SAK ei edistä työllisyyden nostoa 75%:iin Suomessa, siihen uskominen on sinisilmäistä

totuudentorvisoi

Sipilä kertoi vaalitentissä, kuinka hän oli sinisilmäinen ja luuli hallituksensa alkutaipaleella, että kaikki olisi työllisyyden noston puolesta. Eivät olleet. Sipilän piti neuvotella SAK:n kanssa kokonainen vuosi. Neuvoteltiin ja neuvoteltiin, saunassa ja ties missä, vaatien "jonglöörin temppuja", että lopputulokseen päästiin. On huomattavaa, että Akava ja STTK olivat työllisyyden noston linjalla heti alkuun. SAK ei sitä ollut.

Heti sopimuksen jälkeen Suomen työllisyyskehitys lähti nousuun. Tämä tapahtui pari vuotta muun Euroopan perässä, mikä kertoo siitä, että tämä sopiminen juurikin oli kimmoke parempaan. Kaikkiaan 140.000 työpaikkaa syntyi, niistä suurin osa kehä 3:n ulkopuolelle.

Tenttijät tivasivat, tuleeko ensi vaalikaudella sopia asioista komikannassa. Sipilä vastasi, että kyllä, jos se tehdään tulosvastuullisesti. Jälkeenpäin asiantuntijat totesivat, että Sipilä on edelleen sinisilmäinen ammattiyhdistysliikkeen suhteen.

SDP on SAK:n talutusnuorassa, minkä takia SDP:n kyky edistää vaikeita ratkaisuja työllisyyden nostamiseksi 75%:iin on myös sinisilmäistä! Kysymys on Suomen hyvinvoinnista. Kakun kasvattaminen edellyttää työllisyyden nostamista. Se on edellytys sille, että kakkua, jota jakaa. Veronkorotus johtaa talouden syöksykierteenseen.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JäsentenEdunvalvontaa

      Ei tietenkään SAK edistä työttömien työllistymiseen johtavia toimenpiteitä, koska se on vähintään vähäisessä määrin vastoin jäsenmaksua maksavien työssäkäyvien SAK:n jäsenten etua. SAK on edunvalvontajärjestö, joka tekee sen mitä jäsenmaksua maksavat jäsenet haluavat. Jäsenten etu ei ole huonontaa omia työehtojaan, jotta tilastollisesti työttömien työllistyminen helpottuisi.
      Tässä pähkinä mietittäväksi:
      Miten Saksassa on edelleen mahdollista valmistaa Suomessa kuluttajahinnaltaan 19,95 maksavia sähköhammasharjoja (Saksassa valmistettuine latureineen), 7,90 maksavia kastelupistooleita, 2,70 maksavia loisteputkia?

      • villiduunari

        " vastoin jäsenmaksua maksavien työssäkäyvien SAK:n jäsenten etua"

        Sekö on jäsenmaksua maksavien jäsenten etujen mukaista, että huomattavia summia jäsenmaksuista käytetään poliittisten puolueiden (=kommunismin) tukemiseen?


      • JäsentenEdunvalvontaa
        villiduunari kirjoitti:

        " vastoin jäsenmaksua maksavien työssäkäyvien SAK:n jäsenten etua"

        Sekö on jäsenmaksua maksavien jäsenten etujen mukaista, että huomattavia summia jäsenmaksuista käytetään poliittisten puolueiden (=kommunismin) tukemiseen?

        Ymmärsit aivan oikein, se ainakin tuntuu jäsenmaksun maksajien enemmistön mielestä järkevältä.
        Etujärjestö ilman yhdenkään puolueen tukea ei voi menestyä. SAK haluaa jarruttaa työelämän uudistuksia ja käyttää siinä ehkä varsin kustannustehokkaastikin apuna omia jarrupuolueitaan. Harva SAK:lainen duunari miettii kovin syvällisesti, minkälaisia positiivisia vaikutuksia jollain uudistuksella olisi itselle 5 vuoden kuluttua tai eläkkeelle jäädessä, jos uudistus aiheuttaa välittömästi näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa itselle enemmän haittaa kuin hyötyä. Silloin jäsenmaksua maksavasta duunarista tuntuu mukavalta kun SAK ärhentelee ja Rinne sekä Andersson komppaavat. Ne duunarit, jotka eivät koe tätä SAK:n ja vasemmistopuolueiden pyhää liittoa kannatettavana saattavat kantaa nimimerkkiä "villiduunari" tai "JäsentenEdunvalvontaa", mutta se ei tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi kokea samalla tavalla.
        Tasapuolisuuden nimissä täytyy sanoa, että myös porvaripuolueet saavat tukea suunnista, jotka saavat punaisen duunarin punottamaan vielä punaisempana...


    • Valtaavaan

      Miksi te porvarit ette äänestä porvaria liittojen johtoon?. Sillä tämä poliittinen peli loppuu.
      Metallin liittokokus edustajista oli 2 muita kun vasemmistoon lekeutuvia ja edustajia oli noin 500.
      Yrittäkää porvarit itse toimia että kannatus nousee, on turhaa täällä vaahdota että SAK tukee sitä ja tätä. Jos ette pysty valtaan SAK:ta niin on permpi olla hiljaa.

    • saksdponsylttytehdas

      SAK:n liitto JHL haukkuu, että kiky-sopimuksen yhteydessä tehdyt lomarahaleikkaukset olisivat olleet syy kuntien huonoon taloudelliseen tilaan. Se ei pidä paikkaansa. Itse asiassa asia on päinvastoin. Monen kunnan talous kohentui monella miljoonalla nimenomaan lomarahasäästöjen ansiosta. Sen voi todeta kuntien tilinpäätöksistä.

      Itse palkansaajalle leikkaus kompensoitiin suurelta osin verovähennyksellä, mikä taas näkyi ennätyksellisinä veronpalautuksina vuoden 2018 joulukuussa.

      Miksi JHL jaksaa toitottaa kiky-sopimuksen lomarahaleikauksesta? Hallitus on jo kaatunut ja syy ei ollut edes hallituksen. Syy oli JHL:n, joka päätti, että työajan pidennys hoidetaan osittain lomarahaleikkauksella. Se oli ay-liikkeen oma päätös, kun kolmen kokonaisen työpäivän palkaton työajanpidennys ei kelvannut. Oma nilkka, rahat pois työntekijöiltä.

      Kuntien talous on kuralla. Sote on iso osa kuntien kustannuksista. Se yritettiin korjata isommilla hartioilla ja samalla parantamalla ihmisten nopeampaa pääsyä hoitoon. Sote kaatui opposition; SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät tahalliseen jarrutukseen. Yli 200 miljoonan valmistelut, jotka olivat valmiit valuivat hukkaan. Valmisteluorganisaatiot puretaan, osa jää työttömäksi. Ongelmat jäivät ratkaisematta.

      Nyt kuntien talous joudutaan laittamaan kuntoon leikkauksilla, jotka johtavat YT-neuvotteluihin sadoissa kunnissa. Siitä JHL:n on turha syytellä kiky-sopimusta. Se kortti on jo käytetty ja itse asiassa valehtelua. Musta-Pekka jäi JHL:n käteen. Talous on laitettava kuntoon nyt, ei ole aikaa odotetella mahdollista uutta sotea viiden vuoden päästä, joka kaatuu, jos niin halutaan perustuslaillisiin ongelmiin. Kiitos SDP kurjuuden viljelemisestä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe