Mitta täynnä näitä

Upa

Ko. tyyppi on jo muutaman vuoden koittanut "älyllisin keinoin" systemaattisesti osoittaa kuinka olen huonompi, luulee etten ole sitä tajunnut. Tänään tuli mitta täyteen, ymmärtänette etten kerro mistä. Ko. tyyppi on sellainen "elitistinen" nolla.
Kilpailee ihan kaikessa, jopa ruuan laitossa ja kehuu kuinka korkeatasoista hänen ruokansa ovat. Kuitenkin nirsoilee muiden laittamista ruoista esim. ravintolassa ja ruokalassa jättää usein lautasen syömättä, kun ei ole niin korkeatasoista.
On kehuskellut suurista "hankkeistaan" menneisyydessään, tiedän etteivät ne ole totta!

3

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maailmanennätysmies

      tuollaisten tyyppien kanssa tulee parhaiten toimeen, kun ottaa sen asenteen toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Vastaa vain joo joo jokaisen juttuun.

    • Joillekuille on äärettömän tärkeää osoittaa varsinkin itselleen, että ovat parempia kuin muut. Joskus tämän kaltaiseen osoittamiseen kuuluu toisten mollaaminen, millä oma erinomaisuus yritetään nostaa esiin.

      Kyseisenlainen toimintamalli on yleistä esimerkiksi lasten ja nuorten keskuudessa, missä joukosta taikka joukon ulkopuolelta valitaan joku heikko yksilö arvostelun ja pilkan kohteeksi. Ryhmän sisällä ulkopuoliseen kohdistuva arvostelu vahvistaa ryhmää ja toimii sellaisenaan yhteisöllisyyttä tukevana tekijänä. Yleensä ryhmällä on johtaja, ja kun ryhmä on yhtenäisenä vahvempi, kokevat sekä ryhmän jäsenet että sen johtaja olevansa vahvempia.

      Joissain tapauksissa tämä toimintamalli seuraa ihmistä aikuisuuteen asti, jolloin hän kuvittelee saavansa yhteisön tiivistymään ympärilleen ja vahvistumaan sillä, että hän poimii joukosta jonkun puolustuskyvyttömän jota alkaa sitten mollaamaan.

      Monesti yhteisö ei tiivisty mollaajan ympärille, mutta koska hänen käytökseensä ei puututa, jatkaa hän sitä silti, koska hänellä ei ole muutakaan keinoa tuoda itseään esille.

      Monesti ajatellaan, että jos mollattava ei asiaan puutu, kyllästyy mollaaja ja lopettaa mollaamisen. Näin ei kuitenkaan ole asian laita, koska kyseessä ei joitain poikkeustapauksia lukuunottamatta ole kyse reaktiohakuisesta ärsyttämisestä, jollaista harrastavat ihastuneet teini-ikäiset pojat, jotka haluavat kiinnostuksen kohteeltaan huomiota. Mollaaja ei lopeta, koska se on hänen tapansa toimia yhteisössä. Aivan samalla tavoin on useimpien tapana toimia yhteisössä kohteliaasti ja olla tuomatta itseään sopimattomasti esille.

      Mitä mollaamiselle sitten pitäisi tehdä? Et vaikuta tyypiltä joka haluaisi vaivata asialla työsuojeluvaltuutettua, luottamusmiestä taikka esimiestä. Haluaisit hoitaa asian itse, mutta tiedät ettei sinulla ole lähtökohtia taikka keinoja hänen vastustamisekseen.

      Yksi keino on, vaikkakin kynnys sellaisen käyttämiseen on korkea, että aina kun kyseinen itsensä esilletuoja alkaa tuomaan omaa erinomaisuuttaan esille, voit muiden kuullen sanoa hänelle, ettei meillä ollut (ennen, lapsuudessa, nuoruudessa, kotona) tapana, sen jälkeen voit kysyä muilta työyhteisöön kuuluvilta, että oliko heillä tapana jotain tällaista.

      Tällainen kysymys, mitä ei kannata esittää aggressiivisesti vaan aluksi ehkäpä vähän hämilläänkin antaa muulle työyhteisölle signaalin, että sinä et purematta niele kaikkea sontaa. Se antaa myös muille mahdollisuuden liittyä kritiikkiin mahdollisimman neutraalisti, koska asiahan koskee ainoastaan mihinkään liittymätöntä detaljia, kuten esimerkiksi ruoan laatua lautasella.

      Kun moittijan kupla kerran puhkaistaan, huomaavat vähitellen kaikki ettei "keisarilla" ole vaatteita lainkaan.

    • MuuttoTku

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe