Suomen puolustus parempi kuin koskaan!

Valkosoturi

Idiootti:"Eli parhaamme yritämme kuten Talvisodassakin, tämä nykypäivän malli Cajander."

Suomen puolustuksen nykypäivä on todella kaukana malli Cajanderista, vaikka idiootti ei sitä ymmärrä.

" Kaikki kun on puheissa niiiiiiin helppoa. Kohta on itäraja auki ja stallarien toiveuni toteutuu."

Mikä itärajan avaisi? Suomi on EU:n jäsen ja rauhan ajan puolustusyhteistyössä Naton sekä usean vahvan länsimaan ynnä Ruotsin kanssa.

Mikään ei yhdistä vuoteen 1939.

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rauha-kyrsii-natonasseja

      Sepä natonasseja kyrsii edelleen, kun 27. huhtikuuta eli kolmen viikon kuluttua tulee jo 74 vuotta täyteen, kun Suomessa ei ole ollut minkäänlaista konfliktia eikä sellaisen pienintäkään uhkaa eikä ole näköpiirissäkään. Ihan ilman kaiken maailman tappajaliittojen jäsenyyksiä.
      Ehkä ensi tiistaina 9.4. uutiskuvissa Pietarista saamme omin silmin nähdä minkälaiset ovat idän-suhteemme.
      Yksi rauhan tae oli päivälleen 71 vuotta sitten Moskovassa allekirjoittamamme YYA-sopimus. J.K. Paasikivi oli sen yksi pääarkkitehti Suomen puolella - onneksemme.

      • komupohtiiauts

        Huhhhuh, hassu lauantaiaamun oksennus by idiootti :)


      • Grönää

        Mitä nyt jos jatkuvaa uhkailu ja kieroilua idän suunnalta. Orpo ja Sipilä eivät tietenkään vaalien alla uskalla kertoa mitä puhuttiin Raja-joosepin vuodosta. Niinistö tietäen lotina varmasti kävi. Neukuissa oli hyvää tuo vuonna 1949 alkanut rajapolitiikka. Stalin kielsi avioliitot ulkomaalaisten kanssa vuonna 1947 ja käytännössä sulki nykyisen itärajamme muutamaa vuotta myöhemmin. Pitääkin kysyä venäläisiltä stalinisteilta miksi Bäckmanin tavoin pitävät venäläisten karkottamista Suomesta russofobiana ja samaan aikaan rakastavat Isäntää. Stalinin loppu aikana ei itseasiassa ei idästä tullut ketään. Paksukainen avasi harmiksemme rajoja ja seuraajat viimeistelivät loput. SKP ja muu vasemmisto Suomessa kannattaa avoimia rajoja.


    • Anttijapaavo

      Suomi on satsannut maavoimiin kivasti, konventionaalisia aseita on saatavissa, mutta ohjukset puuttuvat. Ruotsiin ei pidä luottaa missään nimessä.

    • sodasta-voi-oppia-rauhaa

      Ahaa. On vain pikkuruinen probljema:
      maanpuolustustahto on romahtanut samoin kuin natokannatus nimen omaan sillä alueella, joka olisi ensimmäiseksi nato-sodan alustamme eli Kaakkois-Suomessa. Sellainen sotanäyttämö se on aina ollut - jo Pähkinäsaaren rauhaa (1323) edeltäviltä ajoilta alkaen.
      Sen lisäksi jo varusmieskaartimme on kuin kissan oksennus, joka jäätyy heti pikkupakkasessa ja lähtee kotiin. Samoin reserviläistenkin ylipainoindeksien tarkastelu ei sekään kovin kummoista sotaonnea lupailisi. Natossa eikä natotta.
      https://yle.fi/uutiset/3-10529281
      https://esaimaa.fi/vaalit/vaalit/6c983255-d5d4-4ec4-aadc-de742cb5f5a7

      • Olet-typerys

        Ihanko aina ollut! Minun käsittääkseni maailman historian suurimpiin kuuluva meritaistelu käytiin Viipurinlahdella.


    • Dragutinovic

      Henkisesti suomalainen sotilas ei ole koskaan ollut niin surkea kuin se on nyt. Eivät kestä psyykkistä painetta yhtään. Kapiaiset valittavat kun 40% on ylilihavia eivätkä jaksa juosta. Cooper-testien tulokset osoittavat kuinka varusmiesten tulokset ovat pudonneet sitten 1970-luvun lopun noin 400-500 metrillä.

      • Mekhlis

        Ja mikä on Venäjän nuorison tila. Puolella Venäjän nuorista taitaa olla FAS-syndrooma ja toisella puolella HIV. Parhaitenhan tietenkin nuo pääsevät kärsimyksistään juoksemalla suomalaisiin pommeihin. Niitä varten olisi pitänyt säilyttää jalkaväkimiinat.


    • T.M.Kivimäki

      Vaikka perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on sotahullu idiootti ja lietsoo militanttia asennetta valtavirta on niin pasifistista ja niin velttoa porukkaa ettei varusmiehistä ole nykyisin kuin osa sellaisia jotka jaksavat omat housunsa kannattaa. Noin 20% varusmiehistä on hyväkuntoista ja kyvykästä mutta toisaalta 30-40% täysin sotilaaksi kelpaamatonta ainesta. Oikein rimaa alentamalla noin puolet varusmiesikäluokasta voidaan arvioida kyltin: "kelpaa sotapalvelukseen" alle.

    • Lykkäätte-pötyä

      Maanpuolustuksemme on toimiva kokonaisuus. Ongelmia tietenkin on, mutta eivät ne asiaa kaada.

      Se on selvää, että maanpuolustuksen vastustajia aina löytyy.
      Näille palstoillehan kaikki Suomea vihaavat kertyvät valeitaan suoltamaan.

      Maanpuolustusta ne surkimukset eivät kykene heikentämään.

    • Petraselkä

      Lapamato-oksennukset jatkavat myrkynkylvöä Suomesta , mutta ei tehoa normaaliin suomalaiseen.

    • selviytyjälapamato

      Maanpuolustustahto on jo heikentynyt nimenomaan normaalien(kin) suomalaisten keskuudessa ja natokannatus vielä monin verroin enemmän.
      Lapamato on todella ryhdikäs olento verrattuna jo pelkkää pakkasta pakeneviin ylipainoisiin varusmiehiimme. Lisäksi lapamato on todellinen selviytyjä, joka elää ja voi hyvin ihmisenkin ruoansulatuskanavassa. Lapamato lisäksi laihduttaa isäntäänsä.
      Menisi nykyään rajoillamme hyvät sodat pilalle, ellei linjassa sallittaisi sotkumunkkiautoja ja kännykkämyymälöitä sekä pizzalähettejä.
      Ei mennyt persupuolustusministerimme kausi aivan putkeen, kuten ei koko hallituksenkaan - onneksemme.

      • Lykkäät-pötyä

        Et näy tuntevan sen enempää maanpuolustusta yleensä, manpuolustustahtoa, puolustusvoimien koulutusta, kuin varusmiesten kuntoa ja asennettakaan.

        Nykyinen puolustusministeri nosti puolustuskykyämme enemmän kuin viisi edeltäjää yhteensä

        Älä esiinny edes lapamatona. Sekin lienee rehellisempi.

        Toisaalta valehtelu on sinulla ainoa keino selviytyä elämässä. Muuhun et pysty.


      • Olet-luuseri

        Onneksi ne ravinteet on sentään munkkeja eikä Venäjän tavoin alkoholia ja huumeita. Venäläisen miehen elinajanoode on 66 vuotta. Siitä voi jokainen päätellä minkälaisessa kunnossa itänaapurin sotilaat ovat.


    • vaateharja-salainen-ase

      Ylenkin uutisoima puolustustahtotutkimus viime vuoden lopulla (ks. linkki edellä) ei tuloksiltaan ollut valehtelua. Saattoi toki olla, että kyseltävinä oli vääränlaista väkeä tai sitten oikeanlaista väkeä, joka vastasi väärin.
      Intissä opetettiin jo kauan sitten, että ydinlaskeumalta suojautumiseen ei tarvita muuta kuin kenttälapio, sadeviitta ja vaateharja. Tuli runtua ja paljon, jos sotaharjoitusrepussa ei vaateharjaa ollut.
      Se vaikutti suuresti manpuolustustahtooni silloin ja - edelleen. :--) :--) :--) :--) (pröt)

      • Olet-luuseri

        Tuskinpa sinä mitään inttiä olet käynyt edes B-luokassa. Kannatan toki venäläisten toveriemme ratkaisuja sinun tapaisiin mielenterveysongelmista, autismista ja muista pääkopan sairauksista kärsiviin. Seuraavan kerran kun joudut lataamoon voidaan sieltä poistaa kaikki paloturvallisuutta edistävät asiat.


      • ViipurinAllan

        Maanpuolustustahdon kasvattamiseksi kouluissa pitää ottaa esille isänmaallisten sankariemme toiminta talvi- ja jatkosodassa. Lauri Törni on hyvä esimerkki tästä. Hyvin patrioottinen kolmen armeijan valiosotilas. Suoraselkäinen toiminnan mies. 28.05 hänen syntymästään tulee kuluneeksi 100 vuotta. Päivä on liputuksen arvoinen. Olkaamme edelleen kiitollisia hänelle ja saavutuksilleen.


    • outoa-isänmaallisuutta

      Törni oli vieraan vallan sotajoukkoon karkaamisesta eli maanpetoksesta 6 vuodeksi kuritushuoneeseen v. 1947 tuomittu natsi, joka valitsi Vietnamin (murha)sodassa juuri (ammattitappajalle) erittäin sopivaksi osoittautuneen helikopterin.
      Taisi olla äijä vieläpä lukutaidotonkin tai sitten ei ymmärtänyt lukemaansa, koska sotilasvalassa vannottiin jo 1940-luvulla, että: "Minä lupaan ja vannon kaikkivaltiaan, kaikkitietävän Jumalan kautta olevani SUOMEN valtakunnan lailliselle esivallalle kuuliainen ja USKOLLINEN.
      ..."Laillisen esivallan ja SUOMEN valtakunnan VIHOLLISIA sekä sisäisiä että ulkonaisia minä tahdon hengellä ja verellä, rauhan ja sodan aikana, maalla ja merellä, kaikkialla ja kaikissa tilaisuuksissa, minne minut määrätään, miehuullisesti ja urhoollisesti vastustaa."

      Tuntuu käsittämättömältä, että maanpetoksen tielle lähteneistä suomalaisista ss-"suoraselkäisistä" tuomittiin törnin lisäksi vain kolme muuta. Osaltaan vaikutti tietysti se, että noista ss-suoraselkäisistä "muotovalioista" moni pakeni tuomioita ulkomaille. Ainakin 74 ss-suoraselkäisintä muotovaliota menikin ulkomaille ja kuolikin siellä. Matkusteluintoa siis jostain syystä näillä suoraselkämuotovalioilla riitti. Lievästi sanoen omituisen notkoselkäistä isänmaallisuutta aina Etelä-Amerikkaa ja Vietnamin murhapusikoita myöten.

      • komupohtiiauts

        Mutta eivät he kommareita murhanneet, vaan tappoivat, kuten hyvien miesten siihen maailman aikaan kuuluikin, univormusta riippumatta. Tuplataan mitalit ja annetaan ylennykset perään. Hienoja miehiä kaikki!


      • Lykkäät-pötyä

        Törni ei ollut natsi, mutta kylläkin valmis taistelemaan kommunisteja vastaan missä organisaatiossa tahansa. Itse asiassa hän ei taistellut Waffen -SS:n joukoissa lainkaan.

        Suomen SS-pataljoona lähti Saksaan hallituksen hyväksymänä hankkeena.
        Syksyllä -44 kaikkiaan noin 70 suomalaista loikkasi Saksan riveihin joukossa kymmenkunta entistä SS-miestä. Osa oli sotavankeja ja uittotyömailta lähteneitä koulupoikia. .


    • päivänkakkarapiippu

      Törni palasi Saksaan ja astui ss:n palvelukseen vielä sodan loppuvaiheessa, vaikka natsisaksan tappio lähestyi. Jospa tuo yrittikin tappamisen sijasta tehdä siellä viime hetkien käännytystyötä pois natsismista.
      Siirtyminen saksalaiseen vastarintaliike sonderkommando nordiin oli kuitenkin teko, jonka jokainen siirtyjä tiesi maanpetokseksi.
      On tietysti mahdollista, että sinne loikanneiden tappajien IQ ei riittänyt sellaiseen oivallukseen, että sotilasvalan kohteina olleiden esim. Rytin ja murhakustaan omavaltainen vaihtaminen yksimuna-aatuun ja kaasu-himmleriin voisi olla rikos.
      Kustaan aloitteesta perustettuja keskitysleirejähän suomalaisetkin ylläpitivät Itä-Karjalassa rodun kohentamistarkoituksessa. Toki ehkä hieman kohenikin, koska mm. siviilien kuolleisuus noilla leireillä oli suuri.
      Tuo natsien vastarintaliike veti puoleensa kuin lantaläjä sontiaisia eli tietenkin juuri uskollisimpia suomalaisnatseja. Pahimpiin tapauksiin liittyi sotarikosepäilyjä, joiden todeksi muuttuessa tuomiot olisivat saattaneet liittoutuneiden sotarikosoikeudenkäynneissä johtaa hyvinkin pian vaikka jojoon.
      Se selittää osaltaan melko laajaksi levinnyttä "matkailuharrastusta" pian sodan jälkeen.
      Hyvin tuo pikku ritaripulmunen tuntui viihtyvän ihan oikeiden ja kovimpienkin ss-pulmusten parissa ollakseen ei-natsi. Tottakai vain säästä puhui ainakin sakujen kanssa vain päivänkakkara pyssyn piipussa varsinkin, jos/kun juutalainen kohdalle sattui.

      • Lykkäät-pötyä

        Sotilasvalaa ei vannota henkilölle, vaan Suomen valtiolle. Stallarit eivät tietenkään sitä tiedä,kosk eivät ole palvelleet asevoimissa.
        Itä-Karjalan leireille koottin siviiliväkeä, jota käyettiin palkattuun työhön. Leiriolot ja muonitus olivat nälkätalvena huonot.

        Vastarintaliikkeen vetovoima oli hyvinvähäinen. Vain innokkaimmat Saksan ystävät ja ehkä natsiaatteen kannattajat liittyivät siihen.

        Törni oli lyhyen aikaa koulutuksessa ja lähtoi sitten pyrkimään pois Saksasta. Ei ole mitääntodisteita, että hän olisi ollut erityisesti natsi. Luultavasti suurin tekijä vastarintaliikkeeeseen hakeutumisessa oli ryssäviha.
        Hänhän halusi Lappiin taistelemaan saksalaisia vastaan, mutta sinne ei entisiä SS-miehiä otettu.


      • komupohtiiauts

        Päivänkakkaralta parasta ja hauskinta paatosta aikoihin. Oikein mojovat yrjöt. Kiitos!


    • Jauruwei

      Kommu.isti oksennusia pukkaa , kun olemisen sietämätön vaikeus isä Stalikan ja äoti nevostoliiton sortuminen koskee niin että vitutukseen meinaa kuolla kui Väyrynen aianaan. Yrltä komukka lestää! Me täällä petrogratissa tuki siniä.

    • kapinan-palkka
      • Lykkäät-pötyä

        Ei mitään kieltäytymistä tapahtunut,
        Toisaalta rauhanajan rajavartiointi on aivan eri asia kuin sodan ajan puolustus,


      • petturin-palkka
        Lykkäät-pötyä kirjoitti:

        Ei mitään kieltäytymistä tapahtunut,
        Toisaalta rauhanajan rajavartiointi on aivan eri asia kuin sodan ajan puolustus,

        "Ei mitään kieltäytymistä tapahtunut,"

        Jos rajavartiostosta ilmoitetaan valtiojohdolle ettei lähdetä rajaa vartioimaan, niin kyllä se kieltäytymistä on. Mikäs se rajavartijan homma sitten on, jos ei rajavartiointi?

        "Toisaalta rauhanajan rajavartiointi on aivan eri asia kuin sodan ajan puolustus, "

        Niin on ja jos ei edes rauhanaikana pystytä rajaa pitämään hallussa, niin miten se muka onnistuisi kun luodit ja kranaatit viuhuu ympärillä.


      • Lykkäät-pötyä
        petturin-palkka kirjoitti:

        "Ei mitään kieltäytymistä tapahtunut,"

        Jos rajavartiostosta ilmoitetaan valtiojohdolle ettei lähdetä rajaa vartioimaan, niin kyllä se kieltäytymistä on. Mikäs se rajavartijan homma sitten on, jos ei rajavartiointi?

        "Toisaalta rauhanajan rajavartiointi on aivan eri asia kuin sodan ajan puolustus, "

        Niin on ja jos ei edes rauhanaikana pystytä rajaa pitämään hallussa, niin miten se muka onnistuisi kun luodit ja kranaatit viuhuu ympärillä.

        IL:#Pakolaiskriisin 2015 aikaan sisäministerinä toiminut Orpo toteaa, ettei Suomesta löydy sellaista rajamiestä, joka toimisi lakien ja sopimusten vastaisesti. "Poliitikko ei voi antaa määräystä, toimikaa lain vastaisesti", #

        Miten tässä on kieltäydytty rajanvartioinnista?

        "Niin on ja jos ei edes rauhanaikana pystytä rajaa pitämään hallussa, niin miten se muka onnistuisi kun luodit ja kranaatit viuhuu ympärillä."

        Sota on täysin eri asia kuin rauha, vaikka et sitä ymmärrä. Onneksi ei kukaan sitä odotakaan.


      • petturin-palkka
        Lykkäät-pötyä kirjoitti:

        IL:#Pakolaiskriisin 2015 aikaan sisäministerinä toiminut Orpo toteaa, ettei Suomesta löydy sellaista rajamiestä, joka toimisi lakien ja sopimusten vastaisesti. "Poliitikko ei voi antaa määräystä, toimikaa lain vastaisesti", #

        Miten tässä on kieltäydytty rajanvartioinnista?

        "Niin on ja jos ei edes rauhanaikana pystytä rajaa pitämään hallussa, niin miten se muka onnistuisi kun luodit ja kranaatit viuhuu ympärillä."

        Sota on täysin eri asia kuin rauha, vaikka et sitä ymmärrä. Onneksi ei kukaan sitä odotakaan.

        Mikään kansallinen tai kansainvälinen laki ei kiellä rajamiehiltä rajavalvonnan suorittamista.

        Rajavartiolaitos ei myöskään ole tehnyt ulkovaltojen kanssa mitään sopimuksia, vaan ne on tehnyt Suomen valtio jota edustava maan hallitus myös päättää ihan itse jos niihin tehdään muutoksia ja jos tilanne vaatii toisenlaisia toimenpiteitä. Sopimukset eivät myöskään ole lakeja, vaan sopimuksia.

        Eli rajavartiolaitos on yksiselitteisesti kieltäytynyt hoitamasta lakisääteistä tehtäväänsä ja sisäministeri jättänyt hoitamatta lakisääteisen tehtävänsä, kun on antanut tämän tapahtua.


      • Lykkäät-pötyä

        "Eli rajavartiolaitos on yksiselitteisesti kieltäytynyt hoitamasta lakisääteistä tehtäväänsä ja sisäministeri jättänyt hoitamatta lakisääteisen tehtävänsä, kun on antanut tämän tapahtua."

        Missä ja milloin tällaista on tapahtunut?


      • rautaa-rajalle
        Lykkäät-pötyä kirjoitti:

        "Eli rajavartiolaitos on yksiselitteisesti kieltäytynyt hoitamasta lakisääteistä tehtäväänsä ja sisäministeri jättänyt hoitamatta lakisääteisen tehtävänsä, kun on antanut tämän tapahtua."

        Missä ja milloin tällaista on tapahtunut?

        "Missä ja milloin tällaista on tapahtunut? "

        Siinä vaiheessa kun rajalta ilmoitettiin valtiojohdolle, että rajamiehet pitävät lakisääteistä tehtävää jostain ihmeen syystä laittomana eivätkä suostu vartiohommiin.


    • kyllä-kelpasi-Lappiin

      Kyllä otettiin Lapin sotaan ss-joukoissa olleita vapaaehtoisia, todistettavasti myös matrikkelitietojen mukaan.
      Jotkut tekivät sen jälkeen pitkiäkin ja moitteettomia sotilasuria mm. PV:n palveluksessa.
      Ei sinne tietenkään maanpettureita ja karkureita otettu.

    • 40-VuotiaanKunto

      Ei tarvitse kuin katsoa varusmiehiä niin näkee mistä kenkä puristaa. Lihavuus. Kun itse kävin intin 80-luvulla niin per komppania oli 0-2 selkeästi ylipainoista kaveria ja aukissa ei enää käytännössä yhtään, tanakat heput ohjattiin huoltohommiin. Nyt alkaa suhdeluku kääntyä päinvastaiseksi. Ja pää ei enää kestä kuin 2/3:lla ikäluokasta.

    • äänestikö-8574-väärin

      Tuolla edellä joku maanpuolustuksemme ilmiselvästi todellinen asiantuntija väitti, että nykyinen puolustusministeri nosti puolustuskykyämme enemmän kuin viisi edeltäjää yhteensä. :--0 :--0 :--0

      Vaalitulos 14.4.2019 jättää sijaa tietysti toisenlaisellekin tulkinnalle. Jussi-parka sai 2015 vaaleissa 11 767 ääntä, mutta nyt enää 3193, joten romahdus oli peräti 8574 ääntä.
      Jussi N. jää historiaan puolustusministerinä, jonka kaudella suomalaisten maanpuolustustahto romahti.

      • mää-vähä-fundeeraan

        "Jussi N. jää historiaan puolustusministerinä, jonka kaudella suomalaisten maanpuolustustahto romahti."
        Aasi sai sillan henkilövaalien äänisaaliista maanpuolustustahtoon. Tottakai voi tuotakin mieltä olla, mikäli on tavattoman tyhmä.


      • Lykkäät-pötyä

        Jussin edeltäjät tekivät vain rutiinityöt ja huolehtivat ruotsinkielsiten eduista.
        Jussi on saanut aikaan maanpuolustuvalmiutta tehostavaa kainsäädäntöä, valmiusjoukkoja ja yhtetoimintasopimuksia sekä huolehtinut materiaalihankinnoista.
        Suomi ei ole noin vain kaapattavissa, mikä on katkera pala laitavasemmistolle.

        Siinä lyömättömät ansiot, joista presidenttikin on kiitellyt.

        Vaalitulos seuraa sinisten yleistä lin jaa.


    • nolla-X-nolla-on-nolla

      Tuntuu jonkin verran vaalitulos vieläkin kyrsivän sinimustia. HAHHAHAHAHAH...
      Totesinpahan vain, että J. Niinistö jää historiaan puolustusministerinä, jonka kaudella suomalaisten maanpuolustustahto romahti. Se on FAKTA, minkäs sille mahtaa!!??
      Joku muu taisi vedellä aasilleen siltaa eli se koira älähti, johon kalikka osui. HAHAHAHAHAHAH...

    • Torajyvä

      Tosipaikan tullen erotellaan epäkurantti aines jyviin ja akanoihin. Ketaleen hengenheimolaiset ovat tuota akanajoukkoa, joille on kovennettua tiedossa .

    • läski-valuu-läpi-kiven

      Jo kenraali Puheloinen sanoi heti ottaessaan vastaan PV:n komentajuuden 10 vuotta sitten, että suomalaisen sotilaan pahin vihollinen on LÄSKI.,
      Kenraali juoksi vielä 61-vuotiaana kuta kuinkin saman cooper-tuloksen (n. 2500 m), johon itsekin intissä aikoinaan nippanappa kykenin. Olin silti iloinen.
      Noin 10 000 kertaa iloisempi olin ja olen kuitenkin siksi, että ensi viikon lauantaina (liputuspäivä) tulee kuluneeksi 74 vuotta, kun maatamme ei ole uhannut kukaan eikä mikään.
      Ei vaikka natonasut kuinka haluaisivatkin.

      • voimaa-tarvitaan

        Cooper-tulos on tosin nykyisten kuntovaatimusten valossa jo vähän toissijainen suoritusarvo. Jalkaväkisotilaan taistelussa kantama taakka on nykyisin niin suuri, jopa 30 kiloa, että mitkään hintelät maratoonarit tai cooper-sissit eivät pärjää. Lihasvoimaa tarvitaan ja paljon, siihen tosin päälle vielä se hyvä aerobinen kunto.


    • Anonyymi

      Seli seli seli seli. Äiskän pikku pizzan-tappajilla tuollainen 20-25 kg ylipaino on surullisen tavallinen. Eikä ne ainakaan laihtumaan pääse sotkun munkeilla, kokiksella ja omilla eväillä.
      Jo siksi Suomen puolustus on kehnompi kuin ehkä koskaan. Ja lopuistakin osa lähtee kotiin, kun tulee pakkanen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe