Tuontiauton osto Suomessa liike vs. yksityinen

Ostoaikeissa

Palstalla on ollut kertomuksia huijauksista, jotka liittyy esim. 'R-Juppien' ym. rahastajien kusetuksiin tuontiautojen kaupassa. Vaikka ostajat ovat saaneet 'näpeillensä', tarinathan ovat päättyneet kuitenkin suht onnellisesti. Rahat tuli 'melkein' takaisin, ja uni maistuu taas. Apuna on ollut onneksi kuluttajaviranomaiset ja julkisuudella pelottelu.

Entäpä jos 'pommi-Mese' olisi ostettukin yksityiseltä? Yksityiseltä ostetun auton kaupassahan pätee käytännössä ns. perävalotakuu. Kun valot ei enää näy on kauppa siunattu. Jos myyjä heittäytyy riita-asiassa hankalaksi, mitäs teet? Paljonkohan vastaavia 'Saksan pommeja' on tälläkin hetkellä myynnissä pitkin niemiä ja notkoja? Ihmetyttää vaan, miten näistäkin autoista pyydetään samaa hintaa kuin liikkeissä, vaikka rahat saa huijauksessa takaisin vain juristien ja tuomarien avulla -jos niilläkään. Tulisi mieleen aivan muut perintäkeinot. Netti-ilmoitukset on nyt täynnä tuontiautoja, joita yksityiset myy syystä tai toisesta alle kahden vuoden pidon jälkeen. Tulee vaan mieleen, halutaanko antaa kiertopalkinto jonkun onnettoman riesaksi tai rahastaa samalla tavoin kuin jobbarit tekee, paitsi ilman pelkoa kuluttajasuojan pykälistä...

En ole todellakaan autokauppias vaan etsin itselle järkevää 6-10 vuotiasta menopeliä. Myynti-ilmoituksissa yritetään tuonti-tausta jopa peitellä (esim. rekisterit redusoidaan piiloon). Uudet eurokilvet antaisi jotain vinkkiä asiasta. Ainakin meikäläinen näkee asian merkittävänä. Nettipalstoille ym. pitäisi reilusti luoda oma kategoriansa 'tuontiautot' tai ainakin reilu myyjä voisi aisian ilmoittaa.

Sen verran on tuontiautoa jo tarjolla, että kohta alkaa kyllästyspiste tulla eteen. yli 30 000 tuotua autoa/vuosi on paljon. Markkinataloudessa hintahan määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella. Ainakin itse aion suosia ns. Suomi-autoja tai ainakin tarjota Saksan ihmeistä asiaan kuuluvan hinnan - sisältäen tunnetut riskit.

11

2867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • P.O.P.

      """Ainakin itse aion suosia ns. Suomi-autoja tai ainakin tarjota Saksan ihmeistä asiaan kuuluvan hinnan - sisältäen tunnetut riskit"""

      MITÄHÄN HELVETTIÄ TOIKIN LAUSAHDUS TARKOITTAA???? SUOMIAUTOISSAKO EI OLE MITÄÄN RISKIÄ??? OSAA NE TÄÄLÄKIN(SUOMESSA) RUUVATA MITTAREITA JA MEIKKAILLA PUSKUREITA...
      PITÄÄ OLLA KUUSALLA MISTÄ OSTAA, JOKU R-J:tä VASTAAVA VASTAA SAKSASSA HÄKKIKAUPPIASTA !
      PITÄÄ TIETÄÄ MITÄ OSTAA JA MISTÄ OSTAA, OLKOON SE SITTEN SUOMESTA TAI INDOKIINASTA.

    • kauko

      No Suosi ihmeessä Suomiautoa jos Suomiautofani kerran olet.Miks sitten vollotat kerran tuonti on laskenut suomiautojen hintoja ja nykyään paljon ajettu varustamaton auto ei tahdo mennä kaupaksi.On hyvä että kaltaisisi herkkäuskoisia suomiautofaneja löytyy ostamaan noita em. autoja.

    • vielä

      Onko noin "iäkkään" auton ostamisessa järkeä....uusimmassa TM:ssä oli juttua miten elektroniikka alkaa jo tuon ikäisissä autoissa pettää. Kaasupoljin lakkaa toimimasta ohituksen aikana jne. Ajonvakautusjärjestelmien ja jarrujen yms toiminnan epävarmuudesta puhumattakaan. Isäukon -97-malliseen Audiin on jo kaksi kertaa ladattu uutta softaa kun jarrut ovat alkaneet kenkkuilla. Tämä koskee tietenkin niin tuontiautoja kuin suomiautojakin....todellisia pommeja alkaa tuolta liikenteestä löytyä!

      Mikäli itse harkitsisin 6-10v autoa, katselisin jotain mahdollisimman halpaa perusmallia, missä kaikenlaisia hilavitkuttimia sun muita elektroniikkapiirejä on minimaalisesti. En ikimaailmassa edes harkitsisi mitään kuusi vuotta vanhaa ämviitosta tai äsnelosta, mitkä ovat kaikilla "leluilla" maustettuja. Maksavat veroineen päivineen vielä reippaasti yli 40 000€. Kun hieman katselee näilläkin foorumeilla ympärilleen, niin huomaa jo erilaisten elektroniikkaongelmien alkaneen.....Nykytekniikka on haavoittumampaa!

      • oletus

        Samaa mieltä edellisen kanssa että nyky ja viime vuosien autot sisältävät todellisen riskin elektroniikan toimivuudesta 10 vuoden iässä.

        Kannattaisi katsella ehkä ikäluokkaa 90-95 jolloin elektroniikkaa ei liiemmin ole tarjolla. Tässä sitten kyllä ajautuu väistämättä ajatukseen että korinkin tulee olla kunnossa. Tällöin saksantuonnit on todella vahvoilla, kun niiden korit on pääosin tosi hyvässä kunnossa. Tämä selittää osaltaan verojen pienenemisen lisäksi hyvin kyseisen ikäluokan tuonnin suosion.

        Käytetyn auton kaupassa kannattaa aina olla valppaana, osti sen sitten mistä vaan!


    • tuonti-ongelmaan

      Entäs jo "Suomi"mese osoittautuukin pommiksi? Samat lain-alaisuudet sielläkin pätee, liikkeeltä saa jonkun takuun ja yksiltyiseltä sen T V. takuun.

      Paljonkohan "Suomen pommeja" on myynnissä,todennäköisesti paljon enemmän?

      Viime vuonna muistaakseni tuli 40 000 autoa käytettynä,montako niitä myytiin Suomessa uutena? Taisi olla yli 100 000! Suomi autoja 100 000 vs. 40 000 tuontiautoa jotka jakautuu monelle eri vuosimallille?

      Mitä sitten jos myynnissä kaksi vuotta maahan tuotu auto? Minä ole Yhdelläkään "Suomi"autolla ajanut yli vuotta, nyt alla Saksan tuonti ja toinen vuosi puolessa, kohta sekin lähtee kiertoon.

      Jos ostaa auton rahoituksella esim. neljäksi vuodeksi niin siinähän olet sen kanssa naimisissa, sama käteisellä niinku minä->ei ongelmaa voi vaihtaa useammin,eikä hinta laske niin paljon.

      Fiksut hakee Saksasta ja tyhmät maksaa Suomi lisää!

      PS.Nimim. "Suomi" autoissa ei ole koskaan mitään vikaa...

    • 200q

      Sinun kanssasi kukaan ei edes halua käydä kauppaa..

      Autokaupassa on tärkeää erottaa oleellinen tieto epäoleellisesta.

      Yrität sanoa?
      "MINULLE ei myydä autoa joka tulevaisuudessa menee rikki."

      Tossa ikäluokassa 90% autoista on jostain kohtaa korjattuja. Jos et usko, niin ota peltiseppä mukaan autokaupoille.

      Ostajan Velvollisuus on tarkastaa ajoneuvo ja kantaa siltä puolelta vastuu kaupasta.

    • ihan sama

      Se on ihan sama mistä hankit vanhan auton, vikoja ilmenee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Suomi-autot eivät ole mitenkään tästä poikkeavia -päinvastoin. Käsittääkseni kuitenkin suurin osa tehdyistä käytetyn auton kaupoista - oli ne tuotuja tai ei - ovat oleet tyyppiä hinta vastaa laatua. Eikä perään ole tarvinnut porata. Jos auton kunto tai taustat ei miellytä, vaihda kohdetta, äläkä piehtaroi epätoivossa! Jos pelkäät vikoja, osta uusi ja vaihda ennen kuin takuu päättyy.

      • autot

        Eiköhän ne mersut tehdä ainakin pääosin siellä Saksassa, joten tuontiautoja ne on kaikki, vai tietääkö joku, että niitä olis tehty Suomessa. Yhden tapauksen tosin tiedän ja sen on eräs lahtelainen mies tehnyt, mutta siinäkin on käytetty mersun osia.


    • tee jotakin

      osta vain ylihinnoiteltu auto autoliikkeestä, jos takuu on se tärkein asia ja haluat tukea lasi/betonikolossien rakentajia.
      Äkikseltään saattaa tuntua turvalliselta ostaa auto kotimaiselta liikkeeltä, mutta tosipaikan tullen ostaja huomaakin olevansa yksin isoa systeemiä vastassa. Saatta tulla mieleen savolaispojan kommentit - ei naarata...
      Tuo kirjoitushan oli taas näitä peloittelujuttuja suomi-autokauppiaiden taholta. Joutessaan rustaavat runoja.

    • Pökö iivari

      olisi parasta että lopettaisit autoilun.

      Jos nyt kumminkin päätit jatkaa ja haluat ostaa auton. Niin osta toki Suomi jobbarilta.

      Valikoima on huono ja hinnat kovan puoleiset (Suomit katteet), mutta eipähän tarvitse arvuutella onko kusetettu vai ei. Voit olla varma että kusetettu on.

      Kyse onkin vain kuinka paljon kusetettu?
      Sitä voit ihmetellä päivittäistavaratarjousten perässä juostessasi.

      Toisaalta mitäpä sitä ei olisi valmis maksamaan mielenrauhasta.

    • koomikkohiiri

      Itse vuosikaudet Itävallassa asuneena ja täällä autoja omisteneena seuraavaa faktaa, ei esson baarin huhupuhetta:
      - Itävallasa suolataan kyllä, mutta esim. Wienin laaksoalueella ei lunta ole talvisin eli täällä teitä ei suolata---> virheettömät pohjat autoissa.
      - moottoriteillä nopeusrajoitukset kuten suomessa--> autoja ei kaahata loppuun kuten saksantuonnit ovat aina
      - Katsastuksessa otetaan aina kilometrit ylös ja ne on myös myöhemmin saatavilla katsastuskonntoreista( tosin,jotta tämä teito luovutetaan sinulle se vaati auton sen aikaisen omistajan kirjallisen luvan)
      - Itävallassa on Euroopan korkein dieselautojen osuus(80% / esim suomessa noin 9%), tämä johtuu siitä että dieselautoa verotetaan hieman huokeammin kuin bensavehjettä, lisäksi diesel ja bensa maksavat täällä samanverran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9059
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      385
      3750
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2785
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2635
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2485
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2484
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      151
      1767
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1592
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1550
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe