Mikä on pahinta työttömyydessä?

työttömyys

Mikä on mielestänne pahinta työttömyydessä silloin, kun ei ole taloudellisia ongelmia.

Itse olen ollut työtön jo useita vuosia, mutta en ole kokenut työn puuttumista elämässäni ongelmallisena. Runsas vapaa-aika mahdollistaa osaltaan mieluisat harrastukset ja voi puuhastella sitä, mitä milloinkin tärkeäksi kokee. Harrastusten kautta myös sosiaalinen verkosto on laaja.

Ymmärrän tietenkin sen, jos työstä saatu korvaus sattuu olemaan ainoa toimeentulonlähde, mutta näinhän ei ole kuin osalla ihmisistä ja siitä voi keskustella jossain toisessa ketjussa.

47

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgdfhgfj

      Työttömien demonisoiminen, syyllistäminen ja mitätöinti. Säännöllisin väliajoin toistuvat inkvisitiot ja kenttätuomioistuimet, holtittomat toimenpiteet, kaiken yritteliäisyyden tukahduttaminen, nöyryyttäminen, ja tietysti ne sakot, eli tuen katkaisu mielivaltaisena rankaisuna milloin mistäkin. Kun 'tavalla tai toisella' olisi pitänyt vaikkapa päästä paikasta A paikkaan B, vaikka kulkuneuvoja ei ollut. "Oli kolme päivää aikaa löytää ratkaisu, nih."

      Haluaisin ehdottaa, että työttömyyskorvaukseni pudotettaisiin neljäänsataan kuussa ja minun annettaisiin sitten olla rauhassa ja odottaa eläkettä tai kuolemaa, kumpi nyt ensin tulee. En tiedä, mihin instanssiin sellaisen ehdotuksen lähettäisin. Sen ymmärrän, ettei siihen suostuttaisi, mutta olisi mielenkiintoista kuulla ne selitykset. Tai jospa vaikka suostuisivat!

    • sgdgdsgd

      uuden lain mukaan työttömät joutuu loppuelämäksi alastomina linnaan ruoskittavaksi.

      • ertreuryi

        Surkuhupaisaa, että joku jaksaa meistäkin fantasioida.


    • Katsella kun muut juoksee ja raataa läpi elämänsä ..herää myötätunto ja halu auttaa orjia.
      Mutta eivät halua siitä asemasta luopua, niin vaaleanpunaiseksi se on maalattu.

    • Vinha.muttei.vanha

      Maailmassahan on vaikka kuinka paljon tekemätöntä työtä. Harmi vaan että itse on siinä tilanteessa ettei pääse osallistumaan yhteisen hyvän edistämiseen paitsi vapaaehtoistyön kautta.

      Työnantajaehdokkaat saattavat joskus käyttäytyä todella pomottavasti. Pitäisi olla valmis tulemaan haastatteluun suunnilleen 15 min varoitusajalla. Sitten kun saa junailtua että pääsee seuraavana päivänä, ei haastattelun jälkeen vastata mitään ikinä. Huonosti käyttäytyvät työnantajaehdokaat siis. Fiksut laitan korvan taakse ja haen jatkossakin heidän paikkoja sikäli kuin niitä tulee auki.

      Lisäksi minulle tuli yllätyksenä etten voi vaihtaa pankkia koska en saa luottokorttia uudesta pankista. Siitä huolimatta että minulla on reilusti varallisuutta ja olen aina hoitanut kaikki raha-asiani viimeisen päälle.

      Työtöntä pidetään vähän sellaisena pahnan pohjimmaisena, vaikka aika mukavat olot tässä kaiketi on. Työmarkkinatuellekaan tippuminen ei ole mikään maailmanloppu, sellainen kaiketi tapahtuu vuoden lopulla mikäli en nyt työllisty. Kivoja harrastuksia ja kirjoitusprojekti, ystävät, lapset ja sukulaiset, sellaisesta hyvä elämä on tehty.

      • työttömyys

        Tuo luottokortin saaminen työttömänä on hankala juttu, eli kannattaa ennen työttömäksi jäämistä hoitaa asiat sen osalta kuntoon. Luottokortti uusitaan vaikka olisi työtön. Ladattavat kortit ovat mahdollisia, mutta niihin voi yleensä ladata vain pienen summan. Jos on valmis näkemään hieman vaivaa, voi lomareissulla avata ulkomaisen tilin, johon saa luottokortin, mutta tällöin tulee helposti palvelumaksuja yms.

        Jos työmarkkinatukea nostaa, mutta ei halua käydä TE-keskuksen määräaikaishaastatteluissa, voi työnhaun itse katkaista netissä esim. päiväksi. Korvausten maksamisessa on tosin aina pieni viive, mutta näin varmistaa, ettei tarvitse käydä haastateltavana. Puhelinnumeroa ei kannata kertoa, koska silloin on riski, että yrittävät tavoitella puhelimitse.

        Työmarkkinatuella voi olla peruspäivärahakauden jälkeen 180 päivää, jonka jälkeen alkaa kunnalle juosta sakkomaksut, josta seuraa työllistämisen uhka. Sekin leikki kannattaa katsoa kaikkine aktivoimissuunnitelmineen loppuun saakka ja vasta viime hetkellä päättää, onko tarjotusta pajatoiminnasta itselle hyötyä.

        Työttömyys on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.


      • herso

        Minkälainen kortti on ihmisillä, joilla ei ole luottokorttia? Luulin ettei sellaisia kortteja enää olekaan ilman luotto-ominaisuutta. Itse voin täällä Suomessa elää pankkikortilla enkä juuri käytä luottokorttina.

        Lorvin tällä hetkellä opiskelijana eikä tarvi käydä työkkärissä. Saan opintotuen 250/kk. Lainaa en nosta vaan elän muulla.


      • oppikaatoiojaan

        Kortti taitaa olla niissä tapauksissa joko Electron (korvataan Debitillä) tai Debit.

        Työttömyyskorvauksella tai aikuiskoulutusrahalla voi myös opiskella, jolloin on oikeutettu parempaan tukeen.


      • herso

        Aikuiskoulutusrahaa saadakseen pitää olla työpaikka, josta ottaa opintovapaata. Sen voi ottaa silloin kun tarvittuja kursseja järjestetään.
        Tyött.turvalla opiskellakseen pitää saada työkkäri hyväksymään opinnot ja mahd. pitää helmik. loppuun mennessä suorittaa 30op eikä auta sanoa, että tarvitsemani kurssit järjestetään siten, ettei niistä saa riittävästi suorituksia helmikuussa tai aiemmin! Samaten lopputyön tekoa ei ymmärretä, koska sen suoritus tulee sitten jälkeenpäin jos on tullakseen.

        Ja sitten loppua kohti tulee ongelmia tahdin hidastuessa. Tentit ovat vaativampia ja se gradu venyy ja venyy yms. Julkisia liikenneyhteyksiäkin lopetetaan ja on vaikeampaa kulkea opinahjoonsa!


    • karensseillauhkailu

      En tiedä muuta kuin koko ajan saa laskea mihinkä rahat riittävät eivätkä ne riitä kaikkeen tarpeelliseen. Rahattomana ei kauheasti harrastella tai en ole sellaisia keksinyt.

      Tuntuu että karensseja voidaan lävästä ihan mistä vain niin että stressaa uhkana koko ajan.

      • joonash

        jos saa karenssin, saako silloin sossusta rahaa?
        jos saa niin miksi karenssi olis kauhean paha ja stressaava asia?


    • vapaaherra50

      Ei ole huolen häivää kun on raha-asiat kunnossa.
      Kunhan saa vielä ruokarahat pummittua kun kerran oikeita työpaikkoja ei enää ole olemassakaan.

    • RIKASKOMEAMIES

      Se on pahinta kun joutuu valitsee ostaako lapsille ruokaa vai joutuuko ostaa kaljaa. Ostan kaljaa ja muut kuten ämmäkin on hiljaa tai antaa nyrkin laulaa.

    • mylkerquist

      "Mikä on mielestänne pahinta työttömyydessä silloin, kun ei ole taloudellisia ongelmia. "

      Irma sanoi että pahinta työttömyydessä oli se kun alkoi ilmetä kohtaanotto-ongelma, mutta sitten hän näki TVstä vagisan-voiteen mainoksen ja kiitos apteekkikäynnin nyt tuo ongelma on poissa.

      Pertti sen sijaan sanoo että hänelle masokistina pahinta työttömyydessä on se että kun työttömiä ei rankaista enempi. Arvelee jopa että jos rankaistaisiin enempi niin hänkin sitten hankkiutuisi töihin jonnekkin työpaikkaan jota nyt ei ole olemassakaan.

      Ja selitys siihen miksi sitten kun työttömiä rankaistaisiin enempi olisi työpaikkoja joita nyt ei ole olemassakaan löytyy siitä että moni työnantajista on sadisteja, ja jos työttömiä rankaistaisiin enempi niin sadisti työnantaja tietenkin siitä innostuneena availee semmoisiakin työpaikkoja jotka muuten jäisivät kokonaan avaamatta.

    • orjan.mieli

      Voi jessus sentään. Jos sinulla on varallisuutta sen verran ettei sinun tarvitse ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi te- toimistoon, ei sinua edes lasketa työttömäksi. Elämän tarkoitus ei ole työnteko, vaan elämän eläminen. Jos sinulla on fyrkkaa voit elää elämääsi ja toteuttaa itseäsi juuri kuten haluat. Et ole siinä tapauksessa työtön vaan tyhmä etuoikeutettu ihminen joka ei ymmärrä olevansa etuoikeutetussa asemassa. Työtön on henkilö joka on ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi te- toimistoon.

      Luuletko että beverly hillsin täydelliset naiset lasketaan myös työttömiksi jos he eivät tee työtä?

      Työttömyys ei ole ongelma siksi että ihmisillä ei ole tekemistä. Työttömyys on ongelma siksi koska ihmisillä ei ole rahaa. Rahaa saadaan suomen kaltaisissa maissa perinteisesti työnteolla. Kun puhutaan työttömyysongelmasta puhutaan oikeasti KÖYHYYDESTÄ. Tämän vuoksi onkin irvokasta miten etenkin pääministeri ja muut poliitikot tykkäävät brassailla nousseella työllisyysasteella kun työttömät on pakotettu ala- arvoisella "palkalla" töihin pois työttömyystilastoista usein työpaikkoihin joissa on mahdottomat työskentelyolosuhteet. Palkalla jolla ei tule sen paremmin toimeen kuin toimeentulotuillakaan. Yököttävää katsella kuinka sipilä paukuttelee rintakehäänsä esitellen työttömyysastetilastoja ikäänkuin hän ei ymmärtäisi millaisilla keinoilla tilastot on siistitty.

      Oikea työllisyys ei todellakaan ole noussut, vaan koko työelämä on mädäntynyt pystyyn jo vuosia sitten.

      Kysymyksesi paljastaa miten kieroutunut suhde suomalaisilla on työhön ja millaisia orja- asenteella varustettuja aivopestyä paukapäitä suomalaiset ovat. Pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa heräileen todellisuuteen.

      • työttömyys

        Vaikka varallisuuden määrä on sellainen, että pärjää taloudellisesti ilman työttömyyskorvausta, voi silti nostaa korvaukset. Samalla on työtön työnhakija.

        Peruspäiväraha/työmarkkinatuki on vuodessa n. 6500€, joka vastaa 100000€:n sijoitusta n. 10%:n tuotolla (verot n. 30%). Minusta hyvä tuotto ilman, että tarvitsee sitoa 100000€.

        On ihmisiä, joiden ensisijainen syy käydä töissä on siitä saatu palkka, mutta on myös ihmisiä, joiden ensisijainen syy olla työtön työnhakija, on siitä saatu työttömyyskorvaus.

        Köyhyyden taustalla on usein kyse taitamattomuudesta hoitaa omaa taloutta. Työttömyys ja köyhyys eivät siis ole rinnastettavia asioita, vaikka on varmaan paljon työttömiä, jotka ovat myös köyhiä. On myös paljon työssäkäyviä, jotka tuntevat olevansa köyhiä.


      • orjan.mieli
        työttömyys kirjoitti:

        Vaikka varallisuuden määrä on sellainen, että pärjää taloudellisesti ilman työttömyyskorvausta, voi silti nostaa korvaukset. Samalla on työtön työnhakija.

        Peruspäiväraha/työmarkkinatuki on vuodessa n. 6500€, joka vastaa 100000€:n sijoitusta n. 10%:n tuotolla (verot n. 30%). Minusta hyvä tuotto ilman, että tarvitsee sitoa 100000€.

        On ihmisiä, joiden ensisijainen syy käydä töissä on siitä saatu palkka, mutta on myös ihmisiä, joiden ensisijainen syy olla työtön työnhakija, on siitä saatu työttömyyskorvaus.

        Köyhyyden taustalla on usein kyse taitamattomuudesta hoitaa omaa taloutta. Työttömyys ja köyhyys eivät siis ole rinnastettavia asioita, vaikka on varmaan paljon työttömiä, jotka ovat myös köyhiä. On myös paljon työssäkäyviä, jotka tuntevat olevansa köyhiä.

        Työttömäksi lasketaan vain ne jotka ovat ilmoittautuneet te- toimistoon työttömiksi työnhakijoiksi. Eiköhän useimmat kuitenkin tee niin siksi koska on pakko jotta säilyy hengissä, eivätkä siksi koska se on niin loistava taloudellinen sijoitus.

        "Peruspäiväraha/työmarkkinatuki on vuodessa n. 6500€, joka vastaa 100000€ sijoitusta, 10% tuotolla (verot n. 30%). Minusta hyvä tuotto ilman, että tarvitsee sitoa 100000€."

        "on myös ihmisiä, joiden ensisijainen syy olla työtön työnhakija, on siitä saatu työttömyyskorvaus."

        Pistäpä sitten jotakin konkreettista uskottavaa tutkimustietoa siitä että tuollaisia työttömiä on niin paljon että he ovat mainitsemisen arvoinen joukko kun puhutaan työttömistä.

        Mitä tarkoitat sillä että köyhä on "taitamaton hoitamaan talouttaan"? Mitä köyhä ei osaa taloudessaan hoitaa? Anna konkreettisia esimerkkejä.

        Köyhyys on usein ylisukupolvista ja periytyvää. Jos köyhyys siis johtuu siitä että köyhät ovat taitamattomia hoitamaan talouttaan, niin miten tämä väittämäsi köyhissä oleva taitamattomuus eli suomeksi tyhmyys pitäisi korjata? Sinulla on varmasti jotain ratkaisuehdotuksia ongelmaan.

        On olemassa paljon työssäkäyviä jotka joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen. Tämä tarkoittaa että he ovat köyhiä, ei sitä että he tuntevat olevansa köyhiä.


      • rikas.työtön

        Valitettavasti helppoa ratkaisua tähän ongelmaan ei ole. Köyhyys johtuu heikosta luonteesta, missä eletään yli varojen, koska ei malteta säästää ja pidättäytyä joltain hankinnalta niin pitkään, että siihen on varaa. Toinen syy on tyhmyys koska kaikki eivät tänä päivänä todellakaan ymmärrä, että vipit ja luotolla ostetut jutut pitää joskus maksaa takaisin ja korkojen kanssa.


      • no.olipa.provokatiivista
        rikas.työtön kirjoitti:

        Valitettavasti helppoa ratkaisua tähän ongelmaan ei ole. Köyhyys johtuu heikosta luonteesta, missä eletään yli varojen, koska ei malteta säästää ja pidättäytyä joltain hankinnalta niin pitkään, että siihen on varaa. Toinen syy on tyhmyys koska kaikki eivät tänä päivänä todellakaan ymmärrä, että vipit ja luotolla ostetut jutut pitää joskus maksaa takaisin ja korkojen kanssa.

        Köyhä ei voi elää yli varojensa koska hänellä ei ole varoja joiden yli voi elää. Köyhyys tarkoittaa mm. sitä ettei voi saada edes luottoa. Mutta senhän sinä tiesitkin jo. Säästämisestä puhuminen köyhyyden yhteydessä on tietysti vain vittuilua. Kutne kaikki muukin paska mitä jauhat.


      • rikas.työtön

        Mites ne luottotiedot on päässy menemään? Tiedän kokemuksesta että korvauksilla ja erilaisilla tuilla pärjää vallan mainiosti tässä maassa - toistaiseksi. Siinä vaan pitää viettää joidenkin mielestä tylsää elämää: Ulkona syöminen, pelaaminen, matkustelu, leffat, kallis kauneudenhoito, liiat lemmikit, usein vaihtuva puhelin, biletys, autonpito yms jättää pois, niin kummasti alkaa jäämään rahaa yli.
        Lisäksi ei kannata vierastaa leipäjonoja.


      • työttömyys

        Keskustelussa tuodaan esille erilaisia näkökulmia työttömyyteen ja työttömiin. Tämä on yksi näkökulma, kun keskustellaan työttömyydestä ilman taloudellisia ongelmia. Ymmärtääkseen paremmin kokonaisuuksia, on varmaankin hyvä tietää mitä kaikkea ne pitävät sisällään, eli eri elämäntilanteita on maassamme monia (tilastotietoa tuskin aiheesta edes on?). Suodaan meille/heille jokaiselle mahdollisuus tuoda oma tilanteensa esille.

        Taitamattomuutena pidän sitä, ettei osaa toimia elämässään niin, että hyödyntäisi käytettävillä olevat resurssit ja tulisi niillä toimeen. Tietoa on tarjolla, mutta sen löytäminen ja soveltaminen omassa elämässä voi olla liian haastavaa. Tyhmyys on ihan jotain muuta, eikä se kuulu tähän ketjuun.

        Konkreettisia esimerkkejä taitamattomuudesta voi olla esim. epäkelpo ruokavalio, eli jo lähtökohtaisesti henkilö määrittelee hyvän ruoan sen mukaan, miltä se maistuu, eikä siten miten se tukisi kyseisen henkilön fyysistä terveyttä.

        Köyhyyden poistamisesta ei siis nyt ole kyse, koska köyhyys määritellään niin, että osa kansasta lukeutuu aina ao. joukkoon. Kyse on siitä, millaiseksi henkilö oman elämänsä kokee ja kuinka hän voi elää vähälläkin rahalla, mutta kuitenkin olla kärsimättä köyhyydestä.

        Lukemalla ja keskustelemalla sekä toimimalla muitten kanssa ihmiset rakentavat omat identiteettinsä. Ylisukupolvinen köyhyys saattaa muodostaa ihmiselle köyhän identiteetin, mutta onko se samalla osoitus, että vähälläkin rahalla voi pärjätä ja olla onnellinen, sukupolvesta toiseen. Onko köyhyys paha asia vain markkinavoimien mielestä, koska vähävarainen ei voi kuluttaa kuin enemmän tienaava. Tunteeko ihminen, ettei hänen rahansa riitä kaikkeen kivaan, mutta tulisiko ihmisen pohtia mitä kaikkea kivaa tarvitsee. Kyse on myös oivaltamisesta, eikä siitä että joku toinen kertoo miten pitää toimia.


      • no.olipa.provokatiivista
        rikas.työtön kirjoitti:

        Mites ne luottotiedot on päässy menemään? Tiedän kokemuksesta että korvauksilla ja erilaisilla tuilla pärjää vallan mainiosti tässä maassa - toistaiseksi. Siinä vaan pitää viettää joidenkin mielestä tylsää elämää: Ulkona syöminen, pelaaminen, matkustelu, leffat, kallis kauneudenhoito, liiat lemmikit, usein vaihtuva puhelin, biletys, autonpito yms jättää pois, niin kummasti alkaa jäämään rahaa yli.
        Lisäksi ei kannata vierastaa leipäjonoja.

        "Mites ne luottotiedot on päässy menemään? "

        Ei tässä miestään luottokelpoisuuden menetyksestä omien törttöilyjen vuoksi puhuta.

        Luottokelpoisuuten tarvitaan tietyn tasoiset säännölliset tulot. Köyhällä ei välttämättä ole koskaan elämänsä aikana ollut tarvittavan suuria säännöllisiä tuloja ollakseen luottokelpoinen.

        "Taitamattomuutena pidän sitä, ettei osaa toimia elämässään niin, että hyödyntäisi käytettävillä olevat resurssit ja tulisi niillä toimeen. Tietoa on tarjolla, mutta sen löytäminen ja soveltaminen omassa elämässä voi olla liian haastavaa. Tyhmyys on ihan jotain muuta, eikä se kuulu tähän ketjuun."

        Suomen kielessä taitamaton on sama kuin tyhmä. Taitamaton ihminen samaistetaan älyllisesti vajaaksi, kehitysvammaiseksi joka ei osaa, kykene eikä pysty koska on persoonallisuudeltaan vajaa sitä ja tätä. Henkilö joka on itse kussut asiansa koska on tyhmä, ja tarvitsee siksi holhousta. Tiedät sen kyllä itsekin.

        "Konkreettisia esimerkkejä taitamattomuudesta voi olla esim. epäkelpo ruokavalio, eli jo lähtökohtaisesti henkilö määrittelee hyvän ruoan sen mukaan, miltä se maistuu, eikä siten miten se tukisi kyseisen henkilön fyysistä terveyttä."

        Joskus nämä aivoripulit ovat niin skitsofreenisia että jää sanattomaksi. Onko nautinollista keksiä näitä kaikenlaisia jännittäviä provoja päivän ratoksi? Ei muuta tekemistä?

        "Onko köyhyys paha asia vain markkinavoimien mielestä, koska vähävarainen ei voi kuluttaa kuin enemmän tienaava"

        Kyllä juuri noin se varmaan on että köyhyys kuvastaa ihmisen taitamattomuutta ja tyhmyyttä, henkistä kehitysvammaisuutta ja kaikenlaista avuttomuutta... eikun siis köyhyys jalostaa henkisesti, ja muokaa ihmistä nöyräksi ja vähään tyytyväiseksi. Se on nimenomaan markkinavoimille ikävä kokemus kun köyhä joutuu jonottamaan ruokajonossa vuodesta toiseen, ei suinkaan sille köyhälle itselleen joka sen köyhyytensä tuntee nahoissaan 24/7 365 päivää vuodessa.

        Ei oo sulle koskaan tullut mieleen että vakavista asioista pitäisi kyetä keskustelemaan muullakin tavalla kuin viljelemällä vähämielisiä provoja?


      • työttömyys

        Taitamattomuudella ei tarkoiteta tyhmyyttä, vaan sillä tarkoitetaan ettei ole taitoja esim. elämänhallinnan suhteen. Taitamaton voi olla myös vaikka ompelukoneen käytön suhteen, eikä silloin tule automaattisesti mieltää ihmistä tyhmäksi. Myös parempaa elämänhallintaa voi oppia. Tyhmyys ja älykkyys ovat sanapari, josta voinee keskustella toisaalta.

        Ruokavalioesimerkki on valitettavan monen ihmisen kannalta juuri niin kuin kirjoitin. Todella monet ihmiset perustavat ruokavalionsa sen mukaan, mikä heidän mielestään maistuu hyvältä. Ostetaan mehuja, leikkeleitä, jugurtteja yms. ja perustellaan valintoja sillä, koska ne maistuvat hyviltä. Ruokaan tulisi suhtautua siitä näkökulmasta, että miten siitä saa parhaiten itselleen sopivat ravinne- ja hivenaineet. Koska ihminen esimerkiksi tarvitsee proteiineja, niin pitäisi selvittää itselle sopiva määrä ja lähde. Ei siis niin, että ostaa esim. kalliita leikkeleitä, joiden hinta-laatusuhde proteiinin saamisen kannalta esim. 10%:een naudanjauhelihaan verrattuna on huono. Omat tavoitteet, eettiset arvot ja allergiat yms. huomioiden.

        Mistä ruokaa jonottavan tunteet kumpuavat? Siitäkö että huomaa vertaavansa tilannetta joidenkin toisten tilanteisiin? Olen jonottanut ruokaa niin kaupan kalatiskillä, kuin Pelastusarmeijan jonossa, mutta se miten asiaan suhtautuu, on hyvä itselleen selvittää.

        Se että vain sanoo toisen ajatuksia aivoripuleiksi, ei välttämättä johda lukijoitten kannalta kovinkaan hedelmälliseen lopputulokseen, verrattuna siihen jos voisit jotenkin kumota väitteet omilla käsityksilläsi. Jos joku asia ei ole mielestäsi mahdollista, niin perustele se ja esitä oma arviosi siitä.


      • wonderlander
        työttömyys kirjoitti:

        Taitamattomuudella ei tarkoiteta tyhmyyttä, vaan sillä tarkoitetaan ettei ole taitoja esim. elämänhallinnan suhteen. Taitamaton voi olla myös vaikka ompelukoneen käytön suhteen, eikä silloin tule automaattisesti mieltää ihmistä tyhmäksi. Myös parempaa elämänhallintaa voi oppia. Tyhmyys ja älykkyys ovat sanapari, josta voinee keskustella toisaalta.

        Ruokavalioesimerkki on valitettavan monen ihmisen kannalta juuri niin kuin kirjoitin. Todella monet ihmiset perustavat ruokavalionsa sen mukaan, mikä heidän mielestään maistuu hyvältä. Ostetaan mehuja, leikkeleitä, jugurtteja yms. ja perustellaan valintoja sillä, koska ne maistuvat hyviltä. Ruokaan tulisi suhtautua siitä näkökulmasta, että miten siitä saa parhaiten itselleen sopivat ravinne- ja hivenaineet. Koska ihminen esimerkiksi tarvitsee proteiineja, niin pitäisi selvittää itselle sopiva määrä ja lähde. Ei siis niin, että ostaa esim. kalliita leikkeleitä, joiden hinta-laatusuhde proteiinin saamisen kannalta esim. 10%:een naudanjauhelihaan verrattuna on huono. Omat tavoitteet, eettiset arvot ja allergiat yms. huomioiden.

        Mistä ruokaa jonottavan tunteet kumpuavat? Siitäkö että huomaa vertaavansa tilannetta joidenkin toisten tilanteisiin? Olen jonottanut ruokaa niin kaupan kalatiskillä, kuin Pelastusarmeijan jonossa, mutta se miten asiaan suhtautuu, on hyvä itselleen selvittää.

        Se että vain sanoo toisen ajatuksia aivoripuleiksi, ei välttämättä johda lukijoitten kannalta kovinkaan hedelmälliseen lopputulokseen, verrattuna siihen jos voisit jotenkin kumota väitteet omilla käsityksilläsi. Jos joku asia ei ole mielestäsi mahdollista, niin perustele se ja esitä oma arviosi siitä.

        Kyllä sä elät kanssa sellaisessa harhaisessa mikä- mikä- maassa että.

        Olisiko aika palata todellisuuteen?


    • hahhaahaa

      Menkää perseaukiset töihin niin saatte teeskennellä olevanne hyviä ihmisiä...kunnes YT:t osuvat kohdalle ja silloin lähtee korttitalo sortumaan. ensin lähtee duuni...sitten...eukko...velkoojat yhteydessä...asunto myyntiin...jääkin vielä velkaa ja olet täysin perseaukinen luuseri ...se sama tyyppi joka äsken vielä huuteli elämänohjeita köyhille ja haukkui itse heitä luusereiksi... nyt olet samaa sakkia.

      Tosin on meitä varkkakaitakin työttömiä ja saamme makeat naurut, myös työkkärin kanssa asioidessaamme, kun pitää esittää luuseria ja nöyrää poikaa. Kuitenkin meillä on parempi elämä kuin noilla päävikaisilla joilla on stressiä ja paha olla kuten myös osalla teistä duunareistakin.

      Hajotkaa elämäänne, teille nauretaan ihan joka päivä.

      • työttämyys

        Miksi pitäisi esittää luuseria tai nöyrää poikaa asioidessa ns. Työkkärin kanssa? Pois turha esittäminen, sillä asiat voi hoitaa netin kautta.


    • onnea.vaan

      Te nuoret työttömät ette näköjään ymmärrä millaista on olla vähävarainen sairas ja vanha, kun suuri osa takuueläkkeestä menee lääkkeisiin. Itse saan eläkettä yli 3000 €/kk, eikä rahaa ole silti kaikkeen mihin haluaisin.

    • eimetsänomistaja

      Jos joku vaikkapa sata hehtaaria tukkimetsää perinyt joutuu irtisanotuksi ja valitsee työttömyystoimistoon konttaamisen sen sijaan, että elättäisi itsensä vanhempiensa perintöpuiden myymisellä, hänellä on vikaa päässään. Ihminen, joka alistuu näyttelemään tulotonta saadakseen köyhille työttömille tarkoitetun satakolmekymppisen viikossa, on itsekeskeinen, tyhmä ja ahne. Hän pahentaa Suomen taloudellista tilannetta ja vetää työttömien työnhakijoiden mainetta lokaan. Sellaiselle ihmiselle ei saisi maksaa työttömyysavustusta.

      Jos taas puhutaan oikeista työttömistä, pahinta on se, että työttömyysviraston sosionomit, ja jopa sosiaalitoimiston, vaikka et olisi koskaan toimeentulotukea hakenut, vaan olet pystynyt pienellä korvauksella sinnittelemään ja elämään, alkavat päättää sinun elämästäsi. Sinun ei sallita esimerkiksi alkaa tehdä omaa työtä pikkuhiljaa, ottaa satunnaisia töitä tai jatkuvia muutaman tunnin töitä, opiskella sinulle hyödyllisiä kursseja. Kaikki tämä voi johtaa työttömyyskorvausten katkaisemiseen, riippumatta siitä, onko sinulla edes mitään tuloa noista toimistasi. Kukin tietää oman tilanteensa parhaiten. Olisi hyvä, jos meillä olisi apuna virasto, josta saisi asiallista tietoa ja joka olisi työllistymisessäsi tukena. Tämä nykyinen työttömyystoimisto ei tue, vaan pyrkii alistamaan, köyhdyttämään, keräämään itse pisteitä ja bonuksia kiusaamalla köyhiä. Tuo normaalin itsenäisyyden menettäminen on pahinta.

      • työttömyys

        Vaikka saisi perintönä metsää, ei se tuo välttämättä välitöntä kassavirtaa.

        Työttömyyskorvausten hakeminen/saaminen ei puolestaan edellytä kuin TE-keskuksen/Kelan/työttömyyskassan nettisivuilla käymistä, joten konttaamiseksi sitä ei voine sanoa. Vai onko kyse siitä, että jo korvausten hakeminen koetaan nöyryyttäväksi. Siitä voi oppia pois.

        Jos metsänomistaja hakee työttömyyskorvauksia, niin tärkeämpää lienee, minne nekin rahat hänen kauttansa kulkeutuvat. Ehkäpä ne päätyvät jonkun työttömän taskuun, palkkioksi vaikkapa poimituista korvasienistä.

        Puhumalla ’oikeista’ työttömistä, puhutaan samalla myös ’vääränlaisista’ työttömistä. Vrt. ns. oikea työ ja vääränlainen työ. On olemassa erilaisia ihmisiä, jouden elämäntilanteet ovat erilaisia ja ainakin minusta se on myös hyvällä tavalla mielenkiintoista.


      • herso

        Jossakin väitettiin olevan 1000-2000 henkilöä, joilla on pääomatuloja niin paljon, että työmarkkinatuki alenee. Näiden 2000 hengen vuoksi sitten 100 000 työmarkkinatuen saajaa selvittää pääomatulonsa! Paitsi yli 55v, joihin itsekin kuulun. Tosin tällä hetkellä olen siis opiskelija. Elättelin toivetta, että työkkäri olisi jo toisenlainen, kun olen taas työtön, otti kupoliin viimeksi kuunnella sitä tytteliä!

        Enköhän syö joka päivä liikaakin vaikken ikinä enää saisi työmarkkinatukea. Elämäntavat ovat vaatimattomat, mutta käyvät minulle. Hyvä että on ketju niillekin, jotka eivät ole ihan peeaa!


    • työllisyys

      Kiitos nykyiselle hallitukselle, työttömät ja tukiennostajat on saatettu lähes rikollisten asemaan. Porvarien haluama kansan kahtia jako on onnistunut. Kuitenkin eliitti tarvitsee työttömyyttä pitämään palkkataso kurissa.

      • Pohjolan.hölmölä

        Joo kuolinisku on jo Suomella annettu, täällä ei ole mitään tulevaisuutta.
        Syyllinen työttömyyteen on aina työtön mutta työpaikkoja joilla elää ei vaan enää löydy mistään.

        Kummallista että 80-luvulla kun oli työtä normiliksoilla niin työttömyys oli minimaalista ja työttömyyskorvauksilla ei silloin ollut kuin ns. kovin ydin mutta nyt jättityöttömyyden aikaan suomalaiset leimataan ja rinnastetaan kaikki tähän kovaan ytimeen ja vain siksi ettei kukaan järkevä ihminen lähde ilmaiseksi mitään paskaduunia tekemään, sehän on täysin järjetöntä toimintaa.

        Kun tällaisesta nolla-arvoiseen työhön patistamisesta on tullut uusi normaali niin yhteiskunta romahtaa takuuvarmasti. Ulkomaalaisen työvoiman tuonti kiihdyttää yhteiskunnan romahtamista entisestään, mitä tässä haetaankin jotta porvarit voivat leikata kaikki tuet pois kansalta työttömyyden vain kasvaessa tarkoituksellisesti ja siirtää rahat omiin taskuihinsa erilaisin kikkailuin kuten kurssittamisella tms. silmänkääntötempuilla että saadaan valtion rahaa hukattua mukamas jossain työllistämiskokeiluissa ja valtion velkaantumisen tekosyynä käytetään työttömyyttä mutta samalla rahaa palaa rikkaiden tukien muodossa ja maajussien tukien muodossa yhä enemmin.

        Kieroa peliä ja pelkkää kusetusta, rikkaiden taskuihin menee kaikki varalisuus Suomessa kuten tapahtui NL romahduksen jälkeen nin sama tapahtuu nyt EU Suomessa... Suomi ei ole enää Suomi vaan hölmölä.


      • työttömyys

        Alemmuudentuntoiset ja katkerat suomalaiset jakavat ihmisiä eliittiin ja orjatöitä tekeviin.

        Ovatko nämä toisilleen kateelliset ja salaliittoteorioihin uskovat maallemme haitaksi vai hyödyksi? Samoihin tietämättömiin uppoavat niin populistiset vaalipuheet kuin iltapäivälehtien klikkiotsikot. Ulkoisia uhkatekijöitä haetaan, mutta kriittisyyttä omien ajatusmallien haastamiseksi ei kuitenkaan tunnu löytyvän.


    • orvonpera

      Työnvastaanottamisesta tulee tehdä entistä kannustavampaa, eli tuet ja avustukset kokonaan poikki.

      • työttömyys

        Jos työn vastaanottamisesta halutaan tehdä kannustavampaa, tulee työnteon olla niin tuottavaa, että siitä voidaan maksaa parempaa palkkaa..


      • tee.ite.paskaduunis
        työttömyys kirjoitti:

        Jos työn vastaanottamisesta halutaan tehdä kannustavampaa, tulee työnteon olla niin tuottavaa, että siitä voidaan maksaa parempaa palkkaa..

        Tyhmä paskaduunia tekee, viisas pääsee helpommalla.
        Kaikki muuten ei edes sossusta saa latiakaan joten paskaduunia ei voi tehdä koskaan.


      • herso
        tee.ite.paskaduunis kirjoitti:

        Tyhmä paskaduunia tekee, viisas pääsee helpommalla.
        Kaikki muuten ei edes sossusta saa latiakaan joten paskaduunia ei voi tehdä koskaan.

        Miten sossusta latien saamattomuus estää p-duunin tekemisen?
        Itse en saa sossusta mitään, kun tili ei ole nollilla. Löysin työpaikan viime vuonna ja tienasinkin vaihteeksi jotain. Jatkosta en tiedä...


      • jukut.vallassa

        No jos sulla on omaisuutta niin paskaduunia ei kannata tehdä koska sossu katsoo omaisuuden riittäväksi että pärjäät ilman apua mutta silloinhan syöt samalla omaa omaisuuttasi pois ja ikäänkuin maksat työnantajalle että käyt töissä kun saat paskaa liksaa eikä yhteiskunta kompensoi huonoa palkkaa tukien muodossa kuten taasen persaukinen "jorma" siinä vieressä saa kaikki tuet, melko reilua!

        Eli jos on huono palkka niin ei kannata tehdä mitään jos on vähänkin omaisuutta mikä estää sossun tuen. Porvarit ovat tehneet sen virheen että palkat ovat niin huonoja niin kukaan ei halua tehdä enää mitään siksi huutelevat työvoimapulaa kun ahneet haluavat sinunkin palkan itselleen ja sossulle siirtää sinunkin palkanmaksusi, ihmeellistä kapitalismia siis täyttä riistokapitalismia eli ts. uusliberalismia jonka kautta seuraavaksi mennäänkin jo fasismiin.


      • herso
        jukut.vallassa kirjoitti:

        No jos sulla on omaisuutta niin paskaduunia ei kannata tehdä koska sossu katsoo omaisuuden riittäväksi että pärjäät ilman apua mutta silloinhan syöt samalla omaa omaisuuttasi pois ja ikäänkuin maksat työnantajalle että käyt töissä kun saat paskaa liksaa eikä yhteiskunta kompensoi huonoa palkkaa tukien muodossa kuten taasen persaukinen "jorma" siinä vieressä saa kaikki tuet, melko reilua!

        Eli jos on huono palkka niin ei kannata tehdä mitään jos on vähänkin omaisuutta mikä estää sossun tuen. Porvarit ovat tehneet sen virheen että palkat ovat niin huonoja niin kukaan ei halua tehdä enää mitään siksi huutelevat työvoimapulaa kun ahneet haluavat sinunkin palkan itselleen ja sossulle siirtää sinunkin palkanmaksusi, ihmeellistä kapitalismia siis täyttä riistokapitalismia eli ts. uusliberalismia jonka kautta seuraavaksi mennäänkin jo fasismiin.

        En ole samalla sivulla kanssasi. Jos on omaisuuttaa, josta ei ole tuloja, kannattaa tehdä vaikka niitä p-duuneja, jotta saa tuloja, milla maksella omaisuuden kulut.
        Tämä omaisuus voi olla kasvuvaiheessa olevaa metsää, nätti huvila järven rannassa tai fiini asunto Mannerheimintien lähellä.
        Tällä hetkellä syön ennen tienattuja, se pätee. Tänä vuonna ei ole palkkaa juuri tilille tipahtanut.


      • t7ut7

        Kaikki palkka, pienikin on plussaa kun ei saa toimeentulotukea. Toinen juttu sitten jos on niin laiska että mielummin makaa vaan.


    • niksimiksi

      Enhän pulaa kärsi mutta vähän enemmän saisi kapitaalia säästöön, ja kun olen vanha se eläkevapaus tulisi kuitenkin pian muutaman vuoden päästä,malttaisin kyllä odottaa.

    • työttömyys

      Tuntuu että ihmisillä ei ole työttömyydestä kovinkaan paljoa pahaa sanottavaa. Siis kun ei ole taloudellisia ongelmia.

      Niitä muita näkökulmia on ainakin itselleni tullut opiskelujen myötä. Ilta-/aikuislukiot tarjoavat kansan/kansalais/työväenopistojen ohella erilaisia vaihtoehtoja itsensä kehittämiseen. Myös Avoimen yliopiston sekä Avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan voi perehtyä, sillä sieltäkin saattaa löytyä sopiva kurssi tai opintokokonaisuus. Netin kautta voi opiskella etänä esim. Coursera -nimisen palvelun kautta.

      Mutta nythän tämä keskusteluketju alkaa mennä jo siihen, että mikä työttömyydessä on parasta.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe