Helluntailaisuus - miksi paljon mielenterveysongelmia?

Jopitkäänpohtinut

Olen todennut, että helluntailaisten sekä eri herätysliikkeisiin kuuluvien joukossa on varsin paljon erilaisia mielisairauksia potevia henkilöitä. Kun aikaisemmin kuuluin seurakuntaan, vuosien varrella useita henkilöitä sairastui mielen sairauksiin.

Kysymys kuuluukin: hakeutuvatko erilaisia mielen ongelmia potevat tai niille helposti altistuvat helluntailaistyyppisiin seurakuntiin vai aiheuttaako helluntailaisuuteen liittyvät karismaattinen hengellisyys (uskon opetus, oletettu parantuminen, demonioppi, kielillä puhuminen jne.) itse mielenterveysongelmia?

60

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eenokki12

      Molemmat vaihtoehdot aiheuttavat mielenterveysongelmia.

      • Anonyymi

        Kaikki vaihtoehdot...
        Mutta meitä ulkopuolisia auttaa...
        Tieto ympäröivästä hulluudesta, auttaa ympäröivään hulluuteen...


    • Kirjakääröt

      "se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen." (Matt 5:22)

    • siitäsekirkastuu

      eli oikein aloituksen teit oman pääsi tuloksista ja päädyit yleistämään asioita, eli jatka vaan pohtimista ja ota mukaan todellisia asioitakin.

    • fee343

      Minäkin tunnen paljon helluntailaisia ja olen tutkinut tätä aihetta jonkin verran. Melkein kaikki vakavien mielenterveysongelmien kanssa painiskelevat henkilöt helluntaiseurakunnissa ovat sairastuneet jo ennen helluntaiseurakuntaan liittymistään.
      Heidän kohdallaan olisi siis kysyttävä, miksi he eivät ole parantuneet sairauksistaan helluntaiseurakunnassa.

      Aito karismaattisuus ei aiheuta terveysongelmia. Väärä karismaattisuus, oikeastaan okkulttismin sekainen karismaattisuus aiheuttaa mielenterveysongelmia. Okkulttista karismaattisuutta ja vääriä oppeja ja niistä aiheutuneita sairauksia esiintyy runsaasti myös luterilaisessa kirkossa.

      • Anonyymi

        Puhutaan tutkimuksesta 21.4.2019

        Koskas se väitöskirjatutkimus tulee julkiseksi. Millainen otanta, jne.
        Eli tutkimuksellehan on oltava vankka pohja, jossa on totuusperä. Ja tutkimus ottaa huomioon kaiken vaikuttavat seikat, niin verrokki maailmasta, sen ongelmat verrattuna toiseen. Myös mikä laukasee minkäkin väittämän totuudeksi.
        Vasta tämänjälkeen voidaan alkaa puhua tutkimuksista.
        Ja tutkijankin perusteet tutkimuksiin pitää olla verrattavissa, että kuka tutkii, mitä tutkii, minkäpohjalta tutkii jne.

        Eli ilmaan heitetyt jutut, niillä ei ole mitään todellisuuspohjaa vain oman nokan kohdalta nähtynä, koska näkymä on niin suppean oloista.


    • TotuusHellarinSuusta

      Entinen helluntaiseurakuntaan kuulunut työkaverini kertoi joskus -80 luvulla, että helluntailaisten saarnamiehistä on suuri osa käynyt jossain vaiheessa lataamon kautta.

      • jjuuuh

        Niinhän ne entiset työkaverit puhuvat.


    • Jobinpostia

      2Moos.4.11 Ja Herra sanoi hänelle: Kuka on antanut ihmiselle suun, tahi kuka tekee mykän tai kuuron, näkevän tai sokean? Enkö minä, Herra?

    • Kirjakääröt

      Jes.45:7 Biblia (1776) Minä joka teen valkeuden ja luon pimeyden, minä annan rauhan ja luon pahan; minä olen Herra joka kaikki nämät teen. Aam.3:6

    • AkuAnkanTaskukirjat

      Kääk

    • Samaatietä

      Tai olisiko niin, että heikoille ja sairaille kelpaa armo paremmin kuin rikkaille ja itsessään hyvin voiville?

      Eikö tuosta opeteta raamatussakin.

    • Rauhan tervehdys.

      Eksytyksen henki on vaarallinen, myös mielenterveydelle.

      "Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja, jotka aina ovat opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen... nuo mieleltään turmeltuneet ihmiset, jotka eivät uskonkoetuksissa kestä." - 2. Timoteus 3:6-8

      Tämä ei ole vain teoreettinen heitti tai pahapuhe, että menestysteologia turmelee mielen, vaan tämä on tutkittua todellisuutta myös Ruotsin Livets Ordissa.
      https://www.icsahome.com/articles/psychiatric-problems-in-ex-word-of-life-csj-9-1

      Tässä tutkimuksessa kerrotaan Livets Ordin (suom. Elämän sanan) lahkosta irtilähtineistä, joilla useilla on ollut mm. paniikkikohtauksia, vaikeaa masennusta ja jopa itsemurhayrityksiä. Tuohon menestysteologiseen kulttiin, joka Suomessakin vaikuttaa mm. TV7 kanavalla, eksyneet ja sisälle menneet ovat muuttuneet läheistensä mukaan jopa ulkonaisilta piirteiltä, niin että heillä on lasittunut harhaileva tai pistävä katse. Tämä on tunnusomaista monelle uskonliikkeessä olevalle julistajalle, jolla on kansaomaisesti sanottuna "hullun kiilto silmissä" eikä suinkaan Kristuksen rakkaus. Tämän näen jopa omista vanhoista kuvistani ja se muistuttaa suuresta armosta, jonka sain kokea palatessani ristin tielle.

      Se, mikä ei tässä tuloksissa tule esille, ovat tietenkin näitä hirvittäviä lieveilmiöitä seuranneet avioerot, taloudelliset ongelmat ja jopa itsemurhat, sillä jos jotkut ovat yrittäneet, ovat toiset valitettavasti onnistuneet siinä. Menestysteologia on vaarallinen.

      Saamastani runsaasta palautteesta voin vahvistaa, että harhaan eksyneillä ja siitä eheytyneillä menee ihmisestä riippuen aikaa joko kuukausia tai jopa vuosia. Monet eivät koskaan palaa ristin tielle vaan menevät maailmaan pettyneinä, erityisesti jos pohjalla ei ole kokemusta terveestä kristinuskosta. Jos ihmisellä on ollut lapsena esimerkiksi kokemus terveestä kristillisestä uskosta tai hän on tullut raittiissa seurakunnassa uskoon, on mahdollisuus palata ristin tielle paljon helpompaa ja todennäköisempää.

      "Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia (kirj. painostavia) susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa." - Apostolien teot 20:29-30

      Menestysteologian harha ei ole poistunut. Se on vahvistunut, se on siisteytynyt ja heidän puheensa ovat entisestään taitavampia sekä sitä kautta petollisempia. Susi vaihtaa välillä parempaan lampaan karvaan, mutta se on silti susi. Sudet tunnistat ainaisesta lihan nälästä, se haluaa syödä, se haluaa kasvaa ja se haluaa lisää, lisää ja lisää. Se janoaa, koska se ei juo Kristus kalliosta vettä, joka poistaa janon.

      "Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita." - Roomalaiskirje 12:15-16

      Vertaistuki on tärkeää ja sitä olen osaltani tehnyt puhumalla harhoista sekä omasta eksymyksestäni hyvin avoimesti. Toinen tärkeä on perustautua Kristuksen armoon. Opetus armosta on valtavan sielua hoitavaa, sillä saatana syyttää sellaista, joka lähtee harhaliikkeestä ja myös entiset jäsenet saattavat kivittää lujaakin sekä usein mielenmuutos on niin suuri sekä pettymys liikkeeseen, että joutuu aloittamaan tyhjältä pöydältä. Laita pöydälle ensin Kristuksen risti, joka kaiken alku ja loppu. Aamen.

      PS. Tässä Kokkolassa puhumani opetukseni Kristuksesta sielun parantajana.
      https://www.youtube.com/watch?v=H9egFsBOHS0

      Siunauksin, MM.

      • Tokkiisa

        Onko tämä henkilö, joka kirjoittaa tässä, aina tällainen muiden lyttääjä?
        Pirullisen juonikas mies.


      • Anonyymi

        Kiitos linkistä tutkimukseen. Olipas mielenkiintoista tietoa Livets Ordin porukasta lähteneiden mielenterveysongelmista! Jotain on pahasti pielessä. Monet karismaattiset seurakunnat yhä arvostavat kovin Livets Ordia.


      • Anonyymi

        Mauno Mattilallekkin haluan kertoa miten teoriat ja todellisuus on toinen. Täällä Itä-Suomessa ja erikoisesti kaikkialla syrjäisillä seuduilla ihmisen mieli sairastuu,- vaikka ei ole edes kuullut j aollut siten kosketuksissa näiden tuomien asioidesi kanssa. Menestysteologia tms..

        Ei tämän enempää, mutta ihmisen mielen tänä aikana sairastuttaa - luo ahdistusta elinympäristöstä tulevat tekijät. Voisi sanoa yksinkertaisemmin,- ettei elinympäristö voimaannuta ihmisen mieltä. Ihmisen mielentasapainoon / terveyteen vaikuttaa erittäin laajasti elinympäristön haasteellisuus. Se voi olla erittäin paljon voimia kuluttavaa ja siten uuvuttavaa.
        Pohdin siis tavallisesta ihmisestä.

        Aikuisen oikeesti Jeesukseen uskova ihminen on hieman eri asemassa liittyen juuri uskonsa kautta tulevaan voimaannuttamiseen. Elämän haasteisiin on helpompi sopeutua ja siten säilyttää mielentasapaino.

        Niin, tänä aikana erikoisesti soisin uskovaksi itseään tituleeraava paneutuvan ihmisten arkeen - elinympäristöön ja arjen haasteisiin ja niiden vaikutus mielentasapainoon. Syrjäytymisen ja itsetuhoisuuden vähentämiseksi.
        m.l


    • Jopi48

      Val.3:38 Eikö lähde Korkeimman suusta paha ja hyvä? Jer.11:11. Ps.18:42. Jes.1:15

    • Kauanuskossa

      Olen ollut tekemisissä hellareisen parissa noin 40 vuotta ja en ole huomannut että seurakunnassa sairastuttaisiin mielenterveysongelmiin. Totta se on että hellareihin tulee ja tilaisuuksissa käy mielenterveysongelmaisia,. He kokevat että heitä hyväksytään joukkoon sellaisina kuin ovat. Kova ja pärjäävä maailma ei anna tilaa ja ymmärrystä heikoille. Moni on sanonut että seurakunta on jopa terveyttävä yhteisö.

    • Kauanuskossa

      Nuo Mattilan höpinät saa jättää omaan arvoonsa. Ei ole ollut edes vaipoissa kun meikäläin ollut helleuntailiikkeessä. Nuo Luved Ordit, TV7, ääriliikkeet hän sotkee joka paikkaan. Tiedän helluntailiikkeen vaiheista paljon pitemmältä aikaa kuin Mattila. Pelkoineen hän itse potee mielen häiriöitä ja on ollut mainipuloitavissa hurmosliikkeisiin.

      • Anonyymi

        "Tiedän helluntailiikkeen vaiheista paljon pitemmältä aikaa kuin Mattila. "

        Paljon mahdollista, niin minäkin. Mutta tuskin olet tehnyt tutkimusta hellarien mielenterveydestä. Seurakunnissa on aina myös niitä, joilla on mielenterveyden ongelmia. Ja mikäli seurakunta ei ole tervehenkinen, niin valmiiksi herkän ihmisen ongelmat saattavat pahentua. Tervehenkisyys oli hellareissa esim. 60-luvulla onnenkauppaa. Jokainen seurakunta oli itsenäinen yksikkö. Ja jos johdossa sattui olemaan diktaattoreita, niin jälki oli pahaa.


    • Hihhuleita_suvussa

      Vaikea kuvitella että joku tervepäinen lähtisi hihhuleiden juttuihin mukaan. Käyvät kalliiksi jäsenille vaikka kaikki on ns. vapaaehtoista.

    • Kirjakääröt

      Saarn.5:2 Biblia. Kussa paljon murhetta on, siinä on paljo unia, ja paljosta puheesta löydetään myös hulluus. Sananl.10:14

      • Joonkumma

        Kirjakääröt, sinun ja muitten toorauskonnon vouhkaajien paljosta puheessa todellakin löydetään hulluus ja saatanan syvyydet.


    • OLETTEKO ? Kysyneet miksi nuo uskovaiset tulee aivan kuin mielisairaan näköisiä kun tuo henki laskeutuu niihin voiman joka voimme seurata monissa videoissa . noista kokouksista missä äärikarismaattisuus jyllää.


      Onko teillä havainto että vakava Alzheimer tautikin on alkanut ilmaantua näissä ihmisissä jotka osallistuu näissä kokouksissa ,,joka on tosi huolestuttava ilmiö,, kun siinä myös samalla ilmestyy saatanallinen aggressiivinen viha kuulemma.

      • Anonyymi

        Katso sinä Savis vain sinne peiliin, niin näet sen mielisairaan näköisen !

        Ongelmana on vain se, että mieleltään sairas ei itse tajua omaa tilaansa !


    • psyykkisiä

      evankeliumissahan lukee: "Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat"


      Matt: : 12


      myöntäkööt vaan !!

    • harmillista

      valitettavasti siellä hellareissa ei ainakaan kukaan parane...


      - eihän toinen sairas voi toista sairasta parantaa ???

      • kolmasterve

        oletko sinä se toinen sairas?


    • RupsahdaRauhassaRakkaani

      Hellareissa oli ennen todella persoonallisia henkilöitä. Muistan monia rukouskokouksia joissa tuli todella hyvälle tuulelle kun katseli sitä menoa ja meininkiä. Jos semmoisessa ilmapiirissä ihminen ei vapaudu ja parane, niin sitten ei missään.

    • Täysin perätön väite aloittajalta pääsiäisviikolla. Kovin on aloittajalla keveyt ajatukset kristikunnan tärkeimmällä juhla-ajalla. Kehotan aloittajaa lukemaan päivän tekstit pääsiäisenä. On varmaan helluntaisrkssa mielenterveyshäiriöistä kärsiviä. Missä ei niitä olisi? Kaksi vuotta sitten ainakin yhden kokoussarjan auustralialainen julistaja piti Suomessa ja Ruotsissa. Olitko aloittaja niissä kokouksissa ? Kerropa meille. Niissä parani ihmisiä mielisairauksista. Minä olin. Kehotan aloittajaa näinä päivinä perehtymään pääsiäisen sanomaan. Kaikki sairaudet on voitettu Kristuksessa.

    • kaunismieli

      Vapaissa suunnissa kerrotaan pelastuksesta, varoitetaan synnistä ja muutenkin julistus on selkeämpää kuin luterilaisessa kirkossa. Mielenterveysongelmaiset (eivät kaikki) tulevat koska selkeät rajat tuovat turvallisuutta luterilaisen "välinpitämättömyyden" sijaan.

    • 05VALKOInen

      Aloittaja. Missä on sinun täydellinen srk maan päällä Suomessa????? Onko se evl? Vai mikä. K. Sorsa ollessaan pääministerinä vieraili erääsä maassa lähetysasemalla, siis helluntailaisten, Afrikassa. Hän sanoi: Pienellä rahalla saatu paljon hyvää aikaan. Tämä oli valtion edustajan toteamus meistä. Aloittaja, kertaapa 8. käsky. Se on täysin unohtunut sinulta. En edes viitsisi kirjoittaa muiden suuntien uskovista tuolla tavalla. Onhan se helppoa, kun saa tuntemattomana kirjoittaa ilman kontrollia.

    • Luterilainen

      Jos sairauden iskiessä sairaalle sanotaan että saatana hyökkäsi, niin se on julmaa julistusta. Tämän jälkeen yritetään tuota "saatanaa" ajaa ihmisestä jos jonkinlaisin menoin ja ellei sairaus parane, niin saatanako siinä sitten voitti? On julmaa julistaa sairaat saatanallisiksi. Toiset paranevat uskon rukouksella, kuten Raamattu neuvoo tekemään, mutta kaikki eivät. Armollisuutta sairaita kohtaan!

      • Anonyymi

        "Jos sairauden iskiessä sairaalle sanotaan että saatana hyökkäsi, niin se on julmaa julistusta."

        Hellareissa en ole itse tuollaiseen koskaan törmännyt. Jos jonkun mielenterveysongelma selkeästi paheni, niin hänet ohjattiin hoitoon. Uuskarismaattisilla on noita henkien karkotussessioita. Tai julistusta, että jos et parane, niin sinussa on vika.


    • turvallisuus

      Moni sairastunut hakee seurakunnista tukea elämäänsä, luterilaiset, ortodoksit ja helluntalaiset . Ei siinä tarvita erotella seurakuntia.

    • Steyr

      Mielenterveysongelmaiset eivät tietoisesti hakeudu helluntai-, sekä muihin seurakuntiin, vaan heidät sijoitetaan heidän tarpeensa mukaisesti muihin instituutioihin ja laitoksiin.

      Mutta mikäli seurakunnassa aletaan ylenpalttisesti viljelemään pahoja puheita, vääriä todistuksia lähimmäisistä, juoruamista, panettelua, yms. kaltaista toimintaa, niin se sairastuttaa seurakunnan ja seurakuntalaisista kasvaa toistensa tekemisiä kyttäävä yhteisö, joka ei enää osaa puhua lähimmäisistään hyvää, vaan aina pelkkää pahaa.

    • gghghyyg

      Helluntailaisuudessa ja muissa vapaissa seurakunnissa järjestetään ns. "parantumiskokouksia", jotka tietysti houkuttelevat sairaita paikalle. Kaikkihan haluavat parantua. Mutta ei siellä ihmiset parannu, ne kokoukset ovat lähinnä teatteria ja huomion hakemista.

      Jumala kyllä parantaa sairaita mutta Jumala ei harrasta sirkustoimintaa. Yksittäisiä uskovaisia Jumala parantaa siellä täällä mutta se ei tarkoita, että Jumala parantaisi kaikki ateistit ja jumalanpilkkaajat "parantumiskokouksissa".

      Monet jumalattomat ihmiset ja myös tuollaisten "parantumiskokouksien" järjestäjät komentelevat Jumalaa niinkuin palvelijaa tai koiraa komennetaan. He kuvittelevat, että he voivat määrätä Jumalan parantanmman sairaita. Ja kaiken kukkuraksi he määräävät Jumalan parantamaan kaikki ateistit ja jumalanpilkkaajatkin tuosta vain. Ei Raamattu puhu tuollaisten "parantumiskokousten" jäjestämisestä yhtään mitään.

    • Anonyymi

      se on totta.Siellä on todella paljon sairaita. Useimmat jotka kertoneet elämästään, niin kaikilla heillä ollut jokin traumaattinen kokemus , esim. vanhempiensa menettäminen hyvin varhain lapsuudessa, tai lastenkoti- lapsena kasvanut , tai väkivaltainen perhetausta, alkoholia, väkivaltaa, rikoksia, jne.

      Nekin: jotka hyvässä asemassa, vaikkapa lääkäreitä, niillä ei oikein Itsevarmuus kohdallaan, jotakin useimmilla.

      • Anonyymi

        Tämä täytyy muistaa. Ne mahtavat ja ne joilla on liikaa itseluottamusta eivät koskaan tule uskoon.

        1 Kor 1:26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
        1:27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
        1:28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
        1:29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
        1:30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
        1:31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra."


      • Anonyymi

        Entisiä juoppoja suurin osa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entisiä juoppoja suurin osa.

        Jos juopot ovat päässeet uskon avulla irti alkoholismista, se on erittäin positiivinen asia ihmisen elämässä. Ja kuuluessaan johonkin uskonlahkoon, heillä näin ollen on paremmat mahdollisuudet selvitä elämästään hengissä, kuin niillä, jotka joutuvat turvautumaan toistuvasti johonkin psykologiseen hoitoon. Steyr.


    • Anonyymi

      -iihanaa
      28.3.2016 16:34
      Reijo Ruotsalainen kirjoitti näin

      Älkää pitäkö lihastanne huolta, ettei himot herää? Täytyykö lopettaa syöminen?! Jumala loi seksin ja se on oikein käytettynä hieno juttuja nautinto!!!! Sukupuoliyhdyntä kuuluu avioliittoon, mutta ongelma on siinä, ettei toinen halua, niin usein kuin toinen. Jo pitkään aviossa olleena, olen se haluavampi osapuoli, ja kun viikon - kk odottaa, niin väkisinkin se on mielessä, ja pettyy ilta illan jälkeen. Pinna on tiukalla ja tulee negatiivisia asioita mieleen. Toinen osapuoli ei tajua, että se on niin vakavaa, eikä yritä tehdä mitään asian eteen, vaikka on puhuttu. Joskus yöllä huomaan katsovani Tv-seksi elokuvia, ja saan huonon omantunnon. Teen parannusta ja hengellinen elämä lähtee taas nousuun, mutta miksi lankean uudelleen? Olen miettinyt sitä itsekin. Miksen tuskissani voisi rukoilla ja olla avaamatta tv:tä? Millä saisi toisen huomion ja hellyyden? Ei se aina tarvii olla seksiä. Voiko ostaa jotain? Tai katsoa jotain yhdessä, kun tietää että toisen halut lisääntyy, vai onko se lihan ruokkimista?

      Ei lisättävää

    • Anonyymi

      Rukoillaanko helluntaihenkisissä "parantamiskokouksissa" mentaalisairauksien puolesta uusin kielin tai ilman?

      • Anonyymi

        Olen huomannut, että eivät rukoile lainkaan mentaalisairauksien puolesta. Ehkä se on eräänlaista luovutusta, kun parantumisia ei kuitenkaan tapahdu..


      • Anonyymi

        Jeesus kehoitti ajamaan riivaajahenkiä, mitä tekevät "henkikastetut" helluntailaiset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen huomannut, että eivät rukoile lainkaan mentaalisairauksien puolesta. Ehkä se on eräänlaista luovutusta, kun parantumisia ei kuitenkaan tapahdu..

        Kuinka sinä olet voinut tuollaisen asian huomata? Oletko käynyt kaikissa helluntailaisten kokouksissa?


    • Anonyymi

      o-o-o-o-o

      Se on kun on päänsä juonut niin sitä voi omasta mielestä vittuilla toisille miten vain.

    • Anonyymi

      Eniten mielenterveyspotilaita on luterilaisissa , katolisissa , ortodokseissa ja muslimeissa!

    • Anonyymi

      Olisiko sitten se pakottaminen sitten helluntailaisilla että miten vanhemmat pakottavat nuoria menemään kirkkoon ja kaikkeen mukana jne.

    • Anonyymi

      Et sitten ihan vartin psykiatri ole itsekään?

    • Nyt aloittaja. Olet kirjoittanut paskaa. Se taitaa täyttää vihapuheen tunnuskerkit helluntailaisia vastaan. Täysin perättömiä asioita kirjoitat. Varo tulevia päiviä.

    • Anonyymi

      ketkula

      Mikäs vittu sulla on ongelmana .

    • Aloittaja taisi aloittaa kieli poskessa ,mutta ...uskovilla voi olla ongelmia ihan samalla tavalla kuppikunnasta riippumatta ja täytyy myös ottaa huomioon ihmisen persoona .Jotkut ihmiset ovat niin herkkiä kuin kuiva kevät heinä eikä kestä paljoakaan ,että hajoaa .Se ,että sellainen herkkyys on kaunista todella ,mutta niin helposti haavoittuvaa.
      Sitten on niitä kanuunoita ,joita vaikka tykillä ampuisi niin ne ei huomaa mitään.

      Yksi osaalue on piilossa pidetyt synnit ,jotka jossain vaiheessa tulee esiin tai sitten jos ihmisellä on omatunto ja Henki niin se mielenpuoli on aika paineessa jos väkisin yrittää pettää itseään ja muita ja jotkut on sellaisia ,että eivät edes tajua tekevänsä väärin.
      Itse sanoisin hoivatkaa jos näette jonkun menneen varjojen maille jo eläessään.Apua antavia ei koskaan ole liikaa.

    • Anonyymi

      One Wayssä on paljon syrjäytyneitä ja masentuneit sekä mielenterveys ongelmaisia., myös nuoria eläkeläisiä. Heitä rakastetaan ja hyväksytään siellä. Sen takia he viihtyvät siellä.

      Olisi joskus hyvä olla tiekempi, ettei nämä syrjäytyneet käytä hyväksi. Ryhtiä näihin ihmisiin, että alkavat pärjäämään itsenäisesti. On tietysti hyvä, että on paikka syrjäytyneille. Hienoihin seurakuntiin syrjäytyneet eivät ole tervetulleita, suntio ohjaa ulos raittiiseen ilmaan.

    • Anonyymi

      prosentuaalisesti hellareissa on eniten mielenterveys ongelmaisia, hakeutuvat uskonnon piiriin, tai sitten sairastuvat siellä ?? Kun eivät ota itse vastuuta elämästään.

    • Anonyymi

      Sivullisena mainiten.

      Menkää teille ja aitovierille kutsumaan kaikki halukkaat hääjuhliin.
      Ei siinä erotella, koska Herra ei erottele heikointalenkkiä. Kun sitten kukin on perillä, siellä jokainen on täydellinen. Tavallaan viesti on IsoonKirjaan kirjoitettu näin, että "rampa hyppii kuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa.

      Siksi kannattaa miettiä sitäkin, mistä kirjoittaa aloituksissa ja kehen kohdistaa mittatikkunsa.
      Mittaajat siinä vain saavat lukijoidensilmissä hyvin ala-arvoisen ajatuksen, sillä kirjoitus haluaa tavallaan häpäistä lähimmäistä. Häpäistä sitä, missä hän on. Sekä korostaa siinä omaa aloittajan pimeää minuuttaan.

    • Anonyymi

      Aloittaja saisi vastauksen kysymykseensä, jos ajattelisi todellisuutta maassamme. Ihmiset liitetään Luterilaisuuteen jo vauvana. Jos / kun ihmisessä on herkkyys sairastua mielenalueeltaan, niin kukaan ei edes ajattele luterilaisuuden sairastuttavan ihmistä. Todelllisuushan on,miten mielensairautta esiintyy eniten luterilaisssa, koska suurin osa ihmisistä on luterlaisia.

      Mutta, ihmisen elämän ohjauduttua syvään ahdistukseen, sairaude tai alkoholismin tai väkivaltaisuuteen / vankilatuomioiden seuraamuksena, niin ihmisen mieli alkaa lähentyä JUMALAA.

      Tässä tilassa ihmine ohjaantuu uskovien ihmisten läheisyyteen. Mielestäni tässä tapahtuu se ratkaiseva käämme - suunta mihin tie vie. Jos käy papin pakeilla, niin pappi mieluimmin sammuttaa utseliaisuuden JUMALAA kohtaan vedoten juuri kasteen armoon - sen laajaan hyvyyteen.

      Taas, jos ohjaantuu uskovien pakeille, niin he ohjaavat syvemmälle JUMALAN tahdon tuntemiseen ja tämä tie johtaa eri pulueisiin liittymisiin. No, ei tietenkään se puolue sairastuta ihmistä, johon mielensairauteen herkkyyden omaava ihminen liittyi.

      Itse en ole kuullut yhtään tapausta, miten esim. miten helluntaipuolue sairastuttaisi ihmisen mielen tasolle, joka tarvitsisi hoitoa. Taakoittaa voi, mutta ei hoidon tarpeen tasolle.

      Mutta surullinen tosiasia on, ettei yksikään uskonnollinen puolue opetuksellaan estä ihmisen sairastumista. Tänä päivänä ihmisen seuralainen on korkea stressitaso työpaikalla tai muualla. Puhutaan edelleen uupumuksesta ja masennuksesta jne..... sairastumisista - sairaslomista.

      Niin, Jeesuksen opetuksella on keskeinen vaikutus estää ihmisellä uupuminen ja stressitaso. Siis lupaama rauha ja lepo on todellisuutta- ei vertauskuvainnoilista opetusta. Eli on yks halee mihin puolueeseen ihminen kuuluu, niin tätä opetusta et kuule. Vaikka sille olisi erittäin suuri tilaus tänä aikana ja erikisesti Jeesuksen opetuksen todistettavuus totuudeksi. Kysymys, on puhtaasta uskosta, mitä Jeesus opetti. Tiedollisuus ei muuta ihmisen mieletä / stressitasoa ja siten sairastumista.
      m.l

      • En kyllä voi sanoa että seurakuntalaiseni olisi sen mieleltään sen sairaampia kuin muut. Iminen on vain perusolemukseltaan sellainen, että Jumalan apu kelpaa kun kaikki muu on kokeiltu ja sortunut. On entisiä rikollisia, päihteiden väärinkäyttäjiä ja konkurssin tehneitä. Mieleltään sairaita tulee ja menee. He ovat rikkinäisiä ja pettyvät ihmisiin, sortuvat entiseen tai ajelehtivat paikasta toiseen. Ja on niitä, joita usko eheyttää tai saavat uskosta voimaa elää sairaaina.


      • Anonyymi
        salopuu kirjoitti:

        En kyllä voi sanoa että seurakuntalaiseni olisi sen mieleltään sen sairaampia kuin muut. Iminen on vain perusolemukseltaan sellainen, että Jumalan apu kelpaa kun kaikki muu on kokeiltu ja sortunut. On entisiä rikollisia, päihteiden väärinkäyttäjiä ja konkurssin tehneitä. Mieleltään sairaita tulee ja menee. He ovat rikkinäisiä ja pettyvät ihmisiin, sortuvat entiseen tai ajelehtivat paikasta toiseen. Ja on niitä, joita usko eheyttää tai saavat uskosta voimaa elää sairaaina.

        Noinhan se on. Olipa ihminen minkä tahansa jäsen, niin mielen sairastumiseen kyllä vaikuttaa enemmän geneettisyys. Siis ihmisellä on jo oltava alttius sairastumiseen.

        Mutta, sen olen huomannut ja totean edelleen - vaikka tämä on teoreettinen asia. Jos ihminen mahdollstuisi ajattelemaan ja elämään toisin, niin hän olisi välttynyt sairastumiselta. Sairastuminen ei olisi puhjennut.

        Tässä tullaankin erittäin mielenkiintoiseen alueeseen. Tahtotila. Eli onko ihmisellä itsellään tahtotila käytössä elää siten, että kiertää karikot ja ei sairastuttaisi / taakottaisi itseään ja miletään.
        Vai ohjaako JUMALA todella läpikäymään ihmisen arjessa olevat haasteet, joihin ei voi vaikuttaa tahtotilallaan, vaan JUMALA käyttää tässäkin tahtonsa toteutumista.

        Todellisuudessahan ihmisen elinympäristössä olevien ihmisten tapahtumat vaikuttavat kaikkiin ihmisiin - ajatusmaailman muokkauksen kautta eli kaikilla tapatumilla on merkityksensä.

        "Ihmisen sydän aivoittelee hänen tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askeleensa".Snl 16

        Eilen tuli TV:stä ohelma, jossa vankilassa ollut ihminen oli löytänyt syntiensä anteeksi antajansa. Hän jäsenteli tarkoin elämänsä vaiheet. Oli aito uskova ja empaattinen jne.... Ohjelman lopussa kertoi tarkoin, miten hänen poikansa ohjaantui itsetuhoisuuteen ja lopuksi toteutti asian. Ajoi autolla rekan keulaan.
        Niin, vaikka pojan rinnalla oli Jeesukseen uskova isä ja suhde heidän välillään oli avoin ja läheinen, niin silti isä ei voinut vaikuttaa itsetuhoisuuteen. Poika mm kysyi isältään "Sinua on auttanut Jeesus ja muuttanut elmämän. Voiko Jeesus autaa myös häntä"? Rukoilivat ja tekivät kaikensa, mutta tilanne ei muuttunut. Itse näen tässä opetuksen, mutta jääköön se kertomatta.

        Niin, ihmisen on erittäin vaikea hyvksyä JUMALAN kaikkivaltiuutta luomakuntaansa kohtaan. Kaiken tämän lohduttajana on ymmärrys ja usko mihin tilaan JUMALA vie luomakuntansa aivan lopussa. Tila mistä ihminen lähti liikkeelle ja palaa aivan samaan tilaan. Välillä oli vain tämä suolla rämpimisen aihe.
        m.l


    • Anonyymi

      ottakaa sitten "ne".... siipienne suojaan ja rakastakaa terveiksi, kun niitä hellari hörhöjä", ketkä eivät sitten ilmeisesti mitään "apua" sieltä saa, niin kulkevat vaivoiksi asti milloin missäkin häiritsemässä !!

      Kirjaimellisesti häiritsemässä !!

      nim. "Rukous vai Poliisi"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe