Todella heikko?
Eläinrasvan ravintosisältö on heikko
25
72
Vastaukset
- veijo73098732
Kerro lisää sokerin ravintosisällöstä?
- 555kkkddd
Hyvä että täällä valvotaan kommentteja.
Kaikki liika rasva on vain turhia lihottavia kaloreita,tuli se sitten eläin tai kasvisrasvasta.Täysjyväruisleipä on sopivasti käytettynä hyvää ravintoa laihduttajalle.
Antti heikkilä on aivan väärässä monessa asiassa.Varmasti hyvin monella on laihdutukset epäonnistunee,kun on mennyt kuuntelemaan täysin perättömiä puheita.
Se että sokeriarvot heilahtaa ylös leivän syönnin jälkeen on vain hyvä asia.Siitä saa hyvää energiaa liikuntasuorituksia varten.Itse laihdutan pitkäkestoisen liikunnan ja vähärasvaisen kasvisliha ruokavalion avulla,olen nyt laihtunut hyvin. - ImeläKiviIrma
sokeri on s entään 100 % sokeria ja s iihen ei ole tumpattu mitään epäterveellistä lisäainetta.
- Siekke
" Kerro lisää sokerin ravintosisällöstä? "
Fanaatikkona vertasit heti sokeriin... et kasvisrasvaan?
- hpv27
Kannattaakin eläinrasvan ja sokerin sijaan syödä ravitsevampia ruoka-aineita. Täysjyväviljaa, palkokasveja, kasviksia, hedelmiä, kalaa, vähärasvaisia maitotaloustuotteita, kasviöljyjä jne..
- näin
Onneksi joku täällä edes yrittää jaksaa puhua järkeä! :)
- JohnnyTang
A-vitamiini Häränmaksa
Katopa huviksesi, Beef liver/härän maksa A-vitamiini pitoisuus , siitä on kaksi eri versiota : non-defatted ja defatted. Kun defatted eli rasva poistettu, niin A-vitamiinikin lähes kaikki poissa, kun taas normaali rasvan sisältämä häränmaksa sisältää todella paljon A-vitamiinia .
Aloittajan väittämä on siis väärä, eläinrasva on ravitsemullisesti tärkeä. Ja jos ette pidä A-vitamiinia tärkeänä niin se on teidän ongelma, älkää nyt kuitenkaan levittäkö väärää disinformaatiota julkisesti aiheesta. - hpv27
JohnnyTang kirjoitti:
A-vitamiini Häränmaksa
Katopa huviksesi, Beef liver/härän maksa A-vitamiini pitoisuus , siitä on kaksi eri versiota : non-defatted ja defatted. Kun defatted eli rasva poistettu, niin A-vitamiinikin lähes kaikki poissa, kun taas normaali rasvan sisältämä häränmaksa sisältää todella paljon A-vitamiinia .
Aloittajan väittämä on siis väärä, eläinrasva on ravitsemullisesti tärkeä. Ja jos ette pidä A-vitamiinia tärkeänä niin se on teidän ongelma, älkää nyt kuitenkaan levittäkö väärää disinformaatiota julkisesti aiheesta.Laardissa ei ole juurikaan hivenravinteita ja maitorasvassakaan ei ole merkittävästi muuta kuin A-vitamiinia. Rasvaisessa lihassa on paljon enemmän energiaa verrattuna vähärasvaiseen kun mitataan kuinka paljon saa hivenaineita per energiayksikkö.
A-vitamiinista ei ole erityistä puutetta ja sen voi korvata karotenoideilla. Kudos rasva on käytännössä puhdasta energiaa ja rasva lihottaa helposti koska sille ei tarvitse tehdä mitään vaan riittää kuljetus rasvakudokseen. - JohnnyTang
hpv27 kirjoitti:
Laardissa ei ole juurikaan hivenravinteita ja maitorasvassakaan ei ole merkittävästi muuta kuin A-vitamiinia. Rasvaisessa lihassa on paljon enemmän energiaa verrattuna vähärasvaiseen kun mitataan kuinka paljon saa hivenaineita per energiayksikkö.
A-vitamiinista ei ole erityistä puutetta ja sen voi korvata karotenoideilla. Kudos rasva on käytännössä puhdasta energiaa ja rasva lihottaa helposti koska sille ei tarvitse tehdä mitään vaan riittää kuljetus rasvakudokseen.Uskot siis mantraan että karoteneista saisi kylliksi A-vitamiinia , joka on esim diabeetikoilla entisestään heikentynyt, ja riittää että maha/suolisto ei ole terve niin tuo muunnos ei toimikaan hyvin lisäksi monta muuta tekijää jotka romuttavat sen.
Ei kukaan voi sanoa yleisesti että A-vitamiini puutosta ei ole , se on yksilöllinen asia eikä voida yleistää. Häränmaksa on huippu hyvä A-vitamiinin lähde, Mailmalla kyllä arvostetaan se korkealle , täällä Suomessa tosin moni näyttää olevan sen suhteen . - JohnnyTang
JohnnyTang kirjoitti:
Uskot siis mantraan että karoteneista saisi kylliksi A-vitamiinia , joka on esim diabeetikoilla entisestään heikentynyt, ja riittää että maha/suolisto ei ole terve niin tuo muunnos ei toimikaan hyvin lisäksi monta muuta tekijää jotka romuttavat sen.
Ei kukaan voi sanoa yleisesti että A-vitamiini puutosta ei ole , se on yksilöllinen asia eikä voida yleistää. Häränmaksa on huippu hyvä A-vitamiinin lähde, Mailmalla kyllä arvostetaan se korkealle , täällä Suomessa tosin moni näyttää olevan sen suhteen .täällä Suomessa tosin moni näyttää olevan sen suhteen ymmärtämätön
- hpv27
JohnnyTang kirjoitti:
Uskot siis mantraan että karoteneista saisi kylliksi A-vitamiinia , joka on esim diabeetikoilla entisestään heikentynyt, ja riittää että maha/suolisto ei ole terve niin tuo muunnos ei toimikaan hyvin lisäksi monta muuta tekijää jotka romuttavat sen.
Ei kukaan voi sanoa yleisesti että A-vitamiini puutosta ei ole , se on yksilöllinen asia eikä voida yleistää. Häränmaksa on huippu hyvä A-vitamiinin lähde, Mailmalla kyllä arvostetaan se korkealle , täällä Suomessa tosin moni näyttää olevan sen suhteen .100 g maksaa on kuukauden A-vitamiinia tarve joten sitä ei tarvitse paljoa syödä. Suomalaisten A-vitamiinia tai oikeammin A-vitamiiniekvivalentin saanti on hyvällä tolalla eikä maksan osuus ravinnon saannista ole suuri. Lisäksi maksa on vähärasvaista.
Karotenoideista saa riittävästi A-vitamiinia. A-vitamiinia puutos on harvinaista Vegaaneilla ja karotenoidit ovat siinä suhteessa turvallisia koska yliannostuksen vaaraa ei ole.
Laardi ja voi ovat sitten pelkkää energiaa. - näin
JohnnyTang kirjoitti:
täällä Suomessa tosin moni näyttää olevan sen suhteen ymmärtämätön
A-vitamiinia saa helposti liikaa ja silloin se on myrkkyä! Muutenkin tolkuton vitamiinilisien syönti ilman todettua puutosta on täyttä typeryyttä (paitsi vitamiinilisien markkinoijille).
- JohnnyTang
näin kirjoitti:
A-vitamiinia saa helposti liikaa ja silloin se on myrkkyä! Muutenkin tolkuton vitamiinilisien syönti ilman todettua puutosta on täyttä typeryyttä (paitsi vitamiinilisien markkinoijille).
Synteettinen voi olla myrkyllistä, siksi puhuinkin häränmaksasta, enkä apteekin vitamiini lisistä.
"todettu puutos"
Luuletko ettei ihmiset saa/voi syödä häränmaksaa ilman laboratorio kokeita . - näin
JohnnyTang kirjoitti:
Synteettinen voi olla myrkyllistä, siksi puhuinkin häränmaksasta, enkä apteekin vitamiini lisistä.
"todettu puutos"
Luuletko ettei ihmiset saa/voi syödä häränmaksaa ilman laboratorio kokeita .Maksaa saa syödä vain kohtuudella! Siinä on niin paljon A-vitamiinia.
- hpv27
JohnnyTang kirjoitti:
Synteettinen voi olla myrkyllistä, siksi puhuinkin häränmaksasta, enkä apteekin vitamiini lisistä.
"todettu puutos"
Luuletko ettei ihmiset saa/voi syödä häränmaksaa ilman laboratorio kokeita .Synteettiset vitamiinit ovat ihan samaa tavaraa kuin luonnon. A-vitamiinimyrkytyksen saa kyllä syömällä runsaasti maksaa.
- JohnnyTang
hpv27 kirjoitti:
Synteettiset vitamiinit ovat ihan samaa tavaraa kuin luonnon. A-vitamiinimyrkytyksen saa kyllä syömällä runsaasti maksaa.
Niin, voi saada luonnon A-vitamiini myrkytyksen jos on syö jääkarhun tai hylkeen maksan....ainahan sitä voi teorisoida sitä pahinta skenaariota, mutta se ei nyt hirveesti auta ketään, ellei satu asumaan esim Etelänavalla .
Synteettinen on , kuten sanoin aine mihin en ravintolisänä suosittele. - hpv27
Weston A. Price ei ole luotettava lähde. Tuossakin puhutaan co-faktoreista eikä itse vitamiinista. Synteettiset vitamiinit ovat kemiallisesti samanlaisia kuin luonnosta tulevat
- JohnnyTang
hpv27 kirjoitti:
Weston A. Price ei ole luotettava lähde. Tuossakin puhutaan co-faktoreista eikä itse vitamiinista. Synteettiset vitamiinit ovat kemiallisesti samanlaisia kuin luonnosta tulevat
Arvasin että alkaa sitten tuo virsi, " ei luotettava lähde" . Aina kun jokin asia on mahdotonta näille hyväksyä, alkaa sitten tuollainen . Jää sinä sitten jököttämään siihen käypä hoito Mailmaasi .
- totuuttaunohtamatta
Ravintoaineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ravinto koostuu pääasiassa tärkeimmistä energiaravintoaineista: hiilihydraatista, proteiinista ja rasvasta. Ravinnossa tulee olla myös elämälle välttämättömiä kivennäisaineita ja vitamiineja. Ruoassa on myös kuituja, joita ihmisten elimistö ei pysty pilkkomaan, vaan ne kulkevat elimistön läpi sellaisenaan puhdistaen samalla suolistoa. Ravinto voi sisältää myös alkoholia, joka sisältää energiaa. Usein alkoholijuomat sisältävät myös paljon sokeria. - kummiainen
Ihmisen tulee syödä noin 0,8 g proteiinia per painokilo. Liika peoreniini muuttuu elimistössä sokeriksi, jota muutenkin tulisi rajoittaa terveyden ja magdollisen ylipainon vuoksi. No, jos hiilihydraateja vähennetään, mistä tarvittava energia saadaan, RASVASTA
- rasvaarii
Noinko se menikin? Olen luullut, että rasvasta kehittyy glukoosia.
- hpv27
Antti Heikkilän tiedot ovat varsin vaatimatonta tasoa. Glukoneogeneesistä (ts. elimistön glukoosin valmistuksesta) löytyy paljon tietoa ja sen pääasialliset lähteet ovat laktaatit, glyseroli ja jotkut aminohapot. Rasvahappojen konversio glukoosiksi on vähäistä.
- JohnnyTang
Ai nytkö sitten poistetaan taas viesti kun sai postattua linkin jossa sanotaan Eskimoiden saaneen
10329 IU luonnollista A-vitamiinia per päivä. Kertokaa se 365 niin varmaan pyörrytte kauhusta .- hpv27
Ei kannata laittaa linkkejä koska niitä sisältävät postauksen poistetaan.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo747494Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per583173- 352429
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj72070Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto312006- 201928
- 131877
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus151653- 521588
- 181579