Hanko leikkii tulella Maccarin asiassa

saamisetjonoon

Maccarin ajojahti on saamassa loppusilauksen, varsinaisen ilotulituksen loppupamauksen. Henkilöstöjaosto ehdottaa, ettei Maccarille makseta mitään. Kaupunki haluaa selvästi taas lakitupaan. Kiusaaminen jatkuu. Ensimmäinen askel on tosiasioiden tunnustaminen. Nyt ollaan väärällä tiellä. Kysymys pitäisi asettaa, kuinka paljon pitää maksaa? Nolla on väärä vastaus. Milloin Maccari palaa töihin?

52

<50

  Vastaukset

  • Mitä henkilöstöjaosto oikein miettii???

   Demarit yrittävät ainakin peitellä perusturvajohtaja Elisabethin ja silloisen perusturvalautakunnan puheenjohtaja Putten aloittamaa ajojahtia, demareita molemmat.

   Henkilöstöjaosto:
   Puheenjohtaja: Sture Söderholm RKP
   Varapuheenjohtaja: Aila Pääkkö, SDP
   Jäsenet: Torbjörn Ekholm, RKP, Birgitta Gran, Vas ja Jouko Kavander, SDP.

   • siellä on toi anteeksipyytäjäkin eväämässä korvauksia melkosta kaksnaamasuutta mut mitäpä muuta voi demarilta odottaa,onko demarit ihan oikeesti saanu muuta kun vahinkoa aikaseksi Hangossa..ei niitä onnistumisia kyllä montaa ole mahtuu varmaan vahinkojen ja sattumien marginaaliin


   • turtapalli kirjoitti:

    siellä on toi anteeksipyytäjäkin eväämässä korvauksia melkosta kaksnaamasuutta mut mitäpä muuta voi demarilta odottaa,onko demarit ihan oikeesti saanu muuta kun vahinkoa aikaseksi Hangossa..ei niitä onnistumisia kyllä montaa ole mahtuu varmaan vahinkojen ja sattumien marginaaliin

    nusu omii feffe-puiston demareiden onnistumiseksi. voihan sitä kaikenlaista luetella. ihmiset tekevät. ei puolueet. Mitä tekevät se on olennaista. Puheet on puheita, teot lasketaan. Hyvät teot ovat priimaa ja huonot teot sekundaa. Pitää tehdä oikein. Ajojahdin jatkaminen kiussaamalla jo maahanpotkittua on kyllä alhaista touhua. Uskon, että kokouksessa on ollut kiivasta keskustelua, mutta jos äänestys on mennyt 3-2, niin sitten ollaan vain hiljaa. En arvosta.


  • Olisi kiva tietää oikea syy tuollaiselle ajojahdille, jotain siinä on pakko olla taustalla mitä ei ole julkisuudessa kerrottu.

   • Elisabet


  • Miksi?

   • Joidenkin esimiesten on vaikea sulattaa alaista, jos alainen on kyvykkäämpi. Maahan polkeminen, erottaminen ovat keino tuoda itseään esille. Vain Elisabet tietää, mikä oli syy lähteä ajojahtiin. Tekosyyt on kuultu, mutta ehkä Elisabet tarvitsee psykologia ymmärtää oma käyttäytyminen. Noihin aikoihin Elisabet kaveerasi kaikenlaisien konsulttien ja Attendon porukoiden kanssa. Ehkä johtajalääkärinä toiminut Maccari ei olisi halunnut ulkoistaa, mutta sosialisti (sdp) Elisabet lähti markkinamallin matkaan. Tähän voi liittyä ruotsinkielisten Putte ym, naurettavat kielipoliittiset vaatimukset. Se osui omaan nilkkaan pahemman kerran. Parempi on kuitenkin, että on lääkäri paikalla kuin ruotsia puhuva puoskari. Vad tycker du om läkaren från Indien eller från Estonia?

    Joka tapauksessa Maccari saavutti loistavia tuloksia työssään. Lääkäreitä oli, kustannukset laskivat ja olivat alle budjetin. Se oli liian hyvä ollakseen totta.


  • Kaupunginhallitus on tunnustanut Korkeimman Hallinto-oikeuden päätöksen: Maccari on johtava lääkäri. Sallitus päätti, että kokreimmanhallinto-oikeuden päätöspäivästä lukien palkka juoksee.

   Herää kymyksiä:
   1) Milloin Maccari tulee töihin, kun palkkaakin maksetaan?
   2) Ei asia mitenkään muuttunut päätöksentekopäivänä. Hän on ollut johtava lääkäri koko ajan vuodesta 2014 lukien. Milloin palkkasaatavat tulevat maksuun koko ajalta?

   Hangon lehden yleisöosastokirjoitus, jossa Holger Grönroos haukkuu Maccaria ruotsiksi oli alle arvostelun. Pientä rajaa. Ruotsinkieliset demarit taisivat aloittaa ajojahdin? Joskus olisi paras katsoa peiliin ja tunnustaa tappio. Korkein hallinto-oikeus on puhunut. Luulisi sen merkitsevän jotain. Eller huru? Samma på svenska.

   Tässäkin asiassa on tarvittu tuomaria. Miksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä ei ole tuonu kaupunginvaltuustoon. Yrittääkö demaripuheenjohtaja peitellä puolueensa töppäilyjä? Joku toinen päätös oli tuotu "opetusmielessä". Tässä Maccarin päätöksessä olisi paljon opittavaa!

   • Holgerin sanomisia on oiottu tämän päivän Hangon lehdessä. Riittääkö anteeksipyyntö vai joutuuko oikeuteen kunnianloukkauksesta?


   • Hangötidningen 6.6.2019 s. 6, Holger Grönroos pyytää anteeksi kirjoittamisiaan:
    "Angående Outi MacDonald
    I min insändare tidigare gjorde jag en förhastad slutsats och kritiseradae Outi McDonalds förehavande. Detta framkom genom att jag läste igenom åtminstone tre tidningars skriverier om fallet McDonald - Hangö stad.
    Vid ett möre häromdagen med McDonald samt två trevliga damer som agerade som medlare fick jag en annan vision om fallet och ber ödmjukt om ursäkt för mitt handlande. Mitt syfte från början har varit att rättvisa ska ske, och nu är jag övertygad om att så har det skett.
    Det var angenämt att jag fick träffa denna sympatiska Dr. Outi McDonald "Face to Face".
    Tack för det.
    Holger Grönroos"

    Herää kysymys, mitä lehtimiehet oikein kirjoittelevat? Ovatko he olleet poliitikkojen ja virkamiesten painostamia, kun ovat johtaneet ihmisiä vääriin ajatuksiin.

    Ajojahdin käynnistäneet ja sitä jatkavat eivät ole oikealla asialla. Heidän pitää myös pyytää Outi McDonaldilta anteeksi.


  • Olen samaa mieltä Hangonlehden yleisöosastokirjoittajan kanssa.

   • "Mikä on johtanut Tehtaanniemen ja Maccarin tapauksen tulehtuneeseen tilanteeseen?
    -yhteistyön puute
    -reilujen pelisääntöjen olemattomuus
    -puute sympatiasta, empatiasta
    -ahneus, kateus"


  • Maccarin sortaminen lisätään kaupunginjohtajan cv:hen painavana seikkana.

   Pientä ei saa kyykyttää.

   Järki sanoo, että jos laitetaan työstä sivuun, niin palkka pitää maksaa.

   Kaupunginjohtaja ei taida muistaa, että oikeuslaitos on arvioinut myös erottamisen perusteen pätemättömäksi. Ajojahti, jonka käynnisti SDP-läiset voimat, ajoivat kiville. Kiitos Pääkölle, joka jo aikanaan pyysi anteeksi. Taitaa olla ainoa demari, jolle voi nostaa hattua.

   Palkkasaatavat maksuun ja pulinat pois. Jos lakimies, joka on ollut valmistelemassa sovellettavaa lakia sanoo, että on maksettava, niin on kallista ja epäeettistä alkaa pullikoimaan. Kaupungin velat voivat tuplautua.

   Maccari on kuulemma kutsuttu yt-neuvotteluun. Jos joku erotetaan, niin kaupunginjohtaja.

   Hyvä Ekholm. Tubba on oikealla asialla. Alkaa tulla ryhtiä Hangon johtamiseen ja hallintoon. Tähän asti on eletty kuin Venäjällä tai pellossa kuten sanotaan. Demokratia, järki ja hankolaiset kunniaan!

  • Valtarakenne: Hankolaiset - Valtuusto - Hallitus ja lautakunnat - virkamiehet/ Kaupunginjohtaja - hallintokuntien vastaavat - virkamiehet

   Virkamiehet toteuttavat luottamushenkilöiden päätöksiä!

   Jos luottamushenkilöt ovat päättäneet, että Maccarin palkka maksetaan koko ajalta, jonka kaupunki on pitänyt laittomasti häntä sivussa, niin sitten se maksetaan. Se on myös oikeus ja kohtuus. Järkipäätös. Palkkavelat maksuun ja äkkiä. Pienentävät muuten vuoden 2018 ohutta tulosta.

   • Denniksellä on hätä se 450000e on resotsilta pois eihän se passaa


   • Mäkisen eläkkeelle lähdön aikaan oli puheita, että Dennis on rr:n valitsema. Kava oli silloin poliittisena päsmärinä. En enää ihmettele heidän kaveruuttaan ja samansuuntaisia pyrkimyksiä. Samassa kanootissa ovat Tehtaanniemen asiassa ja Maccarin kyykyttäjänä. Monen huolena on hankolaisten etu, joka on jäänyt jalkoihin. Komeita puheita riittää. Teot?

    Poliitikkojen soitot virkamiehille ja myllykirjeet virkamiehiltä poliittisille päättäjille pitäisi kirjata ja julkistaa. Kun kaupunginjohtaja ohjeisti ympäristölautakunnan tiettyjä henkilöitä noin kuukausi sitten, niin voi vain kuvitella kuinka monta kertaa ja minkälaisella äänensävyllä hän on ohjeistanut alaisiaan tai alaisten alaisia samassa asiassa mukaan lukien Haagapuiston koulun auditoriopuheet henkilöstön infotilaisuuksissa.

    Hotellikapasiteettia tarvitaan, mutta ei lisää asuntoja Tehtaanniemelle.


   • Turtapalli kirjoitti:

    Denniksellä on hätä se 450000e on resotsilta pois eihän se passaa

    Tämähän on prosessi joka aloitettiin ennenkuin kaupunginjohtaja tuli taloon. Samaa pätee Rollen kiusantekoon Tehtaaniemen projektia kohtaan. Valtuustossa istui 35 henkilöä, minä yksi niistä ja moni oli mukana haastattelemassa ja valitsemassa uutta kaupunginjohtajaa. Itse valitsin bussinessmiehen mieluummin kuin byrokraatin. Kaupungin tulos oli siihen asti pitkään ollut negatiivinen melkein joka vuosi, Uuden kaupunginjohtajan aikana tulos on joka vuosi ollut positiivinen. Minä olen hyvin tyytyväinen (niin kuin moni muukin hankilainen) kaupunginjohtajaan ja hävettää se teidän ajojahti kaupunginjohtajaa vastaan, onneksi porukkanne on aika pieni.


  • Joko palkkasaatavat on maksettu? Ei saa vitkutella asiassa.

  • Onko Maccarin palkkasaatavat jo maksettu? Viivyttelystä ei ole mitään hyötyä! Maccari töihin. Jos ei Elisabetti mahdu samaan organisaatioon, niin heippa. Maccari voi hoitaa senkin homman, mutta ei toisinpäin.

  • Mitä Maccarin asialle kuuluu? Viimeisimmässä uutisissa sanottiin että kaupunki oli kutsunut Maccarin yhteistoimintaneuvotteluihin. Mitkä lienevät olleet neuvottelun tulokset?

  • Valtarakenne:
   1. Hankolaiset
   2. Valtuusto
   3. Hallitus
   4. lautakunnat
   5. Virkamiehet/ Kaupunginjohtaja
   6. Hallintokuntien vastaavat
   7. Muut virkamiehet

   Virkamiehet toteuttavat luottamushenkilöiden päätöksiä!

   Jos luottamushenkilöt ovat päättäneet, että Maccarin palkka maksetaan koko ajalta, jonka kaupunki on pitänyt laittomasti häntä sivussa, niin sitten se maksetaan... Kuka viivyttelee?

   Puolustusvoimien toimista käydään oikeutta siitä, onko esimies ja esimiehen esimies viivytellyt selvitysten suhteen. Miten on kaupungin elimissä tämän Maccarin palkkasaatavien kanssa? Kaupunginjohtajako viivyttelee? Hän on myös esimiehen esimiehenä vastuussa niistä ikävistä vanhusten heittellejätöistä...

   • Ei voi olla totta. Tämä vetkuttelu tulee meille hankolaisille helvetin kalliiksi! Maccarin palkkasaatavat maksuun!

    Millä perusteella Jouko Kavander voi yksityishenkilönä ottaa tällaisen asian edes esille?

    Lapissa poliitikot joutuvat yhteisvastuullisesti korvaamaan kunnan kustannukset väärän irtisanomisen takia. Jos tämä Maccarin selvä asia jatkuu ja kustannukset kasvavat, niin veronmaksajista alkaa moni olemaan valmis haastamaan poliitikot korvausvastuuseen vastuuttomasta toiminnasta.

    Ei pidä leikkiä oikeuslaitoksen päätösten kanssa. Tämä ei ole mikään villi länsi! Laki on laki.


   • Tuossa lukee esitylista. Minkä takia esityslistaan on kirjattu jo päätökset vaikka kokous on vasta 3.6.? Valaiskaa yksinkertaista.


   • Kaksikko Kavander ja Strandell vauhdissa.


   • Lukekaa esityslistan liitteenä olevat Maccarin ja emeritusprofessorin vastineet.

    Kukaan ei ole Kavanderin kanssa samaa mieltä tästä asiasta! Ei edes esittelijä Strandell, jos yhtään on oikeuden puolella.


  • "Valtarakenne:
   1. Hankolaiset
   2. Valtuusto
   3. Hallitus
   4. lautakunnat
   5. Virkamiehet/ Kaupunginjohtaja
   6. Hallintokuntien vastaavat
   7. Muut virkamiehet

   Virkamiehet toteuttavat luottamushenkilöiden päätöksiä!

   Jos luottamushenkilöt ovat päättäneet, että Maccarin palkka maksetaan koko ajalta, jonka kaupunki on pitänyt laittomasti häntä sivussa, niin sitten se maksetaan... Kuka viivyttelee?"

  • Hangon päätöksenteko pitää saada ministeriön syyniin

  • Esityslistalla ainoastaan esitysehdotus ei päätös, ehdotuksen laadusta sensijaan voidaan keskustella. Miksi jänkätä asioita vuosia? Mitä ministeriön syyni Hankoa auttaisi, onko se edes mahd?

   • Ministeriön syyniin kuten Kittilässä. Hangon taloushan on ollut jo ministeriön valvonnassa ainakin v 2010.


  • Mitä Kittilässä tapahtui, tuliko syytteitä?

  • Virkamiehet viivyttelevät oikeuden määräämien palkkasaatavien kanssa. Ei ole hyvän hallintotavan mukaista. Pitääkö kutsua AVI ja ministeriö apuun?

   • Höpöhöpö, mitään palkkasaatavia ei mikään oikeus ole mitannut.


   • Ministeriö pitää pyytää apuun, että oikeus tapahtuu.


  • Virkamiehet ja poliitikot viivyttelevät Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen toteuttamista. Päätöksestä on jo kulunut yli puoli vuotta. Tämä ei ole hyvän hallintotavan mukaista.

  • Oikea vastaus Kaupungin hallitukselta. Maccari saa palkkansa.
   Söderholm väärässä, ainoastaan hän äänesti vastaan. MIksi? Entä äänestämättä jättäminen? Oliko se tuki puoluetoveri Kavanderille? Mitä on sellainen toiminta, kun ei äänestetä ollenkaan? Munatonta? Ollaan puolesta tai vastaan! Ollaan oikeassa tai väärässä! Pitää tehdä oikein.

   Palkkasaatavat maksuun viivytyksettä ja Maccari töihin, vaikka lomittamaan Elisabettiä. Saadaan nekin asiat kuntoon!

  • Makkarin erottaminen tehtiin väärin mut muuten se oli huono johtaja. Ei kai kukaan hyvä saa muistutusta ja varoitusta. Ei laiton irtisanominen tee kenestäkään huonosta hyvää. Se on vaan virhe. Yritti saada alaiset vaikeuksiin ku ruvettiin tutkimaan tavaroiden vientiä afrikkaan. Ei sanonut et minä käskin. poliisi tutkia alaisia. Ei hyvä pomo toimi niin ja kysykää niiltä jotka oli hommissa oliko hyvä pomo. ei ollut. kaupungin pomot ja demarit teki väärän päätöksen. ei Makkaria tarvita terkkariin enäään

   • Hän on johtava lääkäri. Pitää palkkansa eteen jotain tehdä.


   • Kuulopuheita. Ei kannata levitellä.

    Kuinka hyvä johtaja on Elisabet, kun lähti ajojahtiin? Entä hänen esimiehensä kaupunginjohtaja, kun tällainen henkilöön menevä kurmuuttaminen ja kiusaaminen on saanut jatkua jo monta vuotta?

    Miten nämä työsuojeluasiat kaupungin hallinnossa oikein toimivat? Minkälainen poliittinen johtaja oli Putte ja Kava? Entä Söderholmm, joka vielä halusi kurmuuttaa äänestämällä vastaan? Hyvä, että edellä mainitut ovat poistuneet tai poistumassa rivistä, saadaan kaupungin asiat kuntoon!

    Ekholm näyttää oikeata suuntaa.


   • Tietojen mukaan irtisanominen tehtiin nimenomaan ilman varoitusta.

    Alaisten kuuleminen taasen oli tärkeätä, jotta ei ollut sana sanaa vastaan: Elisabet vastaan Outi. Alaisten suusta kuuli sen, mikä oli totuus, mikä oli ollut jo vuosien käytäntö Terkkarissa vanhentuneiden tarvikkeiden ja näytteiden osalta. Elisabet oli väärässä.

    Mahdollisuus alaisten kuulemiseen osoitti avoimmuutta, päinvastoin, mitä edellä oleva yrittää väittää. Taidat olla demari. Putten porukkaa, joka aloitti ajojahdin eikä niele latelemiensa valheiden katkeraa kalkkia. Pystyt parempaan!


  • Ite et tiiä mitää. Olin töissä terkkarissa. Maccari sai muistutuksen ja varoituksen. ootko oollu työssä. Jos pomo sanoo ei pitää totella, jos ennen on tehty jotain ja nyt kielletään niin silloin ei voi tehdä niin ku ite haluaa. En ole demari enä muutenkaan poliittinen. Elisabeth ja Putte ovat huonoa kuten Denniskin. Mutt ei se tee Maccarista parempaa.

  • Kalliiksi tuli kaupungille (veronmaksajille) tämäkin ajojahti. Poliittista vastuuta kukaan tuskin tuntee. 450.000 euroa vain on melko paljon velkaisen kaupungin kassasta maksettavaksi. Lopputulema on kuitenkin täysin oikea. Svenska YLE uutisoi eilen aiheesta seuraavaa: Förslaget till stadsstyrelsen var att Hangö inte har någon skyldighet att erlägga förlorad inkomst, men stadsstyrelsen röstade mot det här förslaget och för att Outi McDonald ska få sin lön. Rösterna föll sju mot en. En ledamot lade ner sin röst. Det var Aila Pääkkö från SDP som understödd av Pertti Ruuska från Sannfinländarna föreslog att man inte ändrar personalsektionens beslut. De övriga medlemmarna i stadsstyrelsen som röstade för Pääkkös förslag var: Torbjörn Ekholm (SFP), Helena Lesch-Saarinen (SFP), Pirkko Heinänen (Saml), Birgitta Gran (VF) och Bernt Förström (SDP). Sture Söderholm (SFP) ville att staden inte betalar ut lön medan Jorma Nousiainen (SDP) lade ner sin röst.

  • Jos tyhjää äänestäminen on munatonta niin Ekholm on kunnostautunut siinä useaan otteeseen. Nousi on muistaakseni äänestänyt tässä asiassa tyhjää alusta alkaen. Vetosi siihen, ettei asiasta olisi kannattanut tehdä minkäänlaista päätöstä niin kauan kuin poliisitutkinta on asiasta kesken. Olisipa muut tehneet aikoinaan samoin. Ei oltais tässä suossa.

  • Kyllä tämä on kaiken kaikkiaan nolo juttu Hangolle ja sen toiminnalle.
   C ja K voisivat nyt vetää jo omat johtopäätöksensä. Varsinkin K on aiheuttanut jo monenlaista suhmurointia Hangon nimissä.
   Mutta mitä vielä, siellä se vaan istuu kuin tauti. Haloo, on vuosi 2019 ja meno vähän erilaista.

   • 18. eniten ääniä vaaleissa ja änkesi paalupaikalle. Että on otsaa! Kukaan ei halua.


  • Onko tässä kyse henkilökohtaisesta ajojahdista? Entisenä hankolaisena en ymmärrä mistä tässä IHAN OIKEASTI on kyse?

  • Maccari on Hangon johtava lääkäri. Elisabetin tekemä organisaatiomuutos on ollut laiton. Entinen organisaatio on edelleen voimassa. Osa johtavan lääkärin tehtävistä on Elisabetille, osa johtavalle hoitakalle, osa siirretty Attendolle, kun pitää olla lääkäri vastuussa. Ei ole mitään järkeä maksaa sekä Attendolle että Maccarille. Sen takia Maccari lomautetaan. SE ON SUURI VIRHE.

   Lopettakaa jo pelleily ja Maccari töihin. Perusturva todellakin on tuottavuusparannuksen tarpeessa. Maccari voi johtavana lääkärinä vastata puoleen hintaan tehtävistä, jotka ollaan alihankittu Attendoltaa JA kehittää perusturvan toimintaa. Se on 100x parempi kuin Elisabetin organisaaatiohimmeli, joka ei ole voimassa oleva organisaatio vaikka sitä toteutetaan.

   Hei, vanhuksia unohdetaan kuolleena koteihin ja muitakin laiminlyöntejä tapahtuu, Eikö olisi jo aika aloittaa uusi elämä perusturvassakin! Kalliiksi tuli ajojahti, puoli miljoonaa!!!

   Nähkää jo metsä puilta!

   • Millä perusteella sanot, että tehty organisaatiomuutos on laiton? Kysyn kiinnostuksesta.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   243
   2701
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2268
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   148
   2160
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1112
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1063