The Walking Dead Season 9 jatkuu 11.02.2019

The Walking Deadin 9. kauden toinen puolisko jatkuu uusin jaksoin maanantaina 11.02.2019 klo 22:00 Foxilla.

Kausi 9. Jakso 9/16. Sopeutumista. Etsintäpartio palaa Hilltopiin huonojen uutisten kera. Uusi uhka paljastaa todelliset kasvonsa, ja selviytyjät vaativat vastauksia. Negan etsii omaa paikkaansa.

Kuten tuon tulevan jakson kuvaus kertoo, niin Hilltopin, Alexandrian ja Kingdomin porukalle selviää että he ovat joutuneet tekemisiin uudenlaisen vihollisen eli ns. Whispersien kanssa. Lisäksi Negan pääsi livahtamaan vapaalle jalalle pitkän vankeusaikansa jälkeen. Katsotaan sitten miten homma tästä etenee....
Ilmoita


Voi että kun katselin niitä vanhoja jaksoja. Vankilan jälkeen sarjan laatu on tippunut eikä se nouse enää.
Ihan liikaa kaikkea, kyliä, vihollisia, päähenkilöitä.
Zombien lahtaus on jäänyt ja siitä on tullut kauhun kauniit ja rohkeat.
Onneksi on vielä Daryl.
1 VASTAUS:
Ihan niinkuin mun ajatukset olisit kirjoittanu!
Ihan samoin mietin ja Daryl..Alusta asti ollu mun nami.
+Lisää kommentti
paskaaaa
Ilmoita
Etsintäpartio palaa Hilltopiin mukanaan Jesuksen ruumis. Ilmeisemmin Whisperersejä johtava Alpha saapuu Hilltopiin tekemään jonkinlaista diiliä, mutta epäilen että diili on se että Whisperersien ideologian kiteytyksen mukaan kaikki inhimillisyys, nyky-yhteiskunta ja kaikki olemassaoleva on tuhottava/tapettava. Eli Alpha tulee ja esittää ilmeisemmin uhkauksensa.

Tämä sarja on kärsinyt inflaatiota ensiksikin siitä syystä että sarjassa on keskitytty liikaa viime kausina vain Neganin hahmoon ja tämän toilailuihin ja sitä venytetty aivan liiaksi. Toiseksi Maggien ja Rickin poistuminen toi tietynlaisen aukon sarjaan ja ikään kuin sarja olisi alkanut alusta. Minusta nämä alkukauden aikahypyt ovat olleet turhia. Sarja olisi voinut vain edetä kaudella 9 siitä että Maggie ja Rick olisi vain poistunut sarjasta sen kummemmin selittelemällä. Sarja olisi voinut tästä vain jatkua. Jostain syystä Judith piti nyt esittää hieman vanhempana ja tuota tarkoitusta ei ole vielä avattu. Judithan on ollut tuon aikahypyn jälkeen täysin poissa mitä nyt jutteli hetken Neganin kanssa.

Kauden 8 loppujaksossahan Rick huomasi kasvavan zombielauman horisontissa ja hän enteili sen olevan uhka. Nyt katsojillehan on annettu ymmärtää että juuri tuo lauma olisi ollut näitä Whisperersejä. Onko siis niin että näillä meni se aikahypyn ajan verran eli tuo runsaat 6 vuotta saapua Hilltopin ja Alexandrian läheisyyteen koska nyt he hyökkäsivät vasta selviytyjien kimppuun. Aika verkkaista porukkaa ja aika kärsivällistä myös jos ajattelee sitä mikä Whisperersien perimmäinen tarkoitus ja motivaatio on.

Oli miten oli, Negan pääsi nyt vapaaksi ja toivon ettei tästä loppukaudesta ja jatkossa tästä tule kausien 6, 7 ja 8 kausien toisintoa. Negan vastaan muut. Olisi ollut ihan oikeutettua sarjan uskottavuuden kannalta että tuosta pesäpallomailaa heiluttavasta hepusta olisi päästy jo paljon aikaisemmin eroon. Tämä venyttäminen syö sarjan uskottavuutta. Toivotaan ettei näin ole ja Negan ymmärtää lähteä maisemista hyvin nopeasti ja hyvin kauas. Sarjan tähän asti paras pahis eli Kuvernööri onnistuttiin hyvin poistamaan sarjasta ja tuo ratkaisu oli hyvä.
Ilmoita
Tuo 9. kauden 9. jakso oli ihan kohtuullista katsottava. Negan pääsi nauttimaan hetkeksi vapaudesta käymällä mm. vanhassa asuinpaikassaan Sanctuaryssa, mutta hän ei viihtynyt pitkään tyhjässä ja hylätyssä tehdasrakennuksessa. Nähtävästi Negan päätti palata vapaaehtoisesti Alexandriaan ja kuinka ollakaan edes Judith Grimes ei osunut häneen ampumalla vaikka niin kovasti uhkailikin. Baseballmiehen todelliset motiivit jäivät hiukan hämäriksi, mutta joka tapauksessa hänellä ei olllut enään pitkään aikaan iso lojaajien seuraajien ryhmää käytettävissä.

Whispersien porukan luonne alkoi vähitellen paljastua eli he käyttävät jonkinlaisia kasvonaamareita jäljitellen ja ohjaten zombeja haluamallaan tavallaan. Yksi heistä (Lydia) on nyt Hilltopissa vangina ja elävänä todisteena tuosta porukasta. Tämän 9. kauden loppupuolisko keskittynee välien selvittelyyn noita Whisperejä vastaan. Vanhoista hahmoista Daryl ja Michonne ovat olleet tähän asti eniten esillä.
Ilmoita
Tämä on nyt Rickin poistumisen myötä Darylin ja Michonnen sarja kaiken kaikkiaan. Mutta se mitä itse asiassa Daryl on tehnyt etsiessään Rickiä ja miksi päätyi reiluksi kuudeksi vuodeksi eraksi, on ilmeisemmin pieni mysteeri sarjaan. Tästähän Michonne kiitteli Daryliä kun juttelivat. Ärsyttävästä Judithista nähtävästi tehdään jonkinlaista keskushahmoa jolla hieman merkityksellisempi rooli kaiketi myöhemmin sarjassa. Siksihän kait tuo aikahyppy täytyi näyttää.

Hyvin helposihan Negan pääsi kävelemään pois Alexandriasta kenenkään (kuin lopuksi Judithin) oikeastaan huomaamatta hänen poistumistaan. Mihin kaikki Alexandrialaiset olivat kadonneet?
Mutta ärsyttävyydessään pikkuvanha kersa saa jonkinlaisen yhteyden Neganin kanssa. Mitä se sitten lienekin.

Alpha ja Whisperersit saivat 9 jakson lopussa pari Hilltopilaista (Luke ja kumppani) vangiksi ja näin ollen tullee esittämään vaatimuksensa Hilltopiin ensi jaksossa. Loppu kausi menee sitten näiden kahden ryhmän välien selvittelyssä. Whisperersien tarkoitushan on kaataa kaikki tielle tulevat yhteisöt ja tuhota ne, joten ei varmaan Alphalla ja Whispererseillä ole paljoa motivaatiota kompromisseihin tai diplomatiaan. Alpha kaiketi tulee esittämään uhkauksensa ja sen että yhteisöt tuhotaan. Eli uusi sota on valmis. Ehkä Kingdom, Hilltop ja Alexandria lyövät voimansa yhteen ja aloittavat sodan Whisperersejä vastaan. Neganin rooli tässä on vielä arvoitus. Eikö hän sanonut Judithille palaavansa Alexandriaan.
Ilmoita
9. kauden 10, jakso on sitten nähty ja siinä keskityttiin lähinnä vangiksi jääneen Lydian, varsin arvaamattoman Henryn ja heitä tarkkailevan Darylin tilanteeseen. Lydian äiti on noita Kuiskaajia johtava Alpha, joka vaati aivan jakson lopussa takaisin Hilltopissa vangina olevaa tytärtään. Tosin Lydia vaikuttaisi hiukan irrottautuneen äitinsä otteesta ja tämän synkästä maailmankuvasta.

Muutoin 4 uutta tulokasta Magnan johdolla kävi tekemässä tuloksettoman tiedusteluretken Hilltopin ulkopuolella vastoin Taran nimenomaista määräystä, mutta tällä kertaa ei tullut ylimääräisiä ruumiita tuon harhailun tuloksena. Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä että The Walking Deadia oltaisiin vähän "nuorentamassa" antamalla noille uusille hahmolle enemmän tilaa etenkin Rickin ja Maggien sarjasta poistumisen myötä.
Ilmoita
Olipa huono jakso. Tätä ärsyttävää Henryä seurattiin lähes koko jakson ajan ja onnistuu hän vielä sössimään kaikki. Paljastihan hän Kingdomin olemassaolon Lydialle joten Henryn kontolla on Kingdomin kukistuminen Whisperersien toimesta. Tuo taustakertomus oli ansaittu ja Alphan esittelyineen ja Lydian seksuaalisine hyväksikäyttöineen flashbackien muodossa.

Jostain kumman syystä Daryl ei tule luovuttamaan Lydiaa pois, joten Whispererseillä olevat Luke ja tämän kumppani (nimeä en muista) tulevat teloitetuiksi, näin arvelen. Ehkä juuri tuon vuoksi Daryl ei luovuta Lydiaa pois.

Ei tätä sarjaa olla mitenkään "nuorentamassa". Darylin ja Maggien komennolla pitkälti menee ja ehkäpä Ezekiel saa enemmän tilaa sarjassa Carolin ohella siinä vaiheessa kun Kingdom kukistuu Whisperersien hyökätessä sinne ja Carol ja muut eloonjääneet tulevat joko Hilltopiin tai Alexandriaan. Uusi sota on siis valmis. Negan on asia erikseen. Ehkä hänellä on kaunaa kaikkia Alexandrialaisia ja Hilltopilaisia vastaan ja liittyykin Whispererseihin. Tai ehkä tuo kuuden vuoden vankina olo on saanut miehen muuttumaan ja liittyy Darylin puolelle.
Ilmoita
Nyt yhtäkkiä tuli mieleen sellainen juttu että siinä missä sarjassa on menty aikahypyllä nopeassa tahdissa noin 8 vuotta eteenpäin, niin Enid ei ole kasvanut ollenkaan sinä aikana. Hänenhän pitäisi jo olla aikuinen nainen eikä mitään teinipimu enää.
Ilmoita
Tuossa 9. kauden 11. jaksossa Henryllä oli taas vaihteeksi hämmentäjän rooli eli hänen toimintansa vei juonta eteenpäin ja muut joutuivat paikkailemaan hänen tekemisiään kuten Rick, Carol ja Daryl ovat tehneet eri tilanteissa. Henryn roolihahmoa on vanhenettu sinällään järkevällä tavalla, niin että 7., 8. ja 9. kauden alkupuolella häntä esitti Macsen Lintz ja tätä nykyistä Henryä esittää hänen isoveljensä Matt Linz. https://walkingdead.fandom.com/wiki/Henry_(Kingdom). Tällä hetkellä Henryn pitäisi olla noin 17-vuotias.

Noiden aikahyppyjen jälkeen Enid pitäisi olla nähtävästi 23-vuotias:
https://walkingdead.fandom.com/wiki/Enid_(TV_Series)

Carl Grimesia esittäneen Chandler Riggsin kannalta oli ongelmallista että noita aikahyppyjä ei tehty yhtään aikaisemmin, sillä roolihahmon esittäjä vanheni todellisuudessa huomattavasti nopeammin kuin mitä tv-sarjan tapahtumat etenivät 1. kaudesta 8. kauteen.

Muutoin tuossa uusimmassa jaksossa Alphan vankina ollut tytär Lydia vaihdettiin kahteen Whispersien vankina olevaan mieheen. Jälleen kerran Henry lähtee omille teilleen yrittäen ilmeisesti tavoittaa Lydiaa, ja Daryl lähtee sitten hänen peräänsä kuuron naisen kanssa. Lisäksi tuossa jaksossa käytiin seuraamassa Kingdomin tilannetta, jossa ei vielä tiedetty Jesuksen kuolemasta vaan valmisteltiin lähinnä tulevia markkinoita.
Ilmoita
Aika mielenkiintoinen jakso sinänsä. Alussa näytettiin ilmeisesti takautuvasti sitä aikaa jolloin Maggie on ollut vielä kuvioissa ja sitä aikaa jolloin Maggien ja Michonnen välit viilenivät. Annettiin taas ärsyttävästi pientä vihiä siitä että jotain suurempaa on noiden daamien välillä tapahtunut. Mielenkiintoista myös se miksi Jerryn ja tämän naikkosen vauvauutisia piti tässä jakson alussa ilmoittaa ja myöhemmin näytettiin pariskunnan perhe-elämää jossa Jerry pitää sylissään pientä vauvaa.

Whisperersit osoittautuivat odotetusti aiki häijyksi porukaksi ja tämä Alpha (Samantha Morton) veti oikein hyytävän ja hyvän roolin tässä esittäytymisessään. Taitaa Negan henkilöhahmona jäädä hyvin isoon varjoon tämän Alphan rinnalla ja pahiksena ja Alpha ilmeisesti sarjan raain ja ilkein mitä on ollut.

Henry ilmeisemmin osaa sössiä nyt oikein urakalla kun lähti Lydian perään. Ja ilmeisesti saa tällä toilailuilla sitten aikaan sen että jää tietysti kiinni Alphalle. Daryl tekee jonkin pelastusoperaation ja tuleva sota Whisperersejä vastaan on kohta käsillä. Jos näin käy, tämähän on kuin Troijan sodasta.

Kingdom nähtävästi elää ihan omaa elämäänsä niin kuin kaikki muutkin yhdyskunnat Oseansidea myöten.

Kaudella 5 Enid on ollut 16 v. Eli nyt sarjassa 23 vuotias.
Ilmoita
Vaikka Carl Grimes oli ärsyttävä mukula, niin ei hän ärsyttävyydessään vedä millään vertoja tälle Henrylle. Voi jeesus kun sen naama ilmestyy ruutuun niin tekisi saman tien mieli läväyttää televisio ikkunasta pihalle.

Mutta Daryl lähti naisen kanssa reissuun ja jossain joku kirjoittikin että näillähän voisi synkata hyvinkin keskenään. Toinen ei juurikaan puhu vaikka osaakin, ja toinen ei edes osaa puhua eli yhtä hiljaisia ovat. Bethin jälkeen Daryl ei olekaan noin läheisiin suhteisiin naisen kanssa joutunut tai päässyt.

Alpha vaikuttaa mielenkiintoiselta hahmolta ja on sen näköinenkin että ei naamiota tarvitse kuolleiden seassa paarustaessaan.
Ilmoita
Henrynhän on hyvin ärsyttävä ja piti ilmeisesti ottaa sarjassa ns. Carlin paikka. On ärsyttävä kersa niin kuin ärsyttävyydessään on myös Judith pikkuvanhoine olemuksineen ja isone revolverineen. Näiden takiako tuo aikahyppäys täytyi tehdä kuudella vuodella eteen päin jotta saataisiin nämä kersat sarjassa vanhemmiksi.

Darylin ja Connien välille voisi todella tulla pieni romanssi ja miehen tuurille ominaista Connie voisi joutua Whisperersien uhriksi ja jonka kuoleman Daryl sitten kostaa 10 kaudella. Luulen ettei Whispererseistä päästä eroon vielä pitkään aikaan ja ovat uhkana koko yhteisöille ainakin lopun menevän kauden ajan. 10. kausihan on jo lyöty lukkoon. Joko Henry mokailee urakalla tai todella Connie saa surmansa jollain tapaa tuolla reissulla johon lähti edellisessä jaksossa Darylin kanssa.

Alpha vaikuttaa pelottavalta ja kohta lunastaa paikkansa parhaana pahiksena sarjassa.
Ilmoita
9. kauden 12. jaksossa kuvattiin hiukan enemmän miten Whispersit tulevat keskenään toimeen elämällä metsän keskellä ja käyttämällä zombinaamareita. Alphan tukena on joku iso korsto, joka viime kädessä takaa että mahdollisesti kapinoitsijat pysyvät kurissa. Pari kapinallista menettikin hengensä epäillessään Alphan kykykä johtaa laumaa.

Kuten arvata saattoi Henry päätyi Whispersien vangiksi, mutta Daryl ja Connie onnistuivat luomaan sopivan kaaoksen leirialueella ja he vapauttivat Henryn ja Lydian, joka valitsi tämän äitinsä sijasta. Kyseessä taitaa olla postapokalyktinen muunnelma Romeosta ja Juliasta, jotka kuuluivat kahteen kilpailevaan sukuun.

Muuten tuossa jaksossa seurattiin Alexandrian tilannetta, jota Michonne on hallinnut rautaisella otteella ilmeísesti Rickin katoamisesta ja oletusta kuolemasta lähtien. Neganin rooli jäi edelleen hämäräksi ja hänen vartiointiin päätettiin selkeästi kiristää. Rositan elämää tuntuvat hallitsevan monenlaiset miessuhteet ja raskaana oleminen. mutta muuten Rosita, Eugene ja Garbiel ovat olleet hyvin vähäisissä sivurooleissa viime aikoina. Oceansiden naisista on kuulunut vielä vähemmän, vaikkakin Michonnen suunnitelma jonkinlaisesta perustuslaista käsitti 4 asuinpaikkaa eli Alexandrian, Kingdomin, Hilltopin ja Oceansiden.

Toivottavasti tätä Whispersien kuviota viedään sopivan rivakasti eteenpäin eikä sorruta samanlaiseen junnaavaan kerrontaan kuin turhankin pitkässä sodassa Negania ja tämän uskollisia seuraajia vastaan.
Ilmoita
Avaisivat nyt hiukan että minkä takia nämä yhteisöt ovat riidoissa keskenään. Tai eihän siinä varsinaisesti riidoissa kai muut ole kuin karkuun lähtenyt Maggie ja Michonne, mutta ilmeisesti Michonne haluaa määräillä myös Kuningaskunnan toimia ja se ei oikein Kuningasta miellytä.

Ja koskas siitä umpihomo Aaronista isä on tullut, vai onko kyseessä samanlainen isäpuoli jollekin orpolapselle kuin Michonne on Judithille?

Melko huvittavaa oli se Whispereiden hortoilu. Mitä varten niiden pitää laahustaa walkereiden lailla, eihän walkerit sitä kävelytyyliä tajua. Ja ylipäätänsä tuo naamarien käyttö hiukan häiritsee sillä aiemminhan noita walkereita hämättiin kuolleiden sisälmyksillä. Miksei se enää toimi? Tietenkään sekään ei toimisi että iso porukka olisi koko ajan valelemassa itseään verellä ja suolenpätkillä kulkijoita puijatakseen. Sen ymmärrän että pitää puhua hiljaa kun liikutaan sillä äänihän kulkijoita on aina houkutellut, mutta että siinä omassa porukassakin oleskellessa pitää kuiskata. Joku yksittäinen kuollut ei kai suurta haittaa pystyisi aiheuttamaan niin että sen takia ei koko aikaa tarttis supista.

Minkä takia sen muijan eli Alphan naama on niinkuin turpiin saaneella? Kuten tuohon ylemmäs kirjoitin niin melkeinpä rumempi se on ilman naamaria kuin naamarin kanssa niin että kannattais melkein pistää se nopeasti takaisin.

Ja mukava on nähdä minkälainen keskiaukeamapoika sieltä Betan naamarin takaa lopulta paljastuu. Hetken aikaa kuvittelin että se olisi joku tuttu mutta tuskinpa sentään, ei tule ainakaan mieleen tuollaista sarjasta ilman kuolemaa poistunutta miehenpätkää.
Ilmoita
Itse ihmettelin samaa kun Whisperersiläiset kulkivat laumassa ja kulkivat samalla lailla kuin zombietkin. Aika hölmöä. No, ehkä he haluavat samaistua näihin sitten täydellisesti. Hämäävätkö he kuolleita vain kävelytyylillään ja naamareillaan kun sitä vastoin Rick ja kumppanit aikaisemmin vuorasivat itsensä kauttaaltaan kuolleiden sisälmyksillä että pääsivät lauman läpi ja silloinkin vaivoin. Nyt siis riittää vain ulkomuoto ja olemus jolla hämätään näitä kuolleita. Riittää kun kasvonsa peittää. Aika rohkeasti nämä Whisperersit kulkevat zombien seassa kuin ei mitään eivätkä pelkää satunnaisia hyökkäyksiä jos joku zombeista olisi vaikka haistanut elävän ja ryhtyisi puremaan. Nämä varmaankin on sitten taantunut zombie-asteelta vieläkin alemmas. Pieni moka minusta tekijöiltä.

Luulen ettei Whispererseistä päästä eroon vielä pitkään aikaan ja tulevat ilmeisesti olemaan vielä 10. kaudenkin joka jo tilattu. Taitavat tätäkin pahisryhmää venyttää sitten samalla lailla kuin Neganinkin tapauksessa: kaveri oli kuin syöpä eikä kadonnut millään. Tuo Neganin asetelma on mielenkiintoinen siinä suhteessa että vedättääkö oikeasti Michonnea ja muita alexandrialaisia (ja miksi vedättäisi) vai onko todella muuttunut ja haluaa näiden puolelle (tulevassa sodassa ja uhasta josta Michonne puhui). Gabriel tuntuu olevan jonkinlainen troijan hevonen radioineen. Liekö jotain yhteyksiä kuuluisan helikopterin omistajan kanssa. Jadishan puhui aikaisemmin radiopuhelimeen tämän kanssa ja puhui A ja B kansalaisista. Gabriel voisi olla jokin yhteys tähän jossa tämä vielä tuntematon ryhmä haluaa näitä A ja B kansalaisia. Rickhän oli B kansalainen ja hänethän vietiin helikopterilla ties minne.

Tuo Michonnen ja muiden yhteisöjen tilanne ja se mikä siihen ajoi, käsitellään tietysti tulevassa elokuva-trilogiassa josta on ollut puhe ja joka keskittyisi lähinnä Rickiin ja Rickin kohtaloon ja tuon ajan jälkeistä kuutta vuotta. Tai sitten tämä aika käsitellään 10. kaudella parissa jaksossa.

Luultavasti Aaron on ottovanhempi.

Tuon Betan näyttelijä on muuten nimeltään Ryan Hurst.
Ilmoita
Aaronin adoptoima lapsi on varmaankin se vauva, jonka Rick ja kumppanit löysivät yhdestä isosta Savioursien tukikohdasta taistellessaan noita Neganin kannattajia vastaan.

Maggie ja Daryl halusivat siinä yhdessä vaiheessa listiä vankina olevan Neganin ja tuo kiista johti välillisesti siihen että Rick putosi hevosen selästä ja katosi sillan räjähdyksen yhteydessä. Maggiella on tilaisuutensa tappaa Negan kostoksi mm. Glennin, Abrahamin ja Sashan kuolemista, mutta hän jätti tämän jonkinlaisesta säälistä henkiin. Ehkäpä Michonne koki että Maggie olisi ollut välillisesti syyllinen tuohon Rickin onnettomuuteen ja katoamiseen ja siitä olisi seurannut välien viileneminen. Silti jäisi hämäräksi miksi Maggie olisi kokenut tarpeelliseksi luopua Hillitopin johtamisesta ja siirtyä jonnekin muualle enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti.

Kuten muutkin täällä totesivat, niin Whispersien onnistuu hämätä noita nykyisiä zombeja aika kevyellä metodilla verrattuna esimerkiksi Alexandriaan tunkeutuneisiin zombeihin. Tuollahan Rickin silloinen naisystävä Jessie ja tämän arka poika Sam joutuivat zombien ruuaksi jälkimmäisen panikoitua heidän liikkuessaan sisälmyksien peittäminä lauman keskellä. Samassa yhteydessä Carl Grimes menetti näkönsä toisesta silmästä ampumisen seurauksena.
Ilmoita
Alkaa mennä maku koko sarjaan pikku hiljaa. Miksi joka kaudella pitää aina olla jokin tietty arkkivihollinen? Ensin kuvernööri, sen jälkeen Terminuksen väki, kaatopaikkaporukka tavallaan ja sitten Negan. Nyt Neganin jälkeen taas uusi vihollisryhmä josta ei taatusti päästä eroon yhdessä kaudessa. Tätä kuiskaajien klaania tullaan varmasti näkemään monta kautta vielä. Tulihan ne tavallaan vasta kauden puolivälissä kuvioihin.

Tuo myös ihmetyttää miten helposti nyt kuiskaajat voivat vaellella zombien keskellä vaikka Rick kumppaneineen sarjan alkumetreillä siellä tavaratalossa ja Alexandriassa saivat nähdä todella vaivaa että pystyivät huijaamaan zombeja. Ensin saivat vuorata itsensä zombien sisälmyksillä ja verelle ja siltikin heillä oli vaikeaa kulkea zombien keskellä/ohi. Nyt näiden kuiskaajien tarvitsee vain kävellä samalla lailla ja puhua kuiskaillen pukeutuneena zombien nahkoihin ja naamareihin niin pystyvät liikkumaan suuren zombielauman keskellä ilman hankaluuksia. Aika merkillistä.

Toiseksi se että miksi näiden Rickin ja Darylin ja kumppaneiden välttämättä täytyy jäädä hengailemaan tuonne Alexandrian, Hilltopin ja Kingdomin nurkille koska siellä näyttäisi olevan vaarallinen asua ja oleilla näiden aikaisempien tapahtumien takia ja Neganin porukan ja nyt kuiskaajien vuoksi. On varmasti ajatus se että selviytyjät ovat löytäneet "kodin" ja haluaisivat selviytyä tuolla. Mutta onko pakko? Onko pakko jäädä seudulle joka tuntuisi vilisevät uhkia aina Neganin saviorseista Whispererseihin. Olisivat lähteneet vain eteenpäin silloin kun huomasivat alueen vaaralliseksi ja etsineet sitä vastoin jonkin muun isomman selviytyjä-yhteisön tämän sijaan.
Ja miten kummassa he ovat pystyneet rakentamaan valtakuntansa hiljaisuudessa ilman että suuri zombielauma ei olisi vyörynyt sinne melun takia. Melun ja äänenhän takia zombit suunnistavat. Esim. Alexandriaan on rakennettu vaikka mitä suurine tuulimyllyineen ja kaikessa hiljaisuudessa. Luulisi tuollaisen rakentamisen tuovan myös paljon melua sun muuta. Yksi rauta-aitako tuollaisen zombielauman saa pidettyä aisoissa? Kuitenkin Rick kahdeksannen kauden lopussa mainitsi suuresta tulevasta zombielaumasta joka siinti horisontissa.

Tämän sarjan pitää elossa ehkä vain enää nuo tapahtumat joita sattui Rickin "katoamisen" jälkeen ja sarja viljelee kovasti kaikenlaista mystisyyttä aina helikoptereista muihin merkkeihin ja symboleihin pitäen katsojat ja fanit jokseenkin kiintoisana ja sarjan parissa. Hilltopin ja Michonnen erimielisyydet näyttää olevan sarjan suuri mysteeri ja arvoitus ja ei kait siinä ole muuta kuin se että Maggie halusi vain Neganin hengiltä johon Miconne oli eri mieltä. Tästä yksinkertaisesta syystä välirikko yhteisöjen kesken.

Taitaa olla sarjan loppu lähellä. Tosin kymmenes kausi on tulollaan ja sen lisäksi tiettävästi elokuvatrilogia. Ehkä se olisi siinä sitten.
Ilmoita
No niin. Uusia hahmoja saatiin taas sarjaan mukaan kun Maantierosvot ilmestyivät terrorisoimaan Kuningaskunnan porukkaa ja kehtasivat vielä varastaa sen ison apinan miekankin. Carol tietysti ratkaisi ongelman neuvottelemalla tällä kertaa eikä tappamalla, ja niinkin nerokas salainen ase Carolilla oli takataskusta vedettäväksi kuin elokuvan näyttäminen ja tottahan sillä nyt yksi rosvojoukko saatiin samalla puolelle kääntymään. Toki mikään läpipaha porukka tämä Maantierosvot ei suinkaan edes ollut, mutta kyllä tuo kuvio muistutti jotain Disneyn piirrettyä elokuvaa.

Maantierosvot taisivat tullakin mukaan sarjaan vain siksi ettei kevään viimeisessä jaksossa tartte vakiporukkaa tappaa vaan nämä uhrataan silloin.

Daryl ja kumppanit joutuivat taisteluun Betan ja muutaman muun whispererin kanssa. Kumma juttu, että kun Daryl ampui sieltä kerrostalon parvekkeelta sitä lähestyvää joukkoa niin miksei se heti tähdännyt Betan isoon ruhoon kun kerran sen uhosi tappavansa? Kai se Lydia nyt sentään kertoi minkänäköinen mies Beta on?

Ja hyvin Daryl yrittikin tappaa mutta kuten elokuvissa yleensä niin Beta jäi tietysti henkiin hissikuiluun pudottuaan. Oli vaan aika iso pudotus vaikka ihan alas asti ei tullutkaan kun hissikori oli keskelle kerrosta pysähdyksissä. Mutta oli se aika huvittava että ukko tuosta vaan nousi pienellä jäsenten venyttelyllä ylös.

Olisin muuten Darylin sijassa suunnitellut sen taistelun niin että kun ihan oikein ajateltuna zombit jäivät siihen esteen taakse ja elävät jatkoivat matkaansa porraskäytävään, niin eikö se olisi ollut helppo homma pistää väijytys portaiden yläpäähän ja siitä pistää yksi kerrallaan tulijat kylmäksi? Jatkuva idioottien kanssa seurustelu ilmeisesti tekee Darylistakin samanlaisen.

Mitä se Darylin kuuromykkä tuleva morsian ammuskelee sillä ritsallaan kun se tuntuu eläviinkin tehoavan? Jotain pieniä kiviä vai? Aika tehokas ase, ei minulla noin tehokasta ritsaa mukulana ollut eikä ollut kavereillakaan kun ei minultakaan henki lähtenyt vaikka ritsasta kiven sainkin otsaani.
Ilmoita
Minustakin tuossa 9. kauden 13. jaksossa Daryl ja Connien suunnittelema kerrostalossa tapahtuva väijytys oli hiukan lepsusti suunniteltu, sillä niitä portaita kipuavia Whispersejä olisi pitänyt listiä säälimättä yksin kerrallaan ja välttää turha riski lähitaistelussa, jossa voi itsekin saada puukosta. Jotenkin oli arvattavissa että jonkinlaiseen hissikuiluun pudotettu Beta jäi henkiin eikä nähtävästi edes vakavasti loukkaantunut tai halvaantunut tuossa ilmeisen hallitsemattomassa pudotuksessa.

Nuo entiset maantierosvot saatiin käännytettyä yllättävän verettömästi maantiepoliiseiksi, mutta eipä sitä tiedä miten lojaaleja he ovat pidemmän päälle. Kumma että noita Kingdomin, Hilltopin, Alexandrian ja Oceansiden lähiseutuja ja maantieyhteyksiä ei ole raivattu järjestelmällisesti zombivapaiksi ja turvallisiksi alueiksi, vaikka ihmiset ovat jo asuneet noilla alueilla useamman vuoden. Hevosten ohella olisi vielä helpompaa käyttää polkupyöriä erilaisine vaunuineen noiden yhteyksien hoitamiseen, sillä päällystetyt maantiet näkyisivät olevan edelleen varsin hyväkuntoisia.

Sinällään Henry puhui vaihteeksi asiaa sanoessaan että he voisivat lähteä Lydian kanssa jonnekin kauemmaksi eikä jäädä ehdoin tahdoin taistelemaan Whispersejä vastaan. Tosin se mahdollinen siirtyminen pitäisi tehdä kerralla isommalla joukolla ja valita yksi helposti puolustettava ja suhteellisen omavarainen asuinalue, jossa olisi käytettävissä monenlaisia taloudellisia resursseja kuten vaikkapa vesivoimalaitos. Suhteellisen pienen väestön jakautuminen 4 erilliseen asuinpaikkaan ei ole ainakaan paras mahdollinen ratkaisu etenkin noiden pitkien liikenneyhteyksien takia. Pienemmissä yhteisössä ihmisten on myös vaikeampi erikoistua johonkin tiettyyn ammattiin vaikkapa seppänä, räätälinä, lääkärinä, insinöörinä, opettajana tai sotilaana.

Tätä 9. kautta on vielä 3 jaksoa jäljellä ja luultavasti kauden viimeinen 16. jakso sisältänee jonkinlaisen perinteisen cliffhangerin, johon liittynee luultavasti Alphan jatkosuunnitelmat.
Ilmoita
Tuo Betan "yllättävä" selviytyminen hissikuilussa olikin niin odotettua. Alphan suunnitelmat ovat varsin selvät eli hän joko hyökkää suoraan Hilltopiin ja Hilltop saattaa saada Kingdomin puolelleen. Ehkäpä Alexandria lyöttäytyy mukaan ja Neganin rooli tässä taistelussa olisi jotenkin ratkaiseva. Sitähän ollaan odotettu mitä Negan seuraavaksi aikoo. Ehkä Michonne tajuaa lopulta että Negan on muuttunut ja ottaa tämän taisteluun mukaan. Kolme jaksoa siis kautta jäljellä ja luulen että kausi tulee päättymään tavallaan kesken jossa keskiössä on Alphan kohtalo ja se mitä hänelle ja Whispererseille tapahtuu. Voi olla myös ettei mitään konfliktia edhi tällä kaudella edes tulemaan vaan tule "sota" on 10. kauden taistelu, niin kuin edelliskausilla Neganin kohdalla. Tätähän saa venytettyä taas monta kautta ja luulen ettei Alphasta ja Whispererseistä päästä eroon vielä pitkään aikaan. Edelleen häiritsee tuo miten vaivattomasti Whisperersit kulkevat kuolleiden joukossa vain sillä että kuiskailevat ja pukeutuvat kuin zombiet. Aikaisemminhan selviytyjät saivat tehdä todella töitä huijatakseen zombeja valelemalla itsensä niiden sisälmyksillä ja verellä. Whispererseille riittää siis vain kävelytyyli, kuiskaaminen ja pukeutuminen zombien tapaan. Ei kait nuo kaikki jotka tulivat kerrostalolle, olleet eläviä Whisperersejä. Ainakin maantiellä zombiet tuntuivat hyökkäävän samalla lailla kuin aina ennenkin ei mitään kehitystä tyhmempään tai alkeellisempaan suuntaan puoleen jos toiseen ole tapahtunut.

Kauden 14 jakso on ilmeisesti ns. flasback-jakso jossa keskitytään muutama kuukausi Rickin kataomisen jälkeiseen aikaan.

Jos uusista hahmoista joku tulee saamaan surmansa, sen on oltava Connie Whisperersien toimesta jolloin Darylin saa motiivin kostoonsa. Onhan näillä selvästi jotain meneillään.
1 VASTAUS:
Joo, Connie tosiaan voisi hyvinkin olla henkensä heittävien joukossa. Varsinkin nyt kun tosta noin vaan on jättämässä vanhan porukkansa ja sen myötä siskonsa/veljensä vai kumpisukupuolinen se nuori tyyppi nyt onkaan, ja lähtemässä Darylin kelkkaan. Eihän Darylille juurikaan ole onnea suotu tähänkään mennessä niin miksi sitä nyt sitten suotaisiin?

Mitenkähän se karpaasi aikoo sieltä hissikuilusta päästä poijes? Oli siinä nyt kumminkin useampi metri pudotusta ettei mitään kahta tai kolmea metriä.
+Lisää kommentti
Maantierosvot saatiin yllättävän kivuttomasti käännytettyä. Olipa rosvojoukkojen rosvojoukko. Eli tämän porukan voi hyvin uhrata tulevissa jaksoissa. Nythän Daryl sai oivan arkkivihollisen kun ei voinut päästää päiviltä tuota Betaa. Tietenkin Beta janoaa kostoaan ja ehkä sekoittaa Alphan suunnitelmia hieman, tai Alpha saa tästä lisää motivaatiota. Taisi olla hissikuilun pudotus parisen kerrosta ja yllättävän vähillä ruhjeilla Beta siitä selvisi. Kömpii tietenkin pois hissin kattoluukusta pihalle. Jotenkin tuntuu siltä ettei mitään ratkaisua saada aikaan jäljellä olevissa kolmessa jaksossa jos kerran seuraava jakso nimensä (Scars) perusteella on joku takaumajakso. Eli tässä jaksossa saattaa selvitä se mitä nuo Darylin ja Michonnen selässä olevat X-arvet oikeastaan ovat ja tarkoittavat.

Onhan tässä taas syytä venyttää Alphan ja Darylin ja kumppaneiden yhteydenottoa vaikka kuinka pitkälle. Ja varmasti ratkaisua saadaan odottaa aina 10. kauden loppuun asti. Taitaa olla lähinnä sääntö se että lähes joka kaudella selviytyjäporukalla on joku uusi odottamaton uhka käsillä. Näiden kanssa sitten tapellaan pari kautta. Whisperersien jälkeen tietysti tulee taas joku uusi uhka ja porukka jonka kanssa tapellaan.
Ilmoita
Eikö Rick ja Megan enää ole sarjassa mukana?????

Tallennuksella jaksot vieläkin..
1
Ilmoita
Rick Grimes ja Maggie Greene poistuivat sarjasta 9. kauden 5 ensimmäisen jakson jälkeen, minkä jälkeen tapahtui noin 6 vuoden aikasiirtymä ajassa eteenpäin 9. kauden 6. jaksossa.

Tuossa tämän iltaisessa 9. kauden 14. jaksossa käytiin läpi Michonne, Darylin ja Judithin vaiheita sekä menneisyydessä että nykyhetkessä. Kun Michonne oli vielä raskaana ja Rickin katoamisesta oli kulunut vain suhteellisen vähän aikaa, hän tapasi uudelleen vanhan lapsuudenystävänsä Jocelynin, jolla oli seuranaan useita lapsia. Pian kuitenkin paljastui että hänen vanha ystävänsä petti Michonnen ja kaappasi mukaansa Judithin ja muutaman muun Alexandrian lapsista. Jocelyn oli kouluttanut noista mukana olevista lapsistaan eräänlaisia lapsisotilaita ja kun Michonne ja Daryl joutuivat pelastusretkellään vangituiksi, pari noista lapsista teki kuumalla raudalla polttomerkit heidän selkiinsä. Pelastaakseen Judithin Michonne joutui sitten tappamaan tuon kieroutuneen vanhan ystävänsä sekä tätä fanaattisesti seuraavat lapsisotilaat. Noiden taistelujen keskellä oli pieni ihme että Michonne ei saanut keskenmeno, vaikka häntä lievästi puukotettiin.

Tuon synkän tapahtuman seurauksena Michonne päätti keskittyä suojelemaan Alexandrian turvallisuutta mahdollisilta samanlaisilta ikäviltä tulevaisuudessa. Samalla Alexandrian yhteydet Hilltopin ja Kingdomin suuntaan heikkenivät. Nykyhetkessä Michonnelle paljastui että Judith muisti hyvin nuo monen vuoden takaiset tapahtumat ja tämä ymmärsi miksi Michonne oli toiminut niin kuin toimi. Samalla tämä merkitsi sitä että Judith sai taivuteltua Michonnen vahvistamaan vanhoja siteitään Kingdomin suuntaan.

Sinällään tuo jakso selvitti aika hyvin noita Michonnen ja Darylin vanhoja kuviota, mutta Maggien siirtymistä ei ole vielä sen suuremmin selitetty. Ehkä hän palaa sarjaan joskus 10. kaudella?
Ilmoita
Kylläpäs oli mitään sanomaton ja sekava jakso. Poukkoili miten sattuu menneessä ja nykyisessä ettei oikein perässä tahtonut pysyä.

Olisi odottanut hieman enemmän noiden X-polttomerkkien merkityksestä mutta ne olikin vain mitätpolttomerkkejä. Toisaalta tästä voidaan alustaa uuttaa porukkaa joka merkkailee uhrejaan tuolla merkillä. Niin kuin aikoinaan Wolvesit merkkasivat W-merkillä zombien otsat. Tästä porukasta toisaalta päästiin hyvinkin nopeasti eroon. Mutta tämä nyt 14. jaksossa esiintyvä ipanajoukkio johtajanaan tuo Jocelyn voisi olla isomman ryhmän joku pienempi osio. Tosin Darylin polttomerkistä ei ollut mitään viitteitä että se olisi tehty samaan aikaan kuin Michonnen. Tässä olisi siis oiva uusi ryhmä ja jopa vastus Whisperersien jälkeen kun kerran jokaisen uuden porukan jälkeen tuntuu tulevan aina joku uusi porukka ja uhka. Ellei tämä sitten ollut samanlainen sekoittaja ja lyhyt visiitti tuosta porukasta kuin mitä Wolvesit ja Terminuksen väki olivat. Toisaalta nämähän kolme ryhmää voisivat olla samaa porukkaa joita johtaa jokin vielä näkemätön suurempi yhteisö. Lopuksi kaikki voisivat nivoutua jossain vaiheessa yhteen, eli siltä osin että jossain vaiheessa Jadis ja Jadiksen kaverit, Terminus, Wolvesit , Jocelynin karonkka ja Georgien ryhmä olisivat yhtä ja samaa.

Sinällään tuohan ei selittänyt oikeastaan yhtään mitään Darylin ja Michonnen kuvioita muuta kuin siltä osin että he olivat etsimässä Rickiä yhdessä ja myöhemmin Jocelyn saapui Alexandriaan ja Judith karkasi ja he törmäsivät aivopestyihin lapsiin.

Michonne ja Daryl kumppaneineen menivät siis jakson lopussa Kingdomiin ja Alpha tulee tämän tietämään, joten ilmeisesti Alpha hyökkää seuraavaksi sinne.
Ilmoita
No nyt oli hyvä jakso. Päästiin kerralla monesta turhakkeesta eroon. Enid vai mikä Edith sen nimi oli, Tara josta ei ole mitään hyötyä sarjalle ollut kun ei ole edes isoja tissejään näyttänyt kertaakaan sekä erityismainintana Henryn päästäminen päiviltä. Vielä kun olisivat sen Kuninkaan mastodontin niitanneet niin hyvä, Joey vai mikä sen norsun nimi on.

Kieltämättä oli yllätys että Enid ja Tara pistettiin tällä tavalla kylmäksi mutta kuten sanottu, mukava yllätys. Kauan on kumpikin jo mukana roikkunut vailla mitään sen suurempaa virkaa.

Alpha taisi vaan tehdä tuossa Henryn tappamisessa virheen, saa nimittäin Carolin kimppuunsa ja senhän tietää mitä siitä seuraa kun muori pistää hösseliksi. Menee Alphat ja Betat kohta niinkuin Vesivehmaan jenkassa.

Jotain säpinää tämä varmaan tietää myös Neganille tulevaisuudessa. Tuskin sitä ensi kaudella enää tyhjän panttina sellissä pidetään haisemassa, voipi olla että pääsee jo tämän kauden finaalissa irki kunhan joku puuseppä ensin nikkaroi sille pesäpallomailan.
Ilmoita
9. kauden 15. jakso oli varsin yllättävä ja osoitti että Alphan johtamat Whispersit ovat erittäin häikäilemätön ryhmä. Leppoisasti alkaneessa jaksossa Kingdomissa järjestetyille markkinoilla kokoontui väkeä myös Hilltopista, Alexandriasta ja Oceansidesta, ja niiden yhteydessä sovitettiin vanhat kiistat ja solmittiin yhteistyösopimus. Koska Hilltopin arveltiin olevan vaarassa Kingdomissa olevia joukkoja päätettiin lähettää sinne avuksi.

Daryl, Carol, Michonne ja Magnan ryhmään kuuluva Yumiko joutuivat tuolla matkalla Whispersien saartamiksi ja heidän vangeikseen. Mutta Alphan tarkoituksen ei ollut tappaa heitä vaan hän näytti Darylille miten suuri joukko zombeja oli Whispersien komennossa ja miten he halusivat sanella ehdot ja etupiirit.

Jakson lopussa osoittautuikin että Whispersit olivat nappaneet sen toisen Hiltopiin matkalla olevan ryhmän ja heidän päänsä oli laitettu seipäiden kärkiin. Tuossa massasurmassa menentyivät arvattavasti ne uudet maantierosvot, jotka oli värvätty vartiomaan teiden turvallisuutta. Samalla keíhästettiin myös Tara Chambers, Enid ja Henry, ja ainoastaan Siddiq jätettiin henkiin kertomaan tapahtumasta muille. Hiltopin johtajaksi kohonnut Tara on ollut sarjan vakiohahmo aina Kuvernöörin ajoista lähtien. Lydia jäi ainakin henkiin eikä lähtenut äitinsä mukaan tämän houkutteluista huolimatta.

Sinällään oli käsikirjoittajilta ihan hyvä idea sijoittaa nuo tapahtumat 9. kauden toiseksi viimeiseen jaksoon eikä perinteisesti siihen 16. jaksoon eli season finaleen. Seuraavassa jaksossa varmaankin näkee mikä on Darylin, Carolin, Michonnen ja muiden reaktiot tuohon massasurmaan. En tiedä sitten seuraako tästä samanlainen vaihe kuin Negania vastaan käydessä sodassa eli ensin alistutaan tilanteeseen ja sitten aletaan käymään pitkällistä taistelua Alphaa ja kumppaneita vastaan. Periaatteessa Alphalle kai riittää tietty etupiirijako eikä hän pyri muuten verottomaan Kingdomia, Hilltopia ja Alexandriaa kuten Negan apureineen teki.
Ilmoita
Pääsi Henkka myös seipään päähän, oikeastaan hyvä. Tuo oli sinällään yllättävä että myös Enid joutui seipääseen. Olisi tälle henkilöhahmolle suonut mahdollisuuden. Tässä jaksossahan piti näyttää tuo yhdyskuntien yhdistyminen joka tarkoittaa ilmeisesti sitä että he kaikki ovat valmistelemassa jonkinlaista sotaa Alphaa ja Whisperersejä vastaan. Neganin rooli tulee olemaan jonkinlainen tässä konfliktissa, ilman muuta. Mutta se minkälainen, on edelleen arvoitus. Se miten pitkälle tätä juonikuviota ja mahdollista tulevaa sotaa taas venytetään, on sitten toinen juttu. Voi olla että kauden viimeinen jakso on ns. haavojen ja menetysten parantaminen ja läpikäyminen, tai kaikki loppuu hyvinkin nopeasti kauden viimeisessä jaksossa jossa Alpha ja Whiperersit tuhotaan yhtä nopeasti kuin tuhottiin Terminuksenkin väki aikoinaan. Kuitenkin nyt on vastassa vihainen Carol, vielä vihaisempi Daryl ja muut. Mutta en jaksa nopeaan ratkaisuun uskoa. Toisaalta Angela Kangillahan on ollut tässä kaudessa aika rohkeitakin linjavetoja käsikirjoituksen suhteen, kuten aikahypyt ja muut joten siltä osin ei olisi yllättävää että Whisperersit voisivat hyvinkin kadota sarjasta kauden viimeisessä jaksossa ainakin osittain Alphan ja Betan jäädessä henkiin. Jotenkin kuitenkin tuntuu siltä että Whisperersit ovat sarjassa pitkäänkin vielä ja voi olla että yhdistyneet yhdyskunnat tekevät hätäisen ja odottamattoman kostoiskun Whisperersejä vastaan ja kausi päättyy taas ns. cliffhangeriin. Viimeisen jakson nimi on Storm. Tarkoittaako tämä sitten itse säätä vai jotain muuta? Nimi voisi hyvinkin viitata tulevaan talveen ja siihen ettei mitään tapahdu Alphan ja Whisperersien osalta ja tämä jatkunnee kaudella 10.
Ilmoita
Ei ole muuten tässä sarjassa vielä talvisaikaan eloa näytettykään, eikä edes paljon talvesta puhuttu. Olisi mukava nähdä vähän sitäkin vuodenaikaa, tosin ei noilla leveysasteilla kovin pahasta talvesta taideta kärsiäkään.
Ilmoita
Nuo viimeiset kuolemat tekevät aikamoisen aukon Hilltopin näkyvimpiin hahmoihin. Aiemmin sieltä lähtivät Gregory hirtettynä ja Maggie vapaaehtoisesti muualle siirtyen, sitten Jesus Whispersien puukottaman, ja nyt vielä Tara ja Enid. Nähtävästi 4 henkinen Magnan ryhmä kuitenkin muuttaa Hilltopiin uusina asukkaina. Alunperin Neganin porukoissa ollut Alden on vielä hengissä noista hilltopilaisista.

Toivon mukaan Darylin, Michonnen, Carolin ja kumppaneiden kamppailusta Whispersejä vastaan ei tehdä samanlaista pitkitettyä ja junnaavan yksityiskohtaista vääntöä kuin mitä pari kautta kestänyt Rick vastaan Negan sota oli. Kieltämättä olisi virkistävää nähdä yksi kunnon talvi tuossa ympäristössä.

Kaipaisin myös jonkinlaista tv-sarjan tieteellistä selitystä miten hyvässä kunnossa zombiet voivat vielä olla monta vuotta alkuperäisen epidemian puhkeamisen jälkeen eli miten pitkään niissä vielä riittää "virtaa" kulkea paikasta toiseen. Elävät ihmiset ovat jo kauan sitten oppineet miten ainakin estetään uusien zombien syntyminen.
Ilmoita
Silloin kun Rickin porukka tuli vankilalle, en muista kautta, puhuttiin ohimenevästi kylmästä talvesta sivulauseessa, ei muuta. Ilmeisemmin viimeisessä jaksossa ei tule tapahtumaan mitään merkittävää. Minkäänlaista konfliktia ei näiden ryhmien välillä viimeisessä jaksossa luultavammin tule tapahtumaan, vaan Hilltop, Kingdom kaiketi muuttavat kaikki yhteisesti Alexandriaan ja palautuvat menetyksistään. Tästä on hyvä jatkaa samalla lailla kuten Neganin kohdallakin, eli kaikkea valmistellaan 10 kauden puolelle, jossa Whisperersien kanssa tulevat konfliktit käydään. Alexandriaan muutto mielestäni olisi hyvä ja eikös tätä hieman pohjustettukin sillä kun puhuttiin Hilltopin haavoittuvuudesta ja sen puolustuksesta Whisperersejä vastaan. Mitä todennäköisemmin tulossa hieman ankarampi talvi tähän kauden viimeiseen jaksoon ja se kaiketi keskittyy tähän. Mitä zombeihin tulee, kait niitä muuntuu koko ajan lisää, olisihan tuo alue ehditty raivata zombeista tuon reilun kuuden vuoden aikana varsin tehokkaasti.
Ilmoita
No, 9. kauden 16. jakson eli päätösjakson johtavana teema oli Kingdomin rapautuneen kuningaskunnan hylkääminen ja sen väestön siirtyminen talvisen lumimyrskyn aikana Hilltopiin. Negan pääsi kerrankin esiintymään sankarin roolissa ja pelasti lumimyrskyn aikana harhautuneen Judithin. Kulkue ei menettänyt ketään vaikka he oikaisivat Whispersien alueen kautta ja Lydia osoitti itsetuhoisia aikeita, mutta Carol pelasti vuorostaan hänet. Kaiken kaikkiaan 9. kausi päättyi varsin seesteisissä tunnelmissa, vaikka Kingdomista jouduttiin luopumaan ja Carolin ja Ezekielin romanssi päättyi.

Tulevalla 10, kaudella Alphan johtamat Whispersit lienevät se päävastustaja Alexadrian ja Hilltopin porukoille, mutta he saavanevat uuden liittolaisen siitä radioviestin lähettäjästä. Tuo kahden pääpaikan seuraaminen voi hyvinkin tiivistää kerrontaa, ja Oceanside on ollut hyvin vähän esille.
Ilmoita
Jakso oli hyvin rauhallinen viime viikkoisen tykityksen jälkeen, mikä oli ihan odotettavissakin. Pari kohtaa jäi mietityttämään kesän ajaksi:

- eikö Kuningas muka tiennyt mitä kaikkea Carol ja Daryl ovat yhdessä kokeneet ennen Kuninkaan ilmestymistä, vai minkä takia kunkku oli olevinaan mustis Carolista?

- en käsittänyt sitä whispers-kohtausta? Oliko se joku takautuma taas syksyyn vai missä se lumi niiden leiristä oli?

- entä kuka oli se radiossa huhuilija? Ensin tuli mieleen Maggie, mutta sitten tuli mieleen sekin että jospa se olikin Rickin pelastaneen porukan muija, se kaatopaikkakeisarinna eli Jadis. Tuosta ei välttämättä enää ensi kauden alkaessa kuulla mitään, että kuka se oli ja minkä takia ja miksi, vaan se saattoi olla vaan katsojille pähkäiltäväksi tarkoitettu asia tauon ajaksi. Tai sitten siihen saadaankin selvyys, mistä sitä tietää.
Ilmoita
Odotettava päätös kaudelle. Ihan hyvä ratkaisu näin ja se ettei sarja jäänyt tauolle johonkin ärsyttävään "cliffhangeriin". Jakson lopussa talvi oli jo ohi. Luulen että Jadis oli radioviestin takana. Tämähän Jadiksen tuntema porukka kaipailivat niitä A ja B kansalaisia joista Rick oli B kansalainen silloin kun Jadis hänet antoi helikopterin vietäväksi. Luulen että tähän porukkaan palataan seuraavassa kaudessa ja siihen mitä oikein tuo A ja B sitten tarkoittanevatkaan. Tässä kohtaa tulee mieleen jonkinlainen ihmiskaupan tyylinen juttu jossa keskeisessä roolissa esiintyy Gabriel joka jonkinlaisena petturina yrittää kaupata näitä A ja B luokkaan lokeroituja "yksilöitä". Voi siis olla täysin väärää arvailua. Kuitenkin 10 kaudella Alpha saa varmasti enemmän roolia sarjassa ja toimii konflikteissa pääarkkitehtina ja jonkinlaista sotaa kehitellään Hilltopin ja Whisperersien välillä.

Tästähän sarja voi edetä vaikka mihin suuntaan hyvänsä. Ja ehkä tuosta vilahtaneesta Georgiestakin tiedetään enemmän. Tuo henkilöhahmo kun jäi aika pimentoon aikaisemmin. Voi olla että sarja jatkuu syksyllä sitten uudella aikahypyllä jossa Judith on taas muutaman vuoden vanhempi ja hänestä tullee sarjan kantava hahmo. Tämä neito kun on jäänyt aika paljon taka-alalle ja tuohan aikasiirtymä kauden alussa ilmensi sitä että tyttö täytyi tuossa kohtaa "vanhettaa" ja syy tälle ei ole vielä selvinnyt ja se miksi tuo aikahyppy piti oikeastaan tehdä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

The Walking Dead Season 9 jatkuu 11.02.2019

The Walking Deadin 9. kauden toinen puolisko jatkuu uusin jaksoin maanantaina 11.02.2019 klo 22:00 Foxilla.

Kausi 9. Jakso 9/16. Sopeutumista. Etsintäpartio palaa Hilltopiin huonojen uutisten kera. Uusi uhka paljastaa todelliset kasvonsa, ja selviytyjät vaativat vastauksia. Negan etsii omaa paikkaansa.

Kuten tuon tulevan jakson kuvaus kertoo, niin Hilltopin, Alexandrian ja Kingdomin porukalle selviää että he ovat joutuneet tekemisiin uudenlaisen vihollisen eli ns. Whispersien kanssa. Lisäksi Negan pääsi livahtamaan vapaalle jalalle pitkän vankeusaikansa jälkeen. Katsotaan sitten miten homma tästä etenee....

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta