Karkaan ennen joulua

Karkausvuosi

Mieheni ei ikinä auta joulun valmistelussa joten karkaan ja saa jäädä yksin kotiin ja minä mene lomalle etelään- eli turkuun yhden ystäväni luokse. Mieheni on kutsunut sukulaisiaan jouluksi mutta tuleekin melkoinen yllätys kun jouluna ei ole ruokaa pöydässä. Voi sitten tilata pizzaa ja tarjota sitä. Lähden sunnuntai aamuna päivää ennen joulua. Monet joulut sain passata, valmistella, käydä kaupassa, tarjoilla, koristella, tiskata, siivota ja vaikka mitä. Nyt en tee yhtään mitään.

60

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ettäsellaasta

      Paskamainen juttu, ei kiva.

    • ymmätsinköoikein

      Petterssån on valmiina batsv
      anda landda vatsansa kanssa

    • 7570

      Kautta aikojen tuttu tilanne meillä. Vaimoni hoiti aina kaikki jouluvalmistelut. Hän oli useita vuosia kokokotiäiti ja niiden vuosien jälkeen osa-aikainen kasööri.

      Lastemme lähdettyä omilleen teki vaimoni oman ratkaisunsa. Hänen ehdotuksestaan emme enää viettäneet kotijouluja ja se sopi myös minulle.
      Espanjassa ( kodissa kuitenkin ), Viron kylpylöissä. kotimaisessa kylpylässä, urheiluopistoissa ja nyt hänen viimeinen ratkaisunsa, jouluviikon kiertomatka Itävallassa ja Sloveniassa.
      Eipä ole aiheutttanut närää puolin eikä toisin!

    • cvb

      Tosi ilkeää. Velvollisuutesi olisi kertoa. Miten voi olla niin vaikea sanoa "Nyt en tee yhtään mitään. Lähden ystävän luokse"? Teillä taitaa olla moni muukin asia pielessä, ei vain joulun valmistelu.

      • oikeusollarauhassa

        Mutta jos on saanut tarpeekseen myös niistä muista asioista, niin tuo on ymmärrettävää. Hän tarvitsee omaa elämäänsä ja vapautumisen asiasta.
        Voihan hän sanoa, että ei tee mitään ja ei sovi, että vieraita tulee. Jokaisella on oltava koti ja kotirauha. Vieraat voivat pysyä poissa ihan hyvin.
        Nämä ovat niitä kasvun kohtia, jossa olisi opittava sanomaan, että ei käy.
        En halua, En jaksa, haluan olla rauhassa yms. mitä vaan.


    • Karkausvuosi

      Kyllä minä kerron heti ensi viikolla 6 päivää ennen joulua. Mies saa sitten paistaa kinkkua itse, tiedän ettei se osaa eikä osaa paljon muutakaan vaikka kaikki olisi ollut helppo oppia.

      • Nyhtöpossu

        Hyvän miehen olet sitten valinnut!? TR......?


      • Vaihtoehtojalöytyy

        Kaiken saa valmiina kaupasta, tai voi mennä syömään jonnekin se jouluateria ja ukkos maksaa koko lystin.


    • Aikuisuuskaukana

      Joskus olet miestäsi rakastunut. Nyt katkeroitunut. Hyvä esimerkki niille jotka huomaavat että rakkaus on loppunut aikoja sitten ja silti jatketaan yhdessä. Luulen että saat itsellesi vain pahan mielen ja pilaat monenmuunkin joulun.

    • Miksi pilaat toisen Joulun kun et edes ilmoita, että lähdet? Todella lapsellista.

      • pian.luut.vaan.jäljellä

        Onhan possu sunkin päivät pian luetut, joulu jo ovella kolkuttaa...


    • mekkkk

      Tämä on hyvä juttu ja mieskin huomaa ettei ne ruuat itsestään sinne pöytään tule. Miehenä teen ruokatilauksia toimittajilta kun jotain erikoista haluan ja pakastimessa on peuran, poron ja hirven lihaa ettei aina tartte possua ja naudan lihaa syödä. Jos mies haluaa oppia jotain niin viikossa oppii jouluruuat tekemään mutta jos ei kiinnosta niin tilatkoon vaikka pizzaa jouluksi tai ostaa valmiit jouluruuat kaupasta niin helpolla pääsee.

    • eikösemmoset

      nyyttikestijoulut olis paras juttu. Kaikki tekee jotain sovittua ja tuo mukanaan joulupöytään. Ei tule yhdelle kauhea stressi valmisteluista ja hirveetä ruokalaskua. Helppohan sinne valmiisiin pöytiin on mennä syömään. Jos haluaa valmiiseen joulupöytään, niin voihan sitä lähteä juurikin vaikka hotellin, tai laivojen seisoviin joulupöytiin.

    • bmmmm

      Jos miehelleen kertoo etukäteen, että ei aio passata tänä jouluna kaikkea nenän eteen valmiiksi niin sittenhän tuo on ok. Jos miehesi ei itse osaa/halua tehdä ruokia niin käy sitten ostamassa kaupasta, sieltähän niitä saa. Sieltä monet muutkin jouluruuat hakevat eihän tuo hälle nyt niin iso homma ole. Ja siivoaminenkin kuuluu yhtä lailla miehelle kuin naiselle.

      Ja varsinkin jos hän vieraita jouluksi kutsuu niin osallistukoon kaikkeen siihen valmistelevaan työhön. Aivan selvä juttu, ei ole yksinomaan toisen velvollisuus tehdä kaikkia joulun valmisteluja.

    • jouluunturhautunut

      Ihana kirjoitus aloittajalta nimim.karkausvuosi. Niin se vaan menee, että jouluvalmistelut sun muut ovat naisihmisen harteilla. Miehet vaan kyselee onko puuro valmista, joko saa syödä pipareita ja koska kinkku on pöydässä.
      Meidän perheessä, olemme kuuskymppinen pariskunta joulun vietto lopetettu.
      Pernasoppaa ruokana ja rusinasoppa jälkiruokana. Vietämme vaan ihan tavallista arkea niinkuin ei joulua olisikaan.

    • liianlöysäratkasu

      Mun mielestä sä et alottaja voita tossa mitään. Miehille on ihan sama mitä ne syö tai miltä ympärillä näyttää. Lasten kanssakin saa paljon paremman joulun, kun laittaa miehen pellolle. Mies voi laittaa ittekseen ihan oman näkösensä joulun tai mennä vaikka vanhempiensa valmiiseen pöytään. Eli ap, jos susta on ihan ok viettää joulua vieraissa murkissa ystäviesi luona niin toki jätä mies yksin kotiin sensijaan, jos haluisit kotonasi joulua viettää niin erotkaa heti.

      • äly.hoi.älä.jätä

        Voivoi kun eihän se mies yksin jää jouluksi kotiin, jos osaisit lukea niin tietäisit että MIES oli kutsunut omia sukulaisiaan jouluksi kotiinsa ja vaimon eli ap,n olisi taas pitänyt tehdä yksin kaikki valmistelut. Osaatko lukea ja ymmärtää tämän tekstin?


    • Kerro sitten miten kävi. Ellei tämä ole sitten vain toteutumaton haaveesi jota et kuitenkaan uskalla toteuttaa. Hekumoit vain ajatuksella.

    • Hvcfcx

      Mitäs passaat ja teet, osta valmista kaupasta, oma vika tai sano äijälle tossa lista hae kaupasta, ja jos ei niistä vieraistaan ole tiskien korjaus apua, vaan odottavat että sinä tarjoat ja passaat, niin sano äijällesi, et paperilautaset , kertakäyttömukit, ja muoviset aterimet, että sinullakin on joulu, ei työpäivä.

      • liianlöysäratkasu

        Ei toi ole mikään ratkaisu. Ap pilaa oman joulunsa, jos haluaa kaunista ympärille ja pitää jollekin osotraa, että mennään sitten paperilautasilla. Lapsellista ja uhmaikäistä tuo olisi. Jos mies on niin lapsellinen, että ei puhetta ymmärrä, ei ymmärrä mikä joulussa toiselle merkkaa niin mies helvettiin. Ainoo ongelmahan siinä vaan on, että se mieskin sitten joskus tulevina jouluina haluaa lapset, vaikka sitten kiusallaan luokseen joulua viettämään (kunnes lapset on tarpeeksi isoha ite päättään) eikä moni äiti halua joulusta palaakaan ilman lapsia, pitäis tommoset yhteoshuoltajuushömpötykset kanssa poistaa.


      • Prismaan

        Ihan hyvä idea, kerro tuo miehellesi, parempi tuo, kun lähtee mitään ilmoittamati, tuskin mies suostuu paprulautasista syämään ja alkaa auttaa sinua.


    • vaimoke-palvelija

      Hyvä ajatus. Jospa itsekkin karkaisin. Mies ei ansaitse joulua jos ei auta sen toteuttamisessa.

    • Karkausjoulu

      Onhan meillä vastaanottokeskuksia.

    • 7570

      Taidanpa paeta uudenvuoden ja joulun väliseksi ajaksi.
      Vaimoni puuhastelu vuoden aikana on minimaalista.
      Ostaa omat banaaninsa ja leipänsä, hoitaa pyykkikoneen ja suurelta osin myös tiskarin.
      Satunnaisesti pyyhkii pölyjä.

      Ruokahuolto on täysin minun kontollani. Samoin puhtaanapito ja kaikki muukin. Pyykki ei ole ongelma koska lähellä on pesula. Astioiden tiskaus onnistuu minulta käsin siinä määrin kuin on tarvetta. Tähänkin saakka olen pyyhkinyt enemmän pölyjä kuin vaimoni joten pientä lisäystä en edes huomaisi.

      Tämä on ollut tilanne viimeiset 18 vuotta. Sanottakoon vielä, ettei vaimollani ole terveydellisiä esteitä eikä muuta rajoitetta kuin 59 kiloisen 70v naisen luonnollinen fyysinen heikkous.

      Siis pois tai lakkoon!

    • hyvälämminhellä_

      No hetkinen hei. Kuvitteletko ihan oikeasti, että karkaaminen olisi oikea ratkaisu? Ainoa järjellinen teko, jonka voit tehdä?
      Enpä tiedä mitään teidän suhteesta. Mutta voisin kuvitella, että jos itseäni kismittäisi joulun järkkääminen miehen porukoille, ja karkaisin kotoa 6pv ennen joulua... niin veisihän se joulumielen ennen kaikkea minulta itseltäni. En vain voisi elää asian kanssa! Tosin olen piintynyt jouluihminen. Se tarkoittaa sitä, että joulun vuoksi kestän enemmän kuin tavallisesti. Mitä enemmän ihmisiä ympärillä, sitä todennäköisemmin joku voi vetää herneen nenään jostain. Ja jos yhden ihmisen pitää tehdä liikoja, toinen sen kun olla möllöttää, niin patistaisin hommiin ja järjestelyihin.


      Itseasiassa nyt kun mietin tarkemmin. Tuo karkaaminen ei olisi minun juttuni alkuunkaan. Jos karkaisin, en enää tulisi takaisin. Jos kumppani karkaisi, niin puolestani voisi myös lähteä kokonaan. Paskan maku jäisi suuhun, mikäli tämä tapahtuisi jouluna. En voi tajuta tuollaista käytöstä, jouluna vähiten.

      • 7570

        Joulun valmistelu vähällä rahalla velkaisessa kodissa on karmea homma.
        Lastemme ollessa pieniä kokoontui kummankin puolen sukua meille joulaatoksi.
        Talovelat niskassa ja rahat vähissä.
        Vaimom teki kaikki jouluvarustelut aivan "alkupuista". Laatikot, rosollit, sillitarjottavat yms. aina maksapasteijaa myöten.
        Kinkkua ei ollut niinä vuosina. Minä kävin syksyllä teurastamassa lampaita kahdessa lampolassa. Kun teurastin 10 keväällä syntynyttä karitsaa sain ostaa yhden, teuraspainoltaan noin 20 kiloisen, hyvin halvalla.
        Kinkun asemesta pöydässä oli lampaan viulu ja karjalanpaistimme oli lammasvoittoista.
        Minun osuuteni raadannassa rajoittui lampaaseen ja maksapasteija vuokan vuoraamiseen ohuella silavalla.

        Lastemme vartuttua saimme viettää joulumme oman perheen kesken ja urakointi helpottui huomattavasti.

        Paska maku jäi vain siitä miten itsestään selvänä molempien suku piti kestitsemistä.
        Kuvaavaa on vaimoni veljen avovaimon vaatimus olohuoneen sohvalta: Mie otan tuota viskii! Nainen lausui osoittaen kaapissa olevaa viskipulloa. Olin ilkeä ja sanoin suoraan, etteä et muuten ota sitä viskii! Jos pöydässä olevat juomat eivät kelpaa niin minä pahoittelen niukkuutta mutta en muuta tarjoilua!


      • tytsyl
        7570 kirjoitti:

        Joulun valmistelu vähällä rahalla velkaisessa kodissa on karmea homma.
        Lastemme ollessa pieniä kokoontui kummankin puolen sukua meille joulaatoksi.
        Talovelat niskassa ja rahat vähissä.
        Vaimom teki kaikki jouluvarustelut aivan "alkupuista". Laatikot, rosollit, sillitarjottavat yms. aina maksapasteijaa myöten.
        Kinkkua ei ollut niinä vuosina. Minä kävin syksyllä teurastamassa lampaita kahdessa lampolassa. Kun teurastin 10 keväällä syntynyttä karitsaa sain ostaa yhden, teuraspainoltaan noin 20 kiloisen, hyvin halvalla.
        Kinkun asemesta pöydässä oli lampaan viulu ja karjalanpaistimme oli lammasvoittoista.
        Minun osuuteni raadannassa rajoittui lampaaseen ja maksapasteija vuokan vuoraamiseen ohuella silavalla.

        Lastemme vartuttua saimme viettää joulumme oman perheen kesken ja urakointi helpottui huomattavasti.

        Paska maku jäi vain siitä miten itsestään selvänä molempien suku piti kestitsemistä.
        Kuvaavaa on vaimoni veljen avovaimon vaatimus olohuoneen sohvalta: Mie otan tuota viskii! Nainen lausui osoittaen kaapissa olevaa viskipulloa. Olin ilkeä ja sanoin suoraan, etteä et muuten ota sitä viskii! Jos pöydässä olevat juomat eivät kelpaa niin minä pahoittelen niukkuutta mutta en muuta tarjoilua!

        Miksi sitten valmistelitte sukujoulun kodissanne köyhinä aikoina? Ette hennonneet sanoa "ei"? Kaipasitte haasteita ;)?


      • 7570
        tytsyl kirjoitti:

        Miksi sitten valmistelitte sukujoulun kodissanne köyhinä aikoina? Ette hennonneet sanoa "ei"? Kaipasitte haasteita ;)?

        Lastemme vuoksi. Saivatpahan tenavat rutkasti lahjoja ja kaikkinensa oli oikeastaan kiva olla yhdessä, suunnilleen.
        Nyt jo 40v ikäiset penskamme muistelevat noita jouluja vieläkin lämmöllä-


      • 66.66
        7570 kirjoitti:

        Joulun valmistelu vähällä rahalla velkaisessa kodissa on karmea homma.
        Lastemme ollessa pieniä kokoontui kummankin puolen sukua meille joulaatoksi.
        Talovelat niskassa ja rahat vähissä.
        Vaimom teki kaikki jouluvarustelut aivan "alkupuista". Laatikot, rosollit, sillitarjottavat yms. aina maksapasteijaa myöten.
        Kinkkua ei ollut niinä vuosina. Minä kävin syksyllä teurastamassa lampaita kahdessa lampolassa. Kun teurastin 10 keväällä syntynyttä karitsaa sain ostaa yhden, teuraspainoltaan noin 20 kiloisen, hyvin halvalla.
        Kinkun asemesta pöydässä oli lampaan viulu ja karjalanpaistimme oli lammasvoittoista.
        Minun osuuteni raadannassa rajoittui lampaaseen ja maksapasteija vuokan vuoraamiseen ohuella silavalla.

        Lastemme vartuttua saimme viettää joulumme oman perheen kesken ja urakointi helpottui huomattavasti.

        Paska maku jäi vain siitä miten itsestään selvänä molempien suku piti kestitsemistä.
        Kuvaavaa on vaimoni veljen avovaimon vaatimus olohuoneen sohvalta: Mie otan tuota viskii! Nainen lausui osoittaen kaapissa olevaa viskipulloa. Olin ilkeä ja sanoin suoraan, etteä et muuten ota sitä viskii! Jos pöydässä olevat juomat eivät kelpaa niin minä pahoittelen niukkuutta mutta en muuta tarjoilua!

        "Paska maku jäi vain siitä miten itsestään selvänä molempien suku piti kestitsemistä."

        Niinpä. Ehkä he kuitenkin sisimmässään olivat kiitollisia, ja hyvät muistot noista ajoista, kuten 40 -vuotiailla lapsillanne? Se on tuo kiitollisuus -sitä on niin pihkatun vaikea välillä osoittaa.


    • tytsyl

      Samaa mieltä kuin hyvälämminhellä. Tulisi karkaamisesta paska fiilis. Olisi parempi erota kokonaan ennen sitä.

      Todella outoa, ettei aikuiset ihmiset, joita varmasti näillä palstoilla enimmäkseen liikkuu ja kirjoittelee, osaa sanoa tarpeen tullen "ei". Vaan tehdään ja tehdään, annetaan toisten huolella rikkoa omia rajoja, kunnes lopen uuvutaan ja ollaan kiukkuisia. Jos tai kun miehesi ei auta joulun valmisteluissa, on sinun tehtäväsi sanoa "ei - en tee yksin".

      Minun äitini valmisti aikoinaan joulun n. 40 v lähes yksin nelihenkiselle lapsuuden perheellemme. Koko joulun oli setäni ja tätini kylässä. Äidin sukulaisia perheineen kävi joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Ei koskaan valittanut, koska hänellä oli asiaan harrastuneisuutta (ihana äiti!). Lisäksi hän sai vetäytyä pidemmiksi ajoiksi hääräämään omiin oloihinsa (keittiöön). Mikä sen rentouttavampaa kun on talossa paljon väkeä?

      Kun menin naimisiin, sain itse lapsia (liudan), niin joulun viettoon tuli lisää porukkaa. Omakotitalo, lapsuudenkotini kävi pieneksi suorastaan. Mainittakoon, että oli vain yksi vessa ja kylpytilat kellarissa. Parhaimmillaan meitä yöpyi talossa 16. Meidän kohdalla sanonta sopu sijaa antaa, piti paikkaansa. Jouluna ei juotu viinaa, ei edes viiniä. Ehkä se johtui siitä...

      • LaiskatVieraat

        Ootko vatma, että äitis rakasti "keittiöön vetäytymistä" neljäksi tunniksi tiskaamaan ym.? Takuulla sitä v tti tuo raataminen.


    • Tämä-selvä
    • Mies41-

      se on oikein, jos mies ei auta niin ei sitten tarvii ruokaa.

    • Ei-kynnysmatto

      Jos olisin miehesi, löytyisivät vaatteesi ym. tavarasi joulun jälkeen pihalta hangesta. Tuommoisella käytöksellä saat a) lapsellisen b) vit...hattumaisen ihmisen maineen.

    • gfgfp

      Onpa typerää käytöstä. Mutta kukin tyylillään.

    • Juhlavalmistellaan

      Tuttu tunne. Silti vaikka en ikinä ajatellut karkaavani, mutta olisin monta kertaa tahtonut hävitä, häipyä, painua maan alle tai johonkin hevon kuuseen saakka. Sekä jouluista että kaikista perhejuhlista tulee painajainen jos yksi tekee; suunnittelee ja valmistelee ja toinen 'auttaa' pistämällä hanttiin ja kapuloita rattaisiin.

      En syytä - ainakaan enää - siippaa vaan entisaikain 'hyviä' äitejä, jotka tekivät karhunpalveluksen, kun eivät opettaneet, ottaneet poikalapsia mukaan joulujen ja muitten juhlien valmisteluun. Sellaiset kaverit luulevat, että kaikki jutut tulevat itsestään ja ilmaiseksi, itse mitään asioille tekemättä ja osuuttaan hoitamatta. Aivan turhia juttuja heidän mielestään, vaikka vieraat olisivat kuinka kiva juttu.

    • Normimies

      Miksi naiset palvelee. Vuosia teette samaa duunia, ei vain jouluna vaan koko vuoden ajan pesette pyykit , hoidatte lasta, teette ruokaa. Tälläkin palstalla naiset vuosien aikana valitttaneet kun mieheltänne ei saa apua kotitöihin. Ei se ole mikään rakastava suhde jos nainen tekee kaiken ja miehenne ryystää kaljaa sohvalla ja pelaa pleikkaria. Olette pelkureita kun ette uskalla vaatia parempaa suhdetta.
      Olisin hirveä kumppani jos en tekisi kotitöitä.

      • Wauh

        Kuulostat hyvältä mutta valitettava tosiasia on, että "normimies" et ole vieläkään, vaikka kohta eletään votta 2019. Olet poikkeus, joka vahvistaa säännön, mutta ihanaa, että olet sellainen ...


      • 7570

        Miehen tekemät kotityöt ovat merkki itsekkyydestä!
        Tunnustaudun sellaiseksi.
        Kun nuorempikin lapsemme tavoitti peruskouluiän niin vaimoni meni osa-aikaiseen työhön marketin kassalle. Arkisin klo17 - klo20 ja lauantaisin klo8 - klo15.
        Lauantaisin, ennen vaimon kotiutumista, teimme lasten kanssa 163m2 ok:n viikkosiivouksen ja katoimme kahvipöydän valmiiksi klo15.15.
        Täysin itsekkäästä syystä ajatus, että vaimoni ryhtyisi hössäämään mitään arkipuuhaa, tuntui vastenmieliseltä!


    • piikoina

      Aika moni tässäkin ketjussa näköjään ryykii jouluna jonkun muun huhkimaan valmiiseen pöytään, niin kärkkäitä ovat ap:n käytöksen tuomitsemaan.

      • Twelvepoints

        Tämä oli täyskymppikommentti.


      • 09099

        Minulle joulupöydän huhkiminen kotona yksin tai karkaaminen eivät ole edes vaihtoehtoja. Joko huhkitaan se pöytä, tai sitten puhutaan asiat selväksi. Ei karkailla. Kuten tuolla jo sanottu, sellainen on huonoa käytöstä ja typerääkin, ei ainakaan minulle sovi.


      • Turhavaiva

        Mitä se puhuminen auttaa, jos toinen ei ymmärrä mistä puhutaan / pitäisi puhua ?


      • ihanturhaasilloin

        Juuri noin, jotkut ihmiset kun kehottaa että puhukaa vaan sillä ne asiat selviää, ei varmaan ole virlä koskaan törmänneet ihmisiin, jotka a) ei halua puhua tai b) ei osaa puhua.


      • Kommunikointivaikealaji

        Yeap, tai sitten ei vain ole yhteistä kieltä. Minä voin puhua kuin Runeberg, mutta se on aivan turhaa, jos toinen ei käsitä, mistä puhun ja paasaan. Hän ei joko halua tai sitten hän ei tunnista niitä asioita, joista koetan viestittää.


      • nainen.55v
        Turhavaiva kirjoitti:

        Mitä se puhuminen auttaa, jos toinen ei ymmärrä mistä puhutaan / pitäisi puhua ?

        "Ei ymmärrä" tarkoittaa usein miten "ei halua ymmärtää". "Ei halua ymmärtää": se on puolestaan hallintaa ja vallankäyttöä. Ap.n ongelma liittyy tähän. Suhde mieheen, vuorovaikutus ei toimi. Eikä sitä saa toimimaan, ellei mies suostu ymmärtämään.

        Kun toinen ei ymmärrä puhetta, kannattaa kirjoittaa kirje. Haastaa toinen keskusteluun, jopa terapeutin pakeille. Mikäli itse tuntee suhteen olevan elinkelpoinen. Ellei tunne, niin kannattaisi reilusti ottaa ero, eikä karkailla jouluna.


      • Eimennytjakeluun

        Kirjoitin kerran. Toinen luki ... ja itki. Seuraavan eripuran jälkeen hän repi sen.


    • joulunjälkeenheitätpello

      Ei joulua kantsi pilata, vaikka jopa erota meinais. Annetaan teineille vielä yhteinen joulu. Oikeesti v:tuttaa ja haluun omanlaisen kodin, kun lusikat menee jakoon niin sitten pienempi. Teineille vain vähän tilaa, ei enää omia huoneita, mutta kuten sanottua välittäminenhän on se tärkein juttu ja ihan sama ei ne tyytyväisiä muutenkaan mihinkään ole, eipä voi enää huonommaksi mennä. Mutta mittari on kyllä täynnä eikä vaan tän joulun takia, mutta joulu nyt vielä lapsosille.

      • 09099

        Rassaa teinejäkin varmaan tuo tilanne. Yritä kuitenkin saada heidät edes osittain tyytyväisiksi....

        PS. pienenpieniä kolmioitakin on saatavilla. Harkitse sellaista. Teini arvostaa, vaikka oma kolo olisi kuinka pieni, kunhan se on vain omassa käytössä. Pienin tietämäni kolmio, ihan toimiva oli 45,7 m2 = kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone keittotila eteinen


    • Omaarvioni

      Miten luulet parisuhteen sujuvan joulun jälkeen?

    • lapsettaako

      Onpa itsekästä ja lapsellista hommaa puolin ja toisin. Leikit marttyyria, aloituksesi kuvastaa uhmaikäisen tunteita. Mitäpä jos palaisit takaisin täysi-ikäiseksi ja miettisit miksi te kaksi olette yhdessä.
      Onko teidän parisuhteessa enää mitään niin hyvää, että suhdetta kannattaa jatkaa.
      Valinta on sinun ja vain sinun.

      Mitä joulun tekemiseen tulee, kaupasta saa äitien tekemää ruokaa ja muiden tehtaiden valmistamia aterioita on tuhatmäärin tarjolla. Kaiken saa valmiina, ei muuta kuin valmiit sapuskat uuniin lämpiämään. Jos et jaksa tiskata, käytä kertakäyttöastioita tai pistä vieraat tiskaamaan.
      Niin se hoituu.

    • sopusointu12

      Ei ole vaimo valittanut kuin joskus, osallistun omalla panostuksella joulu härdelliin ja se on naiselle ok. Nainen hoitaa ruuat ja kattauksen minä siivoan ja hoidan tiskit.

    • Kannustan123

      Hyvä AP! Ymmärrän täysin.

    • Normaalinainen-

      Ei joulussa mitään hyvää ollut miehen kanssa. Pari joulua katsoin kun mies juopotteli. 5 vuotta sitten otin ja lähdin jouluaattona heti kun mies avasi korkin enkä ole taakse katsonut. Onneksi ei ollut lapsia. Ny minulla mies joka ei juo ja on selvänä ja auttaa kotitöissä.

    • IhmetteleväMeess

      Eikös joulun tulisi olla rauhoittumisen aikaa. Nyt palstalla sitä pidetään lähinnä parin päivän mittaisena orjaleirinä. Ovatko nyt ne omat odotukset hieman liian korkealla?
      Mies kyllä voi yksinkin paistaa kinkun, laittaa piirakat pöytään, karjalanpaistin, rosollit ja laatikot vaikka naista ei nyt talossa edes olisi. Niin, mistä siellä parisuhteessa nyt kiistellään? Tilan puutteesta vai mistä puutteesta.

    • karkaajattieretään

      Eipä ole aloittajaa näkynyt..Veikkaan, että siellä se on kiltisti paistellut kinkkua kuten muinakin vuosina ja miehelle naljaillut, nakertanut ja jyrsinyt tyypilliseen narsistiseen tyyliinsä.

      • lupausonlupaus

        Samoin ajattelen minäkin. Meikäläinen jos jotain lupaa niin se pitää, turhia ei lupailla, on naurettavaa tuollainen turhanpäinen uhoaminen. Pönttis tulee mieleen tuosta.


      • Mitämuutajäänytväliin

        Narsistit eivät kyllä paistele kinkkua eivätkä tee mitään muutakaan kenenkään hyväksi.


    • Uunipaisti

      Kerro jo miten kävi.
      Et varmaan raaskinut kuitenkaan.

    • Uunipaisti

      Kerro jo miten kävi.
      Et varmaan raaskinut kuitenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe