Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Keskustan johto taitaa päätyä...

...nyt saman tyyppiseen johtopäätökseen kuin erään melkein 25 vuotta sitten uponneen matkustajalaivan radisti lähettäessään hätäviestin: " "Todella pahalta, todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä""

http://data.yle.fi/dokumentit/Uutiset/YLE_puoluekannatus_01_2019

Kokoomus on tipahtanut peräti 2,3% ja Keskusta 0,5%. Hallituspuolueiden suosio onkin nyt ennätysalhaalla ollen vain 34, 3%. Kokoomus onkin ollut koko keväästä 2015 jatkuneen hallituskauden todellinen teflon-puolue johon mikään hallituksen vastainen negatiivinen uutisointi ei ole tarttunut mutta nyt se tapahtui.

Itse ennustin viikko sitten kokoomuksen väistämättä menettävän kannatustaan Esperi-casen tullessa julkisuuteen:

"aito-arska
31.1.2019 19:58
https://yle.fi/uutiset/3-10623431
Onko tässä se miina jossa kokoomuksen vaalikampanja-alus heti karahti kiville ennen kuin ehti liikkeelle. Ne ihmiset joilla jostain syystä on kokoomuksesta myönteinen ja ihmisläheinen kuva kokevat pettymyksen kun kokoomus paljastaa karun kasvonsa.

Puheenjohtajan mielestä lakiin kirjattu minimi hoitohenkilökunnan määrästä on lillukanvarsia. Miksiköhän hän niin sanoo. Miksi tuo seikka on kokoomukselle niin tärkeää. Mietittäänpä hetki. Hmmmmm

Ketkä omistavat tai ovat osakkaina tai/ja ovat johtotehtävissä näissä viime aikoina julkisuudessa laiminlyönneissä toiminnassaan olleissa yhtiöissä?

Aivan oikein. Kokoomuslaiset siellä ovat ja heillä on ilmeisesti jonkin tyyppinen ote Orpon palleista. "

Minulla ei ole edelleenkään tarvetta perua yhtään kohtaa tuossa joulun tienoilla kirjoittamassani ennusteessa:

"aito-arska
27.12.2018 6:27

Taitaa hallituspuolueilla loppua aika muuttaa kurssia. Kannatusalenemisen suuntaa on vaikeaa muuttaa. Mitään sellaista ei ole näköpiirissä joka antaisi aihetta olettaa hallituspuolueiden, etenkin keskustan yht'äkkistä piristymistä.

Aivan sama kuka ja mikä, Taloustutkimus, Almamedia, YLE tai HS puolueiden kannatusta tutkii. Mittarit näyttävät samaa. Minulla ei ole mitään syytä perääntyä tästä kapin ketjuun kirjoittamastani ennusteesta.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15475846/miten-kay-keskustalle-vaaleissa
SDP 23%
KOK 19%
Keskusta 15%
Vihreät 12%
Vasemmistoliitto 11%
Perussuomalaiset 8%
Ruotsalaiset 5%
Kristilliset 4%
Siniset 1%
Muut 2% "


Elämme mielenkiintoisia aikoja. Vaaleihin on enää aikaa pari kuukautta. Hallituspuolueilla ei ole enää keinoja kannatuksen nostoon. Mutta mikä puolue kerää potin?

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MikäNostaaPersuja

      Aloitus on realistinen verrattuna "majurin" järjettömiin höpötyksiin 26% kannatuksesta vaalipäivänä. Itseä huolettaa hieman PS:n nousu, siltä suunnalta ei ole odotettavissa mitään hyvää.

    • JärkiKäteenNyt

      Minä aidon oikeasti ihmettelen tavallista palkannauttijaa joka äänestää kepua tai kokkareita sillä sieltä suunnalta ei kuulu mitään hyvää hänelle tai hänen lapsilleen tai eläkeikäisille vanhemmilleen. Se on todistettu moneen kertaan tämän vaalikauden aikana. Myöskään PS yhden asian liikkeenä ei ole tavalliselle palkannauttijalle vaihtoehto.

      Äänestä demareita, vasemmistoliittoa tai vihreitä niin takaat parhaiten itsesi ja perheesi hyvinvoinnin.

    • HerätkäähyvätIhmiset

      Nyt paljastuu Suomen törkypolitiikka ja suomalaisten aliarviointi. Keskusta on auttanut Kokoomusta ajamaan alas vanhustemme ja lastemme tarvitseman hoidon ja huollon ja kaikki kurjistaminen rahan ahneudesta! Kuka Suomessa enää voi hyväksyä tälläistä hirveyttä ja epäoikeudenmukaisuutta - sen kansalaiset osoittavat vaaleissa!!!

      • majuri.majuri

        ...niin niin mutta keskusta saa helposti 26%. Nuo gallupit ovat vaan punikikikikikikien salajuoni.


    • Maa.Riemuitsee

      SDP sortuu, koska ei löydä Antti Rinteen kuoleman jälkeen sopivaa pääministeriehdokasta.

      • idiotismia

        Mistäs sinä tiedät Rinteen kuolinpäivän? Saatat itse olla matojen ruokana ennemmin. Taidat olla melko epätoivoinen kirjoituksestasi päätellen.

        Maa riemuitsee keväällä, kun porvarihallituksesta päästään vihdoin ja viimein eroon.


    • Välikysymys ja etenkin sitä edeltäneet lähetekeskustelut paljastivat kaikessa raadollisuudessaan, etenkin kokoomuksen mutta myös kepun, "kädettömyyden" ja haluttomuuden asian käsittelyyn itse välikysymyksen aiheessa. Sehän oli välikysymys vanhusten hoidon tilasta.

      Poliittista jargoniaa ja hurskasta toiveajattelua ja kiemurtelua hoitajien vähimmäismäärän laskentatavasta nähtiin. Ainakaan nähdyn ja kuullun perusteella ei tapahtunut mitään sellaista, että voisi olettaa hallituspuolueiden suosion lähtevän kasvamaan. Sen paukut ovat käytetty.

      14.4 tapahtuu sitten suuri välikysymys jossa mitataan hallituksen luottamus äänestäjien taholta. Aloituksessa ennustin kuinka siinä tulee sitten käymään.

    • upr

      Keskustan kannatus romahti lisää Karhisen sepustuksen jälkeen, joka tehtiin Pääministeri Sipilän ja ministeri Jari Lepän toimeksiannosta. Esityksen perusteella 57% maatiloista joutuisi lopettamaan toimintansa. Se oli sellainen isku Keskustan ydinjoukkoon, että tästä ei Sipilä selviä. Keskustan kannatus on vaalien aikaan 10% kieppeillä suunnilleen Vasemmistoliiton tasoa. Vihreät ja Perussuomalaiset menevät Keskustasta ohi reippaasti. Vaalien jälkeen Keskusta on viidenneksi tai jopa kuudenneksi suurin puolue ja täysin varma oppositio puolue. Tiettävästi Berneriltä on vielä tulossa liikenneuudistuksen uusintapainos ennen vaaleja niin se yhdessä tämän Karhisen Sipilän ja Lepän talonpojan tappolinjan kanssa on Keskustan täystuho.

    • Myofascia

      Juha Sipilä on vienyt Kepun kuilun partaalle ja aikoo nyt ottaa ratkaisevan askeleen eteenpäin.

    • https://yle.fi/
      -Valvira pohtii rikosilmoituksia hoitajamitoitusta kiertävistä hoitokodeista
      -HS: Esperi Care sulkee nuorille vammaisille tarkoitetun osaston Helsingissä
      -Pihlajalinnan toimitusjohtajakin pohtii nyt, onko hoivapalvelujen tuottaminen alihankintana edes mahdollista
      -Attendo ei yhdistä hoitajavajetta ja kuolemia Pelimannissa – Hoivajätti jälkiviisaana: Muuttoja olisi pitänyt hidastaa Attendo ei yhdistä hoitajavajetta ja kuolemia Pelimannissa – Hoivajätti jälkiviisaana: Muuttoja olisi pitänyt hidastaa
      -KHO:n presidentti: Attendo valittanut hoitajamitoituksesta

      Tuossapa YLE:n pääsivulta otsikoita. Ne ovat korutonta kertomaa siitä kuinka yksityistämisbuumin huumassa tehtiin toimittiin väärin.

      Mielikuva siitä, että hallitus on epäonnistunut pahoin terveydenhuollon hallitsemisessa on vahva. Oli tuo mielikuva sitten oikea tai väärä. Ihmiset kuuntelevat herkällä korvalla ja siitä oli osoituksena kokoomuksen äkillinen suosion lasku.

    • Herranrauhaan

      Taitaa Kanki Kaikkonen suunnilella omia hautajaisia keskusta riveistä, kun esittää yhteisösakkoa ja voiton jakokieltoa Pääministerin suuremmin omistamien yhtiöiden toimintaan. Silloinhan Herra Sipilä jää osingoitta ja hyvin alkanut valtion tervehdyttämin menee munille jos Esperi ja Attendo juotuu lopettamaan vanhusten vähentämis talkoot. Tämähän on alkua Orpon ja Sipilän hyvästä yhteistyöstä.

    • NopeastiKuluuAika

      Tuskin maltan odottaa kepun ja kokkareiden romahdusta. Ensi kuussa saa sanoa, että ensi kuussa se tapahtuu.

      Seuraavalla demarihallituksella on paljon korjattavaa.

    • aito-arskaa

      Meillä Venäjällä ei moista peliä hyväksytä. Voi kun saisi kerran Putinia peräsuoleen.

    • HyvästitHallitukselle

      Hallitus. Olette heikoin lenkki. Hyvästi!

    • Ennustaja

      Muuten oikeat numerot, mutta persut ja vassarit vaihtavat paikkaa.

    • Porvarit.tuhoaa.kaiken

      Kaikki järkevät tiesi jo aikoja sitten lähes kaiken mitä tämä hallitus haluaa. Palkat alas kikyllä ja työttömät töihin lähes ilman palkkaa jolla saahan kerranaisvaikutuksilla muiden palkat alas. Sairaiden ja köyhien auttaminen minimiin. Vanhus ja terverveyspalvelut yksityiselle puolen, joka tulee yhteikunnalle ja ihmisille paljon kallimmaksi kun entinen, mutta hoitojen taso laskee kun voittoja revitään. Näinhän on edetty ja kaikki tuo toteutunut, ruumita tulee mutta samalla eläkkeiden maksun kokonaissumma pienenee.

    • Politiikka on myös pelaamista mielikuvilla. Onko hallitus onnistunut toiminnassaan?

      Minun mielestäni ei. Hallituksella oli etsikkoaikansa mutta sitä se ei käyttänyt.

    • Liian vähän ja liian epäuskottavaa olla nyt ikään kuin yht'äkkiä havahtunut Sote-aikatauluongelmaan ja yksityisten hoivapalvelujen ongelmaan.

      https://yle.fi/uutiset/3-10650497

      Tässä on kyseessä samantyyppinen tilanne, kuin siinä että ostaisit lipevältä myyjältä auton joka osoittautuu neljän vuoden aikana totaaliseksi romuksi. Nyt tuo sama myyjä on myymässä samanlaista autoa samanlaisella myyntipuheella ja jopa osittain myöntää olleensa väärässä ensimmäisen sinulle myymänsä auton kanssa. Ostaisitko tältä mieheltä auton?

      • KohtaTästäPäästään

        Sipilä varmaan luulee, että kansa on unohtanut kaikki aiemmat pitämättömät lupauksensa ja sen muun neljän vuoden aikana tapahtuneen paskan viskomisen kansalaisen niskaan. Kohta tästä päästään eroon ja saadaan kunnon PM. Antti Rinne.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe