Breitling tag heuer vai rolex

perusmalli ei chrono ja ei mikään ihan uudenauton hintanen vaan joku 3-7k
Ilmoita


itsellesikö ostat vai muita miellyttääksesi?
Ilmoita
Rolex tai Breitling. Tagilla myös hyviä kelloja, mutta arvokelloista puhuttaessa nämä kaksi nousee edelle.
Ilmoita
Jos haluat näyttää varallisuuttasi ehdottomasti Rolle
Ilmoita
Tag Heuerin pudottaisin pois laskuista.

Entäpä Tudor ja Grand Seiko?

Tudor: Rolex -konsernin kakkosmerkki, laadultaan (lähestulkoonsa) samaa luokkaa. Laatu/hintasuhde parempi kuin esimerkiksi Breitlingillä. Nimittäin esimerkiksi uusi Tudor Black Bay Chrono käyttää samaa koneistoa kuin Breitling paremmissa kronografeissaan, mutta modernisoituna ja paranneltuna. Silti hinta on 40% halvempi. Maksoin omasta Tudor BBC:stä 4200€ nahkarannekkeella, uutena siis. Käynti on +2 sek/vrk ja sillä on COSC sertifiointi.

Grand Seiko: Seiko on valmistanut näitä noin 25 vuotta, mutta vasta muutama vuosi sitten niitä alettiin myydä Japanin ulkopuolelle. Erittäin kovassa nosteessa, väitän, että parempaa laatua kuin Rolexilla erityisesti viimeistelyltään, mutta hinnaltaan (toistaiseksi) jonkin verran halvempi. Merkin erikoisuutena on Spring Drive -koneisto (mekaanisten/automaattien ja kvartsien lisäksi) jota ei ole kenelläkään muulla. Automaatti-jousiveto, mutta käynti reguloidaan 8 kierrosta sekunnissa pyörivällä vauhtipyörällä ja magneettijarrulla. Itselläni on sellainen GMT-versiona, maksoi 5300€ tingittynä. 240 patenttia, tarkkuus on ollut +0,15-0,2 sek/vrk. Kuuluisa on myös Grand Seikojen käsin tehty zaratsu -kiilloitus, joka vaatii äärimmäistä käsityötaitoa. Väittävät myös, että Spring Drive koneistoja osaa koko maailmassa koota ja huoltaa vain 6 käsityömestaria Shiojirin Micro Artist Studiossa.

Oli aivan hilkulla etten ostanut Rolexin Explorer kakkosta, mutta tulin viime tingassa järkiini. Merkkiin liittyy liikaa erilaisia sairaita ilmiöitä (tympeä ökyily etenkin vaikkapa kelloharrastajien facebook-sivuilla, mutta myös ajatus kellosta sijoituskohteena eikä kellona). Grand Seikoa ja Tudoria ei kukaan ole ranteestani noteerannut ja niin on ollut tarkoituskin. Tutkakatvekelloja siis, etenkin Seiko, joka on vanhalla "Seiko" kellotaululla varustettu, ei uudella "Grand Seiko" logolla.
Ilmoita
Miksi Tag ulos laskuista? Mielenkiinnosta kysyn koska pitkään tehnyt mieli Carrera 1887:as mutta olen aavistuksen huolissani jälleenmyyntiarvosta. Breitlingit ovat omaan makuun aivan liian bling blingejä.

Näistä kun keskustellaan pitää toki muistaa että Rolex maksaa melkein tuplat Tagiin.
1 VASTAUS:
Jaa, Tag Heuer on saanut kyseenalaista mainetta miehekkäänä öykähtävänä (siis ökypyrkimys lähinnä) kellona, vrt case Arhinmäki. Siksi henkilökohtaisesti vierastan niitä hieman.

Breitlingit ovat minustakin paljolti blingbligiä, toki mallistossa on hillitympiäkin versioita. Koneistoja Breitling kyllä osaa tehdä, kuten esimerkiksi tuo Tudor BBC:n koneiston pohjana oleva B01 jonka modernisoitua versiota Tudor kutsuu nimellä MT5813.

Vierastan ajatusta "jälleenmyyntiarvosta" sillä ostan kellon koska pidän tietystä mallista joko ulkonäön tai sekä ulkonäön että teknologian ansiosta. Jos sijoituskohteita haluaa on maailmassa varmampiakin kohteita kuin kellot. Jälleenmyyntiarvoon tuijottaminen tarkoittaa sitä, että ei sisimmässään oikeastaan tykkääkään kellosta kun kerran jo ostaessaan suunnittelee sen myymistä. Mieluummin pidän kelloa omana maailman tappiin kuin flippailen niitä ja annan kellojen virrata käsieni läpi samalla niitten "arvoa" murehtien ja laskeskellen.
+Lisää kommentti
Kyllä Tag Heuer on laatukello, siitä ei ole epäilystäkään. Aloittaja kysyi Breitling, Rolex vai Tag Heuer. Näistä Tagin jättäisin ulkopuolelle. Mutta jos Tagi miellyttää omaa silmääsi, niin anna palaa vaan. Hyviä kelloja nekin valmistavat. Itselläni oli Tag Heuerin Carrera useamman vuoden käytössä. Kellossa ei ollut mitään vikoja ja ihan tyylikäs se on. Sopii monen asusteen kanssa. Tagilla et tule saamaan kateellisia katseita tai ylimääräistä huomiota. Se on lopulta yllättävänkin peruskello. Rolex taas aiheuttaa ihastusta ja kateellisuutta (mitä joku varmasti osakseen haluaa) ja Breitling vähän samaa asiaa.

Tagit pitävät hyvin hintansa ja niille on kysyntää juuri matalamman markkinahinnan takia.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Breitling tag heuer vai rolex

perusmalli ei chrono ja ei mikään ihan uudenauton hintanen vaan joku 3-7k

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta