Haaveileville nukkumatti-ostattelijoille!

Anonyymi

Heipä hei, arvoisat auton vaihdosta/ostosta haaveilijat ja muut nukkumatit!

1.)
Autoja saa ja pitää vertailla ennen lopullista ostopäätöstä. Pitääkin kysellä itseään askarruttavia tarkennuksia myyjältä, tiedustella ja tutkia taustat haluamistaan ja tärkeiksi kokemistaan asioista autossa ja lopulta itse valittu auto koeajaa. Nämä on auton ostajan velvollisuuksiin kuuluvia perusasioita.

Mutta; älä ole nukkumatti, kun mieluisa yksilö on löytynyt. Älä haaveile liian pitkään. Hyvät autot menee nopeammille päättäjille ja autokauppiaallehan se on ihan sama kuka auton saa ostaa.
Vaikka kuinka on sinun kanssasi viikon tai kuukauden kauppaa vääntänyt... kun paikalle marssii ostaja rahoineen tai vahvalla ranteella nimikirjoituksensa raapii osamaksusopimukseen, sinun kanssasi suunnitellut "mites vaihtuis, koskas vois tulla, tulisin kaukaa, mikä viimeinen hinta, jos jos jos ja jos" jossittelut pyyhkiytyvät roskakoppaan. Kauppa-akti on jo tapahtunut, kun sinä nukkumatti vielä suunnittelet milloin ehkä ehtisit autoa koeajamaan... Se juna meni jo.

2.)
Haaveilija suunnittelijoille vielä toinen muistutus, näitäkin nukkumatteja kun aina välillä kohtaa (pari kk sitten puhuttiin viiden tonnin välirahasta... tässä myö nyt ollaan...).

Annetut vaihtotarjoukset eivät ole loputtomiin voimassa. Jos kuukausi sitten välirahaksi alustavasti sovittiin 5 tonnia, se voi nyt olla ihan hyvin 7.
Tai pahimmoillaan, autosi ei käykään vaihdossa enää lainkaan. Autokauppa "elää hetkessä". Liikkeellä voi juuri silloin olla "valmis ostaja" tarjoamallesi vaihtoautolle, jos älyät kaupan tehdä heti. Viikon päästä tuo "valmis ostaja" on jo palveltu muualta hankitulla vastaavalla tuotteella ja sinulle lupailtu hyväkin vaihtohyvitys/väliraha katsotaan ihan uudessa valossa, jos viikon saati kuukauden päästä olet kaupoille vaivautunut "sieltä kaukaa". Nuku äivä kaksi, sitten oletkin jo historiaa kauppiaan arkistoissa.

Nämä toki korostuu keväisin, mutta sääntöinä aina voimassa, kun auto on verraten edullinen. Kyllä sen joku muukin on edulliseksi hankinnaksi huomioinut kuin sinä, se on 100% varma asia. Älä siis ole nukkumatti.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin, eipä suurin osa ole oikeasti myymässä, ostamassa tai vaihtamassa, kunhan kyselevät rahattominen aikansa kuluksi kaljatölkki toisessa kädessä ja kaukosäädin toisessa ihan tylsyyttään.
      Varsinkin pohjoisen "on tätä matkhaaakin" porukka, kertovat että kun on lomat ja siellä päin ajelen niin voisin kahtoa..........
      Nautin aina kun haukottelija soittaa ja auto on myyty, voi että kun on kiva kertoa että myöhäistä!!

    • Anonyymi

      Kannattaa melkein jokaiselta kyselijältä kysyä,
      Miksi yleensä tulit?
      Minkä vuoksi yleensä soitit?
      Suurin osa ei tiedä edes nimeänsä tai ostamastaan tai myymästään yhtään mitään.

      • Anonyymi

        Jep, tätähän tämä tuntuu olevan... Tullaan katsomaan autoa ja paikanpäälle päästessä alkaa oston kohteen halveeraaminen, ilmeisesti tinkimismielessä?

        Siis sen samaisen autoyksilön mollaaminen, jota on viikkokausia kytistelty jo netissä, kyselty sähköpostitse ummet ja lammet, soiteltu ja varmisteltu, lupailtu tuloa, peruttu ja lupailtu uudelleen viikonlopuksi paikalle ilmestymistä...
        Ja nyt paikanpäällä sitten alkaa halvatunmoinen kohteen halveeraaminen vaikka kaikki mahdolliset ja mahdottomaltakin tuntuvat puutteet ja uudesta poikkeavuudet on jo sähköpostitse kerrottu, puhelimitse vielä varmistettu ettei auto ole uusi ja ilmoitetut asiat on kuten on ilmoitettu olevaksi.
        Ehei... milloin kaikki renkaat menee uusix (vaikka hyvät ovatkin), toisinaan tuulilasikin pitää kohta varmaan vaihtaa (vaikka ei rikki olekaan), jarrut on varmaan aika loppu (vaikka vuosi sitten on kaikki uutta laitettukin, nyt ne koeajolla rahisi myynnissä seisomisen vuoksi hetken), ei ole vetokoukkuakaan (eikä sellaista ole ilmoitettukaan olevaksi) joka olisi ihan ehdottoman tärkeä kun mökille viedään multaa ja lantaa... ja jo pitkällisten sähköpostittelujen jälkeen alhaiseksi sorvattu hinta pitäisi vielä miinustella tuhannella. Hohhoijaa.
        Puhumattakaan vielä sanaakaan siitä "hyväkuntoisesta helmestä", jota vaihdossa on tyrkytelty; se on ihan loppu. "Ei oo ittee häirinny" ja "ne kolhut oli jo kun ostettiin" selityksillä. Voivttu. Suksikaa hittoon parkumasta, minä juon nyt kahvia... heippa.


    • Anonyymi

      Nukkumatti aloittaa hyvin usein kauppatapahtuman näillä sanoilla:
      "Onks tää kauan ollu teil myynnissä?"

      Autokauppias:
      On; kohta viikon.

      Koeajo, palatessa nukkumatti-haaveilijan toteamus:
      "Joo... olihan se hyvä. Täytyy viel miettii... mikä sil ois viimenen hinta?"

      Autokauppias:
      Hinta on siinä lapussa ja kun olet varmasti ehtinyt vertailla hintoja ja tänne asti koeajoille tulit, se on myös oikea ja edullinen hinta. Pieni tinkivara toki aina on. Kauanko meinaat miettiä? Ja mitä mietittävää vielä on, voinko jotenkin helpottaa miettimistä ja/tai vaikka lopettaa sen tähän ja tehdään tästä kauppa?

      Nukkumatti:
      "Eeeh... ööhh.. nii tota ku pitäis viel vaimolta kysyä ja on tässä vielä kaikenlaista..."

      Autokauppias:
      Asia selvä. Nyt vaan on niin, että tälle autolle on toinen ja kolmaskin ostaja tuloillaan, eli älä mieti liian kauan ettei jää hyvä auto saamatta.


      Ja jäähän se, useinmiten, kun nukkumatti vielä miettii, hyvä auto myydään (taas) nenän alta pois parempaan päätäntäkykyyn pystyvälle ostajalle.

      • Anonyymi

        On totta, että autonosto tuntuu olevan ylitsepääsemättömän hankalaa joillekin. En tiedä missä vaiheessa ihmisistä on tullut näin mistään-mitään-tietämättömiä ja -ymmärtämättömiä? Kysellään, toki pitääkin kysellä, mutta ihan toissijaisia asioita kuten juuri tuo "kauanko on ollut teillä myynnissä", "monellako omistajalla ollut", "millaiselta omistajalta teille tuli"... autoahan sitä kai ollaan ostamassa, eikä historiaa?
        Hyväkin auto jää näiltä tyhjän kyselijöiltä tasan aina ja poikkeuksetta ostamatta. Nämä suunnittelija-historiantutkija-nukkumatit menevät ja ostavat kalliimman ja huonomman; ihan vain siksi kun sillä on vain pari omistajaa ollut, papin vaimolla saaressa kesäkäytössä ja kaksi päivää liikkeessä myynnissä olleena helmenä myydään... auto vaan on huonokuntoinen, isot huollot heti edessä kun on vähän ajettu eikä niitä VIELÄ ole papin vaimonkaan tarvinnut teettää... ja kallis ostaa, vielä kalliimpi edes kelvolliseksi huollattaa. Mutta saipa historiantutkija mieleisensä; vähän ajetun ja yhden/kahden omistaman auton. Onnea!


    • Anonyymi

      " En tiedä missä vaiheessa ihmisistä on tullut näin mistään-mitään-tietämättömiä ja -ymmärtämättömiä? "

      Siitä lähtien, kun Suoli24 palstan "opetukset" alkoivat vaikuttaa!

    • Anonyymi

      Jos olet laittamassa 20ke rahaa tuotteeseen, niin kyllä siinä vaiheessa tuotteen historia kiinnostaa. Kuinka monella ollut reviteltynä, huollot jne.

      Aika monasti juuri esim tuo omistajien lukumäärä kertoo paljon.

      Ihme vinkumista kauppiailta.

      • Anonyymi

        Ihanko kokonaista 20ke olet laittamassa autoon. Mulla ei ole yhtään niin halpaa autoa myynnissä ja pidän sitä hintaluokka ns rimpulahintaluokkana missä auto saa olla melko paskakin ja jo maailmaa nähnyt kun ei siinä hintaluokassa millään ole mitään väliä


      • Anonyymi

        Just tätä ihmettelen:
        "Aika monasti juuri esim tuo omistajien lukumäärä kertoo paljon."

        Omistajien lukumäärä ei kerro auton myyntihetken kunnosta yhtikäs mitään; ei kertakaikkisesti yhtään mitään. Sekin kun on nähty ja koettu, että yhdellä oikein huonosti autoa pitävällä ollut auto voi olla jo aika loppu, ainakin monista kohdista huoltoja ja kunnostuksia tarvitseva. Toisekseen 5-10 omistajalta samanlaiseen on jo tehty em. huollot, eli on varmasti parempi ostos, kuin tuo yhden omistajan auto.

        "...kyllä siinä vaiheessa tuotteen historia kiinnostaa. Kuinka monella ollut reviteltynä, huollot jne."

        Kuten peräänkuulutin, eikö sitä olla hyvää autoa ostamassa eikä mukavalta kuulostavaa historiaa? Miksi lähdet olettamasta "monella reviteltynä ollut"? Miksi se ainokainen yksi ja ensimmäinen omistaja ei olisi autoa piloille revitellyt, siinä missä 5 hyvin pitävää ei olisi revitellyt yhtään?

        Toki pitääkin kysellä ja auto hyvin itse koeajaa ja tutkia, mutta ihan toissijaisia asioita on turha kysellä kuten juuri mainitut "kauanko on ollut teillä myynnissä", "monellako omistajalla ollut", "millaiselta omistajalta teille tuli"... autoahan sitä kai ollaan ostamassa, eikä historiaa? Hyväkin auto jää näiltä tyhjän kyselijöiltä tasan aina ja poikkeuksetta ostamatta.


    • Anonyymi

      Mullapa onkin 2000e arvoinen auto minkä sain ilmaiseksi vaikka varaa olisi esim. 50 000e autoon suoraan tilisiirrolla. Rahojani en yhdellekkään liikkeelle anna. Kyllä tuokin on auto siinä missä muutkin autot hintaan katsomatta. Aika ammattitaidotonta sanoa ettei 20 000e tai alle saa hyvää autoa mutta se taitaa olla niitä myyjän omia myyntihöpötyksiä. Mulle riittää et auto toimii moitteetta ja on ilmastointi ja perus turvavarusteet. ulkonäkö mulle yks hailee. En osta autoa sen takia että ihastelisin sitä.

      Nuorena mulla oli yli 300hv autoja jotka myyty. En niillä tehoilla tehny suomen teillä mitään niin tarpeettomia. Nykynen 1.6 koneella millä pääsee 190 kmh niin se riittänee suomen teillä. Yhtälailla tällä ehdin paikasta toiseen ja ohitukset sujuu ongelmitta sekä pysyn minkä auton perässä tahansa tuonne 190 nopeuteen asti tällä. Ei kukaan aja motarilla esim. 180kmh niin se riittäis jos auto kulkis 150.

      Varmasti moni miettii et köyhä ajaa kun vastaan ajan mutta mua ei voisi vähempää muiden ajatukset kiinnostaa koska niillä ei ole mitäään merkitystä.

      Miksi mun pitäisi ostaa 50 000e auto? Näyttämisen takia et rahaa löyyy? Mulla ei ole mitään näyttämisen tarvetta enkä maksa tarpeettomista asioista.

      En tee mitään nykyautojen ylimääräisillä mulle turhilla varusteilla ja hilavitkuttimilla sekä joissain lisäksi ärsyttäviä avustimia ym. jotka haittaavat eivätkä avusta.

    • Anonyymi

      Hienoa, jokainen tekee mitä haluaa ja selittää selityksiään,
      mitä muuten se meille molemmille kuuluu millä sinä tai minä ajelen?

    • Anonyymi

      Aika harvoin ostan autoja, ja sen 4 kertaa kun olen ostanut, niin kyllä käytetyssä autossa jotain pientä laittoa on voinut ollakin, mutta jos en sitä ole likkeessää huomannut niin en kyllä ole siitä lähtenyt reklamoimaan vaan korjannut muutaman satkun vian itse, mutta tuo haukottelija minä olen ostotapahtumassa ja yritä kysellä perustiedot puhelimessa, mutta sitten voi mennä pari viikkoa kun yritän autokuumetta hillitä mutta lopulta aina marssin liikkeeseen, nyt ois haaveissa vähän erikoisempi sporttiauto, ja kahta olen kysellyt mutta en ole liikkeeseen asti ehtinyt kun auto on jo mennyt:D eli totta se on että joissain tapauksissa nopeat syö hitaat

    • Anonyymi

      Tämän päivän "ostajat" ,
      ovat niin sekaisin oikeissa jotain merkitsevissä asioissa ,
      että turha on edes yrittää selittää heille faktoja,
      lukevat pää märkänä nettiä ja uskovat joka amatsupojan piiiiitkän elämänkokemuksen autojen tekniikasta ym.
      niin idioottimaisia vailla täysin itsevarmuutta ,
      tai kykyä ottaa mitään riskejä, joita on aina kun puhutaan käytetyista kestokulutushyödykkeistä.
      Eivät käsitä ,
      että kaikki asiat ovat,
      vain ja ainoastaan jonkun yhtä tietämättömän potenssiin kymmenen mielipiteitä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe