Miten saa rautainfuusion julkisella?

Kaksikymppinen

...kun sille on oikeasti perusteitakin. Toistuvat anemiat, vuosien ajan hirveä elämää haittaava päänsärky, väsymys, hiustenlähtö, ja monet muut raudanpuutteen oireet. Opiskella pitäisi täysipäiväisesti.

Julkisen lääkärit pitävät raudanpuutetta mitättömänä sen jälkeen, kun hemoglobiini on saatu nippanappa viitteisiin. Ferritiiniarvoja olen silloin tällöin itse maksamalla mittaillut, ne ovat aina alle viitteiden ja lääkäreille nämä arvot on esitetty. Ei heitä kiinnosta. Ei edes se, että vatsa ei oikein siedä raudan syömistä. Näin ollen varastoja ei saa täytettyä. Kuukautiset eivät selitä tätä, sillä ferritiini oli minulla liian matala jo lapsena.

Jos joku on saanut julkisella puolella rautainfuusion, niin millä perusteilla tai kuinka paljon jouduit asiaa vaatimaan? Vinkkejä?

9

8909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oliskomahdollinen

      Paljon ne ferritiiniarvot ovat olleet? Miksi niitä on mitattu jo lapsena? Tulee mieleen joku imeytymishäiriö. Keliakia?

      • Kaksikymppinen

        Oli muuta selviteltävää, jonka yhteydessä ferritiini katsottiin äitini pyynnöstä muutaman kerran. Arvot ovat olleet luokkaa 6, 10, 11. Keliakiavasta-aineet negat.

        Juuri esitetty lääkärille ferritiiniarvo 11 (10-150). Ohjeena syödä rautaa "edes vähän", ei anemiaselvittelyjä. TSH 4 eli täsmälleen normaalin ylärajalla. (Raudanpuutehan voi väsyttää myös kilpirauhasen.)

        Imeytymishäiriö käynyt mielessä, mutta toisaalta 2kk: n rautakuuri melko pienellä annoksella nosti hempan 106->130 ja punasoluindeksit pienistä normaaleiksi. Eli kyllä se ainakin anemian aikana imeytyy. Tiedä sitten, hiipuuko imeytyminen ei-aneemisena.


      • olishyväselvittää
        Kaksikymppinen kirjoitti:

        Oli muuta selviteltävää, jonka yhteydessä ferritiini katsottiin äitini pyynnöstä muutaman kerran. Arvot ovat olleet luokkaa 6, 10, 11. Keliakiavasta-aineet negat.

        Juuri esitetty lääkärille ferritiiniarvo 11 (10-150). Ohjeena syödä rautaa "edes vähän", ei anemiaselvittelyjä. TSH 4 eli täsmälleen normaalin ylärajalla. (Raudanpuutehan voi väsyttää myös kilpirauhasen.)

        Imeytymishäiriö käynyt mielessä, mutta toisaalta 2kk: n rautakuuri melko pienellä annoksella nosti hempan 106->130 ja punasoluindeksit pienistä normaaleiksi. Eli kyllä se ainakin anemian aikana imeytyy. Tiedä sitten, hiipuuko imeytyminen ei-aneemisena.

        Varmaan kannattaa, jos mahdollista, varata erikoislääkärille aika, myös kilpirauhasen takia. Eihän ilman syytä ferritiini ole noin matala. Mutta on myös vatsaystävällistä rautaa, Ferrodan. Kokeile sitä, saa ainakin Yliopiston Apteekista.


    • JohnnyTang

      Jospa mahdolisesti syy rautaongelmiin on kupari, kuparin puutos .

      https://www.drlaurendeville.com/articles/iron-deficiency-copper-deficiency/


      Ceruloplasmin ( Keruloplasmiini ) on tärkeä aine raudan kuljetuksessa , jos kuljetin puuttuu niin rautakin puuttuu . Celuroplasmiini tarvii riittävästi kuparia ja A-vitamiinia taas muodostuakseen .


      Tuo nyt yksi vaihtoehto syylle rauta ongelmiin .Ja jos sattuisi popsimaan säännöllisesti vielä sinkki lisää niin se kilpailee kuparin kanssa . Lisäksi yleisesti mineraalien ja esim b12 vitamiinin imeytyminen tarvii mahahappoja , jos ei maha happoa niin imeytyminen heikentyy oleellisesti tai jopa tyssää kokonaan .

      • Maltofer.äijä1942

        JohnnyTang
        veikkaan että suomessa on moninverroin enemmän Lottomiljonäärejä kuin kuvaamisia puutoksia. Tuollaiset tekstit on tarkoitettu vain myyntipuheiksi lisäainekauppaan.
        Juri muutama vuosi on ollut pähkinä markkinointi ja tulokset on hurjat pähkinän rasva on muuttunut terveelliseksi.

        Oma lääkärini kertoi että heillä alta 60v, kun syövät yli 2000 kaloria ei ole mitään ravintoainepuutteita, ongelmat tulee vasta vanhempana kun suoliston imeytyminen heikkenee ja kalorinkulutus putoaa 1500 kaloriin liikkumisen yms seurauksesta.
        Vain d-vitamiini on hyväksi mutta ilmankin elää koko elämän.


    • Maltofer.äijä1942

      Toki pitää tutkia veriarvot. Mutta miettisin myö kokonaisruokailun, viikon ruoat paperille. Vaikka ruoasta tulisi rautamäärä, se ei kai riitä, läheskään kaikki ei imeydy.

      Väsymyksen syynä voi olla myös masennus, joka johtuu liian suurista etenemistoiveista omalla opiskelu-urala.
      Muistan työaikanani, toiset tekivät 90-110 % teholla, minä samat työt ehkä 40 % teholla. Toiset osasivat heikosti monimutkaisen työn, minä jouduin heitä kymmenet vuodet ohjaamaan, moni ei oppinut itsenäiseen työhön koskaan.

      Jos on aika syödä rautaa, hyvä lääke on https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/MALTOFER-100-mg-rautalaeaeke-10-tai-50-purutablettia

      Maltofer

    • JohnnyTang

      On lottovoitto syntyä Suomeen, täällä saat kaikkea mahdollista terveydelle vahingollista .

      https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X11002355


      Oma lääkärisi tyypillinen " anti-ravinto" hölmö . Kuparin puutos on yleisempää kuin luullaan . Ja vapaa rauta on sitäpaitsi haitallista elimistölle, se on myös pro-oksidantti eli antioksidantin vastakohta.


      Vapaa rauta = ei hyvä

      • käyttäkääjärkeä

        Lopeta vitamiinihihhulointi. Yhdellä palstalla neuvoit syömään myrkyllistä annosta A-vitamiinia, ja nyt ihme kuparihihhulointia.

        Aloittajalle: sinulla on raudanpuutos, ja tsh 4 voi jo viitata kilpirauhasen vajaatoimintaan, vaikka onkin viitteissä. Lääkärin vaihtamista suosittelen.


      • Maltofer.äijä1942

        Oma lääkärini on nyt 94-95 vuotias samoin kuin vaimonsa. Jutustelen vielä hänen kanssaan ja kyselen elämänohjeita ja lääkärivinkkejä.
        On ainakin osannut itsensä hoitaa ja minäkin olen ollut jotain 1984 viimeksi flunssassa.

        vaimoni joutui pahaan onnettomuuteen ja sai sen jälkeen vammojen takia useita kohtauksia, hänelle maltofer oli paras ratkaisu. Raudan "siirrot" ja punasolujen siirrot kuulemma vaarallisia. Vaimo oli 8 kk sänkypotilaana, nyt kävelee jo 3-5 km. Taas voi suunnitella ulkomaanmatkoja.
        Toinen "lääke" oli ja on Heraproteiini-isolaatti, Nutri Works Iso WorX , maustamaton, jolla saatiin lihakset kasvuun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe