Ostimme asunnon jonka esitteessä luki vapautumisen kohdalla heti vapaa. Nyt kuitenkin kun tarjous tehtiin ja se hyväksyttiin, välittäjä ilmoitti että myyjä asuu talossa eikä tiedä minne siitä muuttaisi ja vasta nyt etsimään asuntoa eikä oikein vastaile viesteihinkään jotta tietoa vapautumisesta kunnolla tulisi edes välittäjälle. Nyt alkaa haiskahtaa että ei ole kyllä mikään kiire vapauttaa asuntoa vaikka harhaanjohtavasti ilmoitettu että heti on vapaa.
Onko meillä tässä ostajana jotain oikeuksia ja mitä kannattaisi nyt tehdä?
Myyjä ei muuta pois
6
677
Vastaukset
- ostajanoikeus
Soita heti 112!
- Anonyymi
No mitä teillä lukee hallintaoikeuden siirrosta tarjouksessa? Siihen kannattaa määritellä deadline vapautumiselle ja tuntuva sakko sopimusrikosta. Jos ei ole määritelty niin aika heikoilla olette.
- Anonyymi
Ottakaa selvää voitteko muuttaa vaikka ex omistaja asuu siellä. Savustatte tyypin ulos sieltä.
Olihan tehdyissä papereissa sakkopykälä, jos asunto ei ole vapaa sovittuna päivänä?
Omasa vika kaupassa oli 2000 e 200 e jokaiselta alkavalta viikolta. Ei joku tollanen ole vakio välittäjäkaupoissa?- Anonyymi
Eikö tällaisessa tapauksessa jokin vastuu ole myös välittäjällä vaikka sakkomaksua ei olisikaan erikseen määritelty?
HÄN on ilmoittanut, että heti vapaa eikä esim. sopimuksen mukaan.
Verrattavissa siihen, että on pimittänyt oleellisia asioita asunnosta.Välittäjä ilmoittaa sen mukaan mitä myyjä on toimeksiantosopimuksessa allekirjoituksellaan vahvistanut, eli välittäjällä ei ole vapautumisen suhteen vastuuta.
Aloittajan viestinon niin sekava, että siihen on käytännössä mahdoton vastata!
Ensin on asunto ostettu (= allekirjoitettu kauppakirja), mutta sitten onkin seuraavaksi tehty ostotarjous, joka on hyväksytty. Näiden kahden asian välillä on asiassa iso ero.
Kauppakirjaan on kirjattu sanktio vaapautumisen suhteen, jonka tulee olla riittävän suuri kattamaan ostajan tilapäismajoitus ostetun asunnon vapautumiseen saakka. Myyjän oikeus hallita asuntoa päättyy myös kauppakirjassa määriteltynä olevana ajakohtana, jonka jälkeen ostajalla on oikeus hakea käräoikeudelta häätöä.
Mikäli kyseessä onkin asunto-osake, josta on hyväksytty ostotarjous, niin myyjän vastuu rajautuukin kaupasta kieltäytymisestä kirjattuun sanktioon, eli lähtökohtaisesti vakikorvaukseen tai tarjouksen tekijän maksaman käsirahan määrään (jonka lisäksi maksettu käsiraha tietenkin palautuu tarjouksen tekijälle), vakiokorvauksen ja käsirahan enimmäismäärä on molemmissa 4 % kauppahinnasta.
Aloittaja kirjoittaa kuitenkin talosta, jonka voi yleensä olettaa olevan kiinteistö. Silloin kirjallsella ostotarjouksella voi pyyhkiä pyllyänsä ellei sitä ole tehty määrämuodossa, eli kaupanvahvistaja on sen vahvistanut tai on tehty sähköinen esisopimus maanmittaulaitoksen sähköisessä kiinteistönvaihdantajärjestelmässä. Muutaman satasen tarjouksen tekijä käytännössä voi maakaaren mukaan saada myyjältä vaikka tarjousta ei olisikaan tehty määrämuodossa, edellyttää tosin todellisten kaupan peruuntumisesta syntyneiden kulujen todistamisen.
Voihan se talo olla siirrettävällä vuokraoikeudellakin sijaitseva omakotitalo. Silloin kirjallinen ja hyväksytty ostotarjous onkin sitova ja siihen kirjatun sopimussakon määrää ei ole rajoitettu, tosin sen pitää kuitenkin olla kohtuullinen.
P.S. Myy itse ja säästä rahaa, on helppoa ja välittäjät vain vetävät välistä......
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun694801KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1883745- 1823395
Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?763175Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo502899- 251984
- 241921
- 1791724
- 301676
- 431385