Bentso alasajo

Refloissa

Moi! Onko muita, jotka parhaillaan ovat vierottautumassa bentsoista? Itselläni pitkä käyttöaika 90-luvulta saakka. Viimeiset 6 vuotta Risolid ja Stella. Nyt vaihdettiin diapamiin. Tukilääkkeenä ATARAX isolla annostuksella yöksi.

16

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IkuinenKipupotilas

      Moi,
      No kaikilta Sipilän hallituksen aikana on alettu ajaa alas lääkkeitä tai on vain lopetettu. Pitää muistaa puolustaa itseään, jos ottaa koville. Bentsot on joillekin yhtä paha lopettaa kuin vahvat huumeet.
      Jos haluat oikeaa tietoa Bentsojen lopettamiseen niin lue Järvenpään sosiaalisairaalan bentsodiatsepiimien lopetus-ohjelma netistä.
      Sinun tapauksessa sen pitäisi kestää vähintään puoli vuotta ja tuo Atarax on melko joutava Stellan tilalle.
      Monelta 70-80 vuotiaaltakin on lopetettu laittomasti Sipilän uudistuksilla lääkkeet. Onneksi on kotihoitajat tullut väliin.
      Tämä maa on sairas nyky uudistuksilla. En puolustele bentsoja vaan oikeutta, koska jotkut tarvitsee niitä. Suomi matkii kaikessa iki-ihanaa USAa.

      • kmxkmksmf

        Miten Sipilän hallitus liittyy lääkkeiden ja bentsojen alasajoon? Aika heikosti. Määrärahoihin he voi kyllä vaikuttaa, mutta eiköhän bentsojen määräämistä olla rajoitettu ihan sen takia, että a) niiden haitat on tiedetty vuosikymmeniä, b) niihin tulee riippuvuus c) niissä on vaikeita vieroitusoireita (kyllä, kuten huumeissa) ja rajoittajina on ollut lääkärit, jotka hoitosuosituksia tekee.

        Toisekseen, Yhdysvalloissa on hieman eri tilanne ja politiikka bentsojen suhteen joten ihmettelen tuota sanomaasi, miten Suomi matkisi muka USAa. Siellä on ollut mm. opioidiepidemia, jossa ihmisiä on koukutettu lääkeyhtiöiden ahneuden takia opioideihin niin että niiden vaarallisuutta ja koukuttavuutta on vähätelty informaatiossa lääkäreille yritellen maalata ne paremmassa valossa, ja ihmisiä on kuollut ja kärsinyt niiden takia. Opioidikuolemissa monesti niihin kuolleella on veressään myös bentsoja. Amerikassa voimakkaita reseptilääkkeitä kylvetään paljon helpommin kuin Suomessa ja siellä mm. Xanaxia, joka on todella koukuttava ja nopeavaikutteinen bentso, kylvetään paljon enemmän kuin Suomessa. Kyseisessä maassa elinajanodotekin on alkanut laskemaan ja liekö ihme kun mietitään reseptilääkepolitiikkaa. Voitontavoittelu menee ihmisten terveyden edelle.

        Suomessa onneksi on parempi roti opiaattien ja bentsojen määräämisessä.

        Ne, ketkä on koukutettu niihin, pitää asianmukaisesti vieroittaa. Sitä ei jotkut hölmöt lääkärit tajua. Pitkään asianmukaisesti käyttäneiden ei pitäisi joutua väkisin vieroittautumaan vaan saada tehdä päätös jatkaako käyttöjä tietenkin riskeistä informoituna.


    • MAGUw

      Aika pitkään olet käyttänyt. Minkäkokoisia annoksia?

      Onko Ataraxista tukilääkkeenä ollut hyötyä?

    • Refloissa

      Viimeiset vuodet 25 mg Risolid ja sitten välillä vielä Stella siihen päälle (10 mg).

      Kyllä Atarax pelittää ainakin vielä toistaiseksi. Vaatii kyllä maksimiannostusta.

      Tuo sosiaalisairaalan manuaali on tuttu juttu. Siitä saa suuntaa lopettamiseen, jos haluaa. Nuo vieroitusoireet on kuvattu siinä monipuolisesti.

    • Refloissa

      Niin ja nyt olen diapamissa 4 mg /vrk.

    • kiiik

      En ymmärrä miksi pitäisi rauhoittavat lopettaa? Sitten jos niitä käyttää liikaa ja väärin on asia eri. Mutta alun alkaen ne ovat kehitetty auttamaan ihmistä. Narkkarit muut sekakäyttäjät saaneet nuo lääkkeet "huonoon valoon".

      • EssiKettunen

        Juuri näin. Narkkarit vetää bentsoja kuin karkkia ja pahasti ahdistuneet joutuu pärjäämään SSRI-lääkkeillä ja ehkä Ketipinorilla. Ainoa vain, että vissiin Ketipinoriakaan ei enää määrätä ihan yhtä helposti.

        En todellakaan edes haluaisi bentsoja päivittäiseen käyttöön, mutta a) 10 kpl Opamoxia paniikkihäiriöpäiviin ja b) 10 kpl Dormicumia pahimpiin unettomuusjaksoihin kerran vuodessa annettuna riittäisi minulle SSRI-lääkkeen tueksi. Olen siis kärsinyt lievästä masennuksesta ja keskivaikeasta-vaikeasta ahdistuksesta kohta 20 vuotta. Oireet pysyy kyllä kohtuullisen hyvin kurissa (onneksi) SSRI:llä, mutta joskus tulee aina pahempi jakso. Toki terapiaakin hyödynnän jaksoissa. Mutta kuitenkin nuo pahimmat jaksot (pari kolme kertaa viikko tai kaksi vuodessa) olisi ihan kiva olla kunnolla lääkittynä. Onneksi sentään Ketipinoria on minulla vielä runsaasti, mutta mieluummin ottaisin tosiaan sen 10 Opamoxia ja sinnittelisin niillä vuoden taas eteenpäin. Väärinkäyttäjien vuoksi oikeasti sairaat joutuu kärsimään!


      • sdgdsdgd

        " En ymmärrä miksi pitäisi rauhoittavat lopettaa? Sitten jos niitä käyttää liikaa ja väärin on asia eri. Mutta alun alkaen ne ovat kehitetty auttamaan ihmistä. Narkkarit muut sekakäyttäjät saaneet nuo lääkkeet "huonoon valoon". "

        Mihin vedät rajan kun sanot, että joku käyttää bentsoja liikaa tai väärin?

        Diapam-paketissa lukee näin:
        "Unettomuuden hoidossa hoitojakson pitäisi olla alle neljä viikkoa ja ahdistuneisuuden hoidossa korkeintaan 8–12 viikkoa, sisältäen hoidon asteittaisen lopettamisen."

        Täten lääkärin pitäisi siis määrätä maksimissaan tuon verran säännölliseen päivittäiskäyttöön bentsoja.

        Jotkut sanovat käyttäneensä bentsoja päivittäin vuosia (vaikka paketissa lukee suositusaika joka koskee viikkojen käyttöä). Ovatko he väärinkäyttäjiä? Vai ajatteletko asian niin, että kun resepti on saatu lääkäriltä niin silloin ei ole väärinkäyttäjä tai liikaa käyttäjä jos ottaa vaikka pillerin päivässä, jos niitä lääkäri määrää isoja määriä ja paketissa lukee 1-2 tablettia tarvittaessa.

        No, jokatapauksessa, riskit riippuvuuteen kasvavat, mitä pitempiä ajanjaksoja bentsoja käytetään päivittäisessä käytössä. Bentsoihin riippuvaiseksi jäädäkseen ei tarvitse olla addikti tai väärinkäyttäjä tai sekakäyttäjä, vaan niihin voi jäädä fyysisesti koukkuun ihan käyttäessään lääkärin määräyksellä ja saada kamalia vieroitusoireita pienistäkin annoksista. Olen lukenut ulkolaisilta bentsopalstoilta että jotkut ovat jääneet bentsoihin fyysisesti riippuvaiseksi lyhyemmässä ajassa, kun mitä paketin suosituskäyttöaika on. Päivittäin käyttäminen on venäläistä rulettia.

        Talidomidikin ja lobotomia aikanaan kehitettiin auttamaan ihmisiä. Riskit ja kamaluus selvisi myöhemmin.


    • Refloissa

      Joillekin bentsot ovat kelpo lääkkeitä. Satunnaisesti käytettynä. Ongelma on se, että ne aiheuttavat psyykkistä ja fyysistä riippuvuutta. Itse en näitä lääkkeitä koskaan alunperin keneltäkään lääkäriltä pyytänyt. Joku lääkäri vain määräsi johonkin hartiajumiin Xanoria kauan sitten. Nopeasti syntyi koukku, jota en edes itse tajunnut. Fyysinen riippuvuus on hankala. Pitkäaikaiskäytössä monia haittoja näillä lääkkeillä. Muisti heikkenee yms.

      • jkkkjjjj

        Niin, ehkä ne satunnaisessa käytössä menee harvoin hätään, mutta usein tapahtuvassa käytössä tulee vahva fyysinen riippuvuus missä lopettaminen aiheuttaa suurta kärsimystä ja jatkaminen aiheuttaa haittoja mitä on esimerkiksi juuri muistin heikentyminen ja unen laadun heikkeneminen jne jne.

        Ongelmia niistä voi saada ihan lääkärin määräämillä määrillä, vaikka ei olisi väärinkäyttäjä. Etenkin kun lekuri ignooraa paketissa olevat suositukset ja määrää jatkuvaan käyttöön.

        Toleranssin nousu on yksi ongelma. Annos saattaa jo nopeasti lakata toimimasta ja ainoa mikä auttaa on annoksen nosto, jos sekään. Normaalia oloa ei saa enää kuin nappaisemalla bentson ja asia mihin sen aloitti (ahdistus tms) on paljon pahempi yrittäessä lopettaa kuin mihin lääkkeet aikanaan aloitti. Päälle vielä liuta muita oireita. Osa napsii bentsoja ahdistukseen joka onkin seurausta bentsoista ja vieroitusoireista mitä voi tulla annosten välissäkin. Ja luulee sitten tarvitsevansa niitä


    • lol0990

      Nyt on tilanne Suomessa se, että bentsoja on melko vaikea saada ja jos ennen joku niitä oikein halusi niin eihän siihen tarvinnut kun rahaa reippaasti ja kierrellä eri lääkäreillä. Nyt kun on tämä sähköinen järjestelmä mistä kaikki lääkärit näkevät kaiken on se mahdotonta.

      • niinsemenee

        Juuri tämän takia suomessa tarvitaan salakuljetettuja bentsoja.


    • ihan.laillisestikin.saa

      Pitääkö tuo ihan paikkansa, että bentsojen saaminen on niin vaikeaa ?
      En saanut tekestä Opamoxia. Yksityislääkäri kirjoitti, vaikka kävin hänen luonaan ihan eri asiasta.
      Sivumennen kysyin Opamoxia. Lääkäri kysyi muun lääkitykseni, jota ei Zopinoxin lisäksi ole muita
      ja kirjoitti Opamoxia sen pitemmittä puheitta ja on uusinut reseptin jo pari vuotta.
      Minulla menee vain noin 30 kpl kolmessa kuukaudessa. Käytän niin vähän kuin mahdollista.

      En usko, että tarvitsee alkaa salakuljettaa bentsoja.

      • eräs.ihmisroska

        Sulla on vaan käynyt tuuri. Voi lakata milloin tahanasa, usko pois vaan. Itse en ole saanut terkkarista tai yksityiseltä. Mun voimat ei salakuljetukseen riittäisi, tai rahat katupillereihin.


    • Ketipinor-äijä

      Bentsot pois.Tilalle Ketipinor.
      Toimii varmasti.Annostus jopa 1000mg/Vrk.
      Otan aamulla 100mg illalla 200mg.

    • atarax

      Atarax 25mg,Pakkauksessa 25 tablettia.Hinta noin 8€.Kalista on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe