Jeesus määräsi vanhan liiton jatkumaan

Palstalla näyttää joillakin uskovilla olevan täysin väärä käsitys Raamatun tärkeimmästä opista.
Jeesus ei luvannut muuttaa mitään vanhasta liitosta, eikä uutta liittoa ole.

Jeesus ja laki:

Mat. 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.
18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.
19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.
4
Ilmoita


43 Vastausta

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.


Mitäs mieltä sinä itse sitten olet 🤔❓
7 VASTAUSTA:
Ei se vastaa. Pe.ku tekee vain provoaloituksia ja tämän tarkoitus on taas saada uskova kinaan keskenään...... Toivottavasti kukaan ei lähde mukaan trollaukseen.
Hän on sitä mieltä, että palstalla näyttää joillakin uskovilla olevan täysin väärä käsitys Raamatun tärkeimmästä opista.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kysyt, vaikka tiedät ettei vastata. Mikäs siinä, huvinsa kullakin. 😂
Huvikseen Pe.ku tosiaan näitä tekee 😃
Alun evankeliumikatkelma ei ole aitoa Jeesuksen puhetta.

Hän mahdollisesti on aloittanut kyllä, että älkää luulko, että olen tullut lakeja ja profeettoja kumoamaan, mutta jatkaisi todellisuudessa, etteivät ne asiat edes kuulu hänelle - tehköön kukin miten tahtoo, ja ja aloittaa lauseen juuri siksi näin. Välissä olevalla tekstillä ei ole mitään järkeä viimeisen jakeen kanssa, joka on aitoa Jeesusta: Jumalan tahdon noudattaminen, joka on tie (tässä elämässä) Jumalan valtakuntaan joka on meissä ja meidän ympärillämme. Mutta tuo tahto ei löydy lakikirjoista, koska se on tilannesidonnainen suhteessa ympäristöön, ei mitään oman navan tuijottelua kädet hykerrellen käskyjen ja määräysten noudattamisen mukaan.

Tämä on aitoa Jeesusta:

Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.
Ja edelleen - Jeesuksen sanojen mukaan taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärillämme, ja sinne ei ole mitään asiaa vain lakeja noudattamalla - ne ovat ulkoisia asioita, eivät liity moraaliin ja etiikkaan, eivätkä oikeudenmukaisuuden ajatukseen, joka (vanhurskaus) on koko Jeesuksen idea.

Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

Tästä syystä Jeesus sanoo, ettei hän tuomitse ketään, mutta jos hän tuomitsisi, niin Isä olisi hänen kanssaan ja silloin tuomio olisi oikea.
Oikeudenmukaisuuden nimissä me emme pysty koskaan sanomaan sitä emmekä tätä toisen ihmisen teoista tai valinnoista (ovatko ne hyviä tai huonoja) - tuomita niitä - koska emme ole päivääkään eläneet tuon toisen ihmisen elämää, emmekä siis tiedä hänen tekojen syitä ja vaikutteita, tarkoittaa Jeesus. Mutta maallinen lakikirja on ollut kuitenkin pakko tehdä rikoksia ja rangaistuksia varten - ei Jeesus ole niitä tullut kumoamaan - koska kaikki eivät pysty noudattamaan Jeesuksen moraalisia ja eettisiä sääntöjä. Täytä kautta Jeesuksen voidaan ajatella tulleen opetuksillaan täy(den)tämään lakia.
+Lisää kommentti
Hepr. 8:7 Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle.
Hepr. 8:8 Sillä moittien heitä hän sanoo: "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton,
Hepr. 8:9 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta.
1 VASTAUS:
Tuo on se Jeremiaan kirjassa kerrottu liitto, joka syntyi Jumalan suuttuessa kuningas Sidkialle vihollisen piirittäessä Jerusalemia, ja antoi sitten Sikdian Babylonian haltuun ja teki liiton Israelin ja Juudan heimon kanssa.

Ei siis mikään uusi liitto, eikä kyseessä sama asia, vaan pelkästään vanhan liiton korjaus paljon ennen Jeesuksen aikoja.
+Lisää kommentti
Ettei vain tämä kuuluisi samaan Paavali-sarjaan, jotka on laitettu Jeesuksen suuhun, kuten ehtoollisen asetussanat, Pyhä henki ja Jeesuksen ristinkuoleman pelastava merkitys... kaikki Paavalilta lähtöisin.
2 VASTAUSTA:
Kumma ettei Pe.ku osallistu keskusteluun vaikka teki oikein aloituksen 😃
Paavalin kirjoitukset ovat kyllä täysin ristiriidassa Jeesuksen sanojen kanssa ja eihän Paavali Jeesusta koskaan nähnytkään ja kehtasi vielä nimittää itsensä vastoin sääntöjä apostoliksi.
+Lisää kommentti
Eihän luterilaisia kosketa vanha eikä uusi liitto millään tavalla. Mihin ne mitään liittoa tarvitsevat kun saavat pelastuksen lapsikasteessa. Joten siinä mielessä täysin turha keskustelu.
1
Ilmoita
Kyllä Pe.ku on aivan oikeassa. Matteus -kristityt olivat tuota mieltä. Matteuksen evankeliumin otsikoksi voisi pannakin tekstin: Teot pelastavat ihmisen. Mm. Paavalilla oli erilaisia näkemyksiä. Yhtä punaista lankaa tässä asiassa UT:ssa ei ole.
1 VASTAUS:
Johanneksen evankeliumi on kirjoitettu paljon myöhemmin ja se poikkeaa monissa asioissa täysin vanhemmista evankeliumeista.
+Lisää kommentti
Lain vanhurskaus täyttyy, kun vaeltaa Pyhän Hengen johdossa.
https://www.youtube.com/watch?v=zNX_GkINE34
3 VASTAUSTA:
Pe-ku on jälleen hyvän aloituksen tehnyt. Usko.vaista ottaa päähän kun asiapohjalla ei voi tyrmätä tätä ja vähättelee ja herjaa.

Olen samaa mieltä aloituksesta. Ja siitä, että Paavalin kirjoitukset ovat ristiriidassa Jeesuksen sanojen kanssa.
Jostain syystä tämä tuli vastaukseksi nikille Jeesuksen-nimi-ja-veri mutta käyhän se siihenkin.
Jeesuksen nimi ja veri nimimerkki sai oivallisen osuman nimimerkkiinsä, kun laittoi jatkoon, että lain hurskaus täyttyy, kun vaeltaa Pyhän hengen johdossa.

Pyhä henki ja Paavali:

" Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia.
Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?"
Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan".
(Apt 19:1-7)

Jeesuksen uhraus Paavali kertoo:

"Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan," (1. Kor. 15:3)

Ehtoollisen asetussanat tulleet Paavalilta:

"Sillä minä olen saanut ... minkä myös olen teille tiedoksi antanut, että... Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää (kristuksen ruumis) ja juotte tämän maljan (kristuksen veri), te julistatte Herran kuolemaa..." (1. Kor. 11:23-26)

Paavali, Paavali, Paavali
+Lisää kommentti
Peku valehtelee mutta valehteleeko hän tahallaan vai uskooko hän itsekin omat valheensa. Uskon, että hän valehtelee piruuttaan niinkuin sage8kin.

Jeesus asetti uuden liiton.
Luukkaan evankeliumi:
22:20 Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.
2 VASTAUSTA:
Näin on.
"Uusi liitto" oli siis silloisille opetuslapsille.
+Lisää kommentti
Hebr.8:8 Biblia (1776) Sillä hän nuhtelee heitä ja sanoo: katso, päivät tulevat, sanoo Herra että minä Israelin huoneelle ja Juudan huoneelle tahdon Uuden Testamentin päättää. Hebr.8:10. 2Kor.3:3 Sillä ilmeistä on, että te olette Kristuksen kirje, meidän palvelustyöllämme kirjoitettu, ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin, vaan sydämen lihatauluihin.
1
Ilmoita
"Jeesus ei luvannut muuttaa mitään vanhasta liitosta, eikä uutta liittoa ole."

Aamen! Juuri näin.
10 VASTAUSTA:
Sai sitä muuttaa tai ainakin opettaa toisin. Sellaiset menevät taivaaseen, mutta heitä kutsutaan siellä "pienimmäiksi".

Opettihan Jeesus itsekin toisin, jota kristityt pitävät uutena liittona.
torre12 kirjoitti:
Sai sitä muuttaa tai ainakin opettaa toisin. Sellaiset menevät taivaaseen, mutta heitä kutsutaan siellä "pienimmäiksi".

Opettihan Jeesus itsekin toisin, jota kristityt pitävät uutena liittona.
Pasavali ja hänen kumppaninsa opettivat Jeesuksen lähdön jälkeen toisin ja muuttivat Jeesuksen sanoja mieleisekseen, josta osoituksena on mm myöhemmin kirjoitettu Johanneksen evankeliumi, joka on monilta osin ristiriidassa muiden evankeliumien kanssa.
Eikä kyse ole ainoastaan muuttaa Jeesuksen sanoja mieleisekseen, vaikka sekin on totta, vaan myös nämä Jeesuksen suuhun laitetut sanat (missä vaiheessa tuo sitten on tehty evankeliumeihin, en tiedä), esimerkiksi ehtoollisen asetussanat ja oman hengen antaminen muiden puolesta -idea, joista kummastakin Paavali sanoo suoraan, että ne ovat häneltä lähtöisin olevia asioita. Samoin apostolien teot luku 19 kertoo, ettei Jeesus ole koskaan puhunut mistään Pyhästä hengestä, vaan sekin on Paavalilta tullut termi, joka on sentään aika merkittävä käsite kristiuskossa. Minusta on kummallista, että tällaisiin väärennöksiin perustuvaa uskontoa ei oikaista sanallisesti siten, että edes myönnetään koko jutun olevan vain Paavalia, vaan annetaan ihmisten käsittää jotakin muuta.
Pe.ku kirjoitti:
Pasavali ja hänen kumppaninsa opettivat Jeesuksen lähdön jälkeen toisin ja muuttivat Jeesuksen sanoja mieleisekseen, josta osoituksena on mm myöhemmin kirjoitettu Johanneksen evankeliumi, joka on monilta osin ristiriidassa muiden evankeliumien kanssa.
Mutta Johanneksen evankeliumin kummallisuushan on luvussa 8, jossa sanotaan Jeesuksen suulla, että hänet lähettänyt Isä on ihminen. Miksi tällainen on jätetty sinne, kun samaan aikaan koitetaan vakuutta tuossa paavaliuskonnossa, että hän on Jumalan poika. En ymmärrä, kun kaikki muukin on muutettu miten on haluttu.
Jotenkin Raamattuun on haluttu ihan tietoisesti rakentaa kaikenlaisia kummallisuuksia ja ristiriitoja. Miksi?
miksitehty kirjoitti:
Jotenkin Raamattuun on haluttu ihan tietoisesti rakentaa kaikenlaisia kummallisuuksia ja ristiriitoja. Miksi?
Raamattu on kokoelma tekstejä, jotka on täysin mielivaltaisesti yhteen liitetty. Siitä seuraa tietenkin ongelmia.
miksitehty kirjoitti:
Jotenkin Raamattuun on haluttu ihan tietoisesti rakentaa kaikenlaisia kummallisuuksia ja ristiriitoja. Miksi?
Silloin ei vielä tiedetty että lukutaito tulee rahvaankin haltuun ja he voivat kysellä ristiriitaisuuksista ja kummallisuuksista.
Kun törmäsin tuohon O.T.O kristittyjen, kirkon - alunperin saksalaiseen - omituiseen valaistuneiden järjestöön, jonka rituaalit kuulosti kuvottavilta orgioilta, joka linkki täältä sensuroitiin, niin jäin oikein miettimään, että näissä salaseuroissa viedään eteenpäin jotakin merkillistä tietoa, ja voisivatkohan nämä Raamatun ristiriitaisuudet tai numeroinnit tai vastaavat liittyä siihen. Joka tapauksessa tuo O.T.O kuulosti kyllä pahaenteiseltä rituaaleineen.
paavinkirkkoa kirjoitti:
Kun törmäsin tuohon O.T.O kristittyjen, kirkon - alunperin saksalaiseen - omituiseen valaistuneiden järjestöön, jonka rituaalit kuulosti kuvottavilta orgioilta, joka linkki täältä sensuroitiin, niin jäin oikein miettimään, että näissä salaseuroissa viedään eteenpäin jotakin merkillistä tietoa, ja voisivatkohan nämä Raamatun ristiriitaisuudet tai numeroinnit tai vastaavat liittyä siihen. Joka tapauksessa tuo O.T.O kuulosti kyllä pahaenteiseltä rituaaleineen.
Raamattu on kyllä uskovaisten mielestä täynnä okkultismia.
Pe.ku kirjoitti:
Raamattu on kyllä uskovaisten mielestä täynnä okkultismia.
Vainajahenkien palvonta kielletään Jumalan käskyllä Vanhassa Testamentissa, ja Uudessa Testamentissa eksyttäjä-Paavalin vaikutuksesta ei enimmäkseen muuta tehdäkään kuin okkultismia harjoitetaan. Vain harvat löytävät Jeesuksen todellisen opin.
+Lisää kommentti
Näin on. Hyvä aloitus ja aiheellinen korjaamaan harhakuvitelmia.
Ilmoita
Ei silloin ole kyse vain mielivaltaisesti yhteenliitetyistä teksteistä, jos evankeliumeista löytyy Jeesuksen suuhun HÄNEN ELÄESSÄ laitettuja sanoja ja asioita, jotka PAAVALI SANOO tulleen vain häneltä.

Hyvä selitys edellä - Raamatun ei pitänyt koskaan päätyä rahvaan käsiin. Keskenään sopi vallankäytönnimissä väännellä juttua ihan miten vain.
1 VASTAUS:
Paavali ei siteerannut Jeesuksen sanoja koskaan, miksi, sitä ei ole uskottavasti koskaan selvitetty.
+Lisää kommentti
Vanhan veteraanisaarnaajan video-opetus uudesta liitosta:
https://www.youtube.com/watch?v=UrYRsG-vv1s
1 VASTAUS:
Heh hehe heh heeh,,,,, siinäpä hauska saarna.

Saarnaaja napsauttaa kameran päälle ja kiertää sivukautta puhujapönttöön.
Saarnaa sitten 47 minuuttia, eikä salista kuulu hiiskaustakaan merkkinä yleisöstä.
Saarnan jälkeen kiertää sivukautta kameran taakse ja sulkee sen.
+Lisää kommentti
> Palstalla näyttää joillakin uskovilla olevan täysin väärä käsitys Raamatun tärkeimmästä opista.
Jeesus ei luvannut muuttaa mitään vanhasta liitosta, eikä uutta liittoa ole.

Se, ettei kumoa lakia ja profeettoja, jotka nimenomaan puhuvat uudesta liitosta, ei tarkoita, etteikö voisi tehdä uutta liittoa. Ja huom. vanhan liiton ihmiset itse rikkoivat, siksi on uusi liitto tarjolla. Sellaista joka on jo rikottu ihmisten toimesta, ei tarvitse enää uudelleen kumota.
Ilmoita
Jeesus ei todellakaan ole määrännyt tai sanonut mitään liito jatkumisesta - se on jälleen Paavalia ja liiton-Baalia - Paavali sanoo sen väittäen saaneensa mystisen tiedon jopa, että mitä Jeesus on sanonut viimeisellä aterialla, ja nämä liiton jatkumis sanat on sitten Paaalilta plagioitu evankeliumeihin:

"Sillä minä olen saanut ... olen teille tiedoksi antanut, että Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin ... sanoi ...: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni......" (1. Kor. 11:23-26)

Miksi kukaan ei ole koskaan kiinnittänyt Paavaliin huomiota, miten on mahdollista että tämä kaikki on mennyt läpi liki 2000 vuotta totena?

Vaikka Paavali sanoo:

Paavalin kirje galatalaisille, luku 3

13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

Jeesus Kristuksena tuli lain kirouksksi Paavalin mukaan ja toisaalla Jeesus Kristuksena käski Paavalin mukaan juoda vertaan ja syödä ruumistaan uuden liiton merkiksi. Hyvä luoja - kuka tuossa tilanteessa nyt ylipäätään käskisi juoda vertaan ja syödä ruumistaan? Onko teillä mitään todellisuudentajua? Tällaistako sanoisi ihminen tai Jumala viimeisenä hetkenään?

Miten te voitte hyväksyä Jeesuksen - kaiken lisäksi vielä kolminaisuusopin mukaan Jumalan - ristille kiroamisen?
Ilmoita
Evankeliumi on tärkeäpää, kuin luterilaisuus.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jeesus määräsi vanhan liiton jatkumaan

Palstalla näyttää joillakin uskovilla olevan täysin väärä käsitys Raamatun tärkeimmästä opista.
Jeesus ei luvannut muuttaa mitään vanhasta liitosta, eikä uutta liittoa ole.

Jeesus ja laki:

Mat. 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.
18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.
19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta