Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

KANSANVALTA!

Keitä Keltaliivit ovat?


Me olemme täysin poliittisesti ja ideologisesti sitoutumattomia tuiki tavallisia äitejä sekä isejä. Putkimiehiä, it-nörttejä, kokkeja, toimitusjohtajia, kapteeneja, lääkäreitä, opettajia, poliiseja, palomiehiä, työttömiä, eläkeläisiä, opiskelijoita ja niin edelleen. Tavallisia Suomen kansalaisia, joita yhdistää pitkään jatkunut paha olo yhteiskunnassa (kurjuutus, orjuutus, sekasorto, turvattomuus, holtiton väestön siirto maahan, vähäosaisten erittäin huono asema yms.). Meitä yhdistää myös voimakas halu unohtaa edes hetkeksi kaikki vanhat aatteet ja ismit (jotka tätä kansaa on kaikki nämä vuosikymmenet jakaneet) ja lähteä yhdessä kansana protestoimaan yhteisen päämäärän eteen.

Keltaliiviliike ei ole kollektivistinen vaan hajautettu. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen keltaliiviliikkeeseen osallistuva edustaa itseään ja vain itseään, siten jokainen on itse vastuussa omasta toiminnastaan ja vain omasta toiminnastaan. Keltaliiviliikettä ei voi siten johtaa tai edustaa kukaan, jonka johdosta keltaliiviliikkeellä ei ole johtajia eikä edustajia.



Keitä me emme ole emmekä halua olla?

Me emme ole jakautuneet erilaisiin ryhmittymiin, emme ole mm. ääriajattelijoita, suvakkeja, rajakkeja, rasisteja, natseja, huligaaneja, autonpolttajia tai mitään sellaista.

Tottakai meitä on paljonkin hyvin erilaisia ihmisiä, erilaisista lähtökohdista ja elämistä. Ollaanhan me koko kansan kirjo. Tule ihmeessä mukaan sellaisena kuin olet vapaaseen kansanliikkeeseen, mutta älä tuo mukanasi semmoisia asioita, mitkä meitä erottaa kuten puoluepolitiikka.



Mikä on päämäärämme?

Saada RiC (“Referendum Initiated by the Citizen” – “Le référendum d’initiative citoyenne” – “kansanvalta” – “suora demokratia”) Suomen perustuslakiin. Nykyinen edustuksellinen demokratia jäisi elämään rinnakkaiseloa täyden kansanvallan kanssa. Kuten Sveitsissä.

www.ric.fi

2

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ryystäinen

      " Meitä yhdistää myös voimakas halu unohtaa edes hetkeksi kaikki vanhat aatteet ja ismit (jotka tätä kansaa on kaikki nämä vuosikymmenet jakaneet) ja lähteä yhdessä kansana protestoimaan yhteisen päämäärän eteen."
      Kokeilepa Koskenkorva-nimistä rohtoa hetken unohtamiseen. Pullo päivässä pitää ihon sileänä ja käytöksen hövelinä.

    • Taas-naurattaa

      "Tavallisia Suomen kansalaisia, joita yhdistää pitkään jatkunut paha olo yhteiskunnassa (kurjuutus, orjuutus, sekasorto, turvattomuus, holtiton väestön siirto maahan, vähäosaisten erittäin huono asema yms.)."

      "Me emme ole jakautuneet erilaisiin ryhmittymiin, emme ole mm. ääriajattelijoita, suvakkeja, rajakkeja, rasisteja, natseja, huligaaneja, autonpolttajia tai mitään sellaista."

      Ainakin tuon ensimmäisen kohdan perusteella olette melkoisia valehtelijoita. Suomi on demokraattinen hyvinvointiyhteiskunta.

      Protestointi liiveillä tai ilman, ei korjaa ainoatakaan epäkohtaa. Siihen tarvitaan kärsivällistä yhteistyötä ja poliittista tahtoa.

      Myöskään päätöstenteko suoralla kansalaisäänestyksellä ei ole onnen avain. Sveitsissä äänestyksissä hylätään pääosa alotteista. Lisäksi osallistumisprosentti on yleensä korkeintaan 30.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe