Lapuan tärkein päätös

NopeastiSeinäjokeen

Lapualaisten tulevaisuuden kannalta tärkein nopean aikataulun päätös on liittyä Seinäjokeen. Juuri valmistuneen ennusteen mukaan Seinäjoki kasvaa. Seinäjoen kasvu ei kuitenkaan riitä tukemaan ympäristökuntia, joista väki muuttaa pois, usein pääkaupunkiseudulle tai Tampereelle. Asunnnot halpenevat. Tukija Timo Aron mukaan halvat asunnot eivä lisää työpaikkoja. Lapua menestys onnistuu vain osana Seinäjokea. Nykymenolla Lapuan ikärakenne muuttuu vanhusvoittoiseksi ja työssä käyvistä veronmaksajista tulee kohta harvinaisuuksia. Ei muuta kuin liitosneuvottelut nopeasti päätökseen! Tuoreimmat ennusteet löytyvät esim. Hesarin nettisivuilta.

71

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trollille

      Sinä se jaksat, Seinäjoen trolli. Ootko ihan sokea? Mehän olemme jo valmiiksi Seinäjoen kasvuympyrällä ilman vähäsintäkään tarvetta liittyä mihinkään. Lopeta jo.

    • Notti

      No ainakin on varaa valita asuntoja ja näyttää jo nyt olevan niin halpoja että. Sjoelta saat kylpyhuoneen ja samalla rahalla lapualta uuden omakotitalon. Sen siitä saa ku on sisäsiittoista sakkia kukaan ei muuta ja kiero hampaiden muksut muuttaa pois

    • ulinoistaulinaan

      Rapaajilla piisaa uskoa ja ainavain ulista lapuan rahoja ja päästä muutenkin lapuaa tyhyjäämään-
      -on tuolla kilisiiääää voi hellanja lestat.

      • Myyntipuheet

        Luulin jo jotta kauppaat uutta sotekeskusta. Juuri noilla sanoilla Korhonen kuulemma myyny hyväuskoisille kauhavalaisille.heh.


    • EIÄSHJOELLE

      meinaako iskiä hätä kun maakunta kuihtuu eikä oo enää muuttajia(maksajia)
      väkivähenee n. 1000 asukasta/vuosi kiihtyvällä tahdilla kohta suuremmalla vauhdilla (2-3000/v)
      mistäs sitten maksajat sukarin kaupalle ym. suuruudenhulluulle suunnitelmille?

      • Anonyymi

        Niin kauan ei hätää kun tulevat Seinäjoelle.


    • Tarvitaankuntaliitos

      Vaikka Lapua kuuluu Seinäjoen seutuun on se menettänyt viime vuosina lähes 300 asukasta.

      • kassakumajaa

        Tohan putsas jo nurmon peräseinäjoen ja ylistaron, eikös nuo tuolle jo piisaa kassavajaiselle.


      • Pitäkää.tunkkinna

        Älä sie loppi puhu pskaa. Seinäjoki alkaa häräs olemaan . On korvamerkitty , yleises tieros jotta häviävä kaupunki asukasmäärältänsä, verrattuna muihi kaupunkeihi.,,,, Ekkös seuraa uutisia, tairat keksiä omasta päästäs lukuja. Ei Lapualla oo tarvetta yhtyä eikä ryhtyä seinäjoen velekamaksajiksi.


    • lapualaistenpuolesta

      Seinäjoki on tarjonnut meille yli 10 vuotta hyvää vetoapua päästä mukaan työpaikkojen luomiseen ja väestökasvuun. Mitä teimme Lapualla, kinastelimme ja tehtailimme valituksia? Kehitys lipsahti ohi ja Lapualle rakentui luotaantyöntävä imago riitoineen ja rasismineen. Nyt olemme sitten tilanteessa, jossa on vain yksi ulospääsy, kuntaliitos.

      • LapualtaLöytyyAsuntoja

        Pötyjä kuntaliitokses kanssa -kassavajainen tyhyjäis lapuan sitten ja heti,
        -kyllä muilla neuvoilla lapuan on selvittävä päin tulevaa,

        - työssähän tässä porukkaa käypi kaikkiin suuntiin läpi kuntarajojen, jotta se kuuluu taas erikatekorioihin


      • Tämän kirjoittaja osui nappiin. Erityisesti Lapuan yritysilmapiiri on tutkitusti maan huonoimpien joukossa ja sen takia Lapua jäi nyt ilman Ruukin mahtavan konsernin tehdasta. Vain vaivaisen kaavariidan takia.
        On turha selittää, että työntekijöitä on Lapualta, kun Ruukki palkkaa takuuvarmasti lisää, eivätkä he enää useinkaan ole lapualaisia, vaan tehtaan omasta kotikunnasta.
        Noin ison konsernin työntekijä myös uskaltaa ostaa uuden kodin läheltä työpaikkaa.
        Toki (Lapuan)Piristeel oli myös varma työnantaja, mutta se suorastaan häädettiin pois tavalla joka jää Lapuan historiaan.

        Lapuan olisi aika saada päättäjiä jotka osaavat muutakin kuin luvata hyvävelikerhon jäsenille, että kyllä sinä saat siltarumpusi pitää!


    • pelastus

      Liitosneuvottelut Seinäjoen kanssa pitää käynnistää välittömästi. Emme voi jäädä makaamaan ja tumput suorina katselemaan, kun työikäinen väestö ja lapsiperheet jättävät Lapuan. Osana Seinäjoen kaupunkia tulevaisuutemme on merkittävästi paremmin turvassa. Seinäjoki on oiva koti Lapualle.

      • ikl-Lapua

        OOt varmahan täysin hullu ? ihan turhaa psaka puhetta sun löpinäsi.Lapua pärjää omillaan


      • Että-tuo-jaksaa

        Yhden levyn ihminen. Miten lohduton elämä tällä menneen maailman henkilöllä.


      • Isänmaallinen

        Ei neuvotteluja tarvitse enää käynnistää, kyllä ne ovat olleet menossa jo hyvän aikaa. Ei Lapuan päättääjät nyt niin suuria tunareita ole, että vasta nyt aloittasivat liitosneuvottelut. Onhan ollut vuosia selvää, että Lapua ei selviä vähenevän väen ja kasvavien investointien välisestä kriisistä ilman liitosta Seinäjokeen. Kuten tämänkin palstan kommenteista näkyy muunlaiset visiot ovat höpöunia, joita ei edes yritetä perustella Lapuan taloudellisilla selviämismahdollisuuksilla, vaan höpöpuheella, jossa pelotellaan Seinäjoella.


      • nimimerkkiX
        Isänmaallinen kirjoitti:

        Ei neuvotteluja tarvitse enää käynnistää, kyllä ne ovat olleet menossa jo hyvän aikaa. Ei Lapuan päättääjät nyt niin suuria tunareita ole, että vasta nyt aloittasivat liitosneuvottelut. Onhan ollut vuosia selvää, että Lapua ei selviä vähenevän väen ja kasvavien investointien välisestä kriisistä ilman liitosta Seinäjokeen. Kuten tämänkin palstan kommenteista näkyy muunlaiset visiot ovat höpöunia, joita ei edes yritetä perustella Lapuan taloudellisilla selviämismahdollisuuksilla, vaan höpöpuheella, jossa pelotellaan Seinäjoella.

        eipä pidä paikkaansa.valtuusto päättänyt ajat sitten että jatketaan itsenäisenä


    • nytriittää-tämän-kujeet

      Seinäjoki kuppaa kakki mihin näitten pitkä käsi ulottuu ja on jo ravannut koko E-Polta yhteiset laitokset alueelleen, näin niiristäen aluettamme ja karskisti.

    • Realistinpoika

      Eiköhän liitosneuvottelut tule päätökseen kohtuu pian eduskuntavaalien jälkeen.

      • Junasta-pudonneelle

        Päätökseen?! Mitä enemmän vettä virtaa lapuanjoessa, sitä etäämmäksi haaveesi katoaa. Yhä useammelle ovat haitat kirkastuneet ja ymmärrys sitä myöten lisääntynyt. Olet jäänyt pysäkille, jossa ei enää ole elämää.


      • turhakkeenlupaukset

        Eiköhän se ole nurmokin jotuota mitään sanomatonta jättämässä.

        -ainakin rakoa levittää-


    • Turvattutulevaisuus

      Saadaan vihdoinkin Lapuan kaupunginosa uutehen iskuhun ja näivetys loppumahan, kun liitymme Seinäjokeen. Paras ratkaisu Lapualle on pitää nämä konnut asuttuina, mennähän reilusti päät pystyssä mukaan isoon kaupunkiin ja ollaan ylpeä osa kasvukeskusta.

      • ymmärryshoiälyäläjätä

        Turvaton tulevaisuus siellä häämöttää. Ilmeisesti et ole katsonut karttaa. Me olemme jo Seinäjoen kyljessä ilman liitosvouhkaamista. Seinäjoki ei todellakaan ole mikään hyväntekijä, se tarvitsee maksajia mälläykselleen ja KAIKKI on sitten Lapualta pois.


      • Täyttäasiaakaikki

        Lapuan tulee oitis aloittaa liitosneuvottelut Kauhavan ja Alajärven kanssa, kaikki on samassa pahassa jamassa Seinäjoen harjoittaman riistodiktatuurin takia. Nämä kolme isoa aluetta muodostaisi yhdessä jo vahvan ja vaikutusvaltaisen kokonaisuuden jonka sana painaisi paljon enemmän yhdessä kuin kaikkien erikseen.


    • Järkihoi

      Ei oo järkiä yhdistää toinen toistaan köyhempiä yhdeksi kaupungiksi. Kauhavasta tulisi keskus ilmanmuuta. Sote kaatuu, mutta joka tapauksessa terveyskeskus tulisi Kauhavalle ja Keskussairaala jäisi Seinäjoelle. Viisainta on se, joka tuleekin tapahtumaan. Kaikki mainitut pitäjät liittyvät Seinäjokeen.

      • iloa-riemua-hersyvää

        Ole iloinen lahjoista,
        elämän suomista.
        Rohkein mielin ja pelotta,
        katso huomista.

        Ja

        On vain yksi ihminen,
        jonka kanssa on kilpailtava;
        sinä itse.


      • Antaamennäalamäessä

        Huh, huh! Väestökatokunnatko yhteen.


      • Mistätuoköyhyys

        Miten tuo köyhyys on saatu iskostettua ihmisten mieliin, Alajärvellä ja Kauhavalla on vankka teollisuustausta, Alajärvellä on lähes kymmenen miljoonaa satsattu ihmisten vapaa-ajan harrastuspaikkoihin ja asuntokauppa käy kuumana... Justiin tehtiin massiivinen yrityskauppa Kauhavalla mikä takaa toimeentuloa pitkäksi aikaa ja uusi iso kauppa on rakenteilla, Lapua kehittyy kaupan keskuksena ja hyvien terveyspalveluiden tuottajana.
        Nyt vain äkkiä nämä vireät teollisuuskunnat yhteen ja maakunnan etua ajamaan.


    • rohkeuttaElämään

      Tämä päivä on elämän kevät,
      se on voimaa nuoruuden.
      Tänä päivänä hymyilevät
      eilinen ja huominen.

      Tämä päivä on taistelun tulos,
      ovi auki on elämään.
      Tänään aika on lähteä ulos,
      ja kokeilla siipiään.

      Tänä päivänä kaikki on uutta,
      mutta huomenna historiaa.
      Tämän päivän mahdollisuutta
      takaisin et koskaan saa.

      Minne kuljetkin maailman kyliin
      etsi totta ja kestävää.
      Etsi polkusi Jumalan syliin –
      ja olet keskellä elämää.

      Hyvää matkaa, hyvää matkaa.
      Työtä tee ja uutta luo.
      Ja kun löydät vettä elävää –
      ota maljasi ja juo.

    • LapuaMukaanKasvuun

      Ei meirän piispä turhan päiten siirtynyt Seinäjoelle toimimaan. Siin on oiva suunnannäyttäjä ja paimen lapualaisille. Lapuan houkuttelevuus ja asuntojen arvo on paremmin turvattu, kun olemme mukana kasvussa ja paremmissa visioissa.

      Yksinään Lapuan kohtalona on surkastua ja kuihtua. Parempi elävien kirjoissa Seinäjokena kuin häviävällä pystyynkuolevalla paikkakunnalla. Seurataan rohkeasti piispaa ja aikaamme.

      • tilitpysytettävä-lapua

        Lapua pysyy ja kehittyy parhaiten pitämällä omat tilimme lapualla, näin kulemme ja aivat loputtomaan tulevaan.


      • KumpiLähempänä

        Tuomittu kuihtumaan YKSIN.
        Mihin nuoriso muuttaa ?
        Seinäjoelle vai Helsinkiin...Kumpi parempi ???


    • Huolissaanoleva

      Tavallisten, rehtien, työtätekevien lapualaisten verot ja velkaosuus ovat nousseet samaan aikaan kun kiinteistöomaisuudesta on sulanut 25-60% vain sen takia, että kuntaliitos jäi kymmenen vuotta sitten tekemättä. Sadat ihmiset ovat viimeisten vuosien aikana muuttaneet pois. Kyllä kuntaliitos Seinäjokeen on nyt todella tärkein päätös.

      • eieteneitaaks-eikäsivule

        Kylä on kavalat taas mielis kaasssa vajailla, ei se lapuankaan tyhyjäys sitä vuotoa korjaa eikä paikkaa.
        Kyl seikien on tultava järkiisä ja viimeistään nyt tyhyjäs tilanteissaan, liikumavara muuten kutistuu.


      • MuuriRuhaan

        Ei, Ei EEC, Ei Efta, Ei EU, Ei Euro, Ei Maakuntakeskus.
        Kyllä DDR, Kyllä Pohjois-Korea.


      • TonttejaKylätaajamiin

        Pajuluomalla Ruukintien itäpuolella on 27 omakotitonttia. Tontit ovat katujen Eerikinpojankatu, Iisakinpojankatu ja Valentinpojankatu varsilla. Alueella on kaksi tonttia varattu maanomistajille maakauppojen yhteydessä.

        Kouran uudessa asemakaavassa Saarikoskentien varrella on 5 (n. 2000- 3500 m2) omarantaista omakotitonttia ja 20 muuta omakotitonttia. Kunnallistekniikka rakennetaan alueelle 2020.

        Halkosaaressa on kolme erillistonttia haettavana. Uitontie 94 ja Riihisaarentie 2 ja 2 a. Näille kunnallistekniikka on valmiina.

        Nurmon Tepossa on yksi omakotitontti, Kankaantie 24, jolle on kunnallistekniikka valmiina.


      • Ensin...Vuokralle

        Vuokrakodit
        Valitse turvallinen ja huoleton vuokrakoti!
        Olemme varma, luotettava ja vakaa vuokranantaja.
        Meiltä löytyy koteja kaikenlaisiin tarpeisiin, yksiöistä isoihin perhekoteihin.
        Voit valita kodin rivitalosta, pienkerrostalosta tai kerrostalosta.
        Asuinkohteemme sijaitsevat eri puolilla Seinäjoen kaupunkia.
        HAE VUOKRAKOTIA!


      • kukaslämmittää

        Eikös ne ookin tyhyjiksi rakennettua -jotta niinkuin muistomerkeiksi isosta paikasta.
        looraa ja looraa


    • Kjvbpigc

      Kävin viiim kesänä sillä Etelä-Pohjanmaalla sukuloimassa.

      Kovin näyttää Lapua kutistuneelta ja pysähtyneeltä paikalta. Seinäjoen yhteydessä saattaisi muodostua uusia asuinalueita kantatien varteen ja Lapua liittyisi luontevasti kasvukeskuksen osaksi.

      Asiaa syvemmin tuntematta ja kaukaa asiaa katsoen näyttää väistämättömältä kehitykseltä. Kohta lapualaisetkin hurraavat Seinäjoen Pallokerhon puolesta. Virkiän nimen voi muuttaa Väsyksi.

      • tunnetut-kynsijä

        Mites luontevaa on ylistaros peräseinäjoella ja nurmossa tuon kanssa, sinnekkös päin koko alueen pitäisi ruveta kumartamaan ja vielä luontevasti- pah


    • mennyttä-tulevarakentaen

      Tuosta lapuan historiikkia ja lukemista, kun hakee vielä eri henkilöillä näitten elämis- sekä vaikuttamisympyröitä -pyörteitä, riittää siinä tutkimista lukemista pitemmäksikin aikaa :

      >> Lapuan papisto kautta aikain <<

    • Nopeitapäätöksiä

      Kyllä, kyllä lapualaisten tulevaisuuden kannalta tärkein päätös on kuntaliitos maakuntakeskukseen, mielellään yhdessä muiden maakunnan kuntien kanssa!

      • systeemit-selevä-tasaus

        Ravatkaas nyt vain tarkemmin sitä omaa ympäristöänne, jotta selviätte edes vielä jonkinaikaa.
        Vanhat politiikot sieltä reunoiltanne sit aivan kontallaan kumartelemassa tuohon keskiöön ja mainostamaan tämän jaloutta ja suuruutta hyviä tekoa, joita mukas armopaloina reunoilleen pukkaa


    • Sote_kuntien_vastuulle

      Aktiivisena veronmaksajana hirvittää ajatus, että soten yms. takia luodaan kokonaan uusi byrokratian ja hallinnon taso. Se vie kunnilta kaiken päätösvallan ja valtaosan verotuloista. Väliportaan byrokraatit ottavat oman osansa lisääntyvistä menoista. Ihmisten hoidon vastuu siirtyy johonkin hämärään, uuden virkamiesarmeijan ovien taakse. On tietysti kivaa jos tulee valituksi maakuntavaltuustoon kuittaamaan kokouspalkkioita. Helpointa ja hoitoystävällisintä on laittaa kunnat yhteen ja hoitaa hallinto paikallisin voimin.

      • marijastajatvonkuu

        Ei tätä kyllä yksin seinäjoki poimi, se on turhaluulo se.


      • VainPelloistaPuhutaan

        Kaupungin viljelysmaiden vuokrauksesta tehty aloite herätti vilkasta puhetta. Muiden muassa Esko Yli-Karhu (kesk.) esitti asian palauttamista valtuustoon, ja Riitta Kangasluoma (ps.) kannatti esitystä. Valtuusto päätti äänin 25–9 jatkaa käsittelyä. Ari Perälä (kesk.) esittämä ponsi, jonka mukaan erillinen toimikunta miettisi vuokrauksen mielekkyyttä kaupungin kannalta. Ilpo Ulvinen (kesk.) kannatti pontta.

        Kari Laine (kd.) vaati julkisuutta vuokraajista ja hinnoista. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Rajala (kok.) lupasi asialle avoimuutta. Lopulta kokous hyväksyi soveltuvin osin kilpailutuksen ja ponnen valmistelutoimikunnasta.


      • Liitostarvitaan
        VainPelloistaPuhutaan kirjoitti:

        Kaupungin viljelysmaiden vuokrauksesta tehty aloite herätti vilkasta puhetta. Muiden muassa Esko Yli-Karhu (kesk.) esitti asian palauttamista valtuustoon, ja Riitta Kangasluoma (ps.) kannatti esitystä. Valtuusto päätti äänin 25–9 jatkaa käsittelyä. Ari Perälä (kesk.) esittämä ponsi, jonka mukaan erillinen toimikunta miettisi vuokrauksen mielekkyyttä kaupungin kannalta. Ilpo Ulvinen (kesk.) kannatti pontta.

        Kari Laine (kd.) vaati julkisuutta vuokraajista ja hinnoista. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Rajala (kok.) lupasi asialle avoimuutta. Lopulta kokous hyväksyi soveltuvin osin kilpailutuksen ja ponnen valmistelutoimikunnasta.

        Pellot ja yhden kylän viemäri! Siinä Lapuan päättäjien puheenaiheet pitäjässä, jonka tärkein asia on kääntää kamala muuttotappio voitoksi.


      • pianjyvääpiiloon
        Liitostarvitaan kirjoitti:

        Pellot ja yhden kylän viemäri! Siinä Lapuan päättäjien puheenaiheet pitäjässä, jonka tärkein asia on kääntää kamala muuttotappio voitoksi.

        Pieni juttuhan tuo kokonaisuutena on, mutta tasapuolisuus ja viljelyn ymmärrystä siinä pitää olla.
        Joku vain heitti asian esille miten lapualla eletään päivästä toiseen ja tukevalla pohjalla.

        Kyllä täällä herkullisuutta asua pitääkin korostaa, osaavaa puurtajaa ja itseaatelevia-
        -nääkun löytävät paikkamme, niin kipitävät kyllä joukkoineen sijaa täyttämään tasaiselle.


      • Liitosvain
        VainPelloistaPuhutaan kirjoitti:

        Kaupungin viljelysmaiden vuokrauksesta tehty aloite herätti vilkasta puhetta. Muiden muassa Esko Yli-Karhu (kesk.) esitti asian palauttamista valtuustoon, ja Riitta Kangasluoma (ps.) kannatti esitystä. Valtuusto päätti äänin 25–9 jatkaa käsittelyä. Ari Perälä (kesk.) esittämä ponsi, jonka mukaan erillinen toimikunta miettisi vuokrauksen mielekkyyttä kaupungin kannalta. Ilpo Ulvinen (kesk.) kannatti pontta.

        Kari Laine (kd.) vaati julkisuutta vuokraajista ja hinnoista. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Rajala (kok.) lupasi asialle avoimuutta. Lopulta kokous hyväksyi soveltuvin osin kilpailutuksen ja ponnen valmistelutoimikunnasta.

        Sammutetuin lyhdyin on totuttu menemään suumiskin asioos. Ritavuoren valituksen maakauppaan sisältyi mahtava määrä vaihtomaita, joiden hinnat unohtui määritellä.


    • mopothurisemaan

      Onko ihmisellä halu elää ja vaikuttaa, miten herätä siihen :

      >-Tämän jälkeen ymmärrämme, että tilaisuutemme ei tule säilymään ikuisesti. Kaikki, mikä syntyy, kuolee; kaikki, mikä on tullut yhteen, hajoaa osiin; kaikki, mikä ilmaantuu, katoaa. Aikamme on rajallinen. On varmaa, että elämämme päättyy, mutta emme vain tiedä milloin. Niinpä on erittäin arvokasta, ettemme ainoastaan ymmärrä, että meillä on tämä tilaisuus nyt, vaan että myös todella haluamme käyttää sen hyväksi.<

      Järisyttävä aatosta kopsattuna, mutta selkeyttää silti pääkoppaa ja vahvistaa olemusta.

    • Pyörätvieväetelään

      Nyt kun maakuntasote kaatui pitää lapualaisten hoitaa kiiruusti kuntaliitos, nottei lapualaisten hoito siirry pois keskussairaalan yhteydestä

      • rahatomuusUikuttaa

    • onko2019

      Täällä jokin tietämätön, vähätteli viljelymaiden merkitystä jopa kaupungin taloutee ja puhumattakaan siitä, miten paljon tässä ketjussa rikotaan kuntalaisten perusoikeutta eli yhdenvertaisuutta. Kaupungin maitten kokonaisarvo on vähintää 3 500 000 € hehtaareissa noin 250 luoutettavia tilastoja kun vaan ei ole. Tiettiin kuitenkin kertoa että viimeinen kulpailutus on tapahtunut viime vuosikummenellä, eli vuonna 2006. Vuokaramaitten osuus on ilmeiseti tästä 250 ha:sta jota arvioni mukaa noin 180 ha, olisi tästä vuotuinen vuokra - arvioni mukaa, keskihinnalla 480 € per. ha. eli vuodessa
      86 400 € . Aikaa kun on kulunut 13 vuotta, on se rahassa kuitenkin ainakin 500 000 euroa.

      Asian pitkittyminen on tuonut myös erilaisia jääviys ja muita laillisuusongelmia.

      Kysynkin onko tämä sitä lähidemokratiaa parhaimmillaan, antaako tämä eväitä yhteishengen luomiseen ja uskottavuudelle.

      • Kuntaliitostarvitaan

        On se jännää miten Lapuan asioita hoidetaan, jos tuo edellä oleva pitää paikkansa, ja miksi ei pitäisi! Huh, huh!


      • mitäsvieläsielrepee

        Seinäjoella se mälsää vasta on kun viemäriputketkin on jo myynis ulkolaisille ainakin harkitsevat.
        Töönälle kunnon verot-


      • seinäsellä

      • sakillavielä

        Pian sieltä juostaan tänne jotta kopina käypi.


    • levottomiaKevät-tuntoja

      Aivan syväntä lämmitää, kun ääsjoki meitä piirittää,
      -mitähän kahteloivat täältä, mutta näin lie liihotteloivat.

      Kevät runo
      Kevät ja kesä on pian käsillä.
      Aurinko lämmittää ja pojat tyttöjä piirittää ja metsän eläimetkin ovat
      levottomia kevät tunteista.
      Kyllä kevät tulla saa!

      • Järkeätarvitaan

        Toivottavasti nämä auttavat uuden maakuntakaupungin syntymiseen!


    • Mikänimeksi

      Lapuan ja Kauhavan tilinpäätökset nopeuttavat suurkunnan syntyä maakuntakeskuksen yhteyteen.

      • putket-tukos

        Seinäjoki on peitellyssä rapakunnossa ja yltäpäältä sotkuissa.


    • Missärehellisyys

      Jännää, että vaaliehdokkaat välttelevät sen sanomista, että jatkossa selviytyvät vain suuremmat liitoskaupungit

      • täyttälupausta

        Missä seikkilän rehtiys


    • Anonyymi

      Ykkönen, ykkönen, ykkönen, ykkönen… ​Seinäjoen voittoputki jatkui EK:n Kuntarankingissa
      Seinäjoen seutukunta on edelleen vahvasti Suomen paras alue harjoittaa yritystoimintaa, ilmenee EK:n Kuntaranking-tutkimuksesta. Kyseessä oli Seinäjoen seudun neljäs peräkkäinen ykköstila. Samalla Seinäjoen kaupunki nousi jälleen suurten kaupunkien ykköseksi. Jopa reilusti selvemmin kuin edellisessä tutkimuksessa.


      Tuossa viimevuotinen uutinen asiasta. Tänä vuonna sama tulos.

      Mikä siinä on, että joitakin hiertää niin kamalasti näin upeaan kaupunkiin liittyminen?

    • Anonyymi

      Seinäjoelta haetaan päivittäin rahaa lapualaisten elämään ja veroihin rahaa rekkakuorma. On hyvä, että tie saadaan kuntoon ja ihmiset pääsevät sujuvammin töihin Seinäjoelle. Olisi tietysti reilumpaa tehdä kuntaliitos, jotta Seinäjoen työnantajien ei tarvisisi rahoittaa lapualaisten elämää!

    • Anonyymi

      Hatselkaas mitä juoksuu seinäjoella meinataan p-läjän päälä hangoten vitjassa -

      Seinäjoki ja Kuisla diili
      Kuislan sijoitukset eivät nyt tuota eikä kortistoon pääse.
      Koronan hyvä puoli on juuri se että rikkaat ja persaukiset ovat samassa asemassa.

    • Anonyymi

      On ratkaisujen aika!

    • Anonyymi

      Happi on lopussa seinälläJoen, kala uiii vatta pystys lähellä hämärän rajaa

      • Anonyymi

        Nyt se olis heleppo saalis


    • Anonyymi

      On perustettava SEINÄJOEN HIIPPAKUNTA JA HOMOKÖRTTISILLE LAPUAN HIIPPAKUNTA.

    • Anonyymi

      Kyllä päätös pitää tehdä tai joudumme Kauhavan soteen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe