on enemmän kuin kirkon institutio. Täydellinen, oikea oppi, Jumalan sana pysyy. Kirkkoon voi kuulua tai olla kuulumatta, jos kuitenkin itse hengessään säilyttää puhtaan opin ja evankeliumin, sekä kaikkein tärkeimmän: kunnioittavan läheisyyden Isään, Kristuksen sisäisen tuntemisen ja Pyhän Hengen lahjan.
      * ✨

      • Samaatietä

        Juuri näin ajattelen ja kaikissa seurakunnissa on värikästä porukkaa, jos ajatellaan sitä yhteisen ikeen vetämistä.


      • katsotko.peiliin

        Onko mielestäsi siis kirkko onnistunut säilyttämään kaiken oikeana, eli kirkon opit ovat siis täysin oikein ?

        Katoliseen kirkkoon esim. kuuluu kain noi 1.2 miljardia ihmistä ja se siis on vanhin kirkoista.

        Onko oikeasti sinun mielestäsi sen oppi kaikin puolin Raamatun mukaista ???

        Ei kai nyt sentään ?

        Eli ei seuraajien määrä, eikä aika, määritä opin oikeellisuutta !


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Juuri näin ajattelen ja kaikissa seurakunnissa on värikästä porukkaa, jos ajatellaan sitä yhteisen ikeen vetämistä.

        Joopa joo taas !

        Sinä itse sanoit, että Lutherilainen kirkko hyväksyy naispappeuden, jonka sinä näet itse vääräksi.

        Mites nämä homo ja lesbo papit ?

        Mites homoavioliittojen hyväksyminen ?

        Tehän puhutte itse itsenne pussiin kaiken aikaa, ettekö itse sitäkään tajua ?


      • KirkotonKorkeakirkolline
        Samaatietä kirjoitti:

        Juuri näin ajattelen ja kaikissa seurakunnissa on värikästä porukkaa, jos ajatellaan sitä yhteisen ikeen vetämistä.

        Itse olen siis uskoltani "vanhanajan luterilainen", tunnen opin sen verran, että tiedän mitä oppia tunnustan hamaan hautaani asti.

        Kirkon eräiden pappien ja piispojen sikailuista johtuen ja kylliksi loukkauksia saaneena erosin viimeisen kerran myös ev.lut.kirkosta pari vuotta sitten ja olen nyt virallisesti kirkoton ja seurakunnaton, paitsi esim. täällä netissä. Ainakin sinun kanssasi olen "samaa kirkkoa ja seurakuntaa". 😇

        Venäjällä käydessäni tykkään aina hetken aikaa, huivi päässä hymistellä ortodoksikirkoissa. Vanhauskoisen Inkerin luterilaisen kirkon ehtoolliskirkossa eli messussa kävin viimeksi. 🌟


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Joopa joo taas !

        Sinä itse sanoit, että Lutherilainen kirkko hyväksyy naispappeuden, jonka sinä näet itse vääräksi.

        Mites nämä homo ja lesbo papit ?

        Mites homoavioliittojen hyväksyminen ?

        Tehän puhutte itse itsenne pussiin kaiken aikaa, ettekö itse sitäkään tajua ?

        Joko kirjoitan niin huonosti, että olen antanut väärän kuvan tai sitten olet ymmärtänyt kirjoitukseni väärin.
        Nythän oli siis kysymys evankelisluterilaiseen kirkkoon kuulumisesta.
        Eli kuulun kirkkoon kyllä ja olen huomanut kirkon maallistumisen ja juurikin nuo mainitsemasi asiat. Silti en näe syytä erota kirkosta, koska minusta Jumalsuhde on henkilökohtainen asia, eikä liity siihen, kuulutko kirkkoon vai et.
        Jos puhutaan yhteisen ikeen vetämisestä vielä niin esimerkiksi pornokaupan myyntiedustaja en voisi olla omantuntoni mukaan.


      • Samaatietä
        KirkotonKorkeakirkolline kirjoitti:

        Itse olen siis uskoltani "vanhanajan luterilainen", tunnen opin sen verran, että tiedän mitä oppia tunnustan hamaan hautaani asti.

        Kirkon eräiden pappien ja piispojen sikailuista johtuen ja kylliksi loukkauksia saaneena erosin viimeisen kerran myös ev.lut.kirkosta pari vuotta sitten ja olen nyt virallisesti kirkoton ja seurakunnaton, paitsi esim. täällä netissä. Ainakin sinun kanssasi olen "samaa kirkkoa ja seurakuntaa". 😇

        Venäjällä käydessäni tykkään aina hetken aikaa, huivi päässä hymistellä ortodoksikirkoissa. Vanhauskoisen Inkerin luterilaisen kirkon ehtoolliskirkossa eli messussa kävin viimeksi. 🌟

        No tuosta katollilaisuudesta ja ortodoksikirkosta, etten halua vaihtaa niihinkään. En hyväksy pyhimyksien palvontaa yms. Pysyn nyt luterilaisenkirkon jäsenenä, kun siihen minut on liitetty, vaikken hyväksy kirkon nykyisiä raamatun vastaisia päätöksiä.
        Pysyn vain Jeesuksessa nykyään.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        No tuosta katollilaisuudesta ja ortodoksikirkosta, etten halua vaihtaa niihinkään. En hyväksy pyhimyksien palvontaa yms. Pysyn nyt luterilaisenkirkon jäsenenä, kun siihen minut on liitetty, vaikken hyväksy kirkon nykyisiä raamatun vastaisia päätöksiä.
        Pysyn vain Jeesuksessa nykyään.

        Kuka sinut siihen kirkkoon ja sen "seurakuntaan" liitti ?

        Jumalako ?

        Vai ihmiset ?

        Oliko se "seurakuntaan" liittäminen Raamatullista ?

        Liittyykö ihminen vauvana vesikasteessa "seurakuntaan" ???

        Vai liittyykö ihminen uudestisyntymisen kautta Jumalan Seurakuntaan ja liittääkö siis Jumala siinä ihmisen Seurakuntaan eli lapsiensa joukkoon ???

        Syvää on näköjään sokeutesi, kun näitäkään perusteita et vielä käsitä !

        Kysyn taas:

        Oletko sinä uudestisyntynyt ?


      • RistinUhriGolgatan
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Kuka sinut siihen kirkkoon ja sen "seurakuntaan" liitti ?

        Jumalako ?

        Vai ihmiset ?

        Oliko se "seurakuntaan" liittäminen Raamatullista ?

        Liittyykö ihminen vauvana vesikasteessa "seurakuntaan" ???

        Vai liittyykö ihminen uudestisyntymisen kautta Jumalan Seurakuntaan ja liittääkö siis Jumala siinä ihmisen Seurakuntaan eli lapsiensa joukkoon ???

        Syvää on näköjään sokeutesi, kun näitäkään perusteita et vielä käsitä !

        Kysyn taas:

        Oletko sinä uudestisyntynyt ?

        Sinä et ole uudestisyntynyt. Kaikki tekstisi osoittavat tämän, vaan olet yksin vapaamuurarien luomaa gnostilaishengellistä harhaa tunnustava käännynnäinen.

        Yhdenkään uudestisyntyneen ei tarvitse kysyä toiselta, onko hän uudestisyntynyt.

        Samaatien uudestisyntymä loistaa kirkkaana vaikka mitä se sinuun edes kuuluu? Aina te utelette toisten uskoa, joka todistaa, ettei teillä itsellä ole silmiä eikä korvia nähdä eikä kuulla.


      • katsotko.peiliin
        RistinUhriGolgatan kirjoitti:

        Sinä et ole uudestisyntynyt. Kaikki tekstisi osoittavat tämän, vaan olet yksin vapaamuurarien luomaa gnostilaishengellistä harhaa tunnustava käännynnäinen.

        Yhdenkään uudestisyntyneen ei tarvitse kysyä toiselta, onko hän uudestisyntynyt.

        Samaatien uudestisyntymä loistaa kirkkaana vaikka mitä se sinuun edes kuuluu? Aina te utelette toisten uskoa, joka todistaa, ettei teillä itsellä ole silmiä eikä korvia nähdä eikä kuulla.

        Eli apostolit siis olivat uskosta osattomia ?

        Tuon oman logiikkasi mukaan, he siis eivät olleet mitään uskovia !

        Siis kukaan heistä ei tiennyt, eikä tunnistanut Juudasta !

        21 Tämän sanottuaan Jeesus tuli järkytetyksi hengessään ja todisti ja sanoi: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: yksi teistä on minut kavaltava".
        22 Niin opetuslapset katsoivat toisiinsa epätietoisina, kenestä hän puhui.
        23 Ja eräs hänen opetuslapsistaan, se, jota Jeesus rakasti, lepäsi aterioitaessa Jeesuksen syliä vasten.
        24 Simon Pietari nyökäytti hänelle päätään ja sanoi hänelle: "Sano, kuka se on, josta hän puhuu".
        25 Niin tämä, nojautuen Jeesuksen rintaa vasten, sanoi hänelle: "Herra, kuka se on?"

        Joten mitä ihmettä sekoilet omiasi ?


      • katsotko.peiliin
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Eli apostolit siis olivat uskosta osattomia ?

        Tuon oman logiikkasi mukaan, he siis eivät olleet mitään uskovia !

        Siis kukaan heistä ei tiennyt, eikä tunnistanut Juudasta !

        21 Tämän sanottuaan Jeesus tuli järkytetyksi hengessään ja todisti ja sanoi: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: yksi teistä on minut kavaltava".
        22 Niin opetuslapset katsoivat toisiinsa epätietoisina, kenestä hän puhui.
        23 Ja eräs hänen opetuslapsistaan, se, jota Jeesus rakasti, lepäsi aterioitaessa Jeesuksen syliä vasten.
        24 Simon Pietari nyökäytti hänelle päätään ja sanoi hänelle: "Sano, kuka se on, josta hän puhuu".
        25 Niin tämä, nojautuen Jeesuksen rintaa vasten, sanoi hänelle: "Herra, kuka se on?"

        Joten mitä ihmettä sekoilet omiasi ?

        Tämä jäi pois:

        Joh. 6:70 Jeesus vastasi heille: "Enkö minä ole valinnut teitä, te kaksitoista? Ja yksi teistä on perkele."

        Jotta teidän ei tarvitse alkaa selittelemään enää lisää pehmoisia !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Kuka sinut siihen kirkkoon ja sen "seurakuntaan" liitti ?

        Jumalako ?

        Vai ihmiset ?

        Oliko se "seurakuntaan" liittäminen Raamatullista ?

        Liittyykö ihminen vauvana vesikasteessa "seurakuntaan" ???

        Vai liittyykö ihminen uudestisyntymisen kautta Jumalan Seurakuntaan ja liittääkö siis Jumala siinä ihmisen Seurakuntaan eli lapsiensa joukkoon ???

        Syvää on näköjään sokeutesi, kun näitäkään perusteita et vielä käsitä !

        Kysyn taas:

        Oletko sinä uudestisyntynyt ?

        Vauvana kun minut kastettiin ja otettiin seurakunnan yhteyteen, silloin minut on liitetty luterilaiseen kirkkoon. Olen uudestisyntynyt ja kuulun Jumalanlapsiin.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Vauvana kun minut kastettiin ja otettiin seurakunnan yhteyteen, silloin minut on liitetty luterilaiseen kirkkoon. Olen uudestisyntynyt ja kuulun Jumalanlapsiin.

        Mitä sinulle tapahtui, siinä uudestisyntymisessäsi ?


      • JokuNimetön

        Saatanakin tuntee raamatun. Saatana hyökkää peiliinkatsojan viesteissä.


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Mitä sinulle tapahtui, siinä uudestisyntymisessäsi ?

        Jos olet uudestisyntynyt niin miksi kysyt? Etkö sitten tiedä mitä silloin tapahtuu, kun silmäsi aukeavat ja korvasi kuulevat?
        Sinunhan se pitäisi tietää, joten älä kysy.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Jos olet uudestisyntynyt niin miksi kysyt? Etkö sitten tiedä mitä silloin tapahtuu, kun silmäsi aukeavat ja korvasi kuulevat?
        Sinunhan se pitäisi tietää, joten älä kysy.

        Miksi kiukustut ?

        Eikö sinun pitäisi pikemmin todistaa omakohtaisesta uudestisyntymisestäsi ?

        Sehän on evankeliointia parhaimmillaan !

        Niin ja minulle on valehdeltu päin naamaa, että "olen uudestisyntynyt" vaikka kyse oli kerrankin jehovantodistajasta, joiden opin mukaan "uudestisyntynyt" on vain sellainen jt joka on oppinut muilta syntinsä salaamaan ja on riittävästi tehnyt sen järjestönsä eteen ilmaistyötä.

        Joten kokemuksesta haluan asioita varmistaa, eikä sinun pitäisi siis ahdistua kysymyksistäni millään tavalla !

        Niin ja sen kautta selvisi minulle se, että nuo uskovaa esittävät, eivät olleet uudestisyntyneet, sillä he eivät osanneet mitään siitä kertoa !

        Raamattu kehoittaa muuten tutkimaan tätäkin asiaa, jotta emme joutuisi väärien kanssa kantamaan sitä yhteistä iestä:

        2. Kor. 6:14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?

        2. Kor. 6:15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?

        Eli kuinka uudestisyntynyt muuten voi olla sitä iestä kantamatta väärän ja perkeleen lapsen kanssa, jos ei ota itse selvää siitä, että kuka kukin on ?

        Ilm. 2:2 Minä tiedän sinun tekosi ja vaivannäkösi ja kärsivällisyytesi, ja ettet voi pahoja sietää; sinä olet koetellut niitä, jotka sanovat itseänsä apostoleiksi, eivätkä ole, ja olet havainnut heidät valhettelijoiksi;

        Siis niiin opit kuin opettajat tulee koetella ja myös tutkia jokainen uskovaksi itseään nimittävä, jotta ei lausu väärää todistusta lähimmäisestään !

        Mutta se siis vaatii kyselyjä ja koettelua, muuten eivät nämä asiat selviä.


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Miksi kiukustut ?

        Eikö sinun pitäisi pikemmin todistaa omakohtaisesta uudestisyntymisestäsi ?

        Sehän on evankeliointia parhaimmillaan !

        Niin ja minulle on valehdeltu päin naamaa, että "olen uudestisyntynyt" vaikka kyse oli kerrankin jehovantodistajasta, joiden opin mukaan "uudestisyntynyt" on vain sellainen jt joka on oppinut muilta syntinsä salaamaan ja on riittävästi tehnyt sen järjestönsä eteen ilmaistyötä.

        Joten kokemuksesta haluan asioita varmistaa, eikä sinun pitäisi siis ahdistua kysymyksistäni millään tavalla !

        Niin ja sen kautta selvisi minulle se, että nuo uskovaa esittävät, eivät olleet uudestisyntyneet, sillä he eivät osanneet mitään siitä kertoa !

        Raamattu kehoittaa muuten tutkimaan tätäkin asiaa, jotta emme joutuisi väärien kanssa kantamaan sitä yhteistä iestä:

        2. Kor. 6:14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?

        2. Kor. 6:15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?

        Eli kuinka uudestisyntynyt muuten voi olla sitä iestä kantamatta väärän ja perkeleen lapsen kanssa, jos ei ota itse selvää siitä, että kuka kukin on ?

        Ilm. 2:2 Minä tiedän sinun tekosi ja vaivannäkösi ja kärsivällisyytesi, ja ettet voi pahoja sietää; sinä olet koetellut niitä, jotka sanovat itseänsä apostoleiksi, eivätkä ole, ja olet havainnut heidät valhettelijoiksi;

        Siis niiin opit kuin opettajat tulee koetella ja myös tutkia jokainen uskovaksi itseään nimittävä, jotta ei lausu väärää todistusta lähimmäisestään !

        Mutta se siis vaatii kyselyjä ja koettelua, muuten eivät nämä asiat selviä.

        En kiukustunut. Eihän meidän itse kuulu todistaa toisillemme uudestisyntymäämme, eihän tuosta ole raamatussa kehoitusta. PyhäHenki olkoon todistajamme.
        Kysymyksesi ei myöskään ahdistanut, koska tunnen saaneeni varmuuden ja rauhan.
        Koettele pois vain, jos koet sellaiseen tarvetta.
        En kyllä ymmärrä mitä hyödyt minun vastauksistani, koska en kulje lain vaan armon alla.
        Ja ilmeisesti olet hakemassa oppimasi laille oikeutusta?


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        En kiukustunut. Eihän meidän itse kuulu todistaa toisillemme uudestisyntymäämme, eihän tuosta ole raamatussa kehoitusta. PyhäHenki olkoon todistajamme.
        Kysymyksesi ei myöskään ahdistanut, koska tunnen saaneeni varmuuden ja rauhan.
        Koettele pois vain, jos koet sellaiseen tarvetta.
        En kyllä ymmärrä mitä hyödyt minun vastauksistani, koska en kulje lain vaan armon alla.
        Ja ilmeisesti olet hakemassa oppimasi laille oikeutusta?

        Kyllä pitää uskovan vastata JOKAISELLE kysyvälle !

        Siis Sanan mukaan !

        1. Piet. 3:15 vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla,

        Ja menikö kaikki tuo edellä kirjoittamani sinulta TAAS täysin ohi ???

        Eli eikö Jumalan lapsen tule siis koetella niin opit kuin opettajat ja se, että kuka on veli ja kuka taas ei ???

        Siis ihan kaikki menee ohi, mitään et näköjään ota vastaan ja tutki kunnolla !

        Eli haaskaan siis vain aikaani kanssasi !

        No, enpä haaskaa enää helmiä sioille, enkä pyhää koirille !

        Kummatkaan eivät siis sitä pyhää ymmärrä, eivätkä arvosta !


      • Uskontunnustuksesi
        Samaatietä kirjoitti:

        En kiukustunut. Eihän meidän itse kuulu todistaa toisillemme uudestisyntymäämme, eihän tuosta ole raamatussa kehoitusta. PyhäHenki olkoon todistajamme.
        Kysymyksesi ei myöskään ahdistanut, koska tunnen saaneeni varmuuden ja rauhan.
        Koettele pois vain, jos koet sellaiseen tarvetta.
        En kyllä ymmärrä mitä hyödyt minun vastauksistani, koska en kulje lain vaan armon alla.
        Ja ilmeisesti olet hakemassa oppimasi laille oikeutusta?

        Hyvä, Samaatietä. Hellarit aina heittäytyvät herroiksi, joille heidän vaatimuksesta pitää "sanoin todistaa" uskonsa ja milloin mikäkin asiansa. Vastata heidän kuulusteluihinsa, jolloin he heti kääntävät uhrinsa vastaukset häntä itseään vastaan. Ai, mistä tiedän? Hellareista ja heidän johtajistaan on vuosia käytetty myös nimitystä "helluntamafia" ja heidän aggressiiviset mafiaotteensa näkyvät myös edellä olevan kirjoituksissa.

        Näe edelläsi esim. huumepomon asiamies, joka tarraa uhria kurkusta kiinni, vääntää kättä selän taa, laittaa polvilleen ja vaatii vastauksia ja jos ei kysymyksiin tule vastauksia, potkii tätä, kunnes vastaus tulee.

        Mutta muista, että tuo uhkailija on raukkamainen, väkivaltainen mies. 👺 🤡
        Sinä taas nainen. Jonka usko on aivan kiitettävän vahva. 🐀 😇

        Älä, Samaatietä enää vastaa hänelle, tai muillekaan samanlaisille helluntaivalhejuutalaismessiaanisille.
        *


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Kyllä pitää uskovan vastata JOKAISELLE kysyvälle !

        Siis Sanan mukaan !

        1. Piet. 3:15 vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla,

        Ja menikö kaikki tuo edellä kirjoittamani sinulta TAAS täysin ohi ???

        Eli eikö Jumalan lapsen tule siis koetella niin opit kuin opettajat ja se, että kuka on veli ja kuka taas ei ???

        Siis ihan kaikki menee ohi, mitään et näköjään ota vastaan ja tutki kunnolla !

        Eli haaskaan siis vain aikaani kanssasi !

        No, enpä haaskaa enää helmiä sioille, enkä pyhää koirille !

        Kummatkaan eivät siis sitä pyhää ymmärrä, eivätkä arvosta !

        Toivon perustusta? Eli voin vastata toivoni perustukseen, Hän on Jeesus Kristus, joka kuoli ristillä sovittaen syntimme. Tuohan on vastaus siihen, mikä on toivoni perusta. Evankeliumi eli ilosanoma.

        Totta, haaskaat aikaasi minuun. Olen uudestisyntynyt ja turvaan Jeesukseen, sitä et saa muutettua. Olen myös Jumalanlapsi, sekään ei ole vallassamme. Sitä et voi muuttaa. Haaskaat vain aikaasi jos yrität muuttaa noita asioita muuksi.


      • katsotko.peiliin
        Uskontunnustuksesi kirjoitti:

        Hyvä, Samaatietä. Hellarit aina heittäytyvät herroiksi, joille heidän vaatimuksesta pitää "sanoin todistaa" uskonsa ja milloin mikäkin asiansa. Vastata heidän kuulusteluihinsa, jolloin he heti kääntävät uhrinsa vastaukset häntä itseään vastaan. Ai, mistä tiedän? Hellareista ja heidän johtajistaan on vuosia käytetty myös nimitystä "helluntamafia" ja heidän aggressiiviset mafiaotteensa näkyvät myös edellä olevan kirjoituksissa.

        Näe edelläsi esim. huumepomon asiamies, joka tarraa uhria kurkusta kiinni, vääntää kättä selän taa, laittaa polvilleen ja vaatii vastauksia ja jos ei kysymyksiin tule vastauksia, potkii tätä, kunnes vastaus tulee.

        Mutta muista, että tuo uhkailija on raukkamainen, väkivaltainen mies. 👺 🤡
        Sinä taas nainen. Jonka usko on aivan kiitettävän vahva. 🐀 😇

        Älä, Samaatietä enää vastaa hänelle, tai muillekaan samanlaisille helluntaivalhejuutalaismessiaanisille.
        *

        En yhäkään ole hellari enkä valhejuutalais messiaaninen !

        En ole uhkaillut, eikä minusta saa väkivaltaista millään !

        Olen vain ja ainoastaan uudestisyntynyt Jumalan lapsi !

        JOTEN MIKSI LEVITÄT VALHEITASI ???

        Se valehtelu on syntiä, ja touhuisi vaikuttaa vieläpä ihan tahalliselta panettelulta ja mustamaalaukselta, joten kuka sinua siihen johdattaa ???

        Joh. 8:44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        Siis jos ja kun ihminen ihan tahallaan suoltaa suustaan/kynästään silkkaa valhetta ja panettelua, niin mitä se hänestä siis kertoo ?


      • Samaatietä
        Uskontunnustuksesi kirjoitti:

        Hyvä, Samaatietä. Hellarit aina heittäytyvät herroiksi, joille heidän vaatimuksesta pitää "sanoin todistaa" uskonsa ja milloin mikäkin asiansa. Vastata heidän kuulusteluihinsa, jolloin he heti kääntävät uhrinsa vastaukset häntä itseään vastaan. Ai, mistä tiedän? Hellareista ja heidän johtajistaan on vuosia käytetty myös nimitystä "helluntamafia" ja heidän aggressiiviset mafiaotteensa näkyvät myös edellä olevan kirjoituksissa.

        Näe edelläsi esim. huumepomon asiamies, joka tarraa uhria kurkusta kiinni, vääntää kättä selän taa, laittaa polvilleen ja vaatii vastauksia ja jos ei kysymyksiin tule vastauksia, potkii tätä, kunnes vastaus tulee.

        Mutta muista, että tuo uhkailija on raukkamainen, väkivaltainen mies. 👺 🤡
        Sinä taas nainen. Jonka usko on aivan kiitettävän vahva. 🐀 😇

        Älä, Samaatietä enää vastaa hänelle, tai muillekaan samanlaisille helluntaivalhejuutalaismessiaanisille.
        *

        Erikoinen näkemys hänellä, kuin fariseus. Tuntemani helluntailaiset ovat erillaisia. Ei minua häiritse, koska hän tavallaam oli vain minua vastaan. En pidä sitä pahana. En tullut hengessä ahdistuneeksi ollenkaan. Tuo oli vielä ihan kevyttä.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Toivon perustusta? Eli voin vastata toivoni perustukseen, Hän on Jeesus Kristus, joka kuoli ristillä sovittaen syntimme. Tuohan on vastaus siihen, mikä on toivoni perusta. Evankeliumi eli ilosanoma.

        Totta, haaskaat aikaasi minuun. Olen uudestisyntynyt ja turvaan Jeesukseen, sitä et saa muutettua. Olen myös Jumalanlapsi, sekään ei ole vallassamme. Sitä et voi muuttaa. Haaskaat vain aikaasi jos yrität muuttaa noita asioita muuksi.

        Mitä ihmettä nyt sekoilet ?

        " Olen uudestisyntynyt ja turvaan Jeesukseen, sitä et saa muutettua. Olen myös Jumalanlapsi, sekään ei ole vallassamme. Sitä et voi muuttaa. Haaskaat vain aikaasi jos yrität muuttaa noita asioita muuksi. "

        Missä minä olen sinua yrittänyt muuttaa ?

        Eli nytkö sitten heittäännyt uhriksi, kun menin kysymään sitä vain, että oletko oikeasti ja aidosti uudestisyntynyt ?

        Siis se kysymys teki minusta pahantekijän ja sinun uskosi mitätöijän ?

        Hei oikeasti, nyt jotain rajaa !

        Tiedän kokemuksesta sen että aikoinaan herätysliikkeiden seurakunnan kokouksiin ei päässyt mukaan ilman omakohtaista uskoontulo todistusta !

        Tällä varmistettiin muinoin siis se, että vain pyhät olivat yhteydessä seurakunnan kokouksissa, eivätkä siis niihin kelvanneet uudestisyntymättömät !

        Vain siis evankelointi kokouksiin pääsi kuka vaan, ja kaikki olivat niihin tervetulleita !

        Mutta nykyään siis on toisin !

        Tässä järjestyksessä ja toimintatavassa siis ei ollut yhtään mitään pahaa tai väärää, sillä siis vain pyrittiin varmistamaan se, että se todellakin oli Jumalan lasten eli pyhien yhteys ja Seurakunnan kokoontuminen !

        Mutta nyt siis laajalti on tästä luovuttu ja siksi herätysliikkeissäkin pyörii paljon uudestisyntymättömiä eli uskosta osattomia, jotka eivät Seurakuntaan siis kuulu Sanan mukaan !


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Erikoinen näkemys hänellä, kuin fariseus. Tuntemani helluntailaiset ovat erillaisia. Ei minua häiritse, koska hän tavallaam oli vain minua vastaan. En pidä sitä pahana. En tullut hengessä ahdistuneeksi ollenkaan. Tuo oli vielä ihan kevyttä.

        Luetko ollenkaan mitä teille kirjoitetaan ???

        Toistan TAAS !!!

        MINÄ EN OLE HELLARI !!!

        Mikä on selvässä suomenkielessä vaikeaa ymmärtää ?


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Mitä ihmettä nyt sekoilet ?

        " Olen uudestisyntynyt ja turvaan Jeesukseen, sitä et saa muutettua. Olen myös Jumalanlapsi, sekään ei ole vallassamme. Sitä et voi muuttaa. Haaskaat vain aikaasi jos yrität muuttaa noita asioita muuksi. "

        Missä minä olen sinua yrittänyt muuttaa ?

        Eli nytkö sitten heittäännyt uhriksi, kun menin kysymään sitä vain, että oletko oikeasti ja aidosti uudestisyntynyt ?

        Siis se kysymys teki minusta pahantekijän ja sinun uskosi mitätöijän ?

        Hei oikeasti, nyt jotain rajaa !

        Tiedän kokemuksesta sen että aikoinaan herätysliikkeiden seurakunnan kokouksiin ei päässyt mukaan ilman omakohtaista uskoontulo todistusta !

        Tällä varmistettiin muinoin siis se, että vain pyhät olivat yhteydessä seurakunnan kokouksissa, eivätkä siis niihin kelvanneet uudestisyntymättömät !

        Vain siis evankelointi kokouksiin pääsi kuka vaan, ja kaikki olivat niihin tervetulleita !

        Mutta nykyään siis on toisin !

        Tässä järjestyksessä ja toimintatavassa siis ei ollut yhtään mitään pahaa tai väärää, sillä siis vain pyrittiin varmistamaan se, että se todellakin oli Jumalan lasten eli pyhien yhteys ja Seurakunnan kokoontuminen !

        Mutta nyt siis laajalti on tästä luovuttu ja siksi herätysliikkeissäkin pyörii paljon uudestisyntymättömiä eli uskosta osattomia, jotka eivät Seurakuntaan siis kuulu Sanan mukaan !

        Ihan miten haluat asian nähdä. Kiitos avartavasta ja vahvistavasta keskustelustasi.


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Luetko ollenkaan mitä teille kirjoitetaan ???

        Toistan TAAS !!!

        MINÄ EN OLE HELLARI !!!

        Mikä on selvässä suomenkielessä vaikeaa ymmärtää ?

        Okei. Ei tarvitse hermostua. Et ole helluntailainen.


      • Samalletielle
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Mitä ihmettä nyt sekoilet ?

        " Olen uudestisyntynyt ja turvaan Jeesukseen, sitä et saa muutettua. Olen myös Jumalanlapsi, sekään ei ole vallassamme. Sitä et voi muuttaa. Haaskaat vain aikaasi jos yrität muuttaa noita asioita muuksi. "

        Missä minä olen sinua yrittänyt muuttaa ?

        Eli nytkö sitten heittäännyt uhriksi, kun menin kysymään sitä vain, että oletko oikeasti ja aidosti uudestisyntynyt ?

        Siis se kysymys teki minusta pahantekijän ja sinun uskosi mitätöijän ?

        Hei oikeasti, nyt jotain rajaa !

        Tiedän kokemuksesta sen että aikoinaan herätysliikkeiden seurakunnan kokouksiin ei päässyt mukaan ilman omakohtaista uskoontulo todistusta !

        Tällä varmistettiin muinoin siis se, että vain pyhät olivat yhteydessä seurakunnan kokouksissa, eivätkä siis niihin kelvanneet uudestisyntymättömät !

        Vain siis evankelointi kokouksiin pääsi kuka vaan, ja kaikki olivat niihin tervetulleita !

        Mutta nykyään siis on toisin !

        Tässä järjestyksessä ja toimintatavassa siis ei ollut yhtään mitään pahaa tai väärää, sillä siis vain pyrittiin varmistamaan se, että se todellakin oli Jumalan lasten eli pyhien yhteys ja Seurakunnan kokoontuminen !

        Mutta nyt siis laajalti on tästä luovuttu ja siksi herätysliikkeissäkin pyörii paljon uudestisyntymättömiä eli uskosta osattomia, jotka eivät Seurakuntaan siis kuulu Sanan mukaan !

        " Missä hän on yrittäny sua muuttaa?" Heh. 😄

        Koko anabaptistin huuto pyrkii muuttamaan kristillistä uskoasi ja uskoamme.


      • katsotko.peiliin
        Samalletielle kirjoitti:

        " Missä hän on yrittäny sua muuttaa?" Heh. 😄

        Koko anabaptistin huuto pyrkii muuttamaan kristillistä uskoasi ja uskoamme.

        Sanoo vauvakasteeseen uskova ! HEH !

        Puoluehenki on kovassa ja kirkkokunta uskonnollisuus, siis ei uskovaisuus vaan uskonnollisuus, eli uskonnon harjoittaminen eli omiin tekoihin ja omavanhurskauteen luottaminen ja sen pystyttely yritykset.

        Teillä kirkkokunnissa muuten sanotaan vauva kasteessa siten, että:

        " Kasteessa seurakunnan jäseneksi on otettu Se ja Se "

        Miten Seurakuntaan oikeasti liitytään eli Jumalan lapseksi tullaan/synnytään ?

        1. Kor. 4:15 Sillä vaikka teillä olisi kymmenentuhatta kasvattajaa Kristuksessa, niin ei teillä kuitenkaan ole monta isää; sillä minä teidät synnytin evankeliumin kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        1) Teillä siis riittää luonnollinen syntyminen lutherilaiseen perheeseen !

        2) Jeesus taas puhuu ihan muusta, eli Hengellisestä syntymisestä eli Hengestä syntymisestä !

        Tässä on meloinen juopa ja SUURI ERO !

        Miten sen selität itsellesi/muille ?


      • Anabaptistille
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Sanoo vauvakasteeseen uskova ! HEH !

        Puoluehenki on kovassa ja kirkkokunta uskonnollisuus, siis ei uskovaisuus vaan uskonnollisuus, eli uskonnon harjoittaminen eli omiin tekoihin ja omavanhurskauteen luottaminen ja sen pystyttely yritykset.

        Teillä kirkkokunnissa muuten sanotaan vauva kasteessa siten, että:

        " Kasteessa seurakunnan jäseneksi on otettu Se ja Se "

        Miten Seurakuntaan oikeasti liitytään eli Jumalan lapseksi tullaan/synnytään ?

        1. Kor. 4:15 Sillä vaikka teillä olisi kymmenentuhatta kasvattajaa Kristuksessa, niin ei teillä kuitenkaan ole monta isää; sillä minä teidät synnytin evankeliumin kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        1) Teillä siis riittää luonnollinen syntyminen lutherilaiseen perheeseen !

        2) Jeesus taas puhuu ihan muusta, eli Hengellisestä syntymisestä eli Hengestä syntymisestä !

        Tässä on meloinen juopa ja SUURI ERO !

        Miten sen selität itsellesi/muille ?

        Minua ei ole vauvana kastettu.

        Sen lapsenoikeuden helluntailaiset vanhempani minulta kielsivät, vaikka luterilainen sukuni sitä kauniisti pyysi.


      • TaivaanIsäSuojanAntaa
        Anabaptistille kirjoitti:

        Minua ei ole vauvana kastettu.

        Sen lapsenoikeuden helluntailaiset vanhempani minulta kielsivät, vaikka luterilainen sukuni sitä kauniisti pyysi.

        En usko vauva- enkä aikuiskasteeseen vaan kristilliseen kasteeseen, joka voidaan antaa (sitä ei oteta, vaan saadaan) jokaiselle, hänen "uskonansioistaan" riippumatta.

        Kristittyjen vanhempien lapset voidaan vanhempien luvalla kastaa kristityiksi. Ei juutalaiselta parin päivän ikäiseltä poikalapseltakaan kysytä, haluaako hän kuoria pippelinsä, ollakseen aito juutalainen. Näin "raamatullinen" juutalaisuus kuitenkin säätää.

        Jos henkilö ei ole aiemmin saanut kristillistä kastetta, hänet voidaan kastaa myös lapsena, nuorena, aikuisena, vanhuksena, kuitenkin ilman mitään luuloteltuja uskonansioita, vain Jumalan kutsuna ja Kristuksen lahjana hänelle. Kyseessä on kristillinen kaste, ei monia, lueteltuja luulo-uskonansioita vaativa helluntailainen upotuskaste.

        Veden määrä ei ole oleellinen, vaan Jumalan sana, liittyen veteen. Yksikin pisara kastevettä, Jumalan sanalle perustuvasti, on kaste. Vain nestoriolaiset järkeisuskoiset katsovat vettä ja sen määrää ja ihmisen uskoa siihen, kun tulisi katsoa Jumalan sanaa, vedessä. Tämä vasta "uskoa" näkymättömään vaatiikin, sitä oikeaa.

        Virsi 503:
        https://www.youtube.com/watch?v=uw-NkroGeO8

        http://notes.evl.fi/Virsikirja.nsf/d43296c5d54e5d8dc2256de400546d8a/5cf96d68e4d61852c2256daf005723fa?OpenDocument :

        1.
        Taivaan Isä suojan antaa.
        Hän on Isä jokaisen.
        Lapsen huolet hän voi kantaa
        paremmin kuin ihminen.
        Hän ei riitele, ei suutu,
        hän on kärsivällinen.
        Häneltä ei aikaa puutu.
        Hän on Isä jokaisen.
        Taivaan Isän lähellä
        nauraa saa ja itkeä.

        2.
        Taivaan Isä siunaa meitä.
        Hän on Isä jokaisen.
        Poluillemme enkeleitä
        lähettää hän varjellen.
        Hän on läsnä päivän työssä
        rohkaisten ja auttaen,
        valvoo pimeimmässä yössä.
        Hän on Isä jokaisen.
        Taivaan Isän lähellä
        jokainen on tärkeä.

        3.
        Taivaan Isä hoitaa lastaan.
        Hän on Isä jokaisen.
        Aamulla hän tulee vastaan,
        kuulee iltarukouksen.
        Hän ei muista virheitämme,
        meille antoi Jeesuksen.
        Hän on aina ystävämme.
        Hän on Isä jokaisen.
        Taivaan Isän sylissä
        jokainen saa levätä.

        Anna-Mari Kaskinen 1985. Virsikirjaan 1986.
        ***

        Kyllä Taivaan Isän suojeluksessa pieni lapsi voi paremmin kuin esim. helluntailaisen isän, joka ei armoa tunne.

        Minut hylättiin hellareitten uhriksi. Uskonpainostuksesta johtuen "otin myös uskovienkasteen", jonka opillisen olemuksen olen myöhemmin kirkossa, ihan kristillisessä seremoniassa kieltänyt. Tästä on mulla paperilla todistus.
        .


      • katsotko.peiliin
        TaivaanIsäSuojanAntaa kirjoitti:

        En usko vauva- enkä aikuiskasteeseen vaan kristilliseen kasteeseen, joka voidaan antaa (sitä ei oteta, vaan saadaan) jokaiselle, hänen "uskonansioistaan" riippumatta.

        Kristittyjen vanhempien lapset voidaan vanhempien luvalla kastaa kristityiksi. Ei juutalaiselta parin päivän ikäiseltä poikalapseltakaan kysytä, haluaako hän kuoria pippelinsä, ollakseen aito juutalainen. Näin "raamatullinen" juutalaisuus kuitenkin säätää.

        Jos henkilö ei ole aiemmin saanut kristillistä kastetta, hänet voidaan kastaa myös lapsena, nuorena, aikuisena, vanhuksena, kuitenkin ilman mitään luuloteltuja uskonansioita, vain Jumalan kutsuna ja Kristuksen lahjana hänelle. Kyseessä on kristillinen kaste, ei monia, lueteltuja luulo-uskonansioita vaativa helluntailainen upotuskaste.

        Veden määrä ei ole oleellinen, vaan Jumalan sana, liittyen veteen. Yksikin pisara kastevettä, Jumalan sanalle perustuvasti, on kaste. Vain nestoriolaiset järkeisuskoiset katsovat vettä ja sen määrää ja ihmisen uskoa siihen, kun tulisi katsoa Jumalan sanaa, vedessä. Tämä vasta "uskoa" näkymättömään vaatiikin, sitä oikeaa.

        Virsi 503:
        https://www.youtube.com/watch?v=uw-NkroGeO8

        http://notes.evl.fi/Virsikirja.nsf/d43296c5d54e5d8dc2256de400546d8a/5cf96d68e4d61852c2256daf005723fa?OpenDocument :

        1.
        Taivaan Isä suojan antaa.
        Hän on Isä jokaisen.
        Lapsen huolet hän voi kantaa
        paremmin kuin ihminen.
        Hän ei riitele, ei suutu,
        hän on kärsivällinen.
        Häneltä ei aikaa puutu.
        Hän on Isä jokaisen.
        Taivaan Isän lähellä
        nauraa saa ja itkeä.

        2.
        Taivaan Isä siunaa meitä.
        Hän on Isä jokaisen.
        Poluillemme enkeleitä
        lähettää hän varjellen.
        Hän on läsnä päivän työssä
        rohkaisten ja auttaen,
        valvoo pimeimmässä yössä.
        Hän on Isä jokaisen.
        Taivaan Isän lähellä
        jokainen on tärkeä.

        3.
        Taivaan Isä hoitaa lastaan.
        Hän on Isä jokaisen.
        Aamulla hän tulee vastaan,
        kuulee iltarukouksen.
        Hän ei muista virheitämme,
        meille antoi Jeesuksen.
        Hän on aina ystävämme.
        Hän on Isä jokaisen.
        Taivaan Isän sylissä
        jokainen saa levätä.

        Anna-Mari Kaskinen 1985. Virsikirjaan 1986.
        ***

        Kyllä Taivaan Isän suojeluksessa pieni lapsi voi paremmin kuin esim. helluntailaisen isän, joka ei armoa tunne.

        Minut hylättiin hellareitten uhriksi. Uskonpainostuksesta johtuen "otin myös uskovienkasteen", jonka opillisen olemuksen olen myöhemmin kirkossa, ihan kristillisessä seremoniassa kieltänyt. Tästä on mulla paperilla todistus.
        .

        Nyt on kyllä sinulla pahasti puurot ja vellit sekaisin !

        Vanha liitto oli vain "kuva ja varjo" tulevasta uudesta liitosta !

        Eli vanhaan liittoon synnyttiin ja luonnolliseen Israelin kansaan eli Jumalan omaisuus kansaan liityttiin ympärileikkauksen kautta ja avulla ja sen suoritti siis ihminen !

        Tämä on vain siis se "kuva ja varjo" eikä itse asiain olemus, ja kuvana se kertoo sen, että miten uuteen liittoon liitytään.

        Room. 2:29 vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä

        "Esinahan", eli uudessa liitossa siis Sydämen ympärileikkauksen suorittaa Jumala, uskovan uudestisyntymän hetkessä.

        Nyt ei kukaan synny luonnolliseen Israeliin ja sitä kautta tule liitetyksi Jumalan kansaan !

        Nyt Jumalan omaisuuskansaan liitytään siis sydämen ympärileikkauksen kautta vain ja ainoastaan !

        Eli ei pidä sekoittaa vanhan liiton "kuvaa", nykyiseen uuden liiton Hengelliseen todellisuuteen, vaan pitää ymmärtää se "kuva" ja mitä se meille kertoo !


    • JokuNimetön

      Provo, kuten tuo peilistä ennustajakin.

    • Ja kun he kysyvät oletko sitten kristitty, minä vastaan että en ole, koska en syö saastaista enkä häpäise sapattia.

      • lopeta.jo.antikristus

        Niinpä, eli sinä et usko Jeesukseen, joten tunnustuksesi on oikea !

        Hienoa kr.net, kerrankin totuus sinun suustasi !

        Siis jo alkuseurakunnan ajoista meitä uudestisyntyneitä, eli opetuslapsia, on nimitetty kristityiksi !

        Ap. t. 11:26 Ja he vaikuttivat yhdessä kokonaisen vuoden seurakunnassa, ja niitä oli paljon, jotka saivat heiltä opetusta; ja Antiokiassa ruvettiin opetuslapsia ensiksi nimittämään kristityiksi.

        Olen mielelläni siis kristitty, sillä se kertoo minun olevan Jumalan lapsen ! :)

        Mutta sinä kr.net et siihen suostu, kun et siis ole Hänen lampaansa ollenkaan !


      • lopeta.jo.antikristus kirjoitti:

        Niinpä, eli sinä et usko Jeesukseen, joten tunnustuksesi on oikea !

        Hienoa kr.net, kerrankin totuus sinun suustasi !

        Siis jo alkuseurakunnan ajoista meitä uudestisyntyneitä, eli opetuslapsia, on nimitetty kristityiksi !

        Ap. t. 11:26 Ja he vaikuttivat yhdessä kokonaisen vuoden seurakunnassa, ja niitä oli paljon, jotka saivat heiltä opetusta; ja Antiokiassa ruvettiin opetuslapsia ensiksi nimittämään kristityiksi.

        Olen mielelläni siis kristitty, sillä se kertoo minun olevan Jumalan lapsen ! :)

        Mutta sinä kr.net et siihen suostu, kun et siis ole Hänen lampaansa ollenkaan !

        Ai miten niin en usko Jeesukseen? Vain kristitytkö uskovat Jeesukseen? Olen miljoonia kertoja täällä julistanut, että me pelastumme yksin Kristuksen armosta.

        Niin, tässä sanotaan, että heitä haukuttiin kristityiksi. Yksikään apostoleista ei missään kohtaa Raamattua kutsu itseään kristityksi. Ei missään kohtaa.

        Kristitty oli haukkumanimi, eikä minulla ole mitään tarvetta kutsua itseäni kristityksi. Kristitty nykyään tarkoittaa saastaista syövää sapattia häpäisevää joulun pyhittäjää, johon joukkoon minä en halua kuulua.


      • lopeta.jo.antikristus
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai miten niin en usko Jeesukseen? Vain kristitytkö uskovat Jeesukseen? Olen miljoonia kertoja täällä julistanut, että me pelastumme yksin Kristuksen armosta.

        Niin, tässä sanotaan, että heitä haukuttiin kristityiksi. Yksikään apostoleista ei missään kohtaa Raamattua kutsu itseään kristityksi. Ei missään kohtaa.

        Kristitty oli haukkumanimi, eikä minulla ole mitään tarvetta kutsua itseäni kristityksi. Kristitty nykyään tarkoittaa saastaista syövää sapattia häpäisevää joulun pyhittäjää, johon joukkoon minä en halua kuulua.

        Mitä ihmettä vaahtoat yhä ?

        Kaikkihan on jo ihan selvää, et ole kristitty, eli uskova, eli opetuslapsi, eli uudestisyntynyt Jumalan lapsi !

        Asia on täysin selvä !


      • lopeta.jo.antikristus kirjoitti:

        Mitä ihmettä vaahtoat yhä ?

        Kaikkihan on jo ihan selvää, et ole kristitty, eli uskova, eli opetuslapsi, eli uudestisyntynyt Jumalan lapsi !

        Asia on täysin selvä !

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että ainoastaan kristityt ovat uskovia, opetuslapsia eli uudestisyntyneitä? Aivan, ei missään kohtaa. Uskovia haukuttiin kristityiksi, yksikään apostoleista ei Raamatussa kutsu itseään kristityksi, Paavali monta kertaa itseään juutalaiseksi.


      • lopeta.jo.antikristus
        Kristitty.net kirjoitti:

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että ainoastaan kristityt ovat uskovia, opetuslapsia eli uudestisyntyneitä? Aivan, ei missään kohtaa. Uskovia haukuttiin kristityiksi, yksikään apostoleista ei Raamatussa kutsu itseään kristityksi, Paavali monta kertaa itseään juutalaiseksi.

        Herää nyt jo harhoistasi !

        Olkoonpa vain sitten haukkuma nimi, mutta sekin tulee kantaa ylpeänä Sanan mukaan !

        1. Pietarin kirje 4
        12 Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikäänkuin teille tapahtuisi jotakin outoa,
        13 vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.
        14 Jos teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, niin te olette autuaat, sillä kirkkauden ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne.
        15 Älköön näet kukaan teistä kärsikö murhaajana tai varkaana tai pahantekijänä tahi sentähden, että sekaantuu hänelle kuulumattomiin;
        16 mutta jos hän kärsii KRISTITTYNÄ, älköön hävetkö, vaan ylistäköön sen nimensä tähden Jumalaa.

        Miten se nyt siis OIKEASTI onkaan ???

        Kuka TAAS puhuu omiaan ???

        Tässä vielä 2 käännöstä, eli Biblia 1776 ja King James:

        16 Mutta jos hän kärsii niinkuin kristitty, älköön hävetkö, vaan kiittäkään Jumalaa sen osan tähden.
        16 Yet if any man suffer as a Christian, let him not be ashamed; but let him glorify God on this behalf.


    • Huomaamettä

      "Katsoisit.peiliin" ja " lopetajoantikristus" ovat samam hengen riivaamia.

    • xexr

      Uudestisyntynyt. Sitä hoetaan jatkuvasti. Tuskin moni edes tietää, mitä se merkitsee. On vain helppo sanoa, että on uudestisyntynyt. Se näyttää oikeuttavan jatkuvaan riitelyynkin.
      Sillä on paljon suurempi merkitys, kuin jokaisen väite omasta uudestisyntymisestä.

    • Maailmassa on pilvin pimein kaiken maailman omatekoista uudestisyntyjää mutta kun Jumala OIKEASTI UUDESTISYNNYTTÄÄ, kuten MINUT, niin voin kertoa monikymmenvuotisen kokemukseni perustella sanoa, että kyllä kannatti! Kun tulin uskoon ja aloin siunata palestiinalaisia ja myös auttaa heitä monin tavoin, on Jumala siunannut minua joka päivä edellistä päivää enemmän ja Pyhä Henki antanut sellaiseen suojan pahoja judaistisia ja muita kirouksia vastaan niin, että ne kimpoavat minusta takaisin lähettäjilleen kymmenkertaisella voimalla.

      Suosittelen!
      🤗

      • nauran

        Kiitos hyvistä nauruista ! :)

        Tuo oli kaiken huippu:

        " Pyhä Henki antanut sellaiseen suojan pahoja judaistisia ja muita kirouksia vastaan niin, että ne kimpoavat minusta takaisin lähettäjilleen kymmenkertaisella voimalla. "

        Tosi hyvä läppä ! :)


      • LäpytiLäpytiTyperys
        nauran kirjoitti:

        Kiitos hyvistä nauruista ! :)

        Tuo oli kaiken huippu:

        " Pyhä Henki antanut sellaiseen suojan pahoja judaistisia ja muita kirouksia vastaan niin, että ne kimpoavat minusta takaisin lähettäjilleen kymmenkertaisella voimalla. "

        Tosi hyvä läppä ! :)

        Naura sinä typerys vaan, kun et tiedä mitä KTS asialla tarkoittaa. Minä tiedän.

        Samaa väkivaltaa olen itsekin myös erilaisten judaistien taholta kokenut. Tälläkin foorumilla. Vuosi sitten olivat vähällä onnistuakin.

        Se olikin vasta eilen, kun taas viimeksi sain täällä tappouhkauksen. Vuosi sitten olivat vähällä onnistuakin.
        .


      • KäkätinLytyssä

        S24:n temppuillessa, tuli kahdesti sama viesti.


      • nauran
        LäpytiLäpytiTyperys kirjoitti:

        Naura sinä typerys vaan, kun et tiedä mitä KTS asialla tarkoittaa. Minä tiedän.

        Samaa väkivaltaa olen itsekin myös erilaisten judaistien taholta kokenut. Tälläkin foorumilla. Vuosi sitten olivat vähällä onnistuakin.

        Se olikin vasta eilen, kun taas viimeksi sain täällä tappouhkauksen. Vuosi sitten olivat vähällä onnistuakin.
        .

        Täytynee selittää sinulle se, että mille tuossa nauroin !

        Eli tälle osalle:

        " ne kimpoavat minusta takaisin lähettäjilleen kymmenkertaisella voimalla "

        Tuo kertoo kirjoittajasta minulle paljon !

        Raamattu ei puhu uudessa liitossa tuollaisesta yhtään mitään, vaan Jeesus sanoi selvästi:

        24 Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa.
        25 Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois.
        26 Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin.
        27 Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?'
        28 Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt'. Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?'
        29 Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin.
        30 Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'"

        36 Sitten hän laski luotaan kansanjoukot ja meni asuntoonsa. Ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä ja sanoivat: "Selitä meille vertaus pellon lusteesta".
        37 Niin hän vastasi ja sanoi: "Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika.
        38 Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset.
        39 Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit.
        40 Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
        41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta,
        42 ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43 Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.

        Eli leikkuuta eikä mitään Jumalan kostoja ei tule nyt armon aikana, vaan vasta sen jälkeen kukin vasta vastaa todella omista vääristä toimistaan !

        Siis eivätpä kivetkään kimmonneet Stefanuksesta takaisin kivittäjien päälle, saati sitten kymmenkertaisina siinä hetkessä !

        Vai kimposivatko ne takaisin ja lisäätyivätkö ne kimpoillessaan takaisin kivittäjien niskaan ?

        Hei oikeesti, haloo, onko valoo ?


      • HuomaaKukaOmistaaS24n
        KäkätinLytyssä kirjoitti:

        S24:n temppuillessa, tuli kahdesti sama viesti.

        Siis, oli "sääntöjen vastaista" laittaa linkki ja lainaus tekstiin, jossa henkeäni uhattiin.


      • nauran
        HuomaaKukaOmistaaS24n kirjoitti:

        Siis, oli "sääntöjen vastaista" laittaa linkki ja lainaus tekstiin, jossa henkeäni uhattiin.

        Mitä väärää siinä nyt oli ?

        Olisin halunnut sen lukea mielenkiinnosta !

        Ja siksi, että tietäisin sen, etkä ketkä näistä judaisteista ja toraisteista tuollaista touhua harrastavat !


      • nauran
        HuomaaKukaOmistaaS24n kirjoitti:

        Siis, oli "sääntöjen vastaista" laittaa linkki ja lainaus tekstiin, jossa henkeäni uhattiin.

        Hei vielä !

        Pelkkää linkkiä ei saa laittaa, se on kielletty !

        Mutta laita se kirjoituksesi sekaan, niin jos se sitten menee läpi ?


    • En.minäkään.viihdy

      Oikeen hyvä aloitus. Mestarimaista sanan käyttöä. On joku sellainen, joka ei viihdy paljoa täällä rtiitelyoorumilla,

    • Missä.mennään.ja.mihin

      Mitä nyt on meneillään, kun kirkosta eroaa satoja ihmisiä päivässä?
      Tänään tulee eronneiden lukumäärä olemaan noin 600 ihmistä.
      Se vain tämän palvelun kautta:
      http://www.eroakirkosta.fi

      Mitä sitten on jotain muuta kautta eronneita lisää.

      • näinkin

        Näyttää helluntailaisillakin olevan jatkuvaa eripuraa ja jakaumia. Ei sekään terveeltä näytä. Seurakuntia tulee ja menee. Siunaus puuttuu.


    • Myöskin.pudonnut.nipusta

      Kirkkolaitokset ovat onneksi katoava juttu. Seurakunta pysyy ikuisesti .
      Matt. 16:18.

    • RuokaaAikuisille

      Mikä on identtiteettisi Kristuksessa? Jos paisuu omavanhurskaudessaan ja saa voimansa nälviessään muita lyödessään sananruoskalla, on se itsestä perkeleestä lähtöisin. Muiden alaspainaminen ja kyykyttäminen on tuollaisen ihmisen paisuneisuuden ruoka. Hän saa voimansa siittä ja elää omavanhurskaudessaan kohti kadotusta.

      • RuokaaAikuisille

        Heiltä puuttuu Kristuksen Henki, eikä heillä ole enää Isän edessä millä puolustaa itseään, koska ovat hyljänneet Jeesuksen.
        Heillä on vain laki, johon turvaavat.


    • Varo.kirkon.oppia

      Todella saatanasta on lähtöisin sellainen, jos puolustaa kirkkoa ja sinne kuulumista.
      Kirkko on suurin saatanan keksimistä eksytyksistä, jolla se on saanut estetyksi miljoonia ihmisiä pääsemästä taivaaseen.

      Tästä voit erota kirkosta:
      http://www.eroakirkosta.fi

      • VAARALLINEN.VALHEENHENKI

        Erityisesti ja pääasiassa ev lut synnytti v.1992 Raamatunväärennöksen! Sitä syötetään heti rippikouluista.
        Jos joku nyt sanoo, että 'onhan siinä jokunen kohta parempikin (kuin R33/38), niin kuitenkin "vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan".


    • Samaatietä

      "Sydämen uskolla tullaan vanhurskaiksi ja suun tunnustuksella pelastutaan".

      • Liha.vs.Henki

        Tässä onkin se tärkein.

        Mutta: "sydämen uskolla", mihin / kehen?
        "Suun tunnustuksella", mistä asiasta / kestä henkilöstä?

        Näissä uskonasioissa taistelevat toisiaan vastaan pääasiassa (Saatanan kanssa liittoutunut) Liha vs Jeesus Kristus: Jumala, Jumalan Poika, Ihmisen Poika, taivaallinen Messias eli Herra, Luoja ja Pelastaja.

        Liha = ihminen, kaikkine olemuksineen. Kaikki synnin saastuttama "inhimillinen": järki, luulo, usko kaikkeen väärään, sielullisuus, epäpyhyys, Jumalalle kuuluvan kunnian ottaminen itselleen, ynnä kaikki seitsemän kuolemansyntiä sekä paljon muuta.

        vs.🔫 ⚔️⚒️🗡️📡👮⛓️👅💣

        Jeesus Kristus ja Hänen täydellinen, pyhä sovitustyönsä, lahjavanhurskautuksineen. Isän Jumalan rakkaus ja armo. Pyhän Hengen osallisuus, voima ja armolahjat.

        Tässä sitä on kaksi vastustajaa toisiaan vastassa. Ja ihminen itse, kaiken tämän taistelukenttä, pienine järkineen ja olemattomine uskoineen. Pelottaa! Emmä pärjää! Apuva!
        .


    • Kaikki.tai.ei.mitään

      Samaatietä hoi. Onko siinä kaikki? Eikö tarvita saman Roomalaiskirjeen 6. lukua. Ja eikö ole väliä Markus 16:16. tai Apt. 2:41.?

      • Samaatietä

        Katson myöhemmin nuo raamatun kohdat. No kun kysyit, oliko tuossa kaikki, niin tulee mieleen, että se joka tekee taivaallisen Isäni tahdon ja ne raamatun kohdat, joissa on kirjoitettu rakkaudesta. Rakasta Herraa sinun Jumalaasi. Jos rakastaa Jumalaa tahtoo tehdä Hänen tahtonsa mukaan. Siinä on laki ja profeetat. Kaksoiskäskyssä kulminoituu rakkaus.
        Hän rakasti ensin meitä ja sillä rakkaudella meidän tulee rakastaa toinen toistamme.
        Vaikka minulla olisi kaikki tieto, mutta ilman rakkautta en minä mitään olisi lukee raamatussa.

        Mutta minäpä katson nyt nuo sinun laittamasi raamatunpaikat.


      • Samaatietä

        Katsoin nuo kohdat. Kysyit, eikö ole väliä? Vastaan, Tottakait on väliä!


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Katsoin nuo kohdat. Kysyit, eikö ole väliä? Vastaan, Tottakait on väliä!

        Laitampa myös aihaasta Mark 1:8


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Laitampa myös aihaasta Mark 1:8

        Ja lisääm kasteesta vielä, että sehän on uudestisyntymisen peso, kuten raamatussa lukee.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Ja lisääm kasteesta vielä, että sehän on uudestisyntymisen peso, kuten raamatussa lukee.

        No, et siis ymmärrä tätäkään kaste asiaa. :(

        Sori, mutta näen turhaksi alkaa sitäkin sinulle selittämään.

        Lue Raamattuasi rukouksessa ja pyydä apua, siis jos sinun on mahdollista sitä saada ?


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        No, et siis ymmärrä tätäkään kaste asiaa. :(

        Sori, mutta näen turhaksi alkaa sitäkin sinulle selittämään.

        Lue Raamattuasi rukouksessa ja pyydä apua, siis jos sinun on mahdollista sitä saada ?

        Totta, turhaan alat selittämään, olen jo ymmärtänyt kasteen.

        Kyllä, apua on aina mahdollista saada, kiitos! Porukalla me raamattua tutkimmekin kotikolouksissamme kuin myös muiden uskovien ystävieni kanssa. Ei tarvitse yksin pähkäillä.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Totta, turhaan alat selittämään, olen jo ymmärtänyt kasteen.

        Kyllä, apua on aina mahdollista saada, kiitos! Porukalla me raamattua tutkimmekin kotikolouksissamme kuin myös muiden uskovien ystävieni kanssa. Ei tarvitse yksin pähkäillä.

        Eli sinäkin olet saanut Herralta opetuksen, koko kaste aihepiiristä ?

        Kerrotko nyt meillekin tuon kokonaisuuden, josta Paavali siis kirjoitti seuraavaa:

        Hepr. 6:2 oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta,

        Hieman laajemmin tuo Sanan kohta:

        1 Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan,
        2 oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta.
        3 Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii.

        Eli mikä on tuo Paavalin mainitsema "Oppi kasteista ja kätten päällepanosta" ?

        Siinä siis selitetään varmasti kaikki eri kasteet ja niiden merkitykset ja olennaisena osana siis on ymmärtää tuo kätten päällepano myös kunnolla, sillä se kuuluu olennaisena osana tähän kaste kokonaisuuteen.

        Kannattaa siis miettiä hetki, ennen kuin alkaa väittämään ymmärtävänsä kaste asiat !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Eli sinäkin olet saanut Herralta opetuksen, koko kaste aihepiiristä ?

        Kerrotko nyt meillekin tuon kokonaisuuden, josta Paavali siis kirjoitti seuraavaa:

        Hepr. 6:2 oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta,

        Hieman laajemmin tuo Sanan kohta:

        1 Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan,
        2 oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta.
        3 Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii.

        Eli mikä on tuo Paavalin mainitsema "Oppi kasteista ja kätten päällepanosta" ?

        Siinä siis selitetään varmasti kaikki eri kasteet ja niiden merkitykset ja olennaisena osana siis on ymmärtää tuo kätten päällepano myös kunnolla, sillä se kuuluu olennaisena osana tähän kaste kokonaisuuteen.

        Kannattaa siis miettiä hetki, ennen kuin alkaa väittämään ymmärtävänsä kaste asiat !

        Eikö raamattu ole Herran sanaa? Sieltähän se opetus tulee.
        Ymmärrän kasteasian niinkuin raamattu opettaa. Mutta en halua väitellä kanssasi, enkä syvemmin keskustella, koska tunnen, miten haluat kysyä minulta asioita vain siksi, että saisit työntää kirjoitukseni nurin.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Eikö raamattu ole Herran sanaa? Sieltähän se opetus tulee.
        Ymmärrän kasteasian niinkuin raamattu opettaa. Mutta en halua väitellä kanssasi, enkä syvemmin keskustella, koska tunnen, miten haluat kysyä minulta asioita vain siksi, että saisit työntää kirjoitukseni nurin.

        Mutta ongelmana onkin se, että se Sana ei aukea, ilman että siihen Hengellinen saa Pyhän Hengen todellisen opetuksen !

        Siis Sana eli Kirstus on vain ja ainoastaan Jumalan lapsen perintöosa !

        Eikä se perintöosa siis aukea oikein uskosta osattomalle, eikä se perintö heille kuulu.

        Se perintöosamme on siis salattua ja kätkettyä juuri siksi, että sen ei ole tarkoituskaan aueta niille, joilla ei ole perintöosaa eli uskosta osattomille!

        1. Kor. 2:7 vaan me puhumme SALATTUA Jumalan viisautta, sitä KÄTKETTYÄ, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,

        Ilm. 2:17 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sille, joka voittaa, minä annan SALATTUA mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.'

        Mutta jos siis uskovakin yrittää omalla ihmis "viisaudellaan", sitä Sanaa ITSE avata/tulkita, niin metsään mennään ja pahasti.

        Ja niin moni on mennytkin !

        Ja monet monet ovat vain uskoneet ihmis oppeihin ja tulkintoihin, ja siksi he ovatkin eksyneet jopa todella pahasti Totuudesta.

        Eli luulo ei ole tiedon väärtti, ja itselle siis pitää saada opetus suoraan Herralta !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Mutta ongelmana onkin se, että se Sana ei aukea, ilman että siihen Hengellinen saa Pyhän Hengen todellisen opetuksen !

        Siis Sana eli Kirstus on vain ja ainoastaan Jumalan lapsen perintöosa !

        Eikä se perintöosa siis aukea oikein uskosta osattomalle, eikä se perintö heille kuulu.

        Se perintöosamme on siis salattua ja kätkettyä juuri siksi, että sen ei ole tarkoituskaan aueta niille, joilla ei ole perintöosaa eli uskosta osattomille!

        1. Kor. 2:7 vaan me puhumme SALATTUA Jumalan viisautta, sitä KÄTKETTYÄ, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,

        Ilm. 2:17 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sille, joka voittaa, minä annan SALATTUA mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.'

        Mutta jos siis uskovakin yrittää omalla ihmis "viisaudellaan", sitä Sanaa ITSE avata/tulkita, niin metsään mennään ja pahasti.

        Ja niin moni on mennytkin !

        Ja monet monet ovat vain uskoneet ihmis oppeihin ja tulkintoihin, ja siksi he ovatkin eksyneet jopa todella pahasti Totuudesta.

        Eli luulo ei ole tiedon väärtti, ja itselle siis pitää saada opetus suoraan Herralta !

        Raamatussa on kirjoitettu että usko tulee kuulosta ja kuuleminen PyhänHengen kautta. Tarvitaan Pyhän Henhen avausta esim. Virka ( saarnaaja tai joku muu )jolla ymmärrys on Pyhän Hengen kautta.
        Henkilökohtaisesti teen niin, että kun olen lukenut raamattua ja jos jokin paikka ei aukea heti niin se aukeaa myöhemmin tutkimalla ja varmistan asian keskustelemalla ystävieni kanssa, olenko ymmärtänyt oikein. tai sitten pyydän ystäviäni, jolla on enemmän ymmärrystä kuin minulla avaamaan raamatun kohdan minulle. En luota itseeni.


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Raamatussa on kirjoitettu että usko tulee kuulosta ja kuuleminen PyhänHengen kautta. Tarvitaan Pyhän Henhen avausta esim. Virka ( saarnaaja tai joku muu )jolla ymmärrys on Pyhän Hengen kautta.
        Henkilökohtaisesti teen niin, että kun olen lukenut raamattua ja jos jokin paikka ei aukea heti niin se aukeaa myöhemmin tutkimalla ja varmistan asian keskustelemalla ystävieni kanssa, olenko ymmärtänyt oikein. tai sitten pyydän ystäviäni, jolla on enemmän ymmärrystä kuin minulla avaamaan raamatun kohdan minulle. En luota itseeni.

        Siis piti kirjoittaa etten luota yksistään itseeni. Nyt minulla on rauhallinen ja levollinen olo siitä miten uskon. Koen olevani oikealla tiellä, mutten omasta ansiostani. Herra ohjaa ja johtaa, kun sitä häneltä pyydämme ja olemme valmiita ojentautumaan tarvittaessa, kun olemme poikkeamassa tieltä.
        Jumala on myös antanut meille omantunnon, joka muistuttaa vääryydestä.
        PyhäHenki ohjaa, neuvoo ja nuhtelee.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Raamatussa on kirjoitettu että usko tulee kuulosta ja kuuleminen PyhänHengen kautta. Tarvitaan Pyhän Henhen avausta esim. Virka ( saarnaaja tai joku muu )jolla ymmärrys on Pyhän Hengen kautta.
        Henkilökohtaisesti teen niin, että kun olen lukenut raamattua ja jos jokin paikka ei aukea heti niin se aukeaa myöhemmin tutkimalla ja varmistan asian keskustelemalla ystävieni kanssa, olenko ymmärtänyt oikein. tai sitten pyydän ystäviäni, jolla on enemmän ymmärrystä kuin minulla avaamaan raamatun kohdan minulle. En luota itseeni.

        Tässä on sinun perusongelmasi, siis ensin kirjoitat näin ihan oikein:

        " Raamatussa on kirjoitettu että usko tulee kuulosta ja kuuleminen PyhänHengen kautta. Tarvitaan Pyhän Henhen avausta esim. Virka ( saarnaaja tai joku muu )jolla ymmärrys on Pyhän Hengen kautta. "

        Mutta sitten omalla kohdallasi et toimikaan samoin:

        " Henkilökohtaisesti teen niin, että kun olen lukenut raamattua ja jos jokin paikka ei aukea heti niin se aukeaa myöhemmin tutkimalla ja varmistan asian keskustelemalla ystävieni kanssa, olenko ymmärtänyt oikein. tai sitten pyydän ystäviäni, jolla on enemmän ymmärrystä kuin minulla avaamaan raamatun kohdan minulle. En luota itseeni. "

        Siis noiden muiden kohdalla luotit siis Pyhän Hengen suoraan opetukseen !

        Mutta omalla kohdallasi kuitenkin toimit toisin, eli luotatkin siis IHMISIIN.

        Siis itseesi et luota, mutta luotat väärin toisiin ihmisiin ja heidän selityksiinsä.

        Ja ei henkilökohtaiseen Pyhän Hengen opetukseen luottamisessa, ei siis ole kyse itseen luottamisesta, vaan Herraan ja Pyhään Henkeen ja heidän opetukseensa luottamisesta.

        Mutta siitä Raamatun omakohtaisesta tutkimisestasi, minun pitää sanoa, että se kyllä ontuu, ikävä kyllä.

        Olen itse oppinut sen, että jos joku Sananpaikka alkaa puhutella, niin raamattu hakusanakirjan ja nettiraamatun hakusanoilla, minä etsin aiheeseen liittyviä toisia Raamatunpaikkoja ja kerään niitä ja tutkin niitä tarkkaan, mutta samalla pyydän Herralta apua ja Pyhän Hengen apua avaamaan Sanaa ja opettamaan minua.

        Sen kautta kun perehdyn Sanaan, pääsee Pyhä Henki yhdistelemään eri Raamatunpaikkoja ikäänkuin palapelin paloja ja lopulta niistä syntyy siis kuva eli kokonaisuus.

        Eli ainakin omalla kohdallani Sanan opiskelu ja oppimen on kuin palapelin kokoamista, ja Pyhä Henki siis samalla opettaa ja MUISTUTTAA minua aiheeseen liittyvistä Raamatunpaikoista.

        Seurakuntien vanhimpien ja opettajien tärkein tehtävä olisikin opettaa nuorille uskoville tälläinen omakohtainen Raamatun tutkistelu, siis Pyhän Hengen tuella ja avulla, ja miten se siis käytännön tasolla on mahdollista ja tapahtuu.

        Siis KAIKKIEN uudestisyntyneiden tulisi tulla Jumalan opettamiksi, eikä vain niiden joista Herra tekee ja valmistaa opettajia:

        Joh. 6:45 Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat KAIKKI Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.

        Sana sanoo jopa näin kaikille uskoville:

        Hepr. 5:12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        Siis ihan samoin kuin luonnollisista lapsista pitää kasvaa aikuisia, jotta he taas omalta osaltaan opettavat ja ohjaavat nuorempiaan, niin aivan samoin on Hengellisten kanssa !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Tässä on sinun perusongelmasi, siis ensin kirjoitat näin ihan oikein:

        " Raamatussa on kirjoitettu että usko tulee kuulosta ja kuuleminen PyhänHengen kautta. Tarvitaan Pyhän Henhen avausta esim. Virka ( saarnaaja tai joku muu )jolla ymmärrys on Pyhän Hengen kautta. "

        Mutta sitten omalla kohdallasi et toimikaan samoin:

        " Henkilökohtaisesti teen niin, että kun olen lukenut raamattua ja jos jokin paikka ei aukea heti niin se aukeaa myöhemmin tutkimalla ja varmistan asian keskustelemalla ystävieni kanssa, olenko ymmärtänyt oikein. tai sitten pyydän ystäviäni, jolla on enemmän ymmärrystä kuin minulla avaamaan raamatun kohdan minulle. En luota itseeni. "

        Siis noiden muiden kohdalla luotit siis Pyhän Hengen suoraan opetukseen !

        Mutta omalla kohdallasi kuitenkin toimit toisin, eli luotatkin siis IHMISIIN.

        Siis itseesi et luota, mutta luotat väärin toisiin ihmisiin ja heidän selityksiinsä.

        Ja ei henkilökohtaiseen Pyhän Hengen opetukseen luottamisessa, ei siis ole kyse itseen luottamisesta, vaan Herraan ja Pyhään Henkeen ja heidän opetukseensa luottamisesta.

        Mutta siitä Raamatun omakohtaisesta tutkimisestasi, minun pitää sanoa, että se kyllä ontuu, ikävä kyllä.

        Olen itse oppinut sen, että jos joku Sananpaikka alkaa puhutella, niin raamattu hakusanakirjan ja nettiraamatun hakusanoilla, minä etsin aiheeseen liittyviä toisia Raamatunpaikkoja ja kerään niitä ja tutkin niitä tarkkaan, mutta samalla pyydän Herralta apua ja Pyhän Hengen apua avaamaan Sanaa ja opettamaan minua.

        Sen kautta kun perehdyn Sanaan, pääsee Pyhä Henki yhdistelemään eri Raamatunpaikkoja ikäänkuin palapelin paloja ja lopulta niistä syntyy siis kuva eli kokonaisuus.

        Eli ainakin omalla kohdallani Sanan opiskelu ja oppimen on kuin palapelin kokoamista, ja Pyhä Henki siis samalla opettaa ja MUISTUTTAA minua aiheeseen liittyvistä Raamatunpaikoista.

        Seurakuntien vanhimpien ja opettajien tärkein tehtävä olisikin opettaa nuorille uskoville tälläinen omakohtainen Raamatun tutkistelu, siis Pyhän Hengen tuella ja avulla, ja miten se siis käytännön tasolla on mahdollista ja tapahtuu.

        Siis KAIKKIEN uudestisyntyneiden tulisi tulla Jumalan opettamiksi, eikä vain niiden joista Herra tekee ja valmistaa opettajia:

        Joh. 6:45 Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat KAIKKI Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.

        Sana sanoo jopa näin kaikille uskoville:

        Hepr. 5:12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        Siis ihan samoin kuin luonnollisista lapsista pitää kasvaa aikuisia, jotta he taas omalta osaltaan opettavat ja ohjaavat nuorempiaan, niin aivan samoin on Hengellisten kanssa !

        Sinä teet samoin. Etsit ihmisten tekemiä tulkintoja netistä.
        Katsoppas nyt, kun minä luotan ihmisiin ja ihmiseen, jonka tiedän tutkineen raamattua ja raamatun historiaa ja jolla on myös selitysopas käytössä ja jotka ovat käyneet raamattukoulua vuosia. kysyn heiltä ja tutkin samalla myös itse. Heidän kanssaan yhdessä pähkäilemme ja tutkimme. Luen myös yksin ja tilanteessa, jossa sana ei tunnu aukeavan kysyn Jumalalta apua. Hän sitten avaa sen tahdin mukaan minulle asioita , kuin tarpeelliseksi näkee. En minä ole opettaja. Olen ennemminkin kiin Martta. Miksi se on sinusta ongelmallista?
        Sen verran ihan arjessa osaan opettaa, että evankeliumia voin julistaa. Jokaisella on omat aivoituksensa ja tehtävänsä.
        Sitäpaitsi näkemyksesi joistakin raamatun opeista ovat erillaisia kuin minun. Se tässä taitaa olla se sinun perusongelmasi?Ajattelet, että olen ymmärtänyt väärin, koska tulkitsen erillälailla kuin sinä.
        Ruloilen aina, että pidä minut pienen paikalla, varmaan Isä on kuullut rukoukseni.
        Ja täällä arjessa voin evankemioida monella tavalla. Ottamalla toiset huomioon vaikkapa ja samalla ohjata rakastavan Isän tykö. Voin puhua Jeesuksesta ja rakkaudestaan. Muutoin en ole opettaja. Toiset ovat.


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Sinä teet samoin. Etsit ihmisten tekemiä tulkintoja netistä.
        Katsoppas nyt, kun minä luotan ihmisiin ja ihmiseen, jonka tiedän tutkineen raamattua ja raamatun historiaa ja jolla on myös selitysopas käytössä ja jotka ovat käyneet raamattukoulua vuosia. kysyn heiltä ja tutkin samalla myös itse. Heidän kanssaan yhdessä pähkäilemme ja tutkimme. Luen myös yksin ja tilanteessa, jossa sana ei tunnu aukeavan kysyn Jumalalta apua. Hän sitten avaa sen tahdin mukaan minulle asioita , kuin tarpeelliseksi näkee. En minä ole opettaja. Olen ennemminkin kiin Martta. Miksi se on sinusta ongelmallista?
        Sen verran ihan arjessa osaan opettaa, että evankeliumia voin julistaa. Jokaisella on omat aivoituksensa ja tehtävänsä.
        Sitäpaitsi näkemyksesi joistakin raamatun opeista ovat erillaisia kuin minun. Se tässä taitaa olla se sinun perusongelmasi?Ajattelet, että olen ymmärtänyt väärin, koska tulkitsen erillälailla kuin sinä.
        Ruloilen aina, että pidä minut pienen paikalla, varmaan Isä on kuullut rukoukseni.
        Ja täällä arjessa voin evankemioida monella tavalla. Ottamalla toiset huomioon vaikkapa ja samalla ohjata rakastavan Isän tykö. Voin puhua Jeesuksesta ja rakkaudestaan. Muutoin en ole opettaja. Toiset ovat.

        No oho...piti kirjoittaa, että olen ennemminkin kuin Maria siis Martan ja Lasaruksen sisar.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Sinä teet samoin. Etsit ihmisten tekemiä tulkintoja netistä.
        Katsoppas nyt, kun minä luotan ihmisiin ja ihmiseen, jonka tiedän tutkineen raamattua ja raamatun historiaa ja jolla on myös selitysopas käytössä ja jotka ovat käyneet raamattukoulua vuosia. kysyn heiltä ja tutkin samalla myös itse. Heidän kanssaan yhdessä pähkäilemme ja tutkimme. Luen myös yksin ja tilanteessa, jossa sana ei tunnu aukeavan kysyn Jumalalta apua. Hän sitten avaa sen tahdin mukaan minulle asioita , kuin tarpeelliseksi näkee. En minä ole opettaja. Olen ennemminkin kiin Martta. Miksi se on sinusta ongelmallista?
        Sen verran ihan arjessa osaan opettaa, että evankeliumia voin julistaa. Jokaisella on omat aivoituksensa ja tehtävänsä.
        Sitäpaitsi näkemyksesi joistakin raamatun opeista ovat erillaisia kuin minun. Se tässä taitaa olla se sinun perusongelmasi?Ajattelet, että olen ymmärtänyt väärin, koska tulkitsen erillälailla kuin sinä.
        Ruloilen aina, että pidä minut pienen paikalla, varmaan Isä on kuullut rukoukseni.
        Ja täällä arjessa voin evankemioida monella tavalla. Ottamalla toiset huomioon vaikkapa ja samalla ohjata rakastavan Isän tykö. Voin puhua Jeesuksesta ja rakkaudestaan. Muutoin en ole opettaja. Toiset ovat.

        Sori vaan, mutta minun kohdallani ei mene noin !

        Siis vaikka sinä itse etsitkin oppeja netistä ja kesksutelu palstoilta, niin ei se todellakaan tarkoita sitä, että muutkin toimisivat samoin !

        Siis minä en etsi ihmis oppeja ja tulkintoja täältä, enkä muualtakaan, vaan luotan vain Pyhän Hengen henkilökohtaiseen opetukseen, kuten jo edellä hieman siitä kirjoitin.

        Raamattukoulut eivät valmista mitään Jumalan valitsemia opettajia, sillä kuten jo edellä viittasin Sanaan, niin HENKILÖKOHTAINEN opetus suoraan Pyhältä Hengeltä tarvitaan !

        Joh. 6:45 Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat KAIKKI Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.

        Siinä ei lue ihmisten opettamiksi !

        Siis Usko on henkilökohtainen, toisen uskolla ja toisen oppimisilla en minä voi tulla autuaaksi enkä oppineeksi eli Jumalan opettamaksi !

        Meinaatko, että luonnollinen nainen ei opeta omia lapsiaan ?

        Kyllä jokaisen meidän tulee kasvaa ja kypsyä ja oppia, jotta voimme sitten nuorempiamme auttaa heidän Uskon Tiellään !

        Ja naisille on myös oma opetustehtävänsä, etkö sitä vielä tiedä ?

        3 niin myös vanhat naiset olkoot käytöksessään niinkuin pyhien sopii, ei panettelijoita, ei paljon viinin orjia, vaan hyvään neuvojia,
        4 voidakseen ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miehiänsä ja lapsiansa,
        5 olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.

        Ja tuo opetustehtävä siis vaatii hyvää Raamatun tuntemusta, sillä ei mikään toimemme voi perustua muuhun kuin Jumalan Sanaan ja sen ohjeisiin !

        Sitten siihen minun "perusongelmaani" !

        Minä olen ollut Herran opissa ihan oikeasti, ja olen paljon saanut monista asioista opetusta, siis suoraan Pyhältä Hengeltä eli Elävän Sanan kautta, eli Raamatuntuntemukseni on siis aivan eri luokkaa kuin sinun, se ei ole minun ansiotani tai hyvyyttäni, vaan Herra on antanut halun Raamatun syvempään tutkisteluun minulle.

        Joten sen Herralta saamani opetuksen kautta minä jo näen ja tunnistan paljon väärää, eli kyse on siis kohdallani tästä:

        Hepr. 5:14 mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.

        Ja minä siis erotan jo ne jotka juovat vain maitoa, ja ovat oppimattomia, eli harhaopit ja puutteelliset tiedot ja ymmärryksen minä näen ja erotan jo hyvin selvästi.

        Siis ihan samoin kuin luonnollisessa koulussa ja opiskelussa, se joka on pidemmällä näkee hyvin selvästi toisen oppimattomuuden ja ymmärtämättömyyden, ei se vaadi siinä kohtaa mitään ihmeitä.

        Tämä ei ole nyt halveksuntaa, vaan sinä itse otit asian esille, ja ikäänkuin pidit meitä yhtä oppineina ja ymmärtäväisinä ja tietomääräämme saman tasoisena, ja minä vain jouduin nyt toteamaan, että niin vain ei ole.

        Siis ei ole kyse saman tasoisten näkemys eroista, vaan siis siitä, että näen tieto määräsi vähyyden ja siten ymmärtämättömyytesi.

        Mutta halusin siis kannustaa sinua oikeasti opiskelamaan ja tutkimaan Sanaa, ja pyrkimään saamaan Pyhältä Hengeltä suoraan opetusta, eikä imeä ihmis oppeja toisilta ihmisiltä.

        Minä siis itse olen tuota Hengen opetus Tietä kulkenut jo pitkään, ja tiedän siis kokemuksesta sen, että se on oikea Tie, sillä eksyttäjiä on todella paljon, eikä ihmisiin siis voi luottaa.

        Kaiken kaikkiaan meidän ei tule tukeutua millään tavalla ihmisiin, vaan Herraan yksin, ja samoin on siis tässä Raamatun opiskelu asiassa !

        Mutta minä siis kokemuksesta jo tietämällä tiedän sen, että vain Pyhän Hengen opetus on puhdasta !

        Joten miksi minä siis yhä ottaisin suoraan vastaan erehtyväisiltä ihmisiltä opetusta ?

        Joten tulkintasi ja syytöksesi meni kohdallani ihan pieleen !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Sori vaan, mutta minun kohdallani ei mene noin !

        Siis vaikka sinä itse etsitkin oppeja netistä ja kesksutelu palstoilta, niin ei se todellakaan tarkoita sitä, että muutkin toimisivat samoin !

        Siis minä en etsi ihmis oppeja ja tulkintoja täältä, enkä muualtakaan, vaan luotan vain Pyhän Hengen henkilökohtaiseen opetukseen, kuten jo edellä hieman siitä kirjoitin.

        Raamattukoulut eivät valmista mitään Jumalan valitsemia opettajia, sillä kuten jo edellä viittasin Sanaan, niin HENKILÖKOHTAINEN opetus suoraan Pyhältä Hengeltä tarvitaan !

        Joh. 6:45 Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat KAIKKI Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.

        Siinä ei lue ihmisten opettamiksi !

        Siis Usko on henkilökohtainen, toisen uskolla ja toisen oppimisilla en minä voi tulla autuaaksi enkä oppineeksi eli Jumalan opettamaksi !

        Meinaatko, että luonnollinen nainen ei opeta omia lapsiaan ?

        Kyllä jokaisen meidän tulee kasvaa ja kypsyä ja oppia, jotta voimme sitten nuorempiamme auttaa heidän Uskon Tiellään !

        Ja naisille on myös oma opetustehtävänsä, etkö sitä vielä tiedä ?

        3 niin myös vanhat naiset olkoot käytöksessään niinkuin pyhien sopii, ei panettelijoita, ei paljon viinin orjia, vaan hyvään neuvojia,
        4 voidakseen ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miehiänsä ja lapsiansa,
        5 olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.

        Ja tuo opetustehtävä siis vaatii hyvää Raamatun tuntemusta, sillä ei mikään toimemme voi perustua muuhun kuin Jumalan Sanaan ja sen ohjeisiin !

        Sitten siihen minun "perusongelmaani" !

        Minä olen ollut Herran opissa ihan oikeasti, ja olen paljon saanut monista asioista opetusta, siis suoraan Pyhältä Hengeltä eli Elävän Sanan kautta, eli Raamatuntuntemukseni on siis aivan eri luokkaa kuin sinun, se ei ole minun ansiotani tai hyvyyttäni, vaan Herra on antanut halun Raamatun syvempään tutkisteluun minulle.

        Joten sen Herralta saamani opetuksen kautta minä jo näen ja tunnistan paljon väärää, eli kyse on siis kohdallani tästä:

        Hepr. 5:14 mutta vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, niitä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.

        Ja minä siis erotan jo ne jotka juovat vain maitoa, ja ovat oppimattomia, eli harhaopit ja puutteelliset tiedot ja ymmärryksen minä näen ja erotan jo hyvin selvästi.

        Siis ihan samoin kuin luonnollisessa koulussa ja opiskelussa, se joka on pidemmällä näkee hyvin selvästi toisen oppimattomuuden ja ymmärtämättömyyden, ei se vaadi siinä kohtaa mitään ihmeitä.

        Tämä ei ole nyt halveksuntaa, vaan sinä itse otit asian esille, ja ikäänkuin pidit meitä yhtä oppineina ja ymmärtäväisinä ja tietomääräämme saman tasoisena, ja minä vain jouduin nyt toteamaan, että niin vain ei ole.

        Siis ei ole kyse saman tasoisten näkemys eroista, vaan siis siitä, että näen tieto määräsi vähyyden ja siten ymmärtämättömyytesi.

        Mutta halusin siis kannustaa sinua oikeasti opiskelamaan ja tutkimaan Sanaa, ja pyrkimään saamaan Pyhältä Hengeltä suoraan opetusta, eikä imeä ihmis oppeja toisilta ihmisiltä.

        Minä siis itse olen tuota Hengen opetus Tietä kulkenut jo pitkään, ja tiedän siis kokemuksesta sen, että se on oikea Tie, sillä eksyttäjiä on todella paljon, eikä ihmisiin siis voi luottaa.

        Kaiken kaikkiaan meidän ei tule tukeutua millään tavalla ihmisiin, vaan Herraan yksin, ja samoin on siis tässä Raamatun opiskelu asiassa !

        Mutta minä siis kokemuksesta jo tietämällä tiedän sen, että vain Pyhän Hengen opetus on puhdasta !

        Joten miksi minä siis yhä ottaisin suoraan vastaan erehtyväisiltä ihmisiltä opetusta ?

        Joten tulkintasi ja syytöksesi meni kohdallani ihan pieleen !

        Jos minulla onkin juuri se tietomäärä, jonka Jumala on katsonut tarpeelliseksi, jotta pysyn uskossa ja oikealla tiellä. Olihan kirjanoppineillakin tietoa, mutta heiltä puuttui se tärkein.
        En ole kirjoittanut, että omisimme tietotasoltamme samanarvoisia, enkä sitäkään, että olisimme yhtä opoineita. Tuo oli sinun oma tulkintasi.
        Tulkitset kirjoituksiani niin lakihenkisesti ilman rakkautta. En tunnista lainkaan teksteistäsi HyvänPaimenen ääntä.

        PyhönHengen opetuksesta nimenomaan onkin kyse, kun keskustelen ystövieni kanssa. Puhuuhan PyhäHenki myös heille ja he avaavat tekstiä muille sen mukaan mitä Herra Henkensä kautta avaa.
        Varo omavoipaisuutta, kun yksin tulkitset. Ole nöyrällä mielellä. Muista, että joskus voit olla tulkinnut jonkin kohdan väärin. Se on inhimillistä.
        En ime täällä kenenkään oppeja, enkä myöskään sinun oppejasi, ole huoleti.
        Olen niin vahvasti tässä missä nyt olen , Jeesuksen ohjaamalla tiellä, etten luovu tästä. Häneen turvaan. Hän vie perille.
        On niin kiitollinen olo ja rauha sydämmessäni.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Jos minulla onkin juuri se tietomäärä, jonka Jumala on katsonut tarpeelliseksi, jotta pysyn uskossa ja oikealla tiellä. Olihan kirjanoppineillakin tietoa, mutta heiltä puuttui se tärkein.
        En ole kirjoittanut, että omisimme tietotasoltamme samanarvoisia, enkä sitäkään, että olisimme yhtä opoineita. Tuo oli sinun oma tulkintasi.
        Tulkitset kirjoituksiani niin lakihenkisesti ilman rakkautta. En tunnista lainkaan teksteistäsi HyvänPaimenen ääntä.

        PyhönHengen opetuksesta nimenomaan onkin kyse, kun keskustelen ystövieni kanssa. Puhuuhan PyhäHenki myös heille ja he avaavat tekstiä muille sen mukaan mitä Herra Henkensä kautta avaa.
        Varo omavoipaisuutta, kun yksin tulkitset. Ole nöyrällä mielellä. Muista, että joskus voit olla tulkinnut jonkin kohdan väärin. Se on inhimillistä.
        En ime täällä kenenkään oppeja, enkä myöskään sinun oppejasi, ole huoleti.
        Olen niin vahvasti tässä missä nyt olen , Jeesuksen ohjaamalla tiellä, etten luovu tästä. Häneen turvaan. Hän vie perille.
        On niin kiitollinen olo ja rauha sydämmessäni.

        Ai sinulle ei kuulukkaan tämä varoituksen Sana siis:

        Hepr. 5:12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        Kun tätä vahvaa ruokaa alkaa uskova saamaan, niin se ei maistu, vaan se luullostaa varmaan kovalta sanalta ja lakihenkiseltä, siis se ei ensin kuullosta Hyvän Paimenen ääneltä, vaikka se sitä onkin.

        Siis aivan samoin menee luonnollisen pienen lapsen kohdalla, eli ensin häntä ei ihan pienenä voi eikä hyödytä kurittaa.

        Ja siinä kohtaa kun vanhempi alkaa kurittaa ja alkaa vaatia lapselta tottelevaisuutta, niin se pieni lapsi pitää vanhempaansa ilkeänä ja kiusaajana ja sääntöjä ja ohjeita ilkeilynä !

        Näin nyt on siis yhä sinun kanssasi, ikävä kyllä, eli sinulle pitäisi vain rakkaudellisesti leperrellä vain, sillä muuten ei ole rakastava vanhempi asialla, vaan lakihenkinen ilkeä vieras, eikä se Hyvä Paimen ja Hyvän Paimenen ääni !


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Jos minulla onkin juuri se tietomäärä, jonka Jumala on katsonut tarpeelliseksi, jotta pysyn uskossa ja oikealla tiellä. Olihan kirjanoppineillakin tietoa, mutta heiltä puuttui se tärkein.
        En ole kirjoittanut, että omisimme tietotasoltamme samanarvoisia, enkä sitäkään, että olisimme yhtä opoineita. Tuo oli sinun oma tulkintasi.
        Tulkitset kirjoituksiani niin lakihenkisesti ilman rakkautta. En tunnista lainkaan teksteistäsi HyvänPaimenen ääntä.

        PyhönHengen opetuksesta nimenomaan onkin kyse, kun keskustelen ystövieni kanssa. Puhuuhan PyhäHenki myös heille ja he avaavat tekstiä muille sen mukaan mitä Herra Henkensä kautta avaa.
        Varo omavoipaisuutta, kun yksin tulkitset. Ole nöyrällä mielellä. Muista, että joskus voit olla tulkinnut jonkin kohdan väärin. Se on inhimillistä.
        En ime täällä kenenkään oppeja, enkä myöskään sinun oppejasi, ole huoleti.
        Olen niin vahvasti tässä missä nyt olen , Jeesuksen ohjaamalla tiellä, etten luovu tästä. Häneen turvaan. Hän vie perille.
        On niin kiitollinen olo ja rauha sydämmessäni.

        Sanoit vielä, että minun ei pitäisi luottaa itseeni eli tulkita Sanaa yksin, ja varoitit minua omavoimaisuudesta !

        En yhäkään luota itseeni, enkä tulkitse Sanaa ITSE vaan luotan vain ja ainoastaan Pyhän Hengen opetukseen, ja se tie ei todellakaan vie omavoimaisuuteen !

        Mutta tutkitaan nyt sinun ja niiden sinun opettajiesi Hengellisyyttä hieman Raamatun Sanalla !

        Eli tässä sinulle ja heille pieni Hengellinen pähkinä, ja minä olen melko varma siitä, että kukaan teistä ei osaa sitä ratkaista, eli tässä se pähkinä:

        Sananl. 26:4 Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.

        Sananl. 26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

        Nämä ovat molemmat siis Totuutta, tässä ei ole virhettä !

        Kysymys siis kuuluu:

        Vastaatko vai et, tyhmälle hänen hulluuntensa mukaan ???

        Tiedoksesi sen verran, että tämä ei aukea, kuin vain ja ainoastaan Hengelliselle Uskovalle, joka vaeltaa Hengen johdossa ja opetuksessa !

        Mutta vastaa siis kysymykseen ja jos et itse siihen kykene, niin kysy nyt niiltä opettajiltasi !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Ai sinulle ei kuulukkaan tämä varoituksen Sana siis:

        Hepr. 5:12 Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        Kun tätä vahvaa ruokaa alkaa uskova saamaan, niin se ei maistu, vaan se luullostaa varmaan kovalta sanalta ja lakihenkiseltä, siis se ei ensin kuullosta Hyvän Paimenen ääneltä, vaikka se sitä onkin.

        Siis aivan samoin menee luonnollisen pienen lapsen kohdalla, eli ensin häntä ei ihan pienenä voi eikä hyödytä kurittaa.

        Ja siinä kohtaa kun vanhempi alkaa kurittaa ja alkaa vaatia lapselta tottelevaisuutta, niin se pieni lapsi pitää vanhempaansa ilkeänä ja kiusaajana ja sääntöjä ja ohjeita ilkeilynä !

        Näin nyt on siis yhä sinun kanssasi, ikävä kyllä, eli sinulle pitäisi vain rakkaudellisesti leperrellä vain, sillä muuten ei ole rakastava vanhempi asialla, vaan lakihenkinen ilkeä vieras, eikä se Hyvä Paimen ja Hyvän Paimenen ääni !

        Kiitos. Tutkin itseäni. Otathan sinäkin kiinni itsestäsi ja todistat Jumalan kirkkautta ilman muuta totuuden, mmutta myös rakkauden hengessä, ettet vahingossa tule ajaneeksi Jumalaa etsiviä kauemmaksi. Sillä tuollainen tapa mikä sinulla on eli syyttäminen ja hyökkäys voi ajaa ihmisem kauemmaksi Jumalasta. Joku saattaa ajatella, että tuollaisia syyttäjiä ne uskovat ovat.
        Oman lihansa kuolettaminen kun ei ole niin helppoa meille ihmisille ja se saattaa näkyä läpi julistus työssäkin niinkuin sinulla siis tuo luonteesi ja tapasi kohdata ihmisiä.


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Kiitos. Tutkin itseäni. Otathan sinäkin kiinni itsestäsi ja todistat Jumalan kirkkautta ilman muuta totuuden, mmutta myös rakkauden hengessä, ettet vahingossa tule ajaneeksi Jumalaa etsiviä kauemmaksi. Sillä tuollainen tapa mikä sinulla on eli syyttäminen ja hyökkäys voi ajaa ihmisem kauemmaksi Jumalasta. Joku saattaa ajatella, että tuollaisia syyttäjiä ne uskovat ovat.
        Oman lihansa kuolettaminen kun ei ole niin helppoa meille ihmisille ja se saattaa näkyä läpi julistus työssäkin niinkuin sinulla siis tuo luonteesi ja tapasi kohdata ihmisiä.

        Tarkoitin ylhäältäpäin tulevaa asennettasi, kun itseasiassa se on niin, että me olemme Jumalan silmissä kaikki samanarvoisia. Tämä olikin sitten tässä. Kiitos ajatuksia herättävistä viesteistäsi. Kirjoituksesi olivat mielenkiintoisia ja opettavaisia.


      • s-seutulainen

        Miksi kirjoitat nimimerkille "Samaatietä" niin hyökkäästi?
        Minusta hän on nöyrä ja konstailematon Herran Jeesuksen seuraaja.
        En ole havainnut hänen täällä kirjoittamisensa perusteella hänen ammentaneen mitään "oppeja" "opettajiltaan" , ajatuksia ja tulkitsemisia ohi puhtaan ja raittiin Herran evankeliumin.
        Kaikki me olemme erehtyväisiä ja peräti monessa puuttuvaisia.
        Vaikka Raamattu on ylin auktoriteettimme ja opettajamme, eihän ole kiellettyä tutkimasta Raamatun sanaa raittiisti opettavien opettajien kirjoituksia ja teoksia. Eikä liioin keskustelemasta uskon sisarien ja veljien kanssa hengellisistä kysymyksistä.
        Emme kaiketi saata olla kaikesta Jumalan sanaa koskevasta itse niin varmoja - vaikka kuinka olisimme saaneet tulla vahvaa ruokaa nauttiviksi - ettemme voisi hengellisesti tulla runsaastikin ravituiksi lukemisen ja muiden kanssa keskustelemisen kautta.


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Tarkoitin ylhäältäpäin tulevaa asennettasi, kun itseasiassa se on niin, että me olemme Jumalan silmissä kaikki samanarvoisia. Tämä olikin sitten tässä. Kiitos ajatuksia herättävistä viesteistäsi. Kirjoituksesi olivat mielenkiintoisia ja opettavaisia.

        Kiitos vain kehoituksen sanoistasi, mutta minä olen siis itse kokenut jo tämän:

        5 ja te olette unhottaneet kehoituksen, joka puhuu teille niinkuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee;
        6 sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa".
        7 Kuritukseksenne te kärsitte; Jumala kohtelee teitä niinkuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita?
        8 Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osallisiksi tulleet, silloinhan te olette äpäriä ettekä lapsia.
        9 Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme?
        10 Sillä nuo kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään.
        11 Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut.

        Eli kun on itse kokenut kurituksen ja tullut Taivaallisen Isän kurittamaksi ja kasvattamaksi, niin silloin siis ymmärtää sen, että Totuuden sanominen ei ole värää tuomitsemista eikä syyttämistä eikä hyökkäämistä, vaan se on vain ja ainoastaan Totuuden sanomista !

        Raamattu sanoo siis:

        Joh. 8:32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".

        Eli ilman Totuutta ja sen sanomista ei ole tuleva vapautusta valheesta ja vääryydestä ja vääristä teoista eli synneistä, joissa Jumalan lapsikin yhä sokeana osin valetaa.

        Niin ja ymmärrän hyvin sen, että sinä koet minun puhuvan ylhäältä päin, mutta sille tunteellesi minä en juurikaan voi mitään, siis Jumalan Sana on suoraa ja selvää, ja se Sana siis kirpaisee osuessaan, mutta ilman kirpaisua ei tapahdu parannuksetekoa, sillä jos ei Sana osu, niin eihän se mitään vaikutakkaan.

        Hepr. 4:12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;
        13 eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.

        Siis tuo Sanan miekan tunkeutuminen kirpaisee todella meitä, ja se siis tuomitsee meidän ajatuksen ja aivoitukset, mutta muuten ei siis erottumista eli pyhittymistä tapahdu, jos se ei leikkaa ja paljasta sisimpiä !

        Eli jo pelkkä Raamatun Sanan lainaaminen voi satuttaa ja tuntua tuollaiselta ylhäältä päin toiminnalta, mutta nöyrän Uskovan on vain suostuttava ottamaan Sana vastaan, vaikka sen tuoja ei osaisikaan sitä voidella vastaanottajan mielestä kyllin pehmeäksi, sillä se sananmiekka ei kyllä pehmene !

        Siis vaikka minulle itselleni tulisi Sanan kautta kehoittamaan umpisokea fariseus/kirjanoppinut, niin se Sana minun on otsettava vastaan ja tutkittava itseäni sillä, vaikka tuo kehoittaja itse olisikin kelvoton.

        1 Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen
        2 sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset.
        3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, SE TEHKÄÄ JA PITÄKÄÄ; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.
        4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.

        Eli minulle itselleni ei ole väliä sen, onko kehoittaja umpisokea ja kelvoton itse omissa toimissaan, mutta jos hän tuo Sanan, niin sitä Sanaa minun tulee ojentautua noudattamaan, mutta toki Herran avulla ja tuella.

        Minun siis ei tarvitse kisailla siitä, että kumpi tässä on joku tunkion kukko, eikä tule välittää ihmisestä vaan pyrkiä vain toimimaan Jumalan tahdossa, eli tämä ei ole mitään kukkoilu kisailua siitä, että kuka mitäkin on, vaan Totuuden jatkuvaa etsintää vain ja pyrkimystä pyhitykseen ja sen jatkumiseen OMALLA KOHDALLA.

        Näin siis pitäisi olle sinunkin kohdallasi, mutta nyt siis vänkäät minua vastaan, joka olen tuonut sinulle Sanaa.

        Uskovalla siis tulisi olla nöyryyttä ottaa vastaan väärääkin, mutta uskovan ei siis tule nöyristellä ihmisiä, vaan olla nöyrä Jumalan edessä, ja nöyrä siis ottaa kehoituksen Sanaa vastaan ja tutkistelee sillä itseään ja toimiaan.

        Mutta minäkin siis nyt tutkistelen itse itseäni Herran edessä ja kysyn rukouksessa Hänen arviotaan siitä, mitä sinä minulle sanoit !


      • s-seutulainen
        s-seutulainen kirjoitti:

        Miksi kirjoitat nimimerkille "Samaatietä" niin hyökkäästi?
        Minusta hän on nöyrä ja konstailematon Herran Jeesuksen seuraaja.
        En ole havainnut hänen täällä kirjoittamisensa perusteella hänen ammentaneen mitään "oppeja" "opettajiltaan" , ajatuksia ja tulkitsemisia ohi puhtaan ja raittiin Herran evankeliumin.
        Kaikki me olemme erehtyväisiä ja peräti monessa puuttuvaisia.
        Vaikka Raamattu on ylin auktoriteettimme ja opettajamme, eihän ole kiellettyä tutkimasta Raamatun sanaa raittiisti opettavien opettajien kirjoituksia ja teoksia. Eikä liioin keskustelemasta uskon sisarien ja veljien kanssa hengellisistä kysymyksistä.
        Emme kaiketi saata olla kaikesta Jumalan sanaa koskevasta itse niin varmoja - vaikka kuinka olisimme saaneet tulla vahvaa ruokaa nauttiviksi - ettemme voisi hengellisesti tulla runsaastikin ravituiksi lukemisen ja muiden kanssa keskustelemisen kautta.

        ja yllä oleva nm:lle "Katsotko.peiliin"!
        :)


      • Muistuttaisin
        s-seutulainen kirjoitti:

        ja yllä oleva nm:lle "Katsotko.peiliin"!
        :)

        Tunnustaako saviseutulainen Jeesuksen Kristuksen?


      • katsotko.peiliin
        s-seutulainen kirjoitti:

        Miksi kirjoitat nimimerkille "Samaatietä" niin hyökkäästi?
        Minusta hän on nöyrä ja konstailematon Herran Jeesuksen seuraaja.
        En ole havainnut hänen täällä kirjoittamisensa perusteella hänen ammentaneen mitään "oppeja" "opettajiltaan" , ajatuksia ja tulkitsemisia ohi puhtaan ja raittiin Herran evankeliumin.
        Kaikki me olemme erehtyväisiä ja peräti monessa puuttuvaisia.
        Vaikka Raamattu on ylin auktoriteettimme ja opettajamme, eihän ole kiellettyä tutkimasta Raamatun sanaa raittiisti opettavien opettajien kirjoituksia ja teoksia. Eikä liioin keskustelemasta uskon sisarien ja veljien kanssa hengellisistä kysymyksistä.
        Emme kaiketi saata olla kaikesta Jumalan sanaa koskevasta itse niin varmoja - vaikka kuinka olisimme saaneet tulla vahvaa ruokaa nauttiviksi - ettemme voisi hengellisesti tulla runsaastikin ravituiksi lukemisen ja muiden kanssa keskustelemisen kautta.

        Olet siis s-seutulainen sitä mieltä, että olet itse kyvykäs arvioimaan näitä asioita ja oppeja, joista olemme keskustelleet, ja lisäksi siis kykenet oikein arvioimaan minua ja toimiani !

        No, kerrotko sinä nyt ensin oikean vastauksen tuohon kysymyspähkinääni, niin katsotaan ensin se, että minkä verran oikeasti ymmärrät Hengellisiä asioita ?

        Toistan siis:

        Eli tässä sinulle ja heille pieni Hengellinen pähkinä, ja minä olen melko varma siitä, että kukaan teistä ei osaa sitä ratkaista, eli tässä se pähkinä:

        Sananl. 26:4 Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.

        Sananl. 26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

        Nämä ovat molemmat siis Totuutta, tässä ei ole virhettä !

        Kysymys siis kuuluu:

        Vastaatko vai et, tyhmälle hänen hulluuntensa mukaan ???

        Tiedoksesi sen verran, että tämä ei aukea, kuin vain ja ainoastaan Hengelliselle Uskovalle, joka vaeltaa Hengen johdossa ja opetuksessa !

        Jään odottelemaan ! ;)


      • ValkeusPimeydessä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Olet siis s-seutulainen sitä mieltä, että olet itse kyvykäs arvioimaan näitä asioita ja oppeja, joista olemme keskustelleet, ja lisäksi siis kykenet oikein arvioimaan minua ja toimiani !

        No, kerrotko sinä nyt ensin oikean vastauksen tuohon kysymyspähkinääni, niin katsotaan ensin se, että minkä verran oikeasti ymmärrät Hengellisiä asioita ?

        Toistan siis:

        Eli tässä sinulle ja heille pieni Hengellinen pähkinä, ja minä olen melko varma siitä, että kukaan teistä ei osaa sitä ratkaista, eli tässä se pähkinä:

        Sananl. 26:4 Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.

        Sananl. 26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

        Nämä ovat molemmat siis Totuutta, tässä ei ole virhettä !

        Kysymys siis kuuluu:

        Vastaatko vai et, tyhmälle hänen hulluuntensa mukaan ???

        Tiedoksesi sen verran, että tämä ei aukea, kuin vain ja ainoastaan Hengelliselle Uskovalle, joka vaeltaa Hengen johdossa ja opetuksessa !

        Jään odottelemaan ! ;)

        Älkää vastatko tähän. Vain Herra arvioi ihmisten uskon, ei ihminen. Sitä valtaa ei ihmisellä ole. Kysymys ei ole tehty Pyhässä Hengessä, vaan se on hyökkäys Jumalan lapsia kohtaan. Kysymyksen esittäjä ei voi arvoida kenenkään uskoa. Tämä on se pimeys, joka on valkeudessa. Eksytyksen henki, joka raivoaa Jumalan sanaan tukeutuen, tekeytyen hyväksi palvelijaksi. Varokaa tätä henkeä.
        Tuottaa murheen Pyhälle Hengelle tottelemattomuudellaan. Nostaa itsensä muiden yläpuolelle. Näihin ei kannata vastata kenenkään!!!


      • katsotko.peiliin
        ValkeusPimeydessä kirjoitti:

        Älkää vastatko tähän. Vain Herra arvioi ihmisten uskon, ei ihminen. Sitä valtaa ei ihmisellä ole. Kysymys ei ole tehty Pyhässä Hengessä, vaan se on hyökkäys Jumalan lapsia kohtaan. Kysymyksen esittäjä ei voi arvoida kenenkään uskoa. Tämä on se pimeys, joka on valkeudessa. Eksytyksen henki, joka raivoaa Jumalan sanaan tukeutuen, tekeytyen hyväksi palvelijaksi. Varokaa tätä henkeä.
        Tuottaa murheen Pyhälle Hengelle tottelemattomuudellaan. Nostaa itsensä muiden yläpuolelle. Näihin ei kannata vastata kenenkään!!!

        Eli sinä itse siis et kykene vastaamaan !

        Asia selvä !


      • Sophiie
        s-seutulainen kirjoitti:

        Miksi kirjoitat nimimerkille "Samaatietä" niin hyökkäästi?
        Minusta hän on nöyrä ja konstailematon Herran Jeesuksen seuraaja.
        En ole havainnut hänen täällä kirjoittamisensa perusteella hänen ammentaneen mitään "oppeja" "opettajiltaan" , ajatuksia ja tulkitsemisia ohi puhtaan ja raittiin Herran evankeliumin.
        Kaikki me olemme erehtyväisiä ja peräti monessa puuttuvaisia.
        Vaikka Raamattu on ylin auktoriteettimme ja opettajamme, eihän ole kiellettyä tutkimasta Raamatun sanaa raittiisti opettavien opettajien kirjoituksia ja teoksia. Eikä liioin keskustelemasta uskon sisarien ja veljien kanssa hengellisistä kysymyksistä.
        Emme kaiketi saata olla kaikesta Jumalan sanaa koskevasta itse niin varmoja - vaikka kuinka olisimme saaneet tulla vahvaa ruokaa nauttiviksi - ettemme voisi hengellisesti tulla runsaastikin ravituiksi lukemisen ja muiden kanssa keskustelemisen kautta.

        Vastaan täältä sivustalta: heissä on eri henki.

        Ismael hyökkää Iisakia vastaan, Hagar Saaraa vastaan, näin kuvaannollisesti.
        Perkele Kristusta vastaan.

        Tiedän, ettei Samaatietä ylpisty näistä sanoista. Mutta sisukkaasti on tyttö seissyt ristitulessa, uskoa puolustaen.


      • katsotko.peiliin
        Sophiie kirjoitti:

        Vastaan täältä sivustalta: heissä on eri henki.

        Ismael hyökkää Iisakia vastaan, Hagar Saaraa vastaan, näin kuvaannollisesti.
        Perkele Kristusta vastaan.

        Tiedän, ettei Samaatietä ylpisty näistä sanoista. Mutta sisukkaasti on tyttö seissyt ristitulessa, uskoa puolustaen.

        Minä siis olen jo perkeleestä ! :)

        Eli nyt minussa siis on jo saastainen henki ?

        Tuo menee jo vaaralliseksi touhuksi, siis sanot että minussa oleva Pyhä Henki onkin saastainen henki !

        Tajuatko sen, että et sinä nyt minua vastaan hyökkää, vaan Pyhää Henkeä vastaan.

        Luuk. 12:10 Ja jokaiselle, joka sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi; mutta sille, joka Pyhää Henkeä pilkkaa, ei anteeksi anneta.

        Siis minua saat vapaasti Sanan mukaan haukkua vaikka miksi, mutta Pyhän Hengen pilkka on ihan toinen asia jo !

        Ole varovainen, olet yhä ymmärtämätön ja saanet anteeksi siksi, mutta vaarallista on siis väittää uudestisyntynytta uskovan omaavan saastaisen hengen vaikka hänellä on Pyhä Henki !


      • Kummeksun
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Minä siis olen jo perkeleestä ! :)

        Eli nyt minussa siis on jo saastainen henki ?

        Tuo menee jo vaaralliseksi touhuksi, siis sanot että minussa oleva Pyhä Henki onkin saastainen henki !

        Tajuatko sen, että et sinä nyt minua vastaan hyökkää, vaan Pyhää Henkeä vastaan.

        Luuk. 12:10 Ja jokaiselle, joka sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi; mutta sille, joka Pyhää Henkeä pilkkaa, ei anteeksi anneta.

        Siis minua saat vapaasti Sanan mukaan haukkua vaikka miksi, mutta Pyhän Hengen pilkka on ihan toinen asia jo !

        Ole varovainen, olet yhä ymmärtämätön ja saanet anteeksi siksi, mutta vaarallista on siis väittää uudestisyntynytta uskovan omaavan saastaisen hengen vaikka hänellä on Pyhä Henki !

        Miksi hyökkäsit noin lujasti "samaatietä" vastaan? Eikö hänessä ole Pyhää Henkeä?


      • SivustaMinäkin

        Kuulen raamatunlehtien havinaa. Katsotko.peiliin etsii raamatusta irtosäkeitä todistaakseen, ettei nimim.samaatietä omista Pyhää Henkeä.


      • vanhurskaudessa
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Minä siis olen jo perkeleestä ! :)

        Eli nyt minussa siis on jo saastainen henki ?

        Tuo menee jo vaaralliseksi touhuksi, siis sanot että minussa oleva Pyhä Henki onkin saastainen henki !

        Tajuatko sen, että et sinä nyt minua vastaan hyökkää, vaan Pyhää Henkeä vastaan.

        Luuk. 12:10 Ja jokaiselle, joka sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi; mutta sille, joka Pyhää Henkeä pilkkaa, ei anteeksi anneta.

        Siis minua saat vapaasti Sanan mukaan haukkua vaikka miksi, mutta Pyhän Hengen pilkka on ihan toinen asia jo !

        Ole varovainen, olet yhä ymmärtämätön ja saanet anteeksi siksi, mutta vaarallista on siis väittää uudestisyntynytta uskovan omaavan saastaisen hengen vaikka hänellä on Pyhä Henki !

        Vain Jeesukseen uskovassa on Pyhä Henki. Ihmisessä, joka elää uskosta.


      • katsotko.peiliin
        SivustaMinäkin kirjoitti:

        Kuulen raamatunlehtien havinaa. Katsotko.peiliin etsii raamatusta irtosäkeitä todistaakseen, ettei nimim.samaatietä omista Pyhää Henkeä.

        Näytättekö sen minun omista kirjoituksistani, että missä olen väittänyt niin, että "samaatietä" nikillä ei voisi olla Pyhää Henkeä ?

        Kiitos !


      • katsotko.peiliin
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Näytättekö sen minun omista kirjoituksistani, että missä olen väittänyt niin, että "samaatietä" nikillä ei voisi olla Pyhää Henkeä ?

        Kiitos !

        Siis voidaanko pysyä siinä, mitän on sanottu ?

        Eikä aleta laittaa sanoja toisen suuhun !

        Kiitos !


      • katsotko.peiliin
        SivustaMinäkin kirjoitti:

        Kuulen raamatunlehtien havinaa. Katsotko.peiliin etsii raamatusta irtosäkeitä todistaakseen, ettei nimim.samaatietä omista Pyhää Henkeä.

        Niin ja joko ratkaisitte, tuon minun laittamani pähkinän ?

        Harmittaako nyt se, että ette itse kykene sitä ratkaisemaan ?

        Vai mistä on kyse tässä touhussanne ?


    • Ymmärrä.asia

      Kirkkoon kuulumisella ihminen osoittaa, ettei kunnioita Raamatun opetuksia.
      Hyvä tuo Room. 6. luku. Jae 4 puhuu upotuskasteesta vedessä. Samoin Apt. 10:48.

      Viine viikkoina tuhannet kirkosta eronneet eivät kaikki ole uskossa olevia, vaan ovat muuten vain ymmärtäväisiä.
      Monet, kuten minäkin, ovat uskossa Jeesukseen, ja eroavat sen tähden kirkosta.

      http://www.eroakirkosta.fi

      Rukoile. Etoa kirkosta. Ja lähde raamatulliselle kasteelle.

      • markku.lievonen

        >>Kirkkoon kuulumisella ihminen osoittaa, ettei kunnioita Raamatun opetuksia. <<

        Tänä aikana on erikoisen yleistä puhua ja puhua ja vielä kerran puhua ja jaaritella Siis Jeesukseen uskovaksi itseään tituleeraavan ihmisen. Mutta, jos laskeudutaan puhumisesta / teoriatasosta arjen tasolle ja siihen liitetään JUMALAN tahdon tekeminen niin rivit harvenevat. Siis ihmisen käyttäytymiseen liittyvät uskon teot, jota syntyvät uskosta. Uskosta, mitä JUMALA ilmoittaa tahdostaan Raamatussa.

        Niin, asiat on erittäin selkeitä ja ilmoituksien perusteella helposti ymmärrettäviä mutta kun tilanteeseen llitetään uskossa vaeltaminen ja ojentautuminen uskonsa mukaa, niin epäuskoisuus ihmisessä paljastuu. RIITAISUUS on vallitseva tila. Riitoja ei rakenna Jeesukseen uskova ihminen,- vaan epäuskossa oleva ja siitä epäuskosta vaeltava.

        Juuri tuohon todellisuuteen liittyen. Jeesukseen uskovalla ihmisellä on vain oikeus asian tiedottamiseen,- ei enempään.

        Niin, apostolit opettivat ja tiedottivat tarkoin asiat mm seurakunnasta, mutta uskonnollinen ihminen ei haua ojentautua apostolien opetuksen mukaisesti. Yhtä suurta ihmetystä koin muutama päivä sittten kun pohdinnan alla oli uskovan ihmisen asennoituminen työnantajaa kohtaan eli kaikki ilmoitukset kumotaan epäsukossa eläen.

        Nin, tämä vallitseva tilanne ei tietenkkään tule vaikuttaa todellisesti Jeesukseen uskovan ihmisen ajatteluun ja koko elämään JUMALAN tahdon tekemisestä. Iloitsemiseen Herrassa. Juuri liikaa takertuminen epäuskoisten ihmisen asenteisiin ja jaarityksiin niin huomaamatta se voi vaikuttaa jo uskovan ihmisen mielentilaan sekaantumalla asiaan, joka ei hänelle kuulu.


      • voi.markku
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>Kirkkoon kuulumisella ihminen osoittaa, ettei kunnioita Raamatun opetuksia. <<

        Tänä aikana on erikoisen yleistä puhua ja puhua ja vielä kerran puhua ja jaaritella Siis Jeesukseen uskovaksi itseään tituleeraavan ihmisen. Mutta, jos laskeudutaan puhumisesta / teoriatasosta arjen tasolle ja siihen liitetään JUMALAN tahdon tekeminen niin rivit harvenevat. Siis ihmisen käyttäytymiseen liittyvät uskon teot, jota syntyvät uskosta. Uskosta, mitä JUMALA ilmoittaa tahdostaan Raamatussa.

        Niin, asiat on erittäin selkeitä ja ilmoituksien perusteella helposti ymmärrettäviä mutta kun tilanteeseen llitetään uskossa vaeltaminen ja ojentautuminen uskonsa mukaa, niin epäuskoisuus ihmisessä paljastuu. RIITAISUUS on vallitseva tila. Riitoja ei rakenna Jeesukseen uskova ihminen,- vaan epäuskossa oleva ja siitä epäuskosta vaeltava.

        Juuri tuohon todellisuuteen liittyen. Jeesukseen uskovalla ihmisellä on vain oikeus asian tiedottamiseen,- ei enempään.

        Niin, apostolit opettivat ja tiedottivat tarkoin asiat mm seurakunnasta, mutta uskonnollinen ihminen ei haua ojentautua apostolien opetuksen mukaisesti. Yhtä suurta ihmetystä koin muutama päivä sittten kun pohdinnan alla oli uskovan ihmisen asennoituminen työnantajaa kohtaan eli kaikki ilmoitukset kumotaan epäsukossa eläen.

        Nin, tämä vallitseva tilanne ei tietenkkään tule vaikuttaa todellisesti Jeesukseen uskovan ihmisen ajatteluun ja koko elämään JUMALAN tahdon tekemisestä. Iloitsemiseen Herrassa. Juuri liikaa takertuminen epäuskoisten ihmisen asenteisiin ja jaarityksiin niin huomaamatta se voi vaikuttaa jo uskovan ihmisen mielentilaan sekaantumalla asiaan, joka ei hänelle kuulu.

        Lopeta jo Markku nämä omaan ihmis "viisauteesi" perustuvat sepustukset !

        Nämä ovat sellaista puuroa, että ei määrää eikä mittaa !

        " Juuri tuohon todellisuuteen liittyen. Jeesukseen uskovalla ihmisellä on vain oikeus asian tiedottamiseen,- ei enempään. "

        Lue edes vähän sitä Raamattua !

        9 Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa;
        10 en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta.
        11 Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.
        12 Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
        13 Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

        Niin ja tässä luetteloa lisää:

        19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
        21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.

        Joten ÄLÄ puhu pehmoisia ja opeta Raamatun vastaisia oppejasi KIITOS !


      • markku.lievonen
        voi.markku kirjoitti:

        Lopeta jo Markku nämä omaan ihmis "viisauteesi" perustuvat sepustukset !

        Nämä ovat sellaista puuroa, että ei määrää eikä mittaa !

        " Juuri tuohon todellisuuteen liittyen. Jeesukseen uskovalla ihmisellä on vain oikeus asian tiedottamiseen,- ei enempään. "

        Lue edes vähän sitä Raamattua !

        9 Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa;
        10 en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta.
        11 Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.
        12 Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
        13 Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

        Niin ja tässä luetteloa lisää:

        19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
        21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.

        Joten ÄLÄ puhu pehmoisia ja opeta Raamatun vastaisia oppejasi KIITOS !

        Tarkoitin juuri kaltaisiasi ihmisiä, jotka inhoavat uskon tekoja / JUMALAN tahdon tekemistä. Epäuskosta on siis kysymys. Ihminen, jolla mmei ole Hengen hedelmää,- vaan lihan. Eivät alistu JUMALAN tahdon alaisuuteen. Teistä on JUMALAN tahdo etäällä pysyminen ja juuri rahassa elämisen tähden.

        19Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20 epäjumalanpalvelus, noituus, ..........vihamielisyys, ............riita..........., kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
        21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.





        22Mutta Hengen hedelmä on rakkaus,........ ilo........., rauha..........., pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, .......itsensähillitseminen.


      • markku.lievonen
        markku.lievonen kirjoitti:

        Tarkoitin juuri kaltaisiasi ihmisiä, jotka inhoavat uskon tekoja / JUMALAN tahdon tekemistä. Epäuskosta on siis kysymys. Ihminen, jolla mmei ole Hengen hedelmää,- vaan lihan. Eivät alistu JUMALAN tahdon alaisuuteen. Teistä on JUMALAN tahdo etäällä pysyminen ja juuri rahassa elämisen tähden.

        19Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20 epäjumalanpalvelus, noituus, ..........vihamielisyys, ............riita..........., kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
        21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.





        22Mutta Hengen hedelmä on rakkaus,........ ilo........., rauha..........., pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, .......itsensähillitseminen.

        >>Teistä on JUMALAN tahto etäällä pysyminen ja juuri rahassa elämisen tähden.<<

        Olipa haaska virhe. Ei rahassa elämisen tähden,- vaan RAUHASSA. Toki rauhassa eläminen on rikasta elämää, mutta erilaista rikkautta kuin rahan kautta saatu rikkaus.


      • voi.markku
        markku.lievonen kirjoitti:

        Tarkoitin juuri kaltaisiasi ihmisiä, jotka inhoavat uskon tekoja / JUMALAN tahdon tekemistä. Epäuskosta on siis kysymys. Ihminen, jolla mmei ole Hengen hedelmää,- vaan lihan. Eivät alistu JUMALAN tahdon alaisuuteen. Teistä on JUMALAN tahdo etäällä pysyminen ja juuri rahassa elämisen tähden.

        19Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
        20 epäjumalanpalvelus, noituus, ..........vihamielisyys, ............riita..........., kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
        21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.





        22Mutta Hengen hedelmä on rakkaus,........ ilo........., rauha..........., pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, .......itsensähillitseminen.

        Hengen hedelmää ei yhäkään ole valheiden ja harhaoppien levitys !

        Jota sinä olet harrastanut täälläkin jo ihan liian pitkään !

        Olet NIIIIN syvällä suossasi, että et enää nouse sieltä muuten, kuin että Herra sinua auttaa ja armahtaa !


      • Samaatietä
        voi.markku kirjoitti:

        Hengen hedelmää ei yhäkään ole valheiden ja harhaoppien levitys !

        Jota sinä olet harrastanut täälläkin jo ihan liian pitkään !

        Olet NIIIIN syvällä suossasi, että et enää nouse sieltä muuten, kuin että Herra sinua auttaa ja armahtaa !

        Tuo onkin ainoa keino. Herran armosta yksin, ei omin avuin. Noinhan se on kaikilla. Myös sinulla ja minulla.


      • voi.markku
        Samaatietä kirjoitti:

        Tuo onkin ainoa keino. Herran armosta yksin, ei omin avuin. Noinhan se on kaikilla. Myös sinulla ja minulla.

        Sori vaan, mutta ei koske ainakaan minua !

        Siis nöyrä uskova tutkii asiat Herransa edessä, jos joku häntä siihen kehoittaa.

        Ja varsinkin silloin jos kyse on aidosta uskonveljestä/sisaresta.

        Vain sitä kautta on mahdollista siis vapautua Herran avulla, eli tulee alistaa kehoituksen sana Herran eteen, ja sitten pyytää Hänen apuaan, että Hän kertoo Totuuden asioista tai opeista, joista ollaan eri mieltä.

        Mutta sitten on näitä Markun kaltaisia, jotka eivät nöyrry tutkimaan asioita ja omaksumiaan oppeja, vaan jotka jankkaavat niitä vain maailman tappiin asti !

        Yksi Markun pahimmista harhaopeista on ns. KPAP oppi eli "kaikki pelastuu oppi", eli Jumala pelastaa vaikka väkisin kaikki ihmiset Markun mukaan !

        Mutta jos Jumala niin tekee, niin Hän ihan turhaan antoi poikansa kärsiä ja kuolla meidän puolestamme !

        Silloin siis on myös aivan sama se, miten täällä maan päällä kukin touhuaa ja kiusaa ja murhaa toisiaan, kun kuitenkin siis lopulta Jumala, vaikka väkisin, pelastaa jokaisen ihmisen kuitenkin !

        Tästä ovat monet uskovat Markkua varoitelleet ja muistakin hänen harhaopeistaan, mutta Markku siis ei kuuntele eikä tutki, kun "Markku on oikeassa ja Markun oma sana on siis Jumalan sanaa !

        Tälläinen asenne ja itse itsensä korottaminen Jumalaksi on ominaista antikristuksille !

        1. Joh. 2:18 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.

        Matt. 24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.


      • Samaatietä
        voi.markku kirjoitti:

        Sori vaan, mutta ei koske ainakaan minua !

        Siis nöyrä uskova tutkii asiat Herransa edessä, jos joku häntä siihen kehoittaa.

        Ja varsinkin silloin jos kyse on aidosta uskonveljestä/sisaresta.

        Vain sitä kautta on mahdollista siis vapautua Herran avulla, eli tulee alistaa kehoituksen sana Herran eteen, ja sitten pyytää Hänen apuaan, että Hän kertoo Totuuden asioista tai opeista, joista ollaan eri mieltä.

        Mutta sitten on näitä Markun kaltaisia, jotka eivät nöyrry tutkimaan asioita ja omaksumiaan oppeja, vaan jotka jankkaavat niitä vain maailman tappiin asti !

        Yksi Markun pahimmista harhaopeista on ns. KPAP oppi eli "kaikki pelastuu oppi", eli Jumala pelastaa vaikka väkisin kaikki ihmiset Markun mukaan !

        Mutta jos Jumala niin tekee, niin Hän ihan turhaan antoi poikansa kärsiä ja kuolla meidän puolestamme !

        Silloin siis on myös aivan sama se, miten täällä maan päällä kukin touhuaa ja kiusaa ja murhaa toisiaan, kun kuitenkin siis lopulta Jumala, vaikka väkisin, pelastaa jokaisen ihmisen kuitenkin !

        Tästä ovat monet uskovat Markkua varoitelleet ja muistakin hänen harhaopeistaan, mutta Markku siis ei kuuntele eikä tutki, kun "Markku on oikeassa ja Markun oma sana on siis Jumalan sanaa !

        Tälläinen asenne ja itse itsensä korottaminen Jumalaksi on ominaista antikristuksille !

        1. Joh. 2:18 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.

        Matt. 24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

        Tarkoitin, että usko tulee Jumalalta lahjana, että se on jokaisen kohdalla noin.


    • Kanna.Te.Taan

      Täydellisesti oikea kommentti:

      "Kirkkoon kuulumisella ihminen osoittaa, ettei kunnioita Raamatun opetuksia.
      Hyvä tuo Room. 6. luku. Jae 4 puhuu upotuskasteesta vedessä. Samoin Apt. 10:48.

      Viine viikkoina tuhannet kirkosta eronneet eivät kaikki ole uskossa olevia, vaan ovat muuten vain ymmärtäväisiä.
      Monet, kuten minäkin, ovat uskossa Jeesukseen, ja eroavat sen tähden kirkosta.

      http://www.eroakirkosta.fi

      Rukoile. Etoa kirkosta. Ja lähde raamatulliselle kasteelle. "

    • Absoluuttinen.totuus

      Kirjoittaja on saanut Jumalalta ajatukset aloitukseen. Asia on absolut.

    • Hyvää.kaikki

      Asiakin on oikeaa. Huomaatteko sitä? Usein kiinnitetään huomiota toisarvoisiin seikkoihin, kuten kirjoituksen hyvään tai huonoon äidinkieliseen asuun. Niiden läpi pitää osata katsoa esitettävää asiaa.

    • Oudottyypit

      On eräs henkilö Deus Protector Noster kaupungista joka toistaa kuin mantraa: Fri Bride Meisön exite steissön, OddFellows, ductig, FlowerSociety, Rebekkat, Ydinvoima, ufot....suomifinlandiassa.

    • Tähtienpuolla

      Nyt on Teukalla karannut mopo käsistä, kun pitää alkaa uskovaisia naisia ahdistelemaan. Mikähän lienee motivaatio ?

      • sääliksi.käy

        Jokkaisella on tapansa lähennellä saisia. Tällä Teukalla vuan tapa, joka karkottaa naiset loppuelämäks. Sinkkuna pysyy.


    • kuka.hän

      Kuka on tämä moninikkinen häirikkö, joka herjaa toisia monissa viestiketjuissa? Jo hänen nikkinsä on toisia herjaava puhumattakaa viesteistään.

    • markku.lievonen

      >>Ihmisillä on yleensä tapana niputtaa itsensä ja toisena kuuluviksi johonkin uskonnolliseen ryhmään.<<

      Niin, perus ihmisellä lie sisäinen tarve kuulua johonkin yhteisöön ja yleensä ihmisten keskuuteen. Onhan ihminen kyhännyt paljon toimintoja ja kerhoja ja eduskunta/uskonnllisuus puolueitakin, joissa ihminen kokisi yhteisöllisyyttään.

      Ihminen voi taas syrjäytyä, jos jostain syystä tämä yhteisöllisyys estyy. Ihminen ei voi solmia edes liittoa tai ei mahdollistu elämään arkeaan toisen ihmisen läheisyydessä ja ymmärrän, miten nämä ihmiset eroavat myös kirkosta ja yleensä näistä uskonnollisista puolueista.

      Siis todellisen eron syy ei ole ymmärryksen laajentuminen nähdä seurakuntaa raamatullisesti,- vaan vahva lihallisuus käyttäytymisessä. Ihminen voi elää irrallaan joka uskonnollisesta puolueesta ja riekkua ja riehua Raamatun ilmoituksilla päättömästi, mutta silti ei ole JUMALAN seurakunnan jäsen......................omaavat listan, jossa todistetaan "eivät peri JUMALAN valtakuntaa".

      Niin, todellisuudessa JUMALAN seurakunnan jäsenyyteen liittyy ihmisen mielenlaatu ja siten käyttäytyminen. Ei vesikaste tms... Ihmisen lihallisuus on esteenä JUMALAN valtakuntaan
      - seurakuntaan pääsemisessä.

      Toki ihmiset sanovat ja luulevat ja väittelevät, miten heittämällä on seurakunnan sisällä, mutta juuri mielenlaatu ja käyttäytymien paljastaa todellisuuden. JUMALAN seurakunnan / valtakunnan sisällä olevat sisaret ja veljet omaavat Hengen hedelmän ja siten JUMALAN tahdon mukaisen mielenlaadun. Hedelmistään tunnistaen.

      • voi.markku

        Mitä merkitystä on koko kirjoituksellasi, kun uskot kuitenkin siihen, että Jumala vaikka pakolla pelastaa kaikki ihmiset ?

        Siihen omaksumaasi oppiin nähden, tämä kirjoituksesi on siis ihan turhaa jorinaa eli jorgonia !

        Siis ei millään ole mitään väliä !

        Ei ihmisen teoilla tai tekemättäjättämisillä !

        Eli tappakaamme ja huoratkaamme ilman estoja, kun Jumala pelastaa ihan kaikki kuitenkin !


      • SivustaLaitan
        voi.markku kirjoitti:

        Mitä merkitystä on koko kirjoituksellasi, kun uskot kuitenkin siihen, että Jumala vaikka pakolla pelastaa kaikki ihmiset ?

        Siihen omaksumaasi oppiin nähden, tämä kirjoituksesi on siis ihan turhaa jorinaa eli jorgonia !

        Siis ei millään ole mitään väliä !

        Ei ihmisen teoilla tai tekemättäjättämisillä !

        Eli tappakaamme ja huoratkaamme ilman estoja, kun Jumala pelastaa ihan kaikki kuitenkin !

        Pyhä Henkikö siellä puhuu? Minulle on merkitystä paljonkin sillä mitä muutkin tänne kirjoittavat. Esimerkiksi voi olla vaikkapa huonona esimerkkinä.

        Minä en halua koskaan tulla kaltaiseksesi hengeltään sokeaksi sotasankariksi.

        Vääntelet ja kääntelet muiden kirjoituksia, mitä totuutta se sellainen on. Et edes yritä ymmärtää oikein muiden kirjoituksia. Teet omia vääriä johtopäätöksiä pitäen niitä totuutena ja sen mukaan syytteket ja nakkelet kiivauksissasi tulisia nuolia.

        Tuolla tulet tuominneeksi ihmiset väärin, omien johtopäätöksiesi mukaan. Onko sinulla aspergen tai jokin muu vastaava, kun et ymmärrä mitä luet?


      • voi.markku
        SivustaLaitan kirjoitti:

        Pyhä Henkikö siellä puhuu? Minulle on merkitystä paljonkin sillä mitä muutkin tänne kirjoittavat. Esimerkiksi voi olla vaikkapa huonona esimerkkinä.

        Minä en halua koskaan tulla kaltaiseksesi hengeltään sokeaksi sotasankariksi.

        Vääntelet ja kääntelet muiden kirjoituksia, mitä totuutta se sellainen on. Et edes yritä ymmärtää oikein muiden kirjoituksia. Teet omia vääriä johtopäätöksiä pitäen niitä totuutena ja sen mukaan syytteket ja nakkelet kiivauksissasi tulisia nuolia.

        Tuolla tulet tuominneeksi ihmiset väärin, omien johtopäätöksiesi mukaan. Onko sinulla aspergen tai jokin muu vastaava, kun et ymmärrä mitä luet?

        Kysy nyt ensin Markulta se, että pelastuvatko kaikki ihmiset !

        Ei tehdä tästä asiasta sen vaikeempaa !

        Vastaako Markku itse ?

        Ja jos ja kun sanon totuuden, niin miksi lyöt minua ?

        Joh. 18:23 Jeesus vastasi hänelle: "Jos minä pahasti puhuin, niin näytä toteen, että se on pahaa; mutta jos minä puhuin oikein, miksi minua lyöt?"

        Siis en ole Jeesus vaan Hänen opetuslapsensa:

        Matt. 10:25 Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen, ja palvelijalle, että hänelle käy niinkuin hänen isännälleen. Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi, kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään!


      • SivustaLaitan
        voi.markku kirjoitti:

        Kysy nyt ensin Markulta se, että pelastuvatko kaikki ihmiset !

        Ei tehdä tästä asiasta sen vaikeempaa !

        Vastaako Markku itse ?

        Ja jos ja kun sanon totuuden, niin miksi lyöt minua ?

        Joh. 18:23 Jeesus vastasi hänelle: "Jos minä pahasti puhuin, niin näytä toteen, että se on pahaa; mutta jos minä puhuin oikein, miksi minua lyöt?"

        Siis en ole Jeesus vaan Hänen opetuslapsensa:

        Matt. 10:25 Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen, ja palvelijalle, että hänelle käy niinkuin hänen isännälleen. Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi, kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään!

        Luin koko ketjun. Päättelit omiasi muiden kirjoituksista. Esimerkiksi "Samaatietä" kirjoitti ihan muuta kuin mitä sinä tulkitsit.

        Pysy nyt asiassa ja kerro miksi teit omia johtopäätöksiä hänen kirjoituksistaan? Syytit vielä noiden väärien johtopäätöstesi perusteella. Miksi? Ymmärtämättömyyttäsikö?


      • Samaatietä

        Voivottelija halusi varmasti vain ojentaa minua, jos hän nyt on tuo sama nimemerkki joka kirjoitti minulle tuonne ylempänä.


      • katsotko.peiliin
        SivustaLaitan kirjoitti:

        Luin koko ketjun. Päättelit omiasi muiden kirjoituksista. Esimerkiksi "Samaatietä" kirjoitti ihan muuta kuin mitä sinä tulkitsit.

        Pysy nyt asiassa ja kerro miksi teit omia johtopäätöksiä hänen kirjoituksistaan? Syytit vielä noiden väärien johtopäätöstesi perusteella. Miksi? Ymmärtämättömyyttäsikö?

        Olen todella kiitollinen, siis siitä ett vaivauduit lukemaan koko ketjun !

        Vai johtuiko se vain siitä, että halusit saada jonkun kiinni hänen sanoistaan ?

        Eli oliko motiivisi ihan väärä ?

        Uskallatko vastata ?

        Niin ja tulkintasi on yhä siis tulkinta vs toisen tulkinta !

        Sinäkö olet näkevä ja ymmärtävä ?

        Anna siis vastaus tuohon laittamaani pähkinään !

        Kiitos !


      • voi.markku
        Samaatietä kirjoitti:

        Voivottelija halusi varmasti vain ojentaa minua, jos hän nyt on tuo sama nimemerkki joka kirjoitti minulle tuonne ylempänä.

        Minä vain näytin sen, että mitä Markku oikeasti on, eli siis pahasti eksynyt ja harhaoppinen !

        Ei siis kaikki pyöri vain sinun ympärilläsi !

        Mutta kaikki nämä "opettajat" siis pitää tutkia ja koetella !

        11 Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä?
        12 Eihän, veljeni, viikunapuu voi tuottaa öljymarjoja eikä viinipuu viikunoita? Eikä myöskään suolainen lähde voi antaa makeata vettä.

        Ps. 12:2 He puhuvat valhetta toinen toisellensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin.


      • Samaatietä
        voi.markku kirjoitti:

        Minä vain näytin sen, että mitä Markku oikeasti on, eli siis pahasti eksynyt ja harhaoppinen !

        Ei siis kaikki pyöri vain sinun ympärilläsi !

        Mutta kaikki nämä "opettajat" siis pitää tutkia ja koetella !

        11 Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä?
        12 Eihän, veljeni, viikunapuu voi tuottaa öljymarjoja eikä viinipuu viikunoita? Eikä myöskään suolainen lähde voi antaa makeata vettä.

        Ps. 12:2 He puhuvat valhetta toinen toisellensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin.

        Ei pyöri, minun ympärilläni, mikstä niin päättelit? En ole mielestäni niin ajatellutkaan. Ajattelin vain, että sinä halusit ojentaa minua, vaikka teitkin sen hyökkäävästi. Tutki ja koettele pois vain. Minä en sitten ole opettaja, kuten varmasti tiedätkin, vaikka vähän jo puristelit minunkin uskoani.


      • voi.markku
        Samaatietä kirjoitti:

        Ei pyöri, minun ympärilläni, mikstä niin päättelit? En ole mielestäni niin ajatellutkaan. Ajattelin vain, että sinä halusit ojentaa minua, vaikka teitkin sen hyökkäävästi. Tutki ja koettele pois vain. Minä en sitten ole opettaja, kuten varmasti tiedätkin, vaikka vähän jo puristelit minunkin uskoani.

        Joten miksi kirjoitit näin:

        " Voivottelija halusi varmasti vain ojentaa minua, "

        Minä puutuin vain Markun toimintaan tuossa viestissäni !

        Jos se osui myös jotenkin sinuun, niin sinun pitäisi miettiä syytä sille, että miksi ?


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Ei pyöri, minun ympärilläni, mikstä niin päättelit? En ole mielestäni niin ajatellutkaan. Ajattelin vain, että sinä halusit ojentaa minua, vaikka teitkin sen hyökkäävästi. Tutki ja koettele pois vain. Minä en sitten ole opettaja, kuten varmasti tiedätkin, vaikka vähän jo puristelit minunkin uskoani.

        Joko olet saanut vastauksen opettajiltasi kysymys pähkinääni ?

        Johtuuko koko monien touhu nyt vain siitä, että hekään eivät kyenneet vastausta antamaan ?

        Siis kukaan ei puolustanut sinua, ennen sitä pähkinääni !

        Laitetaan se muistin virkistyksesi taas tähän:

        No, kerrotko sinä nyt ensin oikean vastauksen tuohon kysymyspähkinääni, niin katsotaan ensin se, että minkä verran oikeasti ymmärrät Hengellisiä asioita ?

        Toistan siis:

        Eli tässä sinulle ja heille pieni Hengellinen pähkinä, ja minä olen melko varma siitä, että kukaan teistä ei osaa sitä ratkaista, eli tässä se pähkinä:

        Sananl. 26:4 Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.

        Sananl. 26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

        Nämä ovat molemmat siis Totuutta, tässä ei ole virhettä !

        Kysymys siis kuuluu:

        Vastaatko vai et, tyhmälle hänen hulluuntensa mukaan ???

        Tiedoksesi sen verran, että tämä ei aukea, kuin vain ja ainoastaan Hengelliselle Uskovalle, joka vaeltaa Hengen johdossa ja opetuksessa !

        Jään YHÄ odottelemaan ! ;)


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Joko olet saanut vastauksen opettajiltasi kysymys pähkinääni ?

        Johtuuko koko monien touhu nyt vain siitä, että hekään eivät kyenneet vastausta antamaan ?

        Siis kukaan ei puolustanut sinua, ennen sitä pähkinääni !

        Laitetaan se muistin virkistyksesi taas tähän:

        No, kerrotko sinä nyt ensin oikean vastauksen tuohon kysymyspähkinääni, niin katsotaan ensin se, että minkä verran oikeasti ymmärrät Hengellisiä asioita ?

        Toistan siis:

        Eli tässä sinulle ja heille pieni Hengellinen pähkinä, ja minä olen melko varma siitä, että kukaan teistä ei osaa sitä ratkaista, eli tässä se pähkinä:

        Sananl. 26:4 Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.

        Sananl. 26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

        Nämä ovat molemmat siis Totuutta, tässä ei ole virhettä !

        Kysymys siis kuuluu:

        Vastaatko vai et, tyhmälle hänen hulluuntensa mukaan ???

        Tiedoksesi sen verran, että tämä ei aukea, kuin vain ja ainoastaan Hengelliselle Uskovalle, joka vaeltaa Hengen johdossa ja opetuksessa !

        Jään YHÄ odottelemaan ! ;)

        En, en ole muistanut enää koko asiaa. Mitä sinä nyt oikein höpötät. Eihän minun viestini liittynyt Markkuun. Olet tainnut ymmärtää väärin.
        Jääppä odottelemaan 😅


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        En, en ole muistanut enää koko asiaa. Mitä sinä nyt oikein höpötät. Eihän minun viestini liittynyt Markkuun. Olet tainnut ymmärtää väärin.
        Jääppä odottelemaan 😅

        Suomalainen sanonta :

        Kuin vesi hanhen perästä ! ;)

        Ei pysy !


      • katsotko.peiliin
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Suomalainen sanonta :

        Kuin vesi hanhen perästä ! ;)

        Ei pysy !

        Sori, mä muistin väärin se oli SELÄSTÄ !

        Siis mun muisti on todella hatara, ja pärjään vain Herran avulla eli tänä Sana on Tosi:

        Joh. 14:26 Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja MUISTUTUTTAA teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

        Eli minulla ei raksuta vaan Pyhä Henki siis muistuttaa minua, eli ilman Herran apua en pärjäisi ollankaan, niin pahat muisti oneglemat minulla on !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Sori, mä muistin väärin se oli SELÄSTÄ !

        Siis mun muisti on todella hatara, ja pärjään vain Herran avulla eli tänä Sana on Tosi:

        Joh. 14:26 Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja MUISTUTUTTAA teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

        Eli minulla ei raksuta vaan Pyhä Henki siis muistuttaa minua, eli ilman Herran apua en pärjäisi ollankaan, niin pahat muisti oneglemat minulla on !

        Okei


      • voi.markku
        Samaatietä kirjoitti:

        En, en ole muistanut enää koko asiaa. Mitä sinä nyt oikein höpötät. Eihän minun viestini liittynyt Markkuun. Olet tainnut ymmärtää väärin.
        Jääppä odottelemaan 😅

        Missä minä olen väittänyt, että sinun viestisi olisi liittynyt Markkuun ?

        " Mitä sinä nyt oikein höpötät. Eihän minun viestini liittynyt Markkuun. Olet tainnut ymmärtää väärin. "

        Sehän liittyi vain sinun omaan reagointiisi:

        " Voivottelija halusi varmasti vain ojentaa minua, "

        Siis kuten jo edellä kirjoitin, niin viestini oli vain Markulle, mutta sinä otit siis siitä itseesi !

        Sen kertoo selvästi tuo sinun oma kommenttisi.

        Sekoitit siis ihan itse itsesi mukaan siihen viestiini Markulle, eli se selvästi siis osui sinuun, ja kuvittelit minun nokittelevan sinua, mitä en tehnyt kuitenkaan.


      • Samaatietä
        voi.markku kirjoitti:

        Missä minä olen väittänyt, että sinun viestisi olisi liittynyt Markkuun ?

        " Mitä sinä nyt oikein höpötät. Eihän minun viestini liittynyt Markkuun. Olet tainnut ymmärtää väärin. "

        Sehän liittyi vain sinun omaan reagointiisi:

        " Voivottelija halusi varmasti vain ojentaa minua, "

        Siis kuten jo edellä kirjoitin, niin viestini oli vain Markulle, mutta sinä otit siis siitä itseesi !

        Sen kertoo selvästi tuo sinun oma kommenttisi.

        Sekoitit siis ihan itse itsesi mukaan siihen viestiini Markulle, eli se selvästi siis osui sinuun, ja kuvittelit minun nokittelevan sinua, mitä en tehnyt kuitenkaan.

        Ok. Eipä siinä mitään. Kaikki on hyvin. Anteeksi häiriö.


      • voi.markku
        Samaatietä kirjoitti:

        Ok. Eipä siinä mitään. Kaikki on hyvin. Anteeksi häiriö.

        Eipä mitään, väärin ymmärtämisiä tulee, se on ihan normaalia.


      • Samaatietä
        voi.markku kirjoitti:

        Eipä mitään, väärin ymmärtämisiä tulee, se on ihan normaalia.

        😅😅😅😂


    • Jeesuksenottopoika

      Siis on aivan ihanaa kuulua Jeesukselle, kuten taannoin havaitsin. Siitä on myös hyötyä maallisessakin elämässäkin. Kerran eräs ulosottoviraston edustaja tuli ovelleni perimään saataviaan. Kerroin hänelle kuuluvani vain Jeesukselle ja Hänen takaamansa ns. maallinen laina ei koske maallista perintää, joka suoritetaan aikanaan, jaettaessa taivaspaikkoja sen ansainneille. Selostustani aikansa kuunnellessan vouti varovaisesti perääntyi ja hoki jotakin yhteydenottamista johonkin tuntemaansa laitokseen. Tästä on jo muutamia vuosia, mutta mieleeni on jäänyt kummittelemaan tämän ystävällisen voudin hokema jostakin hoitokokouksesta Niuvanniemessä!!

      • en.ihmettele

        En ihmettele yhtään voudin reaktiota !

        Siis olen itse uskova, mutta Raamatun mukaan olen vastuussa omista toimistani ja veloistani !

        4. Moos. 5:7 tunnustakoon hän rikkomuksensa, jonka on tehnyt, ja maksakoon velkansa täyteen määrään sekä pankoon siihen lisäksi viidennen osan sen arvosta ja antakoon sen sille, jolle hän on velkaa.

        Joten en yhtään ihmettele voudin regointia, sillä se nähdäkseni oli kohdallaan, koska olit itse kadottanut kontaktin todellisuuteen eli elit siis valhe todellisuudessa, joka tarkoittaa siis jonkin tasoista psykoottista tilaa !


    • Samaatietä

      Vieläkinkö tämä rienaajahenkinen keskustelu on hengissä 😁

      • katsotko.peiliin

        ???

        Eli kuka siis on rienaaja hengessä ?

        Niin ja jos tämä oli vain leikkiä, niin ei ollut hauskaa eikä fiksua leikkiä.

        Vanha suomalainen sanonta kertoo tämänkaltaisesta leikinlaskusta:

        Ei niin suurta leikkiä, ettei totta toinen puoli.

        Eli leikinlasku väärillä asiloilla siis ei ole asiallista, vaan kertoo vain sen, että leikinlaskijalla on mahdollisesti hampaankolot täynnä ja jonkin asteista vihaa tai katkeruutta sydämessään.

        Eli leikinlaskija siis paljastaa itse itsensä, vaikka siis naamioikin kaiken leikiksi vain.

        Siitäkö nyt on kyse ?


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        ???

        Eli kuka siis on rienaaja hengessä ?

        Niin ja jos tämä oli vain leikkiä, niin ei ollut hauskaa eikä fiksua leikkiä.

        Vanha suomalainen sanonta kertoo tämänkaltaisesta leikinlaskusta:

        Ei niin suurta leikkiä, ettei totta toinen puoli.

        Eli leikinlasku väärillä asiloilla siis ei ole asiallista, vaan kertoo vain sen, että leikinlaskijalla on mahdollisesti hampaankolot täynnä ja jonkin asteista vihaa tai katkeruutta sydämessään.

        Eli leikinlaskija siis paljastaa itse itsensä, vaikka siis naamioikin kaiken leikiksi vain.

        Siitäkö nyt on kyse ?

        leikilläsi olet kirjoittanut. Leikilläsi ymmärsit väärin kirjoitukseni, sillä eihän nyt kukaan voi tosissaan noin hyökätä toista kohtaan ja kääntää toisen sanomiset nurinpäin miten toinen ei ole edes kirjoittanut.
        Tai olitko ihan tosissasi kääntäessäsi kirjoitukseni sisällöt muuksi ja tehdessäsi vääränlaisia johtopäätöksiä?
        En usko. Taidat vain höpsiä.


      • mitäkyselet
        Samaatietä kirjoitti:

        leikilläsi olet kirjoittanut. Leikilläsi ymmärsit väärin kirjoitukseni, sillä eihän nyt kukaan voi tosissaan noin hyökätä toista kohtaan ja kääntää toisen sanomiset nurinpäin miten toinen ei ole edes kirjoittanut.
        Tai olitko ihan tosissasi kääntäessäsi kirjoitukseni sisällöt muuksi ja tehdessäsi vääränlaisia johtopäätöksiä?
        En usko. Taidat vain höpsiä.

        Miksi kyselet ja arvuuttelet toisen tulkintaa?

        Kerro vain suoraan se, että mitä oikeasti sanoillasi halusit sanoa ja tarkoitit.


      • Samaatietä
        mitäkyselet kirjoitti:

        Miksi kyselet ja arvuuttelet toisen tulkintaa?

        Kerro vain suoraan se, että mitä oikeasti sanoillasi halusit sanoa ja tarkoitit.

        Millä sanoilla? Heitit pähkinän ja haastat minua kertomaan, avaamaan sen ja kirjoitat niinkuin minun pitäisi todistaa sinulle uskoni syvyyttä tai määrää. Ei minun sitä pidä sinulle todistaa, eikä se kuulu sinulle.

        En usko, että kukaan voi tosissaan haastaa toista tuollaisella pähkinällä ja luottaa omaan arviokykyynsä, vaikkakin olisi Hengen ohjauksessa.

        Se minua häiritsee, että ihan kuin tuo pähkinäsi olisi jotenkin näyttö siittä kulkeeko ihminen Hengen ohjauksessa, koska se avautuu kirjoittamasi mukaan vain niille, jotka ovat Hengen ohjauksessa.
        Ei Ihminen ei voi päätellä tuosta pähkinästäsi, onko joku Hengen ohjauksessa vai ei!

        En tarkoita nyt itseäni, enkä ottanut tuosta itseeni, vaan tuo on sinun itsesi päätelmä, eikä liity nyt oikeaan oppiin, että ihminen voi toista ihmistä noin arvoida jonkun pähkinän perusteella. Vain yksin Jumala sen voi arvoida.

        Mitä jos arvioitkin väärin ja nopealla sanan sivalluksellasi tuomitsem sanoillasi jonkun, jolle pähkinäsi ei avaudu?

        Minua harmittaa se, että otat itsellesi tuollaisen aseman, että voit arvoida ihmisiä.
        Enkä tarkoita nyt itseäni. Minä en ole oppinut, en opettaja.
        kirjoitit :
        " vastaappa ensin kysymykseeni niin katsotaan minkä verran oikeasti ymmärrät hengellisiä asioita".
        Miksi sinun pitää sitä katsoa? Miksi haastat minua? Onko sillä uskomisen kannalta jokin merkitys minkä verran minä ymmärrän hengellisiä asioita?
        Mitä minun pitäisi ymmärtää? Riittääkö Jeesukselle minun ymmärrykseni? Eikö pääasia ole, että riitän Hänelle? Hön on ainoa, joka voi arvoida minut, et sinä ja pöhkinäsi.
        Hän on ainoa, joka voi mitata ihmisen oikeudenmukaisesti missään asiassa.

        Sempä tähden minä en esitä tuota pähkinääsi tutuillenikaan. Sinulle ei kuulu heidän hengellisen vaelluksensa arvoiminen, ihminen.


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        Millä sanoilla? Heitit pähkinän ja haastat minua kertomaan, avaamaan sen ja kirjoitat niinkuin minun pitäisi todistaa sinulle uskoni syvyyttä tai määrää. Ei minun sitä pidä sinulle todistaa, eikä se kuulu sinulle.

        En usko, että kukaan voi tosissaan haastaa toista tuollaisella pähkinällä ja luottaa omaan arviokykyynsä, vaikkakin olisi Hengen ohjauksessa.

        Se minua häiritsee, että ihan kuin tuo pähkinäsi olisi jotenkin näyttö siittä kulkeeko ihminen Hengen ohjauksessa, koska se avautuu kirjoittamasi mukaan vain niille, jotka ovat Hengen ohjauksessa.
        Ei Ihminen ei voi päätellä tuosta pähkinästäsi, onko joku Hengen ohjauksessa vai ei!

        En tarkoita nyt itseäni, enkä ottanut tuosta itseeni, vaan tuo on sinun itsesi päätelmä, eikä liity nyt oikeaan oppiin, että ihminen voi toista ihmistä noin arvoida jonkun pähkinän perusteella. Vain yksin Jumala sen voi arvoida.

        Mitä jos arvioitkin väärin ja nopealla sanan sivalluksellasi tuomitsem sanoillasi jonkun, jolle pähkinäsi ei avaudu?

        Minua harmittaa se, että otat itsellesi tuollaisen aseman, että voit arvoida ihmisiä.
        Enkä tarkoita nyt itseäni. Minä en ole oppinut, en opettaja.
        kirjoitit :
        " vastaappa ensin kysymykseeni niin katsotaan minkä verran oikeasti ymmärrät hengellisiä asioita".
        Miksi sinun pitää sitä katsoa? Miksi haastat minua? Onko sillä uskomisen kannalta jokin merkitys minkä verran minä ymmärrän hengellisiä asioita?
        Mitä minun pitäisi ymmärtää? Riittääkö Jeesukselle minun ymmärrykseni? Eikö pääasia ole, että riitän Hänelle? Hön on ainoa, joka voi arvoida minut, et sinä ja pöhkinäsi.
        Hän on ainoa, joka voi mitata ihmisen oikeudenmukaisesti missään asiassa.

        Sempä tähden minä en esitä tuota pähkinääsi tutuillenikaan. Sinulle ei kuulu heidän hengellisen vaelluksensa arvoiminen, ihminen.

        Kirjoitit, että henget tulee koetella. Tuo ei tarkoita toisen haikkumista, nustamaalamista, aliarvoimista, vaan säyseää ohjaavaa käytöstä totuuteen.

        " sori, mutta näen turhaksi alkaa sitäkin sinulle selittämään"

        " Jotta teidän ei tarvitse alkaa selittämään lisää pehmoisia"

        Tämän tyyppiset lausumat eivät liittyy koettelemiseen, vaan kertovat aivan muusta.

        Kuten myös, kun kirjoitit, että vasta esittämäsi pähkinän jälkeen minua puolustettiin.

        Tuo kaikki kertoo minulle siittä, ettet nyt esitä asiaasi oikein, vaan ylhäältäpäin.

        En nyt laisinkaan ymmärrä, mitä ajat takaa. Voitko vastata, miksi hengellinen tilani kiinnostaa sinua noin kovasti?


      • markku.lievonen
        Samaatietä kirjoitti:

        Kirjoitit, että henget tulee koetella. Tuo ei tarkoita toisen haikkumista, nustamaalamista, aliarvoimista, vaan säyseää ohjaavaa käytöstä totuuteen.

        " sori, mutta näen turhaksi alkaa sitäkin sinulle selittämään"

        " Jotta teidän ei tarvitse alkaa selittämään lisää pehmoisia"

        Tämän tyyppiset lausumat eivät liittyy koettelemiseen, vaan kertovat aivan muusta.

        Kuten myös, kun kirjoitit, että vasta esittämäsi pähkinän jälkeen minua puolustettiin.

        Tuo kaikki kertoo minulle siittä, ettet nyt esitä asiaasi oikein, vaan ylhäältäpäin.

        En nyt laisinkaan ymmärrä, mitä ajat takaa. Voitko vastata, miksi hengellinen tilani kiinnostaa sinua noin kovasti?

        Valitettava todellisuus on miten ihmismassojen keskuudessa on aina häiriintyneitä ihmisiä. Näiä häirikköjä on työpaikoilla ja kouluissa ja kaikkialla. Erikoissinta tässä vielä on, miten uskonnollisuuteen pukeutunut häirikkö kuvittelee / antaa ulospäin mielikuvan, miten tekisi vielä JUMALAN tahtoa tekemisillään.

        Niin, ajatellen ihmisten kiusaamista työpaikoilla tai netissä tai kouluissa, niin valitettava asia on, miten kiusattu reagoi näihin tämän kaltaisiin häiriköihin / sairaaseen persoonallisuuteen. Reagoiminen antaa ikään kuin voimaa ja aihetta kiusaamiseen.

        Kiusaajasta pääsee eroon sillä kun ei reagoi häneen eli ei mene hänen juoneensa mukaan,. toteuta sitä.
        Luonnollisesti jokaisella on oma vapaus tehdä ja reagoida tämän kaltaisten häiriköiden vaikutuksessa.
        Terve ihmnen ei koskaan saa mitään kiksejä ja mielihyvää tai tyydytystä toisen ihmisen mielen pahoittamisesta, mutta tämän kaltainen häirikkö tuntee toisin.


      • voi.markku
        markku.lievonen kirjoitti:

        Valitettava todellisuus on miten ihmismassojen keskuudessa on aina häiriintyneitä ihmisiä. Näiä häirikköjä on työpaikoilla ja kouluissa ja kaikkialla. Erikoissinta tässä vielä on, miten uskonnollisuuteen pukeutunut häirikkö kuvittelee / antaa ulospäin mielikuvan, miten tekisi vielä JUMALAN tahtoa tekemisillään.

        Niin, ajatellen ihmisten kiusaamista työpaikoilla tai netissä tai kouluissa, niin valitettava asia on, miten kiusattu reagoi näihin tämän kaltaisiin häiriköihin / sairaaseen persoonallisuuteen. Reagoiminen antaa ikään kuin voimaa ja aihetta kiusaamiseen.

        Kiusaajasta pääsee eroon sillä kun ei reagoi häneen eli ei mene hänen juoneensa mukaan,. toteuta sitä.
        Luonnollisesti jokaisella on oma vapaus tehdä ja reagoida tämän kaltaisten häiriköiden vaikutuksessa.
        Terve ihmnen ei koskaan saa mitään kiksejä ja mielihyvää tai tyydytystä toisen ihmisen mielen pahoittamisesta, mutta tämän kaltainen häirikkö tuntee toisin.

        Varmaankin hyvin samalla lailla, sinun kanssasi, ajattelivat ja puhivat nekin Jumalan palvelijoiden vastustajat, jotka pahoinpitelivät ja tappoivat esim. vanhan liiton profeettoja !

        Siis vika ja syy ei siis ollutkaan siinä pahantekijässä ja hänen toimissaan tai valheellisissa puheissaan, vaan sylliinen ja paha olikin se Totuuden sanonut profeetta.

        10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden(Totuuden) tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
        12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.
        13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.

        En siis pidä itseäni minään profeettaan enkä vertaa itseäni heihin, kerroin vain tämän mekanismin ja miten se toimii, teidän valheiden levittäjien ja eksyttäjien kohdalla !

        Eli syyttömästä te teette syyllisen ja itsestänne syyttömän uhrin !

        HÄPEÄ Markku !


      • voi.markku
        markku.lievonen kirjoitti:

        Valitettava todellisuus on miten ihmismassojen keskuudessa on aina häiriintyneitä ihmisiä. Näiä häirikköjä on työpaikoilla ja kouluissa ja kaikkialla. Erikoissinta tässä vielä on, miten uskonnollisuuteen pukeutunut häirikkö kuvittelee / antaa ulospäin mielikuvan, miten tekisi vielä JUMALAN tahtoa tekemisillään.

        Niin, ajatellen ihmisten kiusaamista työpaikoilla tai netissä tai kouluissa, niin valitettava asia on, miten kiusattu reagoi näihin tämän kaltaisiin häiriköihin / sairaaseen persoonallisuuteen. Reagoiminen antaa ikään kuin voimaa ja aihetta kiusaamiseen.

        Kiusaajasta pääsee eroon sillä kun ei reagoi häneen eli ei mene hänen juoneensa mukaan,. toteuta sitä.
        Luonnollisesti jokaisella on oma vapaus tehdä ja reagoida tämän kaltaisten häiriköiden vaikutuksessa.
        Terve ihmnen ei koskaan saa mitään kiksejä ja mielihyvää tai tyydytystä toisen ihmisen mielen pahoittamisesta, mutta tämän kaltainen häirikkö tuntee toisin.

        Huvittavaa tässä kirjoituksessa on vielä se, että Markkua ei saa itseään arvostella tai puuttua hänen omiin toimiinsa !!!

        Mutta hänellä on lupa itsellään tälläisiin syytöksiin:

        " Valitettava todellisuus on miten ihmismassojen keskuudessa on aina häiriintyneitä ihmisiä. Näiä häirikköjä on työpaikoilla ja kouluissa ja kaikkialla."

        " Niin, ajatellen ihmisten kiusaamista"

        " näihin tämän kaltaisiin häiriköihin / sairaaseen persoonallisuuteen."

        " Kiusaajasta pääsee eroon "

        " Luonnollisesti jokaisella on oma vapaus tehdä ja reagoida tämän kaltaisten häiriköiden vaikutuksessa. "

        " Terve ihmnen ei koskaan saa mitään kiksejä ja mielihyvää tai tyydytystä toisen ihmisen mielen pahoittamisesta, mutta tämän kaltainen häirikkö tuntee toisin. "


        Noin sinä Markku siis ITSE tuomitsit muita, eli samalla sinun tuli tuomittua kaikki profeetat ja Jumalan palvelijat, jotka ovat toimineet Jumalan tahdossa !

        Lisäksi teit jopa Jeesuksesta kiusaajan ja häirikön ja sairaan persoonallisuuden ym ym...

        Sillä Jeesus puuttui kaltaistesi väärään toimintaan ja sydämen asenteeseen !!!

        Pari esimerkkiä:

        Matt. 12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Matt. 23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

        42 Jeesus sanoi heille: "Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.
        43 Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani.
        44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        45 Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden.
        46 Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? Jos minä totuutta puhun, miksi ette minua usko?
        47 Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta."


      • katsotko.peiliin
        Samaatietä kirjoitti:

        Kirjoitit, että henget tulee koetella. Tuo ei tarkoita toisen haikkumista, nustamaalamista, aliarvoimista, vaan säyseää ohjaavaa käytöstä totuuteen.

        " sori, mutta näen turhaksi alkaa sitäkin sinulle selittämään"

        " Jotta teidän ei tarvitse alkaa selittämään lisää pehmoisia"

        Tämän tyyppiset lausumat eivät liittyy koettelemiseen, vaan kertovat aivan muusta.

        Kuten myös, kun kirjoitit, että vasta esittämäsi pähkinän jälkeen minua puolustettiin.

        Tuo kaikki kertoo minulle siittä, ettet nyt esitä asiaasi oikein, vaan ylhäältäpäin.

        En nyt laisinkaan ymmärrä, mitä ajat takaa. Voitko vastata, miksi hengellinen tilani kiinnostaa sinua noin kovasti?

        Hei "samaatietä", tässä sinulle rakkaudellista opetusta !

        Tämä sinun kannattaa kuunnella ajatuksella, ja miettiä tätä kautta asioita, joista olemme keskustelleet.

        https://www.youtube.com/watch?v=lp8PWMtCwyw

        Niin ja minä en ole ihan kaikesta samaa mieltä, mutta paljon on hyvää ja oikeaa asiaa !


      • Samaatietä
        katsotko.peiliin kirjoitti:

        Hei "samaatietä", tässä sinulle rakkaudellista opetusta !

        Tämä sinun kannattaa kuunnella ajatuksella, ja miettiä tätä kautta asioita, joista olemme keskustelleet.

        https://www.youtube.com/watch?v=lp8PWMtCwyw

        Niin ja minä en ole ihan kaikesta samaa mieltä, mutta paljon on hyvää ja oikeaa asiaa !

        Koetteletko jokaisen vastaantulevan uskovaisen?

        Koettelijan tulee myös alistua koeteltavaksi.
        Ymmärrän kyllä mitä koetteleminen tarkoittaa, mutten tapaasi toimia koettelijana.

        Vaikkakin tottakait jokainen on inhimillinen ja vajavainen toimissaan ja se pitää pyrkiä ymmärtämään.

        Mielestäni koetteleminen ei ole hajottavaa toimintaa vaan nimenomaan rakentavaa. Siksi onkin tärkeää se tapa miten koettelee.

        En tarkoita, että pitää silkkuhansikkain koetella, vaan että totuuden voi sanoa myös rakkaudellisesti. Ymmärrätkö mitä tarkoitan?

        Koettelemisen tarkoitus ei ole osoittaa ketään syylliseksi vaan rakentumaan ohjauksessa.

        Minäpä nyt kuuntelen tuon linkityksesi.


      • Samaatietä
        markku.lievonen kirjoitti:

        Valitettava todellisuus on miten ihmismassojen keskuudessa on aina häiriintyneitä ihmisiä. Näiä häirikköjä on työpaikoilla ja kouluissa ja kaikkialla. Erikoissinta tässä vielä on, miten uskonnollisuuteen pukeutunut häirikkö kuvittelee / antaa ulospäin mielikuvan, miten tekisi vielä JUMALAN tahtoa tekemisillään.

        Niin, ajatellen ihmisten kiusaamista työpaikoilla tai netissä tai kouluissa, niin valitettava asia on, miten kiusattu reagoi näihin tämän kaltaisiin häiriköihin / sairaaseen persoonallisuuteen. Reagoiminen antaa ikään kuin voimaa ja aihetta kiusaamiseen.

        Kiusaajasta pääsee eroon sillä kun ei reagoi häneen eli ei mene hänen juoneensa mukaan,. toteuta sitä.
        Luonnollisesti jokaisella on oma vapaus tehdä ja reagoida tämän kaltaisten häiriköiden vaikutuksessa.
        Terve ihmnen ei koskaan saa mitään kiksejä ja mielihyvää tai tyydytystä toisen ihmisen mielen pahoittamisesta, mutta tämän kaltainen häirikkö tuntee toisin.

        Älä huoli. Minulle voit sanoa suoraankin, että pidä se suusi jo kiinni. Annan kyllä sitten takaisin 😅

        Nämä keskustelut rajoittuvat ihan vain tänne palstalle. Elämä on suuremmaksi osaksi muualla. En jouda, enkä jaksa jäädä murehtimaan.

        Toivottavasti vain nämä kirjoitukseni ja kirjoitteluni ei ahdista muita.
        Jokainen on tosin myös itse vastuussa itsestään. Siitä mitä tänne kirjoittaa kuin myös siittä mihin vastaa ja miten. Ymmärrän vastuuni, älä huoli 😊

        Mutta oot ihana kun huolehdit, harvinainen piirre näillä palstoilla ja varmasti on väistyvä ominaisuus maailmassa.
        Kiitos.


      • markku.lievonen
        Samaatietä kirjoitti:

        Älä huoli. Minulle voit sanoa suoraankin, että pidä se suusi jo kiinni. Annan kyllä sitten takaisin 😅

        Nämä keskustelut rajoittuvat ihan vain tänne palstalle. Elämä on suuremmaksi osaksi muualla. En jouda, enkä jaksa jäädä murehtimaan.

        Toivottavasti vain nämä kirjoitukseni ja kirjoitteluni ei ahdista muita.
        Jokainen on tosin myös itse vastuussa itsestään. Siitä mitä tänne kirjoittaa kuin myös siittä mihin vastaa ja miten. Ymmärrän vastuuni, älä huoli 😊

        Mutta oot ihana kun huolehdit, harvinainen piirre näillä palstoilla ja varmasti on väistyvä ominaisuus maailmassa.
        Kiitos.

        >>Toivottavasti vain nämä kirjoitukseni ja kirjoitteluni ei ahdista muita. <<

        Eihän toki. Olet asialllinen keskustelija ja toisia kunnioittava. Kuulut siten harvinaisten ihmisten joukkoon ajatellen nettikirjoittajia.


      • Samaatietä
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>Toivottavasti vain nämä kirjoitukseni ja kirjoitteluni ei ahdista muita. <<

        Eihän toki. Olet asialllinen keskustelija ja toisia kunnioittava. Kuulut siten harvinaisten ihmisten joukkoon ajatellen nettikirjoittajia.

        Ehkä vaikutan harhauttavasti toisinaan asialliseltakin, koska pääni lyö niin usein tyhjää, eikä ole silloin mitään sanottavaa.


      • markku.lievonen
        Samaatietä kirjoitti:

        Ehkä vaikutan harhauttavasti toisinaan asialliseltakin, koska pääni lyö niin usein tyhjää, eikä ole silloin mitään sanottavaa.

        Jeesus opetti mielenkiintoisen asian,, jota sanon hedelmätestiksi ja pitää myös paikkansa ihmisessä. Vaikka ihminen/olisimme jostain asiasta eri mieltä, niin silti tämä testi on tosi. Siis ihmisen näkemyserotkaan ei vaikuta tai muuta testin luotettavuuteen.

        43 Sillä ei ole hyvää puuta, joka tekee huonon hedelmän, eikä taas huonoa puuta, joka tekee hyvän hedelmän;
        44 sillä jokainen puu tunnetaan hedelmästään. Eihän viikunoita koota orjantappuroista, eikä viinirypäleitä korjata orjanruusupensaasta.
        45 Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvän runsaudesta esiin hyvää, ja paha tuo pahastansa esiin pahaa; sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Kyse on siis ihmisen persoonallisuudesta. Kuten näemme, niin on ihmisiä, jotka AINA.- persoonallisuuttaan kantaen ovat aina samassa tilassa missä aikaansa viettävätkään. Työpaikoilla, kotona, netissä, yleisillä paikoilla jne.... Kyse on todella puusta / persoonallisuudesta, jonka kautta ihminen elää.

        Siis edes asiasisältö ei vaikuta asiaan, vaan persoonallisuus. Eli vaikka ei olisi erikoisesta sanottavaakaan tai olisi syvällistäkin, niin itsensä ilmaisu on samanlaatuista. Mielenlaadusta on kysymys,- jota persoonallisuus / puu tuottaa. Iloisuudesta tai pahansuopaisuudesta.

        Niin, vaikka sivulliset ihmiset joutuvat näiden huonojen puiden hedelmien kohteeksi, - ihmisten, niin sitä en taas itse ymmärrä miksi he eivät edes halua kasvaa pois huonon puun tuottamista hedelmistä. Todellisuus on, miten he itsekkin kärsivät tästä mielentilasta. Ovat stressaantuneita ja siten helposti agressioituvia ihmisiä / patoutunutta vihaa,- jota persoonallisuus / ajattelutapa tuottaa.

        "Ehkä vaikutan harhauttavasti toisinaan asialliseltakin"

        Niin, pitäisin erittäin outona,- jopa sairauden ensi oireena, jos yks kaks ja jatkuvasti alkaisit suoltamaan toisista ihmisistä halventavia ilmaisuja. Niin, mitä tunnen sinua viestiesi perusteeella. Toki jokaisella ihmisellä on niitä huonojakin päiviä, joka heijastuu käyttäytymiseen ja siten yksittäinen reaktio on ymmärrettävää. Terve ihmienhän huomaa tämän itsessään ja tekee luontaisesti parannuksen. Taas huono puu / hedemien kantaja ei.
        Jeesuksen sanoja lainaten, niin kyse on ihmisen sydämen tilasta.


      • voi.markku
        markku.lievonen kirjoitti:

        Jeesus opetti mielenkiintoisen asian,, jota sanon hedelmätestiksi ja pitää myös paikkansa ihmisessä. Vaikka ihminen/olisimme jostain asiasta eri mieltä, niin silti tämä testi on tosi. Siis ihmisen näkemyserotkaan ei vaikuta tai muuta testin luotettavuuteen.

        43 Sillä ei ole hyvää puuta, joka tekee huonon hedelmän, eikä taas huonoa puuta, joka tekee hyvän hedelmän;
        44 sillä jokainen puu tunnetaan hedelmästään. Eihän viikunoita koota orjantappuroista, eikä viinirypäleitä korjata orjanruusupensaasta.
        45 Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvän runsaudesta esiin hyvää, ja paha tuo pahastansa esiin pahaa; sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Kyse on siis ihmisen persoonallisuudesta. Kuten näemme, niin on ihmisiä, jotka AINA.- persoonallisuuttaan kantaen ovat aina samassa tilassa missä aikaansa viettävätkään. Työpaikoilla, kotona, netissä, yleisillä paikoilla jne.... Kyse on todella puusta / persoonallisuudesta, jonka kautta ihminen elää.

        Siis edes asiasisältö ei vaikuta asiaan, vaan persoonallisuus. Eli vaikka ei olisi erikoisesta sanottavaakaan tai olisi syvällistäkin, niin itsensä ilmaisu on samanlaatuista. Mielenlaadusta on kysymys,- jota persoonallisuus / puu tuottaa. Iloisuudesta tai pahansuopaisuudesta.

        Niin, vaikka sivulliset ihmiset joutuvat näiden huonojen puiden hedelmien kohteeksi, - ihmisten, niin sitä en taas itse ymmärrä miksi he eivät edes halua kasvaa pois huonon puun tuottamista hedelmistä. Todellisuus on, miten he itsekkin kärsivät tästä mielentilasta. Ovat stressaantuneita ja siten helposti agressioituvia ihmisiä / patoutunutta vihaa,- jota persoonallisuus / ajattelutapa tuottaa.

        "Ehkä vaikutan harhauttavasti toisinaan asialliseltakin"

        Niin, pitäisin erittäin outona,- jopa sairauden ensi oireena, jos yks kaks ja jatkuvasti alkaisit suoltamaan toisista ihmisistä halventavia ilmaisuja. Niin, mitä tunnen sinua viestiesi perusteeella. Toki jokaisella ihmisellä on niitä huonojakin päiviä, joka heijastuu käyttäytymiseen ja siten yksittäinen reaktio on ymmärrettävää. Terve ihmienhän huomaa tämän itsessään ja tekee luontaisesti parannuksen. Taas huono puu / hedemien kantaja ei.
        Jeesuksen sanoja lainaten, niin kyse on ihmisen sydämen tilasta.

        VOI EI TAAS !

        Taas näitä Markun omia järjenpäätelmiä, eli ihmis "viisauden" tuotoksia !

        Ja joku vielä peukuttaa näille !

        Persoonnallisuus on minuus, joka siis on muuttumaton !

        Tuon tulkinnan mukaan siis kukaan ei puhdistu eikä pyhity !

        Mutta eihän tässä siis puhuta persoonallisuudesta eli minuudesta yhtään mitään, vaan siinä puhutaan SYDÄMEN PUHTAUDESTA/ PUHDISTUMATTOMUUDESTA !!!

        Matt. 23:25 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä!

        Matt. 23:26 Sinä sokea fariseus, puhdista ensin maljan sisus, että sen ulkopuolikin tulisi puhtaaksi!

        Jeesus puhuu tästä sydämen asiasta selvästi ja kehoittaa siis puhdistamaan SYDÄMEN, niin toimintakin muuttuu, mutta persoonallisuuttaan eli yksilöllisyyttään eli minuuttaan ei kukaa voi muuttaa, sen on Luoja luonut !

        Näin pahasti sekoittuuu siis ihan kaikki tällä Markun ihmisviisauden tulkinnalla !!!

        Voi hyvää päivää sentään !


      • Samaatietä
        markku.lievonen kirjoitti:

        Jeesus opetti mielenkiintoisen asian,, jota sanon hedelmätestiksi ja pitää myös paikkansa ihmisessä. Vaikka ihminen/olisimme jostain asiasta eri mieltä, niin silti tämä testi on tosi. Siis ihmisen näkemyserotkaan ei vaikuta tai muuta testin luotettavuuteen.

        43 Sillä ei ole hyvää puuta, joka tekee huonon hedelmän, eikä taas huonoa puuta, joka tekee hyvän hedelmän;
        44 sillä jokainen puu tunnetaan hedelmästään. Eihän viikunoita koota orjantappuroista, eikä viinirypäleitä korjata orjanruusupensaasta.
        45 Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvän runsaudesta esiin hyvää, ja paha tuo pahastansa esiin pahaa; sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Kyse on siis ihmisen persoonallisuudesta. Kuten näemme, niin on ihmisiä, jotka AINA.- persoonallisuuttaan kantaen ovat aina samassa tilassa missä aikaansa viettävätkään. Työpaikoilla, kotona, netissä, yleisillä paikoilla jne.... Kyse on todella puusta / persoonallisuudesta, jonka kautta ihminen elää.

        Siis edes asiasisältö ei vaikuta asiaan, vaan persoonallisuus. Eli vaikka ei olisi erikoisesta sanottavaakaan tai olisi syvällistäkin, niin itsensä ilmaisu on samanlaatuista. Mielenlaadusta on kysymys,- jota persoonallisuus / puu tuottaa. Iloisuudesta tai pahansuopaisuudesta.

        Niin, vaikka sivulliset ihmiset joutuvat näiden huonojen puiden hedelmien kohteeksi, - ihmisten, niin sitä en taas itse ymmärrä miksi he eivät edes halua kasvaa pois huonon puun tuottamista hedelmistä. Todellisuus on, miten he itsekkin kärsivät tästä mielentilasta. Ovat stressaantuneita ja siten helposti agressioituvia ihmisiä / patoutunutta vihaa,- jota persoonallisuus / ajattelutapa tuottaa.

        "Ehkä vaikutan harhauttavasti toisinaan asialliseltakin"

        Niin, pitäisin erittäin outona,- jopa sairauden ensi oireena, jos yks kaks ja jatkuvasti alkaisit suoltamaan toisista ihmisistä halventavia ilmaisuja. Niin, mitä tunnen sinua viestiesi perusteeella. Toki jokaisella ihmisellä on niitä huonojakin päiviä, joka heijastuu käyttäytymiseen ja siten yksittäinen reaktio on ymmärrettävää. Terve ihmienhän huomaa tämän itsessään ja tekee luontaisesti parannuksen. Taas huono puu / hedemien kantaja ei.
        Jeesuksen sanoja lainaten, niin kyse on ihmisen sydämen tilasta.

        Kiitos, tuo tuli lohdutuksena. Sitä kun tuntee omat realiteettinsä kaikkine älyttömine ajatuksineen, on hankalaa kuvitella tekevänsä hyvää hedelmää, vaan sitä pahaa, niinkuin Paavalikin totesi, että sitä pahaa mitä ei halua tehdä, niin sitä tekee silti.

        Sain 20v sitten Jumalalta raamatun paikan. Eräs vihamielinen ihminen varasti raamattuni ja aikoi polttaa sen.
        Olin siinä uskossa, ettei minulla enää ole raamattua ja harmittelin asiaa.
        Silloin kuulin äänen, kuin ajatuksen "Ei se ole hukassa".
        Ihmettelin tuota, mutta kysyin " missä se on "?
        Jolloin kuulin äänen kuin ajatuksen, että " makuuhuoneen kaapin päällä".
        Ihmettelin tuota, mutta hain taloustikkaat ja kurkotin yläkaapiston päälle. Siellä ei koskaan säilytetä mitään. Pölyinen ja ahdas paikka. En nähnyt sinne välitilaan, mutta kurotin kädelläni ja käteni osui ramattuun, jonka kyseinen ihminen oli suutuksissaan ottanut olohuoneeni kirjahyllystäni ja ovet paukkuen lähtenyt ulos.

        Seisoin tikkailla raamattu kädessäni ja mietin, että mitäs nyt? Silloin sain jälleen vastauksen " Lue Johanneksen 15 luku jae 16. " . Tuo juttu ei päättynyt tuohon, vaan siittä seurasi parin päivän mittainen ihmeiden tapahtumien sarja.

        Tuosta on jo siis 20 vuotta ja välillä mietin, miten voinkin kantaa aina vain pahaa hedelmää. Mutta niin me teemme ihmisinä.

        Oli nyt lohdullista kuulla, että toisinaan olen tietämättäni tehnyt myös edes joskus sitä hyvääkin hedelmää. Tuossa kertomukseni valossa, viestisi lohdutti minua, kiitos!


      • markku.lievonen kirjoitti:

        Jeesus opetti mielenkiintoisen asian,, jota sanon hedelmätestiksi ja pitää myös paikkansa ihmisessä. Vaikka ihminen/olisimme jostain asiasta eri mieltä, niin silti tämä testi on tosi. Siis ihmisen näkemyserotkaan ei vaikuta tai muuta testin luotettavuuteen.

        43 Sillä ei ole hyvää puuta, joka tekee huonon hedelmän, eikä taas huonoa puuta, joka tekee hyvän hedelmän;
        44 sillä jokainen puu tunnetaan hedelmästään. Eihän viikunoita koota orjantappuroista, eikä viinirypäleitä korjata orjanruusupensaasta.
        45 Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvän runsaudesta esiin hyvää, ja paha tuo pahastansa esiin pahaa; sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Kyse on siis ihmisen persoonallisuudesta. Kuten näemme, niin on ihmisiä, jotka AINA.- persoonallisuuttaan kantaen ovat aina samassa tilassa missä aikaansa viettävätkään. Työpaikoilla, kotona, netissä, yleisillä paikoilla jne.... Kyse on todella puusta / persoonallisuudesta, jonka kautta ihminen elää.

        Siis edes asiasisältö ei vaikuta asiaan, vaan persoonallisuus. Eli vaikka ei olisi erikoisesta sanottavaakaan tai olisi syvällistäkin, niin itsensä ilmaisu on samanlaatuista. Mielenlaadusta on kysymys,- jota persoonallisuus / puu tuottaa. Iloisuudesta tai pahansuopaisuudesta.

        Niin, vaikka sivulliset ihmiset joutuvat näiden huonojen puiden hedelmien kohteeksi, - ihmisten, niin sitä en taas itse ymmärrä miksi he eivät edes halua kasvaa pois huonon puun tuottamista hedelmistä. Todellisuus on, miten he itsekkin kärsivät tästä mielentilasta. Ovat stressaantuneita ja siten helposti agressioituvia ihmisiä / patoutunutta vihaa,- jota persoonallisuus / ajattelutapa tuottaa.

        "Ehkä vaikutan harhauttavasti toisinaan asialliseltakin"

        Niin, pitäisin erittäin outona,- jopa sairauden ensi oireena, jos yks kaks ja jatkuvasti alkaisit suoltamaan toisista ihmisistä halventavia ilmaisuja. Niin, mitä tunnen sinua viestiesi perusteeella. Toki jokaisella ihmisellä on niitä huonojakin päiviä, joka heijastuu käyttäytymiseen ja siten yksittäinen reaktio on ymmärrettävää. Terve ihmienhän huomaa tämän itsessään ja tekee luontaisesti parannuksen. Taas huono puu / hedemien kantaja ei.
        Jeesuksen sanoja lainaten, niin kyse on ihmisen sydämen tilasta.

        Ilman minua ette voi tehdä mitään. Joh. 15:5.


        On huomattava, että alkutekstissä on kaksinkertainen kielto, joka tarkoittaa: »Ette voi yhtään mitään tehdä». Vielä selvemmin saadakseen sen selitetyksi hän käyttää vertauspuhetta. Hän puhuu oksasta, joka on puusta taittunut ja kuivettuneena makaa maassa.

        Mahdotontahan on, että sellaisessa tilassa oleva oksa hedelmää kantaisi. Sellaisesta oksasta sanoo Kristus: »Niin kuin oksa ei voi tuottaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, samoin ette tekään, ellette pysy minussa.»

        Kaikki rukoileminen, kaikki vakavuus, taistelu ja kilvoittelu syntiä vastaan ovat turhat, niin kauan kuin ette ole minuun istutetut. Jollette minussa pysy, ette hedelmää kanna. Näin Kristus puhuu.

        Ja apostoli sanoo: »Ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikään kuin se tulisi meistä itsestämme.» Kun et siis taida ajatuksiasikaan hallita, mitä siis voit tehdä? Sama apostoli sanoo, että Jumalan täytyy antaa sinulle myös hyvä, vilpitön tahto. Hän sanoo: »Jumala ori se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, mielisuosionsa toteuttamiseksi.»

        Nöyrtyneissä sieluissa Jumala tämän vaikuttaa. He ovat omista turhista yrityksistään oppineet, etteivät itse mitään voi. Kun he kuulevat hänen ääntään ja kääntyvät hänen puoleensa, niin tekee hän heidät eläviksi hänessä. Mutta niin kauan kuin he itse tahtovat toimia ja taistella, hallitsee kaikkinainen paha heitä.

        Eräs vanha, kokenut kristitty vastasi nuoremmalle veljelleen, joka vaikeroi surkeaa voimattomuuttaan taistelussa syntiä vastaan: »Eihän ole mahdollistakaan sinun voittaa kun itse sodit.»

        Kun tämä vastaus tuntui omituiselta lisäsi hän: »Niin kauan sinä sodit, tarkoitan, niin kauan kuin sinulla on vielä jokin voima koettamatta, jolla aiot voittaa. Ei, sinun täytyy tulla aivan tyhjäksi. Silloin tulee Herra luoksesi kysyen: Vieläkö voit yrittää, voitko vielä jotain tehdä?

        Jos silloin sydämesi syvyydestä vastaat: »Ei ole, minä olen hukassa. Kaikki keinot ovat lopussa», niin silloin sanoo Herra: »Nyt voin sinut liejusta nostaa ja asettaa kalliolle, niin että voit vakaasti astua.»

        Siis kaikki voima, halu, elämä, hedelmän kantaminen riippuu siitä, pysymmekö Kristuksessa.
        ...
        ( C.O.Rosenius )


      • Samaatietä
        Saviseutulainen kirjoitti:

        Ilman minua ette voi tehdä mitään. Joh. 15:5.


        On huomattava, että alkutekstissä on kaksinkertainen kielto, joka tarkoittaa: »Ette voi yhtään mitään tehdä». Vielä selvemmin saadakseen sen selitetyksi hän käyttää vertauspuhetta. Hän puhuu oksasta, joka on puusta taittunut ja kuivettuneena makaa maassa.

        Mahdotontahan on, että sellaisessa tilassa oleva oksa hedelmää kantaisi. Sellaisesta oksasta sanoo Kristus: »Niin kuin oksa ei voi tuottaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, samoin ette tekään, ellette pysy minussa.»

        Kaikki rukoileminen, kaikki vakavuus, taistelu ja kilvoittelu syntiä vastaan ovat turhat, niin kauan kuin ette ole minuun istutetut. Jollette minussa pysy, ette hedelmää kanna. Näin Kristus puhuu.

        Ja apostoli sanoo: »Ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikään kuin se tulisi meistä itsestämme.» Kun et siis taida ajatuksiasikaan hallita, mitä siis voit tehdä? Sama apostoli sanoo, että Jumalan täytyy antaa sinulle myös hyvä, vilpitön tahto. Hän sanoo: »Jumala ori se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, mielisuosionsa toteuttamiseksi.»

        Nöyrtyneissä sieluissa Jumala tämän vaikuttaa. He ovat omista turhista yrityksistään oppineet, etteivät itse mitään voi. Kun he kuulevat hänen ääntään ja kääntyvät hänen puoleensa, niin tekee hän heidät eläviksi hänessä. Mutta niin kauan kuin he itse tahtovat toimia ja taistella, hallitsee kaikkinainen paha heitä.

        Eräs vanha, kokenut kristitty vastasi nuoremmalle veljelleen, joka vaikeroi surkeaa voimattomuuttaan taistelussa syntiä vastaan: »Eihän ole mahdollistakaan sinun voittaa kun itse sodit.»

        Kun tämä vastaus tuntui omituiselta lisäsi hän: »Niin kauan sinä sodit, tarkoitan, niin kauan kuin sinulla on vielä jokin voima koettamatta, jolla aiot voittaa. Ei, sinun täytyy tulla aivan tyhjäksi. Silloin tulee Herra luoksesi kysyen: Vieläkö voit yrittää, voitko vielä jotain tehdä?

        Jos silloin sydämesi syvyydestä vastaat: »Ei ole, minä olen hukassa. Kaikki keinot ovat lopussa», niin silloin sanoo Herra: »Nyt voin sinut liejusta nostaa ja asettaa kalliolle, niin että voit vakaasti astua.»

        Siis kaikki voima, halu, elämä, hedelmän kantaminen riippuu siitä, pysymmekö Kristuksessa.
        ...
        ( C.O.Rosenius )

        "Ette voi mitään tehdä" tuon ymmärsin ja tuolle sain vahvistuksen vuosia myöhemmin näyssäni.

        Jeesus astui esiin valosta. En nähnyt kasvoja, ne olivat kuin sumun peitossa. Hänellä oli valkoinen puku ja kädet ojennettuina. Otin Hönen käsistään kiinni ja tunsin sen valtavan rakkauden, en osaa selittää sitä. Silloin ymmärsin, että kaikki tulee Herralta, enkä voi mitään tehdä.


      • Samaatietä
        Samaatietä kirjoitti:

        "Ette voi mitään tehdä" tuon ymmärsin ja tuolle sain vahvistuksen vuosia myöhemmin näyssäni.

        Jeesus astui esiin valosta. En nähnyt kasvoja, ne olivat kuin sumun peitossa. Hänellä oli valkoinen puku ja kädet ojennettuina. Otin Hönen käsistään kiinni ja tunsin sen valtavan rakkauden, en osaa selittää sitä. Silloin ymmärsin, että kaikki tulee Herralta, enkä voi mitään tehdä.

        Kysyin kyllä yhden kysymyksen ja kysyin, että mitä voin tehdä?
        Hän vastasi: Pyydä synnit anteeksi.

        Myöhemmin olen ymmärtänyt tuon niin, ettei ihminen voi mitään. Uskokin tulee Herralta. Pitää uskoa kuitenkin saaneensa anteeksi. Tuo herättää ilon ja rakkauden, koska on saanut armosta anteeksi.
        Rakkauskin on Jumalan teko. Se rakkaus mikä meissä ihmisissä on.

        Olemme siis koko ajan saanti puolella, kaikessa.

        Mutta tuonhan te tiedättekin jo.


      • Saviseutulainen
        Samaatietä kirjoitti:

        Kysyin kyllä yhden kysymyksen ja kysyin, että mitä voin tehdä?
        Hän vastasi: Pyydä synnit anteeksi.

        Myöhemmin olen ymmärtänyt tuon niin, ettei ihminen voi mitään. Uskokin tulee Herralta. Pitää uskoa kuitenkin saaneensa anteeksi. Tuo herättää ilon ja rakkauden, koska on saanut armosta anteeksi.
        Rakkauskin on Jumalan teko. Se rakkaus mikä meissä ihmisissä on.

        Olemme siis koko ajan saanti puolella, kaikessa.

        Mutta tuonhan te tiedättekin jo.

        Kiitos, että kerroit rohkeasti näystäsi, kokemuksestasi, täällä!

        Siunausta sinulle


    • Kiitos.aloittaja

      Aloitus on vakava aihe kauniisti ja ilontunteisesti kerrottuna. Hyväntuulisuus paistaa läpi.
      KIITOS.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe