Pienituloiset eivät lennä eivätkä autoile tulevaisuudessa

Ilmastomies

Ilmastonmuutoksen torjunnasta puhuttaessa Vihreät eivät huomauta, että lihan- ja maidontuotannon supistaminen merkitsee maataloustukien leikkaamista ja suurelta osin suomalaisen maatalouden alasajoa.

Samalla tavoin Vasemmistoliitto ja SDP eivät kerro kannattajilleen, että ilmastonmuutoksen torjunta merkitsee sitä, että pienituloiset eivät lomaile lentomatkaustamalla, eivätkä autoile yksityisautoilla. Turismi tuottaa nykyisin 8 % kaikista kasvihuonekaasupäästöistä, joten jos halutaan Suomi hiilivapaaksi, niin lentomatkailua on vältettävä. Ja jotta lentomatkailua voitaisiin vähentää, niin silloin pitää lentävien ihmisten määrää vähentää. Tämä voidaan käytännössä tehdä vain siten, että erilaisilla ympäristöveroilla lentäminen tehdään niin kalliiksi, että pienituloisimmilla ei tulevaisuudessa ole varaa lentää lomillaan etelään. Ja koska vasemmistoliittolaiset ajavat pienituloisten asiaa, niin he haluaisivat tulevaisuudessa taata sen, että myös pienituloisilla olisi varaa joskus lentää etelään.

Mutta lentäminen ei vähene, ellei matkustajien määrää vähennetä. Vasemmistoliiton voisi ajatella haikailevan sellaista ratkaisua lentämisen vähentämiseen, että vähentämistä ei toteutettaisikaan lentojen hintoja nostamalla, vaan kansalaisille myönnettäisiin tietty määrä lupakirjoja (propuska), joilla ihminen saisi esimerkiksi lentää etelään viisi kertaa elämänsä aikana. Tällainen propuskamenettly ei kuitenkaan sovellu ei-sosialistiseen nykyaikaan.

Entisessä Neuvostoliitossa pyrittiin tietoisesti parantamaan köyhien ihmisten asemaa, ja ajatuksena oli massatuotannolla tuottaa niitä etuja kansalaisille, jotka ennen olivat vain varakkaimman eliitin käytössä. Tästä on esimerkkinä sampanskoe, eli kuohuviini. Kun ennen vallankumousta vain rikkaat aateliset nauttivat samppanjaa, niin bolsevikit päättivät tuottaa halpaa kuohuviiniä tavallisten kansalaisten kulutukseen ja näin halpa kuohuviini yleistyi kaupoissa. Nykyajan matkailussa lentolippujen hinnat ovat laskeneet alhaiselle tasolle, ja tuoneet entisen eliitin, eli jet-setin harrasteen myös pienituloisten ulottuville. Kun ilmastoverotus kehittyy ja lentämisestä tulee vain harvojen harraste, palataan takaisin entisiin luokkaeroihin, ja autoilu ja lentäminen muuttuvat takaisin rikkaiden harrastuksiksi.

Samanlainen on SDP:n intoilu sähköautojen kanssa. Polttomoottoriautot tulisi kieltää, mutta sähköautot ovat kalliita ja erityisen kallis osa niissä on akku, joka täytyy määrävuosina uusia. Maaseudun pienituloisten pitäisi voida omistaa auto liikkumista varten, mutta kalliit sähköautot eivät ole maaseudun pienituloisten tavoitettavissa.

Perussuomalaiset puolestaan populistisesti yrittävät uskotella meille, että mitään ei tarvitse tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Jos kuitenkaan ei mitään tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, niin on varmaa, että ilmastopakolaisuus tuo valtavan määrän maahanmuuttajia maahamme.

7

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eregtgt

      ilmastopakolaisia ei ole olemassakaan on vain räikeästi kansainvälisten järjestöjen voiton tavoitteluksi kasvatettuja populaatioita jotka eivät sovi enää omiin maihinsa ja jotka pitää tekosyin siirtää eurooppaan että samat järjestöt voivat vaatia lisärahoitusta toimiinalleen.

    • Anonyymi

      Pienituloisten ei, kuten ei useimpien suurempituloistenkaan, ole mikään pakko lentomatkustaa mihinkään etelään. Itse olen elämässäni tehnyt vain yhden lentomatkan ja sekin oli Suomen sisäinen lento. Minulla on lyhyiksi loma-ajoikseni muitakin harrastuksia ja rahoilleni tärkeämpää käyttöä kuin tyhjänpäiväinen reissaaminen pelkän reissaamisen vuoksi.

    • Anonyymi

      Minusta lentoliikenteen päästöistä päästäisiin helpoiten eroon siten että niitä ei oteta enää lainkaan laskuihin mukaan.

    • Anonyymi

      Jos kannattaa lihan syönnin vähentämistä, pitää hävittää omat rakit enesimmäisenä. Samoin jos kannattaa autoilun vähentämistä, rakkien päästöt kun yhtä isot, usein rakkihulluilla onkin iso bensamaasturilla millä käyttävät rakkiaan metsässä, joten tulee tuplasti päästöjä ja moninkertaisesti jos monta rakkia. Isot haittamaksut vähintäänkin tultava rakeille.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ydinkeskustoissa ja siellä missä julkinenliikenne toimii suhteellisen hyvin niin eikö voisi kieltää auton omistaminen vaikka lakisääteisesti.
      Ei kaupunkeissa tavis tarvi autoa.

      • Anonyymi

        Ensin täytyy kieltää rakit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2472
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      73
      1102
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe