Ylen taso laskee ja kukaan ei välitä

Faktumaattum

Yleisradion ohjelmistojen taso sen kun laskee ja kuulijoiden mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. Mitä tekee Ylen hallintoneuvosto, entä missä ovat ne muut päättäjät, jotka asian voivat nostaa esille. Tietävätkö edes poliitikot kuinka ala-arvoisessa tilassa YLE on.

Monet teistä varmasti muistavat viimevuodelta tapauksista näkyvimmän, Yle puheen uudistuksen. Kuulijoilta haluttiin palautetta, mutta sitä ei otettu lainkaan huomioon. Kanavan päällikkönä toimiva Olli Junes yritti pitkään kiistää tosiasiat, mutta myönsi lopulta median painostuksesta palauteen olleenkin erittäin suurelta osalta uudistusta kritisoivia.

Radio Suomessa taas on vähennetty puheen määrää ja uutislähetysten kokonaiskestoa vuorokaudessa. Tilalle on saatu enemmän musiikkia. Vuorokautinen soitto koostuu suurimmaksi osaksi samoista vuosikausia soineista isoimmista hiteistä joita soitetaan viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Aluelähetyksissä ei käsitellä paljoakaan alueellisia asioita, koska musiikki vie niin suuren osan lähetyksen ajasta. Radio Suomen ainoa täysin ajankohtaisiin asiohin keskittyvä Ajantasakin lopetettiin, kysymättä kuulijoiden mielipidettä. Ei edes käynyt mielessä, että ohjelma osiota olisi voinut myös kehittää sen totaalisen lopettamisen sijaan. Jottei musiikkia olisi liian vähän Radio Suomelle tuotiin yksi täysin musiikkin keskittyvä tunti 13.00-14.00.

Ylex taas on rypenyt jo vuosia todella alhaisissa kuulijaluvuissa siihen nähden, että kanava kuuluu myös koko Suomessa. Alle 500 000 viikkokuulijamäärät tai hädin tuskin sen yli ovat YLEN mielestä riittävät. Pakkoveronmakasjana menee kyllä raha hukkaan, jolle olisi tärkeämpääkin omaa käyttöä tai verokohde kuin YLE.

Television puolella taas tähän asti on ollut erittäin vähän kuvatulkattuja (sokeille) tai viitottuja lähetyksiä ja ohjelmia kuuroille. Muun muassa Ruotsin SVT:llä on kyseisille ryhmille suoraan television puolella paljon enemmän ohjelmaa.

Lisäksi suurin osa Ylen vuorokautisesta ohjelmistosta, erityisesti TV2:lla ja usein myös Femillä on pyhitetty uusinnoille, oli sitten kyse sarjoista, leffoista, urheilusta tai jostain muusta. Esimerkkejä muutamista ohjelmista tältä viikolta niin kutsutulta Prime Time 19.00-22.00 katseluajalta.

YLE TV2
Maanantai
19.00 -20.00 MM. Rallin uusintaa

Tiistai
21.30-22.00 Latela uusinta

Keskiviikko
21.00-21.50 Toisen Kanssa uusinta

Torstai
20.30-21.00 Unelmia ja studiohommia uusinta

Perjantaina
Lähetysaika 19.35-21.00 on pyhitetty pelkästään uusinnoille
21.50 - 22.40 saadaan jälleen katsoa sama jakso Toisen Kanssa uusinta kuin Keskiviikkona

YLE FEM pari poimintaa
Kaikki uusintoja

Perjantaina 20.00-21.00 Vallan Linnake

Torstaina 20.00 -21.00 Vallan Linnake

Keskiviikkoa 20.00-21.00 Vallan Linnake

Kysyä voikin, miksi Ylellä ei riitä edes parhaaseen katseluaikaan uusia ohjelmia suurimmaksi osaksi vuodesta? Mistä me Ylelle maksamme? Miksi tv kanavat eivät voisi olla ensisijaisesti suoria ja uusia ohjelmia varten, uusintojen sijaan?

PÄÄTTÄJÄT HERÄTKÄÄ! Yle-vero tulisi poistaa, koska nykyisellään Yleä ei kiinnosta riittävän paljoa panostaa sisältöihinsä. Kaksi suurinta syytä ovat, ei ole omaa halua ja kun julkinen verovaroin ei painostusta vs kaupalliset.

Lopuksi kysyn kaikilta: Oletteko tyytyväisiä YLEn nykyiseen toimintaan ja ohjelmistoon?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KuunteleJotainMuuta

      Jokainen voi äänestä omilla valinnoillaan, vaikka se ei tuokaan nopeata muutosta, mutta parempi sekin kuin torpata sen mahdollisuus kokonaan.

      Seuraavassa parhaat vaihtoehdot Radio Suomen, Ylex:n ja Puheen tilalle

      Mitä kuunnella: Linkeistä pääset suoraan tutustumaan kanaviin ja voit alkaa kuunnella niitä.

      Radio Suomen tilalla
      - Sisuradio https://sverigesradio.se/sisuradio/
      - Radio Pooki https://www.radiopooki.fi/musiikki
      - Nostalgia http://radionostalgia.fi/ (Ihan jees vanhemman musan ystäville)

      YLEX:n korvaajaksi
      - SEA FM http://www.seafm.fi/


      Yle Puheen tilalle
      - Radioplay podcastit https://radioplay.fi/
      - Sisuradio https://sverigesradio.se/sisuradio/ (Kanavan puhesisällöt podcastit)
      - TuneIn tarjoaa lukuisia maailman puhekanavia https://tunein.com/search/?query=Talk
      - Spotifyn lukuisat suomenkieliset podcast sisällöt.
      Radio Helsinki podcastit https://www.radiohelsinki.fi/podcast/
      Episodi podcastit https://www.episodi.fi/aihe/podcastit/
      Pelaaja (Peleihin liittyvät podcastit myös Spotifysta) https://www.pelaajalehti.com/podcastit

      Kuuntelemalla jotain muuta edesautat laskemaan Ylen radiokanavien kuulijamääriä ja edesautat pysäyttämään nykysuuntaisenn kehityksen jatkumisen.

    • Gjjhhyy

      EI ihme että YLE maksu on pakollinen. tästäkin päösee kun äänestää persuja.

      Ei tule ainuttakaan uutista (vaaleihin saakka) missä ei puhuttaisi ilmastonmuutoksesta. Vaalit kun eivät saisi missään tapauksessa olla maahanmuuttovaalit. Minulle ne ovat sitä, valtamedianmamutuksesta huolimatta ja varsinkin siksi.

      • Abaenwaswtoe

        Pääsisikin. Millä Persut vapauttavt meidät Ylen pakkoraippaverosta, jos muut sitä vastustavat. Persujenkin tulisi ottaa asiassa laajempi kannanotto. Pelkkä meitä syrjitään Ylessä ei paljoa riitä saamaan isoja massoja liikkelle. Tämä puhuttelee persujen äänestäjiä, mutta kaikki muut epäkohdat tämä yhdessä puhuttelevat laajempaa osaa. Asia pitäisi saada esille eduskunnassa.

        Jos persut sen tekee niin hyvä, mutta empä ole yksittäisiä haastatteluja tai heidän omissa someissaan enempää kuullut persujenkaan tästä aiheesta meteliä pitävän. Se on kuitenkin monelle noin 200 euroa ja yrityksille jopa tuhansia. 200 saisi kokovuodeksi haluamaansa katsottavaa ja säästäisikin. sekä paljoon muuhunkin voi kuluttaa. Eikös valinnanpaus ole ollut Kokoomuksen juttuja ei persujen?


    • Ihmettelensuuresti

      Tarvitsevatko monet puolueet Yleä johonkin oman agedansa viestimiseen vai mistä syystä ei vieläkään tehdä sitä mikä olisi oikein. Puolueet toisensa perään puhuvat, tosin hieman eri tavoin mutta tavoite on sama, kansalaisille erityisesti työsskäyville pitää jäädä enemmän käteen. Miksi ei sitten saman tien poisteta YLE-VEROA?

      Kuten ketjun aloittajakin otti yhden tärkeän ryhmän esille. Kuurot ja sokeat. Ainoa mihin voisi syyntää valtion tukea on kuuroille ja sokeille tarkoitettuihin sisältöihin. Tämä voitaisiin toteuttaa lisäämällä nykyiseen tuen saantiin ehto, mitä on myönnetty esim maikkarille uutis ja ajankohtaistoiminnan tueksi. Tietty määrä ohjelmistosta täytyy olla viittomakielellä ja kuvatulkattua. Tuskin kaikki jättäisivät tämän ehdon takia, jos yksikään ottamatta tukea.

      Ihmisellä tulee kuitenkin olla vapaus päättää. Eihän kenenkään ole pakko syyntää rahaa kaupalliselle, miksi Ylelle pitäisi jatkossakin? Toistan. Ihmiselle halutaan jäävän enemmän rahaa kulutettavaksi. Eikö silloin yksi helppoteko asian hyväksi olisi YLE pakkoveron poistaminen.

    • Ihmettelensuuresti

      Ilmeisesti ketään näitä palstoja lukevaa saati tänne kirjoittelevaakaan ei näytä tämä asia kiinnostavan. Kenties olet niin rikas, että ei mitään väliä yhdelle Yle-verolle tai sitten kuulut siihen onnekkaaseen ryhmään joka on vapautettu Yle-verosta.

      Mieti mitä kaikkea saisit jos saisit pitää Ylevero summan itselläsi, päivittäisee käytöön lisää rahaa, laskujenmaksuun, suoratoistopalvelu 12kk ja säästöä tai mihin hyödyllisempään tuo vero voitaisiin kohdistaa kuin yhden mediakonsernin ylläpitämiseen.

      Eikö oikeasti tuolle summalle minkä Ylelle maksat ole parempaa käyttöä?

    • Eimuuntakii

      Viesti listan kärkeen

    • Järkihoiäläjätä

      Ihmiset haluavat tienata työllään enemmän, mutta eivät ole valmiita keventämään verotusta. Missä järki?

      Yksinkertainen sääntö. Mitä vähemmän maksat veroa sen enemmän tienaat.

      • MörjeBörgelssson

        Rikkaat Suomenruotsalaiset kiittää, kun mikään ei muutu!


    • Faktumaattum

      Onneksi Ylevero on kohta historiaa. Sen verran on ollut pelleilyä Ylen toiminta viimeaikoina ja vuosina. Televisiossa uusintontoja aivan liikaa erityisesti parhaaseen katseluaikaan, Ylex:n kuuntelijamäärät alhaisemmat kuin koskaan eikä radikaaleja muutoksia tehdä, Radio Suomessa asiasisältöjen määrä sai väistyä ja tilalle lisää samoja vuosikausia soineita hittibiisejä, Yle puhe sähläys, ei kuunneltu kuulijoita vaikka niin annettiin ymmärtää ja valehdeltiin aluksi että enemmistö olisi ollut tyytyväinen palautteissaan uudistukseen jne. Viimeisimpänä Ylen vaaliohjelmien toiminta. Väyryselle näytettiin tylysti ovea, et kelpaa tentteihimme, Sitten katosi juurikin vain PS:n puheenjohtaja tentti areenasta. Ruotsinkieliseen tenttiin ei hyväksytty lainkaan PS:n edustajaa, Kokoomus ei saanut laittaa tenttiin parasta asettaan kosiskelemaan ruotsinkielisten ääni eli erinomaista ruotsia puhuvaa Juhana Vartiaista. Eikö ruotsinkielisen Ylen tentin tarkoitus ole tehdä sisältöä toisellakotimaisella?

      Käsittämöntä jos vielä RKP puolueena ja ruotsinkielinenkin väestö toivoo Yle-veron pysyvän. Eivät saa edes yhtä stanan vaalitenttiä äidinkielellään, koska Yle on puoluekantansa valinnut ja tuo sitä räikeästi esille. Punavihervasemmisto johon Keskusta uppoaa kultaisena keskitienä vielä mukaan.

      Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ajaa Yle-veron poisto ensivaalikaudella.

      NYT VIHDOIN NÄYTTÄÄ KIINNOSTAVAN! JES! Toivottavasti tästä ei tule uutta Sotea joka kustaan kokoajan eikä ikinä päästä Ylen pakkorahoituksesta eroon.

      Nyt tarkuutta. Yle-veron poistoa vaativassa aloitteessa ei ole tarpeeksi selkäesti huomioitu kaikka asioita tarkasti. Siksi se ei tule varmasti tälläkään kertaa keräämmään riittävästi nimiä. Yksi selkein sieltä puuttuu eriteltynä jonka jo mainitsin pääpirteittäin viestini alkupuolella. Kaikki eivät ole Yleen tyytymättömiä samoista, syistä siksi kaikki syyt tulisi tuoda esille. Tämä on helppoa jos viitsii lukea kommentteja mitä on twitteriin ja facebookkin sekä tänne 24 palstoille kirjoitettu Ylestä. Sekä lukea lehtien kolumeja mielipidekirjoituksia ja niihin kirjoitettuja kommentteja. Kun kaikki asiat on otettu huomioon aloitteessa se varmasti kerää tarpeeksi nimiä ja päätyy pakostakin käsiteltäväksi eduskuntaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1459
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1358
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      41
      1283
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1228
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe