Hanko leikkii tulella Maccarin asiassa

saamisetjonoon

Maccarin ajojahti on saamassa loppusilauksen, varsinaisen ilotulituksen loppupamauksen. Henkilöstöjaosto ehdottaa, ettei Maccarille makseta mitään. Kaupunki haluaa selvästi taas lakitupaan. Kiusaaminen jatkuu. Ensimmäinen askel on tosiasioiden tunnustaminen. Nyt ollaan väärällä tiellä. Kysymys pitäisi asettaa, kuinka paljon pitää maksaa? Nolla on väärä vastaus. Milloin Maccari palaa töihin?

52

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eisaaelääkuinpellossa

      Mitä henkilöstöjaosto oikein miettii???

      Demarit yrittävät ainakin peitellä perusturvajohtaja Elisabethin ja silloisen perusturvalautakunnan puheenjohtaja Putten aloittamaa ajojahtia, demareita molemmat.

      Henkilöstöjaosto:
      Puheenjohtaja: Sture Söderholm RKP
      Varapuheenjohtaja: Aila Pääkkö, SDP
      Jäsenet: Torbjörn Ekholm, RKP, Birgitta Gran, Vas ja Jouko Kavander, SDP.

      • turtapalli

        siellä on toi anteeksipyytäjäkin eväämässä korvauksia melkosta kaksnaamasuutta mut mitäpä muuta voi demarilta odottaa,onko demarit ihan oikeesti saanu muuta kun vahinkoa aikaseksi Hangossa..ei niitä onnistumisia kyllä montaa ole mahtuu varmaan vahinkojen ja sattumien marginaaliin


      • metooeienää
        turtapalli kirjoitti:

        siellä on toi anteeksipyytäjäkin eväämässä korvauksia melkosta kaksnaamasuutta mut mitäpä muuta voi demarilta odottaa,onko demarit ihan oikeesti saanu muuta kun vahinkoa aikaseksi Hangossa..ei niitä onnistumisia kyllä montaa ole mahtuu varmaan vahinkojen ja sattumien marginaaliin

        nusu omii feffe-puiston demareiden onnistumiseksi. voihan sitä kaikenlaista luetella. ihmiset tekevät. ei puolueet. Mitä tekevät se on olennaista. Puheet on puheita, teot lasketaan. Hyvät teot ovat priimaa ja huonot teot sekundaa. Pitää tehdä oikein. Ajojahdin jatkaminen kiussaamalla jo maahanpotkittua on kyllä alhaista touhua. Uskon, että kokouksessa on ollut kiivasta keskustelua, mutta jos äänestys on mennyt 3-2, niin sitten ollaan vain hiljaa. En arvosta.


    • Ihmettelenx

      Olisi kiva tietää oikea syy tuollaiselle ajojahdille, jotain siinä on pakko olla taustalla mitä ei ole julkisuudessa kerrottu.

      • eivoikuinihmetellä

        Elisabet


    • Mitenmahtaa

      Miksi?

      • kateusyksiperisynneistä

        Joidenkin esimiesten on vaikea sulattaa alaista, jos alainen on kyvykkäämpi. Maahan polkeminen, erottaminen ovat keino tuoda itseään esille. Vain Elisabet tietää, mikä oli syy lähteä ajojahtiin. Tekosyyt on kuultu, mutta ehkä Elisabet tarvitsee psykologia ymmärtää oma käyttäytyminen. Noihin aikoihin Elisabet kaveerasi kaikenlaisien konsulttien ja Attendon porukoiden kanssa. Ehkä johtajalääkärinä toiminut Maccari ei olisi halunnut ulkoistaa, mutta sosialisti (sdp) Elisabet lähti markkinamallin matkaan. Tähän voi liittyä ruotsinkielisten Putte ym, naurettavat kielipoliittiset vaatimukset. Se osui omaan nilkkaan pahemman kerran. Parempi on kuitenkin, että on lääkäri paikalla kuin ruotsia puhuva puoskari. Vad tycker du om läkaren från Indien eller från Estonia?

        Joka tapauksessa Maccari saavutti loistavia tuloksia työssään. Lääkäreitä oli, kustannukset laskivat ja olivat alle budjetin. Se oli liian hyvä ollakseen totta.


    • HynynenJS

      Kaupunginhallitus on tunnustanut Korkeimman Hallinto-oikeuden päätöksen: Maccari on johtava lääkäri. Sallitus päätti, että kokreimmanhallinto-oikeuden päätöspäivästä lukien palkka juoksee.

      Herää kymyksiä:
      1) Milloin Maccari tulee töihin, kun palkkaakin maksetaan?
      2) Ei asia mitenkään muuttunut päätöksentekopäivänä. Hän on ollut johtava lääkäri koko ajan vuodesta 2014 lukien. Milloin palkkasaatavat tulevat maksuun koko ajalta?

      Hangon lehden yleisöosastokirjoitus, jossa Holger Grönroos haukkuu Maccaria ruotsiksi oli alle arvostelun. Pientä rajaa. Ruotsinkieliset demarit taisivat aloittaa ajojahdin? Joskus olisi paras katsoa peiliin ja tunnustaa tappio. Korkein hallinto-oikeus on puhunut. Luulisi sen merkitsevän jotain. Eller huru? Samma på svenska.

      Tässäkin asiassa on tarvittu tuomaria. Miksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä ei ole tuonu kaupunginvaltuustoon. Yrittääkö demaripuheenjohtaja peitellä puolueensa töppäilyjä? Joku toinen päätös oli tuotu "opetusmielessä". Tässä Maccarin päätöksessä olisi paljon opittavaa!

      • luettuon

        Holgerin sanomisia on oiottu tämän päivän Hangon lehdessä. Riittääkö anteeksipyyntö vai joutuuko oikeuteen kunnianloukkauksesta?


      • Anonyymi

        Hangötidningen 6.6.2019 s. 6, Holger Grönroos pyytää anteeksi kirjoittamisiaan:
        "Angående Outi MacDonald
        I min insändare tidigare gjorde jag en förhastad slutsats och kritiseradae Outi McDonalds förehavande. Detta framkom genom att jag läste igenom åtminstone tre tidningars skriverier om fallet McDonald - Hangö stad.
        Vid ett möre häromdagen med McDonald samt två trevliga damer som agerade som medlare fick jag en annan vision om fallet och ber ödmjukt om ursäkt för mitt handlande. Mitt syfte från början har varit att rättvisa ska ske, och nu är jag övertygad om att så har det skett.
        Det var angenämt att jag fick träffa denna sympatiska Dr. Outi McDonald "Face to Face".
        Tack för det.
        Holger Grönroos"

        Herää kysymys, mitä lehtimiehet oikein kirjoittelevat? Ovatko he olleet poliitikkojen ja virkamiesten painostamia, kun ovat johtaneet ihmisiä vääriin ajatuksiin.

        Ajojahdin käynnistäneet ja sitä jatkavat eivät ole oikealla asialla. Heidän pitää myös pyytää Outi McDonaldilta anteeksi.


    • toinentyytymätön

      Olen samaa mieltä Hangonlehden yleisöosastokirjoittajan kanssa.

      • mietipäsitä

        "Mikä on johtanut Tehtaanniemen ja Maccarin tapauksen tulehtuneeseen tilanteeseen?
        -yhteistyön puute
        -reilujen pelisääntöjen olemattomuus
        -puute sympatiasta, empatiasta
        -ahneus, kateus"


    • kuvitelkaatulevaisuus

      Maccarin sortaminen lisätään kaupunginjohtajan cv:hen painavana seikkana.

      Pientä ei saa kyykyttää.

      Järki sanoo, että jos laitetaan työstä sivuun, niin palkka pitää maksaa.

      Kaupunginjohtaja ei taida muistaa, että oikeuslaitos on arvioinut myös erottamisen perusteen pätemättömäksi. Ajojahti, jonka käynnisti SDP-läiset voimat, ajoivat kiville. Kiitos Pääkölle, joka jo aikanaan pyysi anteeksi. Taitaa olla ainoa demari, jolle voi nostaa hattua.

      Palkkasaatavat maksuun ja pulinat pois. Jos lakimies, joka on ollut valmistelemassa sovellettavaa lakia sanoo, että on maksettava, niin on kallista ja epäeettistä alkaa pullikoimaan. Kaupungin velat voivat tuplautua.

      Maccari on kuulemma kutsuttu yt-neuvotteluun. Jos joku erotetaan, niin kaupunginjohtaja.

      Hyvä Ekholm. Tubba on oikealla asialla. Alkaa tulla ryhtiä Hangon johtamiseen ja hallintoon. Tähän asti on eletty kuin Venäjällä tai pellossa kuten sanotaan. Demokratia, järki ja hankolaiset kunniaan!

    • vastuutontatoimintaa

      Valtarakenne: Hankolaiset - Valtuusto - Hallitus ja lautakunnat - virkamiehet/ Kaupunginjohtaja - hallintokuntien vastaavat - virkamiehet

      Virkamiehet toteuttavat luottamushenkilöiden päätöksiä!

      Jos luottamushenkilöt ovat päättäneet, että Maccarin palkka maksetaan koko ajalta, jonka kaupunki on pitänyt laittomasti häntä sivussa, niin sitten se maksetaan. Se on myös oikeus ja kohtuus. Järkipäätös. Palkkavelat maksuun ja äkkiä. Pienentävät muuten vuoden 2018 ohutta tulosta.

      • Turtapalli

        Denniksellä on hätä se 450000e on resotsilta pois eihän se passaa


      • ketunhäntäkainalossa

        Mäkisen eläkkeelle lähdön aikaan oli puheita, että Dennis on rr:n valitsema. Kava oli silloin poliittisena päsmärinä. En enää ihmettele heidän kaveruuttaan ja samansuuntaisia pyrkimyksiä. Samassa kanootissa ovat Tehtaanniemen asiassa ja Maccarin kyykyttäjänä. Monen huolena on hankolaisten etu, joka on jäänyt jalkoihin. Komeita puheita riittää. Teot?

        Poliitikkojen soitot virkamiehille ja myllykirjeet virkamiehiltä poliittisille päättäjille pitäisi kirjata ja julkistaa. Kun kaupunginjohtaja ohjeisti ympäristölautakunnan tiettyjä henkilöitä noin kuukausi sitten, niin voi vain kuvitella kuinka monta kertaa ja minkälaisella äänensävyllä hän on ohjeistanut alaisiaan tai alaisten alaisia samassa asiassa mukaan lukien Haagapuiston koulun auditoriopuheet henkilöstön infotilaisuuksissa.

        Hotellikapasiteettia tarvitaan, mutta ei lisää asuntoja Tehtaanniemelle.


      • erittäintyytyväinen
        Turtapalli kirjoitti:

        Denniksellä on hätä se 450000e on resotsilta pois eihän se passaa

        Tämähän on prosessi joka aloitettiin ennenkuin kaupunginjohtaja tuli taloon. Samaa pätee Rollen kiusantekoon Tehtaaniemen projektia kohtaan. Valtuustossa istui 35 henkilöä, minä yksi niistä ja moni oli mukana haastattelemassa ja valitsemassa uutta kaupunginjohtajaa. Itse valitsin bussinessmiehen mieluummin kuin byrokraatin. Kaupungin tulos oli siihen asti pitkään ollut negatiivinen melkein joka vuosi, Uuden kaupunginjohtajan aikana tulos on joka vuosi ollut positiivinen. Minä olen hyvin tyytyväinen (niin kuin moni muukin hankilainen) kaupunginjohtajaan ja hävettää se teidän ajojahti kaupunginjohtajaa vastaan, onneksi porukkanne on aika pieni.


    • järkikäteen

      Joko palkkasaatavat on maksettu? Ei saa vitkutella asiassa.

    • Anonyymi

      Onko Maccarin palkkasaatavat jo maksettu? Viivyttelystä ei ole mitään hyötyä! Maccari töihin. Jos ei Elisabetti mahdu samaan organisaatioon, niin heippa. Maccari voi hoitaa senkin homman, mutta ei toisinpäin.

    • Anonyymi

      Mitä Maccarin asialle kuuluu? Viimeisimmässä uutisissa sanottiin että kaupunki oli kutsunut Maccarin yhteistoimintaneuvotteluihin. Mitkä lienevät olleet neuvottelun tulokset?

    • Anonyymi

      Valtarakenne:
      1. Hankolaiset
      2. Valtuusto
      3. Hallitus
      4. lautakunnat
      5. Virkamiehet/ Kaupunginjohtaja
      6. Hallintokuntien vastaavat
      7. Muut virkamiehet

      Virkamiehet toteuttavat luottamushenkilöiden päätöksiä!

      Jos luottamushenkilöt ovat päättäneet, että Maccarin palkka maksetaan koko ajalta, jonka kaupunki on pitänyt laittomasti häntä sivussa, niin sitten se maksetaan... Kuka viivyttelee?

      Puolustusvoimien toimista käydään oikeutta siitä, onko esimies ja esimiehen esimies viivytellyt selvitysten suhteen. Miten on kaupungin elimissä tämän Maccarin palkkasaatavien kanssa? Kaupunginjohtajako viivyttelee? Hän on myös esimiehen esimiehenä vastuussa niistä ikävistä vanhusten heittellejätöistä...

      • Anonyymi

        Ei voi olla totta. Tämä vetkuttelu tulee meille hankolaisille helvetin kalliiksi! Maccarin palkkasaatavat maksuun!

        Millä perusteella Jouko Kavander voi yksityishenkilönä ottaa tällaisen asian edes esille?

        Lapissa poliitikot joutuvat yhteisvastuullisesti korvaamaan kunnan kustannukset väärän irtisanomisen takia. Jos tämä Maccarin selvä asia jatkuu ja kustannukset kasvavat, niin veronmaksajista alkaa moni olemaan valmis haastamaan poliitikot korvausvastuuseen vastuuttomasta toiminnasta.

        Ei pidä leikkiä oikeuslaitoksen päätösten kanssa. Tämä ei ole mikään villi länsi! Laki on laki.


      • Anonyymi

        Tuossa lukee esitylista. Minkä takia esityslistaan on kirjattu jo päätökset vaikka kokous on vasta 3.6.? Valaiskaa yksinkertaista.


      • Anonyymi

        Kaksikko Kavander ja Strandell vauhdissa.


      • Anonyymi

        Lukekaa esityslistan liitteenä olevat Maccarin ja emeritusprofessorin vastineet.

        Kukaan ei ole Kavanderin kanssa samaa mieltä tästä asiasta! Ei edes esittelijä Strandell, jos yhtään on oikeuden puolella.


    • Anonyymi

      "Valtarakenne:
      1. Hankolaiset
      2. Valtuusto
      3. Hallitus
      4. lautakunnat
      5. Virkamiehet/ Kaupunginjohtaja
      6. Hallintokuntien vastaavat
      7. Muut virkamiehet

      Virkamiehet toteuttavat luottamushenkilöiden päätöksiä!

      Jos luottamushenkilöt ovat päättäneet, että Maccarin palkka maksetaan koko ajalta, jonka kaupunki on pitänyt laittomasti häntä sivussa, niin sitten se maksetaan... Kuka viivyttelee?"

    • Anonyymi

      Hangon päätöksenteko pitää saada ministeriön syyniin

    • Anonyymi

      Esityslistalla ainoastaan esitysehdotus ei päätös, ehdotuksen laadusta sensijaan voidaan keskustella. Miksi jänkätä asioita vuosia? Mitä ministeriön syyni Hankoa auttaisi, onko se edes mahd?

      • Anonyymi

        Ministeriön syyniin kuten Kittilässä. Hangon taloushan on ollut jo ministeriön valvonnassa ainakin v 2010.


    • Anonyymi

      Mitä Kittilässä tapahtui, tuliko syytteitä?

      • Anonyymi

        Laiton irtisanominen, ajojahti, kuten Hangossa. MInisteriö pidätti kunnallispoliitikot virastaan. Eivät uskoneet. Lopulta meni oikeuteen ja poliitikot määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan kunnalle aiheutuneet vahingot. Tämän kevään asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laiton irtisanominen, ajojahti, kuten Hangossa. MInisteriö pidätti kunnallispoliitikot virastaan. Eivät uskoneet. Lopulta meni oikeuteen ja poliitikot määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan kunnalle aiheutuneet vahingot. Tämän kevään asiaa.

        Hangossa samanlaista touhua kuin Kittilässä.

        https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2444113


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Virkamiehet viivyttelevät oikeuden määräämien palkkasaatavien kanssa. Ei ole hyvän hallintotavan mukaista. Pitääkö kutsua AVI ja ministeriö apuun?

      • Anonyymi

        Höpöhöpö, mitään palkkasaatavia ei mikään oikeus ole mitannut.


      • Anonyymi

        Ministeriö pitää pyytää apuun, että oikeus tapahtuu.


    • Anonyymi

      Virkamiehet ja poliitikot viivyttelevät Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen toteuttamista. Päätöksestä on jo kulunut yli puoli vuotta. Tämä ei ole hyvän hallintotavan mukaista.

    • Anonyymi

      Oikea vastaus Kaupungin hallitukselta. Maccari saa palkkansa.
      Söderholm väärässä, ainoastaan hän äänesti vastaan. MIksi? Entä äänestämättä jättäminen? Oliko se tuki puoluetoveri Kavanderille? Mitä on sellainen toiminta, kun ei äänestetä ollenkaan? Munatonta? Ollaan puolesta tai vastaan! Ollaan oikeassa tai väärässä! Pitää tehdä oikein.

      Palkkasaatavat maksuun viivytyksettä ja Maccari töihin, vaikka lomittamaan Elisabettiä. Saadaan nekin asiat kuntoon!

    • Anonyymi

      Makkarin erottaminen tehtiin väärin mut muuten se oli huono johtaja. Ei kai kukaan hyvä saa muistutusta ja varoitusta. Ei laiton irtisanominen tee kenestäkään huonosta hyvää. Se on vaan virhe. Yritti saada alaiset vaikeuksiin ku ruvettiin tutkimaan tavaroiden vientiä afrikkaan. Ei sanonut et minä käskin. poliisi tutkia alaisia. Ei hyvä pomo toimi niin ja kysykää niiltä jotka oli hommissa oliko hyvä pomo. ei ollut. kaupungin pomot ja demarit teki väärän päätöksen. ei Makkaria tarvita terkkariin enäään

      • Anonyymi

        Hän on johtava lääkäri. Pitää palkkansa eteen jotain tehdä.


      • Anonyymi

        Kuulopuheita. Ei kannata levitellä.

        Kuinka hyvä johtaja on Elisabet, kun lähti ajojahtiin? Entä hänen esimiehensä kaupunginjohtaja, kun tällainen henkilöön menevä kurmuuttaminen ja kiusaaminen on saanut jatkua jo monta vuotta?

        Miten nämä työsuojeluasiat kaupungin hallinnossa oikein toimivat? Minkälainen poliittinen johtaja oli Putte ja Kava? Entä Söderholmm, joka vielä halusi kurmuuttaa äänestämällä vastaan? Hyvä, että edellä mainitut ovat poistuneet tai poistumassa rivistä, saadaan kaupungin asiat kuntoon!

        Ekholm näyttää oikeata suuntaa.


      • Anonyymi

        Tietojen mukaan irtisanominen tehtiin nimenomaan ilman varoitusta.

        Alaisten kuuleminen taasen oli tärkeätä, jotta ei ollut sana sanaa vastaan: Elisabet vastaan Outi. Alaisten suusta kuuli sen, mikä oli totuus, mikä oli ollut jo vuosien käytäntö Terkkarissa vanhentuneiden tarvikkeiden ja näytteiden osalta. Elisabet oli väärässä.

        Mahdollisuus alaisten kuulemiseen osoitti avoimmuutta, päinvastoin, mitä edellä oleva yrittää väittää. Taidat olla demari. Putten porukkaa, joka aloitti ajojahdin eikä niele latelemiensa valheiden katkeraa kalkkia. Pystyt parempaan!


    • Anonyymi

      Ite et tiiä mitää. Olin töissä terkkarissa. Maccari sai muistutuksen ja varoituksen. ootko oollu työssä. Jos pomo sanoo ei pitää totella, jos ennen on tehty jotain ja nyt kielletään niin silloin ei voi tehdä niin ku ite haluaa. En ole demari enä muutenkaan poliittinen. Elisabeth ja Putte ovat huonoa kuten Denniskin. Mutt ei se tee Maccarista parempaa.

    • Anonyymi

      Kalliiksi tuli kaupungille (veronmaksajille) tämäkin ajojahti. Poliittista vastuuta kukaan tuskin tuntee. 450.000 euroa vain on melko paljon velkaisen kaupungin kassasta maksettavaksi. Lopputulema on kuitenkin täysin oikea. Svenska YLE uutisoi eilen aiheesta seuraavaa: Förslaget till stadsstyrelsen var att Hangö inte har någon skyldighet att erlägga förlorad inkomst, men stadsstyrelsen röstade mot det här förslaget och för att Outi McDonald ska få sin lön. Rösterna föll sju mot en. En ledamot lade ner sin röst. Det var Aila Pääkkö från SDP som understödd av Pertti Ruuska från Sannfinländarna föreslog att man inte ändrar personalsektionens beslut. De övriga medlemmarna i stadsstyrelsen som röstade för Pääkkös förslag var: Torbjörn Ekholm (SFP), Helena Lesch-Saarinen (SFP), Pirkko Heinänen (Saml), Birgitta Gran (VF) och Bernt Förström (SDP). Sture Söderholm (SFP) ville att staden inte betalar ut lön medan Jorma Nousiainen (SDP) lade ner sin röst.

    • Anonyymi

      Jos tyhjää äänestäminen on munatonta niin Ekholm on kunnostautunut siinä useaan otteeseen. Nousi on muistaakseni äänestänyt tässä asiassa tyhjää alusta alkaen. Vetosi siihen, ettei asiasta olisi kannattanut tehdä minkäänlaista päätöstä niin kauan kuin poliisitutkinta on asiasta kesken. Olisipa muut tehneet aikoinaan samoin. Ei oltais tässä suossa.

    • Anonyymi

      Kyllä tämä on kaiken kaikkiaan nolo juttu Hangolle ja sen toiminnalle.
      C ja K voisivat nyt vetää jo omat johtopäätöksensä. Varsinkin K on aiheuttanut jo monenlaista suhmurointia Hangon nimissä.
      Mutta mitä vielä, siellä se vaan istuu kuin tauti. Haloo, on vuosi 2019 ja meno vähän erilaista.

      • Anonyymi

        18. eniten ääniä vaaleissa ja änkesi paalupaikalle. Että on otsaa! Kukaan ei halua.


    • Anonyymi

      Onko tässä kyse henkilökohtaisesta ajojahdista? Entisenä hankolaisena en ymmärrä mistä tässä IHAN OIKEASTI on kyse?

    • Anonyymi

      Maccari on Hangon johtava lääkäri. Elisabetin tekemä organisaatiomuutos on ollut laiton. Entinen organisaatio on edelleen voimassa. Osa johtavan lääkärin tehtävistä on Elisabetille, osa johtavalle hoitakalle, osa siirretty Attendolle, kun pitää olla lääkäri vastuussa. Ei ole mitään järkeä maksaa sekä Attendolle että Maccarille. Sen takia Maccari lomautetaan. SE ON SUURI VIRHE.

      Lopettakaa jo pelleily ja Maccari töihin. Perusturva todellakin on tuottavuusparannuksen tarpeessa. Maccari voi johtavana lääkärinä vastata puoleen hintaan tehtävistä, jotka ollaan alihankittu Attendoltaa JA kehittää perusturvan toimintaa. Se on 100x parempi kuin Elisabetin organisaaatiohimmeli, joka ei ole voimassa oleva organisaatio vaikka sitä toteutetaan.

      Hei, vanhuksia unohdetaan kuolleena koteihin ja muitakin laiminlyöntejä tapahtuu, Eikö olisi jo aika aloittaa uusi elämä perusturvassakin! Kalliiksi tuli ajojahti, puoli miljoonaa!!!

      Nähkää jo metsä puilta!

      • Anonyymi

        Millä perusteella sanot, että tehty organisaatiomuutos on laiton? Kysyn kiinnostuksesta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe