Sote ja Yksityinen Esperi, vanhusten huonohoitolaitos.

Esperin.hoitamattomuus

Tätä se kokoomuksen orpon (Sote) Yksityistäminen sitten on. Huonot hoidot ja maksuja mieluusti vain hoitopaikoista keräillään. Keskustan maakuntauudistus samanlainen floppi.

80

<50

  Vastaukset

  • Rinteen markkinamalli, jossa soten valmistusmista on kaikin tavoin viivästetty on johtanut kuntien hallitsemattomaan ulkoistamisiin. Siitä esimerkkinä vanhusten hoitopalveluiden ongelmat. Ne eivät johdu leikkauksista vaan valvonnan puutteesta. Sote hoitaa asian kuntoon.

   Tämä Rinteen markkinamalli on saanut paljon vahinkoa aikaan. Jos sote kaadetaan, niin morjens SDP ja Vasemmistoliitto. Se olisi populismin voitto ja Suomen kansan tappio.

   • Jos se on Rinteen markkinamalli, niin minua kiinnostaisi tietää ketkä ovat tehneet päätöksen Kelan keräämistä/vaatimista 50 €:n lääkeomavastuurahojen jakamisesta apteekeille. Tämä asia lienee nk. vaiettu salaisuus. Miksi reseptilääkkeitä käyttävien sairaiden viisikymppiset annetaan Kelan kautta kierrätettyinä apteekeille?? Kuinka suuresta potista on kyse paljonko apteekit saavat Kelan kautta avustusta? Kuinkahan monta vuotta näin on tehty? Siinäpä vasta markkinamallia kansalaisille. Omavastuiden lisäksi verottajalle vielä alvit. Suomessa lääkkeiden hinnat ovat muutenkin huomattavan paljon korkeampia kuin muissa EU-maissa.


   • Kierrätystoimiikelalla kirjoitti:

    Jos se on Rinteen markkinamalli, niin minua kiinnostaisi tietää ketkä ovat tehneet päätöksen Kelan keräämistä/vaatimista 50 €:n lääkeomavastuurahojen jakamisesta apteekeille. Tämä asia lienee nk. vaiettu salaisuus. Miksi reseptilääkkeitä käyttävien sairaiden viisikymppiset annetaan Kelan kautta kierrätettyinä apteekeille?? Kuinka suuresta potista on kyse paljonko apteekit saavat Kelan kautta avustusta? Kuinkahan monta vuotta näin on tehty? Siinäpä vasta markkinamallia kansalaisille. Omavastuiden lisäksi verottajalle vielä alvit. Suomessa lääkkeiden hinnat ovat muutenkin huomattavan paljon korkeampia kuin muissa EU-maissa.

    Joko selität erinomaisen sekavasti tai olet ymmärtänyt jotain väärin...
    https://www.kela.fi/laakkeet-ja-laakekorvaukset_laakekustannusten-omavastuut


   • Harmi jos et ymmärtänyt kirjoitustani. Etkö ymmärtänyt sitä, että Kela jakaa apteekeille 50 €:n omavastuut, jotka peritään reseptilääkkeitä ostavilta sairailta ihmisiltä. En ala toistaa kirjoittamaani uudelleen. Olen tuon asian ymmärtänyt aivan oikein. Ei sitä voi millään väärin ymmärtää. No nuku rauhassa älä pohdi asiaa enää lisää.


   • Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!


   • Kyllä kokkareet ja kepulit viittii väittää tänäänkin tosiasioita vastaan. Nykyhallitus on leikannut vanhusten palveluita, sekä kaikesta muustakin leikkattuja. Ajaa vain voitontavoittelua, eliitin tapaan. Ihmiset on jääneet jalkoihin.


   • Kuntaa hallitus syyttelee, mutta kukas se alkoi lobata kunnille näitä yksityisiä toimijoita,?hallitus, aivan oikein. Tämä hallitus. Loikkarit kokoomukselta kesken kauden yksityisille lobbaajat, ekaks valmistelivat sotesotkua ja nyt ovat johtopaikoilla yksityisillä p.a


   • Mtv: n Uutisissa tänään: Hoitaja mitoutus 0.7 , vaatisi rahaa 250 miljoonaa ja tuhansia uusia hoitajia?!!! Herttin tähden, mitä? Tämä hallitus on käyttänyt JO useita satoja miljoonia, ja aivan turhaan, kok, kepun , Soteen ja sotelobbareihin, konsultoimisiin, ja kaikennäköiseen mm. turhaan MONIA SATOJA MILJOONIA , kun ne rahat olisi voinut järkevästi käyttää aikapäiviä sitten, ns. Hoitaja mitoutukseen ja lääkäreihin ja Julkiseen Sairaala/ Vanhusten ym. Hoivapalveluihin. Aivan kuin ei kaikki ymmärtäisi vieläkään , että turhat yritystuet vie julkisista ym., palveluista nämäkin rahat. Ja turhat Sote, Maakuntauudistukset, jotka tämä porvari hallitus on käyttänyt verovaroja , uusien typerien virkojen täyttämiseen , monimutaistamisen mestarit ja päällekkäisyyksien hallinnot ja (vikamiesten uudet Suojatyöpaikat) joita Ei kaivata.


   • Totta joka sana..


   • EiOleJärkeäJaettu kirjoitti:

    Mtv: n Uutisissa tänään: Hoitaja mitoutus 0.7 , vaatisi rahaa 250 miljoonaa ja tuhansia uusia hoitajia?!!! Herttin tähden, mitä? Tämä hallitus on käyttänyt JO useita satoja miljoonia, ja aivan turhaan, kok, kepun , Soteen ja sotelobbareihin, konsultoimisiin, ja kaikennäköiseen mm. turhaan MONIA SATOJA MILJOONIA , kun ne rahat olisi voinut järkevästi käyttää aikapäiviä sitten, ns. Hoitaja mitoutukseen ja lääkäreihin ja Julkiseen Sairaala/ Vanhusten ym. Hoivapalveluihin. Aivan kuin ei kaikki ymmärtäisi vieläkään , että turhat yritystuet vie julkisista ym., palveluista nämäkin rahat. Ja turhat Sote, Maakuntauudistukset, jotka tämä porvari hallitus on käyttänyt verovaroja , uusien typerien virkojen täyttämiseen , monimutaistamisen mestarit ja päällekkäisyyksien hallinnot ja (vikamiesten uudet Suojatyöpaikat) joita Ei kaivata.

    Ensin hallitus jakaa yritystukia, ja sitten nämä yritystuen saaja yhtiöt alkaa vuoden alusta tekemään YT- neuvotteluja,. Ompas ihme touhua, . Nyt on saanut lukea ja kuulla medioista kiihtyvällä tahdilla useimmista yrityksistä jotka ovat ilmoittaneet YT- NEUVOTTELUISTA. Sius mitä helavattaa. Mihin niitä tukia oikein jaellaan. Ja valtiovarainministeriö, orpon loppaajat, kertovat kuinka ei ole rahaa vanhustenhoitoon lisähoitajilla, se mitoitus 0.7 pitää saada lainvoimaiseksi. Ei sosiaalimenoista virkamies hetmäki enää voi säästellä tai tulevistakaan sotesta, johan tyhmempikin sen tajuaa. Mitä jos alkaisit etsimään niitä säästöjä sieltä TURHISTA YRITYSTUISTA. Virkamiehiä on niin että päät kolisee yhteen, mutta löytävät säästöjä vain sieltä, joista muka ottaa, mihin juurikin pitäisi lisätä rahhoo. Eli sosiaalimenoista ei karsita, turhia soteuudistusta, paljonko on jo uponnut rahaa, kertokaapa siitä, tai idiootista maakuntauudistus himnelistä , paljonkos siihen on jo kulutettu. Mahtaako , nämä uusien putoavien kansanedustajien kalliita suojatyöpaikkoja mitä yllämainituilla päällekkäisyysviroilla järjestellään. Eikö Sitra jo riittänyt, pitävät kallispalkkaisia suojatyöpaikkoja poliitikoille. Nyt vain lisää rahaa Julkisiin sairaaloihin, terveyskeskuksiin, vanhusten hoivapalveluihin ja muihin kaikkiin Julkisiin lisäresursseja. ja kunnon lakipykälät


   • Porovainhymyilee kirjoitti:

    Kyllä kokkareet ja kepulit viittii väittää tänäänkin tosiasioita vastaan. Nykyhallitus on leikannut vanhusten palveluita, sekä kaikesta muustakin leikkattuja. Ajaa vain voitontavoittelua, eliitin tapaan. Ihmiset on jääneet jalkoihin.

    Jaahas kaalenrouskuttaja linssiludekin aukaisi suunsa, mielistelitkö lehteriä. Et sanonut mitään mutta höpötit paljon. Ei tule maakuntauudistusta eikä tälläistä markkinamalli sotea.


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Kokoomuksen mister bean . Kuinka yksiössä perheensä kanssa lapsuudessa asunut, kuinka voi olla kapitalisti kokoomuslainen poroporvari. Entäs kepulin nuorisosäätiö rkollinen. Kyllä meillä on vanhuksia aattelevia hillotolppa edustajia, vaaleja pukkaa..


   • Kierrätystoimiikelalla kirjoitti:

    Jos se on Rinteen markkinamalli, niin minua kiinnostaisi tietää ketkä ovat tehneet päätöksen Kelan keräämistä/vaatimista 50 €:n lääkeomavastuurahojen jakamisesta apteekeille. Tämä asia lienee nk. vaiettu salaisuus. Miksi reseptilääkkeitä käyttävien sairaiden viisikymppiset annetaan Kelan kautta kierrätettyinä apteekeille?? Kuinka suuresta potista on kyse paljonko apteekit saavat Kelan kautta avustusta? Kuinkahan monta vuotta näin on tehty? Siinäpä vasta markkinamallia kansalaisille. Omavastuiden lisäksi verottajalle vielä alvit. Suomessa lääkkeiden hinnat ovat muutenkin huomattavan paljon korkeampia kuin muissa EU-maissa.

    Mitä, kela makselee matu pakol.sille vaikka nämä eivät ole edes suomessa vaan ulkomailla. Kyllä valvonta pettää joka puolella tämän porvarikokoomuskepusinihallituksen ansiostako, kuin vanhusten hoivapalvelussa yksityisillä tuottajilla kuin yksityisillä lastenhoitopaikoissakin. Voittoja vain tavoitellaan. Kela vain öösaa rahaa, mutta suomikansa jää paitsi tuista. Voi tätä sotkujen aikaansaaja sekoomushallitusta. Leikanneet varmaan viimeisen kerran pienituloisimmilta kansalta. Nevör enää koskaan näitä hallitukseen..


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Huvittaa keskustan Sipilän ulostulo mikä muka avuksi vanhustenhoitohoon,,,, sote vain maaliin vaikka valmisteilla oleva nykymalli todella huono jonka todenneet monet asiantuntijat . Tämä sotetouhu ja sen huonot valmisteluthan on tuonut kaikki nämä lobbaus ongelmat, esperit,attendot,mehiläiset kokoomuksensekoomus valinnanvapaus älyttömyydellä ja keskustalle lehmänkauppoina maakuntauudistus joka sekin tarpeeton ja valmisteltu sadoilla miljoonilla vaikka se ei ole hyväksyttykään. Ja tässä sitten tulokset , lobbareitten kokoomuksen ja keskustan ajamina nämä yksityiset hoivapalvelujen tarjoajat jättäneet vanhukset hoitamatta, nälässä ja märissä vaipoissaan pidetyt, lääke virheineen kuolintapauksineen. Ja laittomat lastenhoitopaikat, kokomuksen kaveriiomistaja.


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    No voi sinipersuja, ottaako piähän kun ootte sielä hännillä kannatuksillanne. Oikein peräkonttipuolue, vanhusten huonolla hoivahoidolla ratsastavat kalastajat. Kokoomuksen bysxowitsi häiriköi taaas.


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Vanha sanonta pitää paikkansa. Tämän hallituksen virkamiehet, valtiovar. Ym. Sipilän kepuleitten valmisteltu Maakuntasotekeskuksia ja joita perustetaan kuin sieniä sateella, sama homma orpon sekoomuksen sotevalinnanrapautta valmisteltu Ja kumpaankin uponnut turhaan SATOJA MILJOONIA , mahdottomia rakennuksia tehty, kuinka on voinut olla mahdollista. Nekin sadat miljoonat näihin turhiin sotemaakunta Olisi pitänyt käyttää jo maaiomalla kin arvostettuihin Julkisiin sairaaloihin, Terveyskeskuksiin, vanhusten hoivaan julkiselle puolelle, ylipäätään julkisiin palveluihin resursseja olisi saatu ylenmäörin, lääkäreitä, hoitajia,ymm.ym, Tavalliset kansalaiset näkee paljaalla silmällä ja kuuntelemalla , mitä nykyhallitus ei ymmärrä vaikka asiantuntijat ovat rautalangasta vääntäneet heille näistä heidän ajamistaa Huonoista bisnesvoittoa tavoittelevista markkinamalli veroparatiisikiertäjistä. Vanhukset jää hoitamatta, laittomia lastentarhoja. Ja niin eespäin.


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Keskustan liikennekanisteri menee ulkomaiselle ruåtsin ison bankin töihin ja pääkanisteri sipilän mielestä ,,ei ole mitään estettä?! , vaikka sipilön suojatti berneri jatkaa samalla Suomen liikennekanisterina!!! Nämä lehmänkaupat saa näköjään jatkua edelleen ja ainavain. Ei finnaviakaan yhtä sotku tappioita 34 miljoonan tappiokanisteria suomessa kaipaa radalla. Taxiuudistys kelasotkujen aikaansaaja. Kuinka tämä maa onkaan maannut lähes neljä vuotta ,,keisarit ja keisarinnat ilman vatteita,, kuinhe eivät i sitä ite huomaa:0 Luojan kiitos ,,vaalit on ovella nyt kaikki äänestämään , kaikki leikkaajat pois hallituksesta rikkaiden eliitin hyyssääjät.


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Kaalenrouskuttaja kepulien utareittentuntija ja kaalenrouskuttaja häiriköijä. Kyllä oli taas niin juonittu kepuleilta tuo kiurun kutsu. Kaalenrouskuttaja kuvittelee että Sote näin menee sipilän maalii . Sorry nyt vain mutta kyllä tuo HUONO SOTEMALLI ja kepulien Lehmänkaupoa Sote tulee KAATUMAAN . Ja se on oikein. Se


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Voi,mitä sanoopi kokoomuksen Orpo näistä lobbareiden soteaikaan saanoksista ja haluamastaan valinnanrapautumisesta,, näistä Yksityisten hoitamattamuuksista vanhustenhoidossa, lääkesotkuista, ei hoitajia tarpeeksi Attendojen,Esperien sun muiden samanhenkisten voittojen tavoitteluista, kun ei vanhuksia hoideta, keräävät vain rahat. Kun ei olisi niin usutettu lobbareiden ansiosta kuntia sekaantumaan näihin Yksityisiin rahanahneisiin yksityistoimijoihin, jotka ei maksa edes veroja Suomeen. Ja kyllä, kepu teki inhan tempun heikkisen johdolla, josta saavat maksaa vaaleissa, kuin kokoomuslaisetkin leikkauksineen huonolla sotemallilla.


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Häkkänen kovasti aamutvn haastattelussa opasti Sdp n Rinnettä?!!Eiköhän kokoomuksen pidä ottaa lusikka rumaankäteensä, ja miettiä mitä tulikaan leikattua 4 vuotta. Ja nyt kokoomuksen sekoomukset alkaa muita puolueita neuvomaan kuinka pitää toimia jos vaikka pääsisivät vielä ( huh ei todellakaan enää) hallitukseen ensi keväänä, hyi kamalaa, aivan alkas selkäpiitä karmimaan. Toivottavasti kokoomus on oppositiossa seuraavat 12 vuotta. Eliitin hyyssääjät ja palkansaajien kauhu.


   • Porovainhymyilee kirjoitti:

    Kyllä kokkareet ja kepulit viittii väittää tänäänkin tosiasioita vastaan. Nykyhallitus on leikannut vanhusten palveluita, sekä kaikesta muustakin leikkattuja. Ajaa vain voitontavoittelua, eliitin tapaan. Ihmiset on jääneet jalkoihin.

    TAAAAS, Uusia kokkareittten valinnanvapaushoitoloita espereitä ja attendoja otettu kuntien hallintaan hoitamattomien vanhuksien laiminlyöntejen vuoksi, että sellaista orpon ja lehmänkauppa sipilän valinnanvapoaus ja makuja porvarihallituksen suosimia ja heitin lobbareitten ajamina kunnille.


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Harmi kuinka njet nerg ajaa vain lehmänkauppa poroporvarihallituksen juoksutyttelisotevirkailijana kokoomus orpon valintvarausta yksityisille toimijoille veroparatiisiparasiiteille ja kepu sipilän makulle.


   • Kaikenkarvaisia alivaltiosihteerikköjä maa pääälllään kantaa. Kuinka voibolla niin lyhytnäkönen huonolle sotelle, että yyrittääpi vain porvareita miellyttääkseen saada läpi sotesotkun!?


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Kylläpäs sitä nyt on alettu pelottelemaan turhilla liian aikaisilla sote maku touhuille. Kuka prkle käski alkaa ennenaikaisesti hassaamaan miljoonia johonkin turhaan ja todella huonosti hallituksen valmistelemaan soteen ja ympäri maata ja toinen turhake maakuntauudistus. Valtiovarainmin. Kokoomuksen orpo ja päämini Keskustan sipilä taas liikaa hassanneet rahaa. Kyllä on uskomatonta vatulointia tältä hallitukselta. Mitähän kun olisitte laittanut nekin miljoonat sadat sellaiset Jo TOIMIVAAN JULKISEEN TERVEYDEN HUOLTOON. Joka on arvostettu maailmallakin. Mutta ei, näiden orpo sipilän piti saada eliitille voittoa tavoittelevia huonoja sellaisia yksityisiä toimijoita. On tainnut tulla gusastua nyt omille kengille. Toivottavasti tää Sotepska kaatuu, ja oikein ryminällä. Kiitos. Meillä on jo käytössä hyvä ja paras JULKINEN TERVEYDEN HUILTO. Kaipaa vain resursseja lisää ja niitähän saa kun jättää nämä miljonääreiksi haluvia yritystuki karsintoja .


   • Myötähäpeää.tunnetteko kirjoitti:

    Voi noita kokoomusSekoomuksen ja KeskustaKepulien trollilobbareita. Väkisin yrittävät kieltää omia mokiaan ja tehtyjä isoja virheitään, hyvänä esimerkkinä: sote ja orpon väkisin ajama Yksityistäminen, veroparatiisiyhtiöillä valinnanvappaus ja sen myötä veronkierto , eipä saa veromaksuja Suomen valtio näin. Lehmänkauppojen myötä sipilälle siten sais typerän maakuntavedätyksen. Siinäpä Peruspalvelukanisteri Saarikollakin selitttämistä espereistä,muista yksityispalvelutuottajistaan ja ilmarinen sijoituksineen eläke.egejä käyttävä veronkierrolla voittoja kerryttävä ja vain vanhusten kustannuksella, mikä häpeä. Oikeinko tosissaan, bisnestä tehdään tällätavalla!!

    Okei, huono sote kaatui. Ja Keskustan huono maakuntauudistus,,Sipilä olisi myös voinut jo silloin kun oli muka,,lentelemäs,,pressalle antamaan eroa hallitukselle, olisi ollut oikein, mut eihän sipilä orpon kaas minnekkään halunnut ,,hillotolppa,,paikoiltaan. Kuinkas mahtaa savolainen, anttilan hillotolppa sopeutuseläkkeen käydä, saavatko pitää ylellisen 6000€ vai yritetäänkö epäoikeudenmukaisen s.eläke poistaa ja näin kansakin ymmärtäisi ,ettei edustajat ole vain siellä arkadianmäellä omaa etuaan aina ajamassa ja ymmärtävät että normaali eläke se on jo myös teillekin kuuluu, kuin tavallisillekin työtään tekeville. Tehän saatte jopa todella ison 4.5% eläkekertymän. Joka taviksilla vain, 1.5%


   • Porovainhymyilee kirjoitti:

    Kyllä kokkareet ja kepulit viittii väittää tänäänkin tosiasioita vastaan. Nykyhallitus on leikannut vanhusten palveluita, sekä kaikesta muustakin leikkattuja. Ajaa vain voitontavoittelua, eliitin tapaan. Ihmiset on jääneet jalkoihin.

    Samalla asialla kokoomuspoppoo erelleen jaksaavat rummuttaa älytöntä huonoo valinnanmarkkinabisnesmalliaan vaalipuheissaan. Keskustann poppoo yrittää virittäytyä maakuntatouhullaan ja ajaa ,,maaliin,, . Nyt ovat alkaneet ottaa kantaa niihin asioihin joihin olisi Pitänyt ottaa kantaa silloin kun könnäsivät hallituksessa. Nyt on myöhäistä pyllistää kun paskat on jo housuissa.


  • Siinä sitä on Urpon /Orpon markkinamalli kilpailu hoitaa kaiken . Tapetaan ihmiset laitokseen kapitalistin tyyliin. Ennen ihmiset jotka ei sopineet kapitalistin aatteeeseen hoidettiin nurkan takana.

   • On hurjaa kun eivät hallituksessa ymmärrä missä mennään tälläisillä teoilla esperi,attendo,mehiläinen, vanhuksiin kohdistuvilla hoitamattomuuksilla nälässä pitämisillä, ja semmoisilla ns.hoitohenkilökunnilla joilla ei pätevyyksiä kyseisiin hoitamisiin lääkkeiden antamisiin, ravintoon. Voi kauheaa mikä uhka ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille viimeisinä elinvuosina. Ollaan menty yli sata vuotta takaperoisesti nykyusillä yksityisillä palveluilla, vanhukset ja sairaat ovat kuin huutolaisia joille voi tehdä mitä vain. Kyllä tunnen suurta myötähäpeää näiden rumienyksityisten ns.sote toimijoiden tekemättömyyksillä ja tejemisillä. Itsekkin jo 70 kymmentä lähestyvä eläkeläinen, kyllä vanhuus on alkanut kauhistuttamaan. Kuinka tyhmänä joku saarikko pitää ihmisiä, ei se pelkkä ulkoiluttaminen ole tae hyvästä hoidosta, tuohon ikään ja virkaan ehtineenkin pitäisi ymmärtää paremmin eikä nuoleskella orpoa.


   • Tekemättä.jättäneille kirjoitti:

    On hurjaa kun eivät hallituksessa ymmärrä missä mennään tälläisillä teoilla esperi,attendo,mehiläinen, vanhuksiin kohdistuvilla hoitamattomuuksilla nälässä pitämisillä, ja semmoisilla ns.hoitohenkilökunnilla joilla ei pätevyyksiä kyseisiin hoitamisiin lääkkeiden antamisiin, ravintoon. Voi kauheaa mikä uhka ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille viimeisinä elinvuosina. Ollaan menty yli sata vuotta takaperoisesti nykyusillä yksityisillä palveluilla, vanhukset ja sairaat ovat kuin huutolaisia joille voi tehdä mitä vain. Kyllä tunnen suurta myötähäpeää näiden rumienyksityisten ns.sote toimijoiden tekemättömyyksillä ja tejemisillä. Itsekkin jo 70 kymmentä lähestyvä eläkeläinen, kyllä vanhuus on alkanut kauhistuttamaan. Kuinka tyhmänä joku saarikko pitää ihmisiä, ei se pelkkä ulkoiluttaminen ole tae hyvästä hoidosta, tuohon ikään ja virkaan ehtineenkin pitäisi ymmärtää paremmin eikä nuoleskella orpoa.

    Kannattaisiko jättää ne kauhistelut, ja jättää voimat siihen, että pääsee äänestyspäivänä sinne äänestyskoppiin? Tarpeeksi ääniä Rinteelle ja Anderssonille, niin Saarikko saattaa itsekin päästä nauttimaan aktiivimalleista.


   • Siksihän minä kirjoitan, meinaan näistä epäkohdista porvarihallituksen tekemisistä ja tekemisisten jättämistä. Ja kyllä meikäläinen sinne vaalikopille on aina osannut mennä kun paikalla, ja ennakkoon nääs jos en paikalla. Suosittelen kaikille sohvaperunoillekkin. SDP tä


   • Jokainen ns. turvapaikanhakija tuli maksamaan 5800/kk vuonna 2016.
    Silää rahalla olisi voitu palkata hoitaja vanhuksille, lapsille ja sairaille. Missä puussa ne rahat kasvavat?


  • Niin tärkeä asia kuin vanhustenhoito onkin, on media valjastettu juuri nyt vaalien alla peittämään sillä maahanmuuttokeskustelua ja raiskauksia. Vanhustenhuollon tila on ollut surkea jo vuosikausia, mutta juuri nyt oli tärkeää ottaa se framille.

  • Tuo eronnut isohanhi tulisi asettaa oikeudelliseen vastuuseen vanhusten heitteillejätöstä ja pahoinpitelystä. Pahoinpitelyä on sekin kun ei hoideta! On liian helppoa vain erota kun on töpännyt.
   Vanhusten omaisten tulisi nostaa joukkokanne naista vastaan. Varmasti löytyy innokkaita asianajajia.

   • Niin ja tuon edellisen kirjoituksen lisäksi,

    Tulisi vanhusten hoitajille, jotka ovat vuosikaudet

    Yksin hoitaneet iltavuorossa n. 12:ta vanhusta iltavuorossa,

    Maksaa lisää ainakin kolminkertainen palkka; Jälkikäteen ,

    Korkoineen! Tehdä nyt erittäin raskasta työtä yksin kolmen edestä, Saakeli!


   • Attendon tj on tarpeeksi tllo ettei ymmärrä edes erota, vaikka ei ole vuosikausiin itse ollut puuttunut näihin tekemiin virheisiin Attendon johtajana. Puhumatrakaan esperin idohannista,johto ollut kateissa kummassakin, ja muut samaa kuulemma mehiläisen..Tässä sitä orpon valinnanvapautta, hae hoitopaikka yksityiseltä maksa kalliisti siitä ja jää ilman hoitoa ja tarpeellista ruokaa!! Järkyttävää, kyllä siinä nyt linssilude orpo kokoomus ja keskustan sipilä yrittää pysyä loistamassa poissa medioista kun näin ikäviä kuullaan ja tiedossa ollut jo vuosia näistä huonoita hoidoista yksityisillä terveyspalvelujen tuottajista niin vanhusten houdoissa kuin varmaan muissakin tapauksissa, Ei jatkoon. Ei yksityistämistä verovaroin jotka menevät ulkomaisiin veroparatiiseihin, suomen valtio jää ilman verotuloja.


   • Miksi kokoomus jatkuvasti on riidanhaluinen ja haluaa saada läpi älyttömiä, tällä sotesotkulla jolla ei mitään hyvää tarjottavana suomen kansalle. Kaikki muut puolueet alkaa jo ymmärtää, ettei vanhusten ja muiden kustannuksella voi olla näitä yksityisten palveluntarjoajien HILLOTOLPPA sairaiden kustannuksella saatika vanhusten jotka rakentaneet kovalla työllä orponkin edestä vapaana suomen kansalaisena . Koetakaa nyt jo ymmärtää niin koko kokoomuksen puolue ja orpo. Julkinen terveydenhuolto on Suomen sairaiden ja vanhusten toivo. Ei yksityiset .


   • Yritystuet pois jos heillä on varaa Yt neuvotteluihin ja irtisanomisiin vaikka saavat tukia. Jos oisi laitettu jo aikapäiviä Julkiseen terveyspalveluihin nekin rahat eli turhat yritystuet. Näin ei olisi hoitajilla töistään ylikuormittumista ja hoitoa ja kunnon hoivaa vanhuksille kunnolla niin ettei näe nälkää ja saavat lääkityksensä oikein. Kokoomus turhaan Orpo haukkuu kuntia, omista mokista. Älä syyttele muita katso peiliin, niin näet kenen vika.


  • Kokomus ja ahneus hoitaa meidän vanhuksia nyt. Veronkiertoa sekö ykstyistämisessä tarkoitus. Kaivostoimintakin ---viekööt malmivaramme ja jättäkööt sotkut veromaksajille. Vanhukset huutakoot apua paskat housuissa tämäkö on sitä yksityistämistä??

  • Edellisen kirjoituksen viimeinen lausehan kiteyttää yhden Soten pääteemoista. Sitä se on!

  • Myös Tradeka, jonka edustusto on ladattu vassareilla ja demareilla,ja joka rahoittaa ao puolueita on mukana vanhusbusneksessä yhtiönsä kautta.

   • Lue uutiset huolellisemmin. Oli aikeissa mutta suunnitelmat peruttiin, syyn ehkä arvaat.
    Selvitä itsellesi miksi persut eivät ole ottaneet mitään kantaa asiaan, ovat ihan hipi hiljaa:))


  • Mistä johtuu, että verrattuna voittoa hakeviin yksityisiin julkinen puoli on kalliimpi toimija hoiva-alalla? Ja miksi tutkimukset osoittavat, että asiakkaat ovat tyytyväisempiä yksityisten järjestämiin palveluihin?

   Julkipuolella paistoivat hoivakodissa mummon kun se unohtui saunaan. Hups.

   • Hupsista keikkaa, kuinkas se vanhus joka ol päässyt yksityisestä Saga care,( Esperin tytäryhtiö) ns.hoivakodista 14 asteen pakkaseen iltasel ja hoitohenkilökunta ei viitsinyt itse hakea vanhusta sisälle( oisko ollut hoitajapula) kun ulkoilemassa ollut Ritva oli pyytänyt heitä hakemaan vanhuksen pois, olivat nämä aikoneet soittaa ambulanssin hakemaan vanhuksen ulkoa sisälke. Siis mitä ihmettä. Heitteille jätetty ja hoitsut vain pällisteli ulos, et sielä se vanhus pakkasessa on?!


  • Eräs Mehiläisen kotihoidossa toimiva nuori sanoi minulle vanhuksemme luona että tekeehän sitä tätäkin hommaa jos ei muuta ole. Se kyllä näkyi jäljessäkin.
   On siinä motivaatio kohdallaan. Näihin lähihoitajan tehtäviin otetaan kaikki pikakoulutuksella haalitut lukutaistoiset siksi aikaa kun he löytävät muuta työtä. Joukossa saattaa olla myös mitä erilaisimmista ammateista ulkoistettuja ja hoitajiksi pakkokoulutettuja henkilöitä joita ei todellakaan kiinnosta mummojen vaippojen vaihdot.

  • Orpon resepti tähän ongelmaan on tämänpäivän eduskunnan kyselytunilla "sote ja äkkiä".
   Eli Orpo haluaisi edelleenkin tehdä bisnestä vahuksilla koululaisilla ja lapsilla "ja äkkiä".
   Mielestäni yhteiskunnan pitää ottaa nämä inhimilliset osa-alueet tiukemmin hallintaan.
   Ja tämä "bisneksen teko# nanhuksilla, koululaisilla , lapsilla ja sairaanhoidolla pitää lopettaa.
   sen sijaan yhteiskunnan pitää karsia turhia virkoja ja viranhaltioita on kansliapäälikköä päälikön päälle, tutkimusjohtajaa tutkimusjohtajan päälle.

   • Juuri näin pappa laatikainen. Julkinen hallinto on paisunut aivan mielettömästi, kysymys kuuluu: mikä taho asettaa työryhmän joka puolessa vuodessa pystyy selvittämään nämä hyväveli/-sisar, puolue suojatyöpaikat ylemmässä virkakunnassa, epäilen, että kunnan ja viranhaltijoita joita ei todellakaan tarvita on pilvi pimein, lisäksi pienemissä kunnissa on sukujen valloittamia kytköksiä mutta mikä taho tämänkin kuplan purkaa?


  • Ihmisen hoiva ja voittoa tavoitteleva bisnes ei ole hyvä yhdistelmä. Parempi tuotto on aina jostakin pois.

  • Niin ja pitää olla varaa maksaa myös Emma Harvahampaan isän vankilakulut.

  • Veheviläänen jokiska orpo kakkonen, teitin lobbarit ne o kunnille värkännä näit yksityysiä estereitä ja kimalaasia ja ny hyö syyttävät kuntii. Ei teitill oo kaikk ruuvit talles.

  • Ensin lähti Esperin osaomistaja-toimitusjohtaja hiljaa lipettiin eroamalla, antamatta lausuntoakaan asiasta, ja nyt tämä talon sisältä tullut sijainen kiisti kaiken Saga-kodin tapauksessa väittäen vielä että asia on tutkittu perusteellisesti kunnes joutui syömään sanansa. Uutiskuvan perusteella hän antaakin sopivat kasvot Esperille, sopii kuin nenä päähän:

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005993308.html

  • Ihana markkinatalous. Vanhukset saavat maistaa herkkua. Rahat hoivakodin johdolle ja omistajille. Palveluista tingitään. Vaude mitä herkkua tarjolla kansalle.

   • Kunnat ovat hoivakotien asiakkaina eivätkä valvo etujaan kuten asiakkaan kuuluu. Normaali asiakashan äänestäisi jaloillaan ja vaihtaisi palvelua saatuaan huonoa palvelua. Ei pitäisi olla vaikeata valvoa omia etujaan, kuka tahansa tavallinen ihminenkin osaa. Asiakas on aina oikeassa, kuuluu sanontakin.


   • Turhaan sie kuntia syyttelet, tehän niitä kokoomuksen ja keskustalaisten kuntavaltuuston LOBBAREITTEN kera sysäsitte vanhusten hoidon persujen kera Yksityisille esperi attendo mehiläisille. Teitin puolue hyvävelisiskot ,saatte ihan ite nyky eliitti hallitusta syyttää siitä yksityistämisestä, kas kun halusitte vain saada voittoja itsellenne, ei niin väliä vanhusten tarpeellisests hoidosta. Julkuset hoivapaikat kunniaan ja vanhukset niihin kunnollista hoitoa saamaan. Siksi moni äänestääkin demareita vaaleissa. Loppu vatuloinneille kok kepsuille sinipersuksille.


   • NäinSenNäin kirjoitti:

    Turhaan sie kuntia syyttelet, tehän niitä kokoomuksen ja keskustalaisten kuntavaltuuston LOBBAREITTEN kera sysäsitte vanhusten hoidon persujen kera Yksityisille esperi attendo mehiläisille. Teitin puolue hyvävelisiskot ,saatte ihan ite nyky eliitti hallitusta syyttää siitä yksityistämisestä, kas kun halusitte vain saada voittoja itsellenne, ei niin väliä vanhusten tarpeellisests hoidosta. Julkuset hoivapaikat kunniaan ja vanhukset niihin kunnollista hoitoa saamaan. Siksi moni äänestääkin demareita vaaleissa. Loppu vatuloinneille kok kepsuille sinipersuksille.

    Miksi kunnat ostavat huonoja palveluja, onko niin tyhmiä ostajia kunnilla töissä? Ei ole vaikea palkata vain normaalijärjellä varustettu työntekijä kunnalle. Normaali järki riittää ammattitaidoksi.


  • Kohupäiväkodin eronneen johtajan raju avautuminen: ei ikinä laittaisi omia lapsia entisen työnantajansa ketjuun

   Päiväkodin johtajan mukaan yritys ei ole kiinnostunut mistään muusta kuin rahasta, jopa ruoan laadusta säästetty

   Totta, että vanhuksia on ryöstötaksoilla kaltoinkohdeltu, mutta kaltoinkohdellaan niitä lapsiakin yksityisellä puolella.

   Toivottavasti emme saa kaiken kukkuraksi soteyksityistämiskatastrofia

  • Mitäköhän sipilän pamfletto sisältää. Omakehuja kakkoskokoomuslaiselta. Hoivaa eliitti itseään vanhusten kustannuksella.

   • Kunnissa valtuustoissa istuvat , sukua moni keskenään oikea nepotismin paratiisit. Isältä tyttärelle ja serkulta toiselle sirkulle toimii tämä suomen kuntavaltuutetut ja tällä kepulien maakunta uudistuksella luidaan vain politiikasta pudonneille uusia päällekkäisiä SUOJATYÖPAIKKOJA Kokkareet on jo hallituskaudellaan soluttanut kesken kauden eduskunnasta YKSITYISILLE tervpalv.tuottajille,, Mehiläisille espereille attendoille johtotehtäviin että saisivat bisnesSOTEN eliittitienaajille verovaroista omat osakesiivut. Laittomilla lasten päivähoitopaikoilla ja vanhusten hoiva heikennysten kustannuksilla. Hyi te.


  • Opposition sote-jarrutus tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Kaikki on valmista kentällä, mutta vasemmistoliiton ja SDP:n poliitikot jarruttavat asian edistymistä Perustuslakivaliokunnassa ja aiemmin sote-valiokunnassa. Vielä Guzeniinaa ja kumppaneita hymyilyttää, mutta kansa voi ärtyä, kun toiveista päästä nopeasti lääkäriin eikä 6 kuukauden päästä ja vanhusten hoivaa ei saada kuntoon. Valinnanvapaus on hyvä asia. Samoin vahvemmat hartiat hoitaa vanhusten hoidon kilpailutus ja valvonta. Yritykset tekevät sitä, mitä on tilattu, Muu populismi on väärin. Yrityksen on pakko toimia asiakkaan edun mukaisesti, jos se haluaa elää. Miten toimitaan kunnallisissa hoitolaitoksissa. Niistä ei uskalleta puhua mitään. Taitaa niissä olla suurempia ongelmia kuin yksityisellä puolella? Minkä muun takia virkamiehet ovat halunneet siirtää ongelmat yrityksille? Poliitikot valtuuistoissa ja lautakunnissa ovat, demarit, vasemmistoliittolaiset, vihreät mukaanlukien ovat päättäneet ulkoistuksista. Muun väittäminen on populismia, suomeksi sanottuna valehtelemista.

   SDP ja Vasemmistoliitto lyövät kirveellään omaan nilkkaan jarruttaessaan soten parannuksia! Kansa tietää. Vaalitulos tulee sen kertomaan, kun pettynyt väräosainen porukka viruu edelleen terkkarijonoissa.

   • Perustuslakivaliokunnassa on 17 jäsentä joista neljä on vasemmalta.
    On niillä vaan huimasti valtaa:))))))


  • Juu laittakaa tallentavat kamerat vanhuksille tai kehitysvammaisille mukaan. Mielenterveyspalvelutkin käyttävät Suomessa vaikka piilotettuja kameroita potilaitten kotona. Minusta on aivan oikein, että hoitajien jokainen liike tai liikkumatta jättäminen tallennetaan. Julkista tilaa ja vanhuksen omaa tilaa saa varmasti kuvata, kuten myös kaikki hoitopalaverit. Jos yrittävät ottaa pois, pistäkää oikeusjuttu päälle.

  • Demarit jutta urpoli säästi 300 miljoonaa vanhustenhoidosta. Kehuskeli sillä vielä turha nainen. 2015 tuli mutatulva, joka on vienyt miljardin eli nuo vanhussäästöt. Joten se siitä. Arvovalintoja sanoisi Sauli kun valtterille pyörän osti. Byääää sanoisi Pekka kun matuja ei viety kotiinsa.

   • Vanha juttu mutta vielä vanhempi oli uutinen johon persutollot viittasivat.


  • Turha syytellä menneitä hallituksia tästä katastrofista. Kyllä Kokoomuksen ja kepun yksityistämisvimma on johtanut tähän tilanteeseen. Jos ainut tavoite on omistajien voitot niin eipä muuta voi odottaa. Hyvä että ihmisten tietoisuus on lisääntynyt näitten poroporvarien politiikan seurauksista. Kiittäkää vaan sipilän ja OrPon sakkia saavutetusta mahalaskusta. Eikö kepulaisia yhtään hävetä nämä sipilän vedätykset.

   • Miksi kunnat eivät valvo etujaan? Kunnat ovat yksityisten hoivakotien asiakkaina ja hyväksyvät huonon palvelun. Ei pitäisi olla vaikeata. Kuka tahansa tavallinen ihminenkin osaa vaihtaa palvelua ellei saa hyvää palvelua.


   • Perustaito kirjoitti:

    Miksi kunnat eivät valvo etujaan? Kunnat ovat yksityisten hoivakotien asiakkaina ja hyväksyvät huonon palvelun. Ei pitäisi olla vaikeata. Kuka tahansa tavallinen ihminenkin osaa vaihtaa palvelua ellei saa hyvää palvelua.

    Palvelua saavat vanhukset eivät kunnat, ja vanhusten etuja ei tässä valtakunnassa valvo kukaan. Kunnat ovat tässä pelkän ostajan roolissa. Ja kun kunnat nykyiselläänkin ostavat halvinta, mitä saavat, usein myös aliurakoituna, niin ei tarvitse ihmetellä, miksi meno on sitä mitä se on. Vanhukset makaavat märissä vaipoissaan, ja uudet koulut homehtuvat pystyyn.

    Kokoomus vetoaa omavalvontaan. Omavalvonta, mitä se sellainen on? Laitetaanko myös liikenteen nopeusrajoituksiin omavalvonta?


   • hohhoijakkaati kirjoitti:

    Palvelua saavat vanhukset eivät kunnat, ja vanhusten etuja ei tässä valtakunnassa valvo kukaan. Kunnat ovat tässä pelkän ostajan roolissa. Ja kun kunnat nykyiselläänkin ostavat halvinta, mitä saavat, usein myös aliurakoituna, niin ei tarvitse ihmetellä, miksi meno on sitä mitä se on. Vanhukset makaavat märissä vaipoissaan, ja uudet koulut homehtuvat pystyyn.

    Kokoomus vetoaa omavalvontaan. Omavalvonta, mitä se sellainen on? Laitetaanko myös liikenteen nopeusrajoituksiin omavalvonta?

    Toisinsanoen kunnat ostajina eivät osaa hoitaa työtään kuten heidän pitäisi. Kunnan ei ole pakko ostaa halvintakaan, ja kunta voi olla ostamatta pörssiyrityksiltä, ja kunta voi myös olla antamatta monopoliasemaa millekään hoivayritykselle. Asiaa ei ole mietitty loppuun asti kun on yksityistetty, ostajallahan on vastuunsa vanhuksista.


  • Miksi valtio ei valvo kansalaisten etuja. Eli maaperä tuotto suomen kansalle joka tilanteessa. Nykyisi rahat menee veroparatiisiin ja valtio jää näppejään nuolemaan. Kokoomus on vallassa tämä onrikos

  • Yritykset hoitavat asiansa kuntoon, jos asiakas sitä vaatii, Se on niiden elinehto. Miten saadaan kunnat parantamaan palveluaan? Kuntien päiväkodeissa ja vanhustentaloissa on alimiehityksiä ja törkeitä heittellejättöjä, jotka tulevat esiin vain, kun tapahtuu jotain fataalista ja iltapäivälehdet siitä kirjoittavat. Lapset jätetään valvomatta pihalle, josta joku Petteri karkaa ja menee jokirantaan. Joku vanhus ollut asunnossaan samoissa vaipoissa jo viikon, kun kukaan kotihoidosta ei ole vaihtanut niitä... Poliittisten irtopisteiden kerääminen tärkeillä asioilla on vastuutonta. SDP ei ole kyennyt hoitamaan sote kuntoon 20 vuoden aikana kun oli hallituksessa. Nyt asioiden parantamisen kaataminen on edesvastuutonta oman edun tavoittelua. Ei kansan etu. Poliittinen populismi on suomeksi valehtelua.

   • Yritysten tarkoitus on tuottaa voittoa, ei toimia vastuullisesti tai järjestää valtiolle kuuluvia toimintoja. Ne voivat tehdä tämän, mutta lakeja noudattamalla ja hallitusti kilpailuttamalla. Mikään viisastenkivi yritykset eivät ole, ja ilman lakeja ja hallituksia ne tekevät sutta ja kuraa iloisesti.

    Voitto on se rahamäärä, joka jää myydystä tuotteesta saadun korvauksen ja tuoteesta aiheutuneiden kustannusten väliin. Puhutaan marginaalista. Jos voittomarginaali on liian pieni, yritykset eivät lähde kisaamaan keskenään. Usein näin on julkisella puolella, missä valtio hoitaa jo asiat ilman tätä pakollista voitto-osuutta varsin tehokkaasti. Suomessa yritysten kohtuullisena voittomarginaalina pidetään 20%. Eli jos vanhainkodin palvelut ovat voittoatuottamattomilla kunnan palveluilla maksaneet 5 000 000 euroa, niin yksityisellä ne maksavat 6 000 000, koska siinä on mukana katetuotto-oletus.

    Jos kilpailijoita ei ole, laatu ei ole hääppöistä. Joskus kilpailijoita ei ole yksinkertaisesti siksikään, koska maantieteellisesti ja markkinoiden luonteen huomioiden ei muuta mahdollisuutta ole kuin yhteen yritykseen. Silloin on vaara luonnolliselle monopolille ja kiskuroinnille, kuten on jo nähty Suomen sähköverkon kanssa. Koska on kyseessä kansalaisten terveys, lienee parasta, että tämä sektori rauhoitetaan voitonteolta.

    ON ylipäätään kyseenalaista, tarvitseeko Suomi sotea. Terveyspalvelut maksavat eikä siitä pääse ylitse eikä alitse. Lisäksi, Suomi tuottaa jo maailman mittakaavassa varsin tehokkaasti palvelunsa. Ilmaiseksi niitä ei tule, koskaan. Niiden, jotka niitä ilmaiseksi halajavat, kannattaa jatkaa ilmaisen ämpärin jonotusta marketissa.


   • Britanniassa ja Yhdysvalloissa ainakin toimii yhteiskunnallisia yrityksiä ja niiden tarkoitus on jonkin yhteiskunnallisen ongelman korjaaminen. Yhteiskunnalliset yritykset joutuvat mm. käyttämään yli puolet voitostaan palvelunsa kehittämiseen. Tällainen yritysmuoto ei edes houkuttele pääomasijoittajia mutta on varma työllistäjä asiasta kiinnostuneille yrittäjille. Hoivatyö pitäisi ostaa pienehköiltä yhteiskunnaallisilta yrityksiltä siten että yksikään niistä ei saa monopolia eikä liian suurta markkinaa jolloin kunta voi vaihtaa huonosti ja huolimattomasti asiansa hoitavan yrityksen toiseen jos tulee pakkotilanne.


  • Eikähön nyt kuitenkin kaikille ole tullut selväksi tästä vanhustenhoidosta mitä Sipilä ja Kokoomus ajaa tällä sote-uudistuksella. Kysymys on siitä kuka sen hyväksyy ja kuka ei

  • 1500 hoivakodin holtiton ulkoistaminen samalla kun demarit ovat jarruttaneet soten parannuksia kolme ja puoli vuotta on Antti Rinteen markkinamalli. Puheet ja teot eivät käy käsikädessä. Nyt yli puolet julkisen puolen hoivakodeista on ulkoistettu. Demareiden touhu kylvää kaaosta ja kustannuksia.

  • VOI VOI KANSALAISET.Nämä ongelmat vanhusten ja muussakin hoivassa ovat olleet iänkaiken tiedossa.Puutteita on huomattu jo ammoisista ajoista,niille vain ei ole tehty mitään ja jos onkin tuotu esille tai USKALLETTU TUODA,niin niille ei ole tapahtunut mitään.Ei,koska ei ole ollut riittävää lainsäädäntöä puuttua ja sen ovat pomot huomanneet,joten ei tarvitse tehdä mitään,kun ei seuraa mitään!
   Kaikki homma on hoitajien niskasta pois ja kun ei jaksa,niin tulee poissaoloja,eikö niin,näinhän se homma menee.Ja jos pomot on laittaneet listoille porukkaa,joita ei olekaan,niin sekin on hoitajien niskasta pois.Eiköhän tässäkin kaupungissa (Helsinki) ole jo sen verran pienet piirit,että jokainen tietää miten hommat sujuu ja työväkeä on jonnekin paikkoihin vaikea saada.Ymmärrettävää,eikä vaan.Joidenkin homma vetää somaleita ja thaimaalaisia ja jopa venäläisiä hoitotyöhön,mutta eipä ole hommat parantuneet.Monessa paikkaa ei edes osata suomen kieltä kunnolla ja hoitamisen kultuuri on aivan eri.Ei kyse ole siitä etteikö suomalaiset halua hoitaa vanhuksiaan,kyse on siitä,että TYÖTÄ PITÄÄ VOIDA TEHDÄ INHIMILLISISSÄ OLOSUHTEISSA!!!
   Mitä tulee uskallukseen sanoa puutteita työpaikalla,se onkin jo oma lukunsa.Meillä on hoitotyössä jokin kummallinen organisaatio ongelma.Pomot on koulutettu hoitoalalle,mutta HYVIN HARVA TIETÄÄ MITÄ ITSE HOITAMINEN NYKYÄÄN ON.On pudottu hoitokulttuurista pois ja ollaan miettimässä mitä kummallisempia ajatuksia siitä,MITEN HOITOTYÖN PITÄISI SUJUA,MUTTA KUKAAN EI TULE KENTÄLLE KATSOMAAN MITEN SE TOIMII.
   On täälä Helsingissäkin Kunta-kyselyä jo monena vuonna,mutta ei hoitajien kertomat puutteet vain korjaannu koskaan.Voisinpa kertoa teille yhden kokemuksen psykiatriasta,missä oh,jolla ongelmia töissä ja kaikkien hoitajien kanssa ongelma,hän ei kestä mitään sanomisia mistään ongelmasta.Kun aikansa valittaa,niin hän vie hoitajan omalle esimiehelle,jolloin hoitajaa ei edes kuulla mitenkään,vaan hänelle annetaan suoraan nootti.Oh:n esimies yh,on puolueellinen,koska häntä on jäänyt vituttamaan hoitajan suorapuheisuus ongelmista,hoitaja koetaan ongelmaksi työpaikalla,koska uskaltaa ottaa ongelmia esille.Hänet halutaan vaientaa ja ollaan jopa valmiita vääristelemään asioita.Työsuojeluvaltuutettu antaa nootin esimiehille,että työpaikan ongelmat ovat rakenteellisa puutoksia,joihin esimiesten pitää puuttua eikä antaa hoitajille moitteita.Arvatkaa onko asiat muuttuneet,ei.
   Se miksi esim. Helsingissä ei asiat koskaan tule muuttumaan,on se,että täälä pomot on sellaisessa "piiri pieni pyörii"-systeemissä.Nytkin iso organisaatiomuutos,jossa pomot vaihtelivat paikkaa toistensa kanssa.Organisaatiomuutoksen piti vähentää pomoja,mutta nyt niitä on joka putkissa useampi.Hommat sekaisin ja hoitajien pitäisi tietää miten omaa perustyötä hoidetaan.
   Onhan Helsingillä kuulkaa tällainen tulospalkkio systeemi,jossa palkitaan hoitajia.Se meni aikaisemmin tasan kaikille,mutta nyt parina vuonna menee niin,että kaikki saa köntän ja omasta palkasta osa.Arvatkaapa mikä on näiden pomojen palkka verrattuna hoitajaan...niin eikö vaan eli aika suuren köntän saa pomo,vaikka ei TEE HOITOTYÖTÄ OLLENKAAN.Tätä perustellaan sillä,että tehdään tavoitteet,jotka täyttyvät ja pomot vahtivat,että HOITAJAT TÄYTTÄVÄT TAVOITTEET.

   Joten jos te luulette,että sote tulee muuttamaan asioita jotenkin hoitoalalla,erehdytte.Sote tuo lisää yksityistämistä alalle ja markat hoitotyöstä valuvat ulkomaille,ne eivät tule oman maan kansalaisten käyttöön.Hoitajien palkat ja olosuhteet eivät tule paranemaan,päinvastoin huononevat Sipilän kaltaisten ahneiden myötä.Tämä herra sai aikaan mm. sen,että kikyn myötä työaika päivässä piteni 9min./viikossa 45min ja lisäksi perjantain puoli tuntia otettiin pois eli menetys ajassa 1.15.Tuleeko tässä ajassa hoidettua yhtään paremmin asioista,EI TULE.
   Joten päätöksen omalta osaltani olen vihdoinkin tehnyt ja lähden kouluttautumaan toiseen ammattiin.Nyt voitte aivan rauhassa palkata tilalleni somalin,venäläisen,thaimaalaisen tai vaikkapa ihan hoitajan,jolla ei ole enää vaatimuksia kouluttautua alalle.Terveisiä opetusministerille.

  • Siinäs sen kuulitte,, kokoomuksen poro ja sipuli kepuli, sininen usva häilyvä , siniset ja kokkareet on ruvenna sumplimaan keskenään kuis he pysyisivät edelleen kevään vaaleissa ja pyrkimässä hallitukseen leikkaamaan palkansaajilta lisää eliittiläisille. En usko että tulee näinkään onnistumaan, muutama hassu siniusva ei kokkareita enää hallitukseen auta.. ;)))))Voitte pomppia eestaas keskenänne , mutta sinisille ei tule yhdenyhtäpaikkaa ees oppositioon.

  • Pisa ei ennättänyt kallistua, kun aktiivivastatoimet leikkasivat.

  • Kunnallisissa hoitolaitoksissa on vähintään yhtä paljon ongelmia kuin yksityisissä. Vihreät, Vasemmistoliitto ja SDP ovat olleet mukana ulkoistamassa 1500 hoitolaitosta kunnissa. Jäljellä on 1200, joiden kohtalo tullee olemaan sama, jos sote kaatuu. Oppositio on pahin jarrumies ja populisti näissä asioissa. Ei vanhusten asialla.

   • Juha Sipilän hallitus tavoitteli julkiseen talouteen 61 miljoonan säästöä vanhuspalveluista. Säästön saavuttamiseksi hallitus heikensi vanhuspalvelulakia siten, että vanhuksen tueksi tarkoitetusta vastuutyöntekijästä luovuttiin ja laista poistettiin listaus vanhuspalveluissa kunnilta vaadittavasta erityisasiantuntemuksesta. Myös hoidon laatusuosituksia heikennettiin ja vaatimuksia kevennettiin.
    Perussuomalaiset olivat itse tekemässä kaikkea tätä ennen kuin joutuivat ulos hallituksesta.  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   258
   4457
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   173
   3590
  3. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   104
   3476
  4. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   67
   2432
  5. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   119
   1255