Feministin pahin painajainen

tolkkua.kansalle

Miesten ja naisten aivoissa on eroja!

"Sukupuolten välistä tasa-arvoa ei voi saavuttaa ilman ymmärrystä sukupuolten välisistä eroista aivoissa. Näin väittää ruotsalaispsykiatri Markus Heilig tuoreessa kirjassaan Naisen aivot, miehen aivot – Onko aivoilla sukupuolta? (Atena). Heilig on Linköpingin yliopiston professori ja muun muassa stressiin ja riippuvuuteen perehtynyt tutkija.

Heiligin mielestä sukupuolten tasa-arvosta keskusteltaessa on syytä tuntea aivojen rakennetta ja toimintaa. Jos halutaan puuttua epätasa-arvoon, pitää tietää, miten sukupuolierot vaikuttavat yksilön mahdollisuuksiin.

Kirjassaan Heilig summaa useita tutkimuksia, joissa aivojen sukupuolieroja käsitellään. Hänen mukaansa merkittävimmät erot miesten ja naisten aivoista löytyvät siinä, miten niiden hermosoluyhteydet toimivat.

Naisen aivot järjestäytyvät kehittyessään niin, että isoaivojen puoliskojen hermosolmut pystyvät kommunikoimaan tehokkaasti keskenään. Siitä seuraa esimerkiksi erinomainen tarkkaavuus, monimutkaisten sosiaalisten ärsykkeiden muistaminen, hyvä sana- ja kasvomusti ja hyvä sosiaalinen kognitio, Heilig kirjoittaa.

Miehen aivot taas järjestäytyvät toisin: isoaivojen puoliskojen sisäiset hermosoluyhteydet vahvistuvat. Silloin aivot pystyvät nopeasti ja tehokkaasti tulkitsemaan aistimuksia ja tuottamaan niiden perusteella tarvittavat liikkeet. Miehillä on keskimäärin parempi avaruudellisen hahmottamisen kyky, ja heidän aivonsa kykenevät yhdistämään nopeasti ja tehokkaasti aistimukset ja motoriset reaktiot toisiinsa, hän jatkaa.

Tytöt ovat poikia jonkin verran parempia verbaalisesti ja sosiaalisesti, pojat taas tyttöjä parempia avaruudellisessa hahmottamisessa ja matematiikassa. Heilig havainnollistaa eroja esimerkillä baseball-kentältä.

– Syötä baseball-pallo tytölle ja pojalle, ja huomaat valtavan eron siinä, miten hän osuu palloon, hän sanoo, mutta muistuttaa samalla, että puhutaan keskiarvoista.

Vaihtelu samaa sukupuolta olevien yksilöiden välillä voi olla hyvin suurta.

EROT NÄKYVÄT KOULUSSA

Kaikkein hätkähdyttävimpiä erot ovat Heiligin mukaan kasvavissa nuorissa.

– Noin 13–18-vuotiaiden poikien kehitys on melkein pari vuotta tyttöjä jäljessä. He ovat tyttöjä huonompia kontrolloimaan impulssejaan ja istumaan hiljaa paikoillaan.

– Jos emme ymmärrä, että kyse on perustavanlaatuisesta biologisesta erosta ja ota sitä huomioon, pojat alkavat pudota koulusta, tuntevat olevansa tarpeettomia ja aiheuttavat ongelmia itselleen ja muille. Niin tapahtuu jo, Heilig sanoo.

Opetuksesta ei siksi saisi tulla liian itseohjautuvaa. Heilig on myös sitä mieltä, että poikien voisi jossain tapauksissa olla syytä aloittaa koulu tai autokoulu myöhemmin. Nuoret miehet aiheuttavat paljon onnettomuuksia.

Heilig ei kirjassaan kuitenkaan juuri keskity konkreettisiin ratkaisuihin, siihen, miten aivojen sukupuolieroja voitaisiin käytännössä huomioida paremmin. Ratkaisujen miettiminen on muiden tehtävä, hän sanoo.""

- Me Naiset

38

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkuuuu

      "– On sokeeraavaa kuulla ihmisten sanovan, ettei miesten ja naisten aivojen välillä voi olla mitään biologisia eroja. Mutta jos näytän laboratoriossa post doc -tutkijoille mikroskooppia ja kysyn heiltä, kumman hippotalamuksesta on kyse, he kaikki tietävät vastauksen. Miten on mahdollista, että niin moni ignoroi todellisuuden?

      Jos taas hyväksymme synnynnäisten biologisten sukupuolierojen olemassaolon, emme voi olettaa kaikkien pärjäävän samalla tavalla kaikilla elämän osa-alueilla, Heilig väittää kirjassa.

      – On syytä hyväksyä, että tasa-arvo ei välttämättä tarkoita sitä, että puolet rakennusmiehistä tulee olemaan naisia ja puolet sairaanhoitajista miehiä. Ehkä naiset tulevat valitsemaan eri lailla. Ihmisten valintoja pitää kunnioittaa."

      • " On syytä hyväksyä, että tasa-arvo ei välttämättä tarkoita sitä, että puolet rakennusmiehistä tulee olemaan naisia ja puolet sairaanhoitajista miehiä."


        Kyllä raksan minja on kyllä minun silmissäni miesoletettu :-)


      • hippotalamus

        "Mutta jos näytän laboratoriossa post doc -tutkijoille mikroskooppia ja kysyn heiltä, kumman hippotalamuksesta on kyse, he kaikki tietävät vastauksen. Miten on mahdollista, että niin moni ignoroi todellisuuden?"

        On itsestään selvää että naiset ja miehet ovat biologisesti erilaisia varmasti myös aivojen osalta. Siihen ei tarvita edes tieteellistä tutkimusta. Mutta on vähän yksisilmäistä jättää huomiotta se millainen elin aivot on ominaisuuksiltaan.

        Aivot ovat ulkoisten olosuhteiden mukaan muokkautuva elin. Jotkut väittävät että aivoista voi nähdä jopa sen onko aivojen omistaja soittanut jotakin instrumenttia eläessään. Sekin tiedetään että varsinkin kasvuikäisten lasten kohdalla esim. verbaalinen ja sosiaalinen väkivalta muokkaa fyysisesti aivoja.

        Sellaista osaa ei aivoissa olekaan kuin hippotalamus, kuule. Siellä on hippokampus sekä hypotalamus. Joidenkin tietojen mukaan mm. hippokampus kutistuu lapsuuden aikaisen kaltoinkohtelun seurauksena.

        Kun aivotutkijat löytävät jonkin ominaisuuden aivoista, rakenteellisen tai toiminnallisen, olennainen kysymys tietysti on onko löydös jonkin ulkoisen tekijän aiheuttama seuraus vai onko ominaisuus aivoissa oleva pysyvä geneettinen muuttumaton ominaispiirre.

        Tätähän on kysytty paljon varsinkin tiettyjen ns. "mielenterveyshäiriöiden" kohdalla joiden olemassaoloa perustellaan sillä että ne ovat aivojen toimintahäiriöitä. Eli niiden olemassaolon voi todistaa lääketieteellisin testein. Tällainen on esim. trendikäs ADHD. Jostain syystä ADHD:n diagnoosia ei yleensä tehdä aivotutkimusten perusteella, vaikka se tietenkin pitäisi diagnosoida nimenomaan lääketieteellisin testein jos se on aivoperäinen sairaus. Näihinkin 'sairauksiin' suhtaudutaan arkielämässä kuin ne olisivat primäärisiä sairauksia, vailla ympäristön vaikutusta. Hyvin todennäköisesti nekin ovat ympäristön aikaansaannosta johon aivot reagoivat.

        Samaa voi tietysti kysyä myös sukupuolten välisten aivojen eroavaisuuksien kohdalla. Voihan sitäkin kysymystä lähestyä siltä kantilta että erot ovat syntyneet ulkoisten olosuhteiden seurauksena pitkän evoluutiokehityksen tuloksena.

        Feminismin kannalta olennaista ei ole kysymys ovatko miehet ja naiset erilaisia.

        Olennaista on kysymys millä tavalla yhteiskunta arvottaa sukupuolille erityispiirteisiä ominaisuuksia.

        Miksi naisellisia ominaisuuksia pidetään vähemmän arvostettavina ja vähemmän vakavasti otettavina kuin miehisiä? Varsinkin kun tiedetään (tämä on tieteellisesti todistettua faktaa) että nimenomaan äidinrakkaus on varhaislapsuudessa ihmiselämän olennaisin ja tärkein asia. llman sitä ihmisestä ei kasva tasapainoista aikuista. Lapselle ei myöskään riitä fyysisten tarpeiden täyttäminen, vaan lapsi tarvitsee nimenomaan rakkautta ja huolenpitoa sen ohessa pysyäkseen hengissä. Varhaislapsuudessa saatua äidin ja lapsen välistä symbioosia ei voi korvata millään.

        Luonnossa eläinlajit jotka jakavat vanhemmuuden, eivät selviä ilman SEKÄ uroksen ETTÄ naaraan panosta jälkeläisten kasvattamiseen. Kummankin ominaispiirteinen panos on yhtä tärkeä. Jos toinen kuolee, toinen ei selviä yksin. Feministiseltä kannalta olennainen kysymys on se miksi yhteiskunnat niin helposti tekevät naisista nimenomaan biologisten syiden vuoksi riippuvaisempia miehistä, kuin toisinpäin. Feministit ovat aikojen saatossa pyrkineet kompensoimaan tätä epätasapainoa luomalla asenteita joissa naisten pitää "voida" ryhtyä miehiksi ollakseen tasa- arvoisessa asemassa yhteiskunnallisessa elämässä miesten kanssa. Ikäänkuin naisen miehistyminen olisi tasa- arvoista. Tämä tietysti yksilöllisistä ominaisuuksista riippuen sopii joillekin. Mutta feminismi on melkein koko olemassaolonsa ajan ajanut tämän marginaalisen naisjoukon asiaa joka ei nauti esim. äitiydestä, eikä suinkaan ns. peristeisen naiseuden ja äitiyden arvostamisen nostamista. Useimmat naiset joutuvat ns. tasa- arvoisissa yhteiskunnissa elämään luontaisten vaistojensa vastaisesti saavuttaakseen tasa- arvoisen aseman miehen kanssa. Tämä johtuu siitä että yhteiskunnat eivät arvosta naiseutta, ja naisellisia ominaisuuksia yhtä tärkeinä kuin miehisiä. Siitäkään huolimatta että äitiyden merkitys ihmisen koko elämänkaareen on tieteellisesti todistettu fakta.


    • lgbt.jorinaa

      Minkä tuossa pitäisi olla feministille painajaismaista?

      Jos feministit kuvittelisivat miesten ja naisten olevan samanlaisia, naisasialiikkeelle ei olisi mitään tarvetta.

      Feminismi PERUSTUU siihen tosiasiaan että on olemassa naisia ja miehiä jotka ovat kaksi ERI sukupuolta.

      Joten lopeta toi lgbt horinan sekoittaminen feminismiin.

      • femifasistit

        Olet itse aika sekaisin. Lgbt ja sukupuolineutraalius ovat niin olennainen osa feminismiä, ettet voi olla feminismi, jos et kannata niitä.

        Feminismi perustuu siihen tosiasiaan, että miehet ovat pahoja. Kun feministi on tajunnut, ettei hänen kyvyillään miehiä voi tuhota, on vaihtoehdoksi valittu miesten naisistaminen. Koska sekään ei ole onnistunut, on kohderyhmäksi valittu helpommin muokattavat pikkulapset.


      • kökkörööö

        Intersektionaalinen feminismi ON valtavirtafeminismiä. Voit toki itse olla jokin vanhan koulukunnan toisen aallon päsmäri, mutta jos sanot olevasi feministi niin JOKAINEN yhdistää sinut noihin valtavirtasekopäihin ja annat samalla äänesi heille.


      • kjgjh
        kökkörööö kirjoitti:

        Intersektionaalinen feminismi ON valtavirtafeminismiä. Voit toki itse olla jokin vanhan koulukunnan toisen aallon päsmäri, mutta jos sanot olevasi feministi niin JOKAINEN yhdistää sinut noihin valtavirtasekopäihin ja annat samalla äänesi heille.

        Intersektionaalinen sekoilufeminismi joka on tehnyt sekusaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioista jotain käsittämätöntä teko"feminismiä" julkisuudessa, on vain ja ainoastaan tämän hetken isoäänisin trendi, niin sanottu kolmas aalto. Ei mitään muuta.

        Se ei mitätöi feminismin perustaa naisasialiikkeenä. Eikä tämä tosiasia muutu miksikään sinun kiukuttelullasi.


      • onkoväärähuomio
        kjgjh kirjoitti:

        Intersektionaalinen sekoilufeminismi joka on tehnyt sekusaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioista jotain käsittämätöntä teko"feminismiä" julkisuudessa, on vain ja ainoastaan tämän hetken isoäänisin trendi, niin sanottu kolmas aalto. Ei mitään muuta.

        Se ei mitätöi feminismin perustaa naisasialiikkeenä. Eikä tämä tosiasia muutu miksikään sinun kiukuttelullasi.

        Ei ole kiukuttelemista sanoa, että nykyinen feminismi on 95% intersektionaalista sekoilua, ihmettelen miten ihmeessä et itse ole sitä havainnut?
        Jos edustat jotain vanhemman aallon feminismiä niin teikäläisistä ei näy kyllä hesarin, ylen, Iikka Kiven, Rasmuksen, cutting edge-feministiaktivistien tai blogimaailman sivuilla jälkeäkään...


    • TuttuaJuttua

      Tuokin tutkija todistaa, että miehet ovat tieteissä ja logiikassa älykkäämpiä kuin naiset.

      Naiset ovat taas tunnepuolella ja sosiaalisuudessa monipuolisempia ja parempia.

      Tutkija toi esiin tärkeän ongelman poikien koulumenestyksestä. Onhan järjetöntä, että tyttöjä älykkäämmät pojat eivät pärjää koulussa ja eivät siten pääse korkeampaan koulutukseen. Se on valtavaa resurssien hukkaamista.

      • Tunnepuolella parempi on turhuutta.


      • Feministi666

        Ei ole. Etkö lukenut ollenkaan aiempaa? Juurihan sanottiin että tunnepuoli on yhtä tärkeää lapsen kehittymisessä kuin kaikki muukin?


    • hehhh

      Aivotutkijatkin joutuvat anteeksi pyydellen ja hienovaraisesti kertomaan , että naisten ja miesten aivoissa on eroa. Aikamme kuva.

      Feministejä ja muuta laitavasemmistoa kiukuttaa oikea tieteellinen totuus. Ei sovi tuon lahkon uskonkappaleeseen, jonka mukaan kaikki on "sosiaalista konstruktiota". Naisen ja miehen välillä ei kuulemma ole muuta biologista eroa kuin sukupuolielimet. (jos kohta nekään, koska sukupuoltaan voi nykyään vaihtaa vain asiasta ilmoittamalla)

    • sdfgsfdg

      Aivojen rakenne-eroista voitaisiin luontevasti siirtyä varsinaiseen tabuun: miehissä on huomattavasti enemmän huippuälykkäitä yksilöitä. Yli 138 älykkyysosamääräpisteen omaavissa on peräti 1,8 kertaa enemmän miehiä. Siis lähes kaksinkertainen määrä naisiin verrattuna.

      Onko siis siltäkään osin mikään ihme, jos miehiä löytyy yhteiskunnan huipulta enemmän? Sanoisin, että se on vain luonnollista.

      • pätemisentarve

        Äly ei ole tieteellinen fakta, eikä kukaan osaa edes määritellä mitä äly on. Älykkyystestit mittaavat mm. kognitiivisia taitoja ja erilaisia kykyjä sekä lahjoja, jotka ovat vain hyvin pieni osa ihmisen kaikista ominaisuuksista. Se että miehet ovat keksimääräisesti vahvemmilla joissakin taidoissa, ovat naiset puolestaan vahvempia toisissa. Tästä ei seuraa että miehet ovat jotenkin älykkäämpiä olentoja naisiin nähden. Ja tällaisen asian ymmärtämiseen ei tarvitse olla kovin älykäs.

        Alfred Binet kehitti ensimmäisen "älykkyyttä" mittaavan testin 1903 Ranskan valtion pyynnöstä. Tähän Simon- Binetin testiin kuului mm. kysymys mikä näistä naisten naamoista on kaunis ja mikä ruma:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford–Binet_Intelligence_Scales#/media/File:Simon-Binet_Ugly_Face_Item_from_1911_journal.png

        Tämä kuvastaa varmasti älykkyysmittausten kehittelijöiden omaa huikaisevaa älyn virtaa, ja tälle pohjalle kannattaa perustaa käsitys siitä millainen ihminen on älyäs ja millainen tyhmä.

        Tietysti kun nyt totesit että miehissä on huomattavasti enemmän huippuälykkäitä yksilöitä, katsoa vähän tarkemmin millaisia nämä huippuälykkäät ihmiset yleensä ovat. Yleensähän huippuälykkäät ovat vähintäänkin autisteja, usein heiltä löytyy useampi erityisesti sosiaalisiin taitoihin ja arkisen elämän haasteisiin liittyviä vajavaisuuksia. Kun tarpeeksi pitkälle mennään huippuälykkäiden ihmisten seulonnassa pääsemme ihmettelemään savantteja, joiden kyvyt muistuttavat yliluonnollisia taitoja, mutta samaan aikaan heidät luokitellaan vaikeasti kehitysvammaisiksi.

        Älykkysjorina ei ole tänä päivänäkään mitään muuta kuin tiettyjen ihmisryhmien omaa pätemisentarvetta ja vallanhalua.

        Se kuka on tyhmä ja kuka älykäs ei ole muuta kuin jokaisen subjektiivinen mielipide.

        Kapish?


      • loistava.suoritus
        pätemisentarve kirjoitti:

        Äly ei ole tieteellinen fakta, eikä kukaan osaa edes määritellä mitä äly on. Älykkyystestit mittaavat mm. kognitiivisia taitoja ja erilaisia kykyjä sekä lahjoja, jotka ovat vain hyvin pieni osa ihmisen kaikista ominaisuuksista. Se että miehet ovat keksimääräisesti vahvemmilla joissakin taidoissa, ovat naiset puolestaan vahvempia toisissa. Tästä ei seuraa että miehet ovat jotenkin älykkäämpiä olentoja naisiin nähden. Ja tällaisen asian ymmärtämiseen ei tarvitse olla kovin älykäs.

        Alfred Binet kehitti ensimmäisen "älykkyyttä" mittaavan testin 1903 Ranskan valtion pyynnöstä. Tähän Simon- Binetin testiin kuului mm. kysymys mikä näistä naisten naamoista on kaunis ja mikä ruma:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford–Binet_Intelligence_Scales#/media/File:Simon-Binet_Ugly_Face_Item_from_1911_journal.png

        Tämä kuvastaa varmasti älykkyysmittausten kehittelijöiden omaa huikaisevaa älyn virtaa, ja tälle pohjalle kannattaa perustaa käsitys siitä millainen ihminen on älyäs ja millainen tyhmä.

        Tietysti kun nyt totesit että miehissä on huomattavasti enemmän huippuälykkäitä yksilöitä, katsoa vähän tarkemmin millaisia nämä huippuälykkäät ihmiset yleensä ovat. Yleensähän huippuälykkäät ovat vähintäänkin autisteja, usein heiltä löytyy useampi erityisesti sosiaalisiin taitoihin ja arkisen elämän haasteisiin liittyviä vajavaisuuksia. Kun tarpeeksi pitkälle mennään huippuälykkäiden ihmisten seulonnassa pääsemme ihmettelemään savantteja, joiden kyvyt muistuttavat yliluonnollisia taitoja, mutta samaan aikaan heidät luokitellaan vaikeasti kehitysvammaisiksi.

        Älykkysjorina ei ole tänä päivänäkään mitään muuta kuin tiettyjen ihmisryhmien omaa pätemisentarvetta ja vallanhalua.

        Se kuka on tyhmä ja kuka älykäs ei ole muuta kuin jokaisen subjektiivinen mielipide.

        Kapish?

        "Äly ei ole tieteellinen fakta, eikä kukaan osaa edes määritellä mitä äly on."

        Aivan, olet oikeassa.

        Siksi onkin parempi katsoa sitä, mitä sukupuolet ovat älyillään saaneet aikaan. Naisten saavutusten huipputulos on oppijärjestelmä nimeltään feminismi.


      • pätemisentarve
        loistava.suoritus kirjoitti:

        "Äly ei ole tieteellinen fakta, eikä kukaan osaa edes määritellä mitä äly on."

        Aivan, olet oikeassa.

        Siksi onkin parempi katsoa sitä, mitä sukupuolet ovat älyillään saaneet aikaan. Naisten saavutusten huipputulos on oppijärjestelmä nimeltään feminismi.

        Kuvastavatko nämä kolmen rivin ilmeisesti nokkeliksi tarkoittamasi asiasisällöttömät letkautukset suurempaa älyllistä suorituskykyä kuin vaikkapa minun edellinen pidempi ja hyvin perusteltu postaukseni? Tätä voisit ihan ensi alkuun kysyä itseltäsi. Oletuksena tietysti että olet mies etkä masokistisesti omaa sukupuoltaan vihaava nainen.

        Monen nimekkään historiankirjoihin naamavärkkinsä saaneen suurmiehen keksintöjen ja saavutusten taustalla on ollut se vaimo siellä taustalla. Mutta koska naisilla ei perinteisesti ole ollut vaikutusvaltaa sikäläisissä yhteiskunnissa ja naisten ideoihin on perinteisesti suhtauduttu pilkallisesti, ovat heidän miehensä varastaneet naisten ideat ja esitelleet ne ominaan. Tällaisia väitteitä on esitetty esim. Einsteinin ensimmäisestä vaimosta joka joutui luoumaan omasta urastaan miehensä hyväksi.

        https://www.independent.co.uk/news/long_reads/mileva-maric-albert-einsten-physics-science-history-women-a8396411.html

        Luonnollisesti en mitätöi suurmiesten suursaavutuksia, kaikki kunnia heille itse keksimistään ideoista. Mutta et sinä kovin älykäs voi olla jos et kykene näkemään naisen yhteiskunnallisen aseman vaikutusta historiassa siihen miten hyvin naiset ovat saaneet omat ideansa näkyville, saati vakavasti otetuiksi.


      • feministinenselitys
        pätemisentarve kirjoitti:

        Kuvastavatko nämä kolmen rivin ilmeisesti nokkeliksi tarkoittamasi asiasisällöttömät letkautukset suurempaa älyllistä suorituskykyä kuin vaikkapa minun edellinen pidempi ja hyvin perusteltu postaukseni? Tätä voisit ihan ensi alkuun kysyä itseltäsi. Oletuksena tietysti että olet mies etkä masokistisesti omaa sukupuoltaan vihaava nainen.

        Monen nimekkään historiankirjoihin naamavärkkinsä saaneen suurmiehen keksintöjen ja saavutusten taustalla on ollut se vaimo siellä taustalla. Mutta koska naisilla ei perinteisesti ole ollut vaikutusvaltaa sikäläisissä yhteiskunnissa ja naisten ideoihin on perinteisesti suhtauduttu pilkallisesti, ovat heidän miehensä varastaneet naisten ideat ja esitelleet ne ominaan. Tällaisia väitteitä on esitetty esim. Einsteinin ensimmäisestä vaimosta joka joutui luoumaan omasta urastaan miehensä hyväksi.

        https://www.independent.co.uk/news/long_reads/mileva-maric-albert-einsten-physics-science-history-women-a8396411.html

        Luonnollisesti en mitätöi suurmiesten suursaavutuksia, kaikki kunnia heille itse keksimistään ideoista. Mutta et sinä kovin älykäs voi olla jos et kykene näkemään naisen yhteiskunnallisen aseman vaikutusta historiassa siihen miten hyvin naiset ovat saaneet omat ideansa näkyville, saati vakavasti otetuiksi.

        Siinähän se tuli. Miehet ovat varastaneet kaiken naisilta, ihan ompelukoneesta lähtien.


      • pätemisentarve
        feministinenselitys kirjoitti:

        Siinähän se tuli. Miehet ovat varastaneet kaiken naisilta, ihan ompelukoneesta lähtien.

        Eikö se mennyt niin päin että naiset ovat varastaneet kaiken miehiltä koska naiset ovat niin tyhmiä etteivät ole koskaan saavuttaneet itse mitään?

        Ja naiset ovat niin pahoja että käyttävät miehiä enemmän jopa väkivaltaa. Ja raiskailevat miespoloja liukuhihnalla. Ja että naiset pahuudellaan pakottavat sinut miesparan jopa pyytämään anteeksi sitä että olet mies. Ja ja ja.... mitä kaikkea muuta naisten syntilistalle sitten keksitkään.

        Jos olet heteromies elämäsi täytyy olla todella ikävää kun et pysty näkemään naisissa yhtikäs mitään kunnioittamisen arvoista. Oman ja varsinkin naisten hyvinvoinnin vuoksi toivon hartaasti että olet homoseksuaali ja pysyt mahdollisimman kaukana naissukupuolesta. Naiset karttavat sinua kuin ruttoa jokatapauksessa. Tai no, ainakin itseään kunnioittavat normaalit. Sinua varten on vain omanarvontunnottomia itsetuhoisia masokisteja tarjolla. Ja nekin juoksevat naama inhosta norsunvitulla lopulta pakoon koska sinä olet jopa masokistinaisen sietokyvylle liikaa.


      • alpertsa
        pätemisentarve kirjoitti:

        Kuvastavatko nämä kolmen rivin ilmeisesti nokkeliksi tarkoittamasi asiasisällöttömät letkautukset suurempaa älyllistä suorituskykyä kuin vaikkapa minun edellinen pidempi ja hyvin perusteltu postaukseni? Tätä voisit ihan ensi alkuun kysyä itseltäsi. Oletuksena tietysti että olet mies etkä masokistisesti omaa sukupuoltaan vihaava nainen.

        Monen nimekkään historiankirjoihin naamavärkkinsä saaneen suurmiehen keksintöjen ja saavutusten taustalla on ollut se vaimo siellä taustalla. Mutta koska naisilla ei perinteisesti ole ollut vaikutusvaltaa sikäläisissä yhteiskunnissa ja naisten ideoihin on perinteisesti suhtauduttu pilkallisesti, ovat heidän miehensä varastaneet naisten ideat ja esitelleet ne ominaan. Tällaisia väitteitä on esitetty esim. Einsteinin ensimmäisestä vaimosta joka joutui luoumaan omasta urastaan miehensä hyväksi.

        https://www.independent.co.uk/news/long_reads/mileva-maric-albert-einsten-physics-science-history-women-a8396411.html

        Luonnollisesti en mitätöi suurmiesten suursaavutuksia, kaikki kunnia heille itse keksimistään ideoista. Mutta et sinä kovin älykäs voi olla jos et kykene näkemään naisen yhteiskunnallisen aseman vaikutusta historiassa siihen miten hyvin naiset ovat saaneet omat ideansa näkyville, saati vakavasti otetuiksi.

        ... vaimosta joka joutui luoumaan omasta urastaan...

        Kerrotko vielä mikä oli se ura, josta Mileva joutui luopumaan?

        Kovasti ihmeellistä on myös se, ettei Milevan tieteellisestä neroudesta ole mitään tuloksia sen jälkeen, kun hän erosi Albertista. Albert itse kyllä jatkoi hommia pitkin maailmaa.


      • feministinenselitys
        pätemisentarve kirjoitti:

        Eikö se mennyt niin päin että naiset ovat varastaneet kaiken miehiltä koska naiset ovat niin tyhmiä etteivät ole koskaan saavuttaneet itse mitään?

        Ja naiset ovat niin pahoja että käyttävät miehiä enemmän jopa väkivaltaa. Ja raiskailevat miespoloja liukuhihnalla. Ja että naiset pahuudellaan pakottavat sinut miesparan jopa pyytämään anteeksi sitä että olet mies. Ja ja ja.... mitä kaikkea muuta naisten syntilistalle sitten keksitkään.

        Jos olet heteromies elämäsi täytyy olla todella ikävää kun et pysty näkemään naisissa yhtikäs mitään kunnioittamisen arvoista. Oman ja varsinkin naisten hyvinvoinnin vuoksi toivon hartaasti että olet homoseksuaali ja pysyt mahdollisimman kaukana naissukupuolesta. Naiset karttavat sinua kuin ruttoa jokatapauksessa. Tai no, ainakin itseään kunnioittavat normaalit. Sinua varten on vain omanarvontunnottomia itsetuhoisia masokisteja tarjolla. Ja nekin juoksevat naama inhosta norsunvitulla lopulta pakoon koska sinä olet jopa masokistinaisen sietokyvylle liikaa.

        Mistä nyt moinen kiukku? Feministinen ja aika helppo selitys asialle on tosiaan se, että naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset.

        Nyt tarvitaan vielä muutamia esimerkkejä näistä varkauksista.


      • ei.hullummin
        pätemisentarve kirjoitti:

        Eikö se mennyt niin päin että naiset ovat varastaneet kaiken miehiltä koska naiset ovat niin tyhmiä etteivät ole koskaan saavuttaneet itse mitään?

        Ja naiset ovat niin pahoja että käyttävät miehiä enemmän jopa väkivaltaa. Ja raiskailevat miespoloja liukuhihnalla. Ja että naiset pahuudellaan pakottavat sinut miesparan jopa pyytämään anteeksi sitä että olet mies. Ja ja ja.... mitä kaikkea muuta naisten syntilistalle sitten keksitkään.

        Jos olet heteromies elämäsi täytyy olla todella ikävää kun et pysty näkemään naisissa yhtikäs mitään kunnioittamisen arvoista. Oman ja varsinkin naisten hyvinvoinnin vuoksi toivon hartaasti että olet homoseksuaali ja pysyt mahdollisimman kaukana naissukupuolesta. Naiset karttavat sinua kuin ruttoa jokatapauksessa. Tai no, ainakin itseään kunnioittavat normaalit. Sinua varten on vain omanarvontunnottomia itsetuhoisia masokisteja tarjolla. Ja nekin juoksevat naama inhosta norsunvitulla lopulta pakoon koska sinä olet jopa masokistinaisen sietokyvylle liikaa.

        Onhan feministi keksinyt pillukuviolla koristellun laukun ja sukat, joissa lukee feministi:

        https://tulva.fi/#kauppa


      • pätemisentarve
        feministinenselitys kirjoitti:

        Mistä nyt moinen kiukku? Feministinen ja aika helppo selitys asialle on tosiaan se, että naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset.

        Nyt tarvitaan vielä muutamia esimerkkejä näistä varkauksista.

        "Feministinen ja aika helppo selitys asialle on tosiaan se, että naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset."

        Kuka niin on väittänyt?

        Onko sulla vähän niinkuin ylipuhumisen taipumusta? Piiiiiiikkasen niinku vedetään överiksi toisten sanomisia? Vähän niinku vedetään mutkaa suoraksi?

        Mikäli edustat heteromiestä olet totta todellakin todiste siitä ettei draamakuninkuus ole vain homomiesten heiniä.


      • pätemisentarve
        ei.hullummin kirjoitti:

        Onhan feministi keksinyt pillukuviolla koristellun laukun ja sukat, joissa lukee feministi:

        https://tulva.fi/#kauppa

        Näin feministinä on vaikea ymmärtää teitä uhriutuvia miespoloja että miksi te ette pyri voimaannuttamaan itseänne? Sen sijaan että sinäkin edes yrittäisit korjata tuota olematonta itsetuntoasi ja voimaannuttaa omanarvontuntoasi miehenä, tuhlaat kaiken aikasi jossain helvetin tulvan sivuilla. Juokset jossain hiton angstaavien teini- ikään jämähtäneiden tyttöparkojen edessä uhriutumassa sen sijaan että kasvattaisit sen saatanan miehisen selkärangan itsellesi.

        Mikään ei ole epäseksikkäämpi olento kuin itsetunto- ongelmainen uhriutunut vinkukaula mies joka heittäytyy maahan kiukuttelemaan ja syyttää naista kaikesta. Todella vastenmielistä. Ja noloa.


      • näitähän.löytyy
        pätemisentarve kirjoitti:

        "Feministinen ja aika helppo selitys asialle on tosiaan se, että naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset."

        Kuka niin on väittänyt?

        Onko sulla vähän niinkuin ylipuhumisen taipumusta? Piiiiiiikkasen niinku vedetään överiksi toisten sanomisia? Vähän niinku vedetään mutkaa suoraksi?

        Mikäli edustat heteromiestä olet totta todellakin todiste siitä ettei draamakuninkuus ole vain homomiesten heiniä.

        Ai niin, se astiankuivauskaappi unohtui.


      • feministinenselitys
        pätemisentarve kirjoitti:

        "Feministinen ja aika helppo selitys asialle on tosiaan se, että naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset."

        Kuka niin on väittänyt?

        Onko sulla vähän niinkuin ylipuhumisen taipumusta? Piiiiiiikkasen niinku vedetään överiksi toisten sanomisia? Vähän niinku vedetään mutkaa suoraksi?

        Mikäli edustat heteromiestä olet totta todellakin todiste siitä ettei draamakuninkuus ole vain homomiesten heiniä.

        "Kuka niin on väittänyt?"

        Niinhän tuossa linkittämässäsi lehtijutussa väitettiin. Todisteita tosin ei ollut, pelkkiä feministisiä arvailuja.


      • pätemisentarve
        feministinenselitys kirjoitti:

        "Kuka niin on väittänyt?"

        Niinhän tuossa linkittämässäsi lehtijutussa väitettiin. Todisteita tosin ei ollut, pelkkiä feministisiä arvailuja.

        Sen enempää linkin takaa löytyvässä jutussa kuin minunkaan viesteissäni ei missään kohtaa väitetä että "naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset."

        Opettele puhumaan TOTTA, idiootti.


      • feministinenselitys
        pätemisentarve kirjoitti:

        Sen enempää linkin takaa löytyvässä jutussa kuin minunkaan viesteissäni ei missään kohtaa väitetä että "naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset."

        Opettele puhumaan TOTTA, idiootti.

        Ei tietenkään väitetä. Naistyypilliseen tapaan vain vihjaillaan asian olevan näin.


      • hehhh
        pätemisentarve kirjoitti:

        Näin feministinä on vaikea ymmärtää teitä uhriutuvia miespoloja että miksi te ette pyri voimaannuttamaan itseänne? Sen sijaan että sinäkin edes yrittäisit korjata tuota olematonta itsetuntoasi ja voimaannuttaa omanarvontuntoasi miehenä, tuhlaat kaiken aikasi jossain helvetin tulvan sivuilla. Juokset jossain hiton angstaavien teini- ikään jämähtäneiden tyttöparkojen edessä uhriutumassa sen sijaan että kasvattaisit sen saatanan miehisen selkärangan itsellesi.

        Mikään ei ole epäseksikkäämpi olento kuin itsetunto- ongelmainen uhriutunut vinkukaula mies joka heittäytyy maahan kiukuttelemaan ja syyttää naista kaikesta. Todella vastenmielistä. Ja noloa.

        Ettet nyt vain projisoi?

        Miten kävikään niin, että sinut sai suuttumaan älykkyydestä keskustelu?


      • semmoista.taas
        hehhh kirjoitti:

        Ettet nyt vain projisoi?

        Miten kävikään niin, että sinut sai suuttumaan älykkyydestä keskustelu?

        Ei sulla ole sitten näitä parin lauseen letkautuksia parempaa tarjottavaa tähän keskusteluun. Eikö löydy argumenttia? Et keksi mitään järkevää sanottavaa itse aiheesta? Et ole uskaltanut edes lukea kommenttejani. Niinpä niin. =)


      • joku.kuitenkin.kirjoitti
        pätemisentarve kirjoitti:

        Sen enempää linkin takaa löytyvässä jutussa kuin minunkaan viesteissäni ei missään kohtaa väitetä että "naiset ovat keksineet kaiken ja miessiat ovat varastaneet naisten työn tulokset."

        Opettele puhumaan TOTTA, idiootti.

        ... ovat heidän miehensä varastaneet naisten ideat ja esitelleet ne ominaan.


      • hehhh
        semmoista.taas kirjoitti:

        Ei sulla ole sitten näitä parin lauseen letkautuksia parempaa tarjottavaa tähän keskusteluun. Eikö löydy argumenttia? Et keksi mitään järkevää sanottavaa itse aiheesta? Et ole uskaltanut edes lukea kommenttejani. Niinpä niin. =)

        Argumentit on jo aikaa sitten esitetty - ja sinulla selvästikin paloi niistä käämit :)


      • ei.hullummin
        pätemisentarve kirjoitti:

        Näin feministinä on vaikea ymmärtää teitä uhriutuvia miespoloja että miksi te ette pyri voimaannuttamaan itseänne? Sen sijaan että sinäkin edes yrittäisit korjata tuota olematonta itsetuntoasi ja voimaannuttaa omanarvontuntoasi miehenä, tuhlaat kaiken aikasi jossain helvetin tulvan sivuilla. Juokset jossain hiton angstaavien teini- ikään jämähtäneiden tyttöparkojen edessä uhriutumassa sen sijaan että kasvattaisit sen saatanan miehisen selkärangan itsellesi.

        Mikään ei ole epäseksikkäämpi olento kuin itsetunto- ongelmainen uhriutunut vinkukaula mies joka heittäytyy maahan kiukuttelemaan ja syyttää naista kaikesta. Todella vastenmielistä. Ja noloa.

        Naisälyä piti etsiä ja mistäpä sitä enemmän löytyisi kuin edistyksellisten feministien Tulvalehdestä. Tässä siitä esimerkki:

        "Avioliiton idea on tuhottava ennen kuin voimme määritellä sen uudelleen, sanoo tasa-arvoisen avioitumisen kritiikki. Järjestimme juhlat, uudistetut häät, joissa kaikki ihmiset voivat naida toisensa ilman odotuksia romantiikasta."

        Selvähän tämä on. Feministi haluaa tuhota. Mutta miksi kaikkien on naitava kaikkia?


    • sorronYöstä
      • siksaksinger

        Onneksi nainen keksi myös ompelukoneen. Ilman rouva Singerin keksintöä alkeelliset miehet ompelisivat vieläkin nahkoja yhteen luuneulalla.


    • innovaatiot

      Vuosikymmeniin ei naisia ja älyään ainakaan ole mikään enää pidätellyt. Puinen dildo lienee viimeisin naiskeksintö? Onko muita merkittäviä innovaatioita?

      Kautta aikojen mahtavin keksintö on tietysti salaliittoteorioista ja loputtomista tuplastandardeistaan tunnettu tasa-arvoliike nimeltä feminismi.

      • kaikki.yhtaHyvia

        Hatussa hautuu moderni kuivauskaappi.


      • hattujohto
        kaikki.yhtaHyvia kirjoitti:

        Hatussa hautuu moderni kuivauskaappi.

        Saattaa valmistua proto jo muutaman vuoden kuluttua. Pahvista ajateltiin, kun puutyöt on niin hankalia.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6123
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3705
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1445
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1438
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1355
    Aihe