Sote on tuhoamassa Suomen julkisentalouden täysin

HurvittävätKulut

Soten voimaantulo aiheuttaisi nykyisen muotoisena aivan hurjat kustannukset julkiselle sektorille. Ne joille maksettaisiin kovat tulot menisivät ne lisäksi verottomana veroparatiiseihin.

Kuvio hurjine kuluineen on karmea. Kokoomuksen mielestä rahat on siirrettävä yrityksille eikä kansalaisten huolenpitoon.

5

<50

  Vastaukset

  • Sote on liikemiehiä ruokkiva järjestelmä se ei välitä kansalaisista . Kuka soten laittoi alulle?

  • ne uskoo vain yleislakkoa ettekö ymmärrä . mitään muutosta ei tapahdu ilman lakon uhkaa.kuitenkin tämän maan bkt tehdään 70 prosenttisesti palkansaajien nahasta.
   .

  • Onneksi siellä eduskunnassa jotkut alkavat tajuta, että sote tuollaisenaan syöksisi valtion talouden katastrofiin. Kokoomus on aivan uskomaton. Ilmeiseti haluaa tuhota ihmisten hyväksi rakennetut turvaverkot työntämällä kaiken rahan yrityksille. Valtio joutuisi karsimaan valtavasti muita etuuksia soten kulujen kattamiseksi. Katastrofaalista.

  • Sotekaatajat ovat isänmaan vihollisia. Kiurun jarrutus ja nyt perustuslakivaliokunnan jarrutus on poliittista paskaa. Kansa maksaa ja kärsii, kun ei pääse lääkäriin ja vanhustenhoivaa ei saada kuntoon. 13 vuotta on sotea väännetty. SDP ja Vasemmistoliitto eivät sitä hallituksessa oloaikanaan saaneet aikaan. Nyt vain jarruttavat ja jarruttavat, ettei joku muu pätevämpi saa sitä aikaan. He kusevat omaan aamupuuroon.

   Vihervasemmisto saastuttaa ihmisten ajatuksia teilaamalla hoivayhtiöitä. Miten Li Andersson aikoo sanktioida julkisen puolen huonon hoidon. Noin puolet vanhusten hoidosta on hoidettu kuntien omissa laitoksissa ja puolet on kunnan päättäjät ulkoistaneet. Miksi ovat ulkoistaneet? Usein siksi, että eivät ole itse kyenneet sitä hoitamaan. Ongelma on siirretty yrityksille. Näin ongelma on siivottu maton alle piiloon. Nyt tullaan esiin rinta rottingilla ja aseet kädessä teilaamaan - teilaamaan oman käden tulokset.

   On todennäköistä, että kuntien itse hoitamissa laitoksissa on vähintään yhtä paljon ongelmia kuin yrityksen hoitamissa. Yritykset laittavat epäkohdat nopeasti kuntoon. Se on niiden elinehto. Muuten yritys kuolee. Miten sanktioidaan kunnalliset puutteet? Kuka on vastuussa. Saako valtuuston puheenjohtaja sakot, joutuuko perusturvajohtaja vankilaan? Entä Li Andersson?

  • Tuollainen sote olisi vain kepun puoluepolitiikan tulos, ei säästäisi yhtään euroa. Kun asiantuntijat puhuivat säästöistä, he puhuivat 5 sote alueen tuovan säästöjä. Kepu ajoi omaa maakuntamallia, jossa sote alueita yli 15, siinä ei enää säästöjä löydy. Kokoomus hyväksyi kun sai valinnan vapauden mukaan siihen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   75
   4263
  2. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   2908
  3. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2732
  4. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   64
   1896
  5. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   86
   1027