Lauri Karan, Arvid Ahon, Juho Vuoren, Heikki Kaljusen

Valkosoturi

ja Hjalmar Kaipiaisen tapaisille punaisille tappajille oli tarjolla hyödyllistä työtä talvella 1918. Jokaisen tilillä oli kymmeniä murhia punaisten johdon hyväksynnällä tai rintamaesikunnan käskyillä.
Punaisten muisteluissa nämä kumma kyllä jäävät unohduksiin ja mieluummin ylistetään valkositen vastaavia typpejä.

60

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lauri-Karan

      johtamat Hyvinkään "lentävät" surmasivat yhtenä päivänä Vihdin seudulla 18 ihmistä. Homma jatkui punaisten tappioon asti. Kara pakeni Venäjälle saaden surmansa sisällissodassa.

    • Räätäli-Juho-Vuoren

      johtama Toijalan Lentävä Osasto vangitsi ja surmasi koko joukon rintaman läpi yrittäviä vieraspaikkakuntalaisia valkoisia.Se surmasi myös paikallisia valkoisia avustaneita henkilöitä.

      • ammuttiin-ammuu

        Mitenkäs mahtoi käydä vastaavista hommista kiinnijääneille punaisille. Etteiköhän vaan heitäkin olisi ammuttu. Mitäs luulet ?


      • jep_jep
        ammuttiin-ammuu kirjoitti:

        Mitenkäs mahtoi käydä vastaavista hommista kiinnijääneille punaisille. Etteiköhän vaan heitäkin olisi ammuttu. Mitäs luulet ?

        Siihen aikaan murhasta oli kuolemantuomio. Joten punaisten telotukset sodan jälkeen mennivät ihan silloisen lain mukaan.


    • Peltiseppä-Arvo-Ahon

      johtama Luumäen punakaaartin lentävä osasto vangitsi pohjoiseen matkalla olevia valkoisia ja kuljetti heidät Pirttivirralle ammuttaviksi. Samalla ammuttiin kaksi sairaanhoitajatarta.

    • rautahanska

      Jos lukisit niin tietäisit, että suurin osa Kaljuseenkin liitetyistä jutuista on tosiaan vain juttuja vailla totuutta. Lue vaikka kirja Raudun taistelusta. Siinä kerrotaan keissi miten Kaljunen sai ison jouko valkoisia vankeja, haavottuneitakin. Heidät lähetettiin vahingoittumattomia Viipuriin ja selvisivät hengissä sodan loppuun asti. Lahtaripuoli ampui säännönmukaisesti kaikki vankinsa isoja vankijoukkoja lukuunottamatta. Siis valkoisten puolella kymmenet rintamakomentajat olivat pahempia tappajia kuin Kaljunen.

      Että sori vaan kamu, mutta tätä on historia, se ei aina kohtele valkolahtareita silkkihanskoin vaan kertoo rajuja totuuksia.

      • PunikitLahtasivatInnolla

        "selvisivät hengissä"

        Murhaaja, joka ei tapa kaikkia vastaantulijoita, on silti murhaaja. Kuten Kaljunen.

        "Lahtaripuoli", "kymmenet rintamakomentajat"

        Ero on siinä, että nimettyjen punaisten päälliköiden murhaorgiat ovat todistettua historiaa, eivät epämääräisiä toisen käden huhuja.

        "ampui säännönmukaisesti kaikki vankinsa"

        Kuinka siis esimerkiksi pohjoiseen pyrkinyt Tampereen suojeluskunta ei ampunut vangiksi ottamiaan punaisia, vaan päästi nämä lähtemään vahingoittumattomina?

        Raju totuus on, että punaiset murhasivat yli puolet vangitsemistaan ihmisistä, enimmäkseen siviilejä. Valkoiset teloittivat noin joka kymmenennen vangiksi ottamansa aseistetun maanpetturin tai näiden avustajan.


      • valehtele-lisää
        PunikitLahtasivatInnolla kirjoitti:

        "selvisivät hengissä"

        Murhaaja, joka ei tapa kaikkia vastaantulijoita, on silti murhaaja. Kuten Kaljunen.

        "Lahtaripuoli", "kymmenet rintamakomentajat"

        Ero on siinä, että nimettyjen punaisten päälliköiden murhaorgiat ovat todistettua historiaa, eivät epämääräisiä toisen käden huhuja.

        "ampui säännönmukaisesti kaikki vankinsa"

        Kuinka siis esimerkiksi pohjoiseen pyrkinyt Tampereen suojeluskunta ei ampunut vangiksi ottamiaan punaisia, vaan päästi nämä lähtemään vahingoittumattomina?

        Raju totuus on, että punaiset murhasivat yli puolet vangitsemistaan ihmisistä, enimmäkseen siviilejä. Valkoiset teloittivat noin joka kymmenennen vangiksi ottamansa aseistetun maanpetturin tai näiden avustajan.

        -----Kuinka siis esimerkiksi pohjoiseen pyrkinyt Tampereen suojeluskunta ei ampunut vangiksi ottamiaan punaisia, vaan päästi nämä lähtemään vahingoittumattomina?----

        Siis mitä, missä ja milloin ? Valehtele lisää.


    • Sahatyömies

      Kaipiainen ampui kuulustelussa vangin kuoliaaksi, eikä tapaus ollut ainoa.Viipurin lääninvankilassa hän puolenkymmenen humalaisen punakaartilaisen kanssa tappoi noin 30 selleihin suljettua valkoista.

    • Kiuliuki

      Kaljunen entinen satulaseppä Käkisalmesta oli teatraalinen tyyppi, joka tykkäsi poseerata ratsun selässä. Maininta miehestä , että oli suksitehtaanjohtaja Moskovassa 40-luvun alussa. Ihme, jos yleensä selvisi hengissä Stalinin puhdistuksissa 30-luvulla.

      • Heikki-Kaljunen

        oli sadisti, joka kidutti kuulusteluissa vankejaan ja ampui sitten. Hän oli entinen verhoilija,joka uskoi olevansa suuri sotapäällikkö. Punaisten mitoilla hän oli hyvin tehokas ja häneen liitettiin sellaisiakin murhia, joihin hän ei ollut syyllinen.
        Kaljunen pakeni Venäjälle ja selvisi jotenkin, kunnes katosi Stalinin terrorissa 1937 monen muun punikin lailla Heitä teloitettiin yli 10 000, minkä palstan punikit huolella unohtavat. Kuten punavankien pääosan armahduksetkin...


    • Punainen-teloittaja

      Punikkitappajien kärkijoukkoon kuuluu Hausjärvellä 1896 syntynyt maalari Valdemar Niem(e)ström.
      Hän liittyi Venäjän armeijaan 1914. Hän taisteli Puolassa ja menettti toisen jalkansa saaden Yrjön ristin.
      Hän liittyi Hyvinkään punkaartiin päästen esikuntaan. Hän eteni sitten Toijalan rintamaesikunnan sotaoikeuden puheenjohtajaksi. Toijalssa teloitettiin yli100 valkoista tai sellaisena pidettyä.
      Joukkoon kuului 22 junassa ammuttua Mustialan maanviljelyspiston oppilasta,
      Niemström ehti vielä ryöstää Suomen Pankin Hämeenlinnan haarakonttorin ja vähän muutakin lähtien sitten saaliineen autoilla pakoon kohti idän ihmemaata. Tämä oli liikaa punikeillekin, jotka ottivat N:n porukoineen kiinni ja ampuivat sen tien. Ryöstösaalis tosin katosi.

    • Kouvolassa-oli

      punakaartin väkivalta poikkeuksellisen rajua.Kaikkiaan surmattiin 125 kymenlaaksolaista valkoista pääasiassa isäntiä ja tehtaiden johtohenkilöitä.
      Myös Kymenlaaksosta Etelä-Savon rintamalle johtaneen etappireitin paljastuminen johti kymmenien valkoisia auttaneiden pidätyksiin ja murhiin.

      • punaisetteloittajat

        Korian sillalla sosialidemokraatit surmasivat 45 ihmistä. Osa haudattiin veripeltoon ja isompi osa survottiin kylmään Kymi-jokeen. Veripelloille ammuttiin kerralla kolme pappia, yksi näistä oli haminalainen Taube. Taube osasi puhua niin vaikuttavasti että kaksi ensimmäistä teloitusryhmä ei suostunut ollenkaan ampumaan, mutta kolmas ryhmä oli sen verran humalassa että tunteet jäivät sivuun ja teloitus toteutettiin. Sosialidemokratia sai uhrinsa ........


    • Suutari-Tanner

      oli nuorena tuomittu miestaposta. Kokemusta siis oli tehtävään Toijalan vallankumousoikeuden syyttäjäksi,Huhtikuun aikana Akaalla ammuttiin 16 henkilöä.
      Väkivalta Toijalassa jatkui. Tunnetuimmat uhrit olivat asessori E. G. Furuhjelm ja hänne veljensä Urjalasta.Asessori on mahdollisesti Pohjantähden paroonin esikuva,
      Samaan aikaan ammuttiin Kylmäkoskella kymmenkunta henkilöä.

    • Noormarkussa-punaiset

      kärsivät tappion valkoisten vallatessa Pomarkun kirkonkylän. Paetessaan punaiset vangitsivat 24 paikkakuntalaista, joista 16 ammuttiin Kolinahteella 10.3. punaisten uuden hyökkäyksen epäonnistuttua.

    • Eräs-uhriryhmä

      oli pakko-otoissa punaisten riveihin määrätyt. Metsäkansassa ammuttiin 24.4. näitä yhteensä 14. Useimmat olivat Valkeakosken tehtaan virkailijoita.
      Pakko-otettuja ammuttiin myös Hämeenlinnassa ja muuallakin. Useimmat onnistuivat sekasorron aikana pakenemaan.

    • Punikit-pakenivat

      Lappeenrannasta ja ampuivat lähtiessään 23 sotavankia yhden jäädessä haavoittunena henkiin kertomaan tapahtumista.

      • kapinankauhut

        Eikö nämä olleet ns, työkomennusmiehiä? Ja osan näistä ammutuista työnsivät avantoon, jostain vain muistan lukeneeni näin. Mutta kyllä ne sosialidemokraatit murhasivat kapinan lopulla useita ihmisiä, sen ne osasi.


      • Kyse-oli

        sotavangeista. Avantoon työnnettiin ainakin jotkut.


    • Virolahdellakin-kulki

      punainen kuolema.
      Pienessä pitäjässä surmattiin kaikkiaan 34 henkeä, heistä 20 paikallisia.
      Kyse oli osasta punaisten Kymenlaakson sotilaspiirin järjestelmällistä terroria.

    • Kouvolassa-ammuttiin

      noin 150 viatonta ihmistä. Heitä tuotiin muualta Kymenlaaksosta. Haminasta tuotiin joukko kaupungin johtohenkilöitä, virkamiehiä ja toimittajia.
      Punikkien väite, että surmatöitä tehtiin ilman suunnitelmia vain rangaistukseksi aiemmista rikoksista, eivät pidä lainkaan paikkaansa..

      Kouvolassa, kuten muuallakin,toimintaa johti rintamaesikunta, toimenpanijana "tutkijakomitea". Sen
      puheenjohtaja oli työmies Vihtori Saarinen.Täysi psykopaatti.

    • Tuomas-Hyrskymurto

      oli punikkien innokkaimpia murhien johtajia. Hän lienee ollut taustallauseissa joukkomurhissa,mm Mustialan maanvilejysopistonoppilaiden joukkomuhassa junakuljetuksen aikana 20.4. 1918.
      Matkalla vartijat ryhtyivät ampumaan kuljetettavia, jolloin 23 sai surmansa.

    • lahtareille.vastinen

      Lahtarien jälkeisäpärät yrittävät demonisoida työväkeä luettelemalla muutamia murhia. Lahtari tappoi koko sodan ajan ja kauan sen jälkeenkin tasaisesti kaikkialla ja sai hengiltä n. 27 000 aseetonta ihmistä. Tätä massamurhaa peitelläkseen koetetaan vieläkin hekumoida muutamalla yksittäisellä työläisten tekemällä rikoksella, joista niistäkin suurin osa oli ansaittuja rangaistuksia.

      Punaisten ylijohto vastusti kaikkea sellaista koko sodan ajan. Valkoisten ylijohto sen sijaan organisoi, johti ja valvoi murhakoneistonsa toimintaa. Siinä on iso ero suhtautumisessa.

      • ketaleen_ikiliikkuja

        Ihankuin olisin nähnyt nämä Ketaleen yrjöt ennenkin...
        Mutta Ketale, itse olet suurena ajattelijana todennut, että kapinaan ryhtyneet ovat itse vastuussa kaikesta kamaluudesta joka siitä seuraa. Miksi ihmeessä siis uliset 24/7, vuodesta toiseen :)


      • Valehtelet-taas

        Stalalri: "Punaisten ylijohto vastusti kaikkea sellaista koko sodan ajan. "

        Niinkö? Missähän se vastustus mahtoi näkyä? Tappaminen alkoi jo marraskuussa -17 ja jtkui huhtikuun -18 lopuille.

        "Valkoisten ylijohto sen sijaan organisoi, johti ja valvoi murhakoneistonsa toimintaa. Siinä on iso ero suhtautumisessa."

        Hallituksen joukot tosiaan toimivat kurinalaisesti. Punikkien hirmutöihin vastattiin moninkertaisesti.

        Toisaalta punikkien pääosa eli nopin 61 000 armahdettiin jo 1918 aikana.


    • Punikit-aloittivat

      joukkomurhat jo suurlakon aikana. Tukena oli yleensä venäläisiä sotilaita, kuten Mommilassa.
      Kaikkiaan murhattiin lakon aikana 34 viatonta ihmistä.
      Punikkien asennetta kuvaa, että he julistivat suurlakon päättyvän, mutta vallankumouksen jatkuvan.
      Ja murhien merkeissä se jatkuikin. Vielä huhtikuussa tapettiin osana paniikkimaista pakoa 628 viatonta ihmistä.

    • Elias-elukku

      Kaljunen oli kielimiehiä. Heikki puhui sujuvaa venäjää. Nykyisen Närpiön alueelta tulleen lahtarin mongerruksesta ei saanut selvää edes Viipurissa lahdannut vaasalainen ruotsikko.

      • Lykkäät-pötyä

        Valkoisten armeija koostui paljolti koulutetuista miehistä. Suurin osa osasi ruotsia, koska oli joutunut sillä kielellä opiskelemaan.
        Venäjä oli kouluissa pakollinen kieli vuoteen 1918.

        Punikit olivat pääasiassa kouluttamatonta väkeä. Jos venäjää osattiin, se oli opitttu tekemällä töitä venäläisille kapitalisteille Pietarissa.


    • Niinpä-niin

      "Huligaanit tekivät murhat, eivät punaiset
      Saunamajuri
      20.12.2018 19:06

      Näin Sari Näre Hesarissa 16.12. Punaiset saivat kärsiä rikollisten huligaanien tekemistä murhista, sosiaalidemokraattiset kunnon punaiset eivät niitä tehneet eli puolue ja kaartit eivät käyttäneet terroria.
      Kuka uskoo?"

      Kannattaa innokkaimpienkin punikkien lukea nuo edellä olevat tutkimustiedot.

      Esimerkiksi Kouvolassa surmattiin noin 130 henkeä, joista huhtikuun aikana noin 100. Suurin osa tuotiin muualta Kymenlaaksosta.
      Melkoinen organisointisaavutus "huligaaneilta".

      • Hiljanen-Viljanen

        Punikki: "Mitäs pahaa Kouvolan veripellossa oli. "

        Niinpä niin. Mitä pahaa voisi olla punikkien murhatöissä?

        "Eikö sinne mennyt monta isäntää joidenka oli todettu kätkeneen viljaa ja myyneen sitä hyvällä voitolla poikiensa välityksellä lahtarikaarteille."

        Saattoi mennäkin. Mikä rikos on oman viljan myyminen hallituksen joukoille.? Tosin niitä ei tuolloin Kymenlaaksossa ollut.


    • Valkoisten-kosto

      oli kyllä pahasti yliampuva.
      Sen voi ymmärtää vain, kun ajattelee sitä pelkoa, mikä vallitsi punaisen terrorin alla olleessa valkoisessa väestössä kolmen kuukauden ajan.
      Se purkautui rajulla tavalla.

    • maanpettreita

      Tähän murhaajien joukkoon voidaan lisätä Verner Lehtimäki ja Hyrskymurto.
      Ei punaiset ole mitään viattomia olleet, murhasivat monia viattomia ihmisiä aivan turhaa on syyttää valkoisia. Punaiset itse vielä aloittivat sodan.

      • Töyry

        Murhasivat verenimijöitä ja ahneita herkkusuita. Kyyrölässä lahtari ampui venäläistä päähän, vaikka tämä oli venäläisenä kauppamiehenä pesunkestävä porvari.


    • 55555666
    • maanpettreita

      Se oli aivan turha sota siinä ei voitettu mitään .

      • Voitettiin-kyllä

        Vuonna 1918 voitettiin Suomelle mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Se alkoi 1919 Mannerheimin valtionhoitajakaudella. Suomi aloitti taipaleensa länsimaisena demokratiana.
        Se jatkuu menestyksekkäänä vieläkin.


      • khtiu

        Eikö Suomi ollut itsenäinen ennen sisällissotaa, jos punikit ei olisi alkanut tappamaan olisi monen henki säästynyt. Minusta siinä mielessä sota oli turha. Jos sotaa ei olisi ollut niin niin Suomi olisi saanut kehittyä rauhassa.


      • Siukola
        Voitettiin-kyllä kirjoitti:

        Vuonna 1918 voitettiin Suomelle mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Se alkoi 1919 Mannerheimin valtionhoitajakaudella. Suomi aloitti taipaleensa länsimaisena demokratiana.
        Se jatkuu menestyksekkäänä vieläkin.

        Se voitettiin punareissaajien kertomuksilla ja lopulta Paavo Pajusen tapaisten kohtalon selvityksestä. Ei kukaan olisi uskonut lahtarien sontaa ilman Unto Parvilahtea, Otto Itkosta, Kerttu Nuortevaa, Niilo Koljosta, Arvo Poika Tuomista, Jussi Raitiota ja lukuisia siellä käyneitä. Suomeen päässeet uralilaiset kolttasaamelaisista inkeriläisiin vahvistivat Mikko Pöllän kertomukset etnisistä puhdistuksista. Jenny Pajunen ja Taisto Huuskonen vahvistivat 70-luvulla neukun lahdanneen yhtä innokkaasti kuin Evon metsäopiston oppilaiden. Vanhat lahtarit päinvastoin estivät 70-luvulla Hilma Kilkkistä julkaisemasta Pitkä matka Siperiaan-kirjaa. Kommunismin uhka poistui sen kokeneiden ja siitä puhuneiden työläisten avulla. Erkki Veteniemi kertoo Niilo Koljosta käsitteĺevässä kirjassa kommunistien kannatuksen romahtaneen alueella jossa sieltä palanut työläinen oli puhunut leirireissustaan. Isännät ovat aina olleet liitossa isovenäläisten ja ruplakommunistien kanssa Lapuan liikkeen aikoinakin.


      • Siinä-voitettiin

        kerralla kymmenien palstan höpöpoikien tarinat .

        "Isännät ovat aina olleet liitossa isovenäläisten ja ruplakommunistien kanssa Lapuan liikkeen aikoinakin."

        Siinä pohjanoteeraus.


      • Voitettiin-kyllä kirjoitti:

        Vuonna 1918 voitettiin Suomelle mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Se alkoi 1919 Mannerheimin valtionhoitajakaudella. Suomi aloitti taipaleensa länsimaisena demokratiana.
        Se jatkuu menestyksekkäänä vieläkin.

        Paskaa.


    • Töiden-loputtua

      Suomessa nämä tappajat siirtyivät Venäjälle hommiaan jatkamaan.

      Keskinäiset rähinät huipentuivat Kuusisen klubin murhiin.

      Jopa bolsevikit ihmettelivät punikkien hinkua tapella keskenään.

    • Oskari-Tokoi

      loikkasi brittien riveihin ja vei koko joukon punikkeja mukanaan Muurmnnin Legioonaan..
      Riita Moskovan tukemien Kuusisen punikkien kanssa äityi sellaiseksi, että molemmat puolet tuomitsivat toisensa kuolemaan.
      Näitä palstan punikit kehuvat rauhanrakentajiksi!

    • Jokin-määrä

      innokkaimpia tappajia värvätttiin Puna-armeijaan ja kouluttiin upseereiksi. Näin saatiin uskollista väkeä kukistamaan bolsevismin vastaisia työläiskapinoita,
      Kaikkiaan koulutettiin noin 1 400 punaupseeria.
      Jostain syystä Suomen rintamalle 1939-40 löytyi vain reilut 90. Missähän muut?

      • Punaupseerien-henkisiä

        seuraajia on tälläkin palstalla 3-5 kpl. Vihollinen on edelleen demokraattinen Suomi


    • Mieli-muuttui

      punikeillakin kummasti.

      Talvisodan sytyttyä NL:n hyökkäyksellä entiset punkaartilaiset pyysivät Mannerheimilta lupaa muodostaa oma rintamayksikkönsä.
      Marski katsoi yrityksen kovin hankalaksi, eikä suostunut.

    • aliluti1998

      Entinen punakaartilainen Arvid Janhunen sai jatkosodassa Mannerheim-ristin, kuten myös Ahti Vuorensola, jonka isä oli teloitettu punaisena vuonna 1918.

      • Porthan-hannikainen

        Karjala ja etenkin Kannas oli Hämeen jälkeen punaisten vahvinta kannatusaluetta. Joutsenossa, Viipurissa, Raudussa ja Antreassa käytiin kovat taistelut. Kaljunen oli Terijoelta. Venäjä lahtasi evakkopunikkien sukulaiset 1936-1938 ja yritti lahdata jäljelle jääneet toisessa maailmansodassa. Evakkopunikit päätyivät yleensä syrjityksi niin sanotussa isänmaassaan. Viljo Vyyryläinen oli harvoja poikkeuksia. Palkaksi venäläiset antoivat 'tovereilleen' Viipuriin vuonna 1961 pystytetyn muistokiven 'valkosuomalaisia ja saksalaisia imperialisteja vastaan käydystä taistelusta'. Muistokivi on luonnollisesti rapistunut kaiken Suomen aikana rakennetun mukana.


      • Lykkäät-pötyä
        Porthan-hannikainen kirjoitti:

        Karjala ja etenkin Kannas oli Hämeen jälkeen punaisten vahvinta kannatusaluetta. Joutsenossa, Viipurissa, Raudussa ja Antreassa käytiin kovat taistelut. Kaljunen oli Terijoelta. Venäjä lahtasi evakkopunikkien sukulaiset 1936-1938 ja yritti lahdata jäljelle jääneet toisessa maailmansodassa. Evakkopunikit päätyivät yleensä syrjityksi niin sanotussa isänmaassaan. Viljo Vyyryläinen oli harvoja poikkeuksia. Palkaksi venäläiset antoivat 'tovereilleen' Viipuriin vuonna 1961 pystytetyn muistokiven 'valkosuomalaisia ja saksalaisia imperialisteja vastaan käydystä taistelusta'. Muistokivi on luonnollisesti rapistunut kaiken Suomen aikana rakennetun mukana.

        Karjala-nousi vapaustaisteluun ensimmäisenä jo tammikuussa 1918 ennen Pohjanmaata.

        Sihvon Karjalan armeijakunta täyttyi nimenomaan karjalaisista vapaaehtoisista.

        Punaisia koottiinKarjalan rintamalle Länsi-Suomea myöten ja apua tuli myös rajan takaa.


    • Suuri-osa

      punaisista tappajista saatiin kiinni ja he saivat ansionsa mukaan. Melkoinen joukko kuitenkin pääsi pakoon Venäjälle korkeimman johdon mukana.Siellä he ammuskelivat toisiaan ja välillä kapinoivia työläisiä tai valkoisten heimoretkikuntia.

    • Sitten-vielä-oli

      aikanaan kuuluisa "Läskikapina" eli entisten punkaartilaisten yritys nostattaa kapina Kainuun metsätyömailla.
      Rohkea yritys muuttuikin ryöstöretkeksi ja punikit pääsivät suuren saaliin kanssa pakoon suureen isänmaahansa.

      • Smrt

        Jahvetti Moilanen ammuttiin myöhemmin huonon venäjäntaitonsa takia. Hyvä venäjäntaito ei Kaljusta pelastanut.


      • Nuo-läskikapinan

        pystyyn panneet punupseerit olivat kyllä rohkeita miehiiä.

        Toisaalta valkoinen Suomi yllätettiin täysin.
        Eräs rähäkän seuraus oli Rajavartioston perusteellinen kunnostus.


    • Hellbergg

      Juho Vuori olisi tehnyt suuren palveluksen ampumalla Honkolan kartanon isännän lisäksi tämän ämmän ja mukulatkin. Täällä Pohjantähden Alla-kirjan paronin murhaajista päällikkö on todennäköisesti Juho Vuori, vaikka Linna aina kielsi tämän ja esitti 'ne pojaat' terroristeina. Saisivat lähettää uuden Lauri Karan Alajärvelle.

    • Suinulan-joukkomurha

      31.1. 18 Kangasalla oli yksiniistä tekijöitä,jotka aiheuttivat valkoisten rajun kostoreaktion. Tosin vankeja ammuttiin alun alkaen molemmin puolin.
      Suinulassa ammuttiin antautuneita suojeluskuntalaisia ilmeisesti tunnetun vallankumousmies Tuomas Hyrskymurron yllytyksestä.

    • Aivo inva Antti SDP jatkaa punikki polsujen viitoittamalla tiellä...

      • Ei-nyt-sentään

        Anttihan on lakimies ja reservin vänrikki. Kannattaa sotilaallista yhteistyötä länsimaiden kanssa.


      • Taitaa-pelottaa

        stallareita demarien vaalivoitto? Syytä onkin, kun muistele, minkä puolueen johdolla stallarien myyräntyö 1940-luvun lopulla kukistettiin.
        Ja mikä puolue johdatti meidät EU:iin.


    • Anonyymi

      Punikit murhasivat varmaan nauttivat tappamisesta pahimpia tappajia olivat Tuomas Hyrskymurto Heikki kaljunen ja Verner Lehtimäki.

      • Anonyymi

        Suomalainen poliittinen väkivalta on peräisin Aleksanteri II:n murhaajien tapaisilta slaaveilta. Lahjoitusmailla kapinointi tqi vuoden 1809 sissisota kuului normaaliin sodankäyntiin. Terrorismi yleistyi Suomessa vasta venäläisten yritettyä kunnolla tuoda tänne sitä 'kulttuuriaan' kansalliskiihkossa. Slaavien perinteistä väkivaltaisuutta ruokkivat Marxin ja Bakuninin teokset. Suomalainen ei edes 1860-luvulla ajatellut murhaavansa edes pahaa isäntää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe