Viesti19 Joulu 2018 13:38
Vaan kun ei totella!
Lääkäri Antti Heikkilästä tehtiin valtakunnan sylkykuppi. Ansio kuuluu mahtimedialle nimeltään Helsingin Sanomat.
HS:n valitsema tieteellinen toimikunta ja sen jossit:
1. Jos ansioitunut syöpälääkäri ei tunne solunsalpaajien haittoja - harmi, katastrofi on jos ei niistä potilaita valisteta.
2. Jos ikänsä ”kolesterolia” tutkinut professori (Petri ”kolesteroli”Kovanen) tukeutuu lausunnossaan ”menneen talven” tutkimustietoon viime vuosisadan puolivälistä, tavoite on joku muu kuin vilpitön osaajan mielipide.
3. Jos kardiologi ei ole oppinut tuntemaan Metabolisen oireyhtymän (MetS) aiheuttamia sydäntautiriskejä ja luulee, että päivän epistola ”kolesteri”kokeineen ja ”kolesteroli”lääkkeineen on avain ongelman ratkaisuun, sydän-verisuoni tulevaisuus jatkuu Suomessa synkkänä.
4. Potilasyhdistyksen Suomen Diabetesyhdistys r.y. asiantuntijansa (Pirjo Ilanne-Parikkala apujoukkoineen) pitää hyvää huolta siitä, että tyypin 2 sokeritauti (T2D) lisääntyy ja voi hyvin valtakunnassa.
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=34&t=8167
Järjestys valtakuntaan!
45
139
Vastaukset
- hpv27
Heikkilälle on tullut lunta tupaan vähän muualtakin kuin Helsingin Sanomista. Kuuselaa vähän ihmettelen ettei Heikkilän tapa valehdella tutkimuksista ei avaudu.
Muistakaa pistää boikottiin:
-s-ryhmä
-k-ryhmä
-Helsingin Sanomat
-Iltalehti
-Iltasanomat
-Otava (Heikkilän kirja ei enää ole vankkaan tieelliseen näyttöön perustuva vaan kokemusperäinen) - piparijoulukoriste
Toivottavasti kukaan ei ole ehtinyt ostaa tätä teosta joululahjaksi jollekin sairaalle ihmiselle! (näinköhän kirjan tekijä itsekään hoitaisi vaikka omalle läheiselleen sattuvaa syöpäänsä c-vitamiinilla oikeitten hoitojen sijaan?)
- hpv27
Aivan varmasti on ostettu joululahjaksikin. Osa vielä uskoo näitä höpinöitä vaikka niissä ei ole mitään järkeä. Uskoisin, että Heikkilä ei enää saa julkaistuksi kirjojaan koska viimeinen on osoittautunut täysin paikkaansa pitämättömäksi.
- eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Aivan varmasti on ostettu joululahjaksikin. Osa vielä uskoo näitä höpinöitä vaikka niissä ei ole mitään järkeä. Uskoisin, että Heikkilä ei enää saa julkaistuksi kirjojaan koska viimeinen on osoittautunut täysin paikkaansa pitämättömäksi.
Kappas vaan. Tohtori Kuusela on hoitanut omaa diabestestansa ruokavaliolla silleen vähähiilarisesti. Ja on ny lääkkeetön. Hän on tuonut kohteliaasti esille notta Käypä hoito porukan ohjeet on potaskaa.
- hpv27
eimuuta kirjoitti:
Kappas vaan. Tohtori Kuusela on hoitanut omaa diabestestansa ruokavaliolla silleen vähähiilarisesti. Ja on ny lääkkeetön. Hän on tuonut kohteliaasti esille notta Käypä hoito porukan ohjeet on potaskaa.
Hoitanut itseänsä laihduttamalla. Skottitutkimuksessa laihdutettiin pussikuurilla ja 90% yli 15 kg laihtuneista diabeetikoita pääsi eroon lääkkeistä.
- veijo63098363
Iltarehden artikkelista:
"Strandberg toteaa myös muun muassa, että Heikkilän väite kananmunan syömisen ”huomattavasta” hyödystä masennuksen hoidossa ei perustu laadukkaaseen tutkimustietoon."
ts. yllämainitulla perusteella voidaan THL:n ja Diabetesliiton ovat muurata umpeen.
eli seraava huuhaa palkinto Strandberg:ille - Hätäonsuuri
Viime päivinä olemme saaneet seurata keskustelua, jossa ilmeisesti ihan aidon terveydenhuollon koulutuksen saanut henkilö on julkisesti kyseenalaistanut ison osan nykyaikaisen lääketieteen toiminnasta.
https://www.duodecim.fi/2018/12/21/vale ... lelaakari/
Kaima Matti,
Hyvä kun otat asian esille. Olen ollut yhteydessä myös Lääkäriliittoon, toistaiseksi ei mitään vastausta.
Juhani Knuutin kanssa olemme asiaa pohtineet.
Heillä on menetettävänä oma olematon kunnia? - luunsahaaja
Heikkilä saattaa olla ihan hyvä luunsahaaja, mutta kuka hakee sepelvaltimotautiin apua ortopedilta? Tai diabetekseen? Tai syöpään? Tai naistentauteihin? "En ole gynegologi, mutta voin vilkaista".
- eimuuta
Kyllä meikäläiselle apu annettiin keskussairaalan sydänosastolla veritulppaan ja lääkäri kertoi sen olevan kalkkia. Eli tuskin Antti yksin ole mielipiteineen.
- kaikelleonselitys
eimuuta kirjoitti:
Kyllä meikäläiselle apu annettiin keskussairaalan sydänosastolla veritulppaan ja lääkäri kertoi sen olevan kalkkia. Eli tuskin Antti yksin ole mielipiteineen.
"Terveyden kannalta ehkäpä olennaisimmat kalkkeutumisen piirteet liittyvät vanhaan viisauteen: “Iän myötä kovat kudokset pehmenevät ja pehmeät kudokset kovettuvat”. Luista tulee hauraita mutta sellaiset kudokset, kuten silmänpohja ja munuaiset voivat kalkkeutua. Ja tietenkin ne verisuonet."
Tuolla se verisuonten kalkkeutuminen on selitetty oikein kuvien kanssa:
http://www.tervettaskeptisyytta.net/miten-verisuoni-kalkkeutuu/
Kirjoittaja on väitellyt tohtoriksi sydänsairauksien perustutkimuksesta. - veijo7309837
Haetko mielummin apua tältä kaatopaikalta missä levitetään pelkkiä luuloja??
- pikkuvihje
veijo7309837 kirjoitti:
Haetko mielummin apua tältä kaatopaikalta missä levitetään pelkkiä luuloja??
Lopeta se pelkkien luulojen levittäminen niin tämä kaatopaikka siistiytyy.
- veijo73098372
pikkuvihje kirjoitti:
Lopeta se pelkkien luulojen levittäminen niin tämä kaatopaikka siistiytyy.
pikkuvihje
Luetteleppa niitä luulojani.
Minä olen jo 10 vuotta pärjännyt niillä "luuloillani". Kaikki terveysarvot lääkärintarkastusten mukaan OK ja paino kurissa. - joulunihme
veijo73098372 kirjoitti:
pikkuvihje
Luetteleppa niitä luulojani.
Minä olen jo 10 vuotta pärjännyt niillä "luuloillani". Kaikki terveysarvot lääkärintarkastusten mukaan OK ja paino kurissa.Sinä oletkin lääketieteellinen ihme. Kirjoituksistasi päätellen olet reilusti yli 60-vuotias tupakoiva mies joka syö päivittäin runsaasti kovia rasvoja.
Kaiken tuon perusteella on ihme että olet vielä elossa. - Weizenberg
kaikelleonselitys kirjoitti:
"Terveyden kannalta ehkäpä olennaisimmat kalkkeutumisen piirteet liittyvät vanhaan viisauteen: “Iän myötä kovat kudokset pehmenevät ja pehmeät kudokset kovettuvat”. Luista tulee hauraita mutta sellaiset kudokset, kuten silmänpohja ja munuaiset voivat kalkkeutua. Ja tietenkin ne verisuonet."
Tuolla se verisuonten kalkkeutuminen on selitetty oikein kuvien kanssa:
http://www.tervettaskeptisyytta.net/miten-verisuoni-kalkkeutuu/
Kirjoittaja on väitellyt tohtoriksi sydänsairauksien perustutkimuksesta.Tuossa kirjoituksessa hän itsekin myöntää omien arvailujensa olevan hänen näkemyksensä siitä mitä verisuonissa tapahtuu.
En ala väittämään että tietäisin asiasta enempää kuin hän, mutta totta on kuitenkin se, että japanilaiset elävät pisimpään tällä hetkellä. Heillä veressä oleva kalkin määrä on merkittävästi alempi kuin muualla, samalla sydäntapahtumien määrä on alempi.
Oli sitten syyllinen kalkki tai kolesteroli, niin minun vaatimaton mielipiteeni on se, että kalkilla näyttäisi olevan merkittävästi suurempi korrelaatio sydäntapahtumiin kuin kolesterolilla.
Nyt näyttää sille, että millä tahansa kolesterolilukemilla voi saada sydäninfarktin. Jotkut näkemykset puoltavat jopa sitä, että alemmilla lukemilla todennäköisyys infarktiin kasvaa. - eimuuta
kaikelleonselitys kirjoitti:
"Terveyden kannalta ehkäpä olennaisimmat kalkkeutumisen piirteet liittyvät vanhaan viisauteen: “Iän myötä kovat kudokset pehmenevät ja pehmeät kudokset kovettuvat”. Luista tulee hauraita mutta sellaiset kudokset, kuten silmänpohja ja munuaiset voivat kalkkeutua. Ja tietenkin ne verisuonet."
Tuolla se verisuonten kalkkeutuminen on selitetty oikein kuvien kanssa:
http://www.tervettaskeptisyytta.net/miten-verisuoni-kalkkeutuu/
Kirjoittaja on väitellyt tohtoriksi sydänsairauksien perustutkimuksesta.Mulla meni ilta kaffit vääriin kitusii.. Taitaa olla se keskustelupalstojen änkyrä Ohukainen. Ei ollut hällä muuta ku kolesteroli oli syyllinen veritulppiin.
No kuiteski ny kertoilee tulehduksesta ja edotelin vaurioista johon tulee se plakki. Oliko sitten menneisyyden kiivaus notta väitöstyö saapi jatkua.
Häätyy lukea uudelleen. - näinkävi
Weizenberg kirjoitti:
Tuossa kirjoituksessa hän itsekin myöntää omien arvailujensa olevan hänen näkemyksensä siitä mitä verisuonissa tapahtuu.
En ala väittämään että tietäisin asiasta enempää kuin hän, mutta totta on kuitenkin se, että japanilaiset elävät pisimpään tällä hetkellä. Heillä veressä oleva kalkin määrä on merkittävästi alempi kuin muualla, samalla sydäntapahtumien määrä on alempi.
Oli sitten syyllinen kalkki tai kolesteroli, niin minun vaatimaton mielipiteeni on se, että kalkilla näyttäisi olevan merkittävästi suurempi korrelaatio sydäntapahtumiin kuin kolesterolilla.
Nyt näyttää sille, että millä tahansa kolesterolilukemilla voi saada sydäninfarktin. Jotkut näkemykset puoltavat jopa sitä, että alemmilla lukemilla todennäköisyys infarktiin kasvaa.Tutkijat ovat varovaisempia lausunnoissaan kuin amatöörit. He toteavat että tämänhetkisen tietämyksen mukaan asia on näin ja näin. Tällä varaudutaan siihen että kun tulee uutta tietoa niin mielipidettä voidaan muuttaa. Tiede kehittyy. Amatööri pitää kiinni omasta käsityksestään eikä muuta mielipidettään. Siinä on se ero.
Itse sain infarktin vaikka kolesteroli- ja verenpainelääkitys oli aloitettu 6 vuotta aikaisemmin ja arvot olivat pienen tai kohtalaisen riskiluokan suositusarvojen sisällä. Finriski-laskurin mukaan minulla oli seuraavien 10 vuoden aikana 3% riski saada sydäninfarkti/sepelvaltimotauti tai aivohalvaus ja 8% riski saada jompikumpi.
Se 3% riski kuitenkin toteutui. Olisi varmaan pitänyt uskoa lääkäriä. Laihduttaa ja lopettaa tupakointi ym. Lisäksi lääkityksen olisi pitänyt olla tehokkaampaa jolloin valtimoissa oleva plakki olisi alkanut vähentyä. Käytetty lääkitys vain hidasti sen lisääntymistä.
Oliko lääkityksestä sitten hyötyä? Mielestäni oli. Ilman lääkitystä infarkti olisi todennäköisesti tullut aikaisemmin ja pahempana. Nyt hoito ehdittiin aloittaa ajoissa niin ettei sydänlihaksen vaurioitumista ehtinyt syntyä.
Millä tahansa kolesterolilukemilla voi todellakin saada sydäninfarktin. Matalammilla kolesteroliarvoilla riski on nykyisen käsityksen mukaan pienempi, mutta pienempikin riski voi toteutua. Kun sitä ei voi tietää on turvallisinta popsia kiltisti lääkkeensä. - hpv27
näinkävi kirjoitti:
Tutkijat ovat varovaisempia lausunnoissaan kuin amatöörit. He toteavat että tämänhetkisen tietämyksen mukaan asia on näin ja näin. Tällä varaudutaan siihen että kun tulee uutta tietoa niin mielipidettä voidaan muuttaa. Tiede kehittyy. Amatööri pitää kiinni omasta käsityksestään eikä muuta mielipidettään. Siinä on se ero.
Itse sain infarktin vaikka kolesteroli- ja verenpainelääkitys oli aloitettu 6 vuotta aikaisemmin ja arvot olivat pienen tai kohtalaisen riskiluokan suositusarvojen sisällä. Finriski-laskurin mukaan minulla oli seuraavien 10 vuoden aikana 3% riski saada sydäninfarkti/sepelvaltimotauti tai aivohalvaus ja 8% riski saada jompikumpi.
Se 3% riski kuitenkin toteutui. Olisi varmaan pitänyt uskoa lääkäriä. Laihduttaa ja lopettaa tupakointi ym. Lisäksi lääkityksen olisi pitänyt olla tehokkaampaa jolloin valtimoissa oleva plakki olisi alkanut vähentyä. Käytetty lääkitys vain hidasti sen lisääntymistä.
Oliko lääkityksestä sitten hyötyä? Mielestäni oli. Ilman lääkitystä infarkti olisi todennäköisesti tullut aikaisemmin ja pahempana. Nyt hoito ehdittiin aloittaa ajoissa niin ettei sydänlihaksen vaurioitumista ehtinyt syntyä.
Millä tahansa kolesterolilukemilla voi todellakin saada sydäninfarktin. Matalammilla kolesteroliarvoilla riski on nykyisen käsityksen mukaan pienempi, mutta pienempikin riski voi toteutua. Kun sitä ei voi tietää on turvallisinta popsia kiltisti lääkkeensä.Jeps, näinpä juuri. Jos on mies ja LDL-kolesteroli on alle 1.8 mmol/l koko eliniän niin riski saada infarkti on olematomman pieni. Sitten jos LDL-kolesteroli on yli 7 mmol/l niin saa hyvin todennäköisesti infarktin ennen kuin täyttää 50.
Plakkia tosissaan poistuu verisuonien seinämistä jos kolesteroliarvot paranevat reilusti mutta siihen menee aikaa ja paljon. Oma LDL-kolesteroli ni on statiineilla 1.3 mmol/l ja karpatessa Heikkilän ohjeilla 4.0 mmol/l. - so_simple
hpv27 kirjoitti:
Jeps, näinpä juuri. Jos on mies ja LDL-kolesteroli on alle 1.8 mmol/l koko eliniän niin riski saada infarkti on olematomman pieni. Sitten jos LDL-kolesteroli on yli 7 mmol/l niin saa hyvin todennäköisesti infarktin ennen kuin täyttää 50.
Plakkia tosissaan poistuu verisuonien seinämistä jos kolesteroliarvot paranevat reilusti mutta siihen menee aikaa ja paljon. Oma LDL-kolesteroli ni on statiineilla 1.3 mmol/l ja karpatessa Heikkilän ohjeilla 4.0 mmol/l.Yksinkertaistettuna:
- jos valtimoissa ei ole plakkikerrosta joka repeää, ei tule infarktia
- jos veressä ei ole kolesterolia, ei tule plakkia
- jos veressä ei ole rasvaa, ei ole myöskään kolesterolia
- jos veressä ei ole rasvaa, ei tule infarktia - hpv27
so_simple kirjoitti:
Yksinkertaistettuna:
- jos valtimoissa ei ole plakkikerrosta joka repeää, ei tule infarktia
- jos veressä ei ole kolesterolia, ei tule plakkia
- jos veressä ei ole rasvaa, ei ole myöskään kolesterolia
- jos veressä ei ole rasvaa, ei tule infarktiaEnemmänkin sitä rasvaa ei saa olla liikaa. Ihmisen energiantuotannosta tulee noin 70% rasvasta levossa ja muukin ylimääräinen energia muunnetaan rasvaksi. Ehdoin tahdoin ei siis kannata syödä kovaa rasvaa ja kannattaa laihduttaa jos on ylipainoa.
- Jokineitäsmää
Lähipiirissäni on kolme yli 90 -vuotiasta "ikäihmistä". Ovat ikänsä käyttäneet niin leivän päällä kuin leivonnassakin voita. Yksi heistä juo vain ja ainoastaan punaista maitoa, syö päivittäin kananmunia, juo jopa kuohukermaa ihan semmosenaan "jos joskus harvoin sattuu joutumaan petipotilaaksi". Miten on mahdollista, että nämä ihmiset ovat vielä elossa näiden nykyravintosuositusten valossa???
- ei-tutkija
Heikkilä on saanut hyvää ilmaista mainosta. Porukka rientää kilvan ostamaan, jopa henkilöt, jotka ei ole asiasta millään tavalla kiinnostunut. Arvelin, koska kolmas painos on lähes loppuunmyyty..
Oikeista kirjakaupoista voi vielä saada kirjan jos pitää kiirettä.
Mitä tulee arvosteluihin, useimmat henkilöt eivät ole lukeneet koko kirjaa kuten TV:ssä esiintynyt tieteiskirjojen edusta. Asiasta ei ole mitään tietoa, mutta arvostellaan silti. Typerää, mutta näitähän riittää. Suomessa hyväksytään vain yksi totuus, se on THL
S-ryhmä pitää kirjaa vaarallisena, mutta ei esimerkiksi glyfosaattia mitä myydään vapaasti. Muualla se on lähes kielletty. - veijo63098632
ei-tutkija
Ei tarvitse olla tutkija. Riittää pitkälle kun lukee korkealuokkaisia , puolueettomia tutkimuksia ja kun itsellä on 10 kokemus siitä että niin THL kuin Diabetesliitokin ovat täysin hakoteillä ravinnon kohdalla.- puolueetontutkija
Ennen kaikkea on tärkeää että saa itse päättää mikä on korkealuokkaista ja puolueetonta. Mikään tieteellisyyteen viittaava ei kelpaa.
- eihätiämitiä
Onneksi tämä on vain laihdutuspalsta eikä täältä kukaan hae apua eikä neuvoja minkään sairauden hoitoon.
- hpv27
Valitettavasti hakee. Karppaajien mielestä Heikkilän dieetti on sitten ratkaisu kaikkiin vaivoihin.
- näin-on
Lähes kaikki vaivat korjaantuu jättämällä ruokavaliosta kaikki viljatuotteet ja perunan. Näiden tilalle kasviksia.. Lääkäri Suonsivu totesi, että ihmisellä on 30 vuoden terveys takuu, jonka jälkeen alkaa paikat kramppaamaan elintavoista riippuen.
Dieettiin ei ole pakko uskoa, kärsii vaivansa ja syö lääkkeensä kiltisti.
Mutta varmaa on se, ettei sairaus parane samoilla eväillä, millä se on hankittu.
Tässä on video erään suomalaisen miehen tarina.
https://www.youtube.com/watch?v=b8chiynOFVk - ei_korjaannu
näin-on kirjoitti:
Lähes kaikki vaivat korjaantuu jättämällä ruokavaliosta kaikki viljatuotteet ja perunan. Näiden tilalle kasviksia.. Lääkäri Suonsivu totesi, että ihmisellä on 30 vuoden terveys takuu, jonka jälkeen alkaa paikat kramppaamaan elintavoista riippuen.
Dieettiin ei ole pakko uskoa, kärsii vaivansa ja syö lääkkeensä kiltisti.
Mutta varmaa on se, ettei sairaus parane samoilla eväillä, millä se on hankittu.
Tässä on video erään suomalaisen miehen tarina.
https://www.youtube.com/watch?v=b8chiynOFVkViljatuotteita ja perunaa ei tarvitse jättää pois ruokavaliosta ellei sairasta keliakiaa tai peruna-allergiaa. Keliaakikot pystyvät käyttämään joitakin viljatuotteita ja peruna-allergikot ovat usein allergisia vain raa'alle perunalle.
Teoriassa lähes kaikelle voi olla allerginen. Esimerkiksi kaikkien eläinten lihalle eli lihan valkuaisaineille voi allergisoitua.
Ns. perusterveelle ruokavalion rajoittamisesta ei ole mitään hyötyä. - hpv27
näin-on kirjoitti:
Lähes kaikki vaivat korjaantuu jättämällä ruokavaliosta kaikki viljatuotteet ja perunan. Näiden tilalle kasviksia.. Lääkäri Suonsivu totesi, että ihmisellä on 30 vuoden terveys takuu, jonka jälkeen alkaa paikat kramppaamaan elintavoista riippuen.
Dieettiin ei ole pakko uskoa, kärsii vaivansa ja syö lääkkeensä kiltisti.
Mutta varmaa on se, ettei sairaus parane samoilla eväillä, millä se on hankittu.
Tässä on video erään suomalaisen miehen tarina.
https://www.youtube.com/watch?v=b8chiynOFVkTeoriassasi on vakava aukko koska Okinawalla on suhteessa eniten yli 100-vuotiaita ja he ovat eläneet noin 50 ensimmäistä elinvuottaan bataatille ja riisillä ja hyvin suuri osa myös nykyään.
Suositusruokavaliota ei noudata juuri kukaan joten sitä on turha syyttää. - Tieteellisetnäytöt
Kun se ns. tieteellinen näyttö perustuu niihin vanhoihin tieteellisiin tutkimuksiin, niin siitähän seuraa, että se ei voi olla kehityksen eturintamassa, vaan laahaa siellä jopa peräpään valvojana.
Onkohan samat, ne tieteelliset näytöt voimassa vielä vuosien, vuosikymmentenkin jälkeen? - hpv27
Tieteellisetnäytöt kirjoitti:
Kun se ns. tieteellinen näyttö perustuu niihin vanhoihin tieteellisiin tutkimuksiin, niin siitähän seuraa, että se ei voi olla kehityksen eturintamassa, vaan laahaa siellä jopa peräpään valvojana.
Onkohan samat, ne tieteelliset näytöt voimassa vielä vuosien, vuosikymmentenkin jälkeen?No tiede kehittyy koko ajan. Ravitsemuksesta tiedetään jo kohtuullisen paljon ja hyvin suuri uusista tutkimuksista tukee vanhoja tutkimuksia.
Tässä pari virhettä jota on tehty ravitsemussuosituksissa
-kananmunien syöntirajoitus
-osittain kovetetut kasvirasvat
-sokeriin ei kiinnitetty tarpeeksi huomiota.
Suositukset ovat muuttuneet esimerkiksi sokerin, transrasvan, punaisen lihan ja lihajalosteiden osalta. - näin-on
ei_korjaannu kirjoitti:
Viljatuotteita ja perunaa ei tarvitse jättää pois ruokavaliosta ellei sairasta keliakiaa tai peruna-allergiaa. Keliaakikot pystyvät käyttämään joitakin viljatuotteita ja peruna-allergikot ovat usein allergisia vain raa'alle perunalle.
Teoriassa lähes kaikelle voi olla allerginen. Esimerkiksi kaikkien eläinten lihalle eli lihan valkuaisaineille voi allergisoitua.
Ns. perusterveelle ruokavalion rajoittamisesta ei ole mitään hyötyä.Ei viljatuotteita ja perunaa ole pakko jättää pois, mutta arvelin, että jos ne korvataa muilla kasviksilla (lähinnä maanpäälisillä), niin ateria on terveellisempi ja pitää paremmin painon kurissa. Nämä tuotteet, kun sisältävät pelkkää tärkkelystä. Tärkkelys on huomattu pahemmaksi terveys haitaksi kuin puhdas sokeri, mikä ei myöskään ole mikään terveystuote.
Suomessa on keliakiaa luultua enemmän ja hyvin suuri prosentti väestöstä kärsii ei-keliaakkisesta gluteeni herkyydestä Meillä on maailmassa eniten lasten diabetes ykköstä ja Alzheimerin tautia. Diabetes kakkosta sairastavia on eurooppalaisista keskitason yläpuolella. Tähän on monta syytä. On arveltu stressin olevan yksi syy ja stressin kanssa liialliset hiilihydraatit aiheuttaa sairauksia. elikä kysymyksessä on insuliiniresistenssi,.
Vastaukseksi saan aina, että ei noudateta suosituksia. Ovatko ihmiset muualla maailmaa kuuliaismpia? Typerä kommentti. - hpv27
näin-on kirjoitti:
Ei viljatuotteita ja perunaa ole pakko jättää pois, mutta arvelin, että jos ne korvataa muilla kasviksilla (lähinnä maanpäälisillä), niin ateria on terveellisempi ja pitää paremmin painon kurissa. Nämä tuotteet, kun sisältävät pelkkää tärkkelystä. Tärkkelys on huomattu pahemmaksi terveys haitaksi kuin puhdas sokeri, mikä ei myöskään ole mikään terveystuote.
Suomessa on keliakiaa luultua enemmän ja hyvin suuri prosentti väestöstä kärsii ei-keliaakkisesta gluteeni herkyydestä Meillä on maailmassa eniten lasten diabetes ykköstä ja Alzheimerin tautia. Diabetes kakkosta sairastavia on eurooppalaisista keskitason yläpuolella. Tähän on monta syytä. On arveltu stressin olevan yksi syy ja stressin kanssa liialliset hiilihydraatit aiheuttaa sairauksia. elikä kysymyksessä on insuliiniresistenssi,.
Vastaukseksi saan aina, että ei noudateta suosituksia. Ovatko ihmiset muualla maailmaa kuuliaismpia? Typerä kommentti.Tärkkelys nostaa verensokeria nopeammin kuin sokeri mutta eivät juurekset tai viljat ole epäterveellisiä. Juureksissa on aika vähän hiilihydraattia ja keitinperunassakin vain 13%.
Keliaatikoita on suomessa noin 2% ja saman verran saattaa löytyä ns. gluteeniherkkiä.
DM1 aiheutuu todennäköisesti geneettisestä perimästä ja jostain laukaisevasta tekijästä (enteroviruksia on veikattu).
Alzheimerin riskitekijöitä on huonot kolesteroliarvot ja APOE-geenin nelosmuoto. Suomessa oli huonot kolesteroliarvot hyvin pitkään tolkuttoman maitorasvan syönnin takia. Tuon geenin nelosmuunnosta on meillä myöskin paljon.
DM2:sta meillä on suunilleen saman verran kuin Euroopassa keskimäärin. Syynä lihavuus. Muualla on sitten syöty terveellisemmin kuin Suomessa. - eimuuta
" Muualla on sitten syöty terveellisemmin kuin Suomessa."
Kyllä juu ne ranskalaiset käyttävät enempi maitorasvoja. - hpv27
eimuuta kirjoitti:
" Muualla on sitten syöty terveellisemmin kuin Suomessa."
Kyllä juu ne ranskalaiset käyttävät enempi maitorasvoja.Peräti 20 g per päivä nykyään. Kunnollinen suomalainen rasvari sitten vetää yli 100 g tai vuonna 1970 keskimääräinen suomalainen 80 g päivässä.
Entäs kasvikset ja hedelmät? - Tieteellisesti
hpv27 kirjoitti:
No tiede kehittyy koko ajan. Ravitsemuksesta tiedetään jo kohtuullisen paljon ja hyvin suuri uusista tutkimuksista tukee vanhoja tutkimuksia.
Tässä pari virhettä jota on tehty ravitsemussuosituksissa
-kananmunien syöntirajoitus
-osittain kovetetut kasvirasvat
-sokeriin ei kiinnitetty tarpeeksi huomiota.
Suositukset ovat muuttuneet esimerkiksi sokerin, transrasvan, punaisen lihan ja lihajalosteiden osalta.Kuinka se tiede kehitty? Lähtökohtahan on, että ne vanhat tieteelliset tutkimukset ja näytöt täytyy olla pohjalla ja täyttyä, jonka päälle sitten tutkitaan lisää siihen vanhaan sopivaa näyttöä?
Muuhan on sitä huuhaata ja humpuukia, jos ei sovi tähän rakennelmaan!
Eikös se jotenkin näin mene? - kylläeimenenoin
Tieteellisesti kirjoitti:
Kuinka se tiede kehitty? Lähtökohtahan on, että ne vanhat tieteelliset tutkimukset ja näytöt täytyy olla pohjalla ja täyttyä, jonka päälle sitten tutkitaan lisää siihen vanhaan sopivaa näyttöä?
Muuhan on sitä huuhaata ja humpuukia, jos ei sovi tähän rakennelmaan!
Eikös se jotenkin näin mene?Kyllä ei tieteessä mene noin. Tutkijat julkaisevat tuloksensa vasta kriittisen vertaisarvioinnin jälkeen. Sen jälkeen muu tiedeyhteisö tarkastelee tuloksia ja vertaa niitä omiinsa. Ratkaisu löytyy yleensä kun tutkimustuloksia kertyy lisää monesta, toisistaan riippumattomista suunnista. Hyvät tutkijat toivottavat kritiikin tervetulleiksi.
Tätä vastoin huuhaa ei yleensä kestä mitään ulkopuolista kritiikkiä. Kun on päätetty, että joku asia on totta, kaikki vastakkaiset näkemykset joko sivuutetaan kokonaan tai niihin tarjotaan vain huonoja selityksiä. Sosiaalisen median huuhaapiireissä kritiikin sensurointi on enemmän sääntö kuin poikkeus. (huuhaan tunnistusopas) - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Peräti 20 g per päivä nykyään. Kunnollinen suomalainen rasvari sitten vetää yli 100 g tai vuonna 1970 keskimääräinen suomalainen 80 g päivässä.
Entäs kasvikset ja hedelmät?Vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ruokavalio ei liitttynyt suurempaan sepelvaltimokalkin määrään. Ei myöskään vähähiilihydraattinen ja runsasproteiininen ruokavalio. Näin riippumatta siitä, olivatko rasvat ja proteiinit eläin- vain kasviperäisiä. Tutkimus.
- näin-on
hpv27 kirjoitti:
Tärkkelys nostaa verensokeria nopeammin kuin sokeri mutta eivät juurekset tai viljat ole epäterveellisiä. Juureksissa on aika vähän hiilihydraattia ja keitinperunassakin vain 13%.
Keliaatikoita on suomessa noin 2% ja saman verran saattaa löytyä ns. gluteeniherkkiä.
DM1 aiheutuu todennäköisesti geneettisestä perimästä ja jostain laukaisevasta tekijästä (enteroviruksia on veikattu).
Alzheimerin riskitekijöitä on huonot kolesteroliarvot ja APOE-geenin nelosmuoto. Suomessa oli huonot kolesteroliarvot hyvin pitkään tolkuttoman maitorasvan syönnin takia. Tuon geenin nelosmuunnosta on meillä myöskin paljon.
DM2:sta meillä on suunilleen saman verran kuin Euroopassa keskimäärin. Syynä lihavuus. Muualla on sitten syöty terveellisemmin kuin Suomessa.Höpö höpö
- hpv27
kylläeimenenoin kirjoitti:
Kyllä ei tieteessä mene noin. Tutkijat julkaisevat tuloksensa vasta kriittisen vertaisarvioinnin jälkeen. Sen jälkeen muu tiedeyhteisö tarkastelee tuloksia ja vertaa niitä omiinsa. Ratkaisu löytyy yleensä kun tutkimustuloksia kertyy lisää monesta, toisistaan riippumattomista suunnista. Hyvät tutkijat toivottavat kritiikin tervetulleiksi.
Tätä vastoin huuhaa ei yleensä kestä mitään ulkopuolista kritiikkiä. Kun on päätetty, että joku asia on totta, kaikki vastakkaiset näkemykset joko sivuutetaan kokonaan tai niihin tarjotaan vain huonoja selityksiä. Sosiaalisen median huuhaapiireissä kritiikin sensurointi on enemmän sääntö kuin poikkeus. (huuhaan tunnistusopas)Ja jos tulee riittävästi nykyisen teorian vastaista näyttöä niin nykyinen teoria hylätään. Sensijaan huuhaauskonnot eivät muutu.
- Kriittistä
kylläeimenenoin kirjoitti:
Kyllä ei tieteessä mene noin. Tutkijat julkaisevat tuloksensa vasta kriittisen vertaisarvioinnin jälkeen. Sen jälkeen muu tiedeyhteisö tarkastelee tuloksia ja vertaa niitä omiinsa. Ratkaisu löytyy yleensä kun tutkimustuloksia kertyy lisää monesta, toisistaan riippumattomista suunnista. Hyvät tutkijat toivottavat kritiikin tervetulleiksi.
Tätä vastoin huuhaa ei yleensä kestä mitään ulkopuolista kritiikkiä. Kun on päätetty, että joku asia on totta, kaikki vastakkaiset näkemykset joko sivuutetaan kokonaan tai niihin tarjotaan vain huonoja selityksiä. Sosiaalisen median huuhaapiireissä kritiikin sensurointi on enemmän sääntö kuin poikkeus. (huuhaan tunnistusopas)> Tutkijat julkaisevat tuloksensa vasta kriittisen vertaisarvioinnin jälkeen. Sen jälkeen muu tiedeyhteisö tarkastelee tuloksia ja vertaa niitä omiinsa.....
Mihinkä tämä kriittinen vertausarviointi perustuu? Ettei perustuisi vain niihin aikaisempiin, niin kriittisiin tutkimuksiin ja tuloksiin? - hpv27
Kriittistä kirjoitti:
> Tutkijat julkaisevat tuloksensa vasta kriittisen vertaisarvioinnin jälkeen. Sen jälkeen muu tiedeyhteisö tarkastelee tuloksia ja vertaa niitä omiinsa.....
Mihinkä tämä kriittinen vertausarviointi perustuu? Ettei perustuisi vain niihin aikaisempiin, niin kriittisiin tutkimuksiin ja tuloksiin?Perustuu siihen, että saman alan huippututkijat lukevat raportin ja vaativat siihen muutoksia tarvittaessa. Voivat myös tuoda esille muita julkaisuja. Tarkistavat tutkimusmenetelmien luetettavuuden. Jne.
Tutkimusraportit sisältävät usein uutta tutkimusta eli tehdään kokeita. Esimerkiksi syötetään puolelle porukasta voita ja toiselle rypsiöljyä ja tehdään verikokeet. Porukat vaihdetaan päittäin ja tehdään uudet verikokeet. Voidaan myös havainnoida.
Hyvä todiste tieteen muuttumisesta on ravitsemussuositusten muuttuminen.
- luonnonjärjestys
Olen sitä mieltä että ihmisen olisi hyvä syödä eri ravintoaineita (hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat) sen verran kuin elimistö niitä tarvitsee. Silloin ei hiilihydraatteja tarvitsisi muuttaa rasvaksi eikä proteiineja sokeriksi eikä ylimääräistä rasvaa tarvitsisi varastoida.
P.S Eläinproteiinikin on kasvien maanpäällisistä osista peräisin, mutta kun se on jo kertaalleen syöty...
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo747494Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per583173- 352429
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj72070Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto312006- 201928
- 131877
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus151653- 521588
- 181579