Syyt Venezuelan ja Norjan nykytilaan.

Kapitalismivssosialismi

Venezuela antoi vv. 1920-1940 amerikkalisille öljy-yhtiöille oikeudet perustaa öljytuotannon omiin nimiinsä kaikkialla Venezuelassa. Lisäksi ne saivat noin puolet öljykentistä. Tämä kaikki sitä vastaan, kun amerikkalaiset toivat teknologian laitteineen, millä pummpasivat öljyä maailman markkinoille myös Venezuelan valtiolle jääneistä öljykentistä. Niidenkin osalta amerikkalaisille jäi valta päättää, paljonko valtion oli maksettava öljyn tuottamisesta maan pinnalle.

Venzuelan öljytuotantoa koko historiansa ajalta voidaan verrata Suomen maaperän kultavarojen ja muiden rikkauksien hyödyntämisessä siihen, ketkä käärivät voitot.

Norjan valtio perusti öljyntuotantonsa 100 %:sti valtion omistukseen. Vain ja ainoastaan, koska Norjassa öljytuotot on ohjattu valtiolle, on maa ja kansa vauraat. Vastaavasti, kun Venzuelassa öljytuotot on ohjattu amerikkalaisille yhtiöille, on maa talouskatastrofissa, kun taas amerikkalaiset yhtiöt ovat rikastuneet satumaisesti Venezuelan öljyllä.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloittajantäsmennys

      Sen verran on korjattava, että koko 1940-luku oli aikaa jolloin amerikkalaiset yhtiöt valtasivat Venezuelan öljyntuotantoa itseleen. Aikaväli on siten 1920-luvulta aina 1940-luvun loppuun asti.

    • öljyrosvot

      Kai muistetaan vielä kuinka Dallasin öljyparoonit kuten JR aikoinaan 1980-luvulla rohmusivat omaisuuksia myöskin Venezuelan öljykentiltä?

      • Elämme todellakin Trumpin "totuudenjälkeistä" aikaa, kun historiaa kirjoitetaan ja uskotaan uusiksi fiktiivisten televisiosarjojen perusteella.

        Venezuelan öljyvarat ja -tuotanto kansallistettiin jo 1970-luvulla. Norjaan verrattuna surkein seurauksin.


      • salamurhia
        Kollimaattori kirjoitti:

        Elämme todellakin Trumpin "totuudenjälkeistä" aikaa, kun historiaa kirjoitetaan ja uskotaan uusiksi fiktiivisten televisiosarjojen perusteella.

        Venezuelan öljyvarat ja -tuotanto kansallistettiin jo 1970-luvulla. Norjaan verrattuna surkein seurauksin.

        Iltasanomissa oli 1980-luvulla lööppi "JR-ää ammuttu!"

        Luultavimmin syyllinen ei ollutkaan Sue Ellen, vaan Venezuelan kommunistimafian palkkaama snaipperi! Murha jäi yhtä arvoitukseksi kuin Palmen murha.


      • Kollimaattori kirjoitti:

        Elämme todellakin Trumpin "totuudenjälkeistä" aikaa, kun historiaa kirjoitetaan ja uskotaan uusiksi fiktiivisten televisiosarjojen perusteella.

        Venezuelan öljyvarat ja -tuotanto kansallistettiin jo 1970-luvulla. Norjaan verrattuna surkein seurauksin.

        Norja on siinä onnellisessa asemassa että on kaukana tuosta juutalaisten johtamasta valtiosta,vaikka he ovatkin vielä miehityksen alla on tilanne aivan toinen .


    • Sosialistisdemokraatti

      Jos USA:ta ei olisi eikä Israelia, Venezuelassa menisi taloudellisesti hyvin, kiitos sosialistisen talousjärjestelmän.

      Suomessakin menisi hyvin, jos SDP olisi vuonna 1917 voittanut vaalit. Vaan kun hävisi kansan äänestäessä väärin ja siksi nyt joudumme kärsimään pohjoismaista hyvinvointivaltiota kaikkine kaupallisuuksineen.

      Työväenluokalla menee todella kurjasti, kurjemmin kuin sata vuotta sitten, koska koko ajan rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet. Nyt ollaan saavutettu absoluuttinen kurjuus.

      • oletlapsellinentrollaaja

        Onko jotenkin liian vaikeaa ottaa kantaa aloituksessa kerrottuun vertailuun ja faktoihin siitä, ketkä ovat kärineet voitot Venezuelan-, ja ketkä Norjan öljystä?

        Kun et itse asiaa kykene kommentoimaan, olet melko mitätön kieroine vertauksinesi täysin eri asioihin.

        Vai väitätkö, että amerikkalaiset öljy- yhtöt rynnivät Venezuelaan 30 vuoden ajan kilpaa talkoilemaan auttaakseen Venezuelan kansaa vaurastumaan, ilman omaa voitontavoittelua?


      • muista äänestää kokoomusta,pääset viimeisistä työmarkkinapennosistasi ja olet vain pelkkä työnhakija,ilman mitään tukea!


    • mustaakultaa

      Öljystä puheenollen, kukahan venäläinen pientä klonkkua muistuttava vallanpitäjä kaverinsa ovat käärineet itselleen Venäjän öljystä melkoiset omaisuudet?

      • puhu pukille ,kun et mitään venäjästä tiedä!Juuri Putin laittoin yhden käännynnäisjuutalaisen tiilinpäitä lukemaan siperiaan kun oli ryöstänyt melkein koko Venäjän maan!


      • Fsb

        Ai jaa? Tuollaista tietoa! No onhan tuo Putte pistänyt muitakin oligarkkikavereitaan Siperiaan, kun eivät ole tanssineet isännän pillin mukaan. Niinkuin vaikka Hadarkovskin.

        Ja tuollainenko sitten on takuuna jostain rehellisyydestä? Älä viitsi naurattaa!


      • kolllli57
        Fsb kirjoitti:

        Ai jaa? Tuollaista tietoa! No onhan tuo Putte pistänyt muitakin oligarkkikavereitaan Siperiaan, kun eivät ole tanssineet isännän pillin mukaan. Niinkuin vaikka Hadarkovskin.

        Ja tuollainenko sitten on takuuna jostain rehellisyydestä? Älä viitsi naurattaa!

        Juuri tuo hasarijuutalainenhan se olikin josta sinulle kirjoitin,Onneksi ei asu enää venäjällä !siitä venäläiset saavat kiittää Putinia joka pelkää heittää isointakin rosvoa ulos maasta ja armahtihan hän tuon julkean kitupiikinkin.


      • sairaatidolit
        kolllli57 kirjoitti:

        Juuri tuo hasarijuutalainenhan se olikin josta sinulle kirjoitin,Onneksi ei asu enää venäjällä !siitä venäläiset saavat kiittää Putinia joka pelkää heittää isointakin rosvoa ulos maasta ja armahtihan hän tuon julkean kitupiikinkin.

        Taidat olla ihan pesunkestävä natsi tuon sairaan juutalaisvihasi mukaan? Tai sitten kommunisti tai anarkisti ja eipä suljeta islamiakaan pois perversioiden listalta.

        Joka tapauksessa Putler tuntuu olevan kovasti mieleen. Varmastikin seinääsi koristaa hemmon kuva siinä Stalinin ja Hitlerin välissä?


    • Sosialistisdemokraatti

      Koska venäläiset itsessään eivät osaa käyttää öljystä saatavia miljardeja tehokkaasti, presidentti Putin on kansan puolesta hoitanut sijoitustoiminnan.
      Vähän samaan tyyliin kuin vasemmistolaisen ay- liikkeen omistama vuokrayhtiö Kojamo, ent. VVO, joka kerää rahat ynmärtämättömiltä vuokralaisiltaan sijoittaakseen ne älykkäästi verottomina omille tileilleen.

    • JenniJaNinni

      Kun USA set öljy-yhtiöt huolehtivat öljyn pumppaamisesta, Venetsuelalla meni hyvin.
      Vetetsuela oli alueen rikkain valtio

      Venetsuela kansallisti öljy-yhtiöt ja samalla tietotaito poistui maasta miten öljy-yhtiöitä hoidetaan.

      Sosialismi on järjestelemä, joka tuhoaa kaiken. Jos sosialismi vietäisiin Saharaan, sieltä loppuisi HIEKKA !

      Venetsuelan ihmiset haluaisi päästä pois sosialisimin harhasta, mutta johtajat eivät.
      Ja heidän hyvä palkkaiset kumppaninsa eivät halua luopua vallasta ja lähteä maan pakoon.

      Ihminen on luonteeltaan ahne ja siksi järjestelemä. mikä antaa ahkerille enemmän palkkaa toimii.

      Venetsuelalla tulee vielä menemään hyvin. Ensin vaihtavat Presidenttinsä ja sitten muut korruptoituneet johdon työntekijät !

      • Niin sosialismi on juutalaisherra Karl marxin keksintöä,lenin ja Trotski ym myös samaa heimoa:


      • VaionNorjatuhottu

        "Sosialismi on järjestelemä, joka tuhoaa kaiken."

        Mihin perustuu väite, että Norja on täysin tuhottu? Totuus on, että Norjan öljytuotanto on toiminut puhtaimman sosialismin periaatteella, kun kansan yhteisomaisuus on valjastettu tuottamaan voitot valtiolle, eli kansalle, kansan yhdessä omistamien tuotantolaitosten kautta. Tätä puhtaampaa sosialismi ei voi olla.

        Suomen kansan kulta ym. aarteet hyödynnetään kapitalismin periaatteella. Onko muitakin, joiden mielestä Norjasta on tullut rutiköyhä tuhottu valtio sosialistisen ölytuotannon vuoksi, ja että se olisi rikas, jos öljyvarat olisi annettu amerikkalaisille öljy-yhtiöille, kuten Suomessa kultavarat on lahjoitettu maailman kaivosyhtiöille?


      • OtaSelvääKunEtTiedä

        "Venetsuela kansallisti öljy-yhtiöt ja samalla tietotaito poistui maasta miten öljy-yhtiöitä hoidetaan."

        Ethän sinä raukka tiedä Venezuelasta mitään. Siellä on nyt, ja on ollut yli 50 vuotta lukuisia amerikkalaisia, ja viime aikoina myös monikansallisia yhtiöitä, jotka ovat takoneet rahaa maan öljyllä. Luuletko että muiden maiden öljy-yhtiöt ajettiin pois, kun öljytotantoa kansallistettiin?

        Norja on ainoana öljyvaltiona kansallistanut koko öljytuotantonsa 100 %:sti ensimmäisestä tuotetusta öljytynnyristä alkaen, eikä se todellakaan siitä syystä mennyt konkurssiin, vaan on Euroopan rikkain valtio.


    • Sammonryöstö

      Nigeriakin on esimerkki maasta josta jenkkiläiset suurfirmat pumppaa mustaa kultaa ja nigerialaiset jää tyhjin käsin. Pohjoismaat on seuraavana vuorossa kun kansallinen omaisuus yksityistetään ja myydään ulkomaille.

    • NinniJaJenni

      Mikää ei ole luonnollisempi ja varmempi asia kuin se, että jos Venezuelan öljyvarat olisi hyödynnetty Norjan tavoin, olisi Venzuela vauras maa.

      Ikävä kyllä Venenzuelassa öljynporaus on ollut amerikkalisten yhtiöiden bisnes, kun 1920 - 1940 luvuilla korrpution avulla laadittujen sopimusten ansiosta ne ovat saaneet määrätä hinnan mitä perivät Venezuelan valtiolta, kun pumppaavat sen omistamaa öljyä maan uumenista maailman markkinoille. Jos Norja olisi päästänyt amerikkalaiset samalla tavoin määräämään tuotannon hinnan ja ehdot, olisi se nyt yhtä köyhäksi riistetty kuin mitä on Venezuela.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe