autoveroista ja polttoaineista suomi saa

fakta.tieto

8,3miljardia euroa vuodessa. Mistä tämä raha vaje otetaan kun ilmastoahdistuneet haluavat polttomoottoriautot kieltää. Mistä leikkaisitte tuo leikkausmäärä on 4kertaa suurempi mitä sipilä joutui tekemään viimevuonna sopeutuksia. Eli helvetinmoisia kiristyksiä luvassa jos vihervasemmisto pääsee valtaan.

LÄHDE__________

http://www.aut.fi/tilastot/verotus_ja_hintakehitys/valtion_verotulot_tieliikenteesta

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verotus.kuriin

      Polttoaineiden verotus on aivan törkeällä tasolla ! Ja vihervasurit suunnittelee siihen vaan roimaa lisäystä. Jo Urpilaisen aikana olin vähällä hankkia pitkän viisumin Venäjälle ja nyt näyttää sille, että se on pakko tehdä, jos polttonesteen hinnat vain nousee.
      On sitä eläkeläisellä aikaa jonotella Vaalimaalla .

      • Anonyymi

        Joo mulla on jo, kattellaan jo kämpien hintoja sieltä, on paikat jo tulleet tutuiksi tykkäisin asua venäjällä kaikki on paljon kehittyneempää ja isompaa, turusta joskäy tankkaamassa menee nollille, kaikki lähempää on voittoa


    • gsrgsrgsr

      Varsinkin jos SDP tai Vihreät pääsee hallitukseen, pitävät huolen ettei kellään alle keskituloisella varaa enää autoiluun.

      • srgsrgsr

        Että sellaisia "vähäosaisia puolustavia" puolueita. Ilmastopolitiikka iskee pahiten juuri vähäosaisiin.


    • laskutonmaksettava

      Helppoa kuin heinän teko "Mistä tämä raha vaje otetaan kun ilmastoahdistuneet haluavat polttomoottoriautot kieltää", kun bensa ja diesel kielletään (kaasuauto on myös polttomoottorilla toimiva ja siten ympäristöystävällinen), mutta se vaje kerätään muilla veroilla, esim. uudella sähkö/kaasuauton käyttöverolla/ruuhkamaksuilla/tien käyttöverolla yms. maksuilla, valtio tarvitsee omansa ;)).

    • Höyrypäistä

      Samaa itsekin pohtinut, mutta tämä summa ei ole vaje, joka saatava kuitattua, se on nyt vaan kertynyt summa muiden joukossa, maailma muuttuu ja sen myös päättäjien käsitettävä, eikä vain tulkita taulukoita sokeasti.
      Suomen valtion ei pitäisi totuttaa kassansa karttuvan autoilusta saatavilla tuloilla ja pitää tuota summaa itsestäänselvyytenä ja aiheuttaa menoja summan tuhlaamiseksi.
      Ei saa olla liian ahne jos ollenkaan. Veroja tulee muualtakin, eikä polttomoottorisista noin vaan luovuta, vähennetään toki.

      Kyllä Suomessa rahaa on, mutta vain jakautunut hieman epäoikeudenmukaisesti. Mielestäni yritysjohtajien aivan järjettömän suuret optiotrahat pitää kohtuullistaa ja samoin ylisuuret eläkkeet ja bonusrahat. Tuon tuosta luettavissa kun työntekijöitä irtisanotaan ja johtaja saa kohtuuttoman palkkion, ei sovi oikeustajuuni.

    • HyväHolkeri

      Sillä välillä kun sähköautojen ostajia suositaan veronalennuksilla, verotetaan vuosi vuodelta rankemmin polttomoottoriauton käyttäjiä. Kun sitten taviksellakin on mahdollisuus ostaa käytetty sähköauto, sille lätkäistään kovat käyttömaksut ym. keinotekoiset verot, etenkin kun tilalle pukkaa uusia, entistä ilmastoystävällisempiä menopelejä, joiden hankintaa pitää tukea.

      Kyllä se on niin, että 'tuulipuku' on se joka loppupeleissä aina maksaa viulut.

    • kaikki.maksaa

      Näinhän se menee että autoilijoilta revitään se reilut 8 miljardia jatkossakin. Ympäristöystävällisyyden nimissä sähköautoille annetaan tukea joten polttiksilla ajaville tulee lisämaksuja jotta valtion talous pysyy tasapainossa. Ei hankintatuet ilmaisia ole.

    • Ammuuu

      Yritys ja maatalous tuet maksetaan noilla rahoilla, eliitti klaanille!

    • ilmastonmutospetos

      Koko ilmaston "muutos" on silkkaa huijausta, akkamaista hysteriaa ja draamailua vailla todellisuuspohjaa. Valitettavasti valtio on haistanut siinä hyvän tekosyyn itselleen kerätä kansalta lisäveroja joten on lähtenyt tuohon huijaukseen mukaan.

      Minulta on mennyt luotto koko ihmiskuntaan tämän huijauksen vuoksi.

    • Anonyymi

      Tieverot sähkönhinnat nousee kaikki vaan kallistuu varmaan kaikki varaosat renkaat yms niihin lisää alvia autot olleet Suomen lypsylehmä kaippa vielä lätkäistään "tilapäinen "autoverokin niitäkin ollut jopa päällekkäisiä mitä oli ne tuulilasiin kiinnitettävät tarratkin vuosikausia sitten kyllä ne keinot keksii ei pelkoa.

    • Anonyymi

      Kauheet rahasummat mihinkä hyö pumppaavat rahhoo oikeen?

      • Anonyymi

        Kyllä meillä työssä käymättömiä elättejä riittää ja rajojen yli pursuaa vielä lisää.


    • Anonyymi

      Ei tarvitse olla kovin välkky älytäkseen mitä tällä ilmasto vouhotuksella ajetaan takaa, kaikille pakotetaan sähköautot ja omakotitaloakaan ei kohta saa lämmittää muulla kun sähköllä, veikatkaapa minkä hintaa on siinä vaiheessa helppo nostaa? Niin pitkään kun Intia ja Kiina esimerkiksi saavat laskea kaiken paskan tehtaiden piipusta ilmakehään ja isot tankkerit ajella merillä samalla tavalla saastuttaen on turha alkaa rankaisemaan suomalaista jonka on pakko ajaa diesel/bensa autolla töihin. Valtion on saatava sama raha jostain muualta minkä se menettää kun polttomoottoriautot katoavat se on fakta.

    • Anonyymi

      Ei Suomi saa veroista mitään. Se on Suomen sisäistä rahan siirtoa. Siirtymällä sähköön, tuonnin osuus energiassa vähenee. Tällä alkaa olla merkitystä siinä kuinka paljon veroja ylipäänsä pitää kerätä.

    • Anonyymi

      Jo 90-luvulla tiedotettiin että bensiinin litrahinnasta on n. 75% veroa. Tällä ei ollut mitään vaikutusta.
      Suomi on kehittänyt itselleen pahan ansan kun on luottanut aina siihen että kyllä autoilija maksaa. Nyt kun kipuraja on jo ylitetty, monikin alkaa etsiä vaihtoehtoja joko muuttamalla maasta tai lyömällä hanskat tiskiin, myymällä auton ja jättäytymällä yhteiskunnan elätiksi tai kenties rupeaakin rötöstelemään tms. ja valtio ei saakaan suunnittelemiaan helppoja verotuloja, mistäs sitten verotetaan...
      Kyllä olisi pitänyt joku raja olla verotuksessa eikä varsinkaan kaikkea olisi pitänyt heti tuhlata vaan olisi pitänyt valtion kerätä säästöön huonojen aikojen varalle. Nyt mitään tällaista ei ole tehty ja tämä mieletön verotus velanotto tulee käymään vielä tämän maan kohtaloksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe