Etuuksia yh-äipälle tonnin eestä?

eihitto

Meneeks mun funtsinta nyt ihan oikein?

Naisen nettotulo on 1700 eur ja miehen noin 2x tämä, ja perheellä on kaksi lasta, joiden lähivanhemmuus menee naiselle, ja nainen muuttaa suuressa kaupungissa olevaan kolmioon, jonka vuokra on noin 900 euroa.

Miehen elatukseksi määräytyy laskurin mukaan noin 400 euroa. Koska naisen ruokakuntaan kuuluu 1 2 ja palkka on ansiotulovähennyksen jälkeen hyvin alle yleisen asumistuen ja soveltaen yhtälöitä käy ilmi, että hän on oikeutettu noin 400 euron asumistukeen. Tämän lisäksi hän saa vielä lapsistaan noin 200 euroa lapsilisää ja lapsilisän yksinhuoltajakorotus 100 euroa.

Kun otetaan huomioon, että miehen nettotuloista vähennetään elatus 400 eur, jää hänelle kuukaudessa käytettäväksi 2600 euroa. Nainen vuorostaan tienaa ilmaista rahaa työnsä päälle noin 1100 euroa tarkoittaen, että hänelle jää kuukaudessa käytettäväksi 2800 euroa. Meneeks tä nyt IHAN oikein?

21

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viha

      Kyllä menee oikein. Lapsiin menee paljon rahaa... Mieskin haluaa satsata lapsiinsa ja antaa heille mahdollisuuden harrastaa jne.

      • Omatmukulat

        Kyllä menee ihan oikein, mies voi asua vaikka yksiössä , mutta nainen tarvii vähintään kolmion jotta lapsillakin oma yhteinen huone ja iso asunto maksaa.
        Myös naisella varmaan pitää olla myös auto, jolla vie lapset päivähoitoon sekin maksaa, ja jos koululaisista kysymys niin harrastuksetkin maksaa.
        Mies voi myös vaihtaa osia naisensa kanssa ,siitä vaan lähivanhemmaksi.


    • aikajees

      Joo eikun naisena aattelin että aika houkuttelevaa erota, koska ei mulla ainakaa mee muksuihin noin paljoa kuussa. Käytännössä siis lapset ja minä elettäisiin ilmaiseksi, ja koko palkan vois laittaa säästöön vaikka. Tai maksaa isoa talolainaa.

    • oletihmekitisijä

      Sillä naisella on huollettavia, saman ruokapöydän äärellä istuu 3 kun sinä ressukka istut yksin.
      Mutta nou hätä, yh-isä saa samat edut samoilla tuloilla. Katsos kun yhteiskunnan tuet eivät ole sidottu sukupuoleen.

      Sulla on täysin samat mahdollisuudet.
      Pudota palkkasi alemmas, työnantajasi kiittää, muuta vastaavankokoiseen ja hintaiseen asuntoon, hae tuet, ryhdy lastesi yksinhuoltajaksi. ja kas, sinun ei tarvitse olla enää kateellinen ekenellekään, ongelmasi on ratkaistu.
      Aikuinen ihminen kehtaa ruikuttaa vaikka kyse on sun omien lasten asumisesta ja ravinnosta. Ei jaksa ymmärtää tollasta.

    • En osaa sanoa, onko tuo asumistuen määrä ihan oikein, mutta en kävisi silti kadehtimaan.

      Jos ajatellaan, että teitä olisi kaksi maksamassa, niin naiselle jäisi maksettavaksi vuokrasta vain 450 € ja ilmeisesti sähkö ja ehkä vesi tulee erikseen ja vakuutus.

      Eli tuosta 250 €/kk / lapsi . Oletkos käynyt vaatekaupassa ostamassa vaatteita yms lapsille ja katsonut mitä niihin menee. Sama on puhelimet, lelut .

      En olisi kateellinen.

    • Paperikannattaako

      Jokainen kirjoittaa nimen alle paperiin tai sitten ei🧐 yhteishuoltajuus👍

    • eikuntoimeen

      Jos tuntuu siltä että sun unelmasi on olla 2 lapsen yh, niin siitä vaan, ryhdy toteuttamaan unelmaasi. Tee 2 lasta, katso ettet tienaa liikaa, haet yhteiskunnalta kaikki tuet, nautit elämästäsi ja lopetat muiden kadehtimisen.

    • ihanoikein

      Oisko kannattanu miettii ennen sitä sperman ruiskintaa.

    • Hanki lapsia jonkun muijan kanssa ja sano sosiaalitsntoille, että nyt loppu elatusten maksaminen. Pärjää loistavasti omillaan.

      • Ohhohhoh

        Ei omia lapsia saa noin kohdella, olet ääliö.


      • Ohhohhoh kirjoitti:

        Ei omia lapsia saa noin kohdella, olet ääliö.

        Mieluummin annan rahat omille lapsille kuin ex-akalle.


      • Voipyhäyksinkertaisuus

        No, siinä tapauksessa sun on ruvettava lähihuoltajaksi, koska ei alaikäiset voi asua yksin, niillä on oltava huoltaja, joko äiti tai isä ,tai annat lapsesi sijoitusvanhemmille, näin vältyt huoltajuudesta.


    • Justwondering

      Miettikääs, jos tuon aloituksen on kirjoittanut nainen...

    • y15

      Olisko mentävä oikeudenmukaisempaan suuntaan ja lopetettava tämä itsekkäiden ihmisten viisastelu.

      Kun vanhemmat kykenevät sopimaan eroissa itsenäisesti lasten asioista, tätä on kannustettava jopa palkittava.

      Jos vanhemmat eivät kykene sopimaan eroissa lasten asioista, joutuu yhteiskunta puuttumaan heidän asioihin ja tällöin tulisi miettiä ainoastaan lasten etua. Kummankin vanhemman tulee kyetä elämään omilla tuloillaan, Suomessa ei ole eron jälkeen puolison elätysvelvollisuutta.
      Tämä ei ole varmasti inhimillisin toiminta tapa, mutta millä epäoikeuden mukainen meno muuten voitaisiin estää, koska viimmekädessä lapset joutuvat eniten kärsimään ja täysin omaa syytään

    • naisetko.sopuisia

      Elämässään epäonnistuneet yh-äidit ovat valtava rasite veronmaksajille.

      • SDPruusu

        Näin toimii hyvinvointivaltio onneksi, muuten olis kadut täynnä kerjäläisiä ja monet olisi lapsia yksin, tai äitinsä kanssa.


      • Tyhmäolet

        Miten nämä yh-äidit ovat mielestäsi epäonnistuneet? Monet käyvät töissä ja huolehtivat, siinä samassa lastensa hyvinvoinnista ym. Enemmän rasite yhteiskunnalle ovat elämästä syrjäytyneet, alkkikset ja huumeiden käyttäjät..


    • TotuusSattuuQC

      Suomessa yksi taloudellisesti tiukimmilla oleva ryhmä on tilastojen mukaan yksinhuoltajat joten siitä voit laskea miten kannattavaa on ryhtyä sellaiseksi.
      Jo pelkästään se että asut elämäsi vuokralla sen sijaan että maksaisit itsellesi oman asunnon muodossa omaisuutta, on valtava miinus verrattuna moneen avioliittoon jossa kerrytetään helposti monen sadan tonnin edestä asuntovarallisuutta muutamassa vusoikymmenessä.

    • Anonyymi

      Jos niitä lapsia kerran hankkii niin silloin on kyettävä myös huolehtimaan heistä ja elatusmaksut maksettava, ettei veronmaksajat joudu kaikkea maksamaan.

    • Anonyymi

      Kyllä se on kylmä totuus että harvassa on ne suuri tuloiset jotka ei tukia tarvitse. Yleensä vain pienituloiset ihmiset niitä tarvitsevat ja ne on veronmaksajien kustannettava halusipa taikka ei sitä ei voi edes kyseenalaistaa. Laki on sellainen.

    • Anonyymi

      "Kun otetaan huomioon, että miehen nettotuloista vähennetään elatus 400 eur, jää hänelle kuukaudessa käytettäväksi 2600 euroa. Nainen vuorostaan tienaa ilmaista rahaa työnsä päälle noin 1100 euroa tarkoittaen, että hänelle jää kuukaudessa käytettäväksi 2800 euroa. "

      Lapsilisä lasketaan lähivanhemman nettotuloon (vaikka sitä ei pitäisi laskea). Tässä tapauksessa 1700 euroon on jo lisätty lapsilisä n. 200 yhkorotus 100. Eli todellisuudessa äipän nettotulo työstään on 1400. Jos miehen nettotulo olisi tosiaan puolet enemmän kuin naisen, niin hän maksaa todellakin liian vähän elareita (jos molemmat vanhemmat tienaavat 1800 e netto (lapsilisät siis laskettu tässä lähivanhemman tuloksi), niin toinen maksaa elareita lähivanhemmalle tuon 400e kahdesta lapsesta, koska se on 1800e nettotuloilla molempien osuus elatuskyvystä). Elarit maksetaan MOLEMMAN vanhemman elatuskyvyn mukaan.

      Eniten pisti silmään tämä "Nainen vuorostaan tienaa ilmaista rahaa työnsä päälle noin 1100 euroa tarkoittaen, että hänelle jää kuukaudessa käytettäväksi 2800 euroa."

      Naiselle jää rahaa nettotulonsa joihin lapsilisä on laskettu 1700e, elatusmaksu 400 e (liian pieni suhteessa miehen tuloihin) 400e ja asumistuki 400 e = 2500e josta vuokraan uppoaa 900 e. "Käyttöön" eli muihin pakollisiin maksuihin ja menoihin jää 1400e kk-. Se on hieman päälle toimeentulotukinormin ja laskettu siis NAISELLE JA LAPSILLE. Katsos lähihuoltajan on elätettävä ne lapset. Lapset eivät elä pelkällä rakkaudella, vaikka se tärkeää onkin. Yleisesti lähihuoltaja joutuu tinkimään kaikesta omasta rahan "käytöstä" ja yrittää venyttää pennejä (senttejä) kaikin keinoin. Kuinka monelta etäisältä onnistuisi tämä?... Vaikka lähivanhemmalle jäisi 2800 e - se vähennettynä 900e jäisi 1900 e jaettuna per kolme naamaa. Se on Aivan järkyttävän vähän aikuiselle ja kahdelle lapselle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1110
    Aihe