Tehtaanniemi palautuu alkujuurilleen

aprilaprildudummasill

Pitkään vallinnut epätietoisuus ja hankala kaavoituksen tila saa juuri julkisuuteen tulleen tiedon mukaan toivotun ratkaisun: Tehtaanniemi palautuu siihen käyttötarkoitukseen, joka sillä on ollut jo vuosien ajan. Poliitikot ja kanssaeläneet voivat huoahtaa, kaava on tosiaankin jo valmis, huoneita voi vuokrata ja hankolaiset saavat uimahallinsa.

Hankkeen kolme puuhamiestä ovat olleet asiasta hiljaa valmistelujen aikana, mutta nyt he voivat jo paljastaa hankkeen askeleet. He ovat ostaneet Tehtaanniemeen ja Kuningattarenvuoreen kuuluvat oikeudet ja olemassa olevien yhtiöiden koko osakekannan.

Mikä sitten muuttuu? "Kaikki tai ei mitään", vastaavat kolme sijoittajamogulia kuin yhdestä suusta. Kaavaa ei tarvitse muuttaa, koska toiminta muutetaan alkuperäiseen muotoon, sellaiseksi kuin kaava edellyttää. Eikä lisärakennusoikeutta tarvita.

SPA muutetaan avoimeksi uimahalliksi. Jo tänä kesänä kaikki pääsevät uimaan, niin veneilijät kuin hankolaisetkin. Alustavasti on ajateltu, että kertamaksu on viisi euroa ja kymmenen kerrran arvokortin saa ostaa 40 eurolla. SPA-rakennuksen vaatimat muutokset ovat pienet. Kysymys on ainoastaan omistuksesta ja toimintaperiaatteista.

Kolme kerrostaloa vaativat suurempaa muuttamista. Suunnittelupiirustukset ovat pääpiirteittäin valmiit ja ne voidaan luovuttaa rakennusvalvonnan lupakäsittelyyn lähiaikoina. Kysymys on lähinnä muutostöistä rakennuksissa. Itse talot on tehty kaavan mukaisiksi, mutta suurten asuntojen muuttaminen pienemmiksi hotellihuoneiksi vaatii rakennustöitä.

Kaikenkaikkiaan hotellihuoneita tulee 125. A-talon yläkertaan jää kolme asuntoa, kuten aikanaan suunniteluvaiheessa oli esillä. B-talon yläkertaan tulee maan hienoin kokoustila ja sen yhteyteen saunat erikseen naisille ja miehille. C-talo muutetaan kokonaan hotellihuoneiksi.

"Kolme mogulia" vai pitäisikö sanoa "Täktomin viisasta miestä" ovat kuin hymyä. Hanko saadaan taas raiteilleen. Heidän mielestä Tehtaanniemi on jo täyteen rakennettu ja jäljellä olevan rakennusoikeuden käyttö ei ole tarpeen. Funktionaalisesti toteutus on alkuperäisen tarkoituksen mukainen. Pienen varauksen mogulit kuitenkin jättävät ilmaan. Ehkä uimahallirakennusta joudutaan laajentamaan, jos puuttuva lastenallas rakennetaan ja jos lisääntyvä käytön myötä pukuhuoneiden kapasiteettia joudutaan lisäämään. Sen aika näyttää!

Kuningattarenvuoren tuleva rakentaminen on ajateltu Tehtaanniemen entisiä osakkaita ja hankolaisia silmällä pitäen. Rakennettavat kerrostalot tulevat sisältämään kohtuuhintaisia asuntoja, joista osa on varattu ensisijaissti entisille Tehtaanniemen osakkaille. Asuntoja riittää myös muille. Asuntojen koko ja neliöhinta pyritään pitämään kohtuullisena keskituloistenkin hankkia.

Miksi kolme rahamiestä on lähtenyt tällaiseen hankkeeseen? Heidän mielestä hyvää pitää jakaa ja Tehtaanniemi on saatettava alkuperäiseen ajatelmaan. Silloin rauha ja ilo palaavat kaupunkiin. Heistä on mukavaa, kun kaikilla on kivaa.

Hangossa 1.4.2019

April Andersson

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

        Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
        Maailman menoa
        244
        2253
      2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

        Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
        Ikävä
        161
        1468
      3. Se katse silloin

        Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
        Ikävä
        53
        1310
      4. Kaipaaville

        Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
        Ikävä
        74
        1075
      5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

        Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
        Suomalaiset julkkikset
        3
        1039
      6. Miten haluaisit

        Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
        Ikävä
        78
        960
      7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

        8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
        Maailman menoa
        211
        943
      8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

        mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
        Ikävä
        45
        855
      9. Kohta me ei enää nähdä :(

        En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
        Ikävä
        39
        679
      10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

        Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
        Kärsämäki
        15
        670
      Aihe