En osta yhtään Anthony Beevorin kirjaa

v....v....v....v....v

Ylipäätänsä kammoksun kaikkia niitä historioitsijoita joita valtavirtamedia palvoo. Varoittavia esimerkkejä riittää vaikka kuinka paljon. Muistatte varmaan Heikki Ylikankaan surullisen kuuluisan romahtamisen väittäessään puppua "500 teloitetusta suomalaisesta rintamakarkurista".

64

<50

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko jotain ihan konkreettisia esimerkkejä missä asioissa Beevoir ei kertoisi totuutta?

      • fgggggggggggggg

        Juutalaissaippua.


      • fgggggggggggggg kirjoitti:

        Juutalaissaippua.

        Kerropa tarkemmin.


      • fgggggggggggggg
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Kerropa tarkemmin.

        Juutalaissaippua on pelkkä myytti, joka on debunkattu dna testein. Beevor ei ilmeisesti lue näitä tutkimuksia.


      • fgggggggggggggg kirjoitti:

        Juutalaissaippua on pelkkä myytti, joka on debunkattu dna testein. Beevor ei ilmeisesti lue näitä tutkimuksia.

        Ja missä Beevoir tästä kertoo?


    • Stroganov

      Beevoria arvostellaan oikeutetusti yksipuolisen lähdemateriaalin, aikamsa eläneen käytöstä. Vähän sama kuin meillä tukeuduttaisiin vanhaa ajopuuteoriaan.

      • Arvostella toki saa mutta onko jotain ihan konkreettisia esimerkkejä missä asioissa Beevoir ei kertoisi totuutta?


    • Urpojurpoturbo

      Ajpuuteoria nyt on ihanb ok. Beevor ei. Esim. Sampo Ahto esittää hyvin hänen valheellisuutensa arviossaan Toisen maailmansodan historian kokonaisteoksesta. Perinteisen tyylin brittikronikoitsija

      • Mitä valheellisuuksia hän siis tuo esiin?


      • Urpojurpoturbo

        Lue sotilasaikakauslehden arvostelu. No mitäs luulet? Onhan Ahto varsin revari


    • Pouka

      Sampo Ahto takertui eräässä Beevorin kirjan arvostelussa lillukanvarsiin, kuten Beevor puhuu natseista eikä saksalaisista. Asia on, miten tuota kääntelee ainaskii Savossa.

      • Urpojurpoturbo

        No sanoihan hän paljon muutakin


      • PaljnpaSanoi

        Jota et nyt sitten muista?


      • Urpojurpoturbo
        PaljnpaSanoi kirjoitti:

        Jota et nyt sitten muista?

        Muistan kyllä, että täystyrmäys.


    • Kainalniemen-Hiki

      Beevor menee sieltä missä aita on matalin. Jättää tutkimatta laajan ja kiinnostavan saksalaisdokumenttiaineiston johon perehtymällä monet pätevämmät historiantutkijat ovat löytäneet uusia kiinnostavia asioita. Beevor ei kuulu sotahistorian tutkijoiden terävimpään kärkeen.

      Ei millään pahalla mutta jotka olette syytäneet rahojanne Beevoriin ette ole saaneet todella rahoillenne vastinetta. Beevor epäonnistui myös Operaatio Kauppapuutarhan analyyseissä ja kuten niin moni aiemminkin jätti tutkimatta Nijmegenin tapahtumat tarkasti ja sen kuka kantoi päävastuun munauksista siellä (se pääsyyllinen oli kyllä kenraali Gavin U.S 82 Airborne-divisioonan komentaja).

      • NimiäPlse

        ”johon perehtymällä monet pätevämmät historiantutkijat ovat löytäneet...”

        Ihan vertailun vuoksi: voitko luetella jokusen näistä monista pätevimmistä nimeltä?


      • MeAgaln

        "Beevor menee sieltä missä aita on matalin."

        Eli sinulla on valtava ongelma yhden popparikirjailijan kanssa, mutta Hastings ja Bergström saavat vapaalipun, koska tekevät enemmän huonosti tuettuja sensaatiohakuisia väitteitä myydäkseen kirjojansa?

        "Beevor epäonnistui myös Operaatio Kauppapuutarhan analyyseissä ja kuten niin moni aiemminkin jätti tutkimatta Nijmegenin tapahtumat tarkasti ja sen kuka kantoi päävastuun munauksista siellä (se pääsyyllinen oli kyllä kenraali Gavin U.S 82 Airborne-divisioonan komentaja)."

        Tämä sinun Gavin-pakkomielteesi revittiin aika lopullisesti viime kesänä sekin, ei siinä että se lopettaisi sitä, koska sinä näemmä vain vaihdoit Bastogne ja Bergström -pakkomielteisiin ;)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15310278/konttaako-beevor-usan-edessa-eika-uskalla---


    • Uralpato

      Beevorilta kirjoista pidin ennenkaikkea selkeästä välillä jopa pikkutarkasta kerronnasta, mutta kai siinä se maku juuri on, että hän tuo yksityiskohtia esille, eikä luettele päiväkirjan omaisesti. Hänen D-päivä maihinnousu ja seuraavat päivät ovat valaisevaa kerrontaa. Toisena hyvänä tietysti Berliini ja puna-armeijan rynnistys, jossa venäläiset eivät säästäneet kranaatteja eikä miehiä. Murtajapataljoonien säälimätön käyttö hyökkäyksessä ei jättänyt natseille juuri mahdollisuuksia, vaikka katutaisteluissa kampoihin pistivätkin, mutta se oli kuolinkouristusta. Palkintona mosureille tuhansien ja tuhansien saksalaisnaisten joukkoraiskaukset useitten moneen kertaan koko ryhmän toimesta pikkutytöistä hampaattomiin mummon rupukoihin. Paineitten poistoa.

      • HengessäMukana

        ”Palkintona mosureille tuhansien ja tuhansien saksalaisnaisten joukkoraiskaukset useitten moneen kertaan koko ryhmän toimesta pikkutytöistä hampaattomiin mummon rupukoihin. Paineitten poistoa.”

        Sanoisinko että suhtaudut raakoihin massaraiskauksiin (joista monet koituivat uhrin kuolemaan) oudon hyvääksyvästi?


      • Uralpato

        Siinä tuli minulle moka, kun yritin olla sarkastinen tai jotain sellaista.


      • Sattuuhan.Sitä

        Sorry… arka aihe.


    • sven-hasseli

      Ehkäpä parasta historiallista kerrontaa tokasta maailmansodasta on ne Sven Hasselin kirjojen HISTORIALLISET osuudet, eli ne lukujen väliin laitetut lyhyehköt pätkät, missä kerrotaan oikeista tapahtumista. Tuovat todella hyvin esiin tapahtumat ilman päiväkirjamaista, tilastollista tai muuten vaan kuivan puisevaa tutkijan tyyliä.

    • H.M.S.Moilanen

      R.G. Poulussenin "Lost In Nijmegen" ja Kerswinin "It Never Snow In September" ovat parhaimmat Operaatio Kauppapuutarhaa käsittelevät kirjat sillä ne nostavat esille myös (ja Poulussenin kirja tietysti erityisesti) Arnhemin ulkopuoliset tapahtumat. Kerswin tutkii saksalaisten toimia osoittaen että puolet lopputuloksesta saneli saksalaisten nopea reagointi vaikka heidän materiaali ja joukkojen vahvuustilanne Hollannissa oli peräti heikko syyskuun puolivälissä. Saksalaisten kampfgruppe (taisteosasto) luomiset olivat avain menestykseen.

      Kuten tyypillistä - Beevor liiteli omissa pinttyneissä ennakkokäsityksissään mollaten brittejä ja Montya ja havaitsematta amerikkalaisten (Gavin) monumentaalinen virhe väärällä priorisoinnilla.

      • MeAgaln

        "Kuten tyypillistä - Beevor liiteli omissa pinttyneissä ennakkokäsityksissään mollaten brittejä ja Montya ja havaitsematta amerikkalaisten (Gavin) monumentaalinen virhe väärällä priorisoinnilla."

        Älä nyt, huomautin monumentaalisesta virheestä sinun ennakkokäsityksissäsi reilu puoli vuotta takaperin ja sinä vieläkin kieltäydyt havaitsemasta asiaan. Varmuusvinoumasi siis takaa sinun olevan hyvässä seurassa Beevorin ja Hastingsin kanssa ;)


    • Stroganov

      Christer Bergströmin kirjaa Ardeneilla pidetään raikkaana tutkimuksena sen pureuduttua kiinni moniin myytteihin joihin on liian helposti hurahdettu luottamaan. Näitä mm

      1) Oliko Operaatio Herbstnebel välttämättä "toiveajattelua?

      2) Miksi liittoutuneiden tiedustelu petti ja miksi johtajat luulivat hyökkäyksen olevan vain "sitova"?

      3) Waffen SS:n ammattitaidon puute ja sille annetun arsenaalin painoarvon suuruus (lähes 40% joukoista, 55% ps-voimista), ja silti saksalaiset pääsivät muualla alkutavoitteisiinsa?

      4) Myytti siitä että Saksa soti lapsisotilailla. Todellisuudessa Usan armeijan joukoista jopa 65% alle 20-vuotiaita.

      5) Operaatio Bodenplatten menestys ja liittoutuneiden pyrkimys painaa todellisia aamun 1.tammikuuta tappioita alas. Tästä jopa sen lentäjät vitsailivat keskenään pitkään.

      6) Tammikuun veristen Usan tappioiden (40 000 miestä) häivyttäminen yleisestä tietoisuudesta. Luotiin tarina jossa Ardennien taistelut päättyivät muka silloin kun Patton körötteli Bastogneen.

      7) Puna-armeijan valtava offensiivi idässä ja miten se käänsi yhtäkkiä tilanteen Ardenneilla. Vielä 5.tammikuuta liittoutuneiden komentajien keskuudessa kriisi. 6.tammikuuta Churchill vetosi Staliniin jotta tämä vauhdittaisi hyökkäyksen alkua. 8.tammikuuta aamulla Stalin soitti marsalkka Koneville ja määräsi hyökkäyksen alkamaan mahdollisimman pian. Samana päivänä Hitler määräsi SS-reservit siirrettäväksi Sankt Vithin seudun sijasta Saksaan (ja siitä itään). Viikon aikana divisioona, armeijakunta, prikaati toisensa jälkeen siirrettiin Ardenneilta ja muualta lännestä itärintamalle. Samoin Luftwaffen lento- ja ilmatorjuntayksikköjä suuri määrä.

      8) Usan panssaritappiot selvästi suuremmat kuin mitä viralliset "arviot". Bastognen alueella vierailleet upseerit havaitsivat (taistelujen tauottua) Usan ps-tappioiden olleen moninkertaiset saksalaisiin verrattuna.

      9)Ardennien taistelujen suurin voittaja oli Stalin ja puna-armeija. Neuvostoliitto myös vaikutti siihen miten Usa lopulta sai joukkonsa etenemään. Tämä tosiasia hyvin usein on haluttu unohtaa.

      • TodellisuudessaNäin

        ”1) Oliko Operaatio Herbstnebel välttämättä "toiveajattelua?”

        Tesursseihin nähden oli. Lisäksi liittoutuneilla oli täydellinen ilmaherruus.

        ”2) Miksi liittoutuneiden tiedustelu petti ja miksi johtajat luulivat hyökkäyksen olevan vain "sitova"?”

        Oli ylimielisyyttä ja voitonvarmuutta.

        ”3) Waffen SS:n ammattitaidon puute ja sille annetun arsenaalin painoarvon suuruus (lähes 40% joukoista, 55% ps-voimista), ja silti saksalaiset pääsivät muualla alkutavoitteisiinsa?”

        Waffen-SS oli sodan tuossa vaiheessa täysin ammattitaitoinen eikä helpolla antanut periksi. Heille antautuminen merkitsi välitöntä niskalaukausta.

        ”4) Myytti siitä että Saksa soti lapsisotilailla. Todellisuudessa Usan armeijan joukoista jopa 65% alle 20-vuotiaita.”

        Olet itse sepittänyt moisen myytin.

        ”5) Operaatio Bodenplatten menestys ja liittoutuneiden pyrkimys painaa todellisia aamun 1.tammikuuta tappioita alas. Tästä jopa sen lentäjät vitsailivat keskenään pitkään.”

        Toisaalta liittoutuneet menettivät maassa vain koneita, jotka oli helposti korvattavissa. Saksa itse menetti 300 konetta miehistöineen joukossa paraita laivueen ja lentueen johtajia. Luftwaffe ei enää koskaan toipunut siitä.

        ”6) Tammikuun veristen Usan tappioiden (40 000 miestä) häivyttäminen yleisestä tietoisuudesta. Luotiin tarina jossa Ardennien taistelut päättyivät muka silloin kun Patton körötteli Bastogneen.”

        USA:lla oli seitsemän miljoonaa miestä aseissa. Tappio ei ollut siihen nähden suuri.

        ”7) Puna-armeijan valtava offensiivi idässä ja miten se käänsi yhtäkkiä tilanteen Ardenneilla. Vielä 5.tammikuuta liittoutuneiden komentajien keskuudessa kriisi. 6.tammikuuta Churchill vetosi Staliniin jotta tämä vauhdittaisi hyökkäyksen alkua. 8.tammikuuta aamulla Stalin soitti marsalkka Koneville ja määräsi hyökkäyksen alkamaan mahdollisimman pian. Samana päivänä Hitler määräsi SS-reservit siirrettäväksi Sankt Vithin seudun sijasta Saksaan (ja siitä itään). Viikon aikana divisioona, armeijakunta, prikaati toisensa jälkeen siirrettiin Ardenneilta ja muualta lännestä itärintamalle. Samoin Luftwaffen lento- ja ilmatorjuntayksikköjä suuri määrä.”

        Ardennien hyökkäys oli jo täydelleen ohi 5. Tammikuuta 1945 mennessä. Hyvät lentosäät sinetöivät saksalaispanssareiden tuhon.

        ”8) Usan panssaritappiot selvästi suuremmat kuin mitä viralliset "arviot". Bastognen alueella vierailleet upseerit havaitsivat (taistelujen tauottua) Usan ps-tappioiden olleen moninkertaiset saksalaisiin verrattuna. ”

        Mutta jenkeillä oli niihin varaa... saksalaisilla taas ei.

        ”9)Ardennien taistelujen suurin voittaja oli Stalin ja puna-armeija. Neuvostoliitto myös vaikutti siihen miten Usa lopulta sai joukkonsa etenemään. Tämä tosiasia hyvin usein on haluttu unohtaa.”

        Sodan loppuun saakka saksalaiset tekivät tiukkaa vastarintaa idässä ja aukaisivat rintaman lännessä. Kaikk halusivat sotavankeuteen nimenomaan lännessä!

        Tämä tosiasia hyvin usein on haluttu unohtaa.”


      • Stroganov

        USA: 9th Air Force menetti 196 konetta maassa tuhottuna ja poiskirjattuina (ei-korjauskelpoiset). Britannian RAF:n taktiset ilmavoimat menetti enemmän maassa tuhottuina kuin 9th Air Force mutta ei kertonut mikä oli pahastivaurioituneiden (67) kohtalo. Lisäksi vaurioituneiden koneiden (korjauskelpoisten) määrät puuttuvat molemmilta.

        Ilmassa RAF/USAAF menettivät 70 konetta. Lisäksi Usan 8th Air Force menetti kentille 40 pommikonetta tuhottuina.

        Yhdessä vaurioituneiden koneiden kanssa kokonaistappiot noin 600 konetta. Käytännössä maataistelukoneyksiköt menettivät noin 10 päiväksi merkittävän osan taisteluvoimaansa sillä huonojen kelien takina täydennyskoneita ei saatu nopeasti tilalle.

        Tammikuun puolivälin jälkeen RAF ja USAAF olivat toipuneet tappioista. Silloin yleistilanne jo muutenkin lännessä oli muuttunut puna-armeijan suuroffensiivin takia.


      • MeAgaln

        Iso osa näistä mysteerioistasi ratkeaisi, jos vain vaivautuisit lukemaan sitä sinulle vastataan ;)

        "Christer Bergströmin kirjaa Ardeneilla pidetään raikkaana tutkimuksena...."

        Jotkut ehkä pitävät, mutta jotkut pitävät Beevorista ja Hastingstistäkin.

        "... sen pureuduttua kiinni moniin myytteihin joihin on liian helposti hurahdettu luottamaan."

        Ja samalla luotua sarjan uusia myyttejä Bergströmin vääristeltyä aineistoa, jonka hän oli saanut oikeilta tutkijoilta, kuten esim. Andersonilta, jotka oikeasti ovat käyttäneet paljon enemmän aikaa arkistotyöhön ja vähemmän sensaatiohakuisiin väittämiin kirjojen myyntitarkoituksissa ;)

        "1) Oliko Operaatio Herbstnebel välttämättä "toiveajattelua?"

        Jos lopullista ajatusta suorasta iskusta Antwerpeniin rikkonaisessa Ardennien maastossa tarkoitetaan niin kyllä, saksalaiset puraisivat enemmän kuin pystyivät nielaisemaan. 6. PsA, suunnitelman vahvin armeija, oli jumissa tehtävänsä kanssa lähes välittömästi ja se ei suinkaan ole mitenkään "ihmeellistä" toisin kuin mitä sinä olet antanut olettaa ;)

        "2) Miksi liittoutuneiden tiedustelu petti ja miksi johtajat luulivat hyökkäyksen olevan vain "sitova"?"

        Paljolti psykologiaa. Liittoutuneiden sodanjohto aliarvioi sen epätoivon, jolla Hitler haki ratkaisua vuoden -44 lopun ahtaaseen tilanteeseen ja liittoutuneet puolestaan pitelivät edelliskesän yli odotusten onnistuneen liikuntasodan jälkeen edelleen hallussaan paljon pitempää rintamaa kuin he olivat ennakoineet.

        "3) Waffen SS:n ammattitaidon puute ja sille annetun arsenaalin painoarvon suuruus (lähes 40% joukoista, 55% ps-voimista), ja silti saksalaiset pääsivät muualla alkutavoitteisiinsa?"

        Minä olen sinulle tämän ihmeen jo selostanut ainakin kymmenen kertaa; 6. PsA:n iskusuunta osui viistosti Yhdysvaltojen 1. A:n oman keskityksen kanssa, mikä oli loppu saksalaisten strategialle, mutta osti 5. PsA:lle tilapäisesti aikaa työntyä pitemmälle.

        "6) Tammikuun veristen Usan tappioiden (40 000 miestä) häivyttäminen yleisestä tietoisuudesta."

        Tammikuun taistelua ei todellakaan ole "häivytetty" mihinkään ja Yhdysvaltojen armeijan virallinen historia käyttää huomattavan paljon tilaa niiden käsittelemiseen. Erona vain on se, että tuossa vaiheessa Ardennien kriisivaihe oli ohi ja taistelut enemmän alkoivat ottaa hajanaisten, mutta veristen paikallisoffensiivien muodon saksalaisten siirtäessä painopisteensä AR G:n lohkolle.

        "Luotiin tarina jossa Ardennien taistelut päättyivät muka silloin kun Patton körötteli Bastogneen."

        Talvioffensiin tarinan kietominen Pattonin vapautushyökkäyksen ympärille on pääosin lehtimiesten ja pop-kulttuurin tuotetta ja jos sinulla oikeasti olisi mitään käsitystä aiheesta Bergströmin ulkopuolella, olisit tiennyt sen jo ennalta.

        "7) Puna-armeijan valtava offensiivi idässä ja miten se käänsi yhtäkkiä tilanteen Ardenneilla."

        Miksi täysin paikkaansa pitämätöntä väittämää pitäisi mainostaa?

        "Vielä 5.tammikuuta liittoutuneiden komentajien keskuudessa kriisi."

        Mikä tahansa "kriisi" tuossa vaiheessa liittyi lähinnä siihen, että AR G oli käynnistänyt oman offensiivinsa ja Pattonin ylioptimistinen odotus läpimurrosta Bastognen pullistumassa ei ollut toteutunut.

        "6.tammikuuta Churchill vetosi Staliniin jotta tämä vauhdittaisi hyökkäyksen alkua. 8.tammikuuta..."

        .... 8. tammikuuta saksalaiset lopullisesti luopuivat Ardenneilla jopa supistetusta offensiivista Bastognen valtaamiseksi ja Hitler määräsi SS-divisioonat järjestelmällisesti aloittamaan irtautumisen reserviin siirrettäväksi, jättäen vain liikkuvat taisteluryhmät sitomaan yhteen heikentyneitä kansankrenatööridivisioonia. SS ei todellisuudessa saanut kaikkia yksiköitään irti taistelusta ennen kuin tammikuun jälkipuoliskolla, mutta se liittyi lähinnä intensiivisiin viivytystaisteluihin.

        "Samana päivänä Hitler määräsi SS-reservit siirrettäväksi Sankt Vithin seudun sijasta Saksaan (ja siitä itään)."

        Mitä sitten ehdotat; Hitler, joka siihen asti ei juuri arvostanut ennustettua NL:n talvioffensiivia, oli yhtäkkiä saanut kristallipalloonsa näyn tulevasta? SS-divisioonat oli alkujaan tarkoitus vetää vain Länsiarmeijan reserviin, kuten syksyllä -44, mutta NL:n talvioffensiin huolestuttava suunta Berliiniä kohden johti saksalaiset repimään ne mahdollisimman nopeasti itään.

        "8) Usan panssaritappiot selvästi suuremmat kuin mitä viralliset "arviot"."

        Ainoa mitä Bergström on saanut aikaan on lisätä omat virheelliset oletuksensa ylimääräisistä tappioista siihen varsin hyvään aineistoon, jonka hän oli Andersonilta saanut. Siinä suunnilleen on Bergströmin ansiot asian suhteen ;)


      • MeAgaln

        "Bastognen alueella vierailleet upseerit havaitsivat (taistelujen tauottua) Usan ps-tappioiden olleen moninkertaiset saksalaisiin verrattuna. "

        Eli niiden selvänäkijätaidot automaattisesti kertoivat hylkyjen määrän koko Ardennien taistelualueella ja röntgenkatse kertoi samalla, mitkä vaunut oli poiskirjattava ja mitkä korjattavissa? Hyvä, miksi ihmeessä liittoutuneet haaskasivat aikaa vaunujen lähettämiseen korjauspajojen arvioitaviksi tai mihinkään kenttätutkimukseen, jos kerran tuollaisia selvänäkijöitä oli saatavilla ;)


      • MeAgaln

        Tässä on juuri hyviä esimerkkejä niistä popparikäsityksistä:

        "Ardennien hyökkäys oli jo täydelleen ohi 5. Tammikuuta 1945 mennessä. Hyvät lentosäät sinetöivät saksalaispanssareiden tuhon."

        Hyvät lentosäät olivat todella harvinaisia tammikuussa, kuten myös joulukuussa. Tammikuu oli tietyssä mielessä jopa pahempi, koska silloin hallitseva säätyyppi olivat ne lumimyrskyt, jotka toivat maahan suurimman osan tuon Euroopan osan lyhyen talven lumimassasta.

        "Sodan loppuun saakka saksalaiset tekivät tiukkaa vastarintaa idässä ja aukaisivat rintaman lännessä."

        Ai, nekö ihan "aukaisivat rintaman" lännessä? Jostain kumman syystä AR B ei saanut muistiota ja pyrki vielä huhtikuussa -45 taistelemaan itselleen yhteyden takaisin muihin armeijaryhmiin ;)


      • Urpojurpoturbo
        TodellisuudessaNäin kirjoitti:

        ”1) Oliko Operaatio Herbstnebel välttämättä "toiveajattelua?”

        Tesursseihin nähden oli. Lisäksi liittoutuneilla oli täydellinen ilmaherruus.

        ”2) Miksi liittoutuneiden tiedustelu petti ja miksi johtajat luulivat hyökkäyksen olevan vain "sitova"?”

        Oli ylimielisyyttä ja voitonvarmuutta.

        ”3) Waffen SS:n ammattitaidon puute ja sille annetun arsenaalin painoarvon suuruus (lähes 40% joukoista, 55% ps-voimista), ja silti saksalaiset pääsivät muualla alkutavoitteisiinsa?”

        Waffen-SS oli sodan tuossa vaiheessa täysin ammattitaitoinen eikä helpolla antanut periksi. Heille antautuminen merkitsi välitöntä niskalaukausta.

        ”4) Myytti siitä että Saksa soti lapsisotilailla. Todellisuudessa Usan armeijan joukoista jopa 65% alle 20-vuotiaita.”

        Olet itse sepittänyt moisen myytin.

        ”5) Operaatio Bodenplatten menestys ja liittoutuneiden pyrkimys painaa todellisia aamun 1.tammikuuta tappioita alas. Tästä jopa sen lentäjät vitsailivat keskenään pitkään.”

        Toisaalta liittoutuneet menettivät maassa vain koneita, jotka oli helposti korvattavissa. Saksa itse menetti 300 konetta miehistöineen joukossa paraita laivueen ja lentueen johtajia. Luftwaffe ei enää koskaan toipunut siitä.

        ”6) Tammikuun veristen Usan tappioiden (40 000 miestä) häivyttäminen yleisestä tietoisuudesta. Luotiin tarina jossa Ardennien taistelut päättyivät muka silloin kun Patton körötteli Bastogneen.”

        USA:lla oli seitsemän miljoonaa miestä aseissa. Tappio ei ollut siihen nähden suuri.

        ”7) Puna-armeijan valtava offensiivi idässä ja miten se käänsi yhtäkkiä tilanteen Ardenneilla. Vielä 5.tammikuuta liittoutuneiden komentajien keskuudessa kriisi. 6.tammikuuta Churchill vetosi Staliniin jotta tämä vauhdittaisi hyökkäyksen alkua. 8.tammikuuta aamulla Stalin soitti marsalkka Koneville ja määräsi hyökkäyksen alkamaan mahdollisimman pian. Samana päivänä Hitler määräsi SS-reservit siirrettäväksi Sankt Vithin seudun sijasta Saksaan (ja siitä itään). Viikon aikana divisioona, armeijakunta, prikaati toisensa jälkeen siirrettiin Ardenneilta ja muualta lännestä itärintamalle. Samoin Luftwaffen lento- ja ilmatorjuntayksikköjä suuri määrä.”

        Ardennien hyökkäys oli jo täydelleen ohi 5. Tammikuuta 1945 mennessä. Hyvät lentosäät sinetöivät saksalaispanssareiden tuhon.

        ”8) Usan panssaritappiot selvästi suuremmat kuin mitä viralliset "arviot". Bastognen alueella vierailleet upseerit havaitsivat (taistelujen tauottua) Usan ps-tappioiden olleen moninkertaiset saksalaisiin verrattuna. ”

        Mutta jenkeillä oli niihin varaa... saksalaisilla taas ei.

        ”9)Ardennien taistelujen suurin voittaja oli Stalin ja puna-armeija. Neuvostoliitto myös vaikutti siihen miten Usa lopulta sai joukkonsa etenemään. Tämä tosiasia hyvin usein on haluttu unohtaa.”

        Sodan loppuun saakka saksalaiset tekivät tiukkaa vastarintaa idässä ja aukaisivat rintaman lännessä. Kaikk halusivat sotavankeuteen nimenomaan lännessä!

        Tämä tosiasia hyvin usein on haluttu unohtaa.”

        Antautuvat ss-miehet saivat useimmiten nappilaukauksen niin idässä kuin lännessä. Sen sijaan SS-joukot tietenkin ottivat vankeja yhtä humaanisti kuin Wehrmacht. USA:n ja Lännen täytyi kehitellä valhetarina siitä, että ss-joukot olisivat joskus kohdelleet vankeja huonosti eli Malmedyn satutarina


      • nimi_miestä_pahentaa
        Urpojurpoturbo kirjoitti:

        Antautuvat ss-miehet saivat useimmiten nappilaukauksen niin idässä kuin lännessä. Sen sijaan SS-joukot tietenkin ottivat vankeja yhtä humaanisti kuin Wehrmacht. USA:n ja Lännen täytyi kehitellä valhetarina siitä, että ss-joukot olisivat joskus kohdelleet vankeja huonosti eli Malmedyn satutarina

        Alat todellakin kisata Naakanketaleen kanssa, kumpi on enempi aivopesty fanaatikko. Naakka vielä johtaa, mutta erot ovat marginaaliset.


      • MeAgaln

        "Antautuvat ss-miehet saivat useimmiten nappilaukauksen niin idässä kuin lännessä."

        Sinä olet kyllä yksi kotikutoinen SS-mies, jonka ainoastaan nappilaukaus pysäyttäisi ;)

        "Sen sijaan SS-joukot tietenkin ottivat vankeja yhtä humaanisti kuin Wehrmacht."

        Pelkästään LAH tappoi yli 300 vankia ja siviiliä Ardennien hyökkäyksessä.

        "USA:n ja Lännen täytyi kehitellä valhetarina siitä, että ss-joukot olisivat joskus kohdelleet vankeja huonosti eli Malmedyn satutarina"

        Jos aiot leikkiä uusnatsia, kannattaa ensin opiskella puolueen käsikirjoitus; edes LAH:n jäsenet eivät kieltäneet tapahtunutta vaan yrittivät keksiä sille oikeutuksia ;)


      • Urpojurpoturbo
        MeAgaln kirjoitti:

        "Antautuvat ss-miehet saivat useimmiten nappilaukauksen niin idässä kuin lännessä."

        Sinä olet kyllä yksi kotikutoinen SS-mies, jonka ainoastaan nappilaukaus pysäyttäisi ;)

        "Sen sijaan SS-joukot tietenkin ottivat vankeja yhtä humaanisti kuin Wehrmacht."

        Pelkästään LAH tappoi yli 300 vankia ja siviiliä Ardennien hyökkäyksessä.

        "USA:n ja Lännen täytyi kehitellä valhetarina siitä, että ss-joukot olisivat joskus kohdelleet vankeja huonosti eli Malmedyn satutarina"

        Jos aiot leikkiä uusnatsia, kannattaa ensin opiskella puolueen käsikirjoitus; edes LAH:n jäsenet eivät kieltäneet tapahtunutta vaan yrittivät keksiä sille oikeutuksia ;)

        Eivät ainakaan syyteyt ja hengissä selvinneet papparaiset. Taidat pitää lähteenä kidutuskuulustreluja, joissa tietenkin on myös kuulustelija satuillut. Olen katsonut kaksi videota aiheesta ja entiset syyteyt sanovat, että koko juttu on silkkaa valhetta eivätkä he edes nähneet koskaan vankien ampumista. Vankien ampuminen olikin hyvin harvinaista myös SS-joukoissa. Sen sijaan amerikkalaisjoukoissa ja muissakin Lännen armeijoissa valtaosa miehsitä näki vankien ja antautuvien ampumista.

        Malmedyssä on ryhmä amerikkalaisvankeja tehnyt kapinan, joten osa ammuttiin heidän yrittäessään karata. Näistä siis veistelet jonkun tuollaisen kommenttisi?


      • Urpojurpoturbo
        MeAgaln kirjoitti:

        "Antautuvat ss-miehet saivat useimmiten nappilaukauksen niin idässä kuin lännessä."

        Sinä olet kyllä yksi kotikutoinen SS-mies, jonka ainoastaan nappilaukaus pysäyttäisi ;)

        "Sen sijaan SS-joukot tietenkin ottivat vankeja yhtä humaanisti kuin Wehrmacht."

        Pelkästään LAH tappoi yli 300 vankia ja siviiliä Ardennien hyökkäyksessä.

        "USA:n ja Lännen täytyi kehitellä valhetarina siitä, että ss-joukot olisivat joskus kohdelleet vankeja huonosti eli Malmedyn satutarina"

        Jos aiot leikkiä uusnatsia, kannattaa ensin opiskella puolueen käsikirjoitus; edes LAH:n jäsenet eivät kieltäneet tapahtunutta vaan yrittivät keksiä sille oikeutuksia ;)

        Luvussasi on joko alueen kaatuneet mukana tai sitten se on hatusta vedetty. Siviilejä ei ammuttu lainkaan


      • MeAgaln

        "Eivät ainakaan syyteyt..."

        Puolustus oli rakennettu nimenomaan syyntakeettomuus -väitselyyn. Jännä muuten nähdä, että puolue on tälläkin kertaa lähettänyt pellensä PR-tehtäviin ;)

        "... ja hengissä selvinneet papparaiset."

        Uutisvälähdys; mikäli teillä ei ole SS-palvontakeskuksessa vielä tieto saapunut perille, jopa LAH-divisioonan komentaja olisi oikeudekäyntien aikaan ollut vähän päälle kolmikymppinen "papparainen" ;)

        "Taidat pitää lähteenä kidutuskuulustreluja, joissa tietenkin on myös kuulustelija satuillut."

        Ai, niitä kauheita kidutuksia, joissa leuat ja luut väitetysti hajosivat, mutta joista lääkärintarkastus ei löytänyt jälkeäkään ;)

        "Olen katsonut kaksi videota aiheesta..."

        Oho ja varmaan tehnyt vielä nettihakujakin. Varo vain, tuota menoa sinusta tulee Suomen uusnatsien perimmäisen luolan päätutkija ;)

        "...entiset syyteyt sanovat, että koko juttu on silkkaa valhetta eivätkä he edes nähneet koskaan vankien ampumista."

        No, sittenhän Peiper kai oli vain väärässä yrittäessään kääntää syyn ampumisista sodassa kaatuneen Pötchken niskoille ;)

        "Sen sijaan amerikkalaisjoukoissa ja muissakin Lännen armeijoissa valtaosa miehsitä näki vankien ja antautuvien ampumista."

        Tutkimustietoa uusnatsien puolueelta ja taatusti yhtä luotettavaa kuin tarinat "papparaisista" ;)

        "Malmedyssä on ryhmä amerikkalaisvankeja tehnyt kapinan, joten osa ammuttiin heidän yrittäessään karata."

        Ai, sen vuoksi oli siis välttämätöntä kasata vangit yhteen ja ampua niin läheltä, että ruutijäämät olivat vielä havaittavissa ;)

        "Luvussasi on joko alueen kaatuneet..."

        Siinä on mukana itseasiassa vain osa ammutuista vangeista ja siviileistä, koska minä kokonaan unohdin Stavelotissa surmatut noin satakunta siviiliä.

        "Siviilejä ei ammuttu lainkaan..."

        Sitten kait paras, että joku käy kaivamassa nuo ruumiit ylös niin voivat nekin jatkaa elämäänsä
        https://www.youtube.com/watch?v=Hfb7BAUkMRk

        PS. Kunhan pääset takaisin puolueesi luolaan, pyydä lähettämään tilallesi älykkäämpi tyyppi, jos teiltä löytyy ;)


      • Urpojurpoturbo
        MeAgaln kirjoitti:

        "Eivät ainakaan syyteyt..."

        Puolustus oli rakennettu nimenomaan syyntakeettomuus -väitselyyn. Jännä muuten nähdä, että puolue on tälläkin kertaa lähettänyt pellensä PR-tehtäviin ;)

        "... ja hengissä selvinneet papparaiset."

        Uutisvälähdys; mikäli teillä ei ole SS-palvontakeskuksessa vielä tieto saapunut perille, jopa LAH-divisioonan komentaja olisi oikeudekäyntien aikaan ollut vähän päälle kolmikymppinen "papparainen" ;)

        "Taidat pitää lähteenä kidutuskuulustreluja, joissa tietenkin on myös kuulustelija satuillut."

        Ai, niitä kauheita kidutuksia, joissa leuat ja luut väitetysti hajosivat, mutta joista lääkärintarkastus ei löytänyt jälkeäkään ;)

        "Olen katsonut kaksi videota aiheesta..."

        Oho ja varmaan tehnyt vielä nettihakujakin. Varo vain, tuota menoa sinusta tulee Suomen uusnatsien perimmäisen luolan päätutkija ;)

        "...entiset syyteyt sanovat, että koko juttu on silkkaa valhetta eivätkä he edes nähneet koskaan vankien ampumista."

        No, sittenhän Peiper kai oli vain väärässä yrittäessään kääntää syyn ampumisista sodassa kaatuneen Pötchken niskoille ;)

        "Sen sijaan amerikkalaisjoukoissa ja muissakin Lännen armeijoissa valtaosa miehsitä näki vankien ja antautuvien ampumista."

        Tutkimustietoa uusnatsien puolueelta ja taatusti yhtä luotettavaa kuin tarinat "papparaisista" ;)

        "Malmedyssä on ryhmä amerikkalaisvankeja tehnyt kapinan, joten osa ammuttiin heidän yrittäessään karata."

        Ai, sen vuoksi oli siis välttämätöntä kasata vangit yhteen ja ampua niin läheltä, että ruutijäämät olivat vielä havaittavissa ;)

        "Luvussasi on joko alueen kaatuneet..."

        Siinä on mukana itseasiassa vain osa ammutuista vangeista ja siviileistä, koska minä kokonaan unohdin Stavelotissa surmatut noin satakunta siviiliä.

        "Siviilejä ei ammuttu lainkaan..."

        Sitten kait paras, että joku käy kaivamassa nuo ruumiit ylös niin voivat nekin jatkaa elämäänsä
        https://www.youtube.com/watch?v=Hfb7BAUkMRk

        PS. Kunhan pääset takaisin puolueesi luolaan, pyydä lähettämään tilallesi älykkäämpi tyyppi, jos teiltä löytyy ;)

        Mielenkiintoista, että yleensä viitsit perustaa näytösoikeudenkäyntiin, jossa Peper tetenkin kantoi vastuuta ja yritti suojella miehiäöän kaikin tavoin. En viitsi inttää kaltaisesi roiston kanssa, koska olet niin räiukeä valehtelija näissä asioissa, että jokainens en huomaa. Jos joitain siviilejä on kuollut, niin amerikkalaisten tykkitulessa kai tms. Ellei tuossakin ole jokin propagandajuttu. Tuossahan siis kentällä viruneet kaatuneet kasattiin ja aloitettiin selvästi ennalta suunniteltu ja valtava propagandakampanja saksalaisia vastaan. Tämän jälkeen SS-miehet eivät useinkaan vangiksi asti päässeet, mikä oli kai jutun tarkoitus. Kummallakin voittajapuolella lahdattiin ss-joukkoja järjestelmällisesti. Sodan jälkeen heitä onkin kateissa 500 000.

        Jenkkien ruutijäämähöpinät ovat vain lavastusta. Tuossa on selvä holokaustivalheen tasoinen toimintya kuin koko näytösoikeudenkäyntien systeemissä. Jenkit olivat rikollisarmeija.

        Vastapuolen henkisestä tasosta saa käsityksen esim. Monte Cassionon luostarin tuhoamisesta. Lehtiemiesten joukko oli kutsuttu paraatipaikalle, kun tämä arvokas historiallinen rakennus tuhottiin täysin turhaan. Lehtimiehet taputtivat haltioissaan tuhoa. Kulttuurintuhoojille sattui kuitenkin tappio, kun saksalaiset olivat ennättäneet viemään turbaan kaikki taideteokset . He arvasivat vihollisensa barbaarisuuden, vaikka olivat julistaneet luostarin sodan ulkopuolelle


      • Urpojurpoturbo
        Urpojurpoturbo kirjoitti:

        Mielenkiintoista, että yleensä viitsit perustaa näytösoikeudenkäyntiin, jossa Peper tetenkin kantoi vastuuta ja yritti suojella miehiäöän kaikin tavoin. En viitsi inttää kaltaisesi roiston kanssa, koska olet niin räiukeä valehtelija näissä asioissa, että jokainens en huomaa. Jos joitain siviilejä on kuollut, niin amerikkalaisten tykkitulessa kai tms. Ellei tuossakin ole jokin propagandajuttu. Tuossahan siis kentällä viruneet kaatuneet kasattiin ja aloitettiin selvästi ennalta suunniteltu ja valtava propagandakampanja saksalaisia vastaan. Tämän jälkeen SS-miehet eivät useinkaan vangiksi asti päässeet, mikä oli kai jutun tarkoitus. Kummallakin voittajapuolella lahdattiin ss-joukkoja järjestelmällisesti. Sodan jälkeen heitä onkin kateissa 500 000.

        Jenkkien ruutijäämähöpinät ovat vain lavastusta. Tuossa on selvä holokaustivalheen tasoinen toimintya kuin koko näytösoikeudenkäyntien systeemissä. Jenkit olivat rikollisarmeija.

        Vastapuolen henkisestä tasosta saa käsityksen esim. Monte Cassionon luostarin tuhoamisesta. Lehtiemiesten joukko oli kutsuttu paraatipaikalle, kun tämä arvokas historiallinen rakennus tuhottiin täysin turhaan. Lehtimiehet taputtivat haltioissaan tuhoa. Kulttuurintuhoojille sattui kuitenkin tappio, kun saksalaiset olivat ennättäneet viemään turbaan kaikki taideteokset . He arvasivat vihollisensa barbaarisuuden, vaikka olivat julistaneet luostarin sodan ulkopuolelle

        "Puolustus" oli Jenkkien sotaoikeudesa joki amerikkalainen upseeri. Hän tosin alkoi protestoidan väärinkäytöksistä ja esim. senaattori McCarthy alkoi arvistella saksalaisten kohtelua. Monte Cassino siis piti kirjoittaa


      • MeAgaln

        "Mielenkiintoista, että yleensä viitsit perustaa näytösoikeudenkäyntiin..."

        Minkä näytöksen, sen kun syytetyt sopivat keskenään kuolleiden syyttämisestä vai sen kun he alkoivat syyttää toisiaan? Se todella oli melkoinen näytös ;)

        "En viitsi inttää kaltaisesi roiston kanssa..."

        Uusnatsien pohjimmaisen pinkan idiootti sanoo minua "roistoksi"? Voi kyynel sentään ;)

        "...koska olet niin räiukeä valehtelija näissä asioissa, että jokainens en huomaa."

        Jos "jokainen" sattuu olemaan yhtä vainoharhainen idiootti kuin tyyppi, joka nimittää kolmenkympin pinnassa olevia sotilaita papparaisiksi ;)

        "Jos joitain siviilejä on kuollut, niin amerikkalaisten tykkitulessa..."

        Eli SS-miehet olivat jostain temmanneet ilmeisesti yhdysvaltalaisia tykkejä, joilla ne sitten lähietäisyydeltä ampuivat belgialaisia siviilejä? Haluaisinpa nähdä vahvistuksen tuolle tarinalle ;)

        "Ellei tuossakin ole jokin propagandajuttu."

        Joo, ne SS-miesten yhdysvaltalaisilla tykeillä surmaamat siviilit vain pitelivät hengitystä kun heidät haudattiin elävältä ;)

        "Tuossahan siis kentällä viruneet kaatuneet kasattiin ja aloitettiin selvästi ennalta suunniteltu ja valtava propagandakampanja saksalaisia vastaan."

        Miten ne uskalsivat? Ja vielä saksalaisia, jotka olivat hyökänneet maahan toista kertaa neljässä vuodessa ;)

        "Sodan jälkeen heitä onkin kateissa 500 000."

        Ja luku suoraan uusnatsien salaisesta arkistosta. Eikö siis ole mahdollista, että ne kolmenkympin "papparaiset" kuolivat täysin luonnollisesti vanhuuteen?

        "Jenkkien ruutijäämähöpinät ovat vain lavastusta."

        Pakko kai uskoa, meillä on kuitenkin kolmenkympin papparaisista tarinoivan uusnatsin sana oikeita patologeja vastaan ;)

        "Vastapuolen henkisestä tasosta saa käsityksen esim. Monte Cassionon luostarin tuhoamisesta."

        Mitä tekemistä tällä on kiinalaisen teen hinnan kanssa? Saksan asevoimat olivat aloittaneet etniset puhdistukset jo Puolassa sodan ensimmäisinä päivinä, joten ne eivät olleet edes ekaa kertaa pappia kyydissä ;)

        "He arvasivat vihollisensa barbaarisuuden, vaikka olivat julistaneet luostarin sodan ulkopuolelle"

        Saksalaiset varmaan tiesivät siihen mennessä paljon barbaarisuudesta pommitettuaan Rotterdamia, vaikka vihollinen oli jo suostunut antautumaan ;)

        " "Puolustus" oli Jenkkien sotaoikeudesa joki amerikkalainen upseeri."

        Se "jokin" upseeri yritti kovasti ajaa läpi muutaman syytetyn tarinaa niistä kidutuksista ;)

        "...esim. senaattori McCarthy alkoi arvistella saksalaisten kohtelua."

        Siis tyyppi, joka syytti kaikkia kommunisteiksi, joista hän ei pitänyt? No, sittenhän niiden SS-miesten on täytynyt olla syyttömiä ;)


      • Urpojurpoturbo
        MeAgaln kirjoitti:

        "Mielenkiintoista, että yleensä viitsit perustaa näytösoikeudenkäyntiin..."

        Minkä näytöksen, sen kun syytetyt sopivat keskenään kuolleiden syyttämisestä vai sen kun he alkoivat syyttää toisiaan? Se todella oli melkoinen näytös ;)

        "En viitsi inttää kaltaisesi roiston kanssa..."

        Uusnatsien pohjimmaisen pinkan idiootti sanoo minua "roistoksi"? Voi kyynel sentään ;)

        "...koska olet niin räiukeä valehtelija näissä asioissa, että jokainens en huomaa."

        Jos "jokainen" sattuu olemaan yhtä vainoharhainen idiootti kuin tyyppi, joka nimittää kolmenkympin pinnassa olevia sotilaita papparaisiksi ;)

        "Jos joitain siviilejä on kuollut, niin amerikkalaisten tykkitulessa..."

        Eli SS-miehet olivat jostain temmanneet ilmeisesti yhdysvaltalaisia tykkejä, joilla ne sitten lähietäisyydeltä ampuivat belgialaisia siviilejä? Haluaisinpa nähdä vahvistuksen tuolle tarinalle ;)

        "Ellei tuossakin ole jokin propagandajuttu."

        Joo, ne SS-miesten yhdysvaltalaisilla tykeillä surmaamat siviilit vain pitelivät hengitystä kun heidät haudattiin elävältä ;)

        "Tuossahan siis kentällä viruneet kaatuneet kasattiin ja aloitettiin selvästi ennalta suunniteltu ja valtava propagandakampanja saksalaisia vastaan."

        Miten ne uskalsivat? Ja vielä saksalaisia, jotka olivat hyökänneet maahan toista kertaa neljässä vuodessa ;)

        "Sodan jälkeen heitä onkin kateissa 500 000."

        Ja luku suoraan uusnatsien salaisesta arkistosta. Eikö siis ole mahdollista, että ne kolmenkympin "papparaiset" kuolivat täysin luonnollisesti vanhuuteen?

        "Jenkkien ruutijäämähöpinät ovat vain lavastusta."

        Pakko kai uskoa, meillä on kuitenkin kolmenkympin papparaisista tarinoivan uusnatsin sana oikeita patologeja vastaan ;)

        "Vastapuolen henkisestä tasosta saa käsityksen esim. Monte Cassionon luostarin tuhoamisesta."

        Mitä tekemistä tällä on kiinalaisen teen hinnan kanssa? Saksan asevoimat olivat aloittaneet etniset puhdistukset jo Puolassa sodan ensimmäisinä päivinä, joten ne eivät olleet edes ekaa kertaa pappia kyydissä ;)

        "He arvasivat vihollisensa barbaarisuuden, vaikka olivat julistaneet luostarin sodan ulkopuolelle"

        Saksalaiset varmaan tiesivät siihen mennessä paljon barbaarisuudesta pommitettuaan Rotterdamia, vaikka vihollinen oli jo suostunut antautumaan ;)

        " "Puolustus" oli Jenkkien sotaoikeudesa joki amerikkalainen upseeri."

        Se "jokin" upseeri yritti kovasti ajaa läpi muutaman syytetyn tarinaa niistä kidutuksista ;)

        "...esim. senaattori McCarthy alkoi arvistella saksalaisten kohtelua."

        Siis tyyppi, joka syytti kaikkia kommunisteiksi, joista hän ei pitänyt? No, sittenhän niiden SS-miesten on täytynyt olla syyttömiä ;)

        Paholaisen nettiagitaattorin väitteisiin on syytä puuttua vain Puolan osalta. Etniset puhdistukset eivöt tuossa vaiheessa koskeneet edes juutalaisia. Vasta 1942 heidät lempattiin pois itään ja myös puolalaisia siirrettiin itään, koska olivat tehneet samoin saksalaisille "käytävässä" (käytävä oli Länsi-Preussin levyinen!) ja muualla ryöstämillään alueilla. Juutalaiset olivat julistaneet sodan jo 1933. Vain saksalaissiviilien murhat tutkittiin ja syylliset puolalaiset ym. ammuttiin. Tietenkin normaalit vastatoimet myös partisaanien ja muiden rikollisten suhteen (esim. haavoittuneita murhanneet siviilit tai heidän oletetut sympatiseeraajansa, todellsiia syyllisiä ei noissa aina kannata alkaa vatvomaan eikä heitä löydy pommivarmasti)

        Rotterdamkin on avuton veto, koska antautumista oli lykätty niin, että koneet olivat ilmassa. Vain yksi aalto ei huomannut merkkejä, joihin oli turvauduttava viestiliikenteen jumiuduttua. Kaupungissa kövi vielä huono onni, koska pieni pommitus aiheutti tulipalon rasvatehtaan vuoksi alueille, joita ei dees pommitettu. Kaupungin pommittaminen oli ok, koska siitä oli tehty linnoitus


      • Urpojurpoturbo
        MeAgaln kirjoitti:

        "Mielenkiintoista, että yleensä viitsit perustaa näytösoikeudenkäyntiin..."

        Minkä näytöksen, sen kun syytetyt sopivat keskenään kuolleiden syyttämisestä vai sen kun he alkoivat syyttää toisiaan? Se todella oli melkoinen näytös ;)

        "En viitsi inttää kaltaisesi roiston kanssa..."

        Uusnatsien pohjimmaisen pinkan idiootti sanoo minua "roistoksi"? Voi kyynel sentään ;)

        "...koska olet niin räiukeä valehtelija näissä asioissa, että jokainens en huomaa."

        Jos "jokainen" sattuu olemaan yhtä vainoharhainen idiootti kuin tyyppi, joka nimittää kolmenkympin pinnassa olevia sotilaita papparaisiksi ;)

        "Jos joitain siviilejä on kuollut, niin amerikkalaisten tykkitulessa..."

        Eli SS-miehet olivat jostain temmanneet ilmeisesti yhdysvaltalaisia tykkejä, joilla ne sitten lähietäisyydeltä ampuivat belgialaisia siviilejä? Haluaisinpa nähdä vahvistuksen tuolle tarinalle ;)

        "Ellei tuossakin ole jokin propagandajuttu."

        Joo, ne SS-miesten yhdysvaltalaisilla tykeillä surmaamat siviilit vain pitelivät hengitystä kun heidät haudattiin elävältä ;)

        "Tuossahan siis kentällä viruneet kaatuneet kasattiin ja aloitettiin selvästi ennalta suunniteltu ja valtava propagandakampanja saksalaisia vastaan."

        Miten ne uskalsivat? Ja vielä saksalaisia, jotka olivat hyökänneet maahan toista kertaa neljässä vuodessa ;)

        "Sodan jälkeen heitä onkin kateissa 500 000."

        Ja luku suoraan uusnatsien salaisesta arkistosta. Eikö siis ole mahdollista, että ne kolmenkympin "papparaiset" kuolivat täysin luonnollisesti vanhuuteen?

        "Jenkkien ruutijäämähöpinät ovat vain lavastusta."

        Pakko kai uskoa, meillä on kuitenkin kolmenkympin papparaisista tarinoivan uusnatsin sana oikeita patologeja vastaan ;)

        "Vastapuolen henkisestä tasosta saa käsityksen esim. Monte Cassionon luostarin tuhoamisesta."

        Mitä tekemistä tällä on kiinalaisen teen hinnan kanssa? Saksan asevoimat olivat aloittaneet etniset puhdistukset jo Puolassa sodan ensimmäisinä päivinä, joten ne eivät olleet edes ekaa kertaa pappia kyydissä ;)

        "He arvasivat vihollisensa barbaarisuuden, vaikka olivat julistaneet luostarin sodan ulkopuolelle"

        Saksalaiset varmaan tiesivät siihen mennessä paljon barbaarisuudesta pommitettuaan Rotterdamia, vaikka vihollinen oli jo suostunut antautumaan ;)

        " "Puolustus" oli Jenkkien sotaoikeudesa joki amerikkalainen upseeri."

        Se "jokin" upseeri yritti kovasti ajaa läpi muutaman syytetyn tarinaa niistä kidutuksista ;)

        "...esim. senaattori McCarthy alkoi arvistella saksalaisten kohtelua."

        Siis tyyppi, joka syytti kaikkia kommunisteiksi, joista hän ei pitänyt? No, sittenhän niiden SS-miesten on täytynyt olla syyttömiä ;)

        Oli siis sodan jälkeen kateissa erään tiedon mukaan. Luulen luvun olevan suurempi.

        McCarthy suojeli vaikutusvataisia juutalaisia ja säästi heidät kommunistisyytöksiltä. Hän oli kunnon mies, mutta hänen päällystakkinsa juutalainen mafioso Cohn piteli ohjaksia. Kommunistejanhan tuolla löytyi tietty helkutisti. V. 2003 hänen arkistonsa jahdista ovat avautuneet ja paljastavat liberaalien idioottien mölinän tyhjäksi


      • Urpojurpoturbo
        MeAgaln kirjoitti:

        "Mielenkiintoista, että yleensä viitsit perustaa näytösoikeudenkäyntiin..."

        Minkä näytöksen, sen kun syytetyt sopivat keskenään kuolleiden syyttämisestä vai sen kun he alkoivat syyttää toisiaan? Se todella oli melkoinen näytös ;)

        "En viitsi inttää kaltaisesi roiston kanssa..."

        Uusnatsien pohjimmaisen pinkan idiootti sanoo minua "roistoksi"? Voi kyynel sentään ;)

        "...koska olet niin räiukeä valehtelija näissä asioissa, että jokainens en huomaa."

        Jos "jokainen" sattuu olemaan yhtä vainoharhainen idiootti kuin tyyppi, joka nimittää kolmenkympin pinnassa olevia sotilaita papparaisiksi ;)

        "Jos joitain siviilejä on kuollut, niin amerikkalaisten tykkitulessa..."

        Eli SS-miehet olivat jostain temmanneet ilmeisesti yhdysvaltalaisia tykkejä, joilla ne sitten lähietäisyydeltä ampuivat belgialaisia siviilejä? Haluaisinpa nähdä vahvistuksen tuolle tarinalle ;)

        "Ellei tuossakin ole jokin propagandajuttu."

        Joo, ne SS-miesten yhdysvaltalaisilla tykeillä surmaamat siviilit vain pitelivät hengitystä kun heidät haudattiin elävältä ;)

        "Tuossahan siis kentällä viruneet kaatuneet kasattiin ja aloitettiin selvästi ennalta suunniteltu ja valtava propagandakampanja saksalaisia vastaan."

        Miten ne uskalsivat? Ja vielä saksalaisia, jotka olivat hyökänneet maahan toista kertaa neljässä vuodessa ;)

        "Sodan jälkeen heitä onkin kateissa 500 000."

        Ja luku suoraan uusnatsien salaisesta arkistosta. Eikö siis ole mahdollista, että ne kolmenkympin "papparaiset" kuolivat täysin luonnollisesti vanhuuteen?

        "Jenkkien ruutijäämähöpinät ovat vain lavastusta."

        Pakko kai uskoa, meillä on kuitenkin kolmenkympin papparaisista tarinoivan uusnatsin sana oikeita patologeja vastaan ;)

        "Vastapuolen henkisestä tasosta saa käsityksen esim. Monte Cassionon luostarin tuhoamisesta."

        Mitä tekemistä tällä on kiinalaisen teen hinnan kanssa? Saksan asevoimat olivat aloittaneet etniset puhdistukset jo Puolassa sodan ensimmäisinä päivinä, joten ne eivät olleet edes ekaa kertaa pappia kyydissä ;)

        "He arvasivat vihollisensa barbaarisuuden, vaikka olivat julistaneet luostarin sodan ulkopuolelle"

        Saksalaiset varmaan tiesivät siihen mennessä paljon barbaarisuudesta pommitettuaan Rotterdamia, vaikka vihollinen oli jo suostunut antautumaan ;)

        " "Puolustus" oli Jenkkien sotaoikeudesa joki amerikkalainen upseeri."

        Se "jokin" upseeri yritti kovasti ajaa läpi muutaman syytetyn tarinaa niistä kidutuksista ;)

        "...esim. senaattori McCarthy alkoi arvistella saksalaisten kohtelua."

        Siis tyyppi, joka syytti kaikkia kommunisteiksi, joista hän ei pitänyt? No, sittenhän niiden SS-miesten on täytynyt olla syyttömiä ;)

        Näytösoikeudenkäynnissä on nimenomaan tapana syytellä kaatuneita, koska totuutta ei saa sanoa. Näinhän oli kaikissa sodanjälkeisissä prosesseissa yleensä asia. Kidutuksella ja puhekielloilla pelattiin. Myöhemmin syytökset siis on peruttu heti, kun on uskallettu. Huomattavaa on, että hengissä selvinneistä useimmat uskaltavat puhua vasta kymmenien vuosien päästä!


      • MeAgaln

        "Paholaisen...."

        Eli et ole pelkästään vainoharhainen natsihullu vaan myös vainoharhainen uskontohullu? Pahoitteluni, olisin huomioinut asian, jos olisin tiennyt aiemmin ;)

        "...nettiagitaattorin..."

        Nettinatsi valittamassa nettiagitaatiosta on kuin diileri valittamassa huumeista. Voihan se tietenkin olla, että pelkäät vain kilpailua "hoodillasi" ;)

        "...väitteisiin on syytä puuttua vain Puolan osalta."

        Otan osaa. Toisaalta, lahjasi ovat tähän astikin hädin tuskin riittäneet muuhun kuin natsibanderollien kopiointiin, joten älä ota sitä niin raskaasti ;)

        "Etniset puhdistukset eivöt tuossa vaiheessa koskeneet edes juutalaisia."

        Voin nähdä miten se meni:
        "Ei hätää, me tänään ammumme vain tätä toista etnistä ryhmää, joten olkaa huoleti!"
        Kaikki varmaan menivät illalla kotiin helpottuneina ;)

        "Vasta 1942 heidät lempattiin pois itään..."

        Näitä juttujasi lukiessa ei voi kuin ihmetellä miksi ihmisille on jäänyt niin huono kuva natseista, koska he lopultakin vain aloittivat yhden etnisen ryhmän puhdistukset toisen jälkeen ;)

        "...koska olivat tehneet samoin saksalaisille "käytävässä"..."

        Ai, siksi siis käytävän saksalaiskolonian väkimäärä kasvoi kymmenillä tuhansilla niiden parin vuosikymmen aikana kun alue oli Puolan hallinnassa; heidät olikin tapettu ;)

        " (käytävä oli Länsi-Preussin levyinen!) "

        Mitä, Länsi-Preussin levyinen? Sittenhän Hitlerin oli ihan pakko hyökätä ;)

        "Juutalaiset olivat julistaneet sodan jo 1933."

        Joten oli vain loogista hyökätä vahvan nationalistiseen Puolaan sitten ;)

        "Vain saksalaissiviilien murhat tutkittiin ja syylliset puolalaiset ym. ammuttiin."

        Ottaen huomioon saksalaisten itsensäkin pystyneen luetteloimaan vain reilut viitisen tuhatta kadonnutta etnistä saksalaista, joidenkin katoamiseen siihenkin oli merkittävä tekijä Saksan oma hyökkäys, kuulostaa aika omituiselta, että kutakuinkin satatuhatta syyllistä löydettiin ;)

        "Tietenkin normaalit vastatoimet myös partisaanien ja muiden rikollisten suhteen..."

        Sittenhän sinulla ei kai ole ongelmaa sen kanssa, että puolaiset myös taistelivat alueellaan toimivia saksalaisia partisaaneja vastaan?

        "Rotterdamkin on avuton veto, koska antautumista oli lykätty niin, että koneet olivat ilmassa."

        Antatumista ei ollut "lykätty" vaan antautumisen ehdoista neuvoteltiin vielä kun koneet iskivät ;)

        "Vain yksi aalto ei huomannut merkkejä, joihin oli turvauduttava viestiliikenteen jumiuduttua. Kaupungissa kövi vielä huono onni, koska pieni pommitus aiheutti tulipalon rasvatehtaan vuoksi alueille, joita ei dees pommitettu. Kaupungin pommittaminen oli ok, koska siitä oli tehty linnoitus"

        Cassino ja ympäröivät vuoret olivat myös osa saksalaisten Gustav-linjaa, joten miksi kaikki tuo tanssi ja laulu barbariasta?

        "Oli siis sodan jälkeen kateissa erään tiedon mukaan. Luulen luvun olevan suurempi."

        Sitten taas, luulit kolmekymppisiä miehiä "papparaisiksi", joten ehkä meidän ei kannata antaa luuloillesi kovin isoa kyynärtilaa ;)

        "Näytösoikeudenkäynnissä on nimenomaan tapana syytellä kaatuneita..."

        Ai, se on siis natsien keskuudessa normaalia keksiä tarinoita ja siirtää syyllisyyttä. No, tämän nyt kerrankin voi uskoa kun tieto tulee suoraan puolueesta ;)

        "...koska totuutta ei saa sanoa."

        No, miksi sinä et heti myöntänyt, että SS-miesten puolustus ei ensinkään perustunut totuuteen? Kaikelta tältä olisi säästytty ;)

        "Näinhän oli kaikissa sodanjälkeisissä prosesseissa yleensä asia."

        Minä näen sellaisen menetelmän tehneen itsensä hyvin tykö teillä puolueessa; kolmekymppisetkin muuttuvat papparaisiksi jne ;)

        "Kidutuksella ja puhekielloilla pelattiin."

        Niin pelattiin, koska edes fyysinen tarkastus ei löytänyt jälkiä kidutuksesta. No, sinä olet ainakin tehnyt kunniaa asemallesi puolueesi urpona ja taatusti ansaitset tittelisi ;)


      • Urpojurpoturbo
        MeAgaln kirjoitti:

        "Paholaisen...."

        Eli et ole pelkästään vainoharhainen natsihullu vaan myös vainoharhainen uskontohullu? Pahoitteluni, olisin huomioinut asian, jos olisin tiennyt aiemmin ;)

        "...nettiagitaattorin..."

        Nettinatsi valittamassa nettiagitaatiosta on kuin diileri valittamassa huumeista. Voihan se tietenkin olla, että pelkäät vain kilpailua "hoodillasi" ;)

        "...väitteisiin on syytä puuttua vain Puolan osalta."

        Otan osaa. Toisaalta, lahjasi ovat tähän astikin hädin tuskin riittäneet muuhun kuin natsibanderollien kopiointiin, joten älä ota sitä niin raskaasti ;)

        "Etniset puhdistukset eivöt tuossa vaiheessa koskeneet edes juutalaisia."

        Voin nähdä miten se meni:
        "Ei hätää, me tänään ammumme vain tätä toista etnistä ryhmää, joten olkaa huoleti!"
        Kaikki varmaan menivät illalla kotiin helpottuneina ;)

        "Vasta 1942 heidät lempattiin pois itään..."

        Näitä juttujasi lukiessa ei voi kuin ihmetellä miksi ihmisille on jäänyt niin huono kuva natseista, koska he lopultakin vain aloittivat yhden etnisen ryhmän puhdistukset toisen jälkeen ;)

        "...koska olivat tehneet samoin saksalaisille "käytävässä"..."

        Ai, siksi siis käytävän saksalaiskolonian väkimäärä kasvoi kymmenillä tuhansilla niiden parin vuosikymmen aikana kun alue oli Puolan hallinnassa; heidät olikin tapettu ;)

        " (käytävä oli Länsi-Preussin levyinen!) "

        Mitä, Länsi-Preussin levyinen? Sittenhän Hitlerin oli ihan pakko hyökätä ;)

        "Juutalaiset olivat julistaneet sodan jo 1933."

        Joten oli vain loogista hyökätä vahvan nationalistiseen Puolaan sitten ;)

        "Vain saksalaissiviilien murhat tutkittiin ja syylliset puolalaiset ym. ammuttiin."

        Ottaen huomioon saksalaisten itsensäkin pystyneen luetteloimaan vain reilut viitisen tuhatta kadonnutta etnistä saksalaista, joidenkin katoamiseen siihenkin oli merkittävä tekijä Saksan oma hyökkäys, kuulostaa aika omituiselta, että kutakuinkin satatuhatta syyllistä löydettiin ;)

        "Tietenkin normaalit vastatoimet myös partisaanien ja muiden rikollisten suhteen..."

        Sittenhän sinulla ei kai ole ongelmaa sen kanssa, että puolaiset myös taistelivat alueellaan toimivia saksalaisia partisaaneja vastaan?

        "Rotterdamkin on avuton veto, koska antautumista oli lykätty niin, että koneet olivat ilmassa."

        Antatumista ei ollut "lykätty" vaan antautumisen ehdoista neuvoteltiin vielä kun koneet iskivät ;)

        "Vain yksi aalto ei huomannut merkkejä, joihin oli turvauduttava viestiliikenteen jumiuduttua. Kaupungissa kövi vielä huono onni, koska pieni pommitus aiheutti tulipalon rasvatehtaan vuoksi alueille, joita ei dees pommitettu. Kaupungin pommittaminen oli ok, koska siitä oli tehty linnoitus"

        Cassino ja ympäröivät vuoret olivat myös osa saksalaisten Gustav-linjaa, joten miksi kaikki tuo tanssi ja laulu barbariasta?

        "Oli siis sodan jälkeen kateissa erään tiedon mukaan. Luulen luvun olevan suurempi."

        Sitten taas, luulit kolmekymppisiä miehiä "papparaisiksi", joten ehkä meidän ei kannata antaa luuloillesi kovin isoa kyynärtilaa ;)

        "Näytösoikeudenkäynnissä on nimenomaan tapana syytellä kaatuneita..."

        Ai, se on siis natsien keskuudessa normaalia keksiä tarinoita ja siirtää syyllisyyttä. No, tämän nyt kerrankin voi uskoa kun tieto tulee suoraan puolueesta ;)

        "...koska totuutta ei saa sanoa."

        No, miksi sinä et heti myöntänyt, että SS-miesten puolustus ei ensinkään perustunut totuuteen? Kaikelta tältä olisi säästytty ;)

        "Näinhän oli kaikissa sodanjälkeisissä prosesseissa yleensä asia."

        Minä näen sellaisen menetelmän tehneen itsensä hyvin tykö teillä puolueessa; kolmekymppisetkin muuttuvat papparaisiksi jne ;)

        "Kidutuksella ja puhekielloilla pelattiin."

        Niin pelattiin, koska edes fyysinen tarkastus ei löytänyt jälkiä kidutuksesta. No, sinä olet ainakin tehnyt kunniaa asemallesi puolueesi urpona ja taatusti ansaitset tittelisi ;)

        Vasta papparaisina uskalsivat sanoa totuuden oikein mediaan, koska he pelkäsivät edelleen kiduttakjia ja niidne taustahahmoja. Mielenkiintoista, että kutsut Itä-Preussia "koloniaksi" ja väität saksalaisväestön lisäntyneen siellä Puolan itsenäistyttyä. Kuitenkin marsalkka Rydz-Smigly uhosi, että Puolan alusta lähtien toteuttama politiikka oli oikeaa ja että "Käytävä" tulisi lopulta oleva puhdas saksalaisista kuin vesilasi kirkas. Puolan alueelta karkotettiin ja pakeni sotien välillä yli 2 miljoonaa saksalaista. Muutenkin meni jutttujen taso melko matalalle.

        Saksalaiset siis jättivät Monte Cassinon miehittämättä ja se ei ollut osa mitään linjaa. He toistelivat tätä amerikkalaisille. Mitään muuta asiaa tuho ei palvellut kuin kristinuskon ja valkoisen Euroopan vihaa ja bolshevismia. Sen takia barbaariset kommaritoimittajat riemuitsivat. Mitään sotilaallista hyötyä tuhoamisesta ei ollut. Sama oli avoimen kaupungin Rooman kohdalla. Kulttuurintyuhooja-apinat alusivat pommittaa sitä


    • näin-on-näreet

      Yleensä ne historioitsijat jotka pääsevät pureutumaan molempien osapuolten ensisijaisiin lähteisiin ja ymmärtävät niiden merkityksen pääsevät lähimmäksi todennäköisintä totuutta. Beevor on ollut laiska tutkimaan laajaa saksalaista ensikäden lähdemateriaalia.

      Veteraanimuistelmat on tuskin enempää kuin toisen luokan lähdetietoa (muistivirheet, toisenkäden tietojen toistamista muka omina kokemuksina).

      • BeevorOnPätevä

        Tarkkispoika on yhä katkera kun Beevor paljasti rakkaan puna-armeijan raiskaussikailut Berliinissä?

        ”Yleensä ne historioitsijat jotka pääsevät pureutumaan molempien osapuolten ensisijaisiin lähteisiin ja ymmärtävät niiden merkityksen pääsevät lähimmäksi todennäköisintä totuutta. Beevor on ollut laiska tutkimaan laajaa saksalaista ensikäden lähdemateriaalia.”

        Beevor on varsin perinpohjainen tutkija ja käyttää aina kaikkien osapuolten lähdeaineistoa hyväkseen!

        ”Veteraanimuistelmat on tuskin enempää kuin toisen luokan lähdetietoa (muistivirheet, toisenkäden tietojen toistamista muka omina kokemuksina).”

        Veteraanimuistelmat ovat miaan elävöittämään muutoin kuivaa tekstiä!


    • V.P.Lehto

      En pidä Beevoria hääppöisenä historioitsijana.

      • LukijoitaRiittää

        Ehkä hän kestää iskun.


    • zxcvbnmkl

      Ardennit osoittivat miten vaikeaa brittien ja amerikkalaisten oli murtaa saksalaisten puolustuslinjoja jos tämä pystyy keskittämään rajoitetulle alueelle 6 ps-divisioonaa, 3 ps-prikaatia, 2 ps-krenatööridivisioonaa ja noin 15 jv-divisioonaa. Usa ja Britannia eivät ole maasodan suurvaltoja kuten oli Neuvostoliitto.

      • MeAgaln

        AR B:llä oli tuolla rajoitetulla alueella 8 panssaridivisioonaa, kaksi ps-krenatööridivisioonaa, kaksi varsinaista panssariprikaatia ja 18 jv-divisioonan vastinetta. Yhdysvaltalaisten puolella 8 panssaridivisioonaa ja 18 jv-divisioonan vastinetta.


    • näin-on-näreet

      Normandian läpimurtoon tarvittiin:

      -1 500 000 sotilasta
      - 18 000 lentokonetta
      - 6 000 taistelupanssaria

      kun vastassa oli....

      -380 000 saksalaista
      - 1 500 taistelupanssaria
      - 800 lentokonetta

      Sitä varmaankin edesauttoi se että itärintamalla oli heinäkuun 1944 ensimmäiselle viikolle mennessä murskattu koko Saksan Keskustan Armeijaryhmä (Heeresgruppe Mitte) joka kärsi 390 000 miehen tappiot, niistä yli 300 000 kaatuneina ja kadonneina.

      Tämäkin seikka edesauttoi saksalaisten puolustuksen romahtamista. Joka kuvittelee että länsivallat "pelkästää omin voimin" ratkaisivat taistelut lännessä eivät ehkä ole miettineet asioita loppuun asti. Sekä NL että länsivallat tarvitsivat toisiaan. Siksihän ne sotivatkin samaa vihollista vastaan. Vuonna 1944 NL itse olisi tosin yksinkin hoitanut homman.

      Taisi olla voittoa tärkeämpi tuo saaliinjako.

      • MeAgaln

        "Normandian läpimurtoon tarvittiin..."

        Lisää ruotsalaista sotahistoriaa huomaan, mutta tällä kertaa lainaat Zetterlingin virhetulkintaa ;)

        "-1 500 000 sotilasta "

        "Sotilasta" tosin on hieman löyhä määritelmä, sillä tuo luku käsitti kaiken Normandian sillanpäähän tuodun miehistön eli taistelujoukkojen ja strategisen reservin (vajaat 40 divisioonaa) lisäksi huolto- ja palveluportaan ja myös ilmavoimien maatukikohtien henkilöstöä. Siinä missä tämä...

        "-380 000 saksalaista"

        ...käsittää ainoastaan taisteluun tuodun AR B:n taisteluhenkilöstön tai paremminkin Zetterlingin arvion siitä. Mikäli todella kaipaat objektiivista vertailua niin silloin se pitäisi suorittaa Länsiarmeijan kokonaisvahvuuden kanssa, mikä käsitti noin 70 divisioonaa ja Länsiarmeijan vahvuusraporttien mukaan miehistömäärä oli jo keväällä -44 käsittänyt jo 1,7 - 2 miljoonaa miestä.

        Eli siis noin 70 divisioonaa käsittänyt Saksan Länsiarmeija luhistui alle 40 vihollisdivisioonan hyökkäyksen alla kuin korttitalo, vaikka saksalaisia "ei koskaan voitettu reilussa taistelussa" joidenkin mukaan ;)

        "Tämäkin seikka edesauttoi saksalaisten puolustuksen romahtamista. Joka kuvittelee että länsivallat "pelkästää omin voimin" ratkaisivat taistelut lännessä eivät ehkä ole miettineet asioita loppuun asti."

        Mikä sinun teoriasi nyt sitten on? Ainoat siirtyneet SS-divisioonat tällä kertaa olivat ne kaksi panssaridivisioonaa, jotka kesäkuussa -44 siirtyivät idästä länteen, joten et voi paeta argumenttisi kanssa edes siirtojen taakse toisin kuin Ardennien tappion jälkeen.

        "Sekä NL että länsivallat tarvitsivat toisiaan."

        Öh, mikäli et ole huomannut niin koko pointti kesällä -44 olivat ennalta suunnitellut toisiaan tukevat strategiset sotatoimet idässä ja lännessä ;)


    • G.A.Gripenberg

      Paras II maailmansotaa käsittelevä kirja on Phillips Payson O'Brienin "How The War Was Won: Air-Sea War And Allied Victory". Tämä Cambridge-sarjaan kuuluva teos kyseenalaistaa ahtaan suppean lähinnä maasotakeskeisen kuvan sodasta käyttämällä tyrmistyttävää fakta-aineistoa sotatuotannosta tunnuslukuineen ja miten sotaa todellisuudessa käytiin teollis-teknisessä painotuksessa. Kirjaa lukiessa karisee harhaluulot että II maailmansotaa pitäisi tutkia muka "ratkaisevien maataistelujen" kautta.

      Sota ratkaistiin todellisuudessa resurssien, tuotantotalouden, teknologian ja ennenkaikkea meri-ilmasodan dominanssin kautta. Maasota oli luultua paljon alisteisemassa asemassa. Kuvaavaa on neljän suurvallan käyttämä osuus sotatuotannosta maasotaan:

      Saksa, 30-33%
      USA, n. 25% (osa tuotannosta liittolaisille)
      Britannia, 20-21% (osa tuotannosta NL:lle)
      Japani, 17-18% (armeijan oli rahoitettava osa varustelustaan omalla busineksellaan)

      Vain NL käytti tuotannostaan yli 50% maasotaan (koska sai ilmasotaan panostuksia lännestä). Tämä painotus maasotaan näkyi NL:n suurina miehistötappioina.

    • Unohda.Hollywood

      Miksi te mulkut ylipäätänsä konttaatte anglosiionistien edessä? Luuletteko kenties saavanne palkkioksi koirankeksejä?

      • mää-vähä-fundeeraan

        Heheh, no mitä ehdotat. Mitä ihmettä pitäisi nyt tehdä, mitä pitäisi täällä kirjoittaa? Kerro oi, muita viisaampi :)


    • Drupal

      Youtubessa TIK:n sotahistoriaa käsittelevät videot ovat kritisoineet aiheellisesti Beevoria mm Stalingrad- ja Arnhem-kirjan virheistä ja vääristä tulkinnoista.

      TIK ei noteeraa korkealle Beevoria sotahistorioitsijana. Beevor ei myöskään kykene löytämään uusia kiinnostavia näkökulmia. En käsitä miksi ylipäätänsä maksaa kirjasta joka toistaa vanhoja latteuksia ja yrittää nitoa niistä kiinnostavan tarinan.

      • TiltujenHätäJaParku

        Ja kaikki tämä Tiltu-viha vain siksi, että Beevortoi esiin Neuvostoliitonpuna=armeijan massaraiskaukset? Kovillepa ottaa Tiltuille?


      • Urpojurpoturbo
        TiltujenHätäJaParku kirjoitti:

        Ja kaikki tämä Tiltu-viha vain siksi, että Beevortoi esiin Neuvostoliitonpuna=armeijan massaraiskaukset? Kovillepa ottaa Tiltuille?

        Tiltuja siis kaikki anglosiionistien kannalta kiusalliset? Mutta Putinillahan on ihan sama isäntä kuinheillä


      • HienoKeksintö

        Mikä ihme on ”anglosiionisti”? Olet saanut koulutuksen P-Korean uutisosastolla?


      • Urpojurpoturbo
        HienoKeksintö kirjoitti:

        Mikä ihme on ”anglosiionisti”? Olet saanut koulutuksen P-Korean uutisosastolla?

        Heh. Tuo oli niin härski veto, että taitaa olla ihan itse heimolainen tai ohjeet sieltä


    • Tulalai

      Hohoo, tiltua totuus kirpaisee, kun puhuu koirankekseistä. Hänenlaisille luvassa kai hapatettua kaalia. Erikoista, Neuvostoliiton suurin panos oli tuoda sotaan miljoonat mosurit eräänlaisena raaka-aineena maasodan kuluttavaan Molokin kitaan, ja nyky-Venäjällä on tarjota maailmalle vain etupäässä alkutuotannon tavaraa: öljyä, hiiltä ja kaasua. Lisänä kyllä aseet joiden tuotannon katalysaattorina viime sota toimi, ja Syyria on ollut koeammunta ratana.

    • Anonyymi

      Beevorin "II maailmansota" -kirja on hauska: se mainitsee Suomen sodat vain parilla lauseella, mutta brittien Burman-toilailujen selvityksissä mennään jopa komppanian tasolle.

      • Anonyymi

        Beevorin kirjat on tehty englanninkieliselle maailmalle.
        Muuhun käyttöön ne tulisi toimittaa erikseen, ei pelkästään kääntää.
        "Berliini 1945" on kyllkä hyvä.


    • Anonyymi

      Lähinnä on hyvin lainannut aiheesta tehtyjä kirjoja ja tutkielmia ja tarinan kerronnalla sitten päivittänyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe