E-P:n kunnat yhteen!

Toimeksivain

Sote kaatoi hallituksen. Järkevin vaihtoehto on laittaa maakunnan kunnat yhteen välittömästi eduskuntavaalien jälkeen. Valmistelut ovat pitkällä, päätökset ehditään halutessa tehdä ennen juhannusta.

112

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hävyytööntä

      Ja pääkekus lapualle, kyllä koko aluetta pitää asua eikä yksin seinäjokea.

      • PisteSotkuille

        Juu, kaikki stoppi näille onnettomille kuntaliitoksille. Härmät haluaa eroon kauhavasta, ei mikään kyllä ihmekään. Onneksi Lapua ei ole liittynyt ääsjokeen. Turhaan tuo sama ääliö aloittaja , trottilee ja yrittää lobbarina ,,yhteyttää,, velkaseen pskajokeen joka imenyt jo kuiviin jo liittyneet ja jotka sitä jo katuvat. Onneksi myös toi Lehmänkauppa kokoomuksen ja keskustan kanssa tuli tiensä päähän vihdoin ja viimein. Ja toi Naurettava Sipilän hallituksen ero, säälittävää touhua, olisi tolloo eronnu huonon hallitsijoitrensa kera jo 2017 kun sipilä ns. Lenteli ,,melkein,, eroamaan , salelle. Mutta ei sitten malttnut jättää hillotolppaansa , ja kokkareitten orpo on niiin vihainen sipulille erosta.
        Siksi vaaleissa ääneni saa DEMARIT.


      • PisteSotkuille kirjoitti:

        Juu, kaikki stoppi näille onnettomille kuntaliitoksille. Härmät haluaa eroon kauhavasta, ei mikään kyllä ihmekään. Onneksi Lapua ei ole liittynyt ääsjokeen. Turhaan tuo sama ääliö aloittaja , trottilee ja yrittää lobbarina ,,yhteyttää,, velkaseen pskajokeen joka imenyt jo kuiviin jo liittyneet ja jotka sitä jo katuvat. Onneksi myös toi Lehmänkauppa kokoomuksen ja keskustan kanssa tuli tiensä päähän vihdoin ja viimein. Ja toi Naurettava Sipilän hallituksen ero, säälittävää touhua, olisi tolloo eronnu huonon hallitsijoitrensa kera jo 2017 kun sipilä ns. Lenteli ,,melkein,, eroamaan , salelle. Mutta ei sitten malttnut jättää hillotolppaansa , ja kokkareitten orpo on niiin vihainen sipulille erosta.
        Siksi vaaleissa ääneni saa DEMARIT.

        DEMARIT??? 🤮


      • Anonyymi

        Lapua ei osaa hoitaa edes yhtä ainutta omaa hommaa ilman helvetinmoista riitaa, eli kaupunki pitää pilkkoa ja jakaa osat naapureille jotka osaavat.
        Kauhajärvi Alajärvellä, Ylikylä Kuortaneelle ja loput Kauhavalle ja Seinäjoelle.


    • porstatvalmiina

      Naapurissahan tehtiin jo tiettyä siirtoja sotea silmällä pitäen, jipsahtikohan nyt pesusippua kourasta liijan pitkälle.

      • Yksin..Ahistaa

        Timonen kertoo olevansa huolissaan lähivuosien tilanteesta kunnissa, kun terveysmenot kasvavat.

        – Jos ei mitään ei tehdä, ihan pian 2020-luvulla on iso joukko kuntia, jotka joutuvat ihan mahdottomaan tilanteeseen.

        Timonen pitää jonkinasteista uudistusta välttämättömänä, vaikka hallituksen ajama malli kaatuikin.

        – 100 kuntaa meillä riittää
        1000 uutta lääkäriä koulutukseen tai ulkomailta.


    • onko2019

      Kuntien ahdinko, nyt se vasta alkaa. Miitenkä ollaan näkemässä erikoissairaanhoidon kulujen lisäys vuositasolla. Pienten kuntien taloius ei vaan kestä niitä korotuspaineita jota erikoissairaanhoidon tuo. Soten kaato, kyllä takaa varvimmin pienten kuntien liitokset, eli syntyy krooninen rahanpuute joka ajaa kriisikutaliitoksiin. Nyt vasta tullaan tilanteeseen missä punnitaan perustulain suoman yhdenvertaisuuden edellytykset Inarista, Eduskuntaalolle kuntalaisille?

    • Niinsevainon

      Kyllähän pitkänpäälle nätyin ratkaisu on kok maakunnan yhdistäminen uudeksi Lakeuden kaupungiksi!

      • Ei.liitoksille

        Hohhohhoh, hihiihhii. Ootkona ihan seonnunna. Liittäkääpi kännynnä yhteen seinäjojen piättäjät ringissä. Siinäpä teitillä on tarpeeksi LIITOKSIA ihtessännä. Ei työ siihen muita tarvinna, sekoilette ihan tarpeeksi keskenänne.

        Lapua vaan on hyvä paikka elää ja olla asua, kaikki toimii, terveyspalvelut, hoitoon pääsee samana päivänä jos kiirellinen tai vähempi kiirellinen muutaman pvä viiveellä. Sairaalanmäellä on myös vanhusten hoitoa monessa eri yksikössä, on riittänyt tk ssa lääkäreitä, ei pulaa, hoitajat ammattilaisia, kiitos heille. Pankkeja, vakuutusyhtiöt, kauppoja tarpeeksi, .
        Seinäjoki tosin on imenyt lapualta , veroviraston, Te tston, ja nyt kuulemma lähtee kela. Mutta luonto ja sen tuomat edut harrastuksille moninaiset, on tulossa kaksi uutta koulua . Kyllä täälä on helppo kasvattaa lapsia aktiviteettejä on heillekin tarpeeksi.


      • kbhhki52ouh

        Voi yhyrenkerran mikä määrä tyhymyyttä palijastuu ku näitä keskusteluja lukoo!!


      • TyhmyytesTod.paistaa

        Oot numero 1 siinä hommas, meinaan jotta tyhmyytes paistaa sun kommenteistas , kun on lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia. Tairat muuten olla joko kepuli tai kokkare. Kommenteistas päätellen.


    • uudisrakentamista

      Kauhavalla ei lannistuta soten kaatumisesta. Kovat on suunnitelmat 30 miljoonan Hyvinvointikeskuksen rakentamiseksi. Kaupunginjohtajaa myötenkauhavalaiset toivottavat lapualaiset tervetulleiksi käyttämään näitä palveluja. Hyvinvointikeskuksen paikkaakin on siirretty ihan lapualaisia silmällä pitäen. Ei tarvitse ajaa enää Kauhavan keskustaan. Lapualaisia varten tullaan jo miltei puolitiehen vastaan. Samalla reissulla saa lapualaiset käydä myös uudessa S-marketissa ja uudella ABC:llä kahvilla.

      • Pienempääsuuta

        Kiitos vaan mutta ei mitään tarvetta lähtiä Kauhavalle terveyskeskukseen. Kunnan johtajalla on Kauhavalla aivan tarpeeksi oman kuntansa asioissa hoitamista, keskittyyköön niihin. Hä häxit...


    • Greyhaund

      Mutta kuinkas härmälääset. Eikös pääkeskusta pitäny tulla alahärmään. Alahärmästä eteläpohjammaan keskus. Lopettakaa seinäjoen prismas käynti ja tulkaa Alahärmän roudhousseen hakemaan leipää.

    • J2211

      Ei kuntia kannata yhdistää, mutta SOTE-toiminnot voisi laittaa yhteen.

      • LapualainenSooloilee

        Jatko on Peltolan mukaan kuntien käsissä. Hän toivoo päättäjiltä viisautta ja eteenpäin katsovaa mieltä, sillä nyt ei ole aika jäädä odottelemaan muiden ratkaisuja.

        – Kuntien pitää päättää, syntyykö jonkinlainen vapaaehtoinen sote-kuntayhtymä, liikelaitos tai jokin muu yhteistyön muoto, Peltola sanoo.

        Peltolan mielestä riski kuntien haluun ulkoistaa palvelujaan kasvoi soten kaatumisen myötä.
        Ei voi mitään yhteistä hyvää odottaa, kun lapualainen on johtajana.


      • rapuristakaukana

        Kaikki on siiretävä seinäjoelta muualle, jokainen näkee tämän syömähampaisen ilkunnat ympäristöä syören, jotta mukas sillä lihoos, eihän tässä käy, kuin päinvastoin tuon syöjän kassa koko alue luhistuu samalla itse toi syöjäkin tekee vielä kuupat.


    • näinonhyvä

      Mitä eikö Äshjoesta tullukkan maailman napaa????????

      • kbhhki52ouh

        Niinku jo sanoon, voi tätä tyhymyyren määrää!!!


      • Yhtehenkaikki
        kbhhki52ouh kirjoitti:

        Niinku jo sanoon, voi tätä tyhymyyren määrää!!!

        Senkin tähären pitääs kunnat yhristää.


      • tuoonkoettunähtyJO

        Muut kunnat vois yhdistellä, mutta seinäjoki pitää purottaa porukasta pois,
        - ja jättää tyhyjän päälle vallan.


      • Ympärillä..Enemmistö

        Kun liitos syntyy, ympäristö.-....rinkulakunnat muodostavat
        enemmistön uudessa kaupungissa.


      • tuostajaakaukana

        Seinäjoella on sellainen kourallinene, joka sitä vie ja koko seutua renkisillään mitä tämä kourallinen vaatii näitä tekemään, jottei sen kanssa kukaan päriää tämän hömpät lupauksista huolimatta.

        -Tällä on vain yksi napa ja aina tämä mielis oikein kilpailuhenkisesti -rahastus merkeissä.


      • tasaistasatuisaa

        Nurmo lähtis pois ton kynsistä ja varmaan noi kaksi muutakin, jos olis mahiksia, tasapuolisempaan kirjanpitoon ja politiikkaan mikä onlis elämisen arvoista yrittämistä kaikissa suhteissa.


    • OlovinnaOlovina

      Elikkä kaikki pois Seinäjoelta, ja siirretään ympäristökuntiin. Luetelkaa nyt sitten ihan konkreettisia esimerkkejä, kun ei maalainen muuten hoksaa. Mitä sieltä pitäisi pois siirtää siis? Maaseutuvirastoko? Vaikko ely-keskus?

      -Semmosta vaan, että minkä autuuden se sitten toisi, jos vaikka maaseutuvirasto siirrettäis Kauhajoelle, ja elykeskus Alavudelle.
      -Ja minkä Lapua saisi? Kirjastonko, wuhuu?

    • Kuntaliitoskiitos

      Kuntaliitoksen jälkeen Maaseutuvirasto, Kela jne ovat jälleen meillä!

      • Hohhohhoo

        Mutta Kelan toimipisteitähän on jo joka puolella Etelä-Pohjanmaata, Lapuallakin on sellainen. Ei sitä tarvi mistään siirtää. Käyttekö jotenkin hitailla, vai mistä tämä tyhmyys kumpuaa?


    • terveestiajatellen

      Kukas haluaa nykyisistä vapaista kunnista seinäjoen kanssa pelleillä jostain kimpasta, ei sitten kukkaan ei ei.

      • Rahvas

        Kaikki kunnat päättäjineen haluaa Seinäjoen kans kimppaa. Mutta sinunkaltaisilta mökkihöperöiltä sitä asiaa ei kysytä. Voit olla rauhassa mitä mieltä haluat, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Vain sillä on merkitystä, että muistat syödä lääkkeesi.


      • taitotyhyjätätällä

        Ei kenkään kunta anna ihteään tämä napasen tyhyjätä.


    • Nikertäjä

      Miettikääpäs uudestaan tuota Seinäjoelta asioiden siirtämistä. Otetaan vaikka esimerkiksi keskussairaala. Keskussairaalaan on investoitu yli 700 miljoonaa euroa, ja maksajina on ollut koko Etelä-Pohjanmaa kuntineen. Keskussairaala on koko maakunnan yhteinen.

      Jos se nyt pitäisi jonkun pakkomielteen takia siirtää pois Seinäjoelta, esim Lapualle. Niin taas pitäisi kerätä uusi 700 miljoonan kolehti, koska tuo aikaisemmin investoitu 700 miljoonaa menisi vessanpöntöstä alas.

      Eli 700 miljoonaa heitettäisiin hukkaan vain sen takia, että saataisiin keskussairaalan sijainti Seinäjoelta Lapualle. Ketä se hyödyttäisi? -Lapualaisia varmaan. Miksi pitäisi maksaa 700 miljoonaa siitä, että sairaalan sijainti muuttuisi 25km, ketä se palvelisi? Tärkeintä Etelä-Pohjanmaan kannalta on se, että keskussairaala on olemassa, ei sitä nyt kannata mihinkään siirtää, ja maksaa 700 miljoonaa pelkästään siitä, että sijainti muuttuu 25km pohjoisemmaksi, eikä tuo Etelä-Pohjanmaalle mitään lisäetua.

      Etelä-Pohjanmaalla kuntineen ei ole yksinkertaisesti varaa tuollaiseen typerään sairaalan siirtoon, vailla lisähyötyä.

      Toki saa kertoa ihan vapaasti, mikä se lisähyöty esim sairaalan siirtämisestä olisi. Siten, että siitä kannattaisi maksaa 700 miljoonan euron hinta.

      • kaiktakajaloillaan

        Kaikkien pitää suunistaa taistelumielin tätä haravapaikkaa vasten, elikkä ei mitään myönnytyksiä tälle mistään.


      • pirstaleiksi-hyväänen

        Jos tuo seinäjoki otetaan jakohin mukaan on se halkastava ja E-Pohjanmaasta tulisi kaksi kuntaa yhteisillä kioskeilla, kyllä tuon valta on halottava osiin, näin jäävät pienempi tämän tyhyjäyshalut alueellamme .


      • Nikertäjä
        pirstaleiksi-hyväänen kirjoitti:

        Jos tuo seinäjoki otetaan jakohin mukaan on se halkastava ja E-Pohjanmaasta tulisi kaksi kuntaa yhteisillä kioskeilla, kyllä tuon valta on halottava osiin, näin jäävät pienempi tämän tyhyjäyshalut alueellamme .

        Hieno sutkautus, mutta vastaappa nyt tuohon keskussairaala -kysymykseeni?


      • kaikilleaateltavaa

        Eiköhän tässä eletä sitä vaihetta, jot kaikkien pitää tietää tämän läjänhakuisuus muista alueista piittaamatta miten muualla eletäisiin, tämän pelit rupeaa olemaan alueelle jo elämän kuoleman kohtaloa, tyhyjätäänkä tämä alue täysin yhden haluilla.

        rinki kaihtamaan keskiötä on yksi vaihtoehto


      • Ei sitä nyt siirtämään aleta, mutta kieltämättä paikka on surkea, koska jo sinne kulkeminen on hankalaa ja parkkitilaa ei ole.
        Kustaa Tiitun esitys Ruha olisi ollut rautatien ja hyvien tieyhteyksien varrella. On huomioitava, että Lapuan ja Seinäjoen kokoero ei tuolloin ollut vielä kovin suuri. Tämän vuoksi Lapua sai juuri Tiitun ansiosta mm. hiippakuntakeskuksen.

        Hän oli kuitenkin liikaa siltarumpupoliitikko ja ajatteli vain Lapuaa, joten putosi lopulta eduskunnasta. Hänkään kuten ei Seinäjoen päättäjistäkään kukaan aavistanut, että kunnat jonain päivänä yhdistetään.
        Jos tämä olisi tietty, niin sairaala olisi Ruhassa.

        Tuleva liitos tapahtuu siis Lapuan kannalta puoli vuosisataa myöhässä.
        Jos liitos olisi tehty tuolloin, niin Lapualla olisi säilynyt monet siirretyt toiminnot ja vt.19 olisi nelikaistainen.

        Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? 🤔


    • vouhotuksiapitäen

      Alistuukos koko alueeme kourallisen järjestelyihin ?

      • Totuus..Valkenee

        "Sotea on ympäri koko maata valmisteltu suurella porukalla. Työ ei mennyt hukkaan, sillä tältä pohjalta voi rakentaa jotakin huomattavasti parempaa. Valta on nyt kunnilla, ja se on hyvä asia. Myös kuntaliitosten tarve korostuu.

        Esimerkiksi niiltä kuntaliitoksen vastustajilta Lapualta, jotka haluaisivat ensin katsoa mitä sotesta tulee, heiltä lähti nyt matto alta. Nyt kannattaisikin lähteä rakentamaan yhteistä tulevaisuutta suurempana ja vahvempana."


      • kassatilannemikä
        Totuus..Valkenee kirjoitti:

        "Sotea on ympäri koko maata valmisteltu suurella porukalla. Työ ei mennyt hukkaan, sillä tältä pohjalta voi rakentaa jotakin huomattavasti parempaa. Valta on nyt kunnilla, ja se on hyvä asia. Myös kuntaliitosten tarve korostuu.

        Esimerkiksi niiltä kuntaliitoksen vastustajilta Lapualta, jotka haluaisivat ensin katsoa mitä sotesta tulee, heiltä lähti nyt matto alta. Nyt kannattaisikin lähteä rakentamaan yhteistä tulevaisuutta suurempana ja vahvempana."

        Niinhän nämä kolmekin kietastiin hyvällä ajalla lupauksin, kun seinäjoki oli kontallaan itse niinkuin nytkin on.


    • Suuremmathartiat

      Lähipäivinä tulee julkisuuteen Lapuan tilinpäätös vodelta 2018. Sen pohjalta on hyvä liittyä toimintaan laajan kuntaliitoksen puolesta.

      • sakotajatkierroksilla

        Tyhyjärillä ei oo mitään mahiksia lapualla, kuokikoon vain montttujaan lisää kaikien parkkipaikojen alle.


      • ravatut-laari

        Kyl sakottajilla on halut koko maakuntaa sakottaa, näin on hätää nyyyt, hilut kopajaa aivan kassaan pohjalle asti kop kop kopp-


      • ÄÄnestänDEMAREITA

        Seinäjoki nyt vaan on Isoo KRIISIKUNTA ja siihenkö pitäis ruveta Lapualaasten muka makselemaan peltorakentamista. ÄLÄ POKA UNTA NÄÄ: Sielähän n ämä sotkijat seinäjoella sipilän ja orpon kaverit väsää omiaan attendojaan espereitä mehiläisiä LOBBARIT Seinäjoen.


    • Laettekoo

      Jooooo tottakaai puretaan ja siirretään.
      -Keskussairaala Kauhajoelle.
      -Pääpoliisilaitos käräjäoikeuksineen Alajärvelle.
      -Elykeskus Ähtäriin.
      -Maaseutuvirasto Ilmajoelle.
      -Ammattikorkean toiminnot Jalasjärvelle.
      -Kulttuurivirasto Kauhavalle.
      -Hiippakunnanvirasto Lapuvalle.

      Siitä sitten vain asioimaan, muistakaa tankata autonne ennen asiointikierrosta.

      WUHUU!

      • painikoonyksinään

        Olipas hyvä itea, mutta jätetään sakotukset seinäjoelle, siellä on tuota kilisijää tarvesta ja aivan on hilut kaikki.


      • kaukanakaikesta

        Iteasta puhheenolle -jotta onko siellä kääntymispaikkaa, jottei tarviis vallan peileistä katsomalla peruutella pois -sen ilmaisankosen hakureisulla ja mistä sen oikei löytää, onkos se aivan perällä seinäjoen-


      • viivasuorasti

        Mutta mietitäänpäs sitä systeemiä yönyli, jotta seinäjoki laitettaas kehdeksi palaksi,
        - mites siitä eteenpäin.


    • VoimaJyllää

      Seinäjoki lähti Vapaavuoren kelkkaan, pelasi ja hävisi, vain velat jäivät.

      • KukaanEiJohda

        Nyt EPliiton ja Soteryhmämme pitäisi olla auran kärjessä.
        Mutta lapualainen Peltola ei nytkään ota mitään johtajuutta ja vastuuta, vaan siirtyä aloitteet riitelevien kuntien vastuulle.
        Ei synny mitään uutta isompaa, vaan pienet kuihtuvat ja karehtivat maakuntakeskustaan.
        Joka kirkonkylään oma sairaala , ilman päteviä lääkäreitä ???


      • pysähtyvästilaskaikki

        Seinäjoki on tavallaan toimillaan halpaanuttanut koko maakunnan, tuohan lyö aina puukoosa pystyyn pöytään mitä täällä suuniteltaisiinkin, jotta meille kaikki -tämän orkideot on näin rakennettu ja tästä juoksupojat kiertävät imuttamassa maakunnasta kaiken hyvän seinäjoelle.

        Missään muualla ei yhteisistä asioista voi edes mitään meinata, aina on juostava seinäjoelle,
        -silti tää on niin velas jot nokuu-

        Mitähän Peltola olisi muuta voinut sanoa ? -ei kuitenkaan puoltanut seinäjokea.


    • päätöksiä-laajemmalle

      Eipä paljon muuta konsti löydy, kuin seinäjoen osittaminen, jos maakuntaa meinataan voimistaa.

      • kappeliaKappeliaPiisoo

        Muuten kaiken muun alueen seinäjoki lanaa syrjäksi, jos niskanpäälle pääsee.


      • SotaJäiJäljelle

        Maakunnan johtajat sotivat keskenään Seinäjoella.
        Seinäjoki on usein sivustakatsojana kun maakunnan satrapit tappelevat.
        Onko se Seinäjoen vai johtajan vika ?
        Kannatais katsoa muita maakuntakeskuksia, kuinka ne yhdessä kasvaavat.


      • kiilutkorjataanihteenpäi

        Eit kai tämä muuosa ookuin riesana mitä seinäjoki huutaa jalouttaa, mites tällä jotain yhteiseen olisi mieltä, jotta kyl tämä välipuun vetää ain auraamaan itsellepäin, jos jotain yhteistä meinataan.

        Tämmönen on näillä tapa.


      • kolmejokohtaloin-köysis

        Mitäs kasvua on tapahtunut näissä seinäjoen kimpakunnissa ja mitäs kokevat seinäjokea kohtaan ja miten se ilmaistaan näitten tuotto-osuus seinäjoeltapäin katsottuna miinus vaiko positiivisin merkein yhteisessä potissa.


    • PostiJoonas

      Näin vaalien alla eivät ehdokkaat uskalla sanoa ääneen, että tarvitaan laajoja kuntaliitoksia, jotta tulevaisuudesta selvitään. Myös muissa kunnissa Seinäjoen ympärillä on voimakas väestökatu vaikuttanut veropohjaan ratkaisevasti. Lapualta hävinnyt väkeä muutamassa vuodessa useita satoja henkilöitä. Vain Seinäjoki kasvaa! Vaalien jälkeen palataan totuuden aikaan, jolloin julkisesti tunnustetaan, että kuntaliitoksia tarvitaan. Laajojen kuntaliitosten toteutuessa ei tarvita mitään maakunnallisia hallintohimmeleitä, selvitään yksillä vaaleilla, valta säilyy kunnan asukkailla.

      • siinähänjauhavat

        Kasvakoon seinäjoki yksinään mitä kasvaa, ei lapua rahojaan tuolle silti luovuta eikä hallintoaan, kyllä ne lapualla käytetään.


      • ainakaikisvailla

        Aikas itkuinen on tämä ns. kasvupeijooni, makselkaas itse se renkoharjun vajeet, siitäkin lapuaa on nujuutettu, eihän tuo ollut aikanaan mikään lapuan keksintökään.


      • Nettipoliisi...Tilattu

        Lapuan katkera Kaaleppi joutuu näistä vihapuheistaan vastuuseen.
        Vihapuhe on rikos.


      • kaikinmenetelmin
        Nettipoliisi...Tilattu kirjoitti:

        Lapuan katkera Kaaleppi joutuu näistä vihapuheistaan vastuuseen.
        Vihapuhe on rikos.

        Muilta rahojen kuittaus, mitäs se sitten on -tuolta sitä kuuukaroa vaaitaan meilta, luovutakaas se hyvällä meille, muuten kukko rääkyy tunkiollanne.

        Vaasalainenkin kaverini piti seikkilää väärin ylläpidettynä !


      • järkevääyhteistyötä

        Entisen Vaasan lääninalue hyvä pohja, mistä lähdetään. Muutoin ei taideta pärjätä. Lapua pikkuruinen kuoleva kylä, viiden vuoden kuluttua jo entinen kaupunki. Turvataan näin edes jonkin tasoiset lähipalvelut tulevaisuudessa ettei tarvitse Tampereelle saakka vanhuksia yksityisiin hoitokoteihin viedä.


      • pasinoiksieikukkaanrupia
        järkevääyhteistyötä kirjoitti:

        Entisen Vaasan lääninalue hyvä pohja, mistä lähdetään. Muutoin ei taideta pärjätä. Lapua pikkuruinen kuoleva kylä, viiden vuoden kuluttua jo entinen kaupunki. Turvataan näin edes jonkin tasoiset lähipalvelut tulevaisuudessa ettei tarvitse Tampereelle saakka vanhuksia yksityisiin hoitokoteihin viedä.

        Painuu se tua vain vaikka on kolme jo nielaissut, sitä ei mikään pidä pinnalla, pasinaa vain huuteloipi lisää.


    • euirola

      Jo vuonna 1984, eräs tunnettu henkilö oli sitä mieltä, että suuret ikäluokat tuo kasvun, suuret ikäluokat tuo laskukauden, suuret ikäluokat tuovat aikanaan eläkepommin, ja suuret ikäluokat romuttavat tulevaisuudessa koko maan asuttuna pitämisen. Hän oli oikeassa. Sillä tiellä nyt ollaan, eikä pois päästä. Hän oli viisas, näki tulevaisuuteen.

      • veisuunmestarit

        > suuret ikäluokat <

        Netti paljastaa miten asiat ovat hoituneet, eikä mitään suurenpaa mälsää ole syntynyt,
        -muutakuin jotta seinäsellä on kassa tyhyjä, mitäs se meille lapualle kuuluu.
        -kyllä nuo himoavat lapuan valtikkaa aivan tepuutellen .


    • saamitäeitilaakaan

      Vanhustenhoidosta oli silmät avaava tilasto iltasanomis. Vaasanlääni pärjäsi tässäkin kisassa erinomaisesti.


      Pisti silmään miten kesk, persu, siniset, kristilliset ja rkp voittoiset kunnat menestyivät maalaajuisesti hyvin. Demari, vihreät ja kokoomusvoittoiset kunnat pääpiirteisesti menestyivät joko huonosti, tai erittäin huonosti.


      Sääli, ettei Sipilä saanut ajatuksiaan läpi koko maahan. Krista Kiurulla oli liian vahvat taustajoukot mediasta ja kokoomuksen Vapaavuorelaisista.

    • Kuntamallionparas

      Kuntapohjainen malli näyttää nostavan soten vaihtoehdoista eniten kiinnostusta. Sehän käytännössä säilyttää parhaiten kuntalaisten vaikutusvallan. Ei tarvita maakuntien tai kuntayhtymien muodostamia hallintohimmeleitä. Kunnat vain laajasti yhteen!

      • komiaakaveruutta

        Joo kauhavassa on poikaa ja toverillisuutta, sekä halapaa tontimaata tuossa välissä tehtaille.


    • saamitäeitilaakaan

      Yhteinen maakunta ja sille verotusoikeus, loppuu verorahojen kanto Vapaavuoren metrojen, tallinnantunnelin ja muiden vastaavien siltarumpujen tukeminen.

      • kopelointiloputtava

        Joo jos tiputetaan toi yksi kiskuri seasta pois, muut pärjää kyllä keskenään
        -tuahan pyrkii kopeloimaan koko lääniä omiksihyvikseen


      • MeneEdesNukkumaan
        kopelointiloputtava kirjoitti:

        Joo jos tiputetaan toi yksi kiskuri seasta pois, muut pärjää kyllä keskenään
        -tuahan pyrkii kopeloimaan koko lääniä omiksihyvikseen

        Lopeta jo katkera Lapuan Eunukki nuo samat juttusi.
        Käännä levyä.


      • näinhän-nää

        Tarkoitushakuinen seinänen, muille ei mithään muutakuin lupauksia.


    • Kuntapohjaplease

      Vaikka en kauhiast diggaa kokoomusta vaikutta kokkareiden kuntapohjainen sote järkevimmältä. Kahistuttaa ajatus uudesta maakunnallisesta hallintohimmelistä ja erityisesti uudesta väliportaan verottajasta.

      • saamitäeitilaakaan

        On kolme perustavalaatuista perustelua, miksi verotusoikeuden omaava maakunta hallinto on parempi, kuin kuntapohjainen yhteistyö.....Vapaavuori, Vapaavuori, Vapaavuori.

        Jos maakunnilla on verotusoikeus, maksaa se pienemmän valtioveron joka siirretään kuntaveroon, näin helsingin Tallinnantunneliin, metroihin, guggenheimeihin, ym muihin joutavanpäiväisiin kuluihin riittäisi vähemmän rahaa maakunnista ja sehän Vapaavuorta, Lepomäkeä, Susanna Koskea, ym joutoväkeä kismittää.


        Maakunta liittoihin tietenkin pitää olla jokaisella kunnalla oma edustaja tasapuolisesti.


      • Järkeäkehiin

        Kurkkua rupesi ahdistamaan tuo sinun visiosi, henki loppuu kun kirjoitat uuden veronperintätason luomisesta. Unohdit, että kaatuneessa sotessa oli tarkoitus ottaa rahat vähentämällä kuntien verotusta n. 60%. Nyt kuvittelet, että valtion veroa vähennetään... Huh, huh!


    • saamitäeitilaakaan

      Ja kuntapohjaisessa systeemissä verot vähenisivät...….Miten? Ei ihme, että ahdistaa.

    • nassuteluthiipuminen

      seinänen sipis ja itse aiheutettuna, kyllähän pian juoksevat vielä

      kiertäen ja kaartaen muitten kuntien syyhän se on

      • EunukkiSekoileeTaas

        Joo, Voitilanjärven ympärijuoksu on kesällä.
        Sipis on moni ensikertalainen. Kierretään ja kaarretaan rahattomuutta.


    • Kepullejärkeä

      Terveys- ja sosiaalitoimi on kaikissa olosuhteissa pidettävä kunnanvaltuuston tossun alla. Ei mitään monen kerroksen hallintohimmeleitä. Kyllä kokouksiin pullansyöjiä ja kokouspalkkioiden nostajia riittää ilman monikerroksista hallintoa. Maakuntahallintoon ei kannata rahoja tuhlata.

    • saamitäeitilaakaan

      Jotka sotea seurasivat alusta saakka, muistavat, että perimmäinen tarkoitus oli, ettei kokonaisverotus - valtio- ja kuntavero - nouse, vaan painopistettä muutettaisiin.
      Jos kuntavero olisi 20% ja valtiovero 10%, siirrettäisiin valtioverosta 5% kuntaveroon, jolloin suhde olisi kuntavero 25% ja valtiovero 5%.
      Tämä 5%, joka siirrettäisiin maakuntien eduksi, olisi paljolti pois Helsingin "kaupugistumisen" projektista, joka Vapaavuorta kismittää. Valitettavasti Orpo hävisi kokoomuksen sisäisen taistelun, sen kylkiäisenä myös maakunnat.

    • saamitäeitilaakaan

      Nythän se maailmankirjat vasta sekaisin on menossa. Näyttää vahvasti siltä, että persussuomalaisista on tulossa pääministeripuolue.


      Jussi Halla-Ahosta pääministeri ja Paavo Väyrysestä oikea käsi, jolla Jussin kanssa suurin ymmärrys, miten asioita pitäisi hoitaa, että kaikilla olisi hyvä elää.


      Ihan ensimmäisenä asiana, joka pitäisi hoitaa demokraattisessa maassa on rehellinen, tasapuolinen ja oikeudenmukainen media. YLE kahlaa tällä hetkellä niin syvällä paskas, että pitäis näillä verorahoilla laadukkaampaa saada.


      Toisena apupuolueena kristilliset. Sitten onkin keskusta, kokoomus ja demarit. Järkevin puolue olisi keskusta, mutta Sipilä ei taitaisi olla Väyryselle mieleen.

      Kokoomuksessa valtaan nousee Susanna Koski, Elina Lepomäki, ym. "minä, minä-poliitikot" joita taustalta, ilman vastuuta, johtaa Jan Vapaavuori, joten ei kai jäljelle jää, kuin demarit.

      Tällä porukalla varmaan saataisiin maakunnallinen verotusoikeus. Joku nillittää, että tulisi kolmaskin veroporras. Voisihan ihmisiltä periä 25-30% kuntaveroa, ilman valtioveroa. Maakunnat maksaisivat kohtuullisen valtioveron, ei mitään kaupunkiseutujen pröystäilyjä.

    • Lisäätyöpaikkoja

      Maakunnallinen vero toisi mukavia paikkoja saada kokouspakkioita ja päivärahoja. Moni virkamies saisi hyvän ja tuvallisen työpaikan byrokraattina, kaukana pahoista kuntalaisista. Kannatan!

    • Hyväalaku

      Hesarin mukaan E-P:lla ollaan pitkällä sotekuntayhtymän valmistelussa.

    • Iltasanomienmukaan

      Seinäjoki liitosta ei voi perustella rakastelukertojen lisääntymisellä. Myös Seinäjoella rakastellaan keskimäärin vain 1,6 kertaa viikossa.

      • Eipaljoa

        Luit väärin! Lapualla rakastellaan vain 1,4 kertaa viikossa ja Seinäjoella 1,6, joten rakkauselämä paranisi himpun verran kuntaliitoksen myötä.


      • huutoajaamelskettä

        Puhukkos seinääjoen luuumialuesta, siellä kyllä sekaanutaa joka-asioissa, eikä nää tuota mitään hyvää, sama peli vain jatkuupi


    • Fiksupäätös

      Kyllä tuo noin maakunnan kokoinen kaupunki olisi fiksuin ratkaisu. Yhteiset investoinnit voisi suunnata sinne missä on tarvis ja hoitopaikat voitaisiin laittaa sinne missä potilasturvallisuus toteutuu parhaiten.

      • järetönylläpidettävä

        Tuliskin napasen rööriputkille maksajia ja saisivat montujaan entisestään pistää koko läänin maksamina,
        -mutta haaveilut on haaveiluita, tuosta kaikkien pitää pysyä kaukana


      • VihapuheOnRikos
        järetönylläpidettävä kirjoitti:

        Tuliskin napasen rööriputkille maksajia ja saisivat montujaan entisestään pistää koko läänin maksamina,
        -mutta haaveilut on haaveiluita, tuosta kaikkien pitää pysyä kaukana

        Kitkerä Kaale, sä ooot sanonut sama asian jo 100 sata kertaa.
        Nettipoliisi seuraa vihapuheitasi.


      • käänteinenvaikutus
        VihapuheOnRikos kirjoitti:

        Kitkerä Kaale, sä ooot sanonut sama asian jo 100 sata kertaa.
        Nettipoliisi seuraa vihapuheitasi.

        Ryöstäjiä ja turhan veivaajia lapualaiset seuraa, jotta veivatkaa vain savikylästä turhaa-


      • Anttaakiriootella
        VihapuheOnRikos kirjoitti:

        Kitkerä Kaale, sä ooot sanonut sama asian jo 100 sata kertaa.
        Nettipoliisi seuraa vihapuheitasi.

        Älä huoli näistä kiriootuksista! Niiden toisto vain vahvistaa Seinäjokeen liittymisen pikaisen tarpeen. Ole kuin et huomaisi niitä!


    • eitaijatepsiäenään

      Kaikki on selvillä tämän touhuista maakunnan siloittajana, eikä tämä oo koskaan omillaan pärjänytkään koska maakunta on maksellut monet tämän kiemurat, elikkä näinhän savikyläs itsekkin meinataan

      Lentävänä tokaisuina KYLLÄ MAAKUNTA MAKSAA

      • otetluistalipsupyllyllen

        Seinäjoki oli aikanaan ehkä edellä tässä nousussa ja tuo rahastaminen oli silloin helppoa.
        Maakunta on nyt kauttaaltaan viisastunut ja käsittää omatkin tarpeet
        eikä omahyväiset pääsekkään enään yhtähelposti päämääriinsä.


      • SynkkäYksinpuhelu

        Katkera vinksahtanut Kaaleppi vastaa itse omiin mielettömiin juttuihinsa.
        Lampaaseen on sekaannuttu Haapakoskella, voisiko Kaaleppi kertoa siitäkin.


      • vedesvikaavarmaan
        SynkkäYksinpuhelu kirjoitti:

        Katkera vinksahtanut Kaaleppi vastaa itse omiin mielettömiin juttuihinsa.
        Lampaaseen on sekaannuttu Haapakoskella, voisiko Kaaleppi kertoa siitäkin.

        Joku meinas jotta onko se tua seinäjoen vesi joka tuota haalintaa näihin luo-
        Saattaa hyvinkin olla kun tuo toi no oloon, esiintyy noinkin paikallisesti


      • YhteistäYstävyksille
        vedesvikaavarmaan kirjoitti:

        Joku meinas jotta onko se tua seinäjoen vesi joka tuota haalintaa näihin luo-
        Saattaa hyvinkin olla kun tuo toi no oloon, esiintyy noinkin paikallisesti

        Sjoella juodaan Lappavettä.
        Nurmon ja Atrian jätevedet käsitellään Lapualla.
        Haapaluoman nautatilan kokkareet seilaavat hiippailijakuntaan.


      • samaakaikua-askelten
        YhteistäYstävyksille kirjoitti:

        Sjoella juodaan Lappavettä.
        Nurmon ja Atrian jätevedet käsitellään Lapualla.
        Haapaluoman nautatilan kokkareet seilaavat hiippailijakuntaan.

        Putket on entiset jotta samaa vanhaa henkeä riittää ja hapatusta päälle

        Polttikohan se tua touhu ne töönäputketkin huonoiseksi tierä häntä-


    • seinäjokisetjuoksomualla

      Seinäjoella hiljasta niinkuin aina, mutta toriparkkiin on helppo ajella,
      joku meinas onhan siellä tilaa joopasjuu
      ja toine saatavat tarvita sitä tankotansijat ja vauhtiajon seuraajat

      Kävellen on sitäkin ihmettä kaukaa tullut havainoitua kerran, muttei junalla kulettu väliä.

      • jämtion-noin

        Säveltä vähän väliin :

        - Me Tahdomme Suureksi Suomenmaan! youtube -


      • jämtion-noin kirjoitti:

        Säveltä vähän väliin :

        - Me Tahdomme Suureksi Suomenmaan! youtube -

        Kaunista musiikkia! Kiitos! 🇫🇮


    • Lapuaeisaasyrjäytyä

      Edustajaehdokkaat ovat ymmärrettävästi kieli keskellä suuta kuntaliitosten suhtee, vaikka hyvin tietävät tarpeen. On vain rohkeasti äänestettävä puolueita, jotka tiedetään kuntaliitosystävällisiksi.

      • siivoamisetmielis

        Ei kukkaan enään antauvu noille kouraliselle seikkilän pyörittäjälle
        - jotka laukareilla yrittää aluetta piirittää omaksi rahastus ja temmelyskentäkseen.

        kyllähän juoksuttavat laukkareita aivan vaharolle


    • Anonyymi

      Nyt on aika neuvotella kuntaliitos, joka voi ylittää maakuntarajat!

      • Anonyymi

        Kyllä niin -yhteisiin kuntayhtymiin satsauksia vain ja samaten valtionlaitoksiin ja näitten hajauttamista sopiviin kohtiin maakuntaan, siinä on kyllä asiaa pitkällä tähtäimellä

        Kaikille jotakin hyvvvää ja härspäkkää, asutaan koko maakunnas


    • Anonyymi

      Kuntatalous kiristyy valtiovallan toimesta, mutta E-P:n kuntien suurin ongelma, kuten Lapualla, on väestön muutto kesnuksiin, erityisesti pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle. Toistaiseksi kuitenkin Seinäjoki on lisännyt asukaslukuaan. Lapualla on väniluku pudonnut viime vuosina yli 300 henkeä, vaikka Seinäjoki on lähellä. Jotakin tarttee tehdä! Kuntaliitos!

      • Anonyymi

        Pain lanka tipahtaa hipis tai menee poikki, kun tualla syötöllä sitä luovataan ja riiputaankin sillä
        kukas sen koriaa sitten


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pain lanka tipahtaa hipis tai menee poikki, kun tualla syötöllä sitä luovataan ja riiputaankin sillä
        kukas sen koriaa sitten

        Seinäjoki korjaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pain lanka tipahtaa hipis tai menee poikki, kun tualla syötöllä sitä luovataan ja riiputaankin sillä
        kukas sen koriaa sitten

        Joo.


    • Anonyymi

      Veroja lienee välttämätöntä kiristää, vaikka Suomi jo tällä hetkellä on verotuksen supervalta. Monta sellaista kulmaa yhteiskunnassa ei ole, johon verottajan koura ei yllä.
      Ja sitten vielä ne rakenteelliset uudistukset. Hallintoa pitää tehostaa, kuntia liittää toisiinsa, samoin sotealueita. Työmarkkinoita on saatava joustavammiksi ja sosiaaliturva kannustavammaksi.

    • Anonyymi

      Ei kuntia liittämällä mikään oleelisesti muutu, velat pysy ja lisääntyy, työpaikat vain kasaantuisivat maakuntakeskuksiin ja kehyskunnat kuihtuisivat. Yksityistaloudet velkaantuisivat vain lisää jo siitä syystä, että työmatka pitenisivät ja kiinteistöt menettäisi sen lopukin arvon. Mutta mellä Lpualla se olisi hyvä asia vaan tulis sille uudelle 18 milj. uimahallille leviemmät hartiat maksaa velkoja.
      Tässä on hyvä ja paikkansa pitävä vertaus taloudesta, yksityistaloudessa on se ensimmäinen 100 000,00 € joka ei vilä taloutta kaada mutta se viimeinen kaataa. Kuntataloudessa pätee sama sääntö vain erotuksella , että siellä puhutaan 10 milj. :nan kokoluokasta. Meillä ollaan nyt käyttämässä jo sitä viimeistä kymmppi miljoonaa jolla myös kaupugin hallinto tullaan antamaan toisten käsiin.
      Johon on johtanut äärettömän huono taloudenhoito ja teollisten työpaikkojen puute.

      • Anonyymi

        Kylätie on hiljainen
        Niin hiljainen
        Hiljainen on kylätie
        Joka kerran sun naurustas raikui
        Hiljainen on kylätie
        Jolla ennen sun laulusi kaikui
        Se oli silloin, mutta nyt
        Sydämes lienee kylmennyt
        Kylätie on hiljainen
        Niin hiljainen.
        Ei tarvita kallista esikuntaa istumassa netissä ja kahvilla joka kirkonkylässä.


    • Anonyymi

      Kallis päättävä esikunta istuu nyt Sotessa ja E-P liitossa sekä Elyssä.
      Omaa turhaa kallista kahviporukkaa ei tarvita.
      Rajat ovat käytännössä nyt poistuneet.

      • Anonyymi

        Sata kuntaa riittää hyvin Suomeen.
        Kalliit hallintohimmelit pois.
        Päälliköitä jo liikaa.

        Keskustan Jarmo Korhonen esitti 100 kuntaa. OK.
        Pöntinen on jo Sjoella, turha maakuntakeskusta on pelätä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4823
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4603
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4204
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3177
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2711
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2182
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe