Mitä järkeä on uskoa?

Mitä järkeä on uskoa?

Oletetaan, että on olemassa Jumala tai jumalia ja luoja tai monia luojia. Miksi näihin pitäisi uskoa? Eikö riitä se, että pitää todennäköisenä näiden olemassa olon? Mitä hyötyä uskosta on? Mitä järkeä on uskoa asioihin, joita ei voida todistaa aukottomasti ja joita ei voida tietää?

Jos Jumala ilmestyisi ja puhuisi minulle, niin minun ei tarvitsisi uskoa hänen olemassa oloonsa: minä tietäisin kokemuksesta ja havainnoista sen, että hän on olemassa. Profeetat, Jeesus ja apostolit eivät uskoneet Jumalan olemassa oloon: he tiesivät, että hän on olemassa, koska näkivät hänet tai hänen lähettämänsä enkelin tai kuulivat hänen äänensä. He eivät siis uskoneet vaan pitivät totena omia havaintojaan ja kokemuksiaan. Uskoa he eivät tarvinneet totena pitämisen muodossa.

Apostolit eivät uskoneet, että Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista. He pitivät sen väitteen totena vasta sitten, kun olivat omin silmin nähneet ylösnousseen Herran ja kosketelleet häntä käsillään. He eivät siis uskoneet siihen, mutta muilta he vaativat uskoa: sen totena pitämistä, minkä silminnäkijöitä ja todistajia he olivat. Myös profeetat vaativat väitteidensä ja todistuksensa totena pitämistä muilta: että he kuulivat Jumalan äänen ja ymmärsivät oikein hänen puheensa. Muut eivät sitä kuulleet, mutta heidän piti uskoa profeettojen väitteitä, jos mielivät olla otollisia Jumalalle.

Mitä järkeä on uskossa? Jos näen Jumalan tai kuulen hänen äänensä, niin minun ei tarvitse uskoa hänen olemassa oloonsa. Pidän silloin totena aistihavainnot ja omat kokemukseni, mutta minun ei tarvitse uskoa sellaista, mitä en itse tiedä omasta kokemuksesta ja havaintojen kautta. Usko olisi siinä tapauksessa täysin turhaa, ellei uskolla tarkoiteta jotakin muuta kuin pelkkää totena pitämistä.

Niin - Raamatun kirjoitusten mukaan usko on paljon muutakin kuin totena pitämistä. Se on tottelemista (kuuliaisuutta), luottamista, turvaamista, kiinni riippumista ja sen tulevaisuuteen viittaava muoto on toivo. Nämä uskon muodot ovat paljon tärkeämpiä kuin totena pitäminen, joten miksi totena pitäminen on pantu syntien anteeksisaamisen ehdoksi uudessa liitossa? Evankeliumin kuulija ei saanut syntejään anteeksi, ellei pitänyt totena kertomuksia Jeesuksesta ja kuolleista heräämisestä sekä taivaaseen noususta.

Onko oikein vaatia ihmistä pitämään totena kertomuksia, jotka ovat keskenään ristiriitaisia (evankeliumit) ja sisältävät asiavirheitä (Kyrenius ei ollut Syyrian maaherra Jeesuksen syntymän aikaan) tai ovat legendoja ja epätosia kertomuksia (Matteuksen toisen luvun kertomukset idän tietäjistä ja Herodeksen toimeenpanemasta lastensurmasta ovat epätosia legendoja, samoin jouluevankeliumi jne.).

Jos Jumala pelastaa ihmisen vain siinä tapauksessa, että tämä pitää totena asiavirheitä ja epätosia kertomuksia, niin onko Jumala oikeamielinen ja oikeudenmukainen tuomari? Kuinka moni vanhan liiton järjestyksen mukaan elänyt hurskas juutalainen kieltäytyi uskomasta väitteitä Jeesuksen teoista ja kuolleista heräämisestä, koska niitä ei voitu todistaa millään tavalla ja ne vaikuttivat epäuskottavilta ristiriitoineen ja virheineen?

Jos Raamatun Jumala olisi todellinen elävä Jumala ja kaikkien tuomari, niin hän olisi tuominnut kadotukseen sellaiset ihmiset, jotka olisivat pelastuneet, elleivät olisi kuulleet evankeliumia. Näin voidaan Paavalin sanoja ja Raamattua tulkita, sillä kaikki eivät ole kuulleet evankeliumia ja ovat voineet pelastua siitä huolimatta, mutta jos olivat matkalla ikuista elämää kohti ja eivät pitäneet totena evankeliumia sen kuultuaan, niin he menettivät pelastuksen sen vuoksi.

Totena pitäminen on siten nostettu tärkeimmäksi asiaksi pelastuksen (syntien anteeksisaamisen) suhteen Paavalin teologiassa: onko se totista evankeliumia vai väärennös, kirouksen alaista valehtelua?

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjaan heti: luojan tai luojien olemassa oloa ei tarvitse pitää todennäköisenä - riittää, että pitää sitä mahdollisena. Uskoa ei tarvita mielestäni mihinkään. Se on typerää. Miksi tulisi pitää totena asioita, joita ei voida todistaa ja joista ei voida olla varmoja?

    • Uskossa on Jeesuksenkin sanojen mukaan tärkeintä Jumalan totteleminen ja uskollisuus. Näemme Vanhasta testamentista sen, että Israelin kansaa ei auttanut pelastukseen se, että nämä näkivät Mooseksen tekemät ihmeet ja ne enkelit, jotka kulkivat kansan edellä tai sen jäljessä (sijainti vaihtuu kertomuksen edetessä). Israelin vanhimpia ei auttanut se, että he näkivät Jumalan ja katselivat häntä vuorella (yhteensä 74 henkeä katseli Jumalaa, 2Moos 24:9).

      Ainoa pelastukseen vaikuttava asia oli Jumalan totteleminen ja uskollisuus häntä kohtaan: hänessä kiinni riippuminen ja turvaaminen häneen. Jos tämä puuttui, niin sielu ei pelastunut: pelkkä totena pitäminen ei ketään Raamatun mukaan pelasta, mutta Uuden testamentin kirjoitusten vaatimus pitää totena kertomukset Jeesuksesta sotivat tätä Vanhan testamentin ja koko Raamatun yleisperiaatetta vastaan. Totena pitäminen on nostettu korkeampaan arvoon syntien anteeksisaamisen ja pelastumisen ehtona kuin uskollisuus ja Jumalan totteleminen, vaikka myös näitä painotetaan uuden liiton kirjoituksissa (kehotukset pyhitykseen).

      Jos evankeliumin totena pitäminen olisi ehto syntien anteeksisaamiselle ja sielujen pelastumiselle, niin Jumala olisi eittämättä väärämielinen tuomari ja kohtelisi ihmisiä eriarvoisesti. Raamatun Jumala kohtelee ihmisiä eriarvoisesti jo Vanhan testamentin puolella ja pelastaa mielivaltaisesti toiset ilmestyen ja puhuen heille, mutta jättää muut pelastamatta eikä puhu heille yhtä selvästi kuin esimerkiksi profeetoille. Yhdenvertainen ja tasapuolinen kohtelu eivät ole Raamatun Jumalan tapa toimia: pelastaa tai kadottaa ihminen.

      Mielivalta ja ihmisistä riippumaton Jumalan valinta on Jumalan tapa toimia, mutta toki tämän kanssa on myös ristiriitaisia kohtia Raamatussa, niin että kutsutut ihmiset saavat itse päättää siitä, uskovatko vai eivät ja pelastuvatko vai eivät. Raamattu on tunnetusti ristiriitainen kirja, koska siellä on monien eri tavalla uskovien ihmisten ja kirjoittajien mielipiteitä, jotka eivät ole Jumalan sanan ilmoitusta eivätkä ehdoton totuus ja auktoriteetti järkevän ihmisen elämässä, jollaisia Raamatun tutkijat ovat, elleivät ole uskon sokaisemia ja eksyneitä sieluparkoja.

    • pyhpyho234723948

      Raamatullinen usko on pelastusehto. Joka ei usko, heitetään helvetin tuleen. Piste. Siinä ei lässytyksenne auta.

      • Pisteet

        Piste piste .


    • pyhpyh2347923874893

      "Näin voidaan Paavalin sanoja ja Raamattua tulkita, sillä kaikki eivät ole kuulleet evankeliumia"

      Sinä tulkitsetkin tahallasi niitä väärin omaksi kadotukseksesi.

    • valhekirjoja

      Jos kaikki epäonnistuu elämässäsi, rupea uskovaiseksi. Pystyt ainakin ylentämään itsesi ei-uskovaisten yläpuolelle tuntiessasi olevasi muita parempi ja oikeamielisempi.

      Jos olet kierompi, fiksumpi, ja selkärangattomampi kuin muut uskovaiset voit nousta korkeaan kirkolliseen asemaan, parantaen valta-asemaasi yhteiskunnassa.

    • Ei mitään syytä usko,a tai sama syy kun maahisiin tonnttuihin kummituksiin kaukoparantamisiin lentävään spakettihirviöön. keijuihin ,väinömöiseen kaikki yhtä tosia ja samala viivale ko jeesus muhamed ja ne kaiki noin 2000 uskontoa . elikkä kukaan tervejärkinen ihminen ei usko paskaan jeesukseen allahin ta mihinkään muuhunkaan vitun paskaan

    • Mutta aivan turha kreationistien kanssa on keskustella näillä eikä millään muullakaan palstoilla ,nuita uskovaisia sairaita ihmisiä on mielisailan suljetulla osastolla hoidettu vuosikymmeniä jo eikä ne siittä parane , uskovaisuus on mielen sairaus johon ei oikein ole lääkettä löytyny no jeesus tietenki itte jos haluaa parantaa jeesus sen kyllä tekisi mutta seki taitaa nyt ryypätä niin kuin 2000vuotta sittenki .

      ilmottakaa minut polisille että saan syytteen jumalan pilkasta se olis mulle niin kunnia päästä jumalanpilkasta oikeuteen ilmottakaa joku kytille

      • Aika monet maailman johtajat ja vastuullisissa tehtävissä olevat henkilöt tunnustavat jotakin uskontoa ja erityisesti kristinuskoa. Ovatko he kaikki mielestäsi mielisairaita? Pitäisikö heidät sulkea mielisairaalaan? Vai pitäisikö miettiä vähän sitä, mitä suustaan ulos suoltaa?


      • kerettiläinen.ei-kirj
        ei-kirj kirjoitti:

        Aika monet maailman johtajat ja vastuullisissa tehtävissä olevat henkilöt tunnustavat jotakin uskontoa ja erityisesti kristinuskoa. Ovatko he kaikki mielestäsi mielisairaita? Pitäisikö heidät sulkea mielisairaalaan? Vai pitäisikö miettiä vähän sitä, mitä suustaan ulos suoltaa?

        Onneksi en ehtinyt mainita tuolla evoluutioketjussa sitä, että miten paljon mielestäni maailmassa on vallanhaluisia ja ahneita narsisteja, jopa täysin psykopaatteja johtoasemissa, josta syystä maailma on tässä jamassa niin kuin se nyt on.

        Tuli mieleeni, että tarvitaanko maapallon ja ihmiskunnan tuhoutuminen ennen kuin evoluutio poistaa nämä haitalliset yksilöt keskuudestamme...

        Tosin narsisteja/psykopaatteja ei lasketa mielisairaiksi, eikä siten syyntakeettomiksi, vaan he ovat persoonaallisuushäriöisiä ja vastuullisia teoistaan, mutta harvemminpa heitä saadaan vastuuseen.

        Ja jos saadaankin, niin toinen samanlainen astuu tilalle. Tätä kutsutaan Hyvä veli -verkostoksi.


    • Verkkoenkeli

      Jos tänä päivänä tulet uskoon, tulee sinullekin omakohtaiseksi kokemuseksi Jumalan kobkreettinen olemassaolo. Ei usko ole vain sitä, että uskoo raamatun kertomukset todeksi ja yrittää elää sen ohjeiden mukaan. Uskossa Pyhä Henki vuodattaa voimansa päällesi ja silloin koet henkilökohtaisesti kaiken muuttuneen ja Jumalan olevan todellinen ja läsnä sun elämässä - yhtä todellisesti kuin aikanaan vaikka ainitsemasi apostoit sen kokivat.. Silloin saat rukouksessa selkeät vastaukset, pyytäessäsi avun, koet turvallisen läsnäolon ja saatat jopa nähdä ja kuulla Jeesuksen. Sydämen uskoon liittyy siis henkilökohtainen kommunikointi Jumalan kanssa. Ennenkuin se on mahdollista, sinun on koettava tarvitsevasi Jeesusta ja uskottava nimenomaisesti se, että hän on Jumalan poika ja syntyi uhrautumaan meidän kaikkien syntien puolesta. Vanhan testamentin aikaan oli vielä vallalla laki, että kaikki pahaa tehneet joutui kadotukseen. Jumala huomasi kuinka vaikeaa ihmisen on olla synnitön eikä halunnut ketään kadotukseen, joten hän antoi Jeesuksen lunastamaan/pelastamaan meidät siltä. Tämän jälkeen on riittänyt, että uskooJeesuksen roolin ja merkityksen omalla kohdallaan, niin saa pahat tekonsa anteeksi ja vapautuu tuomiolta. Usko on uskoa, ei järjen asia. Siunausta sinulle etsinnöissäsi ja pohdinnoissasi.

      • Jouko Neulanen saarnasi aikoinaan hyvin aiheesta "Usko ja järki". En ole koskaan pitänyt uskoa järjen vastaisena, vaikka olenkin uskonut asioita, jotka ovat järjen vastaisia. Kun sitten lopulta yritin saada järkeä uskomiini asioihin, niin huomasin, että järjettömiähän ne ovat ja usko perustuu epätosiin kertomuksiin sekä epäloogisiin väittämiin jne. Ainoa vaihtoehto oli luopua uskosta ja nyt kun ymmärrän sen, että uskoa ei tarvita mihinkään, niin en pidä järkevänä uskoa mihinkään tai keneenkään. Mahdollisena pitäminen riittää, kun kyse on järkevistä vaihtoehdoista. Pidän sen vuoksi mahdollisena myös sen, että luomista ei ole tapahtunut ja luojaa tai luojia ei ole olemassa, vaikka mitään todisteita tämän oletuksen puolesta ei ole voitu vielä esittää. Ehkä tulevaisuudessa...


      • Tänään oulussa majaa pitävä ,imaami kirjoitti että heidän yhteisössään suhtaudutaan ankarasti raiskaus rikoksiin. se on totta ne rankaisevat ankarasti henkilöä joka on ollut raiskauksen uhri .elikkä sen hän jätti sanomatta että naisen eli uhrin isä tai naisen veli surmaa säälittä ,tai yhteisö kivittää kuoliaaksi "huoran" joka kiihottanu miestä että hän syyllistyy raiskaamaan porton . näin muslimin ihanat ihmiset tekee


      • verekkoenkeli sie saat uskoa sontaan niin paljon kun haluat ,mutta sie oot väärässä jumalaa ja jeesusta ei ole ollu eikä tule olemaan . etkä siekään usko silti omassa mailmassasi yölä kolmelta kun demoonit tulevat tiiät ettei jumalia ole ollut eikä tule olemaan ette te tekouskovaiset oikeasti usko .


      • salppari kirjoitti:

        verekkoenkeli sie saat uskoa sontaan niin paljon kun haluat ,mutta sie oot väärässä jumalaa ja jeesusta ei ole ollu eikä tule olemaan . etkä siekään usko silti omassa mailmassasi yölä kolmelta kun demoonit tulevat tiiät ettei jumalia ole ollut eikä tule olemaan ette te tekouskovaiset oikeasti usko .

        Silloin yökolmelta demonien tullessa uskoo juuri kaikkein eniten, koska se on ainoa asia joka demoneihin auttaa. Siunausta sinulle, rukoilen sinulle rakkautta elämään ja kaikkea sitä hyvää mitä tarvitset.


    • Voisin olla edelleen kristitty, ellei se edellyttäisi epätosien tarujen, myyttien, legendojen ja asiavirheiden totena pitämistä. Pidän hyvänä herätyskristillisten korkean moraalin ja sen muutoksen, mitä uskoontulo tai uudestisyntyminen on saanut aikaan laitapuolen kulkijoissa ja ihan kenessä tahansa ihmisessä, joka toteutti aiemmin pahan sydämensä pahoja ajatuksia, mutta alkoi toteuttaa hyvän sydämensä hyviä ajatuksia kristityksi kääntymisen jälkeen. Se on hyvä asia.

      • ei -kirj oot aivan oikeassa sata peukkua sulle


    • Historiaa

      Jeesus jakoi köyhien kohtalon. Usein Jeesus ilmaisi sydämensä ilon laulamalla psalmeja ja taivaallisia lauluja. Usein Nasaretin asukkaat kuulivat hänen kohottavan äänensä ylistykseen ja lauluun. kun hänen toverinsa valittivat väsymystä, hänen huuliltaan kuuluvat suloiset sävelet virkistivät heitä.
      Nasaretissa vietettyjen hiljaisten vuosien aikana hänestä virtasi myötätuntoa ja hellyyttä kaikkia kohtaan. Vanhukset ja lapset ja metsän eläimet- kaikki olivat onnellisempia, kun hän oli läsnä.
      Hän, jonka sana piti maailmat radoillaan, kumartui auttamaan haavoittunutta lintua. Mikään ei jäänyt häneltä huomaamatta, mitään palvelusta hän ei pitänyt alentavana.
      Muutama rivi kirjasta "Rakkaudella Isältä" E.G. White siv.45-46

    • 1) Usko ei ole järjen eikä tahdon alainen asia. Sitä uskoo, jos on uskoakseen. Jos ei usko, ei millään järkiperustelulla pysty sitä uskoa itsestään puristamaan. Tämän myöntävät rehellisimmät uskovatkin ja sanovat, että myös usko on Jumalan armollinen teko. Siinä joudutaan hassuun muna-kana-ongelmaan. Kenelle Jumala suo sen armon, että kykenee uskomaan? Calvinistit uskovat, että kaikkivaltias on jo ennen aikojen alkua päättänyt, kuka pelastuu. Jostakin syystä se ei johda välinpitämättömyyteen ja laiskuuteen, vaan päinvastoin: He ovat ahkeria työssään ja aktiivisia seurakunnissaan. Ulkoiset menestyksen merkit tulkitaan tueksi sille, että kyseinen henkilö on pelastettujen joukossa. Onko tässä sitten järkeä vai ei, päättäköön jokainen puolestaan.

      2) Ketjussa tuotiin esiin se ajatus, että uskomisella tarkoitetaankin Jumalan tottelemista eikä niinkään olemassaoloon uskomista. Tämä johtaa kysymykseen, mistä niitä Jumalan antamia käskyjä ja suosituksia löytyy ja miten ne voidaan löytää vähemmän jumalallisten ohjeiden heinäsuovasta. Tähän on suosittu vastaus se, että Raamattu on Jumalan ilmoitus ja hänen ohjeensa löytyvät sieltä. Kuten hyvin tiedämme, tämä ei auta kovin paljon asiassa, vaan johtaa loputtomaan kinaamiseen tulkinnoista.

      3) Sellainen oppi, että uskominen on ratkaiseva vedenjakaja palkinnon ja rangaistuksen välillä, on tosi nokkela rakenteellisesti. Sillä voi motivoida ihmisiä uskomaan ihan mihin tahansa juttuihin. Usko tämä, niin saat pelastuksen ja autuuden! Millä perusteella uskoisimme tuollaista väitettä? Ainakin minulla hälytyskellot kilkattavat ja varoitusvalot vilkkuvat kertoen, että tässä jutussa on nyt jotakin syvästi mätää.

      • uskomisessa on kyse halusta uskoa uskomiseen ,mutta hyvin harvat jos ketkään uskovat oikein aidosti ,mutta haluavat uskoa uskomiseen . olen keskustellu todellakin paljon uskossa olevien ihmisten kanssa . jokainen lähes on sanonu saman asian että kyllä hän epäilee väliin todella paljonkin että jumalia on olemassa ,mutta hän saa siittä lohtua että haluaa uskoa että olis ,eikä välitä vaikkeis oliskaan .
        yksikin pappikin sanoi (en ollenkaan tarkoita että papit olius jotenki uskovaisempia kuin muut ihmiset eivät suinkaan. niin niin siis yksikin pappi sanoi että vaikkkka hän saarnaa kirkossa sunnuntaisin ,eihän ollenkaan ole varma että hänen puheensa jumalasta ja raamatusta olis totta ja tuskinpa on, mutta hän nyt puhuu jos vaikka joku saarnaa kuulemaan tullut uskoo ,

        mie olin ittekki uskovainen joskus mutta vähitellen kun ajattelin ja tutkin asioita älysin että se on satua toellakin satua . siksi nyt aina välillä haluan" uskovia " rohkaista ajatteleen omilla aivoilla vailla uskon auktariteettia . ja ajatelkaa aivan arkijärjellä niin ymmärrätte että se on suurta huijausta ja vielä erittäin vahingollista semmoista


      • salppari kirjoitti:

        uskomisessa on kyse halusta uskoa uskomiseen ,mutta hyvin harvat jos ketkään uskovat oikein aidosti ,mutta haluavat uskoa uskomiseen . olen keskustellu todellakin paljon uskossa olevien ihmisten kanssa . jokainen lähes on sanonu saman asian että kyllä hän epäilee väliin todella paljonkin että jumalia on olemassa ,mutta hän saa siittä lohtua että haluaa uskoa että olis ,eikä välitä vaikkeis oliskaan .
        yksikin pappikin sanoi (en ollenkaan tarkoita että papit olius jotenki uskovaisempia kuin muut ihmiset eivät suinkaan. niin niin siis yksikin pappi sanoi että vaikkkka hän saarnaa kirkossa sunnuntaisin ,eihän ollenkaan ole varma että hänen puheensa jumalasta ja raamatusta olis totta ja tuskinpa on, mutta hän nyt puhuu jos vaikka joku saarnaa kuulemaan tullut uskoo ,

        mie olin ittekki uskovainen joskus mutta vähitellen kun ajattelin ja tutkin asioita älysin että se on satua toellakin satua . siksi nyt aina välillä haluan" uskovia " rohkaista ajatteleen omilla aivoilla vailla uskon auktariteettia . ja ajatelkaa aivan arkijärjellä niin ymmärrätte että se on suurta huijausta ja vielä erittäin vahingollista semmoista

        "mie olin ittekki uskovainen joskus mutta vähitellen kun ajattelin ja tutkin asioita älysin että se on satua toellakin satua . siksi nyt aina välillä haluan" uskovia " rohkaista ajatteleen omilla aivoilla vailla uskon auktariteettia . ja ajatelkaa aivan arkijärjellä niin ymmärrätte että se on suurta huijausta ja vielä erittäin vahingollista semmoista"

        Joo, sellaista satuahan se tosiaan on.Jeesus ei todellakaan opettanut siten kuin "hänen opetuksenaan" nykyisin opetetaan , ainakaan Paavalin sanoin. Ja sitten tulee tietysti se kriteeri, että uskooko Jeesukseen. Jos uskoisi Jeesukseen , ihmisenä, niin uusi kysymys on, uskooko Paavalin opetuksiin ? MInun omaksuva vastaus on, että Jeesusken opin löytäminen on varsin hankalaa, Ja Paavalin oppi on ihan eri oppi kuin Jeesuksen oppi.


    • Uskon-asiako

      "Usko ei ole joka miehen" -sanonnasta voisi päätellä, että on ihmisiä, jotka ovat herkkäuskoisia ja niitä jotka eivät ole. Niitä, jotka uskovat jumaliin ja niitä, jotka eivät usko jumalien olemassaoloon.
      Jos niin on, niin ihmiset eivät ole silloin samalla viivalla uskon suhteen?

      Miten se jumala silloin pystyy olemaan oikeudenmukainen?
      Siinä onkin pähkinää purtavaksi?

      • Uskon-asiako

        Ja sitten on uskovia, jotka korostavat, että usko on lahja?
        Miksi sitä lahjaa annetaan toisille, mutta toiset eivät sitä lahjaa saa?
        Sehän ei ole mitenkään oikeudenmukaista.


      • pyhpy23h48723947893
        Uskon-asiako kirjoitti:

        Ja sitten on uskovia, jotka korostavat, että usko on lahja?
        Miksi sitä lahjaa annetaan toisille, mutta toiset eivät sitä lahjaa saa?
        Sehän ei ole mitenkään oikeudenmukaista.

        Onpas. Ei helmiä sioille.


      • pyhpy23h48723947893 kirjoitti:

        Onpas. Ei helmiä sioille.

        Salppari lopettaa nyt kommentoinnin näillä sivuilla kreationisti idioottien kanssa kaikki keskustelu on turhaa ..totuus kuitenki on että jumalaan jumaliin, uskominen tai mihinkään muuhunkaan pseudotiede paskaan ei kuulu äthän päivään se on kuuluu satoja vuosia sitten eläneile pimeille ihmisille .onnea kreationisti idiooteille vain jatkossa . mie häivyn tästä jatkamaan tieteellisiä opintojani .lukekaa te paskaa raamattua ja" katkismusta "


    • jarjentaso

      Järjen tasolla syitä on niin monia, mutta yksi joka itselleni tulee mieleen on tämä:

      jokaisella tieteen ja taiteen alalla, työpaikkayhteisöissä ja muualla on aina kilpailua ja ne kilpailut ovat luentaaltaan sellaisia, että toisia ihmisiä revitään ulkoa ja sisältä rikki ja lopulta voittajatkin ovat häviäjiä. Jumalan tuntemisessa ja hurskastelussa kun kilpaillaan, niin ihminen uudistuu jatkuvasti rakentaen sekä itseään, että muita ja kaikki ovat voittoisia Jeesuksessa Kristuksessa nasaretilaisessa Jumalan ainoassa pojassa.

    • Kelpaa-hyvin

      Uskovaisten jorinat sopivat hyvin WC-pytyn huuhteluun.

      • Pakko kommentoija. Kelpaa -hyvin. nimimerkkillä kirjottavaa oot todellakin oikeassa siksi peukutinkin


      • pyhpyh234u23948
        salppari kirjoitti:

        Pakko kommentoija. Kelpaa -hyvin. nimimerkkillä kirjottavaa oot todellakin oikeassa siksi peukutinkin

        Ja menette molemmat helvettiin valheistanne.


      • pyhpyh234u23948 kirjoitti:

        Ja menette molemmat helvettiin valheistanne.

        sehän sopii mainiosti pyhpyh


    • woe3

      Jos ollaan rehellisä, niin kyllä Jumala "puhuu" suoraan ihmisen sydämeen, ei tarvitse uskoa toisen käden todisteita tai profeettoja.

      Jeesus sanoo, että hän seisoo ovella ja kolkuttaa, ja jos joku KUULEE ja AVAA niin hän astuu SISÄLLE.

      Näin ollen, uskominen on siis yhteyttä maailmankaikkeuden luojan ja Jumalan kanssa. Jos on tällaisen korkeimman totuuden hengen kanssa tekemisissä niin ei tarvitse erikseen murehtia että uskoisinko tuota tai tätä ristiriitaista kertomusta, kun se uskon päämäärä ja todellisuus on itsessä sisällä. Jos siis kuulee, ja avaa.

      Voi myös huutaa oven läpi että lopeta kolkuttelu, ei ole todisteita.

    • Beryllium

      Okei, jos oletetaan että taivaaseen on päästy, niin mitenkä siellä saa iankaikkisuuden kulumaan?
      Piplia antaa vastaukseksi ikuisen luojajumalan ylistämisen. Joku saattaisi olettaa joutuneensa helvettiin tai Pohjois-Koreaan.
      Edes Kim-jong-un ei osaa unksia ikuisesta ylistyksestä.
      Hakeutukaamme siis helvettiin, siellä on kuitenkin mukavampaa.


      • Ranteet-vain-auki

        "Okei, jos oletetaan että taivaaseen on päästy, niin mitenkä siellä saa iankaikkisuuden kulumaan?"

        Jos alkaa aika käymään pitkäksi, niin ranteet vain auki.
        Ei sitä Jahvea ole ennenkään ihmishenkien menetys vaivannut.


      • Kyllä-aika-lentää
        Ranteet-vain-auki kirjoitti:

        "Okei, jos oletetaan että taivaaseen on päästy, niin mitenkä siellä saa iankaikkisuuden kulumaan?"

        Jos alkaa aika käymään pitkäksi, niin ranteet vain auki.
        Ei sitä Jahvea ole ennenkään ihmishenkien menetys vaivannut.

        Ajan saa myös kulumaan sillä, että tarkkailee mitä ne muut siellä ympärillä touhuaa.
        Leikkii salapoliisia.
        Sitten menee sen Jahven eteen antamaan viikkoraporttia ja ilmoittamaan muiden pienistä töppäilyistä. Perättömätkin ilmoitukset kelpaavat. Epäilyskin riittää.
        Sillä keinoinhan sitä jo täällä ajassakin sai kerättyä pisteitä seurakuntansa pastorilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe