Soldem kokemuksia?

Laavu

Kuinka paljon ihmisillä on kokemuksia yrityksestä joka käyttää markkinointinimeä Soldem?

Tästä oli hyvä avata uusi ketju, koska yritys on aikaisemmin toiminut STC(Suomen telecenter) nimellä. Ihmiset eivät varmasti löydä kokemuksia nyt oikean yrityksen alta. Nimenvaihtoon suurena syynä varmasti on ollut se että vanha nimi on kulutettu loppuun ja huonojen kokemuksien vuoksi ihmiset osasivat vältellä paikkaa.

Yrityksen toimialahan on puhelinmyynti. Heillä on useita eri toimeksiantoja mitä tekevät alihankintana. Alan perinteiseen tyyliin työntekijöitä haetaan aina jollakkin hienolta kuulostavalla nimellä. Tämä ei kuitenkaan poista työn raadollisuutta ja huonosti toimivan organisaation temppuja.

Soldemilla myös käsitykseni mukaan oikeassa projektissa toimimalla on mahdollisuus päästä kohtalaisiin ansioihin. Tämä vaatii todella ammattimaista otetta työhön ja todella kovaa panostusta.

Yrityksestä on hyvä tuoda julki asioita mitkä kannattaa ottaa huomioon jos sinne päättää hakeutua. Yrityksellä on erittäin huono johtamiskulttuuri mikä lähtee luonnollisesti valumaan ylhäältä alaspäin. Tämä on todella tärkeä asia myyntiorganisaatiossa. Yrityksen johdolla ei ole kokemusta muista alan töistä ja heillä ei ole mitään päteviä koulutuksia. Tämähän luonnollisesti näkyy jokaisen työntekijän arjessa. Tämä organisaatio on rakennettu puhelinmyyjien kesken jossa on sitten kavereita nimitetty toimitusjohtajiksi, myyntijohtajiksi, kouluttajiksi jne. Tämä on sellainen sokea johdattaa sokeaa ilmiö millä ei tietenkään ole hyviä vaikutuksia kenellekkään.
Suurena asiana myös on huomioitava yrityksen palkkaus mikä on tärkeä asia kaikille työssäkäyville. Yrityksessä maksetaan tietysti pohjapalkka mikä on niin pieni kuin on mahdollista maksaa. Tämä ei ole huono asia, koska myyntiä ei kannata tehdä pohjapalkalla. Provisioissa sitten onkin suuria puutteita. Provisiot on ajettu ahtaammalle vuosi vuodelta. Näissä myös tapahtuu muutoksia nopealla aikataululla mikä on todella huono seikka. Yrityksessä siis ei ole turvassa koskaan palkkauksen suhteen.

Tässä yrityksessä on myös tapana lupailla työntekijöille asioita mitkä eivät tule koskaan tapahtumaan. Näillä viesteillä työntekijä yritetään vaan pitää mahdollisimman pitkään talossa, jotta hänellä olisi jotain odotettavaa. Hyvänä huomiona on yrityksen sisäiset koulutukset. Ihmisille annetaan kuvaa mahdollisuudesta edetä urallaan käymällä sisäisiä koulutuksia, mutta käytännössähän tämä on sula mahdottomuus kaikkien kohdalla. Kouluttajina toimivat henkilöt joilla ei ole mistään muualta hankittua kokemusta, kuin kyseisessä yrityksessä. Se on huolestuttavaa.

Suosittelenkin vakavasti harkitsemaan jos kyseiseen yritykseen meinaa mennä. Alalla on monia toimijoita joilla peli on vilpitöntä ja palkkaus on kohtuullista. Kannattaa alan kokemus hankkia suoraan alkulähteeltä, eli sieltä missä myydään omia tuotteita. Myynti on kovaa hommaa, mutta sitä suosittelen kokeilemaan, mutta en tässä yrityksessä.

Millaisia kokemuksia teillä on yrityksestä?

12

14512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas soi puhelin ja juuri kun vastasin niin se lyötiin heti kiinni. Kun soitan takaisin, aina sama naisääni sanoo että "hei, yritimme tavoittaa sinua Soldemilta"

      Näitä ihme puheluita on nyt tullut jo useamman kerran ja päätin nyt googlettaa tämän soldemin nimen. Mikä tarkoitus näillä turhilla luuri-korvaan puheluilla oikein on?

    • Anonyymi

      Häirikköfirma jota ei tunnu kiinostavan mitkään kiellot tele/suoramarkkinoinnista
      jatkaa vaan soittelua ja yrittää myydä puhelinliittymiä ja vakuutuksia. Soittaessa ei myyjät kyllä mainitse mitään soldemmista vaan on olevinaan suoraanisomman firman työntekijöitä pyh!!

    • Anonyymi

      Olin vanhan nimen aikoihin firmassa töissä (STC)

      Puhelinmyynti itsessään on ehkä mukavinta työtä mitä olen tehnyt. Usein sen vaan pilaa villi länsi missä nämä firmat on saaneet toimia vuosia.

      Telecenterin kohdalla tuli pitkälti työsopimukseen/puutteelliseen palkanmaksuun liittyviä ongelmia.

      Toinen merkittävä ongelma oli paikallisen toimiston esimiesten heikko taso. Kävi sääliksi yhtä tiiminvetäjää joka oikeasti tunsi osaavansa asiansa mutta kollegat ryssi senkin edestä.

      Hämmästykseni olikin suuri kun äsken luin että firma tarjoaa TES-palkkoja. Liekö provikat sitten todella huonot vai mistä tämmöinen alalla harvinainen veto.

      Hiukan houkuttelee hakea vaikka tietäisi pidempiä työmatkoja ja poistumista ravintola-alan myrskyistä.

      Toisaalta siisti toimistotyö houkuttelee.

    • Anonyymi

      Irtisanoo laittomasti työntekijöitä. En todellakaan suosittele

    • Anonyymi

      Kannattaa kiertää kaukaa. Soldemin kautta telian yritysmyynnistä kokemusta ja niin huonosti johdetussa työpaikassa en ole koskaan aiemmin ollut tai tule koskaan olemaan. Kaks täysin ulapalla olevaa esimiestä mistä kummallakaan ei mitään annettavaa myyntiin tai minkäännäköistä ymmärtämistä johtamisesta edes ton tason työpaikassa. Jengiä irtisanotaan samaa tahtia kun rekrytään ja joka viikko puolet porukasta uusia.....

      • Anonyymi

        Itellä ei tuosta telian puolesta kokemuksia, mut niin tuntuu ne muutkin esimiehet olevan ihan hukassa siellä. Ei minkäänlaista työotetta saati esimiehenroolia työssä. Onkohan kellään esimiehistä ees oikeaa koulutusta? Ainaki itse ymmärtänyt että ei?


      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä!!


    • Anonyymi

      Työntekijöitä irtisanotaan aivan aiheettomien syiden takia jopa kesken työpäivän.
      Työntekijöitä kyykytetään jatkuvasti.

      • Anonyymi

        Minut irtisanottiin sieltä kesken työpäivän! Vein asian eteenpäin. Aivan uskomaton paikka


      • Anonyymi

        Kannattaisi kertoa miksi, olis enemmän hyötyä tekstistä. Nyt tulee vaa kuva ettei o ite hoitan töitä.

        Olis apua oikeesti ihmisille sitte näistä ketjuista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi kertoa miksi, olis enemmän hyötyä tekstistä. Nyt tulee vaa kuva ettei o ite hoitan töitä.

        Olis apua oikeesti ihmisille sitte näistä ketjuista

        Kertoisin jos itsekkin tietäisin, eivät kertoneet syytä vaikka pyysin saada selityksen irtisanomispäätöksestä. Eivät kertoneet, jonka takia tottakai vein asian eteenpäin kun on tapahtunut selvä laiton irtisanominen työnantajalta.


    • Anonyymi

      Potkut tuli kun jäin sairaslomalle. Nyt hakevat kesätyöntekijöitä ahkerasti, älkää tehkö sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe