Syyllisyys toisen jättämisestä estää itse jättämisen

Syyllisyyden_vanki

Eli olen 18-vuotias nuori nainen. Seurustelen itseäni 4 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olemme seurustelleet nyt sen 1,5 vuotta. En voi muuta sanoa kun sen, että olemme kuin vanha talolainojaan maksava intohimoton pariskunta. Olen opiskelija ja mieheni oli pitkään työtön selän takia ja nyt vain normaali työtön. Asumme vuokralla ihan liian kalliissa kampässä, mutta kun miehelle ei mikään muu kelvannut. Olemme joutuneet kysymään apua ties keltä vuokran ja laskujen maksamisessa. Kokoajan päällä stressi, mutta mies ei suostu muuttamaan halvempaan kämppään, koska se ei kuulemma auta mitään.
Itse miehestä nyt. Hän on todella huomaavainen ja pitää puoliani, mutta ei mitenkään normaalilla tavalla. Jos joku edes yrittää kännissä iskeä minua, eikä tilanne ole mitenkään vaarallinen, niin mies murtautuu sen toisen miehen kämppään tai pakottaa sen jonnekkin syrjään kuulusteltavaksi/uhkailtavaksi. Näin on tapahtunut useita kertoja. Miehellä on itsehillintä -ja aggressiivisuusongelmia. Joskus jos ei saa tehtyä jotain oikein hän vain tärisee raivosta verisuonet pullollaan ja näyttää siltä, että paskoo kaiken mikä tielleen tulee. Mies on todella epäsosiaalinen hyvä jos edes kerran kahdessa kuussa viitsii nähdä kavereitaan. Hänen mukaan baarijuoksut on juostu ja haluaa elää nyt rauhallista elämää eikä kirjaimellisesti tehdä mitään muuta kuin pelata tai kattoo telkkaria. Hän ei ikinä halua mennä mihkään bileisiin tai tai reissuun tai yhtään minnekkään. Me vain homehdutaan täällä kotona. Ja jos minä menen johonkin kauppaan tai kaverille niin pitää kokoajan soitella ja poliisit perään jos ei kuulu. Pitää ilmoittaa koska tulee kotiin, jos johonkin menen.
Toinen juttu on tämä hänen perheensä voi herranjumala. Äiti on ihana, mutta ne sata sisarusta joita hänellä on ja etenki 2 hänestä seuraavaa. Sisko raskaana haastaa riitaa kaiken maailman räkälöissä ja hengaa jengiläisten sekä mustalaisten kanssa (melkein kaikissa sisaruksissa sekä poikaystävässäni on manneverta), nuorempi veli taas leikkii kirjaimellisesti puukkohippaa narkkareiden kanssa ollessaan 16v. Joka viikko joku sisarus on ongelmissa ja joku pitää hakata ta ovat itse hengenvaarassa saamassa puukosta tai luodista. EN edes valitettavasti liioittele..
Ongelma siis mikä minulla on se, etten uskalla erota. Olen aina ollut se joka jättää ja aina niin tehdessäni olen tuntenut ihan kauheaa syyllisyyttä johtuen siitä mitä on tapahtunut eron jälkeen. Eka poikaystävä jäi aina koulun jälkeen odottelemaan minua, että saa mulkata tai sanoa jotain haijyä. Odotin aina jonkun 30 min, mutta ei se lähtenyt ennen kuin minä lähdin. Toinen oli onneksi kaukosuhde,mutta ekan poikaystävän tapaan syytteli minua, että olen ilkeä ihminen kun jätän ja hän masentuu sekä tekee itselleen jotain jos jätän. Olen aina jättänyt poikaystäväni haukkumatta ja yrittänyt tehdä sen hienovaraisesti, mutta sillä ei ollut lopputuloksen kanssa mitään väliä. Toki suhteen aikana kun pakotin itseni olemaan siinä, niin olin ilkeä. En ollut onnellinen. Nykyinen poikaystävä sanoo, ettei aijo minun jälkeeni jos erotaan ikinä seurustella kenenkään kanssa, koska ei kymmenien seurusteluiden aikana ole tuntenut mitään vastaavaa muita kohtaan, ja tämä saa minut syyllistymään omassa mielessäni.
Viimeiset kuukaudet olen vain himoinnut muita miehiä salaa tekemättä mitään ja katsellut omia asuntoja. Haluaisin tuntea palavaa intohimoa ja tuntea, että joku haluaa minua. Me harrastamme seksiä ehkä kerran kuussa jos sitäkään. Se ei vain onnistu. En sitä paitsi ikinä ole tullut seksin aikana kenenkään kanssa. Haluaisin senkin kokea joskus jos mahdollista.. Mies ei suutele pikkupusua enempää ja tuntuu menevän karkuun jos innostun vähääkään. Hän vain makaa sohvalla päivästä toiseen tuulettumatta kertaakaan vuodessa pihalla. Tästä syystä en epäile fyysistä pettämistä. Olisikin helppo jättää jos toinen pettää eikä siitä syystä tuntea syyllisyyttä. Tätä menoa kuitenkin minä olen se joka pettää.
Äsken meillä oli hirveä riita kun ehdotin, että muuttaisin omilleni, koska olen niin huono käyttämään rahaa (ostan pääosin meidän eläimille kaikkea hyvää, mutta kallista ruokaa, halpoja meikkejä käyn kirppareilla yms) ja olen suoraan äidin helmoista tullut hänen helmaansa. Mies on ollut aina, että älä murehdi, ei sun tarvi maksaa yms. Nyt riidan päätteeksi ottaa lainaa kun ollaan niin kusessa rahallisesti ja, että saa itselleen viinaa ja tupakkaa. Siis aivan mahtavaa, ettei kestä tätä asiaa ilman sauhuja ja ryyppäämistä. Sitten kysyin haluaako hän, että menen pois siksi aikaa kun ryyppää ja ei halunnut. Eli kuuntelen koko illan oven takana kun manaa minusta, enkä saa mennä edes pois täältä tai tuloo enemmän huutoa.
En enää oikeasti teidä mitä pitää tehdä. Karehdin niitä ihmisiä, jotka elää sellaista kevytkenkäistä elämää ettei eroaminen ole niin vakavaa ja otetaan exiä takaisin jos se onnistuu, mutta minä jos eroaisin nyt miehestäni niin vähintään sylkisi päälle jos nähtäisiin kadulla.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elämäää

      Jatkat eteenpäin ei sen kummempaa. Et jaksa elää nykyisessä suhteessa, elämäsi valuu ohitse. Sinun ikäisenä kuuluu juhlia, matkustella, nähdä ihmisiä ja mieluiten mies joka ajattelee samoin. Ei ole mitään järkeä asua vankina. Voit myös olla vapaa ja välttää suhteita, saat rauhassa nähdä elämää, ilman että kukaan sitoo sinua.

      Mies kyllä kestää.

    • oppeliini1

      Kysymyksiä: miksi sinä valitset kertomasi mukaan sinulle täysin kelvottomia miehiä asuinkumppaniksesi ja "suhde"kavereiksi?

      Onko mielestäsi ihanteellisin tapa roikkua ajanvietoissa jossa känniset miehet "yrittävät iskeä sinua", noista paikoistako sinä saat nautintoa? Sieltäko sinä tuon nykyisen Unelmiesi Urponkin nappasit?

      Onko elämäsi kaunein ja mitattavin päämäärä hyokätä räkäloissä tapaamiesi, kenen tahaansa miesten kimppuun ja raahata sieltä kuka tahaansa asuinkumppaniksesi?

      Kaikki nuo ovat asioita joita sinä kerrot itsestäsi ja se kuulostaa todella ala-arvoiselta!

      Sinulla kenties on jonkinlainen haavekuva kunnon puolisosta, ihmisestä jota voit rakastaa ja kunnioittaa. Mutta tapa kenet sinä huolellisesti ja harkiten valitset, ei koskaan - siis ei ikinä - tuota sitä tulosta mitä sinä haet.

      Olisiko nyt jo korkein aika nostaa valitsemiskriteriasi paljon, paljon korkeammalle tasolle. Tai paremminkin, kohottaa itsesi paljon korkeammalle henkiselle tasolle!

      Että miten se tehdään?

      Ala etsiä (henkisesti ) kauniita ja pysyviä asioita. Opi enemmän uutta. Kehitä itseäsi menemällä avun tarvitsijoiden luo; avuttomat vanhukset, sokeat, raajarikkoiset - ihmiset, jotka todella arvostaisvat apua ja joille sinä voit paljolla vapaa-ajallasi tuottaa iloa ja kauneutta.
      Osallistu seurakuntasi, tai mikä tahaansa kuppikunta jossa katsontakantaa kohotetaan ylospäin, toimintaan.
      Lue kirjallisuutta joka opastaa henkiseen hyvinvointiin.
      Huolellisesti ja harkiten puntaroi valintasi hyvän ja pahan välillä. Jokaikinen tietää mitä tuo tarkoittaa.

      Sinun täytyy kohottaa oma henkinen minäsi paljon korkeammalle tasolle ennenkuin sinä pystyt tekemään valintoja joista nyt vain haaveilet!
      Tuo on kaikki sinusta itsestäsi kiinni. Kukaan ei kohota minääsi. Sinun on itse se tehtävä.

      • Alkuperäinen

        vastauksia kysymyksiin, että aloimme seurustella kun olin alaikäinen eli en edes päässyt näihin mainitsemiisi räkälöihin. Haluaisin vain pitää hauskaa, enkä todellakaan kelpuuta kaikkia miesehdokkaita olen oikeastaan todella picky. Mieheni oli todella huomaavainen ja kiva tyyppi ja seurustelimme vuoden ennen muuttoa ja nämä asiat kuoriutui hänestä muuton jälkeen.
        En ole henkisesti tasapainoinen ihminen, mutta yritän parantaa sitä kokoajan. Tällä hetkelläkin yritän parantua pahasta masennuksesta jonka syynä on 9 vuoden koulukiusaaminen, vanhemman kuolema ja insesmin uhriksi joutumisen. Poikaystävä on hyvin ollut mukana tukemisessa, mutta hänen tapansa ratkaista on se, että hän uhkailee hakkaa tai vaikkapa tappaa jos antaisin luvan.
        Rakastan auttamista ja minusta tuleekin lähihoitaja tulevaisuudessa. Erikoistun vanhuksiin, sillä nautin vanhojen ihmisten seurasta ja he ovat ihmisryhmänä minulle rakkain.
        Tekstissä tuomitset minut selvästi joksikin pubiruusuksi jonka suurin elämänhalu on munahaukkailla pitkin kyliä, mutta en käy juurikaan baareissa, minulla ei olisi edes ketään kenen kanssa mennä. Mielummin hoidan eläimiäni ja vierailen isovanhempieni luona. Sanoin vain, että joskus olisi kiva pitää hauskaa ja juhlia.
        Kaiken lisäksi olen demiseksuaali eli en voi harrastaa yhden illan juttuja. Tarvitsen pitkän romanttisen siteen, ennen kuin voin harrastaa seksiä. Voi juontaa juurensa raiskatuksi tulemisesta en tiedä. Kauheat analyysit silti vedit ja aivan päin honkia. Kasvan kyllä ihmisenä päivä päivältä pelkään vain yksinäisyyttä kiusaamisen ja kaverittomuuteni takia.


      • Alkuperäinen_taas

        Ja vielä noista edellisistäkin, että olen aina seurustellut vuoden ilman mitään ogelmia jonka jälkeen näistä poikaystävsitä on vain kuoriutunut jonkinlaisia omistushaluisia hulluja, jotka hylkää kaikki ystävänsä ja intohimonsa vaikka juurikin kannusta näkemään ystäviä ja seuraamaan unelmiaan.


    • Oppeliini1

      “Nyt riidan päätteeksi ottaa lainaa kun ollaan niin kusessa rahallisesti ja, että saa itselleen viinaa ja tupakkaa. Siis aivan mahtavaa, ettei kestä tätä asiaa ilman sauhuja ja ryyppäämistä“
      “Hän vain makaa sohvalla päivästä toiseen tuulettumatta kertaakaan vuodessa pihalla. ”

      Hei Syyllisyyden Vanki, edellä kirjoittamani oli vain objekstiivisesti havaittua miten sinä elämäsi olet järjestänyt. Usein tapahtuu, että kun on elämä jo niin tuttua ei edes huomaa missä on vikaa ja kuinka korjata se.

      Kuitenkin , nyt kerrot että sinulla on takuuvarma ammatti tulossa opintojesi jälkeen ( apuhoitajista on huutava pula) missä tahaansa Suomessa. Onko työpaikka jo tiedossa? Oletko jo hankkinut kesätyöpaikan?

      Nyt olisi paras aika keskittäytyä vain opintoihisi, ja kuten sanoin, kohottamaan henkistä minääsi korkeammalle tasolle. Käytä vapaa-aikasi paljon, paljon paremmin ja hyödyttävämmin!
      Asuinolosuhteet jotka olet valinnut, eivät tue kumpaakaan.
      Ajattele, nyt opintoaikanasi sinulle jää niin paljon vapaata aikaa- illat ja viikonloput. Tuo aika kuuluisi käyttää toiseen työpaikkaan( joka tukisi opintojasi) , vapaaehtoistyöhön, ottamalla ylimääräisiä kursseja joko koulusi yhteydessä tai sen ulkopuolella. Tulet tapaamaan uusia ihmisiä joiden kanssa voit vaihtaa ajatuksia ja sitten saapua omaan rauhalliseen pienen pieneen kotiin. Kotiin jossa ei tarvitse nähdä eikä kuulla rumia asioita.

      Opiskeluaikasi pitäisi olla elämäsi parasta aikaa! Opithan uutta, taludellinen ja henkinen tulevaisuutesi tulee olemaan turvattu.

      Miksi heität sioille tämän kaikista kalleimman elämäsi ajan? Jokainen minuutti, tunti, päivä on ikuisesti mennyt. Mennyttä aikaa sinä et koskaan saa takaisin.
      Miksi et tekisi elämästäsi kaunista ja kehittävää?

      Kerrot myöskin että sinulle on taphtunut huonoja asioita menneisyydessä.
      Ne ovat nyt historiaa ja sinun on katsottava tulevaisuuteen. Sinulla on voimia tehdätulevaisuudestasi juuri sellainen kuin sinä itse haluat valita!

      Aivan aluksi: Pysy miehistä erossa! Olet jo tunnistanut olevasi ( ei haluamasilaisten miesten) mangneetti. Vain jätä kaikki nyt rauhaan ja keskittäydy itseesi. Ajattele sitä pitkän ajan investointina. Tulet kerään itsellesi megakoron myöhemmin. Tuhlaamalla aikaasi vapaaehtoisesti epäsopuisaan ja riitaisaan kotioloon tappaa kaiken eteenpäin menemisen yrittämishalun.

      Täällä sinulla on ainakin yksi tukija joka tietää että sinussa aivan varmasti on ainesta korkeatasoisempaan. Hae sitä, saat huomata että sinulla on paljon annettavaa yhteiskunnalle, saat siltä enemmän takaisin ja että elämä on kaunista ja elämisen arvoista!

    • kiltinmiehenoikeudet

      Kiltin ja kunnollisen miehen kanssa tätäkään ongelmaa ei olisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe