Lakko on heikkouden osoitus

Anonyymi

Viime syksyn poliittisten lakkojen jälkeen, Teollisuusliiton Aalto naureskeli televisiossa, että lakot osoittivat hänen mielestään sen, että ay-liike on yhtenäinen. Kommentti tuli kasvoilta, jotka heijastivat epävarmuutta ja heikkoutta. Yhtenäinen? Jos muutama ay-aktiivi saa painostamalla ja tekosyillä aktivoitua kansaa, niin se ei ole merkki yhtenäisyydestä. Se on osoitus ay-liikkeen järjestelmän toimivuudesta, mutta yhtenäisyydestä ei ole kysymys. Jäsenkadon vallitessa voisi syksyn poliittisia lakkoja nimittää enemmänkin hätähuudoksi murenevan vallan edessä. Se oli yritys osoittaa valtaa ja voimaa, mutta se oli heikkouden merkki. Sitä väkivalta aina on.

Lakkoilu on kiristämistä ja henkistä väkivaltaa. Väkivaltaan tukeudutaan tilanteessa, jossa järki loppuu. Se on heikon ase. Se on heikkouden osoitus, ei vahvuuden. Esimerkiksi koulukiusaaja on jollakin tavalla vajaavainen. Hän yrittää saada tyydytystä alistamalla muita. Hän saa porukkaa mukaan lähinnä sen takia, että mukaanlähtijät pelkäävät itse tulevansa kiusatuksi. Kaikki tietävät, että se on väärin, mutta jatkavat toimiaan. Koulukiusaajat ovat isoina tunnustaneet tehneensä väärin ja olleensa avuttomia tilanteessaan. Kodin väkivaltatilanteessa mies tai nainen hakee valtaansa parisuhteessa toiseen. Ehkä siihen liittyy mustasukkaisuutta ja omistamisenhalua, mutta nyrkkiin tarttuja on vajaavainen. Mustelmilla oleva pakenee turvakotiin lapsien kanssa. Sama lakoissa. Useimmiten mustelmilla oleva pakenee tilannetta. Mutta väkivallan käyttäjä ei ole voittaja vaan loppujen lopuksi häviäjä.

Poliittinen lakkoilu on anarkiaa. Sillä valtaansa pönkittävä ay-väki yrittää vaikuttaa demokraattisesti valittuun Eduskuntaan. Se ei ole kansanvaltaa. Se on anarkiaa. Poliittinen lakko on vajaavaisen käsissä vaarallinen ase. Sen takia poliittiset lakot, samoin kuin tukilakot pitää kieltää. Lakko-oikeus pitää rajata oikeisiin lakkoihin ja niihin pitää olla oikeus. Politiikkaa voi ja pitää tehdä toisella tavalla. Mielenosoitus on oikea tapa toimia.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viime syksyn poliittiset lakot oli ay-pomojen kiukuttelua Sipilän hallitusta vastaan. SAK:n hallituksen jäsenet olivat vittuuntuneet Sipilän hallitukselle, kun se oli parin vuoden aikana päättänyt sellaisista asioista, jotka eivät olleet ay-pomoille mieleen.

      Kiukuttelevat ay-pomot, kiusaajat pysäyttivät osan maata poliittisella lakolla, joka sai aikaan vain vahinkoa. Tekosyynä oli lakialoite, mutta laki tuli voimaan rajumpana. Lapset jäivät päiväkodeissa ilman ruokaa, yrityksille syntyi miljoonien tappiot. Myös hallituspuolueita kannattavat olivat pakoitettuja osallistumaan uhan alla lakkoihin hallitusta vastaan. Monella työpaikalla fiilikset ovat maassa edelleen. metoo, kiusaaminen on loputtava.

      Polliittiset lakot on ehdottomasti kiellettävä. Viime syksy osoitti sen, mitä niillä voi saada aikaan vastuuttomien käsissä. Se oli anarkiaa, kaukana demokratiasta ja kansanvallasta. Valtaosa suomalaisista on poliittisten lakkojen kieltämisen kannalla. Poliittiset lakot on kielletty monessa muussakin maassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe