Esimiesten äly

Esimiesten_äly

Älykäs esimies:
kannustaa, ymmärtää, ei kyttää, ei vahdi, hyväksyy alaisensa, hyväksyy erilaiset ihmiset, on suvaitsevainen, joustaa ja ymmärtää ihmisten erilaiset elämän tilanteet, on tasapuolinen alaisiaan kohtaan, kiittää aidosti hyvin tehdystä työstä usein, luo positiivisuuden ilmapiirin, jolloin myös tulokset paranevat ja hän saa kiitosta

Esimies:
Vahtii, kyylää, pelottelee, saa raivareita, harrastaa tänään minulla on huono päivä oloja, negatiivisuudella ei ole rajaa, nolaa alaisiaan, alistaa, kiroilee, ei jousta missään, unohtaa positiivisuuden ilmapiirin luomisen, tekee alaisten elämästä helvettiä, joista seurauksena alaisten huonot yöunet, sairastuminen, poissaolot, tulokset laskevat, kaikki menee päin mäntyä.

10

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mustavalkoinenkissa

      Jos esimies on liian kiva ja ymmärtäväinen, niin firma ei kauaa pysy pystyssä. Sellaistakin on tullut nähdyksi ja koetuksi. Hiiret hyppää pöydälle jos kissa on veltto ja kynnetön. Työntekijät alkavat luistelemaan monin eri tavoin. Kenties paras pomo on sellainen joka on sopivasti kiva ja ymmärtäväinen, mutta samaan aikaan myös rajat laittava ja tiukkakin.

      Okei, samat kommentit voisi melkein laittaa hyvästä työntekijästäkin.

      • EiLiianKaveri

        Samaa mieltä. Esimiehen ei pidä olla liian "kaveri", vaan pieni etäisyys tekee hyvää. Jos ei ole auktoriteettiä, niin hommat ei suju.

        Ja tässä on kyllä huonon työntekijänkin ominaisuudet:

        "Vahtii, kyylää, pelottelee, saa raivareita, harrastaa tänään minulla on huono päivä oloja, negatiivisuudella ei ole rajaa, nolaa alaisiaan (muita), alistaa, kiroilee, ei jousta missään, unohtaa positiivisuuden ilmapiirin luomisen, tekee alaisten (työkavereiden) elämästä helvettiä, joista seurauksena alaisten (työkavereiden) huonot yöunet, sairastuminen, poissaolot, tulokset laskevat, kaikki menee päin mäntyä.


    • Kghukhjå

      Niin, alainen on heti huono työntekijä.

      Juuri tässä se asenne paljastuu.

      • niinjuuri

        Näin on. Itselläkin on vuosien kokemus työntekijöihin alentuvasti suhtautuvasta narsistipsykopaattipomosta. Itse ei vastaa mistään vaan haluaa aina päästä helpolla.
        Kaikki stressi jää työntekijöille ja tuo hullu tekee kaikkensa jotta työntekijöillä olisi mahdollisimman vaikeaa. No, jostakin syystä yritys ei sitten olekaan mikään kultakaivos.
        Eihän tuollainen motivoi ketään muuta kuin kostamaan aina kuin mahdollista. Sairaslomat pyörii ja muuta kivaa jäynää.


      • kolikonpuolet
        niinjuuri kirjoitti:

        Näin on. Itselläkin on vuosien kokemus työntekijöihin alentuvasti suhtautuvasta narsistipsykopaattipomosta. Itse ei vastaa mistään vaan haluaa aina päästä helpolla.
        Kaikki stressi jää työntekijöille ja tuo hullu tekee kaikkensa jotta työntekijöillä olisi mahdollisimman vaikeaa. No, jostakin syystä yritys ei sitten olekaan mikään kultakaivos.
        Eihän tuollainen motivoi ketään muuta kuin kostamaan aina kuin mahdollista. Sairaslomat pyörii ja muuta kivaa jäynää.

        Toisaalta miksei sitten vaihda työpaikkaa, vaan on sen huonon "narsistipomon" alaisuudessa vuodesta ja jopa vuosikymmenestä toiseen?? Sitä on jokseenkin vaikeata ymmärtää. Okei. Voihan se työntekijäkin olla jonkinsortin masokisti joka nauttii kun oikein ruoskitaan ja annetaan raippaa. Kostaa keljulle narsistipomolle olemalla saikulla yms. saadaksensa lisää haluamaansa nautinnollista kärsimystä.


    • LOUtila

      On hyvä jos luodaan ilmapiiri, ettei kytätä, koska silloin rentoutuu, ja silloin myös aivot toimivat parhaiten, mistä seuraa että virheitä tulee vähemmän, uusia ideoita enemmän, muistaa enemmän, huomaa enemmän, on iloisempi ja energiaa säästyy positiivisempiin asioihin. Työ tuntuu mielekkäämältä ja silloin mieluummin tekee asioita kunnolla, kuin omaa tehdessään. Toki tämä on vain ihanne, mikä toteutuu ehkä 10% ajasta. Mutta jos kytätään, niin se on helposti sitten 2% ajasta.

    • Pelonilmapiiri

      Kytätessä je pelon ilmapiirissä ahdistuu, nukkuu huonosti. Kun univajetta tulee aivot eivät jaksa, eikä pysty keskittymään. Pelko vie energiaa todella paljon, eikä sitä jää työhön. Pelossa ja harmituksessa tarvitaan myös henkistä tukea, työt pysähtyvät siksi aikaa. Se kaikki on pois tuloksesta.

      Kumpi kannattaa?

      • Känniääliö

        Homma toimii siten että 100% hyötysuhdetta ei voida koskaan saavuttaa, joteen kone kulkee kolisten, mutta kulkee kuitenkin. Ehkä auttaisi monia päästää irti omasta ihanteestaan, ja täydellisyyden tavoittelusta mikä on vain mielikuva ja nähdä oma tilanteensa laajemmasta perspektiivistä ja nähdä oma osuutensa työssä käymiseen nimeomaan "vain työssä käymisenä".


    • KesäänAsti

      Jos työntekijä on muuten ahkera mutta pari kolme päivää vuodessa on jolloin ei selvästikään tapahdu mitään käsissä eikä päässä niin sellaisia päiviä pitää myös työnantajan osata katsoa sormien läpi. Jos ihminen on ihan lopussa syistä joita työnantajakaan ei suuren mutta myöskin rajallisen elämänkokemuksensa vuoksi välttämättä osaa kuvitella, niin jos menee möykkäämään syyttelevästi niin voi olla että pomppaa rattaat akselilta lopullisesti. Ylipäätään jos joku tekee jotain väärin niin pitää mainita asiasta rakentavalla tavalla jolloin työntekijä usein voisi itsekin tehdä korjausliikkeen, jos häntä varoitettaisiin. Tyhmää antaa jonkun toimia aina väärin ja sitten vain jupista selän takana. Positiivisuus ja kannustus ja kehuminen kantaa hyvää hedelmää ja pitkälle!

    • sdklsdkjlfkjkld

      Sellainen adhd esimies on kaikkein pahin joka katsoo kapeat silmälaput päässä vain oman alueensa tuotosta eikä ymmärrä yhtään että se on vain yksi osasto koko talossa. Suollattaa vaan tuotantoa omalta osastolta ylinopeudella läpi vaikka muut osastot eivät jaksa käsitellä niin suurta määrää, kun ruuhka alkaa kertyä niin yrittää vaan pakottaa niitä menemään eteenpäin vaikka kertakaikkiaan se ei ole mahdollista. Tämä ei mene sen kaaliin millään vaan painostaa ja hiillostaa jatkuvasti, hermoilee kun ruuhka kasautuu yms., erittäin hankala tyyppi. Muiden osastojen esimiehet ja koko talonkaan esimiehet eivät uskalla sanoa tälle tyypille vastaan mitään, sama meno jatkuu vain vuodesta toiseen eikä mitään parannusta tule.
      Hakeuduin itse toiseen työpisteeseen missä on ihan eri meininki, kuin olisi päässyt jostain hullujenhuoneelta pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe