Espoo 2018 väestönkasvu 4500 henkeä, 80% ei-suomenkielisiä

Espoon väestörakenne taustalla muuttuu koko ajan dramaattisetsi. Muutos tulee kuitenkin niin hitaasti, että kantaväestö ei huomaa kuinka suuri etnografinen muutos Espoossa on meneillään.

Viime vuonna väestö kasvoi noin 4500 uudella espoolaisella, ja tästä 75...80% oli muita kuin suomea äidinkielenään puhuvia. Mukana lukemassa ovat sekä syntyneet lapset että aikuisväestö.

Suomenkielisiä uusia espoolaisia tuli viime vuonna siis noin 900 ja muun kielisiä 3600 henkeä.

Ne espoolaiset lapset jotka aloittavat koulutiensä 10 v. kuluttua ovat aivan uudenlaisissa luokissa kuin nykyään. Kaikissa Espoon julkisissa kouluissa oppilaista enemmistö on äidinkieleltään muita kuin suomenkielisiä.
Ilmoita


22 Vastausta

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.


Vuoteen 2030 ei ole ihan hirmuisen pitkä matka, vain 11 vuotta enää aikaa. Silloin Espoon väestöstä 25% on ulkomaalaistaustaisia.
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/599184-vieraskielinen-vaesto-kasvaa-rajusti-espoossa-joka-neljas-espoolainen-on

Alakouluissa muutos näkyy vielä rajumpana. Silloin tosiaan kaikissa espoolaisissa kouluissa enemmistö on muuta kuin äidinkieleltään suomenkielisiä.

Me espoolaiset olemme muuttuneet koulumaailmassa vähemmistöksi omassa kaupungissamme. Joudumme jatkossa tyytymään ulkomaalaistaustaisille suunnattuun ja keskitettyyn opetukseen, heidän ehdoillaan.

Espoon kouluissa opetetaan jo nyt 44 eri kielellä äidinkieltä, korkeilla kustannuksilla eri kielten opettajia palkaten.

Tuolloin 2030 suomenkieli ei ole enää määräävä koulujen ykköskieli, vaan arabiankieli ja muut idän kielet ovat lohkaisseet ja ottaneet osansa.
Ilmoita
Tulee kohta pieniä paineita pitää veroprosentti kilpailukykyissenä, jos uusia palveluitakin pitäisi tarjota
1 VASTAUS:
Kokoomuksen johdolla Espoo on velkaannutettu Suomen velkaisimmaksi kaupungiksi. Meillä on enemmän asuakasta kohden laskettuna velkaa kuin millään muulla kaupungilla.

Lisää syömävelkaa ei enää voi ottaa, maahanmuuttajien palveluiden kohentamiseen. Pakko siis korottaa kunnallisveron prosenttia. Tämän Kokoomus tekee vasta vaalien jälkeen, ensi syksynä.
+Lisää kommentti
Puolaa syytetään kun se ei ota muslimipakolaisia Lähi-idästä eikä Afrikasta, kuitenkin se on ottanut miljoona ukrainalaista jotka elättävät itsensä omalla työllään. Eli vain ja ainoastaan luku- ja kirjoitustaidottomat muslimijepet ovat niitä oikeita arvokkaita mamuja ? Espoo on sillä saralla kyllä kunnostautunut.
1 VASTAUS:
Kokoomus ei saa VOK-bisnestä ja turvapaikanhakijoiden palvelurmbaa ja rahastuskonetta pyörimään, jos tännekin tulee Ukrainasta omillaan toimeen tulevaa väkeä vaikka rakennuksille töihin.

VOK-bisneksessä mukana olevat espoolaiset poliitikot tarvii just niitä kouluttamattomia, ja kielitaidottomia Afrikan tai muslimimaiden kaikin puolin juonittelevia ja ikänsä valehtelevia pakolaisia. Niille asumuksia ja palveluja Valtion piikkiin järjestelemällä tekee rahaa.

Nuo kokoomuslaiset, VOK-bisneksessä mukana vuodesta 2015 saakka olleet ja edelleen olevat espoolaiset poliitikot voisi vaikka luetella nimeltäkin. Mutta ylläpito deletoi sellaiset viestit heti.
+Lisää kommentti
Tukhomassa alakoulu- ja päiväkotiryhmissä 75% lapsista on pikimustia tai tosi hyvin ruskettuneita. Karmeaa katseltavaa.
1 VASTAUS:
Saiskohan jollakin nykyaikaisella rokotteella värjättyä omat alakouluun menevät pennut pysvästi ruskeiksi?

Ihan vaan sen takia ettei niitä valkoihoisina eskimoina alettais syrjiä tuolla Tapiolan peruskoulussa.
+Lisää kommentti
Espoossakin täytyy ruveta kotoutumaan!
1 VASTAUS:
Täysi ylläpito ja diskorahhoo loputtomiin kunhan vain ei opettele yhtään mitään. Ja Vokissa ei nokkaan lyömisen pelossa uskalleta puuttua mihinkään. "Hej me tienataan tällä" sanoi eräs arvostettu kokoomusvaikuttaja v. 2015. Entäs nyt ?
+Lisää kommentti
Espoon SDP:n ehdokaslistalla on jo 33% taustaltaan Afrikan suunnan pakolaisia, tai uskonnoltaan islamilaisia.
http://www.espoondemarit.fi/wordpress/eduskuntavaalit/

Seuraavissa eduskuntavaaleissa 2023 heitä on demareille jo 40%, ja sitä seuraavissa 50%. Näin tämä meidän oma Espoon lintukotomme muuttuu taustalla, yllättävän kovaa vauhtia. Perinteiset pohjoismaalaiset kantaespoolaiset syödään omassa kotikaupungissaan vähemmistöksi jo 20 vuodessa.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Punavihreät ja porvaripuolueiden valtaa pitävät liberaalisiiven edustajat käyvät kovaa kisaa tämän maan upottamisella pimeään keskiaikaan ja kurjuuteen.
Ilmoita
Siitä huolimatta pk-seudun kuntien keskimääräinen tulotaso on ihan eri luokkaa kuin syrjäseutujen, vaikka syrjäseuduilla asuisi pelkästään valkoihoisia suomalaisia. Pk-seutu elättää muuta maata, ihonväristä riippumatta. Muista se, kun seuraavan kerran kerjäät sossusta kaljarahaa. Muista maksaa myös vuokrasi, lökäpöksy.
4 VASTAUSTA:
Pk-seudun lähes ainoa vientituote on paskaputki merelle.

PS. muistan äänestää myös persuja.
Pääkaupunkiseutu kerää pääkonttoreillaan kaikki maan verotulot ja mamubisneksellä valtavat asumistuetkin pääkaupunkiseudulle. Veikkauksen voittovarojenkin jako suosii pääkaupunkiseutua koska valtaosa menee mamuille. Kukahan tässä ketäkin elättää ?
muuttakaapois kirjoitti:
Pääkaupunkiseutu kerää pääkonttoreillaan kaikki maan verotulot ja mamubisneksellä valtavat asumistuetkin pääkaupunkiseudulle. Veikkauksen voittovarojenkin jako suosii pääkaupunkiseutua koska valtaosa menee mamuille. Kukahan tässä ketäkin elättää ?
Myös valtionhallinnon monet kymmenet tuhannet työpaikat ovat keskittyneet Helsinkiin.
Jotka muuten rahoitetaan verovaroista.
Yhteisistä varoista maksetaan maassa järjettömän ylisuuria eläkkeitä ja nekin keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Australiassa maksetaan eläkettä vain niille, jotka sitä tarvitsevat. Ylisuuret eläkket menevät lopulta perikuntien persieen ja nekin keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Verojen kierrossakin pääkaupunkiseutu pitää puolensa.
+Lisää kommentti
>>Siitä huolimatta pk-seudun kuntien keskimääräinen tulotaso on ihan eri
luokkaa kuin syrjäseutujen, vaikka syrjäseuduilla asuisi pelkästään valkoihoisia >>

Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että pääkaupunkiseudun sekuliväestö, nykyisine maahanmuuttajineen ja mustalaisineen olisi sellainen erikoiskombinaatio väestöstä, joka tuo erikoisen korkean kilpailukyvyn.

Kaikissa maissa pääkaupunki on aina maan vaurainta aluetta, Kiinaa, Venäjää ja Pohjois-Koreaa myöten. Helsingin alue oli 1900...1980 ylivoimaisesti maan varakkainta aluetta.
Somalit omine kovine työpanoksineen riensivät Helsingin kansantuotteelle avuksi vasta 1991.

Kyse on korkeakoululaitosten, keskusvirastojen, pääkonttorien jne. huippupalkkaisten työpaikkojen keskittymisestä yhdessä maassa aina yhteen paikkaan. Ja se paikka on yleensä pääkaupunki, kuten meillä Helsinki. Tosiasia on että juuri Helsingissä pärjää pikkasen pösilömpikin väki.

>> Pk-seutu elättää muuta maata,

Laaja pääkaupunkiseutu, johon lasketaan kaikkiaan 12 kuntaa, ja 1,44 miljoonaa asukasta tuottaa Suomen BKT:stä 66 miljardia euroa. Loppuosa väestöstä, eli 4,01 miljoonaa suomalaista tuottaa BKT:stä 135 miljardia euroa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_seutu

Ei tuosta voi sellaista johtopäätöstä tehdä, että vain pääkaupunkiseudulla tienataan, ja muu maa ei saa kasaan mitään. Pelkka Uusimaa ilman muuta Suomea, se olisi vähän kuin Viro tai Latvia, ei sen kummempi tekijä maailmassa.
1 VASTAUS:
Jos katsoo ihan teollisen, taloudellisen ja sotilaallisen voiman mittareilla asioita, niin Muu Suomi voi milloin tahansa joukkoineen tulla pääkaupunkiseudulle, ja tehdä mitä haluaa.

Hyvin heikkoa vastarintaa kohdaten Muu Suomi voi lanata pääkaupunkiseudun juurettoman lusmuäestön nurin. Ottaa alueen väestön hallintansa alle, ja tehdä haluamiaan muutoksia koko maan hallinnossa ja johdossa.

Sellainen on sen Helsingistä katsoen 'maalla' asustavan, 4 miljoonan hengen suuruisen hiljaisen väen taloudellinen voima ja valta tässä maassa.
+Lisää kommentti
Uudessa Länsiväylässä on juttua että kolmasosa (33%) Espoon alueella asuvista olisi vieraskielisiä jo 2030 luvulla.
Suoliylläpito poisti jo kahteen kertaan tämän kommentin, maininnalla sääntöjen vastaisuudesta.
Ilmoita
Siis miten aiotaan työllistää. Kunta laittaa kaikki mamut palkattomaan työhön.
Verotulot eivät kasva, mutta myönnettyjen tukien määrä jatkaa koko ajan kasvuaan. Mitähän sitten tehdään, kun vain hyvin harvat maksavat veroja, vaikka kaikki tekevät työtä. Millähän rahalla sitten kustannetaan se työn vastikkeeksi annettava sosiaaliturva ???
1 VASTAUS:
Kaukoidästä tulleet löytävät itsellensä työpaikkoja tai perustavat omia firmoja. Mutta ne Af....sta tulleet eivät työllisty, eivät jaksa opiskella, eivät opi suomenkieltä 5 vuodessakaan, eivätkä halua kuulua ja sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Ei saa sanoa suoraan että ne Af...a tulleet on se ongelmallisin väestö. Koska se on kuulemma rasismia, vaikka olisi kuinka selvä fakta ja klaari tosiasia.
+Lisää kommentti
Viime vuonna Opetusministeriö jakoi miljoona euroa Vihapuheagenttien kouluttamiseen. Tästä rahasta Espoo sai 107.000 euroa, jolla oli tarkoitus louluttaa sata 13-18-vuotiasta koululaista, toimimaan vihapuheagentteina.
https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Espoo_kaikille__nuorten_parissa_tyoskent(115489

Rahan jakamisen jälkeen tästä projektista ei ole kuulunut inahdustakaan. Ei mitään siitä millaisia toimenpiteitä tuolla rahalla lopulta suoritettiin, ja onko sillä ollut vaikutusta.

Espoon edustajat itse sanoivat kainosti, että 107.000 € määrärahasta valtaosa menee projektikoordinaattorin palkan maksamiseen. Ehkä parissa vuodessa tosiaan joku 80.000 euroa mennyt palkkoihin. Ja lopulla rahalla ilmeisesti pidetty lapsille 1 tai 2 istuntokertaa jossakin koulun auditoriossa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Espoo 2018 väestönkasvu 4500 henkeä, 80% ei-suomenkielisiä

Espoon väestörakenne taustalla muuttuu koko ajan dramaattisetsi. Muutos tulee kuitenkin niin hitaasti, että kantaväestö ei huomaa kuinka suuri etnografinen muutos Espoossa on meneillään.

Viime vuonna väestö kasvoi noin 4500 uudella espoolaisella, ja tästä 75...80% oli muita kuin suomea äidinkielenään puhuvia. Mukana lukemassa ovat sekä syntyneet lapset että aikuisväestö.

Suomenkielisiä uusia espoolaisia tuli viime vuonna siis noin 900 ja muun kielisiä 3600 henkeä.

Ne espoolaiset lapset jotka aloittavat koulutiensä 10 v. kuluttua ovat aivan uudenlaisissa luokissa kuin nykyään. Kaikissa Espoon julkisissa kouluissa oppilaista enemmistö on äidinkieleltään muita kuin suomenkielisiä.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta