serkusten avoliitto

zökö

miksi se on niin paheksuttavaa??

19

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • serkukset

      Sukurutrauksen takia. Lapsettomien ei tarvitse huolehtia.

    • Lakikieltää

      "Paheksuttava" lienee väärä sana jos kyse on rikoksesta.

      • sitisenkane

        laki EI kiellä, joten ei ole rikoskaan!


      • onhansitäkaikkea

        Joo ei tosiaa ole rikos naida serkkua, laissa ei ole kieltoa kyseisestä instituutiosta.


    • vesipäitätaiei

      En tekisi ikinä lasta serkkuni kanssa. Meidän suvussa olisi liian iso riski perinnöllisiin sairauksiin kun muutenkin suku on elänyt aika pienellä alueella eikä uutta verta ole 1800-1900-luvun alkupuolella sukuun tullut kovinkaan kaukaa. Puoliso on löydetty naapuripitäjistä, joten geeniperimäni, kuin myös serkkujeni geenit, ovat mitättömän pieneltä maantieteelliseltä alueelta jo parin viime vuosisadan ajalta.

      Nimenomaan syntyvän lapsen kannalta olisi ikävää, jos hän saisi tuplana sukurasitteena olevat taudit.
      Tosin eihän sitä täysin muualta päin maailmaa olevankaan geeniperimästä ole mitään turvaa. Voihan olla että se yhteinen sekoitus sisältääkin jotain sellaista, että siitä syntyy vain ns. vesipäitä. Ei voi tietää, mutta oletettavasti riski on pienempi täysin vieraan kanssa kuin lähipiirin kesken lisääntyessä.

      Lapsettomana pysyvien seurusteluun en ota kantaa, mulle ihan sama.
      Tosin omalla kohdallani seurustelu serkun kanssa ei olisi mahdollinen, koska eipä ole minkäänlaista vetoa yhteenkään serkkuun.

    • Islamistella ainakin normi mennä avioon serkun kanssa
      Onko se yhtenä syynä hullun uskonnon jatkumiseen ?

    • Anonyymi

      Senkin ääliö, eikös tässä maassa ole vajokkeja jo aivan liikaa? Pysy ääliö kaukana serkuistasi! Seuraappa vaikkapa Taivalkosekn tilannetta se on Suomen sisäsiittoisin kunta ja pyskiatrian ongelma tapaus.

      Suurin osa Taivalkoskelaisita käyttää Suomen resurssit mielenterveys puolella. Kaikki ovat serkkuja keskenään, otappa oppia siitä.

    • Anonyymi

      Kun ei ole juridisesti kiellettyä niin ei ole syytä paheksua. Jos rakastuu sekkuun niin rakastuu. Itse en ole edes ikinä nähnyt kaikkia serkkuja, vaikka pieni suku.

    • Anonyymi

      No serkukset ovat aika läheistä sukua keskenään. Mahdollisesti syntyvillä lapsilla on suurentunut riski kehityshäiriöihin, perinnöllisiin sairauksiin ja monenlaisiin vajavuuksiin.

      Jo serkusten avoliitto sinänsä on eräänlainen häiriö. Miksi serkut eivät ole löytäneet normaaliin tapaan muuta kumppania kuin sukulaisen? Serkusten jälkeläisten ennuste on huono.

      • Anonyymi

        Lapsi saa isältään puolet geeneistä ja äidiltään toisen puolet. Teoreettisesti on mahdollista, että sisaruksilla on täysin eri geenit, jolloin serkuksetkaan eivät ole keskenään geneettistä sukua ollenkaan.

        Eihän näin todellisuudessa käy, mutta perinnöllinen sairaus kyllä voi vaeltaa sukupolvien läpi ilmestymättä kertaakaan. Näin käy resessiivisesti periytyvien ominaisuuksien osalta hyvin usein, mutta on myös hyvin harvinaisia dominoivia ominaisuuksia mm. reikä korvalehdessä.


    • Anonyymi

      Laki ei periaatteessa kiellä mutta itse suhtaudun ainakin ensimmäisiin ja toisiin serkkuihin kuin sisaruksiin, joten en hyväksy serkusten välistä parisuhdetta. On hyvin omituista, jos ihminen ei löydä oman suvun ulkopuolelta kumppania. Ihmiset matkustaa ja muuttaa nykyään paljon ja luulisi olevan niitä mahdollisuuksia etsiä. Serkusten välinen avioliitto ja lisääntyminen on myös geneettisesti korkea riski. Samalla alueella asuvat ihmiset ovat usein toistensa sukulaisia, kun tarpeeksi kauas mennään historiassa taaksepäin, ei tarvitse edes mennä kauas. Kannattaa rikastuttaa sitä omaa geeniperimää vaikka valitsemalla toisesta "heimosta" se puoliso tai ottamalla ulkomaalainen puoliso.

    • Oikeastaan en arvannut, kuinka kielteisesti muutamat suhtautuvat serkusseksiin, ennen kuin näin sen palstalla. Toiset vihaavat sitä sukulaisseksinä, toiset taas samasta syystä kehuvat. Minusta serkku on aivan normaali asia, jos sattuu muuten pitämään.

      Näin on ajatellut myös eduskunta.

      • Anonyymi

        Oma sukusi taitaakin olla ainoa jolta saat rakkautta ja seksiä;) Taidat olla pahimman luokan ätmi jolla ei ole muuta tekemistä kun päivystää s24ssa wisseröiden joka helkkarin aiheeseen. Parasta ovat kuitenkin parisuhde neuvosi, ethän edes koskaan ole ollut parisuhteessa.


    • Anonyymi

      No se on suurinpiirten yhtä paheksuttavaa kuin 20 vuoden ikäero, tai eroaminen yli 3 kertaa tai alasti kekkuloiminen omalla pihallaan.

    • Onhan se nyt jotenkin vähän pervoa.

    • Anonyymi

      Se kuulu vit.......jakaan kenellekkään jos serkukset rakastuu toisiinsa. Miten joku kuvittelee olevansa niin ylivertainen että on varaa paheksua. Pitäkööt huolen omista asioista.

      • Anonyymi

        Hittojakos poistelette, joku serkkulover otti itseensä;) Siis vielä kerran ilman että menee tunteisiin, serkku suhteissa syntyy enemmän vammaisia lapsia. Siksi. On se ihme ettei puolisoa löydä oman perheen ulkopuolelta.


    • Anonyymi

      Aina ei myöskään voi olla ihan satavarma kuka kenenkin isä lopulta on, joten serkun naidessaan voikin saada siskopuolensa...

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe