Uupuminen.

UupunutHoitsuliini

Olen sairaslomalla uupumisen ja masentumisen takia, ensimmäistä kertaa elämässäni. En vain jaksanut enää sinnitellä ja sinnitellä. Sitä olen tehnyt tarpeeksi kauan, oman itseni kustannuksella. Eräänä aamuna vain tunsin vahvasti, että nyt riittää. Töihin lähtö tuntui mahdottomalta. Olo oli hutera ja heikko jo noustessa. Yö oli mennyt kipuja kärsiessä ja asioita miettiessä. Koin pelkoa, ahdistusta ja kauhua.

Aamulla yökkäilin ja oksentelin. En pystynyt syömään. Särkylääkekään ei pysynyt sisälläni. Tuntui, etten selviä enää yhdestäkään päivästä järjissäni. Tätä edellinen työvuorokin oli jotenkin kummallinen ja stressaava. Sain todella pidätellä itseäni, etten saa raivoisaa itkukohtausta. Tuntui, kuin olisin hajoamassa ja että saan pistää kaiken peliin, jotta pystyn olemaan.

Sain sitten sairaslomaa ja työhön paluu tuntuu edelleen mahdottomalta ajatukselta. Näitä erilaisia oireita olen kärsinyt jo kauan. Itkuherkkyttä, voimattomuutta, voimien häviämistä. Muistikatkoksia, oksentelua ja laihtumista. Mielihyvän katoamista. Ylivirittyneisyyttä, alavirittyneisyyttä. 24h ahdistusta ja väsymystä, mihin mikään ei auta. Monta viikkoa kestävää päänsärkyä. Paniikkikohtauksia ja ties mitä kaikkea muuta. Nyt en sitten tiedäkään enää ollenkaan, mitä tapahtuu seuraavaksi.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UupunutHoitsuliini

      Vaikka välillä koen myös todella hyviä päiviä, jolloin toisaalta tunnen syyllisyyttä sairaslomallaolosta, niin se olotila katoaa nopeasti työpuhelimen piipatessa. Ahdistus nousee samantien, sydän alkaa hakkaamaan. Vaikka hyvänä päivänä tuleekin tunne, että mikäs sitä olisi töihin mennessä, mutta kun töiden paluun ajankohta ja lääkäriaika taas lähestyy, nousee ahdistus jälleen huippuunsa. Silloin on vaan pakko taas todeta, miten olen kykenemätön tekemään työtäni. Koko kroppani laittaa vastaan ja mikäli en kuuntele sitä, tunnen toimivani vastoin itseäni. Tämä olotila mistä olen kärsinyt jo pitkään, on todellakin ollut siitä erikoinen, ettei siihen ole auttanut pitkällä tähtäimellä oikein mikään. Vaikka jokin hetkellinen helpotus olisi tullut, niin vaikutus ei ole ollut kovinkaan pitkä tai merkittävä. Jopa työpaikan ohi kulkeminen aiheuttaa samantien rytmihäiriöt, kropan jäykistymisen jne. Myös jo pelkkä ajatus tiettyjen ihmisten kohtaamisesta tekee kamalan olon. En tiedä auttaako tässä muu, kuin työpaikalta lähteminen.

    • sanatisti

      Tiedän yhden kolmekymppisen plösön, joka sai 'voimaannutettua' itsensä työssäuupumisen (osaamattomuuden) syövereistä. Arvaatko, miten? Hän haki ja pääsi töihin työttömyystoimistoon. Kiusatessa toisia, omasta mielestä viuelä kurjempia, tulee niin vahva olo. Ne virheet, jota plösö tekee, eivät haittaa, koska työttömät eivät jaksa valittaa.

    • Pakkokysyä

      Mikä siinä työssä ahdistaa niin paljon?

    • UupunutHoitsuliini

      Voi kuule, niitä ahdistavia asioita riittää. Naiset ovat mestareita puukottamaan toisiaan selkään ja osa käyttää väärin valtaansa heikompiaan kohtaan. Sijaisena tästä ei voi paljoa suutaan aukaista. Olet vain pelinappula, missä toiset siirtelevät sinua mielesi mukaan. Itse en myöskään kykene sellaiseen jatkuvaan läsnäoloon ja skarppiuteen ja muuntautumiseen mitä pitäisi olla, selvitäkseen työstä. Työvuorolistat ovat mitä ovat. En kykene palautumaan kahdenkaan päivän vapailla, saatika sitten yhden. Niinpä sitä stressiä vaan kerääntyy ja kerääntyy pikkuhiljaa elimistöön, tehden tuhojaan.

      Tällä alalla näkee paljon suoranaista kiusaamista ja välinpitämättömyyttä ja empatiakyvyttömyyttä. Sitä on raskasta katsoa vierestä, kun oma moraali sanoo toisin. Moni esimieskin työskentelee vain omassa poterossaan, tukea tai asioihin puuttumista sieltä on turha odottaa. Niinpä valtaa alkaa käyttämään se yhteisön vahvin jäsen. Lisäksi hajotat selkäsi, polvesi ja kätesi, kun apuvälineitä ei heru.

      Ainoa valopilkku onkin tällä hetkellä asiakkailta saatu hyvä palaute. Kun he ovat tyytyväisiä antamaani aikaan ja hoitoon, niin aina silloin voin kokea onnistumista. Lisäksi ihailen jokaista sellaista hoitajaa, joka ei ole kovettanut itseään, vaan osaa olla ihminen ihmiselle. Sellaisten kanssa työskentely on mahtavaa, kun sellainen vuoro sattuu kohdalle.

    • fghfghkk

      Voisitko vaatia saada tehdä vain kolme tai neljä päivää viikossa? Onhan sekin parempi tässä 'työvoimapulassa' kuin se, että sinusta tulee uusi hoidokki hoitajan sijaan. Minulle riittäisi yksi tai kaksi päivää viikossa, ja irtisanoutuisin työnestotoimiston asiakkuudesta. Siihen oheen sitten etsiskelisin liätyötä, mutta ei olisi stressiä - kuin ehkä sen päivän tai parin viikossa.

      Pitäisiköhän kouluttautua hoitajaksi? En kyllä jaksaisi. Avustajan työ on ollut kivaa. Ehkä sinäkin, aloittaja, pitäisit siitä? Paljon joustavampaa. Tietysti on riski, että avustettava onkin ääliö, ja irtisanoo ilman syytä, ja sinä saat automaattisesti kahden tai kolmen kuukauden karenssin.

      • UupunutHoitsuliini

        Joo, kyllä tätä vähempikin riittäisi. En vaan tiedä, millä sitä sitten elää? Muutaman päivän työn teolla ei hirveästi laskuja maksella. Jos olisi kiva avustettava, voisin harkita sitäkin työtä. Jos harkitset hoitoalaa, kannattaa kyllä miettiä tarkkaan onko se itselle se juttu. Onhan niitä hoitajia, ketkä ovat olleet työssään eläkeikään asti ja pitävät työstään, mutta myös niitä ketkä eivät jaksa tosiasiassa tehdä alan työtä ollenkaan.


    • Nipsu33

      Nyt selvisi. Useita paikkoja kiertäneenä voin sanoa, että eri osastot ovat kuin yö ja päivä. Olet joutunut työpaikkakiusaamisen uhriksi. Vika ei ole sinussa. Vaikka et nyt uskokaan, sinullekin löytyy paikka jossa sinua tuetaan. Vietä joulu hyvin mielin ja ala etsiä uutta työpaikkaa.

      • UupunutHoitsuliini

        Kiitos! Tosissani toivon, että löytyy. Välillä vain tunnen suoranaista raivoa koko alaa kohtaan ja päivä päivältä inhoan enemmän oman ammattinimikkeeni edustajia, joitakin helmiä lukuunottamatta. Vihaan sitä kaakatusta ja juoruilua ja turhantärkeää pätemistä. Jokainen mahtava hoitaja, johon olen törmännyt, on taas vaihtamassa tai ovat jo vaihtaneet alaa. Kerta toisensa jälkeen minusta vain tuntuu siltä, etten sovi näihin porukoihin.


    • nykyään se on jokapaikassa, että tahti on kuin roboteilla konsanaan, ei kukaan jaksa vuosia sellasta!

      voimia, kyllä se siitä =) aika auttaa ja lepo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe