Sääntösäätö ja yhdistyksestä erottaminen

Toisessa ketjussa tuli taas ihme vänkäystä. Otetaan nyt omaksi ketjukseen, vaikka turhaa lienee vääntää.

Tampereen VA:n säännöt sanovat "- - jäseneksi voi hallitus hyväksyä uskonnollisiin järjestöihin kuulumattoman ja mitään uskontoa tunnustamattoman - -". Yhdistyslain 14 § 3. kohdan mukaan jäsen voidaan erottaa jos hän "ei enää täytä - - yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja."

Tästä seuraa, että teknisesti katsoen uskontokuntaan liittyminen on riittävä peruste erottamiselle. Tämä sama lainkohta koskee kaikkia yhdistyksiä. Mitä vikaa tässä nyt on va-liiton säännöissä?

Toiseksi miksi ihmeessä kukaan haluaisi kuulua samaan aikaan va-yhdistykseen ja uskontokuntaan?
0<50
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset

Vanhimmat

Ei vielä vastauksia

Aloittaja odottaa vastauksia. Kerro oma näkemyksesi ensimmäisenä.

Kommentoi aloitusta


jori.mantysalo kirjoitti:

Toisessa ketjussa tuli taas ihme vänkäystä. Otetaan nyt omaksi ketjukseen, vaikka turhaa lienee vääntää.

Tampereen VA:n säännöt sanovat "- - jäseneksi voi hallitus hyväksyä uskonnollisiin järjestöihin kuulumattoman ja mitään uskontoa tunnustamattoman - -". Yhdistyslain 14 § 3. kohdan mukaan jäsen voidaan erottaa jos hän "ei enää täytä - - yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja."

Tästä seuraa, että teknisesti katsoen uskontokuntaan liittyminen on riittävä peruste erottamiselle. Tämä sama lainkohta koskee kaikkia yhdistyksiä. Mitä vikaa tässä nyt on va-liiton säännöissä?

Toiseksi miksi ihmeessä kukaan haluaisi kuulua samaan aikaan va-yhdistykseen ja uskontokuntaan?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu