Espoo 2018 väestönkasvu 4500 henkeä, 80% ei-suomenkielisiä

Koululuokat-muuttuvat

Espoon väestörakenne taustalla muuttuu koko ajan dramaattisetsi. Muutos tulee kuitenkin niin hitaasti, että kantaväestö ei huomaa kuinka suuri etnografinen muutos Espoossa on meneillään.

Viime vuonna väestö kasvoi noin 4500 uudella espoolaisella, ja tästä 75...80% oli muita kuin suomea äidinkielenään puhuvia. Mukana lukemassa ovat sekä syntyneet lapset että aikuisväestö.

Suomenkielisiä uusia espoolaisia tuli viime vuonna siis noin 900 ja muun kielisiä 3600 henkeä.

Ne espoolaiset lapset jotka aloittavat koulutiensä 10 v. kuluttua ovat aivan uudenlaisissa luokissa kuin nykyään. Kaikissa Espoon julkisissa kouluissa oppilaista enemmistö on äidinkieleltään muita kuin suomenkielisiä.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enää-11-v.-aikaa

      Vuoteen 2030 ei ole ihan hirmuisen pitkä matka, vain 11 vuotta enää aikaa. Silloin Espoon väestöstä 25% on ulkomaalaistaustaisia.
      https://www.lansivayla.fi/artikkeli/599184-vieraskielinen-vaesto-kasvaa-rajusti-espoossa-joka-neljas-espoolainen-on

      Alakouluissa muutos näkyy vielä rajumpana. Silloin tosiaan kaikissa espoolaisissa kouluissa enemmistö on muuta kuin äidinkieleltään suomenkielisiä.

      Me espoolaiset olemme muuttuneet koulumaailmassa vähemmistöksi omassa kaupungissamme. Joudumme jatkossa tyytymään ulkomaalaistaustaisille suunnattuun ja keskitettyyn opetukseen, heidän ehdoillaan.

      Espoon kouluissa opetetaan jo nyt 44 eri kielellä äidinkieltä, korkeilla kustannuksilla eri kielten opettajia palkaten.

      Tuolloin 2030 suomenkieli ei ole enää määräävä koulujen ykköskieli, vaan arabiankieli ja muut idän kielet ovat lohkaisseet ja ottaneet osansa.

    • kylä.stadin.kupeessa

      Tulee kohta pieniä paineita pitää veroprosentti kilpailukykyissenä, jos uusia palveluitakin pitäisi tarjota

      • Velkataakka-valtava

        Kokoomuksen johdolla Espoo on velkaannutettu Suomen velkaisimmaksi kaupungiksi. Meillä on enemmän asuakasta kohden laskettuna velkaa kuin millään muulla kaupungilla.

        Lisää syömävelkaa ei enää voi ottaa, maahanmuuttajien palveluiden kohentamiseen. Pakko siis korottaa kunnallisveron prosenttia. Tämän Kokoomus tekee vasta vaalien jälkeen, ensi syksynä.


    • realismia

      Puolaa syytetään kun se ei ota muslimipakolaisia Lähi-idästä eikä Afrikasta, kuitenkin se on ottanut miljoona ukrainalaista jotka elättävät itsensä omalla työllään. Eli vain ja ainoastaan luku- ja kirjoitustaidottomat muslimijepet ovat niitä oikeita arvokkaita mamuja ? Espoo on sillä saralla kyllä kunnostautunut.

      • Pakolaisuus-on-bisnes

        Kokoomus ei saa VOK-bisnestä ja turvapaikanhakijoiden palvelurmbaa ja rahastuskonetta pyörimään, jos tännekin tulee Ukrainasta omillaan toimeen tulevaa väkeä vaikka rakennuksille töihin.

        VOK-bisneksessä mukana olevat espoolaiset poliitikot tarvii just niitä kouluttamattomia, ja kielitaidottomia Afrikan tai muslimimaiden kaikin puolin juonittelevia ja ikänsä valehtelevia pakolaisia. Niille asumuksia ja palveluja Valtion piikkiin järjestelemällä tekee rahaa.

        Nuo kokoomuslaiset, VOK-bisneksessä mukana vuodesta 2015 saakka olleet ja edelleen olevat espoolaiset poliitikot voisi vaikka luetella nimeltäkin. Mutta ylläpito deletoi sellaiset viestit heti.


    • Eloveena9

      Tukhomassa alakoulu- ja päiväkotiryhmissä 75% lapsista on pikimustia tai tosi hyvin ruskettuneita. Karmeaa katseltavaa.

      • Jotain-on-tehtävä

        Saiskohan jollakin nykyaikaisella rokotteella värjättyä omat alakouluun menevät pennut pysvästi ruskeiksi?

        Ihan vaan sen takia ettei niitä valkoihoisina eskimoina alettais syrjiä tuolla Tapiolan peruskoulussa.


    • Kotoutuminen

      Espoossakin täytyy ruveta kotoutumaan!

      • minkästeettä

        Täysi ylläpito ja diskorahhoo loputtomiin kunhan vain ei opettele yhtään mitään. Ja Vokissa ei nokkaan lyömisen pelossa uskalleta puuttua mihinkään. "Hej me tienataan tällä" sanoi eräs arvostettu kokoomusvaikuttaja v. 2015. Entäs nyt ?


    • Espoo-väestömuutos

      Espoon SDP:n ehdokaslistalla on jo 33% taustaltaan Afrikan suunnan pakolaisia, tai uskonnoltaan islamilaisia.
      http://www.espoondemarit.fi/wordpress/eduskuntavaalit/

      Seuraavissa eduskuntavaaleissa 2023 heitä on demareille jo 40%, ja sitä seuraavissa 50%. Näin tämä meidän oma Espoon lintukotomme muuttuu taustalla, yllättävän kovaa vauhtia. Perinteiset pohjoismaalaiset kantaespoolaiset syödään omassa kotikaupungissaan vähemmistöksi jo 20 vuodessa.

    • jättttebraa

      Punavihreät ja porvaripuolueiden valtaa pitävät liberaalisiiven edustajat käyvät kovaa kisaa tämän maan upottamisella pimeään keskiaikaan ja kurjuuteen.

    • omillaan.elävä

      Siitä huolimatta pk-seudun kuntien keskimääräinen tulotaso on ihan eri luokkaa kuin syrjäseutujen, vaikka syrjäseuduilla asuisi pelkästään valkoihoisia suomalaisia. Pk-seutu elättää muuta maata, ihonväristä riippumatta. Muista se, kun seuraavan kerran kerjäät sossusta kaljarahaa. Muista maksaa myös vuokrasi, lökäpöksy.

      • Hjkoob

        Pk-seudun lähes ainoa vientituote on paskaputki merelle.

        PS. muistan äänestää myös persuja.


      • muuttakaapois

        Pääkaupunkiseutu kerää pääkonttoreillaan kaikki maan verotulot ja mamubisneksellä valtavat asumistuetkin pääkaupunkiseudulle. Veikkauksen voittovarojenkin jako suosii pääkaupunkiseutua koska valtaosa menee mamuille. Kukahan tässä ketäkin elättää ?


      • Kukase.elättäkkään
        muuttakaapois kirjoitti:

        Pääkaupunkiseutu kerää pääkonttoreillaan kaikki maan verotulot ja mamubisneksellä valtavat asumistuetkin pääkaupunkiseudulle. Veikkauksen voittovarojenkin jako suosii pääkaupunkiseutua koska valtaosa menee mamuille. Kukahan tässä ketäkin elättää ?

        Myös valtionhallinnon monet kymmenet tuhannet työpaikat ovat keskittyneet Helsinkiin.
        Jotka muuten rahoitetaan verovaroista.


      • lökäpöksy99

        Yhteisistä varoista maksetaan maassa järjettömän ylisuuria eläkkeitä ja nekin keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Australiassa maksetaan eläkettä vain niille, jotka sitä tarvitsevat. Ylisuuret eläkket menevät lopulta perikuntien persieen ja nekin keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Verojen kierrossakin pääkaupunkiseutu pitää puolensa.


    • Sekulit-Tsadilaiset

      >>Siitä huolimatta pk-seudun kuntien keskimääräinen tulotaso on ihan eri
      luokkaa kuin syrjäseutujen, vaikka syrjäseuduilla asuisi pelkästään valkoihoisia >>

      Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että pääkaupunkiseudun sekuliväestö, nykyisine maahanmuuttajineen ja mustalaisineen olisi sellainen erikoiskombinaatio väestöstä, joka tuo erikoisen korkean kilpailukyvyn.

      Kaikissa maissa pääkaupunki on aina maan vaurainta aluetta, Kiinaa, Venäjää ja Pohjois-Koreaa myöten. Helsingin alue oli 1900...1980 ylivoimaisesti maan varakkainta aluetta.
      Somalit omine kovine työpanoksineen riensivät Helsingin kansantuotteelle avuksi vasta 1991.

      Kyse on korkeakoululaitosten, keskusvirastojen, pääkonttorien jne. huippupalkkaisten työpaikkojen keskittymisestä yhdessä maassa aina yhteen paikkaan. Ja se paikka on yleensä pääkaupunki, kuten meillä Helsinki. Tosiasia on että juuri Helsingissä pärjää pikkasen pösilömpikin väki.

      >> Pk-seutu elättää muuta maata,

      Laaja pääkaupunkiseutu, johon lasketaan kaikkiaan 12 kuntaa, ja 1,44 miljoonaa asukasta tuottaa Suomen BKT:stä 66 miljardia euroa. Loppuosa väestöstä, eli 4,01 miljoonaa suomalaista tuottaa BKT:stä 135 miljardia euroa.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_seutu

      Ei tuosta voi sellaista johtopäätöstä tehdä, että vain pääkaupunkiseudulla tienataan, ja muu maa ei saa kasaan mitään. Pelkka Uusimaa ilman muuta Suomea, se olisi vähän kuin Viro tai Latvia, ei sen kummempi tekijä maailmassa.

      • Ne-4-miljoonaa

        Jos katsoo ihan teollisen, taloudellisen ja sotilaallisen voiman mittareilla asioita, niin Muu Suomi voi milloin tahansa joukkoineen tulla pääkaupunkiseudulle, ja tehdä mitä haluaa.

        Hyvin heikkoa vastarintaa kohdaten Muu Suomi voi lanata pääkaupunkiseudun juurettoman lusmuäestön nurin. Ottaa alueen väestön hallintansa alle, ja tehdä haluamiaan muutoksia koko maan hallinnossa ja johdossa.

        Sellainen on sen Helsingistä katsoen 'maalla' asustavan, 4 miljoonan hengen suuruisen hiljaisen väen taloudellinen voima ja valta tässä maassa.


    • Tosiasia-on-kuitenkin

      Uudessa Länsiväylässä on juttua että kolmasosa (33%) Espoon alueella asuvista olisi vieraskielisiä jo 2030 luvulla.
      Suoliylläpito poisti jo kahteen kertaan tämän kommentin, maininnalla sääntöjen vastaisuudesta.

    • hyvinmeillämenee

      Siis miten aiotaan työllistää. Kunta laittaa kaikki mamut palkattomaan työhön.
      Verotulot eivät kasva, mutta myönnettyjen tukien määrä jatkaa koko ajan kasvuaan. Mitähän sitten tehdään, kun vain hyvin harvat maksavat veroja, vaikka kaikki tekevät työtä. Millähän rahalla sitten kustannetaan se työn vastikkeeksi annettava sosiaaliturva ???

      • Af.....a_on-ongelma

        Kaukoidästä tulleet löytävät itsellensä työpaikkoja tai perustavat omia firmoja. Mutta ne Af....sta tulleet eivät työllisty, eivät jaksa opiskella, eivät opi suomenkieltä 5 vuodessakaan, eivätkä halua kuulua ja sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan.

        Ei saa sanoa suoraan että ne Af...a tulleet on se ongelmallisin väestö. Koska se on kuulemma rasismia, vaikka olisi kuinka selvä fakta ja klaari tosiasia.


    • Mitä-teki-VP-agentit

      Viime vuonna Opetusministeriö jakoi miljoona euroa Vihapuheagenttien kouluttamiseen. Tästä rahasta Espoo sai 107.000 euroa, jolla oli tarkoitus louluttaa sata 13-18-vuotiasta koululaista, toimimaan vihapuheagentteina.
      https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Espoo_kaikille__nuorten_parissa_tyoskent(115489

      Rahan jakamisen jälkeen tästä projektista ei ole kuulunut inahdustakaan. Ei mitään siitä millaisia toimenpiteitä tuolla rahalla lopulta suoritettiin, ja onko sillä ollut vaikutusta.

      Espoon edustajat itse sanoivat kainosti, että 107.000 € määrärahasta valtaosa menee projektikoordinaattorin palkan maksamiseen. Ehkä parissa vuodessa tosiaan joku 80.000 euroa mennyt palkkoihin. Ja lopulla rahalla ilmeisesti pidetty lapsille 1 tai 2 istuntokertaa jossakin koulun auditoriossa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe