Sebring vai Lumina arkiautoksi? Perustele kantasi

Lumilumi

Eli ajoautoksi ihan kesät-talvet ajoo noin 25tkm ajosuoritteella vuodessa vaihtoehtoina Sebring tai Lumina. Itse olen mieltynyt Luminaan. Perusteluina hiljaisuus ja pehmeys sekä perinteinen amerikkalainen auto hienoine rattivaihteineen. Tekniikka kestävää ja perinteistä ilman turhia hienouksia. Luotettava auto ja laadullisesti luultavasti Sebringiä asteen edellä. Huonoina puolina se ettei osia saa ihan motonetistä mutta saa kuitenkin. Erittäin kehuttu auto. Toinen huono puoli on välikannen tiivisteen vuodot vanhemmiten mutta senkin saa vaihdettua.

Lumina on ajaton ja erittäin miellyttävä auto työtötankomoottoreineen. Myö pienikulutuksinen kokoonsa nähden, vain 8 litraa maantiellä. Sebringistä tulee mieleen japanialainen auto kaikkine ihmeelisine mittarivalaistuksineen joka on hävyttömän kallis korjata.

Nyt on sinun vuorosi perustella kumpi olisi parempi arkiautona. Muistathan perustelut.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 300M

      Samaa Luminatarinaa ollut viime vuonna ainakin kahteen otteeseen!
      Mutta miksi kukaan haluaisi 23-25- vuotiaan auton riesoikseen, vaikka sen halvalla saisikin. Ainakin sen tulisi olla yksilö, johon on paljon osia täydelleen uusittu, ml esim. kaikki jarruputket yms. Itsellä ollut Lumina johon tuo piti tehdä, juuri mm. jarruputket olivat vaarallisesti heikentyneet. Vanha on vanha, vaikka olisi miten hyvin pidetty. Itsellä ollut myös Cryslerin Vision 3,6 litran koneella, se oli Luminaakin kertaluokkaa tasaisempi ja tietysti suurempikin peli, siitä päivitetty versio on 300M. Mutta kaikki nämäkin jo iäkkäitä, ainakin jälkimmäisiä joitain yksilöitä myynnissäkin, yleensä kyllä kilometrejä mittarissa aika paljon.

    • Lumina3.1

      Olen omistanut Sebringin ja tällä hetkellä lumina ajossa. Luminaan saa osia helposti esim usa partsista eikä maksa ihan mahottomasti. Oma Lumina on jo vähän elämää nähnyt mutta vielä ihan hyvin tuntus pelaavan. Ei oo ihan mahottomasti ruostetta vaikka kilometrejä jo 312tkm, automaatin solenoid ilmeisesti vähän temppuilee kun ei vaiha kolmoselle jos kaasu on pohjassa muuten ei oo valittamista. Kyyti varsinkin hintaansa nähen on tosi hyvää. Omasta mielestäni parempaa ku sebringissä. Sebring on vähän melusa muuten tosi hyvä auto ja paremmin viimeistellyn olonen. Neloskoneiset sebringit on vähän lussuja ja 2.7 V6 on huonossa maineessa, mutta näillä nykysillä hinnoilla saa kyllä vastinetta rahalle. 2.7 V6 mielestäni riskin arvonen, tarkista kuitenkin että vesipumppu on vaihettu. Loppu pelissä kannattaa valita yksilön mukaan. Stratus on myös yksi hyvä vaihtoehto ja omasta mielestä parempi ku Sebring, varsinkin kun hintaa on vähemmän. Stratusta pitää kuitenkin moittia kovasta alustasta ja sama melu ongelma ku Sebringissä. Jos onnistut löytämään hyvä kuntosen Luminan kannattaa ostaa se, kuitenkin loppupelissä autona ja luotettavuudeltaan parempi kun kumpikaan Chrysler, vaikka nämäkin ovat huomattavasti mainettaan parempia autoja.

      • KunhanKyselen

        Omistanut olet. Seuraava elämäsi on se, että omistajuudeton konkka on tullut. Mitä ajattelit sen jälkeen tehdä?...


      • tasauspyörästö

        onko ihan välttämätöntä tulla saarnaamaan uskonasioita ihmiselle joka vastaa aloittajalle noin fiksusti ja pitkästi autoista? on ihan hullua viitata johonkin aarteiden keräämiseen taivaaseen jossakin ameriikanautopalstalla. omistaa pitää tässä elämässä, niin autoja, rahaa kuin muutakin maallista. hänen vastaus oli tasapainoinen ja hyvä.


      • kyselenkaverinpuolesta

        Kiitos Lumina vastauksesta. Onko sinun Luminassa ollut imusarjan tai kannentiivisteiden kanssa ongelmia koskaan?


      • Lumina3.1

        Ei oo ollu ongelmia. Tosin imusarjan tiiviste ja kannentiiviste on vaihettu edellisen omistajan toimesta. Vaihto tiivisteet on parempi laatusia ja ongelmia ei pitäs enään tulla.


      • Lumina3.1

        Kannentiivisteitte ei pitäs käsittääkseni paukkua paitsi jos päästää kuumaksi. Ainostaan toi imusarjan tiiviste ollu ns. tyyppivika ja yleensä menny aika alkuvaiheessa. Mut jos kuitenkin käy huonotuuri ei pitäs olla mahottoman hankala tai kallis vaihtaa.


    • läskimaha

      Imusarjan tiivisteen nyt vaihtaa vaikka bussipysäkillä ,kunhan on avainpakki takapaksissa. Mulla on aina kun liikenteessä oon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe