Työttömyys on järjenvastainen tilanne

Anonyymi

Työntekijöistä on niin valtavasti pulaa tänäpäivänä, että työttömien olemassaolo on täysin järjenvastainen tilanne. Ei heitä pitäisi olla olemassakaan! Kun asiaa miettii, niin kyse on puhtaasti siitä, ettei töihin haluta mennä. Mielummin maleskellaan tuilla ja notkutaan kaupungilla, kuin käydään töissä - saman rahanhan siitä kuulemma melkein saa. Tämä on niin väärin! Kaikki tuet tulee välittömästi katkaista (uusi hallitus, tehkää työnne!) ja työttömät pakotettava työn ääreen, joko hyvällä tai pahalla. Työlle on löydyttävä tekijä eikä minkäänlaista välttelyä, lusmuilua tahi lorvimista tule sallia. Tarvittaessa palkattava viranomaisia valvomaan, että työn ääreen siirtyminen tapahtuu konkreettisesti. Työttömyys tulee kitkeä kuin kasvain konsanaan.

60

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mille aloille työntekijöistä on pulaa? Mihin perustat väitteesi.

      • Anonyymi

        Samoin mitkä työnantajat maksavat TES:n mukaista palkkaa?
        Orjatyöpaikkoja (9 €/pv) löytyy pilvin pimein, mutta pelkät matkakustannukset ovat yli 9 €/pv.


      • Anonyymi

        Vaikkapa sellaisella alalla, jolla omistaja tavoittelee, että joka jampalla laskutusaste huitelisi lähellä 100%:ia useita vuosia eteenpäin, ja tarjolla oleva työmäärä on kuitenkin käytännössä syklistä eikä tasaista.


      • Anonyymi

        " Tarvittaessa palkattava viranomaisia valvomaan, että työn ääreen siirtyminen tapahtuu konkreettisesti."

        Huutista vammaiselle. Juu palkataan vaan lisää viranomaisia ja byrokraatteja täydellä kuukausiliksalla valvomaan ihmisiä joila ei ole töitä ja näiden tekemistään. Pääasia etteivät pääse töihin niin valvovilla viranomaisilla ja byrokraateilla riittää työtä ja liksa juoksee. :)) Sääli ettei tämä byrokraattityö tuo talouden kasvulle juuri mitään, koska se ei ole tuottavaa työtä.

        Siitä toki viis. Pääasia että palkataan lisää byrokraatteja ja viranomaisia valvomaan niitä joilla ei ole töitä ! Hoi, kuunnelkaa kaikki vammaisen neuvoa!


      • Anonyymi

        Metaliimiehistä Ammattikoulun opettajista lähes kaikilla niillä aloilla jossa pitää tehdä oikeaa työtä Olen tilannetta seurannut 50 vuoden ajan jä tältä osin tilanne alkaa olla mahdoton.
        Kaveri kouluttaa tuonti ihmisiä, kurssilta joka ainoa sai työpaikan kun suomalaisia ei kiinnostanut


    • Anonyymi

      Niin, on syntynyt ryhmä "Onnelliset työttömät", joilla ei ole mitään halua tai tarkoitusta työllistyä koska saavat ilmaiseksi saman elintason kuin käymällä osaamistaan vastaavissa matalapalkkatöissä. Jos yhteiskunnan turvaverkko olisi mitoitettu Pihtiputaan asumiskustannusten mukaan eikä pk-seudun, niin työhalukkuus paranisi dramaattisesti.

    • Anonyymi

      Suomen työmarkkinatuki on liian pieni, Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea katsoo päätöksessään.
      Suomen sosiaaliturvasta on aiemminkin kanneltu komiteaan. Komitea katsoi vuonna 2015, että eräiden sosiaalietuuksien vähimmäistaso on Suomessa riittämätön.

    • Anonyymi

      On sitt Kaaleppi aktivoitunut?

    • Anonyymi

      Kyllä halukkaita työtekijöitä löytyisi, mutta ei oteta töihin ellei ole cv joka täynnä kokemusta haettavasta alasta. Työnantajat vaativat liikaa koulujen tutkintoja jne. Eli on järjenvastaista olla palkkaamatta vain siitä syystä ettei työhakijalla ole alaan pätevyyksiä! Kaikkeen työhön oppii työnteossa paitsi lääkäriksi ja silti silläkin alalla on paljon valelääkäreitä. Minun mielestä todistukset ja koulutukset tulisi unohtaa niin kyllä työntekijöitä löytyy valtavat määrät, mutta nyt heitä ei palkata kun pitää olla alan ammattitutkinto!

      • Anonyymi

        työnantajien mielestä työnhakijan tulee olla 18v, tuore tutkinto taskussa ja työkokemusta 40 vuotta alalta, terve kuin pukki ja muutenkin riuska, ahkera, tekee töitä 25 tuntia vuorokaudessa ilmaiseksi.
        Satuolentoja jos etsii niin turha valittaa työvoimapulasta...


      • Anonyymi

        Totta ja tätä ei mainita missään, että halukkaita työntekijöitä kyllä varmaan löytyy mutta nirsoja työnantajia paljon enemmän. Työnantajat vaativat turhia koulutuksia ja kokemusta kun taas täysin metsästä tuleva hakija voisikin olla paljon parempi ja todellakin työn oppii tekemällä sitä työtä ei sillä, että pänttää koko nuoruutensa turhaan ja hankkii ns.pätevyyden. Koulutus on turhaa, sillä riittää kun oppii lukemaan, kirjoittamaan ja vähän laskemaan perusmatikkaa oppii muun tarvittavan itse ilman koulua ja koulun maksimikesto tulisin olla 3v kaikenkaikkiaan ja koulun loppua kun täyttää 10! Sen jälkeen oppii omin avuin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        työnantajien mielestä työnhakijan tulee olla 18v, tuore tutkinto taskussa ja työkokemusta 40 vuotta alalta, terve kuin pukki ja muutenkin riuska, ahkera, tekee töitä 25 tuntia vuorokaudessa ilmaiseksi.
        Satuolentoja jos etsii niin turha valittaa työvoimapulasta...

        Nykyisin ikärasismin takia 50v työn hakeminen on mahdotonta ei auta pätevyys ja työkokemus politikot poisti jo vuosia sitten ikäsyrjinnän laista oikeusalitos olisi ruuhkaantunut valituksista


    • Anonyymi

      Maine ja kunnia ei käy samaan päähän.

    • Anonyymi

      Kukaan ei pysty tekemään mitä tahansa. Otan siis esimerkkinä nuo pahnanpohjimmaiset jämätyöt, joita nyt kroonisesti sairaana, lähes eläkeikäisenä, halvassa talossa mutta kaukana maaseudulla asuvana entisenä yrittäjänä haen ja olen valmis tekemään - jonkun järjen rajoissa. Puhun vammaisten avustamisesta. Periaatteessa melkein kuka tahansa pystyy jossain määrin auttamaan toista ihmistä. Ja henkilökohtaisen avustajan töitä on tässäkin maakunnassa useita joka päivä. Miksi kuitenkaan en jokaiseen niistä hae? Katsotaanpa.

      Oikeastihan suuri osa noista hoidokeista kuuluisi laitoksiin, jossa he saisivat avun peruselämiseensä. Tai jos heidän vammaisuutensa sen sallisi, heillä pitäisi käydä kunnallinen kodinhoitaja tarpeen mukaan. Kodinhoitajan työ oli vielä muutama vuosi(kymmen) sitten arvostettu ammatti ja sillä eli hyvin. Nyt tilanne on kuitenkin sekoitettu täysin. Kunnallisia kodinhoitajia ei ole olemassakaan. Nimike lienee nyt jokin kotiavustaja. Pari lähihoitajaa käväisee muutaman minuutin katsomassa, että vammainen on vielä elossa, ja sitten kurvaavat seuraavaan paikkaan. Monet vammaiset tuomitaan 'työnantajiksi', hakemaan henkilökohtaista avustajaa. Tämä on monella tavalla ongelmallista myös hoidokin kannalta, mutta ajatellaanpa nyt työnhaun näkökulmasta näitä hommia. Ilmoituksia on tyyliin:

      'Etsitään avustajaa 60-vuotiaalle perheelliselle miehelle, kodinhoidon tehtäviin ja ruoanlaittoon, 7 tuntia viikossa, 9.8 euroa tunnissa, työaika silloin, kun avustettavalle sopii.'

      'Haen avustajaa peseytymiseen, liikkumiseen, kaikkeen kodinhoidon työhön. Myös katetrointia. Minulla on nostolaite, mutta en oikeastaan yhtään tykkää siitä, joten olethan hyvässä kunnossa (vielä). Tunnit silloin, kun työnantajalle sopii, yleensä välillä 7.00-22.00, ma-pe, joskus viikonloppuinakin.'

      'Sokea yrittäjä etsii henkilöä pyörittämään hänen perheyritystään ja olemaan silminä hänelle. Oma auto on välttämättömyys, koska hoidokki asuu korvessa. Tunteja seitsemän viikossa, jakautuen eri päiville sillä tavalla kuin työnantajalle sopii.'

      Ja sitten on vammautuneet juopot ärjyjät susikoirineen, tuittuiluineen, on dementoituneet lähentelijät, autistiset kommunikoimattomat, täysin liikuntakyvyttömät, hyväntuuliset terhakkaat kehitysvammaiset ja kaikenlaiset surulliset, vaikeat tapaukset, kaikki ilmoitusten mukaan tarjoten 'joustavia työaikoja', eli pari tuntia työtä silloin tällöin, usein kaikki samaan aikaan, eli aamupesun ja iltakakan aikoihin. Kuka repeää useaan paikkaan samalla aikaa? Kuka ajaa korpeen (tai korvesta) tunniksi tai pariksi joka päivä, saaden siitä palkakseen kympin tai pari miinus polttoainekulut? Kuka lähtee työntämään katetrointiputkea jonkun pimppaan, jos ei ole lainkaan hoitoalalle koulutettu? Kuka haluaisi itselleen sellaisen katetroijan? Siinä taitaa tulla molemmille entisajan kotiavustajaa ja kotisairaanhoitajaa ikävä. Nykyään ei näköjään hoitoalaa arvosteta, kun laitetaan täysin amatööreja tuollaiseen työhön. Kuka hento vanheneva sairas nainen lähtee nostelemaan jotain sängyssä vuosia lojunutta ylipainoista hoidokkia särkien oman selkänsä? Miten sommitella yhteen jonkinlaiseksi edes osa-aikaiseksi työksi, saati kokoaikaiseksi, tuollaisen sillisalaatin? Jokainen hoidokki katsoo olevansa kaikkein tärkein. Kun sitten et jonnekin pysty menemään, koska olet jo sopinut avustavasi jotain toista 'työnantajaasi', toinen närkästyy ja irtisanoo ja saat olemattomasta työstä palkaksesi karenssin, eli ositeltu työttömyyskorvauksesi katkaistaan jopa kolmeksi kuukaudeksi. Se on hurja rankaisu siihen, että yritti työllistyä.

      Jos taas ilmoitat itsesi jonnekin 'hoiva'-yhtiöön, he lähettävät sinut minne haluavat, edelleen huomioimatta, että sinun on saatava työtuntisi edes minimaalisen inhimillisiksi. Jos lähtee jonkin attendoisen kautta töihin, pitäisi olla kuukausipalkka, jolloin työnantajan oma etu olisi järjestää työ joustavasti ja tehokkaasti. Nykyään kaikki sälytetään köyhän osa-aikatyöntekijän ja vammaisen 'työntantajan' harteille. Tämä systeemi ei toimi. Syyllistäkää siinä sitten työttömiä!

      • Anonyymi

        Tässä yksi kukkanen henk.koht. avustajan työpaikkailmoituksesta: "Työaika avustajalla viikonloppuisin lauantaisin klo 9.30-15.30 ja sunnuntaisin klo 10-15 .

        Työtehtäviin kuuluvat tavalliset kodinhoito ja asiointi, sekä tietysti minusta huolehtiminen ja mahdolliset matkat ympäri Suomen, kuntoilu ja muu avustaminen."

        Miten voi matkustella ympäri Suomen, jos työaikaa on 6-7 tuntia la-su? Onkohan kyseessä samanlainen 'idea' kuin eräällä sokeahkolla oli; hän olisi halunnut avustajan ensi töikseen järjestävän osallistumisen bussimatkalle Viroon? Matka-aika olisi ollut pari päivää yöpymisineen, mutta palkkaa hän olisi maksanut vain 3.5 tuntia per päivä. Koska hänhän olisi maksanut avustajankin bussilipun, joten sen olisi pitänyt riittää palkaksi kahden päivän työstä!

        Samoin hän ihmetteli, miten joku edellinen avustaja oli vaatinut tuntipalkkaa koko reissun ajalta taksilla keskussairaalaan, vaikka 'oikeasti avusti' vain siellä sairaalassa noin tunnin ajan. Olisi pitänyt työskennellä yhden tunnin palkalla koko päivä, eli hiukan alle kymmenelleä eurolla, ja olla tyytyväinen siihen, että sai 'ilmaisen taksimatkan' sairaalalle. Tällaisia ideoita syntyy vammaisten päissä, kun heistä tehdään muka 'työnantajia'.


    • Anonyymi

      Koko työelämästä on tullut täysin järjenvastainen, aivan omaa elämäänsä oman kuplansa sisällä elävä monsteri josta ei ole enää työntekijälle mitään hyötyä!

    • Jatka sinä huoraamista ihan rauhassa äläkä meistä työttömistä välitä ...vai oletko kade kun olet kyykytettynä?
      Kuitenkin maailman tilanteet näyttää selvästi siltä että länsimaissa kulutuksen on laskettava vähintään 70% ettei meret tulvi muovia enempää....se tarkoittaa kaiken tämän järjestelmän uusimista sekä ihmisen taantumista kohtuullisuuteen eikä kulutushysterisen yhteiskunnan orjaksi lisää muovia ja paskaa tuottamaan.

      Kohti omavaraisuutta ->

      • Anonyymi

        Kuka ne muovit heittää sinne mereen, en ainakaan minä!

        Suomalaiset on pidetty kireällä verotuksella aina niin köyhinä että meidän kulutuksen pitäisi pikemminkin kasvaa että taloutemme toimisi normaalisti!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka ne muovit heittää sinne mereen, en ainakaan minä!

        Suomalaiset on pidetty kireällä verotuksella aina niin köyhinä että meidän kulutuksen pitäisi pikemminkin kasvaa että taloutemme toimisi normaalisti!!

        Ihmislaji heittää , sinä kuulut siihen jos sen ymmärrät?
        Ei suomessa ole köyhiä muuta kuin kaupungeissa jossa kaikki muukin sekasorto ilmentyy


      • Anonyymi
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Ihmislaji heittää , sinä kuulut siihen jos sen ymmärrät?
        Ei suomessa ole köyhiä muuta kuin kaupungeissa jossa kaikki muukin sekasorto ilmentyy

        Minä en voi vaikuttaa muiden yksilöiden toimintaan joten minun ei kuulu myöskään joutua hillitsemään "kulutustani" vain siksi että jotkut toiset heittää muovit mereen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä en voi vaikuttaa muiden yksilöiden toimintaan joten minun ei kuulu myöskään joutua hillitsemään "kulutustani" vain siksi että jotkut toiset heittää muovit mereen!

        No eihän sinun tietenkään tarvitse tehdä yhtään mitään , muuta kun lisää kaupasta paskaa vaan kämppä täyteen ja pari autoakin päälle :'D
        Juuri kaltaistesi takia mikään ei muutu kun ei ole kykeneväisyyttä muutokseen , tulevat sukupolvet kiittävät sinua todennäköisesti.


      • Anonyymi
        BabylonGetaway kirjoitti:

        No eihän sinun tietenkään tarvitse tehdä yhtään mitään , muuta kun lisää kaupasta paskaa vaan kämppä täyteen ja pari autoakin päälle :'D
        Juuri kaltaistesi takia mikään ei muutu kun ei ole kykeneväisyyttä muutokseen , tulevat sukupolvet kiittävät sinua todennäköisesti.

        Ostan sen minkä katson syystä tai toisesta tarvitsevani. Tällä hetkellä en tarvitse toista autoa mutta olisihan sellainen kesä-harrasteauto tietysti kiva...
        Ilmeisesti kuitenkin pääasiallinen ongelma sulla oli siitä että mitä tapahtuu tavaroille käyttöiän jälkeen? Useimmiten pidän minkä olen hankkinut niin pitkään kuin tuote toimii ja hajottuaan katson pystyykö sen korjaamaan kohtuudella. Jos ei voi korjata niin sitten toimitan ne asianmukaisiin kierrätyspisteisiin, esim. sähkölaitteet SER-jätteisiin. Siitä eteenpäin minulla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa mihin laite tai sen osat päätyvät. Jos kierrätysjärjestelmä heittää muovit mereen niin sille minä en voi mitään! Mutta niinhän kyseinen järjestelmä ei saisi toimia joten vastuu laittomasta toiminnasta on heillä, EI minulla!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ostan sen minkä katson syystä tai toisesta tarvitsevani. Tällä hetkellä en tarvitse toista autoa mutta olisihan sellainen kesä-harrasteauto tietysti kiva...
        Ilmeisesti kuitenkin pääasiallinen ongelma sulla oli siitä että mitä tapahtuu tavaroille käyttöiän jälkeen? Useimmiten pidän minkä olen hankkinut niin pitkään kuin tuote toimii ja hajottuaan katson pystyykö sen korjaamaan kohtuudella. Jos ei voi korjata niin sitten toimitan ne asianmukaisiin kierrätyspisteisiin, esim. sähkölaitteet SER-jätteisiin. Siitä eteenpäin minulla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa mihin laite tai sen osat päätyvät. Jos kierrätysjärjestelmä heittää muovit mereen niin sille minä en voi mitään! Mutta niinhän kyseinen järjestelmä ei saisi toimia joten vastuu laittomasta toiminnasta on heillä, EI minulla!!

        Mitä muuta ihminen todella tarvitsee kuin ravinnon ja suojan?
        Seurasta olen huomannut että parin viikon yksinolemisen jälkeen sitä alkaa hiukan kaipaamaan....
        On ihmisiä keillä on tarpeita jotka ovat muodostuneet lajitovereita apinoimalla siis seuraamalla joten ovatko ne edes tuolloin pakollisia ?
        Jotkut valittavat tylsyyttään mutta eikös tuo kerro sitten jo mielen heikkoudesta jos ei kykene itsensä kanssa olemaan?


      • Anonyymi
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Ihmislaji heittää , sinä kuulut siihen jos sen ymmärrät?
        Ei suomessa ole köyhiä muuta kuin kaupungeissa jossa kaikki muukin sekasorto ilmentyy

        Ei kaikki kuulu kierrätämme kaiken mahdollisen mutta ei mene kaikken jakeluun kaikkein vähiten politikoiden


    • Totta. Ihmeellistä tässä ajassa on juuri äärilaidat. On paljon työttömiä ja samaan aikaan yritykset kamppailevat työvoimapulasta. Edes ammattikoullut ei kiinnosta.

      Niin, ihminen on muutoksen kourissa. Sukupolvet, jotka ovat syntyneet maassamme voimakkaan teknologian kasvun aikana. 1990...... 2000 aikana ja jälkeen tämän, niin ajattelu työhön on muuttunut. Erikoisesti voimakkaimin tämä muutos näkyy alueilla, joissa suorasti / epäsuorasti tarvitaan kädentaitoja - käsillä töitä tehden. Metalli- . rakennusteollisuus, siivousalat ja pian hoiva-alat jne....

      Erikoisen harmillisinta tässä on, ettei yrityset mahdolistu laajentumaan - hyödyntää maksimaalista tilauskantaansa, joka taas lisäisi työpaikkoja.

      Oma työnantajani on kärsinyt vuosia tästä työvoimapaulasta ja rajoittaa suoranaisesti yrityssuunnittelua puhumattakaan kunnan elinvoimaisuutta - työllisyyttä.

      Niin, ymmärrän, miten ihmisellä on alitajuisesti ohjautuva kielteinen asenne ammetteja / työpaikkoja kohtaan, jotka edellyttävät käsillä töitä tehden - kädentaitoja hahmottamisineen. Tahtotila näihin aloihin on kielteinen ja siten ei kiinnostava.

      Niin, on ymmärrettävä,- ettei alojen koneistuminen poista kädentaitojen välttämättömyyttä. Itse olen CNC- koneistaja ja kone on vain väline taidon toteuttamisessa. Aivan sama mielikuva kuin moottorisahalla puun veistäminen.

      Yltäkylläisyys ja huoleton lepo ei ole paras elinympäristö ihmisen kehitykselle. Se passivoittaa ja aivan tietämättään.

      • Anonyymi

        Teknologia kehittyy niin nopeasti että se CNC masiinakin on jo wanhanaikainen, nykyään 3D tulostimilla saa jo erittäin hyviä kappaleita aikaan eikä tarvita valtavaa CNC konetta siihen, ei tarvita työstöteriä, ei lennä lastua tai purua, vähemmän melua, vähemmän sähkönkulutusta, vähemmän huollontarvetta, jne.
        Tietysti CNC kone voi olla paikallaan esim. jyrsimenä jossa isompaan kappaleeseen jyrsitään vaikkapa joku kuvio, osien paikkoja, tms.

        Ennen arvostettiin kädentaitoja koska koneet eivät olleet vielä niin hyviä että olisivat saaneet parempaa jälkeä aikaan. Nykyään on toisin, käsityön toleranssit ovat aivan liian suuria verrattuna koneeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teknologia kehittyy niin nopeasti että se CNC masiinakin on jo wanhanaikainen, nykyään 3D tulostimilla saa jo erittäin hyviä kappaleita aikaan eikä tarvita valtavaa CNC konetta siihen, ei tarvita työstöteriä, ei lennä lastua tai purua, vähemmän melua, vähemmän sähkönkulutusta, vähemmän huollontarvetta, jne.
        Tietysti CNC kone voi olla paikallaan esim. jyrsimenä jossa isompaan kappaleeseen jyrsitään vaikkapa joku kuvio, osien paikkoja, tms.

        Ennen arvostettiin kädentaitoja koska koneet eivät olleet vielä niin hyviä että olisivat saaneet parempaa jälkeä aikaan. Nykyään on toisin, käsityön toleranssit ovat aivan liian suuria verrattuna koneeseen.

        No, joskus tulevaisuudesa voi olla mahdolista tuo 3D tulostus / kappaleen valmistus materiaaleista riippumatta.

        Tänä päivänä koneistetaan metallituotteita CNC- koneilla. 43-vuoden kokemuksella voinen kertoa, miten koneistaminenkin liittyy käsitteeseen käden taidot. Koneistajan on oivallettava miten sadasosa mm otetaan. Tietenkin koetta apuna kyttäen. Yksittäiset kappaleet on omaa lukunsa aina ohjelmoimista - kappaleen hahmottamisesta lähtien.

        Nyttemmin olen seuraillut ihmisten oppimista, niin selkeästi tulee esille,, ettei kaikki omaksu koko aluetta- koneistamista,- vaikka tarkkuus tuotetaan koneella. Työstökoneen hyödyntämiseen vaikuttaa aivan samat alueet kuin manuaali koneistuksessa.

        >>Nykyään on toisin, käsityön toleranssit ovat aivan liian suuria verrattuna koneeseen.<<

        Meinaatko, ettei manuaalikoneilla päästä samoihin tarkkuuksiin kuin CNC koneilla? Toki manuaalikoneen käyttäminen vaatii laaja-alaisempaa taidollisuutta.

        No, vaikka nykyään on hienot koneet ja hienot työympäristöt, niin ei ihmistä kiinnosta tämäkään ala. En kertakaikkiaan ymmärrä tämänkään hallituksen aatoksia työpaikkojen luomisen välttämättömyydestä ja päämääärästä. Miksi ei käsitellä asiaa,- ettei ole työpaikkoen ottajia.
        Monessa kunnassa on siis jo valmiit työpaikat odottamasssa ottajaa. Näitä työpaikkoja on todella pajon ja erittäin monilla aloilla.

        m.l


      • Anonyymi

        Jos maksaa palkkaa niin ei ole yhtään vaikeeta saada työvoimaa.

        Ennen maksettiin palkkaa eikä teetätetty ilmaiseksi työtä. Nykyään pitää saada palkatonta työvoimaa jotta itse rikastutaan ja saa lottovoiton ilmaisen työvoiman perseestä.


    • Työttömyys on järjesvastainen tilanekkin, mutta työttömyyteen liittyy myös ihmisen psyykkisyys. En sano työttömyydestä kärsivän ihmisen sairastavan sairautta, mutta on erittäin läheinen käsite.

      Sairauden nimi lie passiivisuus. Psyyke on passivooittaut ihmisen käyttäytymisen. Taas mitkä tekijät vaittavat alueeseen on jo laaja-alainen asia. Lapsuudesta aina geneettisyyteen.

      Jos ajatellaan asiaa - työttömyydestä kärsivää ihmistä järjellä, niin tilanne on kummalllinen. Järjellä ajatellen ajatellaan työttömän ihmisen hakeutuvan ammattikouluun ja allalle, joka työlllistää. Työpaikka, joka olisi omassa elinympäristössään. Ei, tätä asiaa ei voi ajatella järjellä, koska asiaan liittyy ihminen ja ihmisessä - kehityksen ohjaajana turmeltuneisuus. Raamatullinen tosiasia, jota tukee myös todelisuus ihmisen kehityksestä.

      Jos maassamme haluttaisiin täyttää kaikki avoimet työpaikat ja taata uusille syntyville työpaikoille ottajat, niin todellisesti ihmisiä tulisi ohjata ja kannustaa ja olla sivullisten mukana kuin äiti / isä lapselleen. Ohjata käyttäytymistä ja ajattelua.
      Toinen ihminen ohjaantuu elämässään helpommin - kuin itsestään ja toinen ihminen tarivtsee jo voimakkaampaa ohjausta.

      • Anonyymi

        Rukoilen puolestasi, että pelastuisit, ja parantuisit kommunismistasi. Ihmiskuvasi on puistattava.


    • Anonyymi

      Hieno ja sadistinen provo, keksi parempia. Mene kotiin kasvamaan ja kasvata kivekset.

    • Anonyymi

      Makkaan kotona koska minua ei huolita töitä tekemään. Soittavat varmaan heti kun tarvitsevat minua töitä tekemään. Aamulla menen kalaan.

    • Anonyymi

      Itse olen vieläkin sadististen psykiatrien ahdistelema, kun koin psykoosin yli 7 vuotta. Sanotaan näin rehellisesti, että eipä oikein kiinnosta työskennellä, ja tietää että näille hörhöille menee osa veroistani tai yleensäottaen tukea yhteiskuntaa joka mielenterveysongelmaisten kansanmurhaa (jota nykyinen psykiatria on) tukee.

      • Anonyymi

        sähköshokkihoitoa tulisi mielestäni käyttää entistä useammin tapaukissa joissa työttömällä on diagnosoitu mielenterveydellinen ongelma

        itse olen sosiologina huomannut että osa työttömistä ei kehity persoonana ja sosiaalisesti ilman voimakasta hoitoa


    • Anonyymi

      Kaikenlaistahan sitä voi kirjoitella jos ei ole kuin mutu tuntuma asiasta. Tukien ja ansiosidonnaisten suhteen olen kyllä "samaa mieltä" siitä että siinä ei ole mitään järkeä että joku saa työttömyyskorvausta (ansiosidonnaista) enemmän kuin joku toinen saa palkkaa kokoaikaisesta työstä!

      Mitä tulee näihin avoimiin työpaikkoihin niin kyse ei suinkaan aina ole siitä etteikö niihin olisi hakijoita VAAN työnantaja ei palkkaa jos ei satu löytämään jotain "MacGyver" tyylistä kaveria joka tekee mitä vaan - Eli, siellä on paljon paikkoja avoinna vain siltä varalta että löytyy se huipputyyppi. Olen omin korvin kuullut että työnantajat haastattelevat hakijoita kerätäkseen itselleen reserviä mahdollista tarvetta varten. Eli, tällä hetkellä ei edes ole tarkoitus palkata vaikka paikka olisi hakusessa.

      Sen sijaan että kyykytetään työttömiä niin pitäisi jotenkin aktivoida työnantajia palkkaamaan lisää työntekijöitä. No, viime hallitushan tätä koitti mutta kaikki muistamme minkälainen "meteli" siitä syntyi.

      • Anonyymi

        >>Mitä tulee näihin avoimiin työpaikkoihin niin kyse ei suinkaan aina ole siitä etteikö niihin olisi hakijoita VAAN työnantaja ei palkkaa jos ei satu löytämään jotain "MacGyver" tyylistä kaveria joka tekee mitä vaan<<

        Työnantajia vaatimuksineen lie monenlaisia. Tiedän, miten ainakin metallialalla on paljon arvostettuja työnantajia, joilla on työvoimapula.
        Oma työnantajani on erittäin asiallinen ja ainakaan työvoimapulaan ei työnantajani liity milläänlailla.
        Kun vaan ei työpaikan ottajia ole, niin ei. Vaikka paikkakunta lie syrjäinenkin, niin asumiskustanukset on maamme edullisemmasta päästä. Esim. autoilu maamme halvinta ( polttoaieet 0,65 E/litra) ja terveyspalvelut pelaa jne....

        m.l


    • Anonyymi

      Halpatyöntekijöistä on kuulemma huutava pula, ollut jo vuosikymmeniä aina 90-luvun lamasta lähtien ellei jopa jo aikaisemminkin.

      Suomen kaltaisen kalliin kustannustason maassa pitäisi normipalkan olla jo minimissään 2500 euroa /kk.

      Mutta nämä omiin muroihinsa kusija poliitikot ja herran ketkut eivät tajua että kun palkkoja vain poljetaan niin kulutus lakkaa lähes täysin ja niiden omat ketku firmatkin menevät konkaan joka ainoa.

      • Anonyymi

        Eihän niillä ketkufirmoilla olekaan muuta tarkoitusta kuin kerätä maksimaaliset voitot omistajille, firma konkurssiin ja uusi firma tilalle, sama kierto jatkuu ja jatkuu, omistajat senkun rikastuvat ja kaikki muut kärsivät!


    • Anonyymi

      Työttömille pitäs laittaa piuhat muniin ja sähköä niin kauan että alkaa työt maistumaan.

      • Anonyymi

        sähköhoidossa piuhat laitetaan aivoihin

        muutaman minuutin kulutttua potilas alkaa oksennella holtittomasti...

        tunnin päästä hän ei kykene kävelemään vaan on pysyvästi vammautunut


      • Hihii!


    • Työttömät kestitysleirille. Samalla siellä vois kokeilla näitä em. sähköhoitoja pinnareihin.

      • Anonyymi

        ei vaan työttömistä saadaan enemmän hyötyä irti kun heidät laitetaan kuntouttavaan työtoimintaan


    • Yli 400000 suomalaista tekee vuosittain palkatonta työtä. Orjatyöllä on eduskunnan ja molempien työmarkkinajärjestöjen, SAK:n ja EK:n yksimielinen tuki. Demokratian keinoin on siis turha odottaa ihmisoikeusongelmaan ratkaisua. Julistakaa siis kuolemaa oman kansansa orjuuttajille, kunne he kuolevat tai lakkaavat orjuuttamasta. sillä oman kansansa orjuuttajien tulisi hakata puukolla naamaansa niin kauan, että he kuolevat. Mitään parempaa he eivät elämältä ansaitse.

    • Anonyymi

      Kansaeläkelaitokseea niitä ei juurikaan ole, noin poliittisesti. Ja robotislaamioisesti. Perustuloista on vaikea vääntää olemassa olosta, joka on ihmisten arvopohjia sentään.

    • Anonyymi

      Jos olet työttömänä tule ihmeessä tekemään sopimus tutkimus ja digipajan kanssa niin saat työttömyystuet, matkakulukorvaukset ja 4 tuntia päivittäistä aikaa tehdä vapaa muotoisia haluamiasi web projekteja. Pakarituvantie 4, 00410 Helsinki.

    • Anonyymi

      Se ns. "työttömyys" on pohjiltaan tulon- ja työnjako ongelma.

      Tai se jakamisen puute etu niille, joilla on ne tulot ja työt.
      Kun jaetaan harvoille, ja osa jää ilman. Niin niillä on enemmän joille jaetaan !!
      Yksinkertaista.
      Toiset pidetään elintasossa, ja toiset elintason ulkopuolella.

    • Anonyymi

      Kapitalismissa on aina vallalla jonkinasteinen työttömyys. Myös hyvinä aikoina. Työttömyys on kapitalismin edellytys. Muutoin kapitalismi ei voi toimia. Kapitalismi kilpailuttaa tarjolla olevaa työvoimaa. Kapitalismi tarvitsee toimiaksensa a) inflaation b) työttömien reservin. Kun vaihtaa kommunismiin niin jokaisella on mahdollisuus/ velvollisuus päästä töihin. Vallitsee täystyöllisyys. Sekään ei ole paratiisi.

      • Anonyymi

        - kommunismi, ja sosialismi on noin teoriassa tuloa jakava systeemi.
        Käytännössä se muuttuu harvain vallaksi ja havain vallan kapitalismiksi kuitenkin...
        - esim. Nl ja sos dem suomi, ( ja kokoomus kepu suomi ), jossa vas.vihreä sdp, tai kokoomuskepu ei kuuntele enää oman kansan mielipiteitä , vaan esiintyy "maailman vallankumouksen" tekijöinä....

        - Ilmeisesti pitäisi olla pieniä talous yksiköitä ja valvottu markkinatalous, jotta ns. rosvokapitalismi tai rosvo kommunsimi, tai rosvo idealismi, ei pääse valtaan.


    • Anonyymi

      Jos olet työttömänä tule ihmeessä tekemään sopimus tutkimus ja digipajan kanssa niin saat työttömyystuet, matkakulukorvaukset ja 4 tuntia päivittäistä aikaa tehdä vapaa muotoisia haluamiasi web projekteja. Digipajalla on käytössä kannettavia projektejasi varten osoitteessa Pakarituvantie 4, 00410 Helsinki. Kaikki työttömät tervetulleita jotka ovat typ tiimin asiakkaita voivat tehä sopparin pajan kanssa.

    • Anonyymi

      Työttömyys on tavoiteltavaa todellakin.

    • Anonyymi

      Työttömyys suo vapauden elää omannäköistä elämää, et ole sidottu aikatauluihin, ei tarvitse sietää päivästä toiseen ärsyttäviä ihmisiä, ei tarvitse alistua turhakepomojen mielivallalle, kunto nousee kun ei ole pakko istua tstossa palavereissa tuntikausia, vaan voit nauttia vuodenajoista luonnossa liikkuen, on aikaa läheisille ja ystäville, ehdit jopa nauttia mökkilomistakin kaikkina vuodenaikoina riittävästi, on se ihanaa, kun aamulla väsyttää, ei tarvitse väkisin repiä itseään liikkeelle,
      voit vapaasti valvoa pitkään jos huvittaa, kun sairastat ei tarvitse olla soittelemassa pomoille teeskennellen, että ”voi kauhea kun olen nyt pahoillani, kun aiheutan hankaluuksia työaikatauluihin”, saat sairastaa ihan rauhassa itsesi kuntoon (tosin sairastelut on melkein loppuneet, kiitos työttömyyden). Kerrankin on aikaa rakkaille harrastuksille. En kauheasti keksi negatiivista työttömyydestäni, monta vuotta olen ollut työttömänä eikä talouskaan ole keikahtanut eikä aktiivimalli purrut (kun on älykäs keinot tuohon kyllä keksii).

    • Anonyymi

      Jos tarjolla on vain alipalkkaisia paskaduuneja sekä vuokrafirmojen kusetuksia niin sellainen ei ole oikeata palkkatyötä vaan orjatyötä.

      Ei kiinnosta orjatyö, terveisiä vaan firmoille.

      • Anonyymi

        laitamme sinulle laajan rangaistuskarenssin... sisältäen 12 kk työssäoloehdon


    • Anonyymi

      ikävä tilanne monille, mutta saapahan sitä tukia

    • Anonyymi

      "Työntekijöistä on niin valtavasti pulaa tänäpäivänä, että työttömien olemassaolo on täysin järjenvastainen tilanne... Kun asiaa miettii, niin kyse on puhtaasti siitä, ettei töihin haluta mennä. "

      Aha?, mutta jos noin on, niin silloin asianomainen ei saa työttömyyskorvausta koska hän on joko kieltäytynyt tarjotusta työstä tai ainakin pyrkinyt vaikuttamaan työnantajaan siten ettei johonkin huutavaa pulaa työntekijästä kärsivään työpaikkaan töihin päätyisi, ja työttömyysturvalain mukaan moisesta aina seuraa karenssi.

      ja olla karenssissa on olla sitä mitä on olla ilman tuloja eli olla mitä olla omalla kustannuksellaan. Ja omalla kustanuksellaanhan saa tehdä mitä lystää siis olla vaikka työttömänä vaikka olisikin niin huuutava työvoimapula ettei siitä kukaan edes pysty huutamaan.

      joten tilanne ei ole järjenvastainen sillä vapaan maan vapaa kansalainen toki saa olla ja elää vapaana jos niin tehdä tahtoo. Ja kuinka ollakkaan nimittäin jos joku jonnekkin palkataan niin mukana on ainakin kaksi tahoa on se joka palkkaa ja on se joka palkataan, vastaavasti jos jotakuta ei jonnekkin palkata niin silloinkin mukana on ainakin kaksi tahoa eli on se joka ei palkkaa ja on se jota ei palkata.

      Mutta miksi aina oletetaan että tuossa jälkimmäisessä tapauksessa syyllinen että niin on tapahtunut on se jota ei palkata? Hän, siis se jota ei palkata, kumminkin on noista kahdesta osapuolesta se ainoa jolla kaiken aikaa on kovia rangaistuksia jakava työtömyysturvalaki niskassaan, sensijaan se joka ei palkkaa ei joudu rangaistuksi teki tai toimi tai jätti tekemättä tai toimimatta asiassa miten hyvänsä.

      ja sitten vielä on aktiivimallilaki joka jos jotakuta ei jonnekkin palkata rankaisee tätä jota ei palkata mutta ei rankaise sitä joka häntä ei palkkaa.

      Siis työnhakija on jo ennenkuin kynnyksen yli astuu on työhönottohaastattelussa häviöllä 2 - 0 mitä rangaistuksia kylväviin järjettömiin lakeihin tulee, ja silti häntä yksin soimataan jos työsuhdetta ei synny ja soimataan ja rangaistaan jopa silloinkin kun työsuhde jäi syntymättä pelkästään siksi koska sen palkkaamisesta päättävän veljenpoikakin etsii töitä.

    • Anonyymi

      "Työntekijöistä on niin valtavasti pulaa tänäpäivänä, että työttömien olemassaolo on täysin järjenvastainen tilanne."

      joo minäkin, työtön muuten ja vielä ihan kokopäiväisesti työtön, eli siis en ole pelkkä työtön vaan olen peräti työtöntyötön, toisin kuin vaikka naapurissa asuva Katri joka käy 9-euron määräaikaissa pakkotöissä rangaistukseksi työttömyydestään ja on siis työssäkäyvätyötön koska saa sen työpäivittäisen 9 euron lisäksi myös työttömyyskorvausta, ja lain mukaan työttömyyskorvausta maksetaan vain työttömille, mutta oli miten oli niin näköjään eksyin jo aiheesta johon liittyen kävin äsken yhdessä yrityksessä töitä kysymässä ja ne siellä sano että niillä on niin kova työvoimapula ettei sitä sanoa saata,

      Johon minä siihen että koita nyt kumminkin sanoa, ja se yritykseläinen koitti kerran ja koitti vielä toisenkin kerran, mutta ei pystynyt sanomaan siitä sen yrityksen työvoimapulasta yhtään mitään.

      Niinpä minä sitten jätin itseni sinne töihin ottamatta ja heti se kostettiin nimittäin Kela alensi työttömyyskorvaustani 4,65%.

      Mutta eipä hätää, nyt kun valtiovallallekkin on viimein selvinnyt että tosiaan kyseessä on järjenvastainen tilanne niin valtiovalta on palkannut useammankin työssäkäyntialuetsykiatrin jonka tehtävänä on kierrellä työssäkäyntialueensa yrityksissä ja koittaa palauttaa ne järkiinsä. Sillä tilanteeseenhan on vain yksi korjaus nimittäin se että yritykset alkaisivat availla uusia PALKKAtyöpaikkoja eivätkä vain nökötä kuin mykkä paskalla sen huutavan työvoimapulansa kanssa.

      • Anonyymi

        Luulis, että työtöntyötön saa helpommin sen pakollisen puolen vuoden palkkatukipaikan kunnalta...Ehkä olen sitten väärässä.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulis, että työtöntyötön saa helpommin sen pakollisen puolen vuoden palkkatukipaikan kunnalta...Ehkä olen sitten väärässä.?

        Voi myös jättäytyä pois kortistosta. Tällöin ei voi maksaa mistään mitään, joten kaikille yrityksille, jotka ovat riippuvaisia asiakkaista käy ohraisesti: Mitä isompi joukko pudonnut kortistosta, sen vähemmän maksavia asiakkaita.


    • Anonyymi

      Sehän on päättäjien orkanisoima tilanne kun ajavat vain omaa etuaan.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe